És ha őket is megállította volna egy kerítés?

Magyarországon nem a tömegével érkező, majd továbbálló koszovói, szír, afgán gazdasági bevándorlók jelentenek gondot, hanem azok, akik megvetik a lábukat az országban. Akiknél csak a felszín az, hogy jó dolgokat csinálnak, és hozzájárulnak Magyarország sokszínűségéhez – valójában elveszik a munkát, rombolják a kultúrát, megszegik a törvényeket. (Figyelem! Cikkünk nagy dózisban tartalmaz iróniát, kérjük, senki ne vegye szó szerint az olvasottakat.)
01
Orvosok

Rengeteget cikkezik és forgat a média arról, hogy magyar orvosok külföldre mennek „a nagyobb fizetésért”. Ez azonban csak az érem egyik oldala. Mert közben a Magyarországra érkező bevándorlók miatt egyre kevesebb itthon az orvosi állás. Elég néhány nevet említeni:

Khatib Abdalla, a gyöngyösi kórház szülész-nőgyógyásza
Mremi David, Mórágy háziorvosa
Nidal Alchihabi, a nyíregyházi kórház gyermeksebésze
Mohamed Hamadi sárvári ortopéd sebész
Masalmeh Ahmad bajai sebész
Alibrahim Jihad, a János Kórház gasztroenterológusa
Bourgla Ossamah bicskei háziorvos
Gamal Eldin-Mohamed sebész, proktológus, egyetemi oktató, az első magyar egynapos sebészeti osztály létrehozója

És ne feledjük: előfordulhat, hogy ezek az orvosok, a magyar betegeket hátrahagyva, önző módon önkéntes munkát vállalnak mondjuk Szíriában, hogy 30-40 ezer gyereknek segítsenek.

d-ati20110612003-2000-jpg.exact729x485.jpg

Malhazjan Armen aneszteziológus és intenzívterápiás adjunktus, a Jósa MEDHotel vezetője a Jósa András Oktató Kórház központi műtőjében. Armen doktor Jerevánban született, egyetemi tanulmányait az észtországi Tartu városban végezte, most Nyíregyházán dolgozik, felvette a magyar állampolgárságot
02
Riad Naboulsi, John Sessi

Mivel vannak olyan értelmezések, hogy a kormány a gazdag külföldieket szívesen látja, és csak a szegényeket tartaná az országon kívül, egy nagyon veszélyes jelenségre kell rámutatnunk: előfordul, hogy egy szegény bevándorló Magyarországon gazdag lesz. A Kőröstej libanoni bevándorló vezére, Riad Naboulsi kekszekkel kezdte az üzletelést, és ma már egy évi 27 milliárdos forgalmú céget irányít, ezzel megtévesztve a kormányt is, amely stratégiai megállapodást is aláírt vele.
A nigériai bevándorló John Sessi egyetemen tanult itt, majd hazaköltözött, és a rendszerváltás után tért vissza. Saját céget alapított, ma pedig már a 112 millió forintos jegyzett tőkéjű Fromm csomagolástechnikai vállalat ügyvezető igazgatója. Ha nem teszünk valamit, tíz év múlva rá sem ismerünk majd Európára.
d-kos20141106011-2000-jpg.exact729x485.jpg



magyarországi bevándorlók, Riad Naboulsi, Kőröstej

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára (b) és Riad Naboulsi, a Kőröstej Cégcsoport alapító tulajdonosa stratégiai megállapodást írt alá a kormány és a magyar tulajdonú Kőröstej Cégcsoport között
03
Anna Zaboeva

A Szibériából érkezett fiatal tervező-vállalkozó meg sem próbál részese lenni a magyar kultúrának, hiába sikerült gazdasági bevándorlóként letelepednie a modern népvándorlás korában. Kézzel készített cipőket gyárt, holott a keményen dolgozó kisembernek esélye sincs megvásárolni ezeket a drága holmikat, és a Facebook-oldalán sem tesz kísérletet arra, hogy magyar nyelven fogadja az érdeklődőket. Szerintünk, ha Magyarország befogad valakit, akkor annak minimum házi pálinkát kellene gyártania vagy kolbászt töltenie.
anna-zaboeva-1000-jpg.exact729x486.jpg

