Üzentek Belgiumból a magyaroknak! Ez már kiveri a biztosítékot minden magyarnál!

Guy Verhofstadt egykori belga miniszterelnök arra buzdítja a magyarokat, hogy szavazzanak igennel az október 2-i kvótaszavazáson, és támogatja a Magyar Liberális Pártot abban, hogy meggyőzzék erről polgártársaikat.

“Hamarosan egy nagyon fontos kezdeményezésbe vágtok bele, hogy megismertessétek honfitársaitokkal a kormányotok által szervezett, október 2-i népszavazás valódi tétjét, és kampányoljatok az IGEN mellett, egy európai megoldásért” – írja a Liberálisoknak küldött levelében Verhofstadt, aki 1999 és 2008 között volt Belgium miniszterelnöke.

“Orbán Viktor ahelyett, hogy épített volna saját és szövetségesei súlyára a migrációs kihívásra adandó közös európai válasz befolyásolása és alakítása érdekében, sajnálatosan úgy döntött, hogy egy sugalmazó és manipulatív kérdésen alapuló népszavazást rendez, amely képes meggátolni vagy éppen teljesen ellehetetleníteni minden közös EU-s megoldást”

– fogalmaz a politikus, elismerve, hogy a menekültválság felfedte az Európai Unió hiányosságait, megkérdőjelezte a schengeni övezetet, a belső határok nélkül működő Európát, és veszélyeztette az egész EU koherenciáját.

Ugyanakkor úgy véli, hogy tovább kell dolgozni a migrációs válság közös megoldásán és az európai egység megőrzésén. Ez szerinte csak az EU külső határainak védelmével és a nemzetközi jogi szabályok betartásával valósítható meg, “ami egyúttal azt is jelenti, hogy minden egyes tagországnak együtt kell működnie abban, hogy menedéket nyújtsunk azoknak az embereknek, akiket ellenőriztünk és jogosultnak tekintünk a menekült státuszra.”

A magyar kormány által kezdeményezett népszavazáson a következő kérdésre lehet válaszolni: Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?

“Orbán Viktor nem válasza sajnos azt jelenti, hogy ő ehelyett inkább Magyarország körbekerítését választja, esetleg más európai uniós tagországok is erre az útra tévednek.

Illúzió azt gondolni, hogy az Unión belüli határok nyitottak maradhatnak anélkül, hogy kiépülne egy közös európai rendszer, és hogy a biztonság és a prosperitás fenntartható úgy, hogy a tagországok elszigetelik magukat, kerítéseket építenek egymás között, és gátolják a közös, európai megoldásokat.”

Levele végén Verhofstadt biztosítja a Liberálisokat arról, hogy az “igen” melletti kampányukban számíthatnak mind az ő, mind a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért Párt (ALDE) támogatására.

Sir Graham Watson, a Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európa Párt korábbi elnöke is kampányolt már videóüzenetében a kvótaszavazáson való aktív részvétel mellett.

newscast team

belga.jpg

http://legfrissebb.info/author/porondmester/
 
Hajnalka 50

Szoval nem is lattal meg migranst csak hallottad , de van velemenyed ami igen felelotlen igy es serto emberekre nezve, igaz teged nem zavar mert biztos arja szamazasod van, akinek sotetebb a bore az mehet a fenebe.
Hogy letezik az mi ismerunk rengeteg migrans bevandorlot minden naciot szirt perzsat, afgant szemelyesen es nem tapasztaltam ilyent amit te hallomasbol hallottal.
Kimeljel meg minket a baratnom baratnojenek ismereosenek ismerose aki latott migranst eletebe......es raszista kirohanasait mi itt olvassuk.?
Kicsit vadaskodunk sertegetunk menekulteket ,kicsit ciganyozunk, es meg kultur emberhez meltonak tartod az ilyen kirohanasaid.

Oly keves szamaranyaiban jelenleg MO a menekult hogy a nagy hoborgok eletukbe nem lattak menekultet de maris gyulolkodnek, es a legnagyobb szajuk van a rasszista kirohanasokba.


