Hírek Soha ekkora bajba nem került Orbán – elbukta Magyarország a jogállamisági pert az EU bíróságán

Orbánnak az április 3-ra kitűzött választás kampányának csúcsán kell majd az EU tagországok előtt magyarázkodnia


Elutasítja Magyarország és Lengyelország keresetét, és a két országot a perköltség megfizetésére kötelezi – így ítélt az Európai Unió Bírósága a jogállamisági mechanizmusról szóló kondicionalitási rendelet ügyében. A luxembourgi székhelyű testület szerdán kora délelőtt hirdette ki ítéletét az ügyben, amit még tavaly márciusban indított el a magyar és a lengyel kormány a mechanizmus ellen.


Előzetesen arra lehetett számítani, hogy az EUB elutasítja majd a magyar-lengyel keresetet – egyrészt az EUB jogi főtanácsnoka tavaly decemberben mondott előzetes véleményt arról, hogy szerinte a mechanizmusról szóló rendelet megfelel az uniós jognak. Másrészt erre készült Orbán Viktor miniszterelnök is: január végi blogbejegyzésében arról írt, hogy az EUB „politikai döntést” fog hozni, és a „föderális Európa” javára ítél majd a tagállamok akarata helyett.


A luxembourgi bíróság ítéletével egy közel másfél éve húzódó ügy végére került pont:



még 2020 decemberében fogadták el az Európai Unió vezetői azt a hétéves költségvetést és helyreállítási alapot, amelyek pénzeinek felhasználását jogállami kritériumrendszerhez kötötték.

Az úgynevezett kondicionalitási rendelet lehetővé teszi, hogy ha az Európai Bizottság szerint egy tagállam megsérti az uniós jogot, vagy az adott országban sorozatosan, folyamatosan sérülnek a jogállami feltételek, akkor kezdeményezheti egy jogállamisági eljárás megindítását. Az uniós intézmények és több tagállam véleménye szerint erre az Európai Unió pénzügyi érdekeinek védelme miatt volt szükség, az alapvető jogok sérülése ugyanis hatással van az uniós források kezelésére is.


A mechanizmus lényegében lehetőséget ad arra, hogy egy tagállamtól a demokrácia rossz állapota miatt támogatási pénzeket vonjanak el.

A magyar és a lengyel kormány viszont tiltakozott az új szankciórendszer bevezetése ellen.


A lengyel-magyar tandem tavaly márciusban be is nyújtotta a keresetét az EUB felé, amely gyorsított eljárásban hozott ítéletet az ügyben. Előzetesen tíz tagállam (Írország, Hollandia, Németország, Franciaország, Finnország, Svédország, Dánia, Luxemburg, Belgium és Spanyolország) kormánya jelezte azt, hogy szeretnék, ha elutasítanák a két kormány keresetét, és hagyják helyben a jogállamisági mechanizmusról szóló rendeletet. Decemberben pedig a luxembourgi bíróság főtanácsnoka is arra tett javaslatot, hogy a Bíróság utasítsa el a magyar és lengyel kormány keresetét, mert a jogállamisági rendelet összhangban van az uniós joggal.


A főtanácsnok szerint a mechanizmust a megfelelő jogalapon fogadták el, összeegyeztethető az Európai Unióról szóló szerződés 7. cikkével és tiszteletben tartja a jogbiztonság elvét is. A decemberi jogi szakvélemény előre jelezte az érintett magyar és lengyel kormány felé is, hogy várhatóan nem az ő javukra ítél majd a Bíróság – nem véletlen, hogy Orbán Viktor is arról írt a január végi blogbejegyzésében, hogy szerinte az Európai Bíróság „politikai döntést” hoz majd az EU „lopakodó hatáskörbővítése” érdekében.


Egy héttel a választás előtt faggatják majd Orbánt a jogállamról​


Az Európai Parlament tavaly októberben szintén a luxembourgi bírósághoz fordult, és azért perelte be a Bizottságot, mert nem alkalmazták egyből 2021. január 1. után a rendeletet – holott szerintük erre az EB-nek meglenne minden jogalapja.


