Fogyókúra....,csak fogyókúrával? dumcsi

killaa

Állandó Tag
Állandó Tag
én most kezdtem el tornázni,sztem mozgás nélkül a kúrák semmit nem érnek... én a citromos vízre esküszöm,az is zsírégető hatású,és finom,és egészséges is...(finom=kibirható,és megszopkható:) )
a fahéjas módszerről még sose hallottam,de biztos jó!
 

Macika

Állandó Tag
Állandó Tag
Valamikor azt olvastam, ha valaki megesz egy szelet kenyerrel tobbet minden nap amit normalissan szokatt enni, egy even belul meghizik 10 lb ot. Ugyanugy ha csak ennyit hagy el a napi dietajabol nem fogyna le 10 lb? ot???
 

Adryen7

Állandó Tag
Állandó Tag
fogyi

Nem vagyok orvos, de egészségtani és biológiai képzésben részesültem, és ismerek pár tévhitet a fogyival kapcsolatban. Nem 100% hogy mindenkinél működik, de leírom a biztos fogyás aranyszabályait:
1.: tilos ételt megvonni. A legrosszabb dolog az, hogy például este 5 után nem eszik az ember semmit. Ilyenkor a szervezet érzi, hogy kevesebb táplálékhoz jutott, így a következő étkezésnél jobban hasznosítja a tápanyagokat, szóval gyakorlatilag még többet fog magára szedni.
2.: nem szabad tápanyagokat megvonni a szervezettől. Még a zsírt sem, ugyanilyen okból, ugyanis onnantól kezdve jobban fogja hasznosítani a zsírt. Még ha esetleg sikerül is a fogyókúra, azt vagy életed végéig folytatnod kell, vagy igen hamar visszahízol, méghozzá az eredeti súlynál többet.
3.: nem mellékes, hogy ez eléggé káros az egészségre. Még ha hatásos is, az emésztő szervrendszer később nagyon megsínyli.
4.: cukrot megvonni tilos. A cukortól nem lehet hízni. Ami felesleg van az emberen, az zsír, és nem cukor. Mellesleg a sukorhiány pokolian nagy éhségérzetet okoz, ami következtében többet kíván enni az ember, és még fogyni se fog tőle.
A legbiztosabb fogyi: ugyanazt kell enni, mint addig, csak kicsivel kevesebbet. Ugyanazokat lehet reggelire, ebédre, vacsorára, csak mondjuk az addigi mennyiség háromnegyedét. Meg lesz az eredménye. (És ha nap közben netán édességet kíván az ember, nyugodtan egyen, egy szelet csokitól még senki nem hízott el. :)) Valamint kis testmozgás sem kell. Nem kell egyből kondizni, elég, ha például az ember többet jár gyalog vagy biciklivel, ha valami közeli helyre megy, ahová autó vagy busz nélkül is eljut.
 

leonorci

Állandó Tag
Állandó Tag
Viszont cukorból lesz a zsír.. tehát azt azért hanyagolni!
És a luxuskalóriákat töredelmesen be kell vallani majd el kell hagyni:)
 

julcsi007

Új tag
Hát igen könnyü annak, aki genetikailag nem öröklött hajlamosságot a hízásra, de biztosan mindent kordában lehet tartani. tetszik az Adryen7 hozzászólása, hogy mindent ehetünk amit eddig, csak kisebb menyiségben. Egyszer olvastam, hogy jó szorosabb ruhát is hordani, hogy érezzük a súlyfelesleget. vagyis , ha kihíztuk, ne vegyünk rögtön két számmal nagyobbat. A torna azért nem árt senkinek, olyan szép lassú nyugodt gyakorlatok.
 

m-o-n

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok. Én is fogyok :) Az úgy kezdõdött, hogy szerelmi bánat meg munkahelyi zûrök miatt nagyon magam alatt voltam, és nem volt étvágyam. És elkezdtem fogyni. Aztán mindenki mondta, hogy nahát, te fogytál? Ez nagyon jól esett, és elkezdtem figyelni a táplálkozásomra. Elhagytam a nasikat, és több gyümölcsöt, zöldséget ettem. Meg biciklivel járok munkába, és hétvégén nagyobb túrákat teszek. És mindennap tornázom egy kicsit, célirányosan popsira, hasra és hátra, meg tricepszre.
 

Scarboro

Állandó Tag
Állandó Tag
Sok embertol hallom, hogy ha banata van, vagy gondok kinozzak nincsen etvagya igy jol le is fogy az illeto. Aggodom magam miadt mert en epp az ellenkezojet teszm! Ha valami aggaszt/bant akkor semmi mas nem erdekel csak a nass. Tudom hogy nem jo, nem kene de akkor sem birom lekuzdeni ! Ettol, hogy lehetne megszabadulni?
 

tunderbaba

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Sajnos nem tudom elolvasni az előzményeket, hogy volt-e már erről szó, de szeretném, ha valaki adna tanácsot nekem.
10 hetes babám van, sok-sok kilót felszedtem magamra.Szerencsére van tejcsi.
Hogy tudnék pár kilót leadni, hogy a tejem el ne apadjon véletlen?
Milyen test gyakorlatokat javasoltok?
köszönöm
 

Moped

Új tag
Központi kérdés az evés!

Már lassan 2 hónapja fogyókúrázom, azonban minden órában eszembe jut hogy mit is kellene enni.
Nem tudom, hogy az ember mért érzi legfontosabb dolgának az evést, vagy talán ez genetika?:rolleyes:
 

Kicsi Fecske

Állandó Tag
Állandó Tag
Már lassan 2 hónapja fogyókúrázom, azonban minden órában eszembe jut hogy mit is kellene enni.
Nem tudom, hogy az ember mért érzi legfontosabb dolgának az evést, vagy talán ez genetika?:rolleyes:

Kedves Moped.
Figyeld meg, hogy milyen érzés társul ahhoz, hogy ilyen sűrűn eszedbe jut az evés. Lehet, hogy valamilyen érzést igy próbálsz elnyomni? Úgy hallottam, hogy ez a helyzet a dohányzással és az ivással is. Elő kellene engedned az érzést, és azzal megbirkóznod. Ha személyhez kötődik, akkor bocsáss meg néki, és magadnak is. Könnyebb lesz.
Nagyon sok szeretettel Erzsi.kiss
 

kiköcsén

Új tag
Sziasztok,én is megprobáltam fogyokurázni,nem sokat kéne leadnom de az a pár kilo jo lenne,ha lemenne.Az evéssel én is ugyan igy vagyok,minden orában ennék valamit.De igy nem megy a fogyokura.Szerintem azért van mert a szervezetünk jelez.Amásik meg az,hogy amit nem lenne szebad azt m9indig szeretné az ember.Igy van ez a gyerekekkel is,amit tiltanak azt csinálják.
 

Radványa

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem tudom mi okozhatja ezt!
Nekem sose volt központi kérdés.. ha éhes vagyok voltam eszek.. van amikor megkivánok valamit elkészitem,, de nem állandóan az evés körül forognak a gondolataim..
 
Oldal tetejére