„A házszámunkat a Jóisten adta, nem tudjuk megváltoztatni” – Orbán Putyinnal találkozott

Magyarország az elmúlt ezer évét egy Moszkva–Berlin–Isztambul háromszögben élte le, ezért is rendkívül fontos az orosz-magyar együttműködés - Orbán Viktor ma a Putyinnal közös sajtótájékoztatón elmagyarázta, miért fontos a magyar-orosz jó kapcsolat, és hogy Ukrajnában nem az orosz, hanem a magyar érdeket védi a kormánya, a magyaroknak akkor jó, ha a NATO-orosz kapcsolat is jó, és az energiafüggőségünk ellenére is szuverének vagyunk.

93000.jpg

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Orbán Viktor miniszterelnök, fotó: MTI
Hosszú évekre nyúlik vissza a gyakorlat, hogy minden évben tartunk egy orosz-magyar csúcstalálkozót – ezt Orbán Viktor mondta a Karmelitában a Putyin orosz elnökkel tartott sajtótájékoztatóján, miután megbeszélést folytattak zárt ajtók mögött.

A közös sajtótájékoztatón nagy bejelentések nem hangzottak el sem a Paks 2-vel, sem a gázszállítással kapcsolatban.

Házszám

Putyin konstruktívnak és barátságosnak nevezte a magyar miniszterelnök folytatott megbeszéléseket. Orbán Viktor pedig a sajtótájékoztatón lényegében elmagyarázta, és értelmezte a magyar-orosz viszonyt, azt, hogy Magyarországnak miért érdeke, hogy jó politikai és gazdasági kapcsolatokat ápoljon Moszkvával. Mint mondta, minden országnak, így Magyarországnak is a „Jóisten adta a házszámot, és azt senki, egyetlen ország sem tudja megváltoztatni”. E megfogalmazással Orbán Viktor a magyar geopolitikai helyzetére utalt, arra, hogy, mint fogalmazott, Magyarország az elmúlt ezer évét egy Moszkva–Berlin–Isztambul háromszögben élte le, ezért is rendkívül fontos az orosz-magyar együttműködés.

A miniszterelnök az elmúlt években már többször is elmondta, hogy számára az iránytű Berlin, Moszkva és Isztambul.
Volt, hogy úgy fogalmazott, hogy a magyar diplomáciának tájékozódási rendszere Sztambul (ahogy régen nevezték Isztambult), Moszkva és Berlin, mert ezen három város vonzáskörében éli Magyarország az életét.

A miniszterelnök az orosz-magyar kapcsolatok legfontosabb elemei között sorolta fel a keresztény közösségek védelmét, a migrációt, valamint a NATO és Oroszország közötti együttműködést. A migrációs vonatkozásban a miniszterelnök újra elmondta, hogy 96 ezer migráns halad a balkáni útvonalon, a NATO és Oroszország vonatkozásában pedig azt hangsúlyozta, hogy Magyarországnak mindig is akkor volt jó, ha a NATO és az oroszok kapcsolata konfliktusmentes volt. Ha ez nem így volt, abból mindig baj származott.

93000.jpg
Fotó: MTI

Ukrajna: A “vétó” erős

De a NATO és Ukrajna is hangsúlyos szerepet kapott a Putyinnal közös sajtótájékoztatón. Orbán Viktor a közmédia kérdésére, hogy a NATO nagyköveteinek találkozója után szokásos gyakorlat a közös nyilatkozat kiadása, de ezt most Magyarország megvétózta, azt mondta, hogy ő nem azt a szót használná, hogy vétó, mert ez túl erős lenne, az Ukrajnáról szóló jelentéshez a megfogalmazása szerint “egy megfontolást” ajánlottak a NATO-nagykövetek figyelmébe. Mint mondta, a kérdés arról szólt, hogy Magyarország mit kezdjen azzal, hogy a kárpátaljai magyarok fenyegetésnek vannak kitéve.

Épp ezért – jelentette ki határozottan – Magyarország semmi olyan dokumentumot nem tud elfogadni, amely nem tartalmazza a Velencei Bizottság ajánlásait Ukrajna és a nyelvtörvény vonatkozásában, ha ugyanis egy olyan dokumentumot aláírnának, amiben nincs tekintettel a Velencei Bizottság ajánlásaira, az azt jelentené, hogy feladják a kárpátaljai magyarok európai jogait.
A miniszterelnök a sajtótájékoztató során később azt is elmondta, hogy Magyarország már nem is fogalmaz meg olyan elvárást, hogy a nyelvtörvényt az eredeti állapotának megfelelően állítsák vissza és mint kiderült, nagyon várja a találkozót az új ukrán elnökkel Zelenszkijjel.