Az első informális lépéseket egyébként már meg is tette az Európai Bizottság a jogállamisági mechanizmus elindítása felé: tavaly novemberben levelet küldtek a magyar és a lengyel kormánynak, amiben az uniós testület Budapestnek a korrupcióval kapcsolatban tett fel kérdéseket, míg Varsót a bírói függetlenségről és az uniós jog tiszteletben tartásáról faggatta.


A Bizottság célja ezzel az volt, hogy megmutassák a magyar kormánynak, milyen konkrét ügyekben és témakörökben vetődhet fel itthon a rendszerszintű korrupció gyanúja, hol sérülhet az igazságszolgáltatás függetlensége, és úgy általában hol nem védik meg kellően az uniós forrásokat Magyarországon. Azaz hogy tulajdonképpen miért is indulhatna meg esetleg a jogállamisági mechanizmus a magyar kormány ellen. A levélre válaszolt is a magyar kormány január végén – ebből kiderült, hogy


a kormány szerint az Európai Bizottság jogszerűtlenül érdeklődik a magyarországi ügyek iránt, hiszen még nem is döntött az EU Bírósága a jogállamisági mechanizmus jogszerűségéről.

A mechanizmus ügye mellett ráadásul egy másik jogállamiságot érintő uniós procedúra, a 7-es cikk szerinti eljárás is folytatódik majd tavasszal: Lengyelország vezetőit februárban, Magyarországot márciusban hallgatják meg az uniós tagországok miniszteri tanácsában – és mivel a márciusi EU-csúcsotmárcius 24–25-én tartják, Orbán Viktornak éppen a hazai választási kampány csúcsán kell magyarázkodnia az uniós tagországok felé arról, miért van minden rendben a magyar jogállammal.

Jabronka Richárd

1645009598553.png
 
Szájert?
(Bár inkább ne, a ház is öreg, a csatorna is.)
Szájernél rosszabb példát nem is hozhattál volna fel.
Ő az, aki az élő bizonyítéka annak, hogy a fidesznél szó sincs semmiféle diszkriminációról a homokosokkal szemben.
Bármelyik pártban, aminek a taglétszáma meghaladja azt a küszöböt, amiből már az adott kérdésben megbízható statisztikát lehetne csinálni, találhatsz mindenféle embert. Ott vannak, a fideszben is. Nem is emlékszem pontosan, ki tudja, hogy hányan?
FIGYELEM, LEEGYSZERŰSÍTVE:
A baloldal kimondta a jobboldalra, hogy homofób, ezért mikor Szájerről kiderült hogy nem akrobata, máris elkezdték hangoztatni, hogy a fidesz kétszínű, mert vannak köztük homokosok. Ebből annak kellene következnie, hogy bárkit, aki az általuk kifelé kommunikált képnek nem megfelelő ember, ki kellene vetni a közösségükből, mert ha nem, az bizony a közösség kétszínűségét bizonyítja, vagy a kettősmérce használatát. Ha mindezt betertanák, nagyon kevesen lennének, még jó, hogy nem nagy náluk a követelmény.
Szájer homokos, nem érdekel. Elment egy kékosztriga buliba járvány idején, ejnye- bejnye, viselnie kell(ene) az erre kiróható következményeket, drog volt nála, szintén.
 
Több gond van itt, mint pusztán 1 liter benzin ára.
Persze, hogy több, és ez így is marad, amíg

a tanár nem tanít, hanem politizál,
a politikus nem politizál, hanem kórházat és járványt irányít
az orvos, nővér nem gyógyít, hanem megelégelve a káoszt, veszi a kalapját,

hogy csak a legkritikusabb pontokat emeljem ki.
Mindenki azzal akar foglalkozni, és azzal is foglalkozik, amihez NEM ért.
Már az is kész csoda, ha az ország valamilyen szinten is működni tud.
 
A jobboldal, esetünkben a fidesz is elfogadó, és nem diszkriminatív, mivel náluk is vannak abberáltak.

"hogy a botrány melyik részlete ment túl azon, nem részletezték"
A válasz, a drog.
Erre te is következtethettél volna ebből: "informálisan ugyan ismert volt a homoszexualtása."

