Hírek Kiszivárgott a teljes levél: sokkal nagyobb lavina zúdul Orbán nyakába, mint eddig tudtuk

Megszerezte a Népszava a teljes, 12 oldalas levelet arról, hogy milyen témákban kér be információkat az Európai Bizottság (EB) a magyar kormánytól a jogállamisági eljárás előtti tisztázó fázisban. A hétvégén kiszivárgott témákhoz képest sok új elem is felbukkan a cikkben és így még szélesebb azoknak a témáknak a listája, amelyekben az uniós pénzekkel való szoros kapcsolat miatt később szankció is jöhet, amint majd végigfut a jogállamisági eljárás.

A lap által ismertetett levélből például kiderült, hogy


nemcsak a tíz legnagyobb agrárvállalkozásra kíváncsi az Európai Bizottság, amelyek az elmúlt években földalapú támogatást nyertek el Magyarországon, hanem az elmúlt tíz évben árverésre bocsátott állami hektárok nagyságáról is beszámolót vár és adatokat szeretne az aukciókról is.

A testület véleménye szerint komoly kockázatot jelentene az uniós költségvetésre, ha beigazolódna az összeférhetetlenség gyanúja az uniós mezőgazdasági támogatásokra jogosult állami földterületek árverésével kapcsolatban, így tehát ezért akarja „összefésülni” a kétféle adatbázis eredményeit.Szintén összeférhetetlenségi gyanúra utal a bizottsági levélből annak felemlegetése, hogy 2018-ban 200 millió eurós EU-hitelt kapott a Budapest Airport, most pedig annak részvényei megvásárlására készül az állam egy magánszektorbeli szereplőkkel alkotott konzorcium keretében.


Ugyanígy összeférhetetlenségi gyanúra utal a Bizottság részéről az is, hogy bekérik az uniós támogatásból megvalósult Balaton környéki fejlesztési projektek adatait is, ahol számos kormányközeli vállalkozás projektje is megvalósult.

Új elem a levélben az is, hogy tisztázni kívánja azt is a Bizottság: a közbeszerzési szabályok kiterjednek-e a közérdekű alapítványokra, és a hatóságok hogyan kívánják megelőzni az ezeket irányítók összeférhetetlenségét, hiszen ezek az intézmények, ahogy a múltban, úgy “a jövőben is jelentős összegű uniós finanszírozásban részesülhetnek az európai támogatási alapokból”.


Azt is felrója a levél, hogy a magyarországi közbeszerzésekre a verseny és az átláthatóság korlátozása jellemző, amely megállapítja, hogy “a közbeszerzési pályázatok közel fele egyetlen ajánlatot tartalmazó eljárást eredményez”.


Lényeges fejlemény az is, hogy azt is tisztázni akarja a Bizottság: milyen eljárások szerint járt el a kormány és hogyan fizettette vissza a támogatásokat azokban a projektekben, amikor eredetileg EU-pénzt akartak felhasználni a magyarországi nyertesek, de végül a szabálytalan pénzfelhasználás miatt a kormány döntésére kivették ezeket a számlákat az uniós elszámolásból (és feltehetően a magyar költségvetésből rendezték azokat).


Az egyik ilyen, eredetileg uniós pénzből megvalósítani tervezett ügyhalmaz a vidéki közvilágítási projektek voltak, amelyek kb. 13 milliárd forintnyi támogatási összegének számláit végül a kormány kivette az uniós elszámolásból és a magyar adófizetőkre hárította.

Az Európai Bizottság arra kíváncsi, hogy a szabálytalanságok miatt az elmúlt 5 évben fennakadt projektszámláknak mi lett a sorsa:


behajtotta-e azok összegét a kormány a projektek kivitelezőin (a kedvezményezetteken), vagy végülis a magyar adófizetőkre terhelte azokat.

Szintén új elem a levélben, hogy a Bizottság az iránt is érdeklődik, az illetékes szervek milyen intézkedéseket tettek a szabálytalanságok feltárására és szankcionálására azokban az esetekben, amikor az OLAF vizsgálatát követően visszavonták kérelmüket egy projekt uniós finanszírozására. Felhánytorgatják ugyanis azt, hogy a magas szinten elkövetett korrupciót csak ritkán követi büntetőeljárás. Az EB szóvá teszi, hogy az illetékes szervek


„nem foglalkoznak a közigazgatás magas szintjein tapasztalható, illetve a vállalkozások és a politikai szereplők közötti kapcsolatokból eredő cimborasággal, kivételezéssel és nepotizmussal kapcsolatos kockázatokkal.”

