És ha őket is megállította volna egy kerítés?

Magyarországon nem a tömegével érkező, majd továbbálló koszovói, szír, afgán gazdasági bevándorlók jelentenek gondot, hanem azok, akik megvetik a lábukat az országban. Akiknél csak a felszín az, hogy jó dolgokat csinálnak, és hozzájárulnak Magyarország sokszínűségéhez – valójában elveszik a munkát, rombolják a kultúrát, megszegik a törvényeket. (Figyelem! Cikkünk nagy dózisban tartalmaz iróniát, kérjük, senki ne vegye szó szerint az olvasottakat.)
01
Orvosok

Rengeteget cikkezik és forgat a média arról, hogy magyar orvosok külföldre mennek „a nagyobb fizetésért”. Ez azonban csak az érem egyik oldala. Mert közben a Magyarországra érkező bevándorlók miatt egyre kevesebb itthon az orvosi állás. Elég néhány nevet említeni:

Khatib Abdalla, a gyöngyösi kórház szülész-nőgyógyásza
Mremi David, Mórágy háziorvosa
Nidal Alchihabi, a nyíregyházi kórház gyermeksebésze
Mohamed Hamadi sárvári ortopéd sebész
Masalmeh Ahmad bajai sebész
Alibrahim Jihad, a János Kórház gasztroenterológusa
Bourgla Ossamah bicskei háziorvos
Gamal Eldin-Mohamed sebész, proktológus, egyetemi oktató, az első magyar egynapos sebészeti osztály létrehozója

És ne feledjük: előfordulhat, hogy ezek az orvosok, a magyar betegeket hátrahagyva, önző módon önkéntes munkát vállalnak mondjuk Szíriában, hogy 30-40 ezer gyereknek segítsenek.

d-ati20110612003-2000-jpg.exact729x485.jpg

Malhazjan Armen aneszteziológus és intenzívterápiás adjunktus, a Jósa MEDHotel vezetője a Jósa András Oktató Kórház központi műtőjében. Armen doktor Jerevánban született, egyetemi tanulmányait az észtországi Tartu városban végezte, most Nyíregyházán dolgozik, felvette a magyar állampolgárságot
02
Riad Naboulsi, John Sessi

Mivel vannak olyan értelmezések, hogy a kormány a gazdag külföldieket szívesen látja, és csak a szegényeket tartaná az országon kívül, egy nagyon veszélyes jelenségre kell rámutatnunk: előfordul, hogy egy szegény bevándorló Magyarországon gazdag lesz. A Kőröstej libanoni bevándorló vezére, Riad Naboulsi kekszekkel kezdte az üzletelést, és ma már egy évi 27 milliárdos forgalmú céget irányít, ezzel megtévesztve a kormányt is, amely stratégiai megállapodást is aláírt vele.
A nigériai bevándorló John Sessi egyetemen tanult itt, majd hazaköltözött, és a rendszerváltás után tért vissza. Saját céget alapított, ma pedig már a 112 millió forintos jegyzett tőkéjű Fromm csomagolástechnikai vállalat ügyvezető igazgatója. Ha nem teszünk valamit, tíz év múlva rá sem ismerünk majd Európára.
d-kos20141106011-2000-jpg.exact729x485.jpg



magyarországi bevándorlók, Riad Naboulsi, Kőröstej

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára (b) és Riad Naboulsi, a Kőröstej Cégcsoport alapító tulajdonosa stratégiai megállapodást írt alá a kormány és a magyar tulajdonú Kőröstej Cégcsoport között
03
Anna Zaboeva

