És ha őket is megállította volna egy kerítés?

Magyarországon nem a tömegével érkező, majd továbbálló koszovói, szír, afgán gazdasági bevándorlók jelentenek gondot, hanem azok, akik megvetik a lábukat az országban. Akiknél csak a felszín az, hogy jó dolgokat csinálnak, és hozzájárulnak Magyarország sokszínűségéhez – valójában elveszik a munkát, rombolják a kultúrát, megszegik a törvényeket. (Figyelem! Cikkünk nagy dózisban tartalmaz iróniát, kérjük, senki ne vegye szó szerint az olvasottakat.)
01
Orvosok

Rengeteget cikkezik és forgat a média arról, hogy magyar orvosok külföldre mennek „a nagyobb fizetésért”. Ez azonban csak az érem egyik oldala. Mert közben a Magyarországra érkező bevándorlók miatt egyre kevesebb itthon az orvosi állás. Elég néhány nevet említeni:

Khatib Abdalla, a gyöngyösi kórház szülész-nőgyógyásza
Mremi David, Mórágy háziorvosa
Nidal Alchihabi, a nyíregyházi kórház gyermeksebésze
Mohamed Hamadi sárvári ortopéd sebész
Masalmeh Ahmad bajai sebész
Alibrahim Jihad, a János Kórház gasztroenterológusa
Bourgla Ossamah bicskei háziorvos
Gamal Eldin-Mohamed sebész, proktológus, egyetemi oktató, az első magyar egynapos sebészeti osztály létrehozója

És ne feledjük: előfordulhat, hogy ezek az orvosok, a magyar betegeket hátrahagyva, önző módon önkéntes munkát vállalnak mondjuk Szíriában, hogy 30-40 ezer gyereknek segítsenek.

d-ati20110612003-2000-jpg.exact729x485.jpg

Malhazjan Armen aneszteziológus és intenzívterápiás adjunktus, a Jósa MEDHotel vezetője a Jósa András Oktató Kórház központi műtőjében. Armen doktor Jerevánban született, egyetemi tanulmányait az észtországi Tartu városban végezte, most Nyíregyházán dolgozik, felvette a magyar állampolgárságot
02
Riad Naboulsi, John Sessi

Mivel vannak olyan értelmezések, hogy a kormány a gazdag külföldieket szívesen látja, és csak a szegényeket tartaná az országon kívül, egy nagyon veszélyes jelenségre kell rámutatnunk: előfordul, hogy egy szegény bevándorló Magyarországon gazdag lesz. A Kőröstej libanoni bevándorló vezére, Riad Naboulsi kekszekkel kezdte az üzletelést, és ma már egy évi 27 milliárdos forgalmú céget irányít, ezzel megtévesztve a kormányt is, amely stratégiai megállapodást is aláírt vele.
A nigériai bevándorló John Sessi egyetemen tanult itt, majd hazaköltözött, és a rendszerváltás után tért vissza. Saját céget alapított, ma pedig már a 112 millió forintos jegyzett tőkéjű Fromm csomagolástechnikai vállalat ügyvezető igazgatója. Ha nem teszünk valamit, tíz év múlva rá sem ismerünk majd Európára.
d-kos20141106011-2000-jpg.exact729x485.jpg



magyarországi bevándorlók, Riad Naboulsi, Kőröstej

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára (b) és Riad Naboulsi, a Kőröstej Cégcsoport alapító tulajdonosa stratégiai megállapodást írt alá a kormány és a magyar tulajdonú Kőröstej Cégcsoport között
03
Anna Zaboeva

A Szibériából érkezett fiatal tervező-vállalkozó meg sem próbál részese lenni a magyar kultúrának, hiába sikerült gazdasági bevándorlóként letelepednie a modern népvándorlás korában. Kézzel készített cipőket gyárt, holott a keményen dolgozó kisembernek esélye sincs megvásárolni ezeket a drága holmikat, és a Facebook-oldalán sem tesz kísérletet arra, hogy magyar nyelven fogadja az érdeklődőket. Szerintünk, ha Magyarország befogad valakit, akkor annak minimum házi pálinkát kellene gyártania vagy kolbászt töltenie.
anna-zaboeva-1000-jpg.exact729x486.jpg

magyarországi bevándorlók, Anna Zaboeva
04
Gianni

Gianni bevándorlóként egyértelműen a magyar kultúra szétrombolására tette fel életét. A Belváros egyik legprosperálóbb részén vett el egy üzlethelyiséget a magyar vállalkozók elől, hogy ott idegen eredetű ételeket adjon a magyaroknak, ráadásul ezt a gasztropusztítást a tévés műsoraiban is propagálja. Ha nem parancsolunk megálljt ennek, akkor gyermekeink már csak bivalytejes mozzarellával gratinírozott libamájat akarnak enni pirított kaláccsal és lilahagymalekvárral, elfeledve őseink gulyás- és rántotthús-kultúráját.
tzihz20130318015-2000-jpg.exact729x485.jpg