magyarországi bevándorlók, Anna Zaboeva
04
Gianni

Gianni bevándorlóként egyértelműen a magyar kultúra szétrombolására tette fel életét. A Belváros egyik legprosperálóbb részén vett el egy üzlethelyiséget a magyar vállalkozók elől, hogy ott idegen eredetű ételeket adjon a magyaroknak, ráadásul ezt a gasztropusztítást a tévés műsoraiban is propagálja. Ha nem parancsolunk megálljt ennek, akkor gyermekeink már csak bivalytejes mozzarellával gratinírozott libamájat akarnak enni pirított kaláccsal és lilahagymalekvárral, elfeledve őseink gulyás- és rántotthús-kultúráját.
tzihz20130318015-2000-jpg.exact729x485.jpg



Annoni, Gianni
05
Arghyropoulos Ghavrilos

„A legutolsó zöldségig mindent Görögországból hoz.” Egy ilyen mondat után nem nagyon kell magyarázni, mi is a bajunk a kedvelt görög éttermeket sorra nyitó vállalkozóval. Aki a vöröshagymát Makó helyett valahonnan Jeruzsálem környékéről szerzi be, elvéve a magyar zöldségtermesztők munkáját, azzal nem tárgyalunk. Mi lesz a következő? Hogy a szentgotthárdi Opel-motorokat külföldön gyártott autókba szerelik?
arghyropoulos-ghavrilos-1000-jpg.exact729x486.jpg


magyarországi bevándorlók, ARGHYROPOULOS GHAVRILOS
06
Shane Tusup

Hosszú Katinka edzője és férje különösen fájó pont az országnak, hiszen egy rendkívül megbecsült, nemzetközi presztízst jelentő munkát vesz el a magyaroktól. Ha ezt nem tenné, 100 százalékos magyar sikersztoriról beszélhetnénk, így viszont külföldi szál szennyezi be a történetet. Ráadásul kérdéses az is, hogy a magyar törvényeket mennyire tartja tiszteletben Tusup: nagyon nem lenne jó, ha egyszer csak kiderülne, hogy doppingolásra veszi rá a magyar sportolónőt.

shane-tusup-2000-jpg.exact729x485.jpg



magyarországi bevándorlók, Shane Tusup , Hosszú Katinka

Hosszú Katinka és férje
07
Hans Van Vliet

Ha Magyarországra jössz, tiszteld a kultúránkat! A kampányszöveggel mintha egyenesen Hans Van Vlietnek üzenne a kormány. A Hollandiából érkező vendéglátós vállalkozó az utóbbi években nem tesz mást, mint megpróbálja megmondani a magyaroknak, hogyan kell szórakozni, mit kell inni és milyen zenét kell hallgatni. Olyan kocsmák köthetők a nevéhez, mint a Pótkulcs, a Castro, a Jelen, az V. Bejáró, vagy a jazzkoncertekkel támadó, saját vállalkozásként működő Jedermann. Jó lenne, ha Magyarországon nem külföldiek kénye-kedve határozná meg, hogyan mulassunk.
hans-jpg.exact729x383.jpg



08
Alexis Latham

Tényleg, nemcsak a mulatozásban, hanem már a magas kultúrában is a bevándorlók veszik át lassan a hatalmat? Alexis Latham brit színész-rendező az improvizációs színházat csináló Scallabouche Társulat alapítója és a társulat előadásainak címei (Semleges nemek, Intim Impro) is jól mutatják, hogy nem feltétlenül az Alaptörvény szellemének megfelelően gondolkodnak a hagyományos nemi szerepekről.
alexis-latham-2000-jpg.exact729x485.jpg



magyarországi bevándorlók, Alexis Latham

Fullajtár Andrea (b) és Alexis Latham (j) játszik Noel Coward Magánélet című drámájának próbáján Budapesten
09
Bankvezérek, multicégek vezetői

Szívesen keresne havi több millió forintot, ugye? Akkor eláruljuk, miért nem fog ez menni: azért, mert a legjobb állásokat mindig külföldiek happolják el. A Telekom-vezért Chris Mattheisennek hívják. Az RTL vezetője egészen mostanáig Dirk Gerkens volt, a TV2-t Yvonne Dederick irányítja. Az Erste Bank vezérigazgatója Radován Jelasics, a nyilvánvalóan nem ősmagyar Heinz Wiedner a Raiffeisent vezeti. A nagy nemzetközi tanácsadó cégek (KPMG, PwC, EY) vezetői szinte mind nálunk letelepedett külföldiek. Sok esetben olyan pofátlanul veszik el az állást előlünk, hogy még itt sem laknak, máris kinevezik őket, és csak utána vándorolnak be.

