Hírek Öt éve üresen áll egy 782 milliós támogatásból felépített hotel, Navracsics szerint visszakövetelik a pénzt

782 millió forintnyi uniós és állami támogatást követel vissza a kormány annak a villánykövesdi hotelnek a kivitelezőjétől, aki már öt éve felépítette a Baranya megyei településen a szállodát, azonban egyszer sem nyitotta ki azt.

Az eredetileg 24 szobásra tervezett Dél-dunántúli Medihotel egészségügyi-turisztikai szolgáltatásokat, programcsomagokat kínált volna elsősorban külföldi pácienseknek, erre pedig a DDOP 2.1.1/H-12 „Egészségügyi turizmus szolgáltatásainak fejlesztése a konvergencia régiókban” nevű uniós pályázat 782,7 millió forint uniós és állami pénzt nyert a Geone Építőipari Kft.,A gyógyszállót ugyan felhúzták, azonban az épület soha nem nyitott ki, ráadásul azóta 2020-ban a Geone Kft.-t is felszámolták.


Az Átlátszó akkor nem kapott információkat a kormánytól arról, hogy indult-e eljárás az uniós támogatásokkal való visszaélés miatt. Vasárnap délelőtt pedig erről tett közzé Facebook-posztot Hadházy Ákos is, amiben az országgyűlési képviselő azt írta: „semmilyen szabálytalansági eljárás nem történt” az ügyben.
Ezt cáfolta meg vasárnap délután Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter: az MTI-n közzétett közleményében arról írt, hogy „a teljes támogatási összeget visszaköveteli az irányító hatóság a Villánykövesd határában uniós támogatásból épített hotel kivitelezőjétől”.
Navracsics közleménye szerint „a projekttel szemben már korábban is állapítottak meg szabálytalanságot, amely a támogatás egy részének visszafizetésével járt”, a legutóbbi eljárás eredménye alapján pedig a teljes 782 milliós támogatási összeget visszakövetelik.
Azonban a közleményből nem derült ki, pontosan mikor és milyen eljárások indultak a villánykövesdi hotelprojekt miatt, ahogyan az sem, mikor zárultak le azok az eljárások, ami alapján előbb a támogatás egy részét, majd az egészét vissza kellene fizetnie a kivitelező cégnek. Erről kérdéseket küldtünk a Területfejlesztési Minisztériumnak, ahogyan arról is, hogy visszafizették-e már a 782 millió forintos támogatást a kormány felé, és hol lehet elérni az erről szóló adatokat. Ha a minisztérium válaszol, azzal frissítjük cikkünket.

Körömi Csongor

1687740943433.png
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sz.V.Anikó wrote on DeeYoo's profile.
Üdv! Először is nagyon köszönöm én is a szuper fordításokat!
Lenne egy kérésem: nem találom a Daemonica sorozat 3.könyvét. Fel tudnád tenni ha meg van magyarul? Köszönöm szépen!
sorcier wrote on Wikkike.'s profile.
szia,ha ezt talàltad meg tölem,akkor jo helyen jàrsz. :)
A bak latin neve capricorn.

Kötés, horgolás 2018. november 13-tól

Wildcath wrote on VikiCs99's profile.
:dr_33:
Sziasztok! Karácsonyi dramatizált mesét keresek, 6-7 szereplővel. Óvodásoknak adnánk elő! Előre is köszönöm a segítséget! :)
napsugar641 wrote on mejutka's profile.
:)

Statisztikák

Témák
37,948
Üzenet
4,753,457
Tagok
612,679
Legújabb tagunk
princi26
Oldal tetejére