Önbizalom,lelkiegészség,önismeret,konfliktuskezelé s

Progressor

Állandó Tag
Állandó Tag
A legfontosabb a világon, a saját lelki egészségünk.
Ráadásul "A fizikai állapotunk, is a lelki állapotunktól függ".
 

kgabi0507

Állandó Tag
Állandó Tag
helyzettől függ... és az emberektől, akik ellened vannak.
Ha egyenlő ellenfelek: diplomatikusan megtárgyalni, ez a legegyszerűbb.
Ha a főnökeid: háááát, az se reménytelen...
De ha a kamasz gyerekedről van szó, akkor az esély 0 :(

de a viccet félretéve, diplomatikusan kell kezelni a konfliktusokat, és nem szabad szívre venni, ha nem sikerül egyből.
 

kgabi0507

Állandó Tag
Állandó Tag
nagyon fontos, hogy bármilyen helyzetben megtaláljuk a pozitívumokat, ne azon agyaljunk, ami rossz, hanem annak örüljünk, ami jó.
 

SecunDoom.

Állandó Tag
Állandó Tag
Elszomorít az a dolog, hogy sokan vannak, akiknek kevés az önbizalmuk. Pontosabban nem ez, hanem hogy mi miatt. Mások miatt. Mások kigúnyolnak, ha kicsivel több kiló van rajtad, nagyobb az orrod, olyan a ruhád, ami neki nem tetszik, és még sorolhatnám. Az iskolában azért, mert nincs olyan menő cuccod, mint a többieknek. Kamaszkorban, ha egyedi próbálsz lenni, de a sznob emberek beléd tipornak.
Nekem világéletemben alacsony volt az önbizalmam, rengetegen bántottak, hol ezért, hol azért. Mostanra nagyjából elfogadtam önmagam, de még mindig bennem van, hogy ha megyek az utcán, lenéznek.
 

babus11

Állandó Tag
Állandó Tag
Fontos megszabadulni a bűntudattól és a félelmektől szeretni kell önmagunkat mert akkor tudunk másoknak is szívbl adni magunkat.
 

Zitacica79

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha akadályoznak, nem veled vannak. Ha nem veled vannak, ellened vannak. Ha ellened vannak, akkor el kell söpörni őket. Ezzel érvényesül az akaratod. (bár úgy érzem, nem egészen erre gondoltál)
:confused::pNem teljesen de valahol rámutattál bizonyos esetek megoldására lásd:Uralkodáson alapuló kapcsolatokról című fórum
Nagyon tanulságos amit írtál .Ha az embernek lehetősége van inkább kerülje az akadályozó embereket mint az energiáját pazarolja amit más hasznosra is fordíthat.
 

gyvita

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is szeretném tudni, hogyan védheteném meg magam a rosszindulatú emberektől? Az még nem elég, ha nem veszel tudomást róluk.
 

Nostradamus

Állandó Tag
Állandó Tag
És ma sajnos ott tartunk hogy a külső dolgokot nézzük meg egy emberben. Csak az számít hogy hogy nézki, milyen autója van stb...
A belső értékek nem számítanak annyit.
 

jadorka

Állandó Tag
Állandó Tag
sztem is az önbizalom az egyik legfontosabb dolog, hogy boldog életet éljünk. Személyszerint én mindig nagyon könnyen barátkozom, és megszoktam, hogy a társaság középpontja vagyok. Ha az ember magabiztos, akkor sokkal könnyedébben tud beilleszkedni. A véleményünkért meg mindig álljunk ki. Nagyon sokszor nem szoktam egyetérteni egyes kérdésekben, de nem vagyok hajlandó mások véleménye mögé bújni, ha az enyém más. Szóval fontos felvállalni, hogy valójában mit is gondolunk
 

jadorka

Állandó Tag
Állandó Tag
sztem fontos az önismeret, mert ha ismerjük magunkat, akkor az emberekkel való kapcsolat is sokkal könnyebb lenne
 

Laurah

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyszer egy táblán ezt olvastam:
" Nagyon kell vigyáznom magamra, mert belőlem csak egy van...mások többen vannak, azokat könnyebb pótolni:)
Önbizalom a köbön:p
 

Angeltouch

Állandó Tag
Állandó Tag
az önbizalom ellentéte a félelem a veszteségtől. 2 lehetőséged van, mert bár sokszor nem hisszük el, mindig van választásunk. 2 lehetőség mindig adott: vagy éled vegetálva az életed, és elvonulsz mindentől, nehogy baj érjen, ami ugyebár fáj, vagy pedig teszed, amit kell, feltérképezed mik a te rejtett kis félelmeid, azután szembeszállsz velük. hiszen a félelem csak egy érzés, a bátorság pedig a lét maga. mi az első lépés? az önmegismerés. manapság ezer ilyen eszköz van. pl. számmisztika, horoszkóp, családállítás, vagy egyszerűen a kis fejed.. :) kérdés melyiket választod. ülsz otthon nyusziként, vagy küzdesz magadért. szerintem az első jobban fáj, hiszen állandó rossz érzést okoz...
 

konyvkedvelo

Állandó Tag
Állandó Tag
lelki segítség

Vannak olyan helyzetek, amikor nem szégyen külső segítséghez fordulni. Egy jó pszichológus ilyenkor szinte mindennél többet segíthet!
 

aliz12

Állandó Tag
Állandó Tag
Lelki EGÉSZség :) Ez azért nem megy könnyen, és az önismeret sem, de ahogy mondani szokták: Jó pap is holtig tanul!
 
Oldal tetejére