Ez a mondat már a nyári éves jogállamisági jelentésben is szerepelt, onnan emelte tehát át a bizottsági levél ezt a megállapítást, de az szintén új elem, hogy ezt a jelenséget a Bizottság összefüggésbe hozza a Legfőbb Ügyészséggel, amelynek szerinte túl sok határköre van.


Éppen emiatt érdeklődik a brüsszeli testület arról is, hogy az illetékes szervek milyen intézkedéseket tettek a szabálytalanságok feltárására és szankcionálására azokban az esetekben, amikor az OLAF vizsgálatát követően visszavonták kérelmüket egy projekt uniós finanszírozására.

Szintén nagyon fontos és új elem ezzel összefüggésben, hogy kíváncsi a testület arra is:

vannak-e előírások, amelyek lehetővé teszik azoknak a határozatoknak a bírósági felülvizsgálatát, amelyekből kiderül, hogy a nyomozó hatóság vagy ügyészség nem üldözi az állítólagos költségvetési bűncselekményeket.

A levél nemcsak a Legfőbb Ügyészség kapcsán pedzegeti, hogy túl sok határköre van, hanem
komoly kockázatként azonosítja az EU pénzügyi érdekei szempontjából azt is, hogy az Országos Bírósági Hivatal elnökének kezében is túl sok hatáskör összpontosul.

Azt is kockázatként azonosítja az EU-pénzek szemszögéből is, hogy fegyelmivel sújthatják azokat a bírákat, akik kérdéseikkel az EU Bíróságához fordulnak. Mindez befolyásolhatja az uniós támogatások ügyében folytatott bírósági eljárások hatékonyságát és pártatlanságát, ezért kéri a hatóságokat, hogy oszlassák el az aggodalmait.

Jabronka Richárd

Logo_Európai_Bizottság_HU.jpg
 
Az ilyen kérdések a választókat nem hiszem hogy foglalkoztatják.
Nekik ebből káruk, hátrányuk nem származik
hát elég nagy birka akit nem érdekel, mert oltári nagy káruk származik belőle, csak nem látják/értik.


"csak örülnek annak hogy rezsicsökkentés van, üzemanyag ár befagyasztás, adó mentesség, adó visszafizetés stb."
ennek jórészére a klasszikust idézve "ló[email protected] mama" illik, ami így megkapnak, annak többszörösét nem kapják meg fizetésben, elmaradt életszinvonalban, nem működő eü-ben, oktatásban. csak ugyebár az nincs feltüntetve nagybetűvel egy csekken, nem nyomják a képébe a népnek óriásplakátokon. És a kissé tájékozatlanoknak nem áll össze, az igy neki visszaosztott összeg töredéke annak, amit kaphatna, ha évi 2-3 000 milliárd ne lenne elsibolva a közösből - amit pont a kifogásolt birói, ügyészi visszaélések miatt ki se vizsgálnak :(
 
Olvasd el a magyar választási rendszer működését, aztán talán megérted miért van 2/3 a Fidesznek. Sugok: körzetek. 106 körzetes hely van és csak 93 listás hely. 2018-ban 91 körzetet huzott be a fidesz. 106ból 91. Szóval ha marad a 35% támogatottság a fidesznek ami sacra 30 hely a listán és elbuknak 21 körzetet, akkor is Orbán marad a kormányfő. Az ellenzék meg vidéken gyengének tűnik jelenleg. A választás nem azon mulik hány százalékos a listás eredmény, hanem a körzetekben ki nyer, a lejtés itt van mert a körzethatárokat úgy huzogatták meg, hogy a fideszes vidék ellensúlyozza a volt szocialista bástyavárosokat.
Hát igen, az "gyöz" aki a játékszabályokat mindig az alkalomhoz képest testre szabja.

Most már az sem érdekes hogy valójában ki hol lakik, fantázia címeket is le lehet adni. :) :)


2/3-dal minden féle törvényt lehet hozni, még a lopást is lehet legalizálni.
A lényeg, hogy a több mint 8 millió választópolgárból csak 2 millióan szavaztak a Fideszre
Az un. 2/3 pedig a kormány szerint is a "külföldi-magyarok" nélkül nem jött volna össze.

Érdekes, hogy most az irott törvény nagyon fontos a számodra de amikor Vasfüggöny volt és egypártrendszer akkor megértetted, hogy az embertelenség. :)

Ha Orbán akarja a hamis 2/3-dal megszüntetheti a nök, vagy akár ki más választójogát is és nem tehet ellene semmit.