Annoni, Gianni
05
Arghyropoulos Ghavrilos

„A legutolsó zöldségig mindent Görögországból hoz.” Egy ilyen mondat után nem nagyon kell magyarázni, mi is a bajunk a kedvelt görög éttermeket sorra nyitó vállalkozóval. Aki a vöröshagymát Makó helyett valahonnan Jeruzsálem környékéről szerzi be, elvéve a magyar zöldségtermesztők munkáját, azzal nem tárgyalunk. Mi lesz a következő? Hogy a szentgotthárdi Opel-motorokat külföldön gyártott autókba szerelik?
arghyropoulos-ghavrilos-1000-jpg.exact729x486.jpg


magyarországi bevándorlók, ARGHYROPOULOS GHAVRILOS
06
Shane Tusup

Hosszú Katinka edzője és férje különösen fájó pont az országnak, hiszen egy rendkívül megbecsült, nemzetközi presztízst jelentő munkát vesz el a magyaroktól. Ha ezt nem tenné, 100 százalékos magyar sikersztoriról beszélhetnénk, így viszont külföldi szál szennyezi be a történetet. Ráadásul kérdéses az is, hogy a magyar törvényeket mennyire tartja tiszteletben Tusup: nagyon nem lenne jó, ha egyszer csak kiderülne, hogy doppingolásra veszi rá a magyar sportolónőt.

shane-tusup-2000-jpg.exact729x485.jpg



magyarországi bevándorlók, Shane Tusup , Hosszú Katinka

Hosszú Katinka és férje
07
Hans Van Vliet

Ha Magyarországra jössz, tiszteld a kultúránkat! A kampányszöveggel mintha egyenesen Hans Van Vlietnek üzenne a kormány. A Hollandiából érkező vendéglátós vállalkozó az utóbbi években nem tesz mást, mint megpróbálja megmondani a magyaroknak, hogyan kell szórakozni, mit kell inni és milyen zenét kell hallgatni. Olyan kocsmák köthetők a nevéhez, mint a Pótkulcs, a Castro, a Jelen, az V. Bejáró, vagy a jazzkoncertekkel támadó, saját vállalkozásként működő Jedermann. Jó lenne, ha Magyarországon nem külföldiek kénye-kedve határozná meg, hogyan mulassunk.
hans-jpg.exact729x383.jpg



08
Alexis Latham

Tényleg, nemcsak a mulatozásban, hanem már a magas kultúrában is a bevándorlók veszik át lassan a hatalmat? Alexis Latham brit színész-rendező az improvizációs színházat csináló Scallabouche Társulat alapítója és a társulat előadásainak címei (Semleges nemek, Intim Impro) is jól mutatják, hogy nem feltétlenül az Alaptörvény szellemének megfelelően gondolkodnak a hagyományos nemi szerepekről.
alexis-latham-2000-jpg.exact729x485.jpg



magyarországi bevándorlók, Alexis Latham

Fullajtár Andrea (b) és Alexis Latham (j) játszik Noel Coward Magánélet című drámájának próbáján Budapesten
09
Bankvezérek, multicégek vezetői

Szívesen keresne havi több millió forintot, ugye? Akkor eláruljuk, miért nem fog ez menni: azért, mert a legjobb állásokat mindig külföldiek happolják el. A Telekom-vezért Chris Mattheisennek hívják. Az RTL vezetője egészen mostanáig Dirk Gerkens volt, a TV2-t Yvonne Dederick irányítja. Az Erste Bank vezérigazgatója Radován Jelasics, a nyilvánvalóan nem ősmagyar Heinz Wiedner a Raiffeisent vezeti. A nagy nemzetközi tanácsadó cégek (KPMG, PwC, EY) vezetői szinte mind nálunk letelepedett külföldiek. Sok esetben olyan pofátlanul veszik el az állást előlünk, hogy még itt sem laknak, máris kinevezik őket, és csak utána vándorolnak be.