A Szibériából érkezett fiatal tervező-vállalkozó meg sem próbál részese lenni a magyar kultúrának, hiába sikerült gazdasági bevándorlóként letelepednie a modern népvándorlás korában. Kézzel készített cipőket gyárt, holott a keményen dolgozó kisembernek esélye sincs megvásárolni ezeket a drága holmikat, és a Facebook-oldalán sem tesz kísérletet arra, hogy magyar nyelven fogadja az érdeklődőket. Szerintünk, ha Magyarország befogad valakit, akkor annak minimum házi pálinkát kellene gyártania vagy kolbászt töltenie.
anna-zaboeva-1000-jpg.exact729x486.jpg

magyarországi bevándorlók, Anna Zaboeva
04
Gianni

Gianni bevándorlóként egyértelműen a magyar kultúra szétrombolására tette fel életét. A Belváros egyik legprosperálóbb részén vett el egy üzlethelyiséget a magyar vállalkozók elől, hogy ott idegen eredetű ételeket adjon a magyaroknak, ráadásul ezt a gasztropusztítást a tévés műsoraiban is propagálja. Ha nem parancsolunk megálljt ennek, akkor gyermekeink már csak bivalytejes mozzarellával gratinírozott libamájat akarnak enni pirított kaláccsal és lilahagymalekvárral, elfeledve őseink gulyás- és rántotthús-kultúráját.
tzihz20130318015-2000-jpg.exact729x485.jpg



Annoni, Gianni
05
Arghyropoulos Ghavrilos

„A legutolsó zöldségig mindent Görögországból hoz.” Egy ilyen mondat után nem nagyon kell magyarázni, mi is a bajunk a kedvelt görög éttermeket sorra nyitó vállalkozóval. Aki a vöröshagymát Makó helyett valahonnan Jeruzsálem környékéről szerzi be, elvéve a magyar zöldségtermesztők munkáját, azzal nem tárgyalunk. Mi lesz a következő? Hogy a szentgotthárdi Opel-motorokat külföldön gyártott autókba szerelik?
arghyropoulos-ghavrilos-1000-jpg.exact729x486.jpg


magyarországi bevándorlók, ARGHYROPOULOS GHAVRILOS
06
Shane Tusup

Hosszú Katinka edzője és férje különösen fájó pont az országnak, hiszen egy rendkívül megbecsült, nemzetközi presztízst jelentő munkát vesz el a magyaroktól. Ha ezt nem tenné, 100 százalékos magyar sikersztoriról beszélhetnénk, így viszont külföldi szál szennyezi be a történetet. Ráadásul kérdéses az is, hogy a magyar törvényeket mennyire tartja tiszteletben Tusup: nagyon nem lenne jó, ha egyszer csak kiderülne, hogy doppingolásra veszi rá a magyar sportolónőt.

shane-tusup-2000-jpg.exact729x485.jpg



magyarországi bevándorlók, Shane Tusup , Hosszú Katinka

Hosszú Katinka és férje
07
Hans Van Vliet

Ha Magyarországra jössz, tiszteld a kultúránkat! A kampányszöveggel mintha egyenesen Hans Van Vlietnek üzenne a kormány. A Hollandiából érkező vendéglátós vállalkozó az utóbbi években nem tesz mást, mint megpróbálja megmondani a magyaroknak, hogyan kell szórakozni, mit kell inni és milyen zenét kell hallgatni. Olyan kocsmák köthetők a nevéhez, mint a Pótkulcs, a Castro, a Jelen, az V. Bejáró, vagy a jazzkoncertekkel támadó, saját vállalkozásként működő Jedermann. Jó lenne, ha Magyarországon nem külföldiek kénye-kedve határozná meg, hogyan mulassunk.
hans-jpg.exact729x383.jpg



08
Alexis Latham

Tényleg, nemcsak a mulatozásban, hanem már a magas kultúrában is a bevándorlók veszik át lassan a hatalmat? Alexis Latham brit színész-rendező az improvizációs színházat csináló Scallabouche Társulat alapítója és a társulat előadásainak címei (Semleges nemek, Intim Impro) is jól mutatják, hogy nem feltétlenül az Alaptörvény szellemének megfelelően gondolkodnak a hagyományos nemi szerepekről.
alexis-latham-2000-jpg.exact729x485.jpg



magyarországi bevándorlók, Alexis Latham

Fullajtár Andrea (b) és Alexis Latham (j) játszik Noel Coward Magánélet című drámájának próbáján Budapesten
09
Bankvezérek, multicégek vezetői