Nem mondott véleményt Zelenszkijről

Orbán Viktor fontosnak tartotta hangsúlyozni Ukrajna vonatkozásában, hogy a kormány e kérdésben a magyar érdeket, a magyar kisebbséget védi, és nem az orosz érdeket (bár vannak, akik ezt vádat fogalmazzák meg).

Az egyik orosz újságíró kérdésére Orbán Viktor nem minősítette/értékelte Zelenszkijt. A miniszterelnök egy “régi magyar mondásra”, hivatkozott. E szerint amíg személyesen nem ismerünk meg valakit, addig nem mondunk róla véleményt. “Várom, hogy találkozzassak Ukrajna új elnökével” - zárta rövidre a kérdést.

Szuverének vagyunk

Orbán Viktor a magyar-orosz energiafüggés kapcsán a sajtótájékoztatón többször is hangsúlyozta a magyar szuverenitást - mint “fixációt” - annak ellenére is, hogy az energiadiverzifikáció még nem valósult meg (hiszen az energiaszükségletünk 85 százalékát Moszkvától szerezzük be).

A sajtótájékoztatón az Interfax megkérdezte Putyin orosz elnököt és Orbán Viktort is, hogy tárgyaltak-e a Török Áramlathoz való csatlakozásról, és erre az orosz elnöke 50, illetve 60 százalékban jelölte meg a Magyarországra juttatott orosz gáz-, illetve kőolaj arányát és egyértelműen azt mondta, hogy a Török Áramlathoz való csatlakozás a magyar állam érdeke lenne. Putyin a sajtótájékoztatón azt prognosztizálta, hogy év végén vagy jövő év elején aláírják a megállapodást a Török Áramlatról. Orbán Viktor pedig azt mondta, hogy Magyarország pályázni fog, amikor lehet, és meglátják majd, mi lesz az eredmény.

Megerősítette, hogy a szuverenitásunk abban nyilvánul meg az energiabeszerzés terén, hogy mi határozzuk meg, hogy kitől és mennyi energiát szeretnénk beszerezni.
Szent István intelmei - a magyar politika kézikönyve

Egy kérdésre válaszolva Orbán Viktor azt is elmondta, hogy a sajtótájékoztatót követően Putyin elnökkel közösen találkoznak keresztény vezetőkkel. Arra, hogy mit vár a találkozótól, a miniszterelnök emlékeztetett az első magyar király, Szent István Intelmeire. Mint mondta: ebben minden benne van, amit a magyar hatalomgyakorlás tudni akarhat, hiszen ez a magyar politika kézikönyve, mely ezer évvel ezelőtt íródott, de ma is érvényes, miszerint a kereszténységet (nem csak intézményesített szinten) meg kell védeni, de a bajba jutott keresztényeken is segíteni kell, a miniszterelnök e ponton említette meg, hogy a Közel-Keleten, Szíriában Magyarország óvodákat, sőt, teljes falvakat épít.

93000.jpg
Fotó: MTI

Putyin pedig “a kereszténység bölcsőjének” nevezte a Közel-Keletet és beszámolt arról, hogy Magyarországgal közösen milyen segítséget nyújtanak a világ bajbajutott keresztényeinek. A keresztény vezetőkkel való találkozón segélyekről és az orosz állammal közös templomfelújításokról is esik szó – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Tyúklépés után “hétmérföldes csizma”

A sajtótájékoztató légköre Putyin és Orbán Viktor között szívélyes és barátságos volt, egyetlen ponton sem mondtak ellent egymásnak, semmilyen disszonáns elemet nem lehetett érzékelni. Putyin és Orbán Viktor is méltatta az onkológiai, szociális és más téren megkötött megállapodásokat. Orbán Viktor még a sajtótájékoztató elején beszélt az Oroszországgal szembeni uniós szankciók bevezetéséről s mint mondta, 2018 volt az első olyan év, amikor a magyar-orosz kereskedelmi forgalom több mint 6 milliárddal nőtt, akár a 7 milliárdot is megközelítette. A miniszterelnök úgy fogalmazott, “volt amikor tyúklépésekkel haladtunk előre, volt, amikor hétmérföldes csizmával, 2018-ra az utóbbi volt a jellemző”.