christopher-mattheisen-2000-jpg.exact729x485.jpg


magyarországi bevándorlók, Christopher Mattheisen

Chris Mattheisen még a zenészek kenyerét is elveszi
10
Vitanovics Dusán

Ő a listánkon az egyetlen, aki két kategóriában is szerepelhetne, mert orvosként, valamint színészként is dolgozik. Gerinc- és idegsebészként praktizál, miközben magyar filmekben láthatjuk, játszott Flegauf Benedek Dealerjében, a Rengetegben, a Beszélő fejekben, és Till Attila Tiszta szívvel című, még készülő alkotásában. Ezt nevezhetjük sokoldalúságnak, jófejségnek, de az az igazság, hogy ezzel két alulfizetett szakmában fosztja meg a lehetőségtől azokat, akik itt születtek.
dusan-jpg.exact729x400.jpg



Vitanovics Dusán, mint a Tiszta szívvel főgonosza
11
Sportolók
A kormány bevándorlásos kampánya óta többen is rámutattak, hogy Magyarországon a közkedvelt, politikusok által is pozitívan emlegetett sportolók között is sok a bevándorló. A Veszprém férfi kézilabdásait a spanyol Ortega edzi, a Felcsút focicsapatában is sok a külföldi, az U20-as fociválogatottat német edző készíti fel. De arról miért nem mer senki beszélni, hogy a magyar csapatsport addig van a világ csúcsán, amíg nincs körülötte bevándorló? Az Aranycsapat, a mindenkori vízilabda-válogatott, a legendás öttusázók környékén egyetlen külföldi sem volt. Puskásék végigverték a világot, pár évtizeddel később a sok légióssal felálló Ferencváros és a Debrecen már alig tudott valamit felmutatni a BL-ben. Nem kell sokat keresni az összefüggést.
carlos-ortega-2000-jpg.exact729x485.jpg


magyarországi bevándorlók, Antonio Carlos Ortega
12
Cooky

Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod a kultúránkat. Mi a kultúra első számú hordozója? A nyelv. A tiszta, ékes magyar nyelv. Ha valaki hadilábon áll a magyarral, az még nem feltétlenül gond, de ha a magyar rádióhallgatók és tévénézők százezreihez beszél hibás kiejtéssel, és egyenesen gúnyt űz a nyelvből, akkor sajnos azt kell mondanunk, hogy mindennek van határa, és nem hagyhatjuk, hogy a serpenyőt átbillentse az, hogy Cooky egy kedves figura, akit szeretnek a tévénézők és a rádióhallgatók.
cooky-03-2000-jpg.exact729x485.jpg



magyarországi bevándorlók, Cooky
13.jpg
 
Akik menekülnek, azok nem dobálják el az irataikat, sőt, kincsként vigyáznak rájuk, és nem tiltakoznak a regisztráció ellen, mert jól tudják, ha valóban háború elől menekülnek az az azonnali befogadással egyenértékű.
És nem elfutnak a kukoricásban a rendőrök elől, hanem ők maguk kopognak be az első házba, hogy segítsetek, hova menjünk lejelentkezni?

A zöldhatáron olyanok jönnek, akik valóban mennének is tovább. Csakhogy nem kellenek. Ezért visszateszik őket.
Bulgária rég felemelte a maga kerítését.
Hetedére esett vissza a belépő bevándorlók száma.
Ennyien nem találnák meg a kaput?
Ugyanis nem sima kerítés, vannak rajta kapuk.
Ha vendég jön, legyen olyan drága, a kaput nyissa meg, ne tökön paszulyon gázoljon a kertben.

Mi az Unió határa vagyunk, azaz még nagyobb kertre kéne vigyáznunk.
Ahogy teszi azt az USA is egy ezer kilométer hosszú kerítéssel Mexikó felé.
 