Szívesen keresne havi több millió forintot, ugye? Akkor eláruljuk, miért nem fog ez menni: azért, mert a legjobb állásokat mindig külföldiek happolják el. A Telekom-vezért Chris Mattheisennek hívják. Az RTL vezetője egészen mostanáig Dirk Gerkens volt, a TV2-t Yvonne Dederick irányítja. Az Erste Bank vezérigazgatója Radován Jelasics, a nyilvánvalóan nem ősmagyar Heinz Wiedner a Raiffeisent vezeti. A nagy nemzetközi tanácsadó cégek (KPMG, PwC, EY) vezetői szinte mind nálunk letelepedett külföldiek. Sok esetben olyan pofátlanul veszik el az állást előlünk, hogy még itt sem laknak, máris kinevezik őket, és csak utána vándorolnak be.

christopher-mattheisen-2000-jpg.exact729x485.jpg


magyarországi bevándorlók, Christopher Mattheisen

Chris Mattheisen még a zenészek kenyerét is elveszi
10
Vitanovics Dusán

Ő a listánkon az egyetlen, aki két kategóriában is szerepelhetne, mert orvosként, valamint színészként is dolgozik. Gerinc- és idegsebészként praktizál, miközben magyar filmekben láthatjuk, játszott Flegauf Benedek Dealerjében, a Rengetegben, a Beszélő fejekben, és Till Attila Tiszta szívvel című, még készülő alkotásában. Ezt nevezhetjük sokoldalúságnak, jófejségnek, de az az igazság, hogy ezzel két alulfizetett szakmában fosztja meg a lehetőségtől azokat, akik itt születtek.
dusan-jpg.exact729x400.jpg



Vitanovics Dusán, mint a Tiszta szívvel főgonosza
11
Sportolók
A kormány bevándorlásos kampánya óta többen is rámutattak, hogy Magyarországon a közkedvelt, politikusok által is pozitívan emlegetett sportolók között is sok a bevándorló. A Veszprém férfi kézilabdásait a spanyol Ortega edzi, a Felcsút focicsapatában is sok a külföldi, az U20-as fociválogatottat német edző készíti fel. De arról miért nem mer senki beszélni, hogy a magyar csapatsport addig van a világ csúcsán, amíg nincs körülötte bevándorló? Az Aranycsapat, a mindenkori vízilabda-válogatott, a legendás öttusázók környékén egyetlen külföldi sem volt. Puskásék végigverték a világot, pár évtizeddel később a sok légióssal felálló Ferencváros és a Debrecen már alig tudott valamit felmutatni a BL-ben. Nem kell sokat keresni az összefüggést.
carlos-ortega-2000-jpg.exact729x485.jpg


magyarországi bevándorlók, Antonio Carlos Ortega
12
Cooky

Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod a kultúránkat. Mi a kultúra első számú hordozója? A nyelv. A tiszta, ékes magyar nyelv. Ha valaki hadilábon áll a magyarral, az még nem feltétlenül gond, de ha a magyar rádióhallgatók és tévénézők százezreihez beszél hibás kiejtéssel, és egyenesen gúnyt űz a nyelvből, akkor sajnos azt kell mondanunk, hogy mindennek van határa, és nem hagyhatjuk, hogy a serpenyőt átbillentse az, hogy Cooky egy kedves figura, akit szeretnek a tévénézők és a rádióhallgatók.
cooky-03-2000-jpg.exact729x485.jpg



magyarországi bevándorlók, Cooky
13.jpg
 
Egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy nem tartják őket fogva (szaba mozgás).
Egyáltalán nem vagyok biztos, hogy a kommunikáció biztosított. (Nem csak tolmács ami alap lenne, hanem a fogvatartók angol nyelvismerete) Több menekült beszél angolul, mint a magyar személyzetből.
Nem mindenki szeret ellenkező nemű orvos előtt vetkőzni.
Nem minden kultúra "mindenevő".
1 főre jutó wc-k száma. Szülők-gyerekek elválasztása.