Atv
 
Nem sírom vissza az államegyházi időket, ám a világnézetileg semleges, laicizált állam, úgy tűnik, nem képes olyan integráló és orientáló erőt adni a társadalmaknak, mint hajdan a vallás adott.
Nos itt volt egy közel 40 éves korszak amikor a keresztény vallás elvolt vágva az államtól nem hiszem hogy akkor szenvedést okozott volna a társadalomnak. Töb baj lett akkor mikor elkezdték tömni pénzzel és kapcsolati pontokkal.
Erkölcsi élet nem haynatlott vagy igen?
Aki akart ott volt a templom illetve több felekzet imaháza.
Meg a pártház is.
Mivel jobb az amit most csinálnak?
Lehetne írni hogy tetemre hívom a várost a várost ami megtagadta az elmúlt 20 évét....és vörösbe burkolózott...
Közben háttérben vagy talán nem is annyira a háttérben ott működik az hogy: Ezek a kezek nyitva állnak a testvéri kézszorításra, de büntetni is tudnak, ha kell."
 
A nívó az nézőpont kérdése...
Számomra az hiányzik hogy a politikusok nyilvánosan vtatkozzonak egymással (ahogy írod a neveket)
A nívóra visszatérve amikor egy rétegnek nincs már más fegyver a kezében csak a gúny ....nos akkor azt használják.
Sarkítasz. Ahogy az ellenzéknek lenne rengeteg eszköze, úgy a kormánynak is lenne számos módja arra, hogy gesztusokat tegyen a politikai kultúra megváltoztatásának az irányában. A felszínen, úgy tűnik, mindenkinek érdeke az, hogy ez a helyzet fennmaradjon. Ami ráadásul hoz is eredményeket. Lásd önkormányzati választás! Azt persze elismerem, hogy a kormánynak és a többségnek kellene kezdeményeznie. Én például Bayert karanténba zárnám. Elvileg új helyzet állt elő; kíváncsian várom, ki hogyan él vele.
 
Nos itt volt egy közel 40 éves korszak amikor a keresztény vallás elvolt vágva az államtól nem hiszem hogy akkor szenvedést okozott volna a társadalomnak.
Ezzel az erővel azt is mondhattad volna, hogy a Rákosi és Kádár éra milyen jó volt a magyar társadalomnak. A jelek szerint nem volt az: az egyiket rövid úton, a másikat cirka 30 év alatt eltakarították a színről. Ennek ellenére én szkeptikus vagyok a demokratikus Európa jövőjét illetően. A demokráciát nem a tömegtársadalmakra találták ki, és nem is olyan időszakokra, amikor a javak szűkösek. Márpedig a jóléti állam koncepciójának vége, miközben haladunk a globális tömegtársadalom kialakulása felé.
 
az ellenzéknek lenne rengeteg eszköze,
Azt használják....
Ebben az új politikai felállásban NINCS eszköze az ellenzéknek(legális)
A 2010 előtti választási rendszer tett róla hogy ne tudjon kialakulni egypólusú politikai paletta.
Ezt az orbán kormány megváltoztatta így mostmár a hatalom egy párt kezébe tud kerülni.
Nincs szüksége az ellenzékre csak hátráztató tényező.
Az 50 % mindig meglesz és az nekik bőven elég.
(milyen eszközök vannak az ellenzék kezében?)
 
Szinte egyetértek. Pusztán azt tenném hozzá, hogy a keresztény vallásban benső okok miatt ott van a vallás és a politika elválasztásának igénye. (Ezt most nem fejteném ki.) Nem sírom vissza az államegyházi időket, ám a világnézetileg semleges, laicizált állam, úgy tűnik, nem képes olyan integráló és orientáló erőt adni a társadalmaknak, mint hajdan a vallás adott.
Ha érthető akarsz maradni használj köznyelvi szavakat
Előbb fejtsd ki mit értesz: "laicizált állam"alatt addig nem vitatkozhatok vele amíg nem egy nyelvet használunk.
Úgy tűnik az egyház állami szerepét propagálod, illetve abban látod a vallás pontosabban a keresztény vallás kikopását.
Ha igen, én nem hinném annak más társadalmi oka
van.
Úgy vélem te az elmúlt 40-50 év hatalmi visszaszorulását sejted oknak.
Nyugaton az világi hatalom és az egyházi hatalom teljes különválását sejted oknak.
Keleten az ateizmus és a materializmus uralkodó felfogását.
Picinyke szerepe lehet.
Ha a belenevelést tartod megoldásnak
Hiszen a bölcsőtől a sírig tömnék a fejed dogmákkal az nem vitás hogy valamennyivel több lenne a mély-hívő.
Ám Én tagadom hogy idomítással vissza lehet hozni.
A morál hiányzik ahhoz pedig az életkörülmények mások.Sok sok a rossz példa
Az erkölcs oktatás se oldaná meg csak hozna vissza.
Még az is kérdéses nekem .
Mi a fenéért képzelik az emberek a vallás és az erkölcs egy út.
Még a hit és az erkölcs sem egy út.
Használod az integráló és orientáló szavakat
Az integrálás az együvé tartozás a beillesztés közénk, közibük igen az fontos
Orientálás?(útba igazít, felvilágosít, irányít.)
Nos ez ismét fontos, én ezt célnélküliségnek gyökértelenségnek, eszme-nélküliségnek neveztem ha nincs!!
Ez kiesett kelettől nyugatig mindenütt.
És ennek okát én kizárólag a fogyasztói társadalomnak tudom be.