A tévedés joga, nálam az AB-nek is megvan. A kdnp szerintem egy fideszen élősködő kis pártocska, de a család fogalmában abszolút igaza van. Mint ahogy az is tény, hogy az AZ ANYA NŐ, AZ APA FÉRFI, ha némelyek megfeszülnek akkor is.
A probléma ott van, hogy ezt ki kell kihangsúlyozni.
 
Van egy kis gubanc abban amit írtál.
Az én hozzászólásomban arról volt szó, hogy választások után, az ellenzéknek nagyon sok dolga lesz. Ha figyelmesebben olvasod, azt is megérted, hogy az az ellenzék, ugyanaz az ellenzék mint a mostani. Ugyanis valószínűleg bukta lesz. Tehát Klárika esélytelen. Választások előtt persze berakhatják maki zaj helyére, úgy talán jobb aránnyal vesztenek.
De ne alapozd semmire
Hogy nem nyer az egyesült ellenzék
És ebben az esetben az se igaz Amit Kláriról mondtál
És nem a választások előtt kell MZP halyére tenni
Hagy bambuljatok szon MZP a valódi.
 
Ismered te a politikát?
úgy beszélsz mintha meg lennél sértődve mert hibáit nézik a kormánynak.
Hát ki fene nézze talán Ő maga?
Nem teszi nem ismeri be nem egyeztet.Miért fontos az egyeztetés?Mert egy kormány se lehet olyan okos hogy születésénél fogva(isteni adottságánál fogva) nem lehet olyan, hogy tudja mi a jó az ország népének
Erre semmit se ér az atyáskodó majd én tudom
Semmit se ér a nemzeti konzultáció ezen formája
Nem mellékesen mondom Az ellenzék "doga" megfigyelni a kormányt és bírálni ha jogos.
És nagyot tévedsz, ha azt mondod ez Magyarország
A demokrácia működése az, hogy van ellenzéke a kormánynak és annak a világon mindenütt kötelessége szóvá tenni amit az éppen ott lévő kormány nem jól csinál.
Magyarországon több száz éve is így kellett lenni és így is volt, a kormányokat ellenőrizni kell
De nem csak bírálattal.Hanem intézményes ellenőrzésekkel számon-kéréssel.
Ne ostorozd Magyarországot se a magyarokat.
A kormányt mindenütt kell bírálni és ellenőrizni.
Jó hogy hozod a "A vizlépcsőtől, a vizidjon át,"
kérdést
A vízlépcső az ébredő ellenzék első tiltakozása volt az addigi szocialista zárt rendszer ellen.
A példa a nép érzésére megvezetettségére mutat
Olyan kérdésben lelkesetek fel.Mi inkább szólt a rendszerváltásról mint a vízlépcsőről
Ezt is a parlament demokratikus körülmények között vitákkal.
És meg-egyeztetett szavazással kellett volna eldönteni
Nem népszavazás jellegű tömegdemonstrációval.
Ami mellékesen nem is a vízlépcsőről szólt.
A vizitdíj szintén nem a vizitdíjdól szólt
Az egy Orbán kezdeményezte népszavazás volt.
Célja a politikai támogatottsága felmutatása
Az akkori kormánynem elfogadottságának felmutatása
Egy szimpátia népszavazás
Ez a baj a népszavazásokkal.
Nem szabad piszlicsáré dolgokra felhasználni.
Pillanatnyilag a fontos és igazán hitelesítendő dolog
Az alkotmányozási hitelesítés(elmarad a Fideszékénél)
A köztársasági elnöki jelölés és annak megválasztása.
A népszavazásra bocsájtható fontos dolog.
Annyi mindenben nép szavaztattak már mi nem az volt.
Most is lesz egy ugye?
Ez is szimpátia népszavazás azért és úgy csinálja a Aki csinálja
A neve se igaz: gyermekvédelmi népszavazás, az ellenzéki és független sajtóban rendszeresen homofób népszavazás
Ilyen népszavazással egyéb politikai ok miatti visszaélés.
Hisz olvashattuk
A gyermekvédelemre léteznek meglévő törvények
Erre egy olyan törvényt áthajtottak parlamenten mit Ő maguk találtak ki Ő maguknak és Ő maguk megszavazták Ő maguknak.
Állítólag azért, hogy indkolhassák a nép felé, a már tudható EU-s elmarasztáást és lám tényleg ezzel indokolják hogy jogállami elmarasztalás történt.Mert ez nem is igaz hanem politikai ok miatt van. Épp a új törvény okán
Mert ha gyermekvédelmi akkor helyeselendő törvény.
De ha nem azt tartalmazza jogállamiságot sértő törvény.
És még egy felesleges szimpátia népszavazást is csinálnak rá.
Holott a népszavazás sokkal fontosabb és nép által könnyebben eldönthető kérdésekre kell használni
Az euró bevezetés A NATO belépés.Az EU belépés,a köztársasági elnök jelölés és választás az alkotmányozás
Csak ezekre szabadna.
Akkor miért megy állandóan a szarakodás a parlamentben. Nem csak most hanem amióta emlékszem. Ha az aktuális kormány emeli a nyugdijat 1% az ellenzék azt mondja 2% kell. Az igaz, hogy nem nagyon divik az egyeztetésre való hajlam egyik oldalt sem, de még egy alapvetően pozitiv döntést is gáncsolnak. A mindenkori (1989-től értem) ellenzék sok esetben nem konstruktiv, hanem csak gáncsoskodó. Részben ezen okok miatt a kormányok meg amennyire lehet ignoráják az ellenzéket. A gond, hogy most már jó ideje 2/3 os időszak van és szinte szemernyi kényszer sincs a kormány felé, hogy konstruktiv vitát folytasson. Ezért lenne jó, ha nem lenne egyik oldalon sem 2/3.
 