Ismeros a szoveg, a zsidok is igy esnek ennek a gyuloletnek aldozataival, egy zsidot nem ismernek egy zsido emberrel nem beszeltek talalkoztak de zsigeri gyulolet van szobeszed es propaganda hatasara.

Itt mar nagyon sokuknak elege van a demagog gyulolkodesbol. Miert nem mesz olyan weboldalra ahol tart karokkal varnak azonos felfogasu kebel barataid?
Canadaba tilos megkulonboztetni embereket szarmazasa vagy vallasa miatt.
Ide nem kellenek azok akik nem tudnak gyulokodes nelkul elni.
A szadat meg nem hagyta el egy pozitiv mondat a migransokrol. /Raadasul sok migrans magyar is van/
A menekultek akiket elfogadtak egyenlo jogaik vannak a befogado orszag polgaraival, igy oket se lehet a sarba taposni, mert konyen kelemetlenseged lehet, ha itt elnel. Mi meg a te rasszimusod miatt nem fogunk senkivel osszetuzesbe kerulni.
Kedves Melitta....
Kettőnk közül benned izzik a harag....
Azt nem tudom honnan vetted, hogy nem láttam migránst (gyere kérlek el a 8. kerületbe.... végigvezetlek...)
Az hogy nem én élek egy migránsközpont közelében, hanem más, attól még az tapasztalat, ha tetszik neked, ha nem.
Nem tudom mi volt a rasszista....? A lopás? Mert az tény.... az is tény, hogy engem elítélnének, őket nem.
Az hogy hazánkban egyre több gondot okoznak a most már kiírom cigányok kedves Melitta az is tény. (Én nem idén barnultat írtam, a cigányozást te kezdted). Kérlek, vegyél nyaralót Borsodban.... De Nagykanizsára is mehetsz... Attól, hogy néhányan nem akarják látni a tényeket, azok attól még léteznek. Ha van cigány, roma elnevezés, akkor cigány, roma ember is van. Ez az ő nevük. Mert cigány nyelv is van.... A minap láttam a boltokban cigány szótárat... tehát léteznek.
Nem, megint tévedsz, nincs arja származásom, és nincsenek rasszista kirohanásaim. Nekem a bűnözés nem hovatartozás függvénye, ezt már jóval ezelőtt ki is fejtettem... De talán a te javaslatodra majd törlik a magyar nyelvből a cigány, a roma, a néger... stb. szavakat. Ezeket a szavakat, elnevezéseket nem én találtam ki, talán őseink a hibásak, mint ahogy vannak indiánok is, talán azt is tilos használni???
Ha valaki mást mer leírni, mint ami egyezik a te véleményeddel, az már rasszista, gyülölködő...? Miattam kerülnél bajba?? Most viccelsz? Ekkora gáz van már nyugaton?
Megkülönböztetés mindig is volt és lesz.... már az őskortól fogva elkezdődött. ....attól még, hogy Kanadában tilos erről beszélni, vagy bármi megkülönböztetést tenni, attól még létezik, és EZ a súlyos valóság. A természet törvényeit még Kanada sem tudja felülírni. Hierarchia az állatoknál is van, és soha nem keverednek, mert az a vesztüket okozná. Tudod mi kellene, egy álompor, ami feloldja az emberekbe nevelt mesterséges kontrollt...meglepődnél micsoda szavak hagynák el a kanadaiak száját (is).... De élj csak ebben az álomvilágban.
Mint a weboldal adminisztrátora megvan a jogod, hogy kitilts. :) Mert látom, hogy véleményt mondani mégha kultúrált is itt nem lehet, ha ellekezik a tiétekkel.
Még egy szó: nem tudom mennyire volt az a mondatom migráns ellenes, amikor azt írtam: kb. valahogy így: tény hogy vannak súlyos helyzet elől menekülök, ez tény.... bár mindenki csak ennyire lenne rasszista:) Szép napot, ill, estét neked:)
 
Utoljára módosítva:
itteni nem idén barnult, kit illetsz ezzel a jelzővel? És mi az hogy egy ilyet?
Emberekről írsz nem tárgyakról vagy állatokról!
Bár én már ezen sem csodálkozom, ha valaki megkötve tartja a kutyáját vérgőzös aggyal háborog a fél ország! De, egy emberről az a véleménye, hogy egy ilyen, lekicsinylőn, lenézőn, mintha egy koszos rongyba kellene kezet törölnie.
Nincs benned szégyenérzet amikor így beszélsz egy emberről?