Rengeteg dolog, amiről semmit nem tudunk.
Ha jobban meg szeretnéd érteni, helyezd magad a helyükre. Az életedet mented, rendes, becsületes, dolgos és esetleg vallásos ember vagy. Mit várnál el?
Elnézést, hogy belekotyogok.
Drága Chalamade, úgy reklamálod a tökéletes menekültügyi eljárást, mintha évtizedek óta lenne erre bevezetett rendszerünk, lennének menekültügyi ügyintézőink, arab, koszovói, albán és más igényelt felsőfokú nyelvvizsgával. Mintha a menekültek normális kezelését biztosító rendszereknek napi többszáz ember zökkkenőmentes és emberséges nyilvántartásba vételére, elhelyezésére, megetetésére, orvosi kezelésére kellene alkalmasnak lenni egyik napról a másikra.
Magad hozod fel, hogy kevés a wc. El tudom képzelni, hogy ez igaz. De a wc-t valakinek csinál(tat)ni kell. Ha valakinek dolga a wc-kről való gondoskodás, annak aza az első kérdése, hogy hány főre kell. Mit válaszolsz, ha téged kérdeznek? Hogyan becsülöd meg, hogy a jövő héten hány ember szeretné használni ezeket a wc-ket? Ami két héttel ezelőtt jelentős túlbiztosítással készült, az a múlt héten szűkösen elegendő volt, ezen a héten már kevésnek bizonyult.
Nem egy-két-tíz menekülő van, akiket bármely országnak illik tisztességgel fogadni és ellátni. Tömegek jönnek és egyre jönnek. Az emberi ésszerűség határait már messze felülmúlva.
Nem látom be, hogy hogyan lehet Magyarországon számon kérni, hogy ilyen tömegben, ráadásul törvénysértő módon érkező menekülteket nem képes jóléti állam szintjén ellátni. És még az is kívánalom lenne, hogy mosolyogjon szélesen, kedvesen.
 
C
Más országban élhetsz, mert mintha másként állt volna hozzá a rezsim.
Szerinted az erre adott EU-s pénzből + a plakát kampányból + a "lánykori nevén" kerítés beszerzésére hozott döntésből mire telne?
Jómagam, ha valamihez nem értek, nem tudom megcsinálni, nem a pofám nagy, hanem a tiszteletem annak, aki meg igen.
8086 irányítószám alatt mintha nem így lenne...
 
Nem mondom, hogy a rendszer kihívásokra adott válasza jók. De az EU pénzéből, a stadionok árából, a Golgota árából és a plakátkampány árából, hány magyar- albán tolmácsot lehet venni? Hány szakképzett menekültügyi intézőt? Hány olyan szakembert lehet vásárolni, aki ki bírja találni és kifogástalanul meg bírja csinálni hogy ezer holtfáradt, elcsigázott, szomjas és éhes ember hirtelen ha nem is kellemes, de emberséges körülmények közé kerüljön?
Fujd fel Chalamde, ez már rég túl van azon, amit pénzért venni lehet! Ez már nem akarás kérdése, itt tűzoltásról beszélünk.
 