A jobboldal, esetünkben a fidesz is elfogadó, és nem diszkriminatív, mivel náluk is vannak abberáltak.
Mitől jobb oldal a Fidesz? És mi az hogy jobboldal
De igen diszkriminatív a Fidesz
Mind a nőkkel mind a cigányokkal
a nőkkel a megszólalásaik szexista volta mutatja.
De van egy díszcigányunk
Épp annak léte mutatja csak díszítés
Ez egy pozitív megkülönböztetés ha csupán egy két személyre vonatkozi kés egyértelműen a cigánysága miatt
Nézzük csak miért jelöltek Novák Katalint?
részben mert nő, részben mert alázatos és kiszolgáló hűbéres
A többi nővel megalázóan bánnak
A Novák Katalin kezelése is megkülönböztető az előbb leírtak miatt.
Ha soha se szóltak volna be Szél Bernadettnek, Szabó Tímeának és annak a DK-s nőnek is
 
Ha 4 évente csak egyszer néz be, akkor sem Soros bérenc.... nem érzed, hogy mennyire röhejes már ez a Sorosozás? orbi már leszokott róla, jó hívő létedre követhetnéd ebben is... viszont a kössssztévébe benéznének sűrűbben is, nem csak 12 évente egyszer sem.... :rolleyes2:
Akkor lehet nem ismered a m1 szocializálódott időseket, nekem nagymamám aki soha életében nem politizálz ugy szidta a Sorost, hogy csak na.
Továbbá máglyán mikor akarsz elégetni, ha elárulom, hogy se a fideszre, se az összefogásra, de más pártra sem fogok szavazni, mert egyik sem testesiti meg az Én személyes preferenciáimat? Ideje lenne már leszokni arról, hogy ha valaki nem ért egyet velünk az csak az ellenfél táborában lehet.
 
Akkor miért megy állandóan a szarakodás a parlamentben. Nem csak most hanem amióta emlékszem. Ha az aktuális kormány emeli a nyugdijat 1% az ellenzék azt mondja 2% kell. Az igaz, hogy nem nagyon divik az egyeztetésre való hajlam egyik oldalt sem, de még egy alapvetően pozitiv döntést is gáncsolnak. A mindenkori (1989-től értem) ellenzék sok esetben nem konstruktiv, hanem csak gáncsoskodó. Részben ezen okok miatt a kormányok meg amennyire lehet ignoráják az ellenzéket. A gond, hogy most már jó ideje 2/3 os időszak van és szinte szemernyi kényszer sincs a kormány felé, hogy konstruktiv vitát folytasson. Ezért lenne jó, ha nem lenne egyik oldalon sem 2/3.
Ha egyenlőbb arányban kiegyenlítetten van a parlament és megfelelően megbecsült partnernek tekintenék a többi pártot
Hívnák egyeztetésre nem volna olyan amit mondasz
És nem 89 óta van ez ínnyire durván mint Például ahogy Kövér viselkedik
Az a 2/3 óta van főleg az ellenzék lemarása
Pedig éppen annak birtokában lenne érdemes figyelemmel lenni a többiekre
és igen szerintem te is tudod
A Fidesz csúnyán viselkedik azzal a túlcsent 2/3-l
 