A m
itteni nem idén barnult, kit illetsz ezzel a jelzővel? És mi az hogy egy ilyet?
Emberekről írsz nem tárgyakról vagy állatokról!
Bár én már ezen sem csodálkozom, ha valaki megkötve tartja a kutyáját vérgőzös aggyal háborog a fél ország! De, egy emberről az a véleménye, hogy egy ilyen, lekicsinylőn, lenézőn, mintha egy koszos rongyba kellene kezet törölnie.
Nincs benned szégyenérzet amikor így beszélsz egy emberről?

Meg fogsz lepődni, nincs szégyenérzetem. Az "ilyet" egy legális magyar szó.... még nem láttam ilyet, ilyen emberrel találkoztam.... had' ne kelljen már nyelvleckéket adnom. A lekicsinylő, lenéző, koszos rongy- a te szavaid.... miért is kell belegondolni olyat, amit rajtad kívül senki sem feltételezett??
 
vagy ott naívabbak az emberek, nem működnek a védekezési reflexek...könnyebb a "munka"

Nem tudhatom, mert nem ott élek, de a tény az az, hogy a 19. század vége és az első világháború közötti időszakban a legnagyobb részük Magyarországról vándorolt Nyugat-Európába, Amerikába, Dél-Amerikába és Ausztráliába.
Ha most azt nézzük, hogy Mária-Terézia rendelete alapján kezdték el a kényszerű letelepítésüket akkor durván 100 évvel régebben élnek közöttünk, mint a kivándorlók a befogadó országokban.
Tehát 200 évről van szó, ennyi idő alatt kiismerhették őket.

És itt jön setni egyik kérdése - Vagy itt nem kapnak meg valamit amit ott a távolban megkapnak??
Dél-Amerika, mint földrész, Ausztrália, az Egyesül Államok hatalmas területek, ott élhetnek ahogy szeretnének, vándorolhatnak kereskedhetnek a saját készítésű tárgyaikkal. Gondolom ha nem követnek el bűncselekményeket senkit nem zavarnak.
 
figyuzd csak, hogy mi a valóság, hogyan "dolgoznak"

A következő lesz a válasz ezek bűnözők, nem szabad rassz alapján kriminalizálni.
Vagyis mondjunk le arról hogy előrelátók lehetünk. Mert hidd el ( ezt már Yishainak írom) ha az utcán velem szemben a hét mesterlövész alakzatot látom közeledni akkor irány az utca másik oldala...de ha azt mondod hogy ááá semmi baj csak vicces fiúk közelednek egész út szélességgel nyugodtan menjek tovább..szerinted mi lesz belőle???
 
A következő lesz a válasz ezek bűnözők, nem szabad rassz alapján kriminalizálni.
Vagyis mondjunk le arról hogy előrelátók lehetünk. Mert hidd el ( ezt már Yishainak írom) ha az utcán velem szemben a hét mesterlövész alakzatot látom közeledni akkor irány az utca másik oldala...de ha azt mondod hogy ááá semmi baj csak vicces fiúk közelednek egész út szélességgel nyugodtan menjek tovább..szerinted mi lesz belőle???

Éltem Párizsban egy eléggé rossz hírű környéken, de azon kívül hogy jó néhányszor leszólítottak nem bántott senki. Éltem arabok között bizonyos helyi elvárásokat betartva a saját hazájukban, de semmi atrocitás nem ért.
Éltem Magyarországon egy nógrádi faluban romák között és ott sem bántott senki, még csak ki sem rabolták a lakásomat. Előfordult hogy többen jöttek velem szemben a járdán, először kicsit megtorpantam, aztán benyúltam a zsebembe kivettem egy szál cigit, és rájuk köszöntem, majd megkérdeztem tudnának-e tüzet adni? Visszaköszöntek, egyikük tüzet adott és ment mindenki tovább.
Nem tudok neked tanácsot adni mit tegyél, mert még nem volt rossz tapasztalatom. Lehet hogy bántanának, lehet hogy nem.
 