Az ellenzéknek okvetlen meg kell nyernie a választásokat ha változást akar különben a spanyol csizmán szorítani fog a kormány, napról napra.

Néztem a 2014-es választási eredményt, hát az MSZP és a Jobbik több szavazatot kapott mit a Fidesz.
Tehát a nyugati rendszer szerint ha egy koalíciót csináltak volna akkor ma nem Orbán lenne a hatalmon.

Fogadok Orbán ugy megeröszakolja a törvényeket, hogy akár 20%-os mandátummal is 2/3-ja lesz a parlamentben. :)

Azt sem zárom ki, hogy ha érzi Orbán, hogy elvesziti a választásokat akkor egy olyan konstellációt fog létrehozni, hogy az uj kormány egy lehetetlen helyzetbe kerüljön. Ilyen aljas huzások szemtanui vagyunk.

Ebben az esetben azt csinálnám az ellenzék helyében, hogy hagynám a Fideszt kormányon, bukjon bele a saját csapdájába. :)
 
Utoljára módosítva:
Az a fagyi az mindig visszanyal. Millio egy esetben kerik es ellenorzik az allando lakhelyet. NEm csak a rendorseg ha idezest kuld, de a banktol kezdve iskola korhaz es mindenki mert az az okmany amin a lakcim van az hivatalos okiratnak is szamithat
NAlunk ez a jogsi azonnal at kell jelentei ha megvaltozott a lakcimed, de a biztositast is es a kocsi tulajdonlapjat. Igaz nalunk nincs ugymond "kozuti ellenorzes "mint regen otthon de ennek a harom papirnak a lakcime egyezonek kell lenni, mert meg is buntethetnek es szoros hataridon belul be is kell mutatni.
Elvileg senkit igy nem lehet megtalalni , ha osszevissza bejelentkezhet barhova.
a banki adatoknal is alap hogy valos lakcim legyen. A birosagon is az orvosnal es ezer helyen. pereskedesnel gyerektartas , csak bele kell gondolni hanyszor es hany helyen kerik a lakcimedet.
Fidesz se fogja megtalalni a konzultacioval bombazni a hiveit ha az egesz orszag nepvandorlasba kezd.
 
A lényeg, hogy a több mint 8 millió választópolgárból csak 2 millióan szavaztak a Fideszre
Az un. 2/3 pedig a kormány szerint is a "külföldi-magyarok" nélkül nem jött volna össze.
2010
Listás szavazat
2 706 292
2014
Listás szavazat
2 264 780
2018

Listás szavazat
2 824 206

Az a csak 2 millió ami ha kerekutunk 2010 és 2018ban 3 milló a szavazásra jogosult 8 millió (+1 millió határon túli levélszavazó) több mint a 25-30 % a.
Továbbá más ország választási szabályait ne huzzuk rá a magyar szavazatokra. Ilyen alapon ott a Francia model, ahol körzetek vannak és az alapján nem 2/3 van hanem 9/10.
Azttán itt van a 2018-as határon túli szavazók száma
  • A levélben szavazók névjegyzékében szereplő választópolgárok száma: 378 449
  • Érvényes szavazási iratok száma: 225 471
  • Érvényes szavazólapok száma: 224 564
  • 96% a Fideszre ment. Ez sacra 4 hely. 2/3 nem lenne meg, de sima Orbán győzelem.
Na mármost a határontuliak sértegetése ezért nem éri meg szrintem az ellenzéknek. Sacra 1 millió szavazó lehet. Reggelve volt majd 40 % ebből szvazott 23 % Ha ez felmegy 50-re az 6-8 helyet is hozhat Orbánnak.
 
hát elég nagy birka akit nem érdekel, mert oltári nagy káruk származik belőle, csak nem látják/értik.


"csak örülnek annak hogy rezsicsökkentés van, üzemanyag ár befagyasztás, adó mentesség, adó visszafizetés stb."
ennek jórészére a klasszikust idézve "ló[email protected] mama" illik, ami így megkapnak, annak többszörösét nem kapják meg fizetésben, elmaradt életszinvonalban, nem működő eü-ben, oktatásban. csak ugyebár az nincs feltüntetve nagybetűvel egy csekken, nem nyomják a képébe a népnek óriásplakátokon. És a kissé tájékozatlanoknak nem áll össze, az igy neki visszaosztott összeg töredéke annak, amit kaphatna, ha évi 2-3 000 milliárd ne lenne elsibolva a közösből - amit pont a kifogásolt birói, ügyészi visszaélések miatt ki se vizsgálnak :(
Amit írsz az hogy mi lett volna HA.
De, most arról írtam hogy mi LESZ.
Az emberek abból élnek amit megkapnak azzal sokra nem mennek hogy mi lett VOLNA.
 