De ne alapozd semmire
Hogy nem nyer az egyesült ellenzék
És ebben az esetben az se igaz Amit Kláriról mondtál
És nem a választások előtt kell MZP halyére tenni
Hagy bambuljatok szon MZP a valódi.
A választás eredményével kapcsolatban úgy és arról írtam, ahogy a jelenlegi infók alapján várom.
Hogy DK asszonyt mikor, hova teszik hidegen hagy.
Maki zajon én nem bambulok, csak érdekesnek tartom, hogy egy ilyen abszurd figura részt vehet a közéletben. Bár kétség kívül passzol az ellenzékhez.
 
nagymamám aki soha életében nem politizálz ugy szidta a Sorost, hogy csak na.
Nos ezen keresztül felmérheted milyen kárt okoz a Habony vezérelte közmédia.
De csak azért mert Fidesz kézen van és nem közmédiának használják.
Mindazt tegyék a HIR tévéjükön
a teljesen pártcsatorna
De ne tegye az MTVA
Nem is kell összevontan kezelni.m1(köztéve), m2(?), Duna(határon túliak magyarságáért csatorna)
Így külön és máris köztévé lehetne.
 
Nos ezen keresztül felmérheted milyen kárt okoz a Habony vezérelte közmédia.
De csak azért mert Fidesz kézen van és nem közmédiának használják.
Mindazt tegyék a HIR tévéjükön
a teljesen pártcsatorna
De ne tegye az MTVA
Nem is kell összevontan kezelni.m1(köztéve), m2(?), Duna(határon túliak magyarságáért csatorna)
Így külön és máris köztévé lehetne.
az egyetlen jó az m3? lenne, amin régi sorozatokat és stb. ismételnek, de az fizetős, ha jól emlékszem.
Az M1 ből próbálnak cnn szerűséget faragni, csak itt nincs olyan hírbőség. Továbbá semmi ellenzéki hang. Két migráns között egy gyurcsány, megkenve egy kis brüsszeli szabadságharcal, beburkolva egy nagy kormányfenéknyalintással.
 
Mitől jobb oldal a Fidesz? És mi az hogy jobboldal
De igen diszkriminatív a Fidesz
Mind a nőkkel mind a cigányokkal
a nőkkel a megszólalásaik szexista volta mutatja.
De van egy díszcigányunk
Épp annak léte mutatja csak díszítés
Ez egy pozitív megkülönböztetés ha csupán egy két személyre vonatkozi kés egyértelműen a cigánysága miatt
Nézzük csak miért jelöltek Novák Katalint?
részben mert nő, részben mert alázatos és kiszolgáló hűbéres
A többi nővel megalázóan bánnak
A Novák Katalin kezelése is megkülönböztető az előbb leírtak miatt.
Ha soha se szóltak volna be Szél Bernadettnek, Szabó Tímeának és annak a DK-s nőnek is
Minden egyes kérdésre amit felvetsz, már nem egyszer leírtam a véleményem.
Innentől kezdeve nekem ez már csak szellemi hereverés lenne.
 
