Hírek Öt éve üresen áll egy 782 milliós támogatásból felépített hotel, Navracsics szerint visszakövetelik a pénzt

782 millió forintnyi uniós és állami támogatást követel vissza a kormány annak a villánykövesdi hotelnek a kivitelezőjétől, aki már öt éve felépítette a Baranya megyei településen a szállodát, azonban egyszer sem nyitotta ki azt.

Az eredetileg 24 szobásra tervezett Dél-dunántúli Medihotel egészségügyi-turisztikai szolgáltatásokat, programcsomagokat kínált volna elsősorban külföldi pácienseknek, erre pedig a DDOP 2.1.1/H-12 „Egészségügyi turizmus szolgáltatásainak fejlesztése a konvergencia régiókban” nevű uniós pályázat 782,7 millió forint uniós és állami pénzt nyert a Geone Építőipari Kft.,A gyógyszállót ugyan felhúzták, azonban az épület soha nem nyitott ki, ráadásul azóta 2020-ban a Geone Kft.-t is felszámolták.


Az Átlátszó akkor nem kapott információkat a kormánytól arról, hogy indult-e eljárás az uniós támogatásokkal való visszaélés miatt. Vasárnap délelőtt pedig erről tett közzé Facebook-posztot Hadházy Ákos is, amiben az országgyűlési képviselő azt írta: „semmilyen szabálytalansági eljárás nem történt” az ügyben.
Ezt cáfolta meg vasárnap délután Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter: az MTI-n közzétett közleményében arról írt, hogy „a teljes támogatási összeget visszaköveteli az irányító hatóság a Villánykövesd határában uniós támogatásból épített hotel kivitelezőjétől”.
Navracsics közleménye szerint „a projekttel szemben már korábban is állapítottak meg szabálytalanságot, amely a támogatás egy részének visszafizetésével járt”, a legutóbbi eljárás eredménye alapján pedig a teljes 782 milliós támogatási összeget visszakövetelik.
Azonban a közleményből nem derült ki, pontosan mikor és milyen eljárások indultak a villánykövesdi hotelprojekt miatt, ahogyan az sem, mikor zárultak le azok az eljárások, ami alapján előbb a támogatás egy részét, majd az egészét vissza kellene fizetnie a kivitelező cégnek. Erről kérdéseket küldtünk a Területfejlesztési Minisztériumnak, ahogyan arról is, hogy visszafizették-e már a 782 millió forintos támogatást a kormány felé, és hol lehet elérni az erről szóló adatokat. Ha a minisztérium válaszol, azzal frissítjük cikkünket.

Körömi Csongor

1687740943433.png
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,803,253
Tagok
615,787
Legújabb tagunk
Sightegw
Oldal tetejére