Ez a haszonelvűség és az önimádat, az önzőség a sikerhajszolás, közben másokra tekintet nélkül lenni, ennek tudom be.
(és a Győri fideszes pgm pont ilyen)
Már bocs az egész párt olyan ha a vezetőséget nézzük.(ők a modern sikeres embertípus?)
 
Utoljára módosítva:
Ezzel az erővel azt is mondhattad volna, hogy a Rákosi és Kádár éra milyen jó volt a magyar társadalomnak. A jelek szerint nem volt az: az egyiket rövid úton, a másikat cirka 30 év alatt eltakarították a színről. Ennek ellenére én szkeptikus vagyok a demokratikus Európa jövőjét illetően. A demokráciát nem a tömegtársadalmakra találták ki, és nem is olyan időszakokra, amikor a javak szűkösek. Márpedig a jóléti állam koncepciójának vége, miközben haladunk a globális tömegtársadalom kialakulása felé.
De, nem azt mondtam.
Jó léti államnak véége? Nem ezt látni itthon ömlik az állami pénz a családokhoz gyermekvállallási kedv növelésére illetve ˝ŕezsicsökkentésre˝....ami úgy néz ki hazavágja a szolgáltatókat.
 
Ez kicsit olyan, mint a nyúl és a sapka esete vicc. Ha valaki jóban van az oroszokkal az a baj, ha meg nincs akkor meg az.
Vajon a nyuszi mikor annektálta a Krímet, illetve a nyuszi mikor fegyverzett fel lázadókat?
Tény, hogy Magyarország energia hordozók terén nagy függ az Oroszoktól.
Mint ahogy az is tény, hogy tucatnyi másik európai ország is függ.
Az oroszok meg függnek tőlük, mert a lefektetett csöveket nem nagyon lehet átmozgatni (pl Kínába), tehát csak oda tudja eladni.
Eladni meg kell, mert szinte csak ebből van bevételük.
Amig nem lesz román gáz a fekete tengerből, vagy LNG terménál a Horvátoknál, ezt nem nagyon lehet kiváltani, plusz irtózatosan árérzékeny a lakosság. Részben ezért is sikeres lépés a rezsicsökkentés háborúja politikai téren (gazdaságilag meg megroppantja ezeket a szektorokat, pl, a vízműveket).
Másrészt abban igaza van a magyar kormánynak, hogy mindenki puffog, hogy csúnya Putyin meg oroszok, sutyomban meg ezerrel üzletelnek. Ki is építi az Északi Áramlat 2 velük? Szóval nem az számít mint mondanak a politikusok magyarországon vagy a világon, hanem mit tesznek.
Szóval nincs is szankció a Krím kapcsán?
 
Azt használják....
Ebben az új politikai felállásban NINCS eszköze az ellenzéknek(legális)
A 2010 előtti választási rendszer tett róla hogy ne tudjon kialakulni egypólusú politikai paletta.
Ezt az orbán kormány megváltoztatta így mostmár a hatalom egy párt kezébe tud kerülni.
Nincs szüksége az ellenzékre csak hátráztató tényező.
Az 50 % mindig meglesz és az nekik bőven elég.
(milyen eszközök vannak az ellenzék kezében?)
Nos ahhoz képest hogy 2018 januárjában még töketlennek nevezted az ellenzéket és mindenben hibásnak Ez már egy valóságoselemzés.Nincs eszköze csak azok amiket én performance-nak neveznék
Látványos demonstrációk mik önmagában nem bontanak egypártrendszert.
De a többi látványossal igen van ami jól sikerül van ami nem
Itt vihorásztak az ajtóról lepattanón.
Holott a bíróság azóta kimondta nem volt joga a biztonsági őröknek azt tenni.És nem is zavarták meg az adást.
A rabszolga törvényszavazáskor pedig a házelnök elfogultan és méltatlanul viselkedett
Erre a szirénázás csak egy eszköz nélküli tehetetlen performance volt.
De a sok sok tiltakozás összeadódik egyre többen észreveszik ez a kormány egypártrendszeri diktatúra.
 