Aztán Ernoe , te, meg a hazug Zöldek mindenkit behozznátok , de kérem ne a mi környékünkön lakjanak ! Mert rontják a levegöt , leértéktelenednek a lakótelkek , szóval maradjál már a nagy dummáddal .
-
Kedves Gyula
-
Nem a zöldek hozzák be a menekülteket, hanem a szükség. Szerinted rontják a levegöt, ez nállad a jelzö amivel rászorulokat illetsz. Vetközzed le már a keletnémet kisebbségi érzetedet.
-
A világ még soha nem volt anyira békés mind a napjainkban, az elöbb emlitettem, hogy a két világháboru ellenére a világ lakoinak a száma a sokszorosára nött, a gyarmatok önállok lettek, számos országban nincs kötelezö katonai szolgálat, ami önmagában megkéne, hogy gyözzön téged, jo irányba megyünk.
-
Alig két évtizede, hogy Europábol eltünt 2 millio idegenben szolgálo katona, az Oroszok, az Angolok, Franciák, Belgák és az Amerikaiak hazamentek... Ne legyél már vak, ez fejlödés.
-
A Keleteuropai-Diktatura azért omlott össze mert az emberek utazni szerettek volna, látni szerették volna az Equatort ahonnan a menekültek jönnek most.
-
Hagyd a süket dumát az olajjal, a benzin már régota nem volt olyan olcso mind most amiota az Amerikaiak elárasszák amerikai-olajjal a világot...
-
A zöldek már régen nem az én politikai hazám de mindenesetre a "katalizátortol" nem ment tönkre Németország mind ahogy a keresztényi-értékekre hivatkozo pártok azt megjosolták, az atomerömüvektöl megszabadulunk lassan, épp most kapcsolták le a második atomerömüvet. Neked fogalmad sincs milyen országban élsz. :)
-
Aztán hogyan is van a "demkratikus" Németországban ? Nem minden további nélkül haza küldik a már 30-40 éve itt dolgozó, adó fizetö Vietnámit mert eszébe jutott a iroda kukacnak , hogy jééé már nincsen Vietnámban háború .
-
Nem tudom milyen Vietnamira gondolsz akit 40 év után hazatoloncoltak volna, enyi idö alatt rég felvehette volna az állampolgárságot. Hány azsiai nö van akinek semmi problémája ezzel. En arra emlékszem, hogy nemrég egy vietnámbol jött szülökkel rendelkezö volt "a második ember" Németországban, a vice-Bundeskanzler.
-
A demokratia pedig jol müködik, a "Pegida" állarca leesett, az összes demonstratiojukat egy tizszer akkora ellendemo kisérte. Németországban nincsenek olyan szélsöséges pártok a parlamentben mind Magyarországon.
-
Mi is történt Burbachban a menekültekkel a menekült otthonban ? arról most elfelejtkeztél ??? Szóval Te ne nagyon dobbálodz kérlek bélsárral a Magyarokra ,
-
Burbachban az történt, hogy a menekültotthonra vigyázo polgári öröket elbocsájtották, mert visszaéltek a pozitiojukkal, nem feleltek meg a követelményeknek. Nem ritka, hogy "security" posztokra kisebbségi érzettel és szadista hajlammal rendelkezö emberek jelentkeznek, elmondjam neked milyenek voltak sorkatonák Mo.-on? Ott sem volt hiány ilyen figurákban, vagy emlitsem a Magyar Gárdát, egy ékes példája annak menyien szeretnék kiélni az eröszakos hajlamukat.
-
Te jössz azzal a Csatáryval , ki az ? hogyan is van akkor mondjuk Werner von Braun meg a többiek ?? ja tudom azt itt nem szabad emliteni mert Ök másak .
-
Wernher von Braun-rol tudták az Amerikaiak ki volt, a Csatáry eltitkolta, ezért került szoba.
 