christopher-mattheisen-2000-jpg.exact729x485.jpg


magyarországi bevándorlók, Christopher Mattheisen

Chris Mattheisen még a zenészek kenyerét is elveszi
10
Vitanovics Dusán

Ő a listánkon az egyetlen, aki két kategóriában is szerepelhetne, mert orvosként, valamint színészként is dolgozik. Gerinc- és idegsebészként praktizál, miközben magyar filmekben láthatjuk, játszott Flegauf Benedek Dealerjében, a Rengetegben, a Beszélő fejekben, és Till Attila Tiszta szívvel című, még készülő alkotásában. Ezt nevezhetjük sokoldalúságnak, jófejségnek, de az az igazság, hogy ezzel két alulfizetett szakmában fosztja meg a lehetőségtől azokat, akik itt születtek.
dusan-jpg.exact729x400.jpg



Vitanovics Dusán, mint a Tiszta szívvel főgonosza
11
Sportolók
A kormány bevándorlásos kampánya óta többen is rámutattak, hogy Magyarországon a közkedvelt, politikusok által is pozitívan emlegetett sportolók között is sok a bevándorló. A Veszprém férfi kézilabdásait a spanyol Ortega edzi, a Felcsút focicsapatában is sok a külföldi, az U20-as fociválogatottat német edző készíti fel. De arról miért nem mer senki beszélni, hogy a magyar csapatsport addig van a világ csúcsán, amíg nincs körülötte bevándorló? Az Aranycsapat, a mindenkori vízilabda-válogatott, a legendás öttusázók környékén egyetlen külföldi sem volt. Puskásék végigverték a világot, pár évtizeddel később a sok légióssal felálló Ferencváros és a Debrecen már alig tudott valamit felmutatni a BL-ben. Nem kell sokat keresni az összefüggést.
carlos-ortega-2000-jpg.exact729x485.jpg


magyarországi bevándorlók, Antonio Carlos Ortega
12
Cooky

Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod a kultúránkat. Mi a kultúra első számú hordozója? A nyelv. A tiszta, ékes magyar nyelv. Ha valaki hadilábon áll a magyarral, az még nem feltétlenül gond, de ha a magyar rádióhallgatók és tévénézők százezreihez beszél hibás kiejtéssel, és egyenesen gúnyt űz a nyelvből, akkor sajnos azt kell mondanunk, hogy mindennek van határa, és nem hagyhatjuk, hogy a serpenyőt átbillentse az, hogy Cooky egy kedves figura, akit szeretnek a tévénézők és a rádióhallgatók.
cooky-03-2000-jpg.exact729x485.jpg



magyarországi bevándorlók, Cooky
13.jpg
 
Érdekes.
Hogy a viharba képesek itt megjelenni anélkül, hogy valahol már regisztrációba vették volna őket?
Mióta vagyunk szomszédosak Afrikával?
Vagy netán a görögök (ahol valóban beléptek az Unió területére), "elfelejtették" őket beregisztrálni?
És ha igen, miért?
Ezt már kimentőjódban egyszer megírtam.Nem vagyunk az Eu-ba beléptetői
Éppen mert nem hozzánk érkeznek először
Ezért jó része a hisztérikussá fajló kampánynak e miatt hamis
Persze mi se tesszük a dolgunkat nincsen az adminisztráció kiépítve vagy nem működik a menekültek megfelelő szelektálására regisztrálására
Vagy éppen azért, mert akkor már nyoma lenne
Lehet éppen ezért tünedeznek el a táborokból
Mert engedjük, csak szaladjanak tovább.Nyomuk se legyen
Az egész ügy globálisan tekintve.Hasonlít a szőnyeg alá seprő takarítónőhöz
Vagy amikor egy kiásott gödör földjének, ásunk egy másikat hogy eltűnjön
áss gödröt.JPG
 
Utoljára módosítva:
Ezt már kimentőjódban egyszer megírtam.Nem vagyunk az Eu-ba beléptetői
Éppen mert nem hozzánk érkeznek először
Ezért jó része a hisztérikussá fajló kampánynak e miatt hamis
Persze mi se tesszük a dolgunkat nincsen az adminisztráció felkészülve a menekültek megfelelő szelektálására regisztrálására
Vagy éppen azért, mert akkor már nyoma lenne
Lehet éppen ezért tünedeznek el a táborokból
Mert engedjük, csak szaladjanak tovább.Nyomuk se legyen
Az egész ügy globálisan tekintve.Hasonlít a szőnyeg alá seprő takarítónőhöz
Vagy amikor egy kiásott gödör földjének ásunk egy másikat hogy eltűnjön

Akkor ez a hatvanezer nem az, akit már biztosra tudunk, hogy illegálisan jött ide, és ezt onnan tudjuk, hogy mi regisztráltuk őket?
 