Nos ahhoz képest hogy 2018 januárjában még töketlennek nevezted az ellenzéket és mindenben hibásnak Ez már egy valóságoselemzés.Nincs eszköze csak azok amiket én performance-nak neveznék
Látványos demonstrációk mik önmagában nem bontanak egypártrendszert.
De a többi látványossal igen van ami jól sikerül van ami nem
Itt vihorásztak az ajtóról lepattanón.
Holott a bíróság azóta kimondta nem volt joga a biztonsági őröknek azt tenni.És nem is zavarták meg az adást.
A rabszolga törvényszavazáskor pedig a házelnök elfogultan és méltatlanul viselkedett
Erre a szirénázás csak egy eszköz nélküli tehetetlen performance volt.
De a sok sok tiltakozás összeadódik egyre többen észreveszik ez a kormány egypártrendszeri diktatúra.
Változatlanul töketlennek hívom az ellenzéket. (mert ellenzék)
Arc volt és 10% támogatottsággal akartál legyőzni a fidesz 51%-át....Te ezt minek neveznéd?
 
Nos itt volt egy közel 40 éves korszak amikor a keresztény vallás elvolt vágva az államtól nem hiszem hogy akkor szenvedést okozott volna a társadalomnak. Töb baj lett akkor mikor elkezdték tömni pénzzel és kapcsolati pontokkal.
Erkölcsi élet nem haynatlott vagy igen?
Aki akart ott volt a templom illetve több felekezet imaháza.
Én inkább igazat adott Johannak ha arra a szétválásra gondol(világi és egyházi hatalom)
És a hit oktatás megszűnését is oda vesszük.
Ez adott egyfajta visszaesést a kereszténységnek.
De nem magyarázza nyugaton miért lett ugyanúgy vissza esve.
Erkölcsi élet hanyatlott de mikortól?
Nem a vallással van összefüggésben.
A többféle felekezet megjelenése is inkább 1980 utáni.
Hisz ehhez pénz és TTT kell.
 
Változatlanul töketlennek hívom az ellenzéket. (mert ellenzék)
Arc volt és 10% támogatottsággal akartál legyőzni a fidesz 51%-át....Te ezt minek neveznéd?
Nem volt minden gondolat befejezve.
Nem mondom teljesen hibátlanul és maximális hatásfokkal működtek.
De minek írjam dorongolni ti megtettétek.Pl az állandó ellentét)
Hogy én a nem sikerült győzni minek nevezném annak ismeretében amiket leírtál?
Eszköznélküliségnek amint Dávid és góliát küzdelme.
Bár erre jönnél a Bibliával hogy győzött
Akkor az amerikai őslakosok eszköztelensége az európai csőcselék fegyvereivel szembeni esélytelenségre hasonlítanám.
És láttam johann butaságot mondott amikor a NET korában-ról erőlködött.
pénz fegyver paripa államhatalom összes eszközével szemben.
propaganda oktatás, rezsiutalványok,elvett önkormányzati pénzek APEH, ügyészség Nebih
készenléti rendőrség, oszlatás, megvádolás pirotechnikai eszközökkel és szarrá büntetésé egy pártnak.
Minden törvényhozási eszközzel való visszaélés.

Ez mind mind egy kézben van és politikai eszközként diktatórikusan használva.
A nyilall felszerelt őslakosok példája és a konkvisztádorok aljasságának harca .
Aljasság csalás hitszegés, lőpor technikai fölény és az Inkák nem győzhettek.
Játékszabályokat emlegettél te is?
Ezek nem játékszabályok.Diktatúra van.Hatalommal való visszaélés minden eszközzel.
 
Utoljára módosítva:
Magyarország az elmúlt ezer évét egy Moszkva–Berlin–Isztambul háromszögben élte le, ezért is rendkívül fontos az orosz-magyar együttműködés - Orbán Viktor ma a Putyinnal közös sajtótájékoztatón elmagyarázta, miért fontos a magyar-orosz jó kapcsolat, és hogy Ukrajnában nem az orosz, hanem a magyar érdeket védi a kormánya, a magyaroknak akkor jó, ha a NATO-orosz kapcsolat is jó, és az energiafüggőségünk ellenére is szuverének vagyunk.