Utoljára módosítva:
C
Ernoe: Hivatkozhasz a FIDESZ Alaptörvényére, de nem mint a magyarok alkotmányára. Legitimitása nulla.
Sajnos az ország jó működtetése helyett Orbán és baráti köre nem vezeti, hanem minden eszközzel lerabolja azt.
Ennek egyik eszköze a kettős tájékoztatás.
A honiak belföldön nem kapnak normális tájékoztatást a világ valós dolgairól, a külföldön élők pedig a valós honi helyzetről.
Döbbenetes, hogy még a jószándékú nyitott fővárosinak sincs valós képe, mi folyik a Budapest táblán túl.
Kérdésem, a háborús övezetekből menekülő, aki nem bevándorló, kapjon-e védelmet?
Az aláírt elfogadott egyezmények szerint Magyarországtól de jure igen. És emberileg? Ami alapján hasonlóan a többi magyar állampolgárhoz szabadon mozoghat a világban.
Bevándorló az, aki a visszautasíthatóság tudatában életszerűen szeretne itt élni.
A kérdés, kell-e nekünk nem itt nevelkedett (annak nem kevés terhével), szakképzést már megszerzett új "polgár"?
A válasz egyértelmű, nem. A jelenlegi rezsim saját szakembereinek sem képes élhető élet biztosítására elegendő megélhetést biztosítani, így köszönik szépen nem kérnek belőle. Mellesleg pedig szikár tény, hogy nem is nagyon akar senki nálunk élni.
A napi kérdés pusztán az, hogy képesek-e és mennyi idő alatt eldönteni egy-egy belépő státuszát, hogy az illető már másnap elhagyhassa az országot.

Kérdésem Ernoe-höz illetve a nem itthonról írókhoz, hogy honfoglalni kerültek-e jelenlegi életterükbe vagy egyéni sorsuk normalizálása volt a cél?
Ha igen, akkor mekkora bődületes baromság és hülyének nézés népvándorlásról rikácsolni?
 
Ernoe kedves!

A kezdő soroddal, melyek betűit félkövérrel írtad, egyet tudok érteni, valóban nem szeret senki hosszú távon menekült lenni, főleg, ha ez megbélyegző jellegű!
De az idézett újságodnak a dátumát, ha megnézed: 1989 június, és azt mondod, nemrég volt, annak már sok éve, Ernoe! :) Sok víz folyt le a folyón azóta...
Kedves Phoenyx
-
Anyira nem volt régen, hogy elfelejtettük volna mit jelent a diszkriminálás. Amit az Osztrákok ott tettek velünk , néhány tolvaj miatt, az sem volt dicséretre mélto.
-
Engem nem az zavar, hogy van egy csokor magát jobbik magyarnak nevezö aki nem akar befogadni senkit, a legszivesebben inzestben élne, hogy a magyarság nehogy "felhiguljon", hanem az idegesit, hogy nem ismerek, legalábbis külföldön nem hallani, csoportokrol akik tartanák magukat az emberi normákhoz.
-
A nyugati demokratiában a közvélemény rögtön reagál az idegengyülöletre és nyilvánosan elitéli azt.
Tudnál nekem magyar folyoiratokat, politikusokat vagy egyszerü embereket nevezni akik igy tesznek? Fehér hollo, mert ugy látom még a tiszteségese is fél.
-
Az egyik ismerösöm, mert egy mozgássérült felnött gyereke van akit a spasztikus mozgása miatt állandoan összetévesztenek részegekkel, az egyszerü öltözete miatt a menekültekkel, egy nagyhangu idegengyülölö lett. Eltudom képzelni, hogy sokan hasonlo okokbol követik a szélsöjobboldalt.
-
Pár évvel ezelött feltörték az automat Mo.-on, egy kertbe, az egyik ismerös a másik után arra kért, hogy "nehogy elmeséljem külföldön mert a hirünk már ugyis rossz".
-
Nos mit gondolsz az 50.000 menekült aki áthaladt az országunkon és érezte az irántuk táplált gyülöletet, azok tapintatbol hallgatni fognak? Hát nem, ugy lejáratjátok az országot, hogy még az unokátok is érezni fogja az elvesztett becsületet.
-
 
C
Tudnál nekem magyar folyoiratokat, politikusokat vagy egyszerü embereket nevezni akik igy tesznek?

Nos, politikus illetve párt van, de a nevük idehaza szitokszóvá vált.
Ellenben a Magyar Vöröskereszt és a honi nagy egyházak (akik anyagilag rendesen el vannak "látva" állami (azaz adópénzekkel)), hallgatnak mint szar a fűben.
 