Utoljára módosítva:
Gyarekeeeeek egyesek blattsaga mar kapukat donget :rohog: isssssten, hogy az a media olyan nagyon meghatarozo velemenyforras, mert amit ott irnak, az igaz am, es kulonben is, koztudott teny...meg az a kis szellemi rovidnadrag aki a kozhelykiralysagbol nem lat kifele, es olyan felvilagosultnak hiszi magat, hogy nem veszi eszre, hogy mindenki csak :rohog: rajta, na de mindegy, nem en leszek az aki kis vilagaban a sotetseget "megvilagitcsa", majd megteszi az elet. :dr_123:A lenyeg, hogy ki-ki lehetosegeihez merten probaljon tolerans es normalis lenni.
 
Én a déli határról tudok tényeket, mert az itt van. A tábor meg máshol. A magyar médiamunkásokat meg szimplán megvetem, néhány ritka kivételével, de őket ritkán hallani.
Az ostoba magyar politikusok zömét utálom, nem tudják mire költsék, amit "szereznek", ugyanakkor képességeik alapján kutyasétáltatást sem bíznék rájuk.
A magyar társadalmat csak sajnálni tudom, amiért azt hiszik a "külön állatfaj" fővárosi magában bármit el tudna érni, a fővárosit meg azért, mert lövése nincs, mi van a Bp. táblán túl, de mind osztja az észt.
A kiemelt résznek van nagyon sok alapja.Ki kellene már vinni a parlamentet onnan
Vannak-e olyan rendszerek ahol regionális parlamentek léteznek?
A megyegyűléses megoldás milyen?
Vagy kétkamarás parlement Spanyol változata területi (regionális) érdekek második kamarája.
Vagy a Franciaország (nemzetgyűlés+szenátus)
Franciaország írta:
A Nemzetgyűlés az egyes választókörleteket képviseli és ötévente, közvetlenül választják őket. A mindenkori kormánynak szüksége van a Nemzetgyűlés többségének támogatására, ugyanis a gyűlésnek joga van feloszlatni
...Ha a két ház között nincs egyetértés, akkor a végső szó a Nemzetgyűlésé.
Kanadai jogrend elviekben Az Angol kétkamarásra hasonlít
Magyarországon 395 évben volt kétkamarás
http://reszvetem.blog.hu/2012/06/14/a_ketkamaras_parlamentrol
 
Utoljára módosítva:
Kanada vízumkényszert vezetett be nemrég a "fasiszta" magyarok elől menekülő dolgozni és tanulni vágyó mély-szegénységbe kényszerített emberek ellen. Milyen jogon kritizálja a magyar intézkedéseket? Nekünk nincs tengerünk, ami elválaszt...
 
A human jogan kedves balacy.
Canadaba nincs vizum kotelezetsseg a magyar allampolgaroknak.
Akiket kiutasitott canada , annak nem volt megalapozott es bizonyitott a menekult kervenye.
So, jo lenne ha tajekozodnal mielott leirsz valamit aminek semmi koze a tenyekhez. Meg a tenger se igaz, mert kocsit nagyobb pocsoja valaszt el a ket ocean keleten es nyugaton.
 
Kanada vízumkényszert vezetett be nemrég a "fasiszta" magyarok elől menekülő dolgozni és tanulni vágyó mély-szegénységbe kényszerített emberek ellen. Milyen jogon kritizálja a magyar intézkedéseket? Nekünk nincs tengerünk, ami elválaszt...
.
Ez egy
2010. január 13.
Hír felmelegítése amiből nem lett semmi.
 
Kedves cdurmol
-
Nem tettem nevet az iráshomhoz, nem is téged kritizállak, te emberszámba veszed azokat akik hozzánk jönnek. Az jo.
-
Igen vannak olyanok akik minden papir nélkül jönnek vagy eltüntetik a papirjaikat és egy más népcsoporthoz tartozonak adják ki magukat mert ugy nagyobb az esélyük a menekültként valo elismeréshez. Ez a magyarokkal is igy volt, aki nyugatra szökött az mindig elfelejtette, hogy milyen viszonyba volt a kommunista vagy fasiszta párttal. A Csatárynak is elvesztek Kanadába a katonapapirjai. :)
-
A közeli országokbol jövök identitását nem tart sokáig kideriteni, nállunk most elég gyorsan eldöntik, hogy valaki valoban kényszerhelyzetben van vagy nincs.
-
Csatáry Lászlónak nem "vesztek" el a katona papírjai, mindig vele voltak, még a Kanadába történő kivándorlásakor is.
 