Akkor ez a hatvanezer nem az, akit már biztosra tudunk, hogy illegálisan jött ide, és ezt onnan tudjuk, hogy mi regisztráltuk őket?
Ne rágd a szád ezen
Dobálódznak a számokkal valójában semmit nem kezelnek úgy mint azt kellene.
Sehol egyetlen fogadó országban sem.Mi se teszünk semmit tologatjuk
Tudod milyen szakszerűen ment ez 1945, 1956-ban,nemzetközileg?
Tudja mindenki
A tömeg még nagyobb volt
Lengyel menekülttáborok1939-1945
1956 más ügy de kezelés

Az alábbi nem tudom mennyire hiteles de egy táborok ügye szintén
Szövetségesek "táborai" - Az érem másik oldala
 
Utoljára módosítva:
Ne rágd a szád ezen
Dobálódznak a számokkal valójában semmit nem kezelnek úgy mint azt kellene
Tudod milyen szakszerűen ment ez 1945, 1956-ban?
Tudja mindenki
A tömeg még nagyobb volt

Hát, csak olyat találtam, hogy a Frontex, ami az Uniós határőrizeti szerv, 50 430 esetet jegyzett fel, májusig.

Ha ez nem olyan nagy gond, a többiek miért küldik vissza őket?
 
Mellé lősz, senki nem mondja nem gond.Azt mondjuk nem kezelik megfelelően

Nem szándékoztam lőni, pusztán kérdezek.
Akkor mit kellene tenni?
Ha beregisztráltuk, tovább kell engednünk, de hogyha elcsípik őket öt hónapon belül más Uniós országban, akkor visszapakolják.
Ha tévedek, helyesbíts nyugodtan, nem vagyok szakértő, csak kíváncsi.
 
Nem szándékoztam lőni, pusztán kérdezek.
Akkor mit kellene tenni?
Ha beregisztráltuk, tovább kell engednünk, de hogyha elcsípik őket öt hónapon belül más Uniós országban, akkor visszapakolják.
Ha tévedek, helyesbíts nyugodtan, nem vagyok szakértő, csak kíváncsi.
Akkor megismétlem pontosítva mondatomat
Senki nem mondja nem gond.Azt mondjuk nem kezelik megfelelően
Valódi gond de de senkinek se kellenek jó-szántunkból és boldogan
Most pedig nem kezelik megfelelően
Ezt aki merem jelenten!
Ám rá fog kényszerülni a világ

Te meg csak a magyarországi szemszögből nézed
Én nem fogom: Mert a gyengébbre próbálják tolni ez világos
Ma még nem akkora gond itt mint amennyire fújják
Mégis nekünk mit kell tenni?:Védekezni ahogyan csak lehet
Ennek módját most úgy csinálják szabadon engedik futni hagyják eltüntetik a nyomokat
Ugyanakkor szítják a bevándorló ellenes hangulatot.
Pedig ez felesleges mert belpolitika.Egy külpolitikai ügyben
Közben Vikókám próbál fellépni az Unióban .
Gyenge érvényesítő erővel
Ez részben az Saját hitelének vesztése miatt van.
Nincsen már barátunk eljátszotta a lehetőséget
Tudom ez mind nem válasz a kérdésedre . "Az igazság odaát van" (X-akták)
 
Utoljára módosítva:
Akkor megismétlem pontosítva mondatomat
Senki nem mondja nem gond.Azt mondjuk nem kezelik megfelelően
Valódi gond de de senkinek se kellenek jó-szántunkból és boldogan
Ezt aki merem jelenten!
De rá fog kényszerülni a világ

Te meg csak a magyarországi szemszögből nézed
Én nem fogom: Mert a gyengébbre próbálják tolni ez világos
És ebben nekünk mit kell tenni?:Védekezni ahogyan csak lehet
Ennek módját most úgy csinálják szabadon engedik futni hagyják eltüntetik a nyomokat
Ugyanakkor szítják a bevándorló ellenes hangulatot
Ugyanakkor Vikókám próbál fellépni az Unióban .
Gyenge érvényesítő erővel
Ez részben az Saját hitelének vesztése miatt van.
Nincsen már barátunk eljátszotta a lehetőséget
Tudom ez mind nem válasz a kérdésedre . "Az igazság odaát van" (X-akták)

Igazad van, én Magyarország szemszögéből nézem.
És nem szeretném, ha mi lennénk az a gyenge, akire rátolnák a problémát.
Azaz marad a védekezés.
 