-
Nos mit gondolsz az 50.000 menekült aki áthaladt az országunkon és érezte az irántuk táplált gyülöletet, azok tapintatbol hallgatni fognak? Hát nem, ugy lejáratjátok az országot, hogy még az unokátok is érezni fogja az elvesztett becsületet.
-

"A konzervatív párti brit kormány már a májusi parlamenti választások után bejelentette, hogy bűncselekménnyé kívánja nyilvánítani a jogcím nélküli bevándorlók illegális nagy-britanniai munkavégzését. A nekik folyósított bér a benyújtott törvénytervezet alapján bűncselekményből származó jövedelemnek minősül, és a brit hatóságok ennek alapján lefoglalhatják e jövedelmeket.
David Cameron miniszterelnök a tervezetet ismertetve hangsúlyozta: a fő célkitűzés az, hogy Nagy-Britannia a jelenleginél kevésbé vonzó célországa legyen az illegális bevándorlóknak.
...
"A bizottsági elnök hozzátette: ez nem is csoda, hiszen ha a migránsok eljutnak Calais-ig, "akkor már túl késő"."
...
"A brit belügyminisztérium legfrissebb statisztikája szerint 2015 első fél évében 19 ezer illegális határátlépést sikerült megakadályozni csak a Csatornán keresztül, kétszer annyit, mint a tavalyi azonos időszakban."

Forrás: http://www.ma.hu/kulfold/253240/Bri...vandorlas_valt_a_legnagyobb_valsagga_az_EUban

Ők nem járatják le magukat?
Gondolom csak védekeznek.
Szerintem jól teszik.
 
Utoljára módosítva:
C
Tipikus, a bevándorlót következetesen keverni a menekülttel. Jellegzetes, magyarokra jellemző csúsztatás.
 
Szervusztok ,
igaz én még ilyen újság cikket , de irást sem nagyon láttam eddig , de furcsánlom az irás modját , hiszen ha ez mondjuk Burgenlandban történt ott elégsokan irnak, olvasnak még mai is hibátlanul Magyarul .:oops:
Nos lehet Emő eltévedt az időben
Viszont igenis sokat lehetett látni hasonlót 1980 as évek második felében a
Mariahilfer Straße üzleteiben
Az 50 dolláros devizakeret idején a bevásárlóturizmuskor
 
Utoljára módosítva:
.
Ahogy teszi azt az USA is egy ezer kilométer hosszú kerítéssel Mexikó felé.
Ezt az egy sort hagytam benne mert ezer filmben láttam Mexikó felől se tudják megállítani
Ezerszámra jönnek át szélmalomharc
Charles Bronson Határsáv filmben is téma volt
Ha nem csak a gyilkosságra figyelünk benne hanem a kerítésre és a szervezett embercsempészetre
A illegális munkavállaló háztartási alkalmazott sok film témája
Zöldkártya film is érinti az illegális tartózkodást
 
Utoljára módosítva:
C
Újra és újra. Menekültek helyettesítésa a bevándorlóval. Csúsztatás.
 
Ezt az egy sort hagytam benne mert ezer filmben láttam Mexikó felől se tudják megállítani
Ezerszámra jönnek át szélmalomharc
Charles Bronson Határsáv filmben is téma volt
Ha nem csak a gyilkosságra figyelünk benne hanem a kerítésre és a szervezett embercsempészetre
A illegális munkavállaló háztartási alkalmazott sok film témája
Zöldkártya film is érinti az illegális tartózkodást

Persze, egy kerítés sem mindenható.
Mégsem szívesen játszom el a gondolattal, és gondolom ők sem, hogy mi lenne, ha még az sem lenne. :)
 