Csatolások

  • 007. kép.jpg
    007. kép.jpg
    1.4 MB · Olvasás: 67
Kedves cdurmol
-
Nem tettem nevet az iráshomhoz, nem is téged kritizállak, te emberszámba veszed azokat akik hozzánk jönnek. Az jo.
-
Igen vannak olyanok akik minden papir nélkül jönnek vagy eltüntetik a papirjaikat és egy más népcsoporthoz tartozonak adják ki magukat mert ugy nagyobb az esélyük a menekültként valo elismeréshez. Ez a magyarokkal is igy volt, aki nyugatra szökött az mindig elfelejtette, hogy milyen viszonyba volt a kommunista vagy fasiszta párttal. A Csatárynak is elvesztek Kanadába a katonapapirjai. :)
-
A közeli országokbol jövök identitását nem tart sokáig kideriteni, nállunk most elég gyorsan eldöntik, hogy valaki valoban kényszerhelyzetben van vagy nincs.
-
"A Csatárynak is elvesztek Kanadába a katonapapirjai."
Ernoe ebben tévedsz. Csatárynak mindig is megvoltak a "katonapapírjai" amit Kanadába is magával vitt. Nem volt ismeretlen, mi több az USA katonai nyomozói már 1948-ban foglalkoztak Csatáry László háború alatti tevékenységével, amelynek eredménye az lett, hogy személyét nem dobták áldozatául egy koncepciós népbírósági eljárásnak. Mivel a portálon való szörfözés során már többször találkoztam általad példaként említve nevét, szeretném, ha Csatáry ügyben az objektivitás és a valóság talaján tudnánk maradni. Ezért is fűzöm válaszomhoz ezt a két dokumentumot.
 

Csatolások

  • 007. kép.jpg
    007. kép.jpg
    1.4 MB · Olvasás: 84
  • 011. kép.jpg
    011. kép.jpg
    1.5 MB · Olvasás: 73
"A Csatárynak is elvesztek Kanadába a katonapapirjai."
Ernoe ebben tévedsz. Csatárynak mindig is megvoltak a "katonapapírjai" amit Kanadába is magával vitt. Nem volt ismeretlen, mi több az USA katonai nyomozói már 1948-ban foglalkoztak Csatáry László háború alatti tevékenységével, amelynek eredménye az lett, hogy személyét nem dobták áldozatául egy koncepciós népbírósági eljárásnak. Mivel a portálon való szörfözés során már többször találkoztam általad példaként említve nevét, szeretném, ha Csatáry ügyben az objektivitás és a valóság talaján tudnánk maradni. Ezért is fűzöm válaszomhoz ezt a két dokumentumot.
-
Kedves Verbovszki
-
En nem vagyok kompetens megitélni, hogy miféle papirt teszel elém a digitalizálás világban de a tények láttán megvagyok gyözödve, hogy sok elhallgatnivaloja volt a bujdosonak.
-
Tény, hogy elmenekült valami elöl Mo.-rol, hogy meghamisitotta a személyi igazolványát, jugoszláv állampolgárnak adta ki magát. Az is egy tény, hogy 1997-ben megfosztották a kanadai állampolgárságtol a nemzetiszocialistákkal való kapcsolatának elhallgatása miatt, Kanadábol menekülnie kelett, hogy elkerülje a kitoloncolással járo szégyent.
-
Tény, hogy 2012-ben a Budai Központi Kerületi Bíróság, szökés, elrejtőzés veszélye miatt házi örizetbe vette.
Tény, hogy a kassai kerületi bíróság 2013-ban a korábbi népbírósági halálos ítéletet életfogytiglan tartó szabadságvesztésre változtatta.
-
Számomra különösen meggyözö ennek az embernek a megitélésénél, hogy csak olyanok veszik a védelmükbe akik nem tanultak semmit az emberiség ellen elkövetett nationál-szocialista bünökböl.
-
Végül még csak anyit, hogy a jogerösen életfogytiglani börtönre itélt naci alkalmazott nem a tetteit hanem a "felelösségét" probálta a szönyeg alá seperni a per során, az "állítása szerint parancsra cselekedett, csak a kötelességét teljesítette". - ez magáért beszél.
 