Vlagyimir Putyin orosz elnök és Orbán Viktor miniszterelnök, fotó: MTI
Hosszú évekre nyúlik vissza a gyakorlat, hogy minden évben tartunk egy orosz-magyar csúcstalálkozót – ezt Orbán Viktor mondta a Karmelitában a Putyin orosz elnökkel tartott sajtótájékoztatóján, miután megbeszélést folytattak zárt ajtók mögött.

A közös sajtótájékoztatón nagy bejelentések nem hangzottak el sem a Paks 2-vel, sem a gázszállítással kapcsolatban.

Házszám

Putyin konstruktívnak és barátságosnak nevezte a magyar miniszterelnök folytatott megbeszéléseket. Orbán Viktor pedig a sajtótájékoztatón lényegében elmagyarázta, és értelmezte a magyar-orosz viszonyt, azt, hogy Magyarországnak miért érdeke, hogy jó politikai és gazdasági kapcsolatokat ápoljon Moszkvával. Mint mondta, minden országnak, így Magyarországnak is a „Jóisten adta a házszámot, és azt senki, egyetlen ország sem tudja megváltoztatni”. E megfogalmazással Orbán Viktor a magyar geopolitikai helyzetére utalt, arra, hogy, mint fogalmazott, Magyarország az elmúlt ezer évét egy Moszkva–Berlin–Isztambul háromszögben élte le, ezért is rendkívül fontos az orosz-magyar együttműködés.

A miniszterelnök az elmúlt években már többször is elmondta, hogy számára az iránytű Berlin, Moszkva és Isztambul.
Volt, hogy úgy fogalmazott, hogy a magyar diplomáciának tájékozódási rendszere Sztambul (ahogy régen nevezték Isztambult), Moszkva és Berlin, mert ezen három város vonzáskörében éli Magyarország az életét.

A miniszterelnök az orosz-magyar kapcsolatok legfontosabb elemei között sorolta fel a keresztény közösségek védelmét, a migrációt, valamint a NATO és Oroszország közötti együttműködést. A migrációs vonatkozásban a miniszterelnök újra elmondta, hogy 96 ezer migráns halad a balkáni útvonalon, a NATO és Oroszország vonatkozásában pedig azt hangsúlyozta, hogy Magyarországnak mindig is akkor volt jó, ha a NATO és az oroszok kapcsolata konfliktusmentes volt. Ha ez nem így volt, abból mindig baj származott.

Fotó: MTI

Ukrajna: A “vétó” erős

De a NATO és Ukrajna is hangsúlyos szerepet kapott a Putyinnal közös sajtótájékoztatón. Orbán Viktor a közmédia kérdésére, hogy a NATO nagyköveteinek találkozója után szokásos gyakorlat a közös nyilatkozat kiadása, de ezt most Magyarország megvétózta, azt mondta, hogy ő nem azt a szót használná, hogy vétó, mert ez túl erős lenne, az Ukrajnáról szóló jelentéshez a megfogalmazása szerint “egy megfontolást” ajánlottak a NATO-nagykövetek figyelmébe. Mint mondta, a kérdés arról szólt, hogy Magyarország mit kezdjen azzal, hogy a kárpátaljai magyarok fenyegetésnek vannak kitéve.

Épp ezért – jelentette ki határozottan – Magyarország semmi olyan dokumentumot nem tud elfogadni, amely nem tartalmazza a Velencei Bizottság ajánlásait Ukrajna és a nyelvtörvény vonatkozásában, ha ugyanis egy olyan dokumentumot aláírnának, amiben nincs tekintettel a Velencei Bizottság ajánlásaira, az azt jelentené, hogy feladják a kárpátaljai magyarok európai jogait.
A miniszterelnök a sajtótájékoztató során később azt is elmondta, hogy Magyarország már nem is fogalmaz meg olyan elvárást, hogy a nyelvtörvényt az eredeti állapotának megfelelően állítsák vissza és mint kiderült, nagyon várja a találkozót az új ukrán elnökkel Zelenszkijjel.

Nem mondott véleményt Zelenszkijről

Orbán Viktor fontosnak tartotta hangsúlyozni Ukrajna vonatkozásában, hogy a kormány e kérdésben a magyar érdeket, a magyar kisebbséget védi, és nem az orosz érdeket (bár vannak, akik ezt vádat fogalmazzák meg).

Az egyik orosz újságíró kérdésére Orbán Viktor nem minősítette/értékelte Zelenszkijt. A miniszterelnök egy “régi magyar mondásra”, hivatkozott. E szerint amíg személyesen nem ismerünk meg valakit, addig nem mondunk róla véleményt. “Várom, hogy találkozzassak Ukrajna új elnökével” - zárta rövidre a kérdést.