Maki zajon én nem bambulok, csak érdekesnek tartom, hogy egy ilyen abszurd figura részt vehet a közéletben. Bár kétség kívül passzol az ellenzékhez.
Ha elhagynád a zsigeri gyűlöletedet és gúnyolódásod
Tudnál elemezni
Az idézetben van 2 is mi zsigeri gyűlöleted mutatja
MZP-n bambulás azt jelenti a közmédia rá lő teljesen
És elvakultan szinte bambán nem lát vagy törődik semmi mással: Nem áll meg elgondolkodni nem is érdemes vele politikailag foglalkozni
és hogy passzol-e az ellenzékhez ezt se gúnyolódásként mondd
Még az gyanú is fennáll nem is ellenzéki hanem egy jobboldalról biztatott báb.
De az is lehet csak vízsodor dobta fel
Hisz 4 éve érik egy messiás aki független és képes volt nyerni.
De ezt a lakosság tette nem a bal oldal.
a Hódmezővásárhelyi nyerő kit a nép akart Lázár János helyett És nyert az alakított ki egy túlértékelést
Vagyis feldobta a víz sodrása
De nagyon régóta mondom az csak egy celebként feljött kérész életű x
a stratégiai bajnok az a DK
Ő építkezik, hosszútávra tervez ismeri a politikai stratégiát
És ebbe stratégiába mint a rábambulók célpontja belefér az MZP
és közben a Fidesz is azt szajkózza MZP a kis gyucsány
Ez mind nem igaz csak kirakat
és rábukott a Habony média
Lássuk már be ha így alakult fel lehet használni.
És mi dobta fel?
Azt se mondhatjuk nem élt az MZP az élet adta helyzettel.
Mert a semmiből jött országhírességnek a nagyok közé.
De nem stratéga csak taktikus.
És annak is mohó és gyenge
 
az egyetlen jó az m3? lenne, amin régi sorozatokat és stb. ismételnek, de az fizetős, ha jól emlékszem.
Az M1 ből próbálnak cnn szerűséget faragni, csak itt nincs olyan hírbőség. Továbbá semmi ellenzéki hang. Két migráns között egy gyurcsány, megkenve egy kis brüsszeli szabadságharcal, beburkolva egy nagy kormányfenéknyalintással.
ezt rövedebben mondhatjuk az MTVA a nem kell
Kell 3 csatorna de az legyen közéleti
az m1-re azt amit te is írsz.
De nem kell CNN-re hasonlítani(túl harsány)Ne vérezzen (az a tv2 tények)
Közéletit és hírcsatornát sokan tudnak csinálni
az RTL például jobbat csinál mint a tények
és valóban kevesebb a hír
10 óra oltakozás, beszurkálós, orr piszkálós műsor amit híradó gyanánt adnak nem jó csak kivattázott üres műsor
Na ne izéljünk már hogy nincs hír a világban?
A BBC volt a korrekt tájékoztatás példája
24 órás műsort is tudtak
Hol vannak tudósítóink?
Indiából Washingtonból,Közel keletről
Kiöregedtek? Vagy elszipkázták a kereskedelmik?
Nem mert trutykónak sincs már olyan műsora
Van a Barabás Eszter és van az Angliai fószer
Tudnak tudósítani tudnának többet is
Nem csak konzerv anyagot előszedegetni azt se hír céllal teszik
A Röszkeit hányszor töltött-káposztázták már?
Nem céljuk a tájékoztatás
 
Akkor miért megy állandóan a szarakodás a parlamentben. Nem csak most hanem amióta emlékszem. Ha az aktuális kormány emeli a nyugdijat 1% az ellenzék azt mondja 2% kell. Az igaz, hogy nem nagyon divik az egyeztetésre való hajlam egyik oldalt sem, de még egy alapvetően pozitiv döntést is gáncsolnak. A mindenkori (1989-től értem) ellenzék sok esetben nem konstruktiv, hanem csak gáncsoskodó. Részben ezen okok miatt a kormányok meg amennyire lehet ignoráják az ellenzéket. A gond, hogy most már jó ideje 2/3 os időszak van és szinte szemernyi kényszer sincs a kormány felé, hogy konstruktiv vitát folytasson. Ezért lenne jó, ha nem lenne egyik oldalon sem 2/3.
Nos, korábbi kommentjeidben elég sokat kardoskodtál a kormánypárt mellett, hogy az ember legalábbis fenntartással kezelje a párttatlanságodat....ilyen alapon MZP is joggal utasíthatja vissza, hogy Gyurcsány, vagy Soros embere, de oké, elfogadom, nem vagy fideszes...a másik, milyen szarakodásról is beszélsz? Hiszen pörög a törvényhozás, este kitalálják, éjszaka benyújtják, másnap reggel megszavazzák, délután már benne van a közlönyben...hja, hogy az ellenzék véleményét nem kérdezik? Az nem szarakodás, hanem diktatórikus ocsmánykodás... szarakodás a Gyurcsány kormány alatt volt, de akkor sem azért, mert balfaszok voltak, hanem azért, mert tehetetlenek, a fidesz folyamatos, esztelen vétózása miatt.... én még emlékszem, mindent leszavaztak, megvétóztak, kivonulgattak a teremből, orbán gyakorlatilag 8 évig a tájékára sem nézett, a lóvét viszont felnyalta. Bezzeg amikor kordont bontott, akkor ott virított az első sorban.... igen, én is egyetértek, soha többé 2/3-ot
 