2010
Listás szavazat
2 706 292
2014
Listás szavazat
2 264 780
2018

Listás szavazat
2 824 206

Az a csak 2 millió ami ha kerekutunk 2010 és 2018ban 3 milló a szavazásra jogosult 8 millió (+1 millió határon túli levélszavazó) több mint a 25-30 % a.
Továbbá más ország választási szabályait ne huzzuk rá a magyar szavazatokra. Ilyen alapon ott a Francia model, ahol körzetek vannak és az alapján nem 2/3 van hanem 9/10.
Azttán itt van a 2018-as határon túli szavazók száma
  • A levélben szavazók névjegyzékében szereplő választópolgárok száma: 378 449
  • Érvényes szavazási iratok száma: 225 471
  • Érvényes szavazólapok száma: 224 564
  • 96% a Fideszre ment. Ez sacra 4 hely. 2/3 nem lenne meg, de sima Orbán győzelem.
Na mármost a határontuliak sértegetése ezért nem éri meg szrintem az ellenzéknek. Sacra 1 millió szavazó lehet. Reggelve volt majd 40 % ebből szvazott 23 % Ha ez felmegy 50-re az 6-8 helyet is hozhat Orbánnak.
Mindig ez a magyarázkodás hogy miért nem nyert az ellenzék.....
Azért mert megosztott.
 
Mindig ez a magyarázkodás hogy miért nem nyert az ellenzék.....
Azért mert megosztott.
Az ellenzék azért nem nyer mert 8 év alatt sem jött rá, hogy csak akkor nyerhet, ha a körzetek egy jó részében is nyer. Melyiknek van aktiv vidéki tagozata? A jobbik (részben vándorol a mi hazánk, mzp és a fidesz felé) meg az MSZp (vádorol a DK felé, esetleg mzp) akinek van ilyen képessége, hogy milyen állapotban az majd kiderül. Amig az utolsó szavazókörben nincs legalább 2 ellenzéki aktivista, addig semmi esély legyőzni a közmédia, fidesz háterü lapok által kondicionált vidéki szavazókat. Hogy ez nagyon nehéz, meg sok pénz vagy ingyenmunka kellene hozzá? EZt szerintem senki sem tagadja, csak 8 éve nem jutnak el ide. Abból a pénzbő amit büntinek befizetnek az 5 perc hirneves a lónak a fa.. meg hasonló performanszokért, költhették volna erre is.
 
Az ellenzék azért nem nyer mert 8 év alatt sem jött rá, hogy csak akkor nyerhet, ha a körzetek egy jó részében is nyer.
Ezt a tézist már megbeszéltül hogy egyéni körzetekben kell képviselőket kell nyeretni
De ne légy se lenéző se nagyképű
Ennek eszközét tapogatták ki 2018-ban
Csak akkor felemásként és rájöttek nem papíron kell és nem kampányeszközökben kell hangsúlyozni az összefogást
Hanem a képviselők szintjén.
Tehát nem 8 év alatt hanem a 2018 év mutatta meg ehhez két tipusú választás tapasztalatát vették tanulságul
Az önkormányzatii és az országost
És mára lett az márna 1 fideszes ellen 1 egyéb álljon oda(a visszalépések)
Olyannyira látszik megoldásnak
Hogy 56 csuklik ijedtében és a fasiszta és kommunista összefogás badarságot emlegeti
Pedig se fasiszta se kommunista nincs sehol.
De neki jólesik ilyen összeferdítéssel beszélni.
 