Szuverének vagyunk

Orbán Viktor a magyar-orosz energiafüggés kapcsán a sajtótájékoztatón többször is hangsúlyozta a magyar szuverenitást - mint “fixációt” - annak ellenére is, hogy az energiadiverzifikáció még nem valósult meg (hiszen az energiaszükségletünk 85 százalékát Moszkvától szerezzük be).

A sajtótájékoztatón az Interfax megkérdezte Putyin orosz elnököt és Orbán Viktort is, hogy tárgyaltak-e a Török Áramlathoz való csatlakozásról, és erre az orosz elnöke 50, illetve 60 százalékban jelölte meg a Magyarországra juttatott orosz gáz-, illetve kőolaj arányát és egyértelműen azt mondta, hogy a Török Áramlathoz való csatlakozás a magyar állam érdeke lenne. Putyin a sajtótájékoztatón azt prognosztizálta, hogy év végén vagy jövő év elején aláírják a megállapodást a Török Áramlatról. Orbán Viktor pedig azt mondta, hogy Magyarország pályázni fog, amikor lehet, és meglátják majd, mi lesz az eredmény.

Megerősítette, hogy a szuverenitásunk abban nyilvánul meg az energiabeszerzés terén, hogy mi határozzuk meg, hogy kitől és mennyi energiát szeretnénk beszerezni.
Szent István intelmei - a magyar politika kézikönyve

Egy kérdésre válaszolva Orbán Viktor azt is elmondta, hogy a sajtótájékoztatót követően Putyin elnökkel közösen találkoznak keresztény vezetőkkel. Arra, hogy mit vár a találkozótól, a miniszterelnök emlékeztetett az első magyar király, Szent István Intelmeire. Mint mondta: ebben minden benne van, amit a magyar hatalomgyakorlás tudni akarhat, hiszen ez a magyar politika kézikönyve, mely ezer évvel ezelőtt íródott, de ma is érvényes, miszerint a kereszténységet (nem csak intézményesített szinten) meg kell védeni, de a bajba jutott keresztényeken is segíteni kell, a miniszterelnök e ponton említette meg, hogy a Közel-Keleten, Szíriában Magyarország óvodákat, sőt, teljes falvakat épít.

Fotó: MTI

Putyin pedig “a kereszténység bölcsőjének” nevezte a Közel-Keletet és beszámolt arról, hogy Magyarországgal közösen milyen segítséget nyújtanak a világ bajbajutott keresztényeinek. A keresztény vezetőkkel való találkozón segélyekről és az orosz állammal közös templomfelújításokról is esik szó – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Tyúklépés után “hétmérföldes csizma”

A sajtótájékoztató légköre Putyin és Orbán Viktor között szívélyes és barátságos volt, egyetlen ponton sem mondtak ellent egymásnak, semmilyen disszonáns elemet nem lehetett érzékelni. Putyin és Orbán Viktor is méltatta az onkológiai, szociális és más téren megkötött megállapodásokat. Orbán Viktor még a sajtótájékoztató elején beszélt az Oroszországgal szembeni uniós szankciók bevezetéséről s mint mondta, 2018 volt az első olyan év, amikor a magyar-orosz kereskedelmi forgalom több mint 6 milliárddal nőtt, akár a 7 milliárdot is megközelítette. A miniszterelnök úgy fogalmazott, “volt amikor tyúklépésekkel haladtunk előre, volt, amikor hétmérföldes csizmával, 2018-ra az utóbbi volt a jellemző”.

Atv


Én még emlékszem ki követelte leghangosabban, hogy "ruszkik haza!"... van még valaki, aki emlékszik ?
 
Az minimum kínos, hogy ov magára tartja érvényesnek az intelmeket, amiket a király fiához intézett. Ezen elcsámcsoghatnánk!
Vannak olyan intézetek, ahol egész nap eljátszhatna a többiekkel.
"Mert az egy nyelvű és egy szokású királyság[4][5][6] gyenge és esendő. Ennélfogva megparancsolom neked fiam, hogy a jövevényeket jóakaratúan gyámolítsd és becsben tartsad, hogy nálad szívesebben tartózkodjanak, mintsem másutt lakjanak.".
Az a lényeg hogy kilehet magyarázni...pedig csak követni kellene az intelmeket. De, magyarázkodni azt tudnak.
 