Igazad van, én Magyarország szemszögéből nézem.
És nem szeretném, ha mi lennénk az a gyenge, akire rátolnák a problémát.
Azaz marad a védekezés.
Azt mondod marad a védekezés
Jelenleg te miben látod a védekezés gyakorlati és megvalósítható oldalát?
Én az érdekérvényesítő képességet mondtam
Meg hogy a kerítés nem tesz semmit
Te is mondtad a kerítés hatástalanságát
Mi hát a megoldás?
Határzár nincsen teljes stopra marad hát a jogi út
Az pedig nemzetközi módszerrel lehet fékezni
Ha csak Magyarország ügyeként kívánod látni
Már mondtan. Az okokat kell megszüntetni a mozgást kiváltó okokat
----------------
Közben írtad mi lenne ha kerítés sem lenne
Játssz azzal a gondolattal
Mi lenne ha a munkapiac nagyobb részét telepítenék a gazdagok a induló országok tájára
Nem alulfizetetten hanem közelítve a bérekkel a sajátjukhoz
A politikai és háború sújtotta ügyeket is hosszútávú megoldással közelítve
Nem demokrácia exporttal csupán
Jelenleg éppen a multi vállalatok csupán a nyersanyag kitermelésre koncentrálnak
Éppen ezzel növelik a szegénységet és a politikai feszültséget
Kormányokat azzal a céllal cserélnek ki simul jobban hozzájuk
Az a vezető meg korrupt és ellopja az országot nem csinál a nép javára semmit
Ezekkel a gondolatokkal játssz el
Nem lenne miért indulni
egyelőre ennyi nem szerkesztem tovább
 
Utoljára módosítva:
Azt mondod marad a védekezés
Jelenleg te miben látod a védekezés gyakorlati és megvalósítható oldalát?
Én az érdekérvényesítő képességet mondtam
Meg hogy a kerítés nem tesz semmit
Te is mondtad a kerítés hatástalanságát
Mi hát a megoldás?
Határzár nincsen teljes stopra marad hát a jogi út
Az pedig nemzetközi módszerrel lehet fékezni
Ha csak Magyarország ügyeként kívánod látni
Már mondtan. Az okokat kell megszüntetni a mozgást kiváltó okokat
----------------
Közben írtad mi lenne ha kerítés sem lenne
Játssz azzal a gondolattal
Mi lenne ha a munkapiac nagyobb részét telepítenék a gazdagok a induló országok tájára
Nem alulfizetetten hanem közelítve a bérekkel a sajátjukhoz
A politikai és háború sújtotta ügyeket is hosszútávú megoldással közelítve
Nem demokrácia exporttal csupán
Jelenleg éppen a multi vállalatok csupán a nyersanyag kitermelésre koncentrálnak
Éppen ezzel növelik a szegénységet és a politikai feszültséget
Kormányokat azzal a céllal cserélnek ki simul jobban hozzájuk
Az a vezető meg korrupt és ellopja az országot nem csinál a nép javára semmit
Ezekkel a gondolatokkal játssz el
Nem lenne miért indulni
egyelőre ennyi nem szerkesztem tovább


Nem szabad a mozgást kiváltó okokról beszélni, mert az rögtön valamilyen ellenességes felhördülést vált ki.
Neked igazad van, ezen is el kell gondolkodnunk, de az illegális belépőkön most azonnal kell, mert nemhogy csökkenne, sanszosan csak nőni fog a baj, és nem amoda, valahol, hanem itt.
Tudom, nem egy Uniós szemlélet, és gondolkodásmód, de nekem Magyarország fáj elsősorban, és utána mindenki más. Lehet ezért megkövezni.
Ha csak csökkenteni tudjuk az áradatot a kerítéssel, már az is jó.
Igazából azt hiszem, a nyersanyagkitermelő, kormányok simulékonyságát szabályozó körben egyáltalán nem vagyunk benne.
Vagy nem tudok valamit.
A kibocsátó országok gazdasági segítésére azt hiszem most volt valami halovány utalás az EU csúcson, de ismerve a nem épp gyors eljárásáról ismeretes bürokráciát, arra még azt sem mondhatom, hogy felrémlett a horizonton.
 
C
Atya-gatya!

Van bárki is, aki azt hiszi, a kerítés bármit is megold?
Megoldja, hogy a szerbek ismét fújjanak ránk.
Megoldja, hogy természetvédelmi területet galyra vágjanak. (Nem a menekültek, a kerítésállítók.)
Megoldja, hogy 10x-es 100x-os túlárazással valaki "beszállítson".
Hogy már a kerítés túloldalán is nálunk van és foglalkozni kell vele?
Minket akarnak keríteni, nem mást.
Hogy félhet valaki 100 km-nél messzebb és kerítést akar, én meg 20 km-re nem hiányolom?

Persze nagyobb a valószínűsége, hogy nem lesz kerítés, de előkészítésre, tanácsadásra, tanulmányokra stb. kidobnak még egy kis lét.
lsd konzultáció, plakát, stb.