Melyiknek van aktiv vidéki tagozata?
Ez a rész jobban arra igyekszik rámutatni folyamatosan mozgatva ébren kell tartani a szimpatizáns tábort.
mivel párt tagság már nem divat
Maradjunk annyiban szimpatizáns tábort kell fenntartani.
És igen meg kéne tudni neked is válaszolni kiknek van aktívan mozgatható tábora.
Jórészt tényleg senkinek
De van tudod kinek? : Az egyháznak a nőegylet
És a műv-háznak nyugdíjas klubja
Elfelejtkeztem még a foltvarrókról
Hogy miért nem könnyű civil szervezetet működtetni?
Még honismereti patrióta klubot sem
Hat a cenzúra miatt
A Civil törvény amit 2011 ben csinált a Fidesz
Persze ő sorossal próbálta igazolni
De emlékezzünk a civil szektorok fedő neveire
Még a Horthy korból is mennyi torna-kör név alatt működő szervezet
Vagy honismereti név alatt működtetett nacionalista politikai szervezet volt
És előtte volt a Galilei kör alatt működtetett egyébpolitikai szervezet
Később (orbán): volt például polgári körök
Mi szintén politikaii szervezet volt

De mára leakadályozta szerveződéseket a Fidesz
Teljes kontroll és fenyegetettség alatt tartva minden civil szerveződést
Párt tagságos szervezetek pedig cikik
Az azért nincs

De igen egyetértek veled: kell mozgásban tartani a szimpatizánsokat
Épp csak 2-4 éven át szinte lehetelen
Most hogy még facebookot is kémelik
A Pegazussal még a magánbeszélgetéseket is
Nagyon megrémítik az embereket bármit tenni.
Újságírónak lenni se egyszerű már.
 
Utoljára módosítva:
Amig az utolsó szavazókörben nincs legalább 2 ellenzéki aktivista, addig semmi esély legyőzni a közmédia, fidesz háterü lapok által kondicionált vidéki szavazókat.
Sokba kaptál bele kiömlött a lelked, de ezért nekem szét kellett szednem külön őket mert különálló válaszokat húz be
Ez itt a szavazást ellenőrző probléma.
2018-ban ezzel is szembesültek
Hogy külön pártok indultak de ezek nem tudtak minden szavazókörbe párt delegáltat juttatni
Most másképp van
civil választási ellenőröket toboroznak
20 ezer embert keresnek szavazatszámlálónak
Egy részük már az előválasztásnál is működött
Én a család egyik 18 éves tagjától tudtam meg
Ő is ott lesz a 2022 tavaszi választáskor
Érdekes ez most lelkesíti
Tehát a felvetésed már működik:
hogy 2022 tavaszán minden szavazókörben két-két képzett, határozott önkéntes biztosítsa a választás törvényes lebonyolítását.

Legyél Te is a hat párt közös szavazatszámlálója! Legyél Te is a húszezer bátor ember egyike! Számlálj a lakóhelyeden vagy az ország bármely pontján!
1637907714300.png


1637907822900.png
 
Utoljára módosítva:
Ez igaz, de az tuti jo ha a kommunisták összefognak a fasisztákkal? :)
Mivel nincs sem kommunista sem fasiszta párt ma magyarországon így a kérdés okafogyott.
Ha arra célzol hogy különböző ideológiai hátterű pártok összefogása az jó vagy sem azt tudom mondani hogy ha hatalomra akarnak kerülni akkor azt kell tenni.
Mert a kormánypártban is vannak különböző hátterű politikusok csak egy cél érdekében háttérbe szorították az önös érdekeiket .
 
Mivel nincs sem kommunista sem fasiszta párt ma magyarországon így a kérdés okafogyott.
Nem okafogyott viszot az érzelmi, a tárgyiságot nélkülöző hangolás részéről
Én azt írtam ijedtében csuklik 56
Már komolyan fenyegetve érzi Orbán-t
Hát fújja mit a kormánypropaganda belevert
Mármint hogy kommunista mindenki, ki ellene van
A jobbik pedig 56 előző neveléséből fasiszta.Pedig nem
Még a Fidesz se az, annak ellenére hogy a jobbikosok FideSS nek szólítják a kommentelőit
Ezek téves félrevezető propaganda jelzők
A jobbik rasszista volt erősen és nemzeti arca miatt (nácizták)
Én régen is sok szociális érzékenységet figyeltem meg tőlük
Az országgyűlési előterjesztéseikben felszólalásaikban
Vagyis jobban volt munkavállaló párti, mint a Fidesz vagy a baloldal
A rasszizmust már elhagyták. A nacionalizmus csendben van, az még előkerülhet
Mert nagy népvakító a magyaroknál mindig a nemzeties jelszavak
Ezzel kezdett a Fidesz is mindjárt a kommunistázás után
De mindkettőt Csurkától és torgyántól lopta
 