Nos, korábbi kommentjeidben elég sokat kardoskodtál a kormánypárt mellett, hogy az ember legalábbis fenntartással kezelje a párttatlanságodat....ilyen alapon MZP is joggal utasíthatja vissza, hogy Gyurcsány, vagy Soros embere, de oké, elfogadom, nem vagy fideszes...a másik, milyen szarakodásról is beszélsz? Hiszen pörög a törvényhozás, este kitalálják, éjszaka benyújtják, másnap reggel megszavazzák, délután már benne van a közlönyben...hja, hogy az ellenzék véleményét nem kérdezik? Az nem szarakodás, hanem diktatórikus ocsmánykodás... szarakodás a Gyurcsány kormány alatt volt, de akkor sem azért, mert balfaszok voltak, hanem azért, mert tehetetlenek, a fidesz folyamatos, esztelen vétózása miatt.... én még emlékszem, mindent leszavaztak, megvétóztak, kivonulgattak a teremből, orbán gyakorlatilag 8 évig a tájékára sem nézett, a lóvét viszont felnyalta. Bezzeg amikor kordont bontott, akkor ott virított az első sorban.... igen, én is egyetértek, soha többé 2/3-ot
Azt értem szarakodás alatt, hogy van egy gazdaságilag kivitelezhető, az emberek számár hasznos javaslat. Példa kedvéért x% emelünk valamit (családi pótlék, nyugdij, stb.), aztán az ellenzék ezt megduplázná, amiért meg a kormány nem duplázza meg, ezért az ellenzék nem szavazza meg (emlékeim előtt ezt 2010 előtt is játszotta az akkori ellenzék). Minek nem lehet azt mondani, hogy a duplája jobb lenne, de most csak ennyit emel a kormány, ez is több a 0-ál. Megszavazuk. A politka folyamatos konszenzus és kompromiszumkeresés. Nem lehet mereven állítani, hogy csak és kizától hülyeséget tesz az adott kormány és csak az ellenzék ismeri a tutit. Valamiben engedni kell, hogy máskor kiharcoljon valami pluszt magának. Amig egyik oldal nem gyakorol ilyen gesztust, addig a másiknak sincs erre oka. Ha az ellenzék azt hánytorgatná fel, hogy megszavaztuk az x törvényt, ezért ebben a törvényben változtassunk, akkor azz jobban bizonyitaná a morális és erkölcsi felsőbrendüségét, mint a meredtt szemmel való tolvajozás. Persze senki sem akar az első lenni, gyengének tűnni :(
 
A jobboldal, esetünkben a fidesz is elfogadó, és nem diszkriminatív, mivel náluk is vannak abberáltak.

"hogy a botrány melyik részlete ment túl azon, nem részletezték"
A válasz, a drog.
Erre te is következtethettél volna ebből: "informálisan ugyan ismert volt a homoszexualtása."

A tévedés joga, nálam az AB-nek is megvan. A kdnp szerintem egy fideszen élősködő kis pártocska, de a család fogalmában abszolút igaza van. Mint ahogy az is tény, hogy az AZ ANYA NŐ, AZ APA FÉRFI, ha némelyek megfeszülnek akkor is.
A probléma ott van, hogy ezt ki kell kihangsúlyozni.
Aberráltak?

Tudod, matek órán egyik első lecke a viszonyítás fogalma.
Szerintem nagyon izgalmas kérdés, s a gyerekek is mindig élvezik, hogy hányféle nézőpont lehet, persze viszonyítási pontja válogatja.