Hasonlóan a büdös életben nem lesz olimpia, de készítünk rá pályázatot stb.
Különben is, kell-e olyan olimpia, ahol bukott, plágiumon kapott vezető tisztségviselők vannak?
 
Nem szabad a mozgást kiváltó okokról beszélni, mert az rögtön valamilyen ellenességes felhördülést vált ki.

Igazából azt hiszem, a nyersanyagkitermelő, kormányok simulékonyságát szabályozó körben egyáltalán nem vagyunk benne.
Vagy nem tudok valamit.
A kibocsátó országok gazdasági segítésére azt hiszem most volt valami halovány utalás az EU csúcson, de ismerve a nem épp gyors eljárásáról ismeretes bürokráciát, arra még azt sem mondhatom, hogy felrémlett a horizonton.
Nem vált ki szerintem semmit ha a mozgást kiváltó okokról beszélünk
Mert ezek egyrészt gazdasági, másrészt életbiztonsági okok
Ha az Ők nyomoráról beszélünk az nem válthat ki nemzetközi tiltakozást
Ha az ők polgárháborús helyzetéről beszélünk az is tény több országban
Ha faji üldöztetésről beszélnénk akkor lehetne tiltakozás
---------------------------------------------------
Még említed benne vagyunk e a kormánykicserélgetős manipulációban?
Én nem hiszem, azon egyszerű oknál fogva ehhez erős politikai és gazdasági hatalomnak kéne lennünk!
Az pedig nem vagyunk
Az ilyen dolgokat főleg Amerika,Németország, Anglia és Franciaország
Szokta művelni.
No meg Oroszország
Ehhez kémtevékenység és sok pénz kell.Folyamatos nyomásgyakorlás
Pénzzel való ellenzéktámogatás, fegyverszállítás az ellenállóknak
Vagy ha más már nincsen a hadsereg bevetése hamisított indokokkal mint például Szaddám Huszein esetében
Arab tavasz se hozott stabil országokat
Az már egy kormánycserélgetős játszma volt
Iráni bábkormány se úgy sült el mint Amerika szerette volna
Lázadás és ortodox papsági uralom jött létre erős nyugatgyűlölettel
Százszámra találni olyan hunta vezetésű országot ahol a nagyhatalmi játszmák nem jól sültek el
Dél Amerikán kívül most csak Ferdinand Marcos jut eszembe.Ami nem katonai hunta volt persze de elcsalt választások
 
Utoljára módosítva:
Nem vált ki szerintem semmit ha a mozgást kiváltó okokról beszélünk
Mert ezek egyrészt gazdasági, másrészt életbiztonsági okok
Ha az Ők nyomoráról beszélünk az nem válthat ki nemzetközi tiltakozást
Ha az ők polgárháborús helyzetéről beszélünk az is tény több országban
Ha faji üldöztetésről beszélnénk akkor lehetne tiltakozás
---------------------------------------------------
Még említed benne vagyunk e a kormánykicserélgetős manipulációban?
Én nem hiszem, azon egyszerű oknál fogva ehhez erős politikai és gazdasági hatalomnak kéne lennünk!
Az pedig nem vagyunk
Az ilyen dolgokat főleg Amerika,Németország, Anglia és Franciaország
Szokta művelni.
No meg Oroszország
Ehhez kémtevékenység és sok pénz kell.Folyamatos nyomásgyakorlás
Pénzzel való ellenzéktámogatás, fegyverszállítás az ellenállóknak
Vagy ha más már nincsen a hadsereg bevetése hamisított indokokkal mint például Szaddám Huszein esetében
Arab tavasz se hozott stabil országokat
Az már egy kormánycserélgetős játszma volt
Iráni bábkormány se úgy sült el mint Amerika szerette volna
Lázadás és ortodox papsági uralom jött létre erős nyugatgyűlölettel
Százszámra találni olyan hunta vezetésű országot ahol a nagyhatalmi játszmák nem jól sültek el
Dél Amerikán kívül most csak Ferdinand Marcos jut eszembe.Ami nem katonai hunta volt persze de elcsalt választások

Kizárólag egyetérteni tudok, legfeljebb még az országok körét tudnám bővíteni. :)
Csak ezzel most mi nem dugjuk föl a fejünket a víz fölé.
 