Éltem Párizsban egy eléggé rossz hírű környéken, de azon kívül hogy jó néhányszor leszólítottak nem bántott senki. Éltem arabok között bizonyos helyi elvárásokat betartva a saját hazájukban, de semmi atrocitás nem ért.
Éltem Magyarországon egy nógrádi faluban romák között és ott sem bántott senki, még csak ki sem rabolták a lakásomat. Előfordult hogy többen jöttek velem szemben a járdán, először kicsit megtorpantam, aztán benyúltam a zsebembe kivettem egy szál cigit, és rájuk köszöntem, majd megkérdeztem tudnának-e tüzet adni? Visszaköszöntek, egyikük tüzet adott és ment mindenki tovább.
Nem tudok neked tanácsot adni mit tegyél, mert még nem volt rossz tapasztalatom. Lehet hogy bántanának, lehet hogy nem.
OFF
Ez a tüzet kérés egyszerűen zseniális. Ha nem haragszol, szükség esetén lenyúlom.
ON
 
Nálunk is tilos megkülömböztetni valakit a származása miatt. De leírom mi a valóság, ez saját tapasztalat. Nem debreceni vagyok, de mifelénk is csoprosan járnak az előbb említett kissebség tagjai és pont úgy viselkednek mint ahogy az előbbi hozzászóló leírta. Mikor egy ilyen 4-5 fős társaság felszáll a villamosra mindenki reflexszerüen magához szorítja a táskáját, védi a zsebeit, igyekszik félrehúzódni.

Igen, papíron. Valóság meg kicsit más. Én pl. megkülönböztetem őket. Nekem is ezek a tapasztalataim velük kapcsolatban. Hozzáteszem, hogy pont ez a meghunyászkodó magatartás az, ami felbátorítja őket. Persze, ha egy üvöltöző, köpködő idiótát se tudnak leszerelni a kedves utasok, akkor mit lehet várni.
 
Kedves Melitta....
Kettőnk közül benned izzik a harag....
Azt nem tudom honnan vetted, hogy nem láttam migránst (gyere kérlek el a 8. kerületbe.... végigvezetlek...)
Az hogy nem én élek egy migránsközpont közelében, hanem más, attól még az tapasztalat, ha tetszik neked, ha nem.
Nem tudom mi volt a rasszista....? A lopás? Mert az tény.... az is tény, hogy engem elítélnének, őket nem.
Az hogy hazánkban egyre több gondot okoznak a most már kiírom cigányok kedves Melitta az is tény. (Én nem idén barnultat írtam, a cigányozást te kezdted). Kérlek, vegyél nyaralót Borsodban.... De Nagykanizsára is mehetsz... Attól, hogy néhányan nem akarják látni a tényeket, azok attól még léteznek. Ha van cigány, roma elnevezés, akkor cigány, roma ember is van. Ez az ő nevük. Mert cigány nyelv is van.... A minap láttam a boltokban cigány szótárat... tehát léteznek.
Nem, megint tévedsz, nincs arja származásom, és nincsenek rasszista kirohanásaim. Nekem a bűnözés nem hovatartozás függvénye, ezt már jóval ezelőtt ki is fejtettem... De talán a te javaslatodra majd törlik a magyar nyelvből a cigány, a roma, a néger... stb. szavakat. Ezeket a szavakat, elnevezéseket nem én találtam ki, talán őseink a hibásak, mint ahogy vannak indiánok is, talán azt is tilos használni???
Ha valaki mást mer leírni, mint ami egyezik a te véleményeddel, az már rasszista, gyülölködő...? Miattam kerülnél bajba?? Most viccelsz? Ekkora gáz van már nyugaton?
Megkülönböztetés mindig is volt és lesz.... már az őskortól fogva elkezdődött. ....attól még, hogy Kanadában tilos erről beszélni, vagy bármi megkülönböztetést tenni, attól még létezik, és EZ a súlyos valóság. A természet törvényeit még Kanada sem tudja felülírni. Hierarchia az állatoknál is van, és soha nem keverednek, mert az a vesztüket okozná. Tudod mi kellene, egy álompor, ami feloldja az emberekbe nevelt mesterséges kontrollt...meglepődnél micsoda szavak hagynák el a kanadaiak száját (is).... De élj csak ebben az álomvilágban.
Mint a weboldal adminisztrátora megvan a jogod, hogy kitilts. :) Mert látom, hogy véleményt mondani mégha kultúrált is itt nem lehet, ha ellekezik a tiétekkel.
Még egy szó: nem tudom mennyire volt az a mondatom migráns ellenes, amikor azt írtam: kb. valahogy így: tény hogy vannak súlyos helyzet elől menekülök, ez tény.... bár mindenki csak ennyire lenne rasszista:) Szép napot, ill, estét neked:)