Nekünk nagyon más a viszonyítási pontunk, sosem fogunk egyetérteni abban, hogy a család az emberek legkisebb közössége, amit egymás szeretetére, segítésére, stb. .... hoznak létre.
Simán együttélhet a nagypapa az apával és a fiával, ha a nők meghaltak, elvált az apa, stb.
S aztán szépszámmal vannak gyermeküket egyedülnevelők ... (özvegyek, elváltak,...)
Ki meri azt mondani, hogy ők nem család?

Ja, bocs, az alaptörvény.
Az ostoba, pökhendi, tahófalviak által ránk erőszakolt alaptörvény.

Nem folytatom - Orbánék gazdag macsó férfi vagyok életértelmezése leszűkült agyú, félművelt bugrisok életértelmezése.

Itt az egyik magamutogató, de nagyon pasi vagyok, idenézzetek és irigyeljetek fideszes pali + a mutogatható átoperált műnő (ilyenből több is található, sőt már férfi is):
1645291464441.png
1645292180475.png


Orbán disznótorosokon, kolbásztöltő-fesztiválokon, mustár+kolbász papírtálcából stílusban nyomja a közületek való parasztgyerek vagyok én szerepét, aki persze beleáll abba, aki nem tetszik neki, mert a magyar férfi az ilyen.
Szerinte.

S folytathatnám a sort a nő a konyhába való fideszesekkel, s azokkal a nőkkel, akik ott tüsténkednek elnök úr körül, mert a nőnek az a dolga, hogy kiszolgálja a munkából hazatérő szegény, fáradt urát ... Nem szégyen az. (Novák)

Orbánék azt állítják, ők az origo, s mindenki más, aki más, alacsonyabb rangú, -rendű.
Gyomorforgató társaság.

Amit állítasz a drogról, nem más, mint Orbán gyenge mentegetése.
 
Utoljára módosítva:
Aberráltak?

Tudod, matek órán egyik első lecke a viszonyítás fogalma.
Szerintem nagyon izgalmas kérdés, s a gyerekek is mindig élvezik, hogy hányféle nézőpont lehet, persze viszonyítási pontja válogatja.

Nekünk nagyon más a viszonyítási pontunk, sosem fogunk egyetérteni abban, hogy a család az emberek legkisebb közössége, amit egymás szeretetére, segítésére, stb. .... hoznak létre.
Simán együttélhet a nagypapa az apával és a fiával, ha a nők meghaltak, elvált az apa, stb.
S aztán szépszámmal vannak gyermeküket egyedülnevelők ... (özvegyek, elváltak,...)
Ki meri azt mondani, hogy ők nem család?

Ja, bocs, az alaptörvény.
Az ostoba, pökhendi, tahófalviak által ránk erőszakolt alaptörvény.

Nem folytatom - Orbánék gazdag macsó férfi vagyok életértelmezése leszűkült agyú, félművelt bugrisok életértelmezése.

Itt az egyik magamutogató, de nagyon pasi vagyok, idenézzetek és irigyeljetek fideszes pali + a mutogatható átoperált műnő (ilyenből több is található, sőt már férfi is):
Csatolás megtekintése 1846197Csatolás megtekintése 1846199

Orbán disznótorosokon, kolbásztöltő-fesztiválokon, mustár+kolbász papírtálcából stílusban nyomja a közületek való parasztgyerek vagyok én szerepét, aki persze beleáll abba, aki nem tetszik neki, mert a magyar férfi az ilyen.
Szerinte.

S folytathatnám a sort a nő a konyhába való fideszesekkel, s azokkal a nőkkel, akik ott tüsténkednek elnök úr körül, mert a nőnek az a dolga, hogy kiszolgálja a munkából hazatérő szegény, fáradt urát ... Nem szégyen az. (Novák)

Orbánék azt állítják, ők az origo, s mindenki más, aki más, alacsonyabb rangú, -rendű.
Gyomorforgató társaság.

Amit állítasz a drogról, nem más, mint Orbán gyenge mentegetése.
abban teljesen igazad van, hogy Ők az Origo. Nézd csak meg azt a weblapot, alig jobb mint a 888. Havonta 1x, ha ránézek az is sok.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,799
Tagok
615,337
Legújabb tagunk
dublikaty_leKt
Oldal tetejére