Kizárólag egyetérteni tudok :)
Csak ezzel most mi nem dugjuk föl a fejünket a víz fölé.
Ilyen ügyekben nincsen azonnali megoldás Az elrontásához is évtizedek kellettek
A helyrehozásához száz év
Nyugodj bele lesz ahogyan lesz, túléljük ezt is
Eddig még nem jól fogtak hozzá
A csendes zúgolódás a lehetőségünk,magánszemélyként
Vagy kormányváltás akit jobban eltűrnek,mert még nem rúgta össze a patkót senkivel
Addig meg a kormányunknak tartani kell, őket pénzt koldulva nyugatról
Tartani mert elgázosítás nem működik
A lő parancs sem
A lehetőség a bűnözés növekedésére megvan és a koldusok számának növekedésére
Rendőri ügyekként fogjuk kezelni, növeljük a menekülttáborok számát
 
Utoljára módosítva:
Ilyen ügyekben nincsen azonnali megoldás Az elrontásához is évtizedek kellettek
A helyrehozásához száz év
Nyugodj bele lesz ahogyan lesz, túléljük ezt is
Eddig még nem jól fogtak hozzá
A csendes zúgolódás a lehetőségünk,magánszemélyként
Vagy kormányváltás akit jobban eltűrnek,mert még nem rúgta össze a patkót senkivel
Addig meg a kormányunknak tartani kell, őket pénzt koldulva nyugatról
Tartani mert elgázosítás nem működik
A lő parancs sem
A lehetőség a bűnözés növekedésére megvan és a koldusok számának növekedésére
Rendőri ügyekként fogjuk kezelni, növeljük a menekülttáborok számát

Én is ettől tartok.
Nem attól, hogy nem lesz gázosítás, és lövés természetesen.
Hanem arra a szamárra és az ő fülére vonatkozólag tartok tőle.
Tehát valamit mégiscsak tennünk kell, baj már így is van, mondjuk úgy, derékig ér a matéria.
Én nem ragaszkodom hozzá, hogy nyakig érjen.
Azt hiszem talán úgy 10-15000 azoknak a száma, akiket máris vissza szeretnének hozzánk küldeni.
 
Tehát valamit mégiscsak tennünk kell, baj már így is van, mondjuk úgy, derékig ér a matéria.
Én nem ragaszkodom hozzá, hogy nyakig érjen.
Azt hiszem talán úgy 10-15000 azoknak a száma, akiket máris vissza szeretnének hozzánk küldeni.
Picit álljunk meg azon
Mi lenne ha visszaküldenék?
Kibírnánk-e?
Miként bánnánk velük?
Megmaradnának e vagy ismét ellógnának?
 
Picit álljunk meg azon
Mi lenne ha visszaküldenék?
Kibírnánk-e?
Miként bánnánk velük?
Megmaradnának e vagy ismét ellógnának?

Mivel még mindig befelé özönlenek, így azt sem tudjuk hányat kellene "kibírnunk".
Azt sem, hogy meddig kellene "kibírnunk" őket.
Törökországban sátrakat kaptak. Nálunk ez nem igazán működne, legfeljebb pár hónapig.
Mivel nem zárhatjuk be őket, sanszosan ismét nekifutnának.
Vagyis ingáznának oda-vissza (nem okvetlenül ugyanazok).
Szerintem.
Aztán lehet tévedek.
 
C
Még mindig nem értitek a lényeget. Nem "tartani" küldik őket, hanem a menedékkérelmi eljárás lefolytatásáig.
ha menekült lesz, felpapírozva szalad innen tovább el, ha bevándorló állami busszal mehet vissza koszovóba.
folyamatos a tudatos félretájékoztatás, a központi idegengyűlölet szítás.

http://ec.europa.eu/dgs/home-affairs/e-library/docs/ceas-fact-sheets/ceas_factsheet_hu.pdf

Ezt a 12 oldalt nem hiszem, hogy nem lehet megérteni. Persze, ha van rá szándék. Főleg a magukat újságírónak képzelő magyar médiamunkásoknak.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
Beka Holt wrote on zsebipicur23's profile.
Ne kérj olyan könyvet aminek a magyar nyelvű kiadásától még nem telt el 6 hónap!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást

Statisztikák

Témák
38,140
Üzenet
4,805,402
Tagok
615,886
Legújabb tagunk
machinery
Oldal tetejére