KAr idehozni mert nem kivanatos szemely itt, akar hogy magyrazod a bizonyitvanyat.
A bizonyítványát nem én magyarázom, hanem a levéltárakban felkutatott dokumentumok alapozzák meg a tényeket. Sajnálatos dolog az, hogy ami a sajtóban megjelent az mind az SWC jeruzsálemi igazgatójának Zuroffnak a fantázia szüleménye és ezeket vette majdnem mindenki készpénznek. Ha Te is elolvastad volna azokat az iratokat amiket a Budapest Főváros Levéltárából, a Kassai Állami Levéltárból szereztem be és hozzá még a Kanadai Szövetségi Bíróság által kezdeményezett és az RCMP által 1993 és 1997 között lenyomozott 5 kötetnyi nyomozati anyagát Csatáryról, akkor egészen biztos vagyok benne, hogy nem ez lenne a véleményed. Az RCMP olyan munkát végzett, hogy minden elismerést megérdemelnek.
 
-
Kedves Verbovszki
-
En nem vagyok kompetens megitélni, hogy miféle papirt teszel elém a digitalizálás világban de a tények láttán megvagyok gyözödve, hogy sok elhallgatnivaloja volt a bujdosonak.
-
Tény, hogy elmenekült valami elöl Mo.-rol, hogy meghamisitotta a személyi igazolványát, jugoszláv állampolgárnak adta ki magát. Az is egy tény, hogy 1997-ben megfosztották a kanadai állampolgárságtol a nemzetiszocialistákkal való kapcsolatának elhallgatása miatt, Kanadábol menekülnie kelett, hogy elkerülje a kitoloncolással járo szégyent.
-
Tény, hogy 2012-ben a Budai Központi Kerületi Bíróság, szökés, elrejtőzés veszélye miatt házi örizetbe vette.
Tény, hogy a kassai kerületi bíróság 2013-ban a korábbi népbírósági halálos ítéletet életfogytiglan tartó szabadságvesztésre változtatta.
-
Számomra különösen meggyözö ennek az embernek a megitélésénél, hogy csak olyanok veszik a védelmükbe akik nem tanultak semmit az emberiség ellen elkövetett nationál-szocialista bünökböl.
-
Végül még csak anyit, hogy a jogerösen életfogytiglani börtönre itélt naci alkalmazott nem a tetteit hanem a "felelösségét" probálta a szönyeg alá seperni, az "állítása szerint parancsra cselekedett, csak a kötelességét teljesítette". - ez magáért beszél.
Látom alaposan tanulmányoztad a Zuroff által sulykolt vonatkozó sajtó híreket és alaposan magadévá is tetted. Javaslom, hogy szerezd be ezt http://www.animakonyv.hu/index.php?BODY=BookInfo&OP=details&ID=126042&VISIT=1 a könyvet, amelynek minden mondata levéltári dokumentumokkal alátámasztottan és azok feltalálási helyei jelzetével mutatja meg a valóságot. Azért nem az "igazság" szót használom, mert az szubjektív, a valóság azonban megdönthetetlen tényeken alapul.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,161
Üzenet
4,809,750
Tagok
616,170
Legújabb tagunk
orsiholdbéli
Oldal tetejére