Bennem izzik a harag? inkabb forditva van ,en proballak lecsittitani es az emberi oldalat megmutatni akiket itt bedongolsz a foldbe azok is ugyan olyan emberek mint te megad vagy.
Abban a pillanatban hogy perojativ ertelembe csak is bunozo romakrol beszelsz az semmi esetre se mondhato kulturkorokben elfogadhatonak. Ugyebar soha egy szot viszont nem irtal pozitiv kicsengessel roluk.
Nem hiteles mikor hivatkozol olyanra amit vagy elhiszunk vagy nem, az ismerosom ismerose ez se nem fer, se nem hiteles, foleg toled mikor csak a nagativumokat akarod keresni es talalsz is ha mast nem akkor kitalalsz szornyulkoni valot.
Varom a pozitiv velemenyedet akar a romakrol akar a menekultekrol, de azon a median amint szocializalodsz ott nem lehet olvasni korhazakban gyerekekrol azokrol a traumakrol amibe a haboru belesodorta oket. Nana nem hallottal rola mert nem a humanum a szolidalitasi egyutterzest keresed hanem hogy hol tortenik criminal.
es tortenik a vilagon mindenhol es minden nacioba,megtalalhato a lopos, a garazda az eroszakolo a gyilkos a rablo stb
Masodjara nem erted, nem celunk uszogatni, nem celunk hogy a menekultekbe belerugjunk, van nekik eppen eleg bajuk, nem mi itelkehetunk sorsukrol, hanem vannak szakemberek birosagok torveny akik eldontik sorsukat.
Azzal hogy itt oldalakon keresztul csak a sarba dongoles folyik ,magunkrol allituk ki szegenysegi bizonyitvanyt.

.............
Hianyolom az emberi erzeseket a szolidalitast, hogy ha egy ember bajban van akkor probalok segiteni, vagy elfogadni embernek es nem valami borzalmas lenynek akinek meg levegohoz sincs joga venni, csak ha kelloen puskaporos helyen van jo par ezer kilometere.
Ami segitseg lenne, hogy kozosen megoldani a problemat arra sem kaphato a kormany, sot hivatalosan is elere allt az uszogatasnak.
Ide meg nem kellenek a provokatorok .
 
Akkor szerinted ő hazudik? Igen vagy nem?
te annak hiszel akinek akarsz barki ismerosenek a ismerose ......nekem azert tobb kell hogy itelkezek es foleg olyan dolgokat ami ha nem igaz vedtelen embereket bant meg.
Addig a birosag se fogadja el, sot mindenki artatlan meg be nem bizonyitjak bunosseget.Az ismerosom ismerosenek az ismerose nem biztos kiallna a bizonyitasi eljarast.Ezert nem hiteles szamomra.
 