Utoljára módosítva:
Ha arra célzol hogy különböző ideológiai hátterű pártok összefogása az jó vagy sem azt tudom mondani hogy ha hatalomra akarnak kerülni akkor azt kell tenni.
Eléggé nem szoktál ott lenni állásfoglalásban
De én sem tudom megmondani hogy jó vagy rossz
De ha rájössz arra: nem is különböző az az ideológia gyakorlati oldaláról nézve.
Mert a máz letakarta mindig
A jobbik mitől ne lehetne gyakorlatilag, munkást pártoló
Ebből a multi ellenességet láttátok meg De az is munkavállaló pártiság.
Orbán pedig munkavállaló ellenes és multi kiszolgáló
Hát máris látszik nem egy oldalon állnak az orbánizmussal
Innen már miért volna ideológiai ütközés azokkal kik szintén a lakosság oldalán állnak?
Nincs szociáldemokrata párt nincs Kisgazda párt
Hát hozzájuk legközelebbiekkel kell összefogni.
Épp csak kik azok? A DK ? MMM? A kereszténydemokraták?
A maradékból kell elhinni jobbat akarnak mit az eltévedt Orbán
 
Utoljára módosítva:
és multi kiszolgáló
Több éve hangzott el tőle.
Kívánatossá kell tenni a magyar munkavállalót.
Azon az áron is hogy jogaikat csorbítsuk
Ha bérekben is kívánatos lesz akkor jó célpont Magyarország szívesen jönnek
Ez után lett a Munka törvény és a Szakszervezetek törvény, a sztrájk feltételek átírva.
Nincs is sztrájk se munkás védelem.
 
Utoljára módosítva:
Több éve hangzott el tőle.
Kívánatossá kell tenni a magyar munkavállalót.
Azon az áron is hogy jogaikat csorbítsuk
Ha bérekben is kívánatos lesz akkor jó célpont Magyarország szívesen jönnek
Ez után lett a Munka törvény és a Szakszervezetek törvény, a sztrájk feltételek átírva.
Nincs is sztrájk se munkás védelem.
Erre nyilatkozott ma reggel....
A rezsiárak elszállása elleni harc kezdetét 2013-2014-re datálta a miniszterelnök. Mint monda, bár rendszeresen változik a gáz és az áram világpiaci ára, de a kormány nem enged ebből, az emberek oldalán áll, a Nyugatot pedig megviseli és most kapkodnak, hogy megvédjék a családokat.

A kormányfő arra is kitért, hogy miért gondolkodnak adócsökkentésben. Mint mondta, „a baloldal és a jobboldal között egy nagy vita tart harminc éve, a baloldal abban hisz hogy adót kell emelni, mi abban hiszünk, hogy adót kell csökkenteni." Leszögezte: a választás igazi tétje, hogy ha a baloldal nyer, akkor adóemelés lesz.
 
Akkor meg mit töröd magad? Ha za embereknek jó így ahogy van akkor dőlj hátra és pihenj.
Nyilván nem jó az embereknek ami van, hiszen
- az ellenzékben levő többség nem a kormánypártra szavazott, trükkök miatt mégis a fejük felett dönt egy kisebbség
- a kormánypártra szavazók egy kolosszális csalás, megtévesztés, átverés, szélhámosság, becsapás, átejtés, felültetés, kóklerség áldozatai lettek
- a kormánypárt átírta a játékszabályokat, leépítette a demokráciát, a választások nem fair körülmények között zajlanak...
- a kormány feladata az egész ország érdeke kéne, hogy legyen és nem csupán a párt barátainak, rokonainak a gyarapodása.
- a korrupció nem állt a Fidesz párt-programjában amikor a választok rájuk szavaztak.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Másik kis kedvencem !
Dittike2009 wrote on Árcs206's profile.
Szia!

Eltudnád nekünk küldeni a full blast 3 testjeit?

kÖSZÖNÖM
László Ferenc wrote on midi nyalánkság's profile.
2020 topik 160 oldal
Mészáros B. Tamás wrote on Ivan Szorokov's profile.
Szia
Valóban kihagytam a listából. Majd javítom.
Ha be tudod szkennelni a hiányzó novellát, akkor megcsinálom.
Köszönöm.
Sziasztok! Tudnátok segíteni? 7.osztály Gondolkodni jó tankönyv megoldások keresem Köszönöm előre is a segítséget. Felmérő megoldásokat találtam, tlk kellene

Statisztikák

Témák
36,990
Üzenet
4,514,666
Tagok
597,622
Legújabb tagunk
Kenway0319
Oldal tetejére