Igazad van, én Magyarország szemszögéből nézem.
És nem szeretném, ha mi lennénk az a gyenge, akire rátolnák a problémát.
Azaz marad a védekezés.
Levontad a politikai következtetésedet egy elhibázott magyar külpolitikából?
Hogy te mit szeretnél az mindegy, az országot nem te vezeted.
Te választó voltál és leszel
Következmény minden
Ajánlok egy blőd dolgot.
Válasz olyan pártot aki kilép az unióból
Ekkor nem lesz hová visszatolni ide se fognak jönni mert szegényebbek leszünk
És menekülünk mi is velük. Nagyobb lesz a transzport
Vagy maradjunk és legyen több hitelünk építsük jobban az országot.
Együtt jó érdek-érvényesítő erővel.Közös egységesebb politikával
 
Utoljára módosítva:
Levontad a politikai következtetésedet egy elhibázott magyar külpolitikából?
Hogy te mit szeretnél az mindegy, az országot nem te vezeted.
Te választó voltál és leszel
Következmény minden
Ajánlok egy blőd dolgot.
Válasz olyan pártot aki kilép az unióból
Ekkor nem lesz hová visszatolni ide se fognak jönni mert szegényebbek leszünk
És menekülünk mi is velük. Nagyobb lesz a transzport
Vagy maradjunk és legyen több hitelünk építsük jobban az országot.
Együtt jó érdek-érvényesítő erővel.Közös egységesebb politikával

Levontam a konzekvenciákat, csak szerintem egyáltalán nem arról, amire te gondolsz, hanem mindenféle "álproblémáról," meg "úgyis tovább mennek"-ről ami még a múlt héten volt, és arról is, hogy amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek.
 
Millio szam ami a xx.sz es napjainkban is mennek mentek a magyarok a vilag minden pontjara tomegesen.
Sehol de sehol a vilagon nem fogadtak igy oket maga a politika sem a lakossag mint amugy Mo es ezeket a most erkezo bevandorlo, menekulo az embereket .

Mi tortene akkor ha az angolok tavoznak Eu-bol es azt mondjak , nem adnak csak 1 ere munkavallalasit akinek nincs eppen munkaja vagy nem hosszabitja meg a cege annak fel is ut el is ut?
Mikor az Eu ellen dumalunk kormany szinten ha sok allam nem tudja megoldani akkor milyen kovetkezmenyei lehetnek ????? nincs kulonbseg teves gazdasagi menekultek kozott akkor ez egy ongol lesz.

Milyen kepek jonnek , elsoszor is sok kep video meg a telviz idejen keszult amiket hasznalnak eroszeretettel a tv es az euba na is Mo -on. A mostani kepek is a teliek is csaladokrol gyerekekkel vonulnak raadasul sziriabol es haborus ovezetekbol.

Senki nem kerdojelezte meg 56 ban a politikai tisztogatast a koncepcios pereket es a tobbi borzalmakat.
egy nyugati hatalom nem szelektalt hogy valoban politikai uldozott vagy koztorvenyes bunozo szabadult igy a bortonbol es ment kifele a valodi menekultekkel. Termeszetesen van egy bizonyos % aki hozza csapodik a menekultekhez de ezek idovel kiderulnek,de altalanositani nem lehet.

Az hogy a magyarok eus tagok , meg azok de lehet ennek a harcnak a vegso celja kiirni magunkat onnan? A politika is mindg valtozo a szeljarast is figyelembe veve , a magyarok akik gyokeret eresztenek valahol azoknak egyeni tragediakent elhetik meg es akar foldonfutova valhatnak csupan azert mert sem tolleransak sem megertoek nem vagyunk hanem hangadok a menekult emberek ellen. Enenk szelet mar erezhetik ahol hasonlo idegen gyulolet veti fel a fejet.
 