Bennem izzik a harag? inkabb forditva van ,en proballak lecsittitani es az emberi oldalat megmutatni akiket itt bedongolsz a foldbe azok is ugyan olyan emberek mint te megad vagy.
Abban a pillanatban hogy perojativ ertelembe csak is bunozo romakrol beszelsz az semmi esetre se mondhato kulturkorokben elfogadhatonak. Ugyebar soha egy szot viszont nem irtal pozitiv kicsengessel roluk.
Nem hiteles mikor hivatkozol olyanra amit vagy elhiszunk vagy nem, az ismerosom ismerose ez se nem fer, se nem hiteles, foleg toled mikor csak a nagativumokat akarod keresni es talalsz is ha mast nem akkor kitalalsz szornyulkoni valot.
Varom a pozitiv velemenyedet akar a romakrol akar a menekultekrol, de azon a median amint szocializalodsz ott nem lehet olvasni korhazakban gyerekekrol azokrol a traumakrol amibe a haboru belesodorta oket. Nana nem hallottal rola mert nem a humanum a szolidalitasi egyutterzest keresed hanem hogy hol tortenik criminal.
es tortenik a vilagon mindenhol es minden nacioba,megtalalhato a lopos, a garazda az eroszakolo a gyilkos a rablo stb
Masodjara nem erted, nem celunk uszogatni, nem celunk hogy a menekultekbe belerugjunk, van nekik eppen eleg bajuk, nem mi itelkehetunk sorsukrol, hanem vannak szakemberek birosagok torveny akik eldontik sorsukat.
Azzal hogy itt oldalakon keresztul csak a sarba dongoles folyik ,magunkrol allituk ki szegenysegi bizonyitvanyt.

.............
Hianyolom az emberi erzeseket a szolidalitast, hogy ha egy ember bajban van akkor probalok segiteni, vagy elfogadni embernek es nem valami borzalmas lenynek akinek meg levegohoz sincs joga venni, csak ha kelloen puskaporos helyen van jo par ezer kilometere.
Ami segitseg lenne, hogy kozosen megoldani a problemat arra sem kaphato a kormany, sot hivatalosan is elere allt az uszogatasnak.
Ide meg nem kellenek a provokatorok .

Kedves Melitta :)

Nem vagyok provokátor, nem szeretem ha úgy és olyanok mondanak rólam véleményt, akik egy kicsit sem ismernek. Én sem mondtam rólad véleményt, semmilyet, mert nincs hozzá jogom.
A véleménykülönbözőség mióta bűncselekmény, ha az megfelelő kultúrával van megfogalmazva? Nem lehetünk egyformák, nem lehet mindenkinek ugyan az a véleménye bizonyos esetekről, kérdésekről... Ez nonszensz... Azt viszont egyértelműen látom és tapasztalom, hogy itt nem fogadják el és ezen az oldalon nem lehet olyan véleményt írni, mely szembemegy a kanadai elvárásokkal. Igzad van, én ennek nem tudok megfelelni, legalábbis ebben a témában nem, így ezt itt és most le is zárnám. Az összes többi szó már teljesen felesleges, mert a személyeskedés határát súrlolná és erre semmi szükség.
Legyen szép napod :)
 
fogalmam sincs mi lenne a következő lépés, de nagyon praktikus dolgokra is lehet majd használni a statisztikákat....például ahol sok az "IGEN" oda lehet majd telepíteni a hotspotokat ha muszály, elvégre az ottani közösség kedveli a migránsokat.
Persze ez csak abban az országban ahol nincs lehetőség a titkos szavazásra és a szavazatokat kerületenként nyilvántartják statisztikára.
Ami másutt nem megengedett. De Kubatov már megoldotta.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok Canadahun közössége!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Tanulok zongorázni, és midikkel kapcsolatosan szeretném felvenni a kapcsolatot az emberrekkel, hogy ezen fájlok elkérésére hogy működik.
Előre is köszönöm, ha valaki látja a posztot!
hola! Alguien tiene el nuevo patrón de RNata?
imi70 wrote on erikfrenszi's profile.
Bocs Úton.
imi70 wrote on erikfrenszi's profile.
szia, én 2024. májusában szeretnék menni a portugál úzon. Kérlek amennyiben van rá időd és kapacitásod, szívesen venném a tapasztalataidat az útról. Előre is köszönöm .
sorcier wrote on Wikkike.'s profile.
szia,ha ezt talàltad meg tölem,akkor jo helyen jàrsz. :)
A bak latin neve capricorn.

Kötés, horgolás 2018. november 13-tól

Statisztikák

Témák
37,954
Üzenet
4,755,708
Tagok
612,817
Legújabb tagunk
Sugár Kata
Oldal tetejére