Levontam a konzekvenciákat, csak szerintem egyáltalán nem arról, amire te gondolsz, hanem mindenféle "álproblémáról," meg "úgyis tovább mennek"-ről ami még a múlt héten volt, és arról is, hogy amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek.
Csak egyre kérdezek rá"úgyis tovább mennek"
Mert szerinted Hunnia célország lehet, ezzel a céllal jöttek?
Nem pedig Németország és Ausztria az az nyugat Európa
Erőszakkal se tudnánk itt tartani a többségét
--------------
Igen az Eu ellen dumáltunk eleget, harcot vívtunk persze hogy nem szolidárisak velünk
 
Utoljára módosítva:
Csak egyre kérdezek rá"úgyis tovább mennek"
Mert szerinted Hunnia célország lehet, ezzel a céllal jöttek?
Nem pedig Németország és Ausztria az az nyugat európa

Ó dehogynem, csak valahogy azt felejtette el kommunikálni emellett mindenki, hogy nem ám úgy van, hanem vissza is postázzák őket ide, ha még időben elcsípik. És ha az osztrákok, németek, stb netán valóban visszaállítják a saját belső határvédelmüket, akkor mint beléptető (regisztrációs) országra, ránk marad a szamár füle.
Az általad említett országoknak épp kezd tele lenni a bocskora, de nagyon ám.
 
Ajuda olvass vissza volt ott más is
A politika következmények miatt van a sajátos helyzet
Vagy mi francot kapkodsz a rám írással
 
felőlem annyi bevándorló mehet hozzátok, amennyi csak akar. szeressétek őket. babusgassátok meg csókolgassátok mindet. a lényeg: angliába ne jöjjön egy sem.
 
Senki sem örül annak, hogy léteznek menekültek, leginkább a menekültek szeretnének nem menekültek lenni. ;)
-
Kézbevéve a Magyar alkotmány elöszavát, a Biblia és a Királyok által kiadott rendeletek jutnak az eszembe: "En vagyok a te Urad és Istened", a királyok pedig gyorsan közlik a néppel, hogy Istentöl kapott legitimáciojuk van.
-
Nem szivesen idézek a magyar alkotmány elöszavábol de ugy látszik vannak benne pontok amik a szerzöinek az önteltségét probálja a világ szeme elött eltussolni. Ide tartoznak azok a pontok amiket nyilvánvalon felakarnak egyesek rugni.
-
Valljuk, hogy az emberi lét alapja az emberi méltóság.
Valljuk, hogy az egyéni szabadság csak másokkal együttműködve bontakozhat ki.
.......
Valljuk az elesettek és a szegények megsegítésének kötelességét.
-
Aggaszto dolog, hogy a kormány alatt recseg ropg a tron és kénytelen mégjobban a szélsöjobboldalra támaszkodni.
-
Az embernek ambivalens érzései keletkeznek a szülöhazájával szemben. Ez lenne az az ország amit én szerettem? A prolettárdiktatura idelyén ugy szépitettem az országunk hirnevét, hogy az emberekre hivatkoztam, utaltam arra, hogy politikai rendszerek jönnek mennek, az ott élö emberek és nem a pillanatnyilag hangot ado rendszer a mértékado.
-
Ma, egy demokratikusan válssztott kormány idelyén nehéz mentséget találni. Lehet, hogy nem olyanok vagyunk mind aminek eddig kiadtuk magunkat? Jobb a hirnevünk mind amit megérdemlünk?
-
Nemrég még mi voltunk a látocsövekbe:
-
west_1988_1-619x350.jpg
 
Senki sem örül annak, hogy léteznek menekültek, leginkább a menekültek szeretnének nem menekültek lenni. ;)

west_1988_1-619x350.jpg
Ernoe kedves!

A kezdő soroddal, melyek betűit félkövérrel írtad, egyet tudok érteni, valóban nem szeret senki hosszú távon menekült lenni, főleg, ha ez megbélyegző jellegű!
De az idézett újságodnak a dátumát, ha megnézed: 1989 június, és azt mondod, nemrég volt, annak már sok éve, Ernoe! :) Sok víz folyt le a folyón azóta...
 
Szervusztok ,
igaz én még ilyen újság cikket , de irást sem nagyon láttam eddig , de furcsánlom az irás modját , hiszen ha ez mondjuk Burgenlandban történt ott elégsokan irnak, olvasnak még mai is hibátlanul Magyarul .:oops:
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
Beka Holt wrote on zsebipicur23's profile.
Ne kérj olyan könyvet aminek a magyar nyelvű kiadásától még nem telt el 6 hónap!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian

Statisztikák

Témák
38,140
Üzenet
4,805,319
Tagok
615,883
Legújabb tagunk
liska88
Oldal tetejére