Nos a ház elnök megnyugtatott mindenkit az alaptörvény megvéd bennünekt...
Nincs ma Európában más nemzeti alkotmány, amelynek mélyebb keresztény értékalapja, erősebb nemzeti karaktere és korszerűbb családvédelmi közösségi szemlélete lenne, mint a magyarnak” - nyugtatta meg a civilizációnkért aggódó kereszténydemokratákat Kövér László.
 
Nem olvastam el az egész integetést, de nekem az jött le, hogy az öreg a fiának szólt. Aztán ez most univerzálissá lett téve.
Végül is, újságpapírral is lehet kitörölni, erre is jó, arra is jó.
Ezt kéne tisztázni, hogy ki a megszólított, mielőtt ráhúznánk mindenre. Ez mindennek a teteje.
Ha már orbán az egyházzal kapcsolatos intelmeket magára nézve előírásnak vél akkor ez sem maradhat ki a sorból....
 
L
..
amnéziás ,hazug lókupec
Az következő pedig:

Ki ne emlékezne a kommunista időkből?:
"Gyümölcsöző testvéri"
"szovjet és a magyar nép megbonthatatlan barátságának erősítése terén végzett munkáját"
A következő pedig A Magyar Népköztársaság 1980 MT rendelet idézet:
"a szovjet nép közötti megbonthatatlan testvéri barátságból kiindulva és ennek ... kiindulva a két nép közötti barátság forradalmi és haladó hagyományaiból, "
A következő 1962:
"Éljen a szocializmust építő magyar nép!*, *Éljen a népek barátsága! Békét az emberiségnek!*
Ezek az idézetek emlékeztetnek a gyümölcsözőekre
Na a hazugságból már annak idején is elég volt.
Éljen a népek barátsága! Békét az emberiségnek!
Ez teljesen vállalható lenne, nem?
 
Az minimum kínos, hogy ov magára tartja érvényesnek az intelmeket, amiket a király fiához intézett. Ezen elcsámcsoghatnánk!
Vannak olyan intézetek, ahol egész nap eljátszhatna a többiekkel.
Eleve hülyeség a mai kor viszonyaira alkalmazni azokat. Érdekesek történelmileg, de jelentősen eljárt felette az idő. Ilyen alapon ki lehetne tíltani az összes autót és csak lovaskocsival közlekedni.
Másrészt az intelmek akkor iródtak mikor a "migráns" nyugatiak befészkelték magukat az országba és jobbágysorba taszították a szúverén magyarokat. Ez micsoda dolog volt már kérem szépen. Követeljünk kártérítést miatta!
Más. A migránskártya örökké aktuális lesz, hosz nem csak a háborúk, hanem a klímaváltozás miatt is jönni fognak a menekültek. Ha a törökök átdobnak 100 000 emberkét a határon egy hét múlva már a keletinél táborozhatnak. Egy kis csúszópénz és fel is gyújtsák, akkor majd lesz Karácsonyozás és bezzg a Tarlósozás. El kellene adni ezt az ötletet, de gyorsan :D
 
Eleve hülyeség a mai kor viszonyaira alkalmazni azokat. Érdekesek történelmileg, de jelentősen eljárt felette az idő. Ilyen alapon ki lehetne tíltani az összes autót és csak lovaskocsival közlekedni.
Másrészt az intelmek akkor iródtak mikor a "migráns" nyugatiak befészkelték magukat az országba és jobbágysorba taszították a szúverén magyarokat. Ez micsoda dolog volt már kérem szépen. Követeljünk kártérítést miatta!
Más. A migránskártya örökké aktuális lesz, hosz nem csak a háborúk, hanem a klímaváltozás miatt is jönni fognak a menekültek. Ha a törökök átdobnak 100 000 emberkét a határon egy hét múlva már a keletinél táborozhatnak. Egy kis csúszópénz és fel is gyújtsák, akkor majd lesz Karácsonyozás és bezzg a Tarlósozás. El kellene adni ezt az ötletet, de gyorsan :D
Úgy is a magyarok lesznek a hibásak...igaz vagy féltucat országon kersztül utaznak ...
 
Éljen a népek barátsága! Békét az emberiségnek!
Ez teljesen vállalható lenne, nem?
Jött valaki és beleszólt.
Nem értetted hogy a szólamokat gúnyoltam ki összehasonlítva a kommunista szólamokkal.
A néphülyítés módszere a szólam.
És a cikkből idéztem a mai szólamot ami szint úgy néphülyítés.
Egy paródiának szántam
Épp úgy paródia még egy szólam:A beépített szépségből: És legyen világbéke
Te odafigyelsz a politikusok ilyen féle baromságaira mint a szólamok?
Egyébként amit hoztál az is egy nyálas mese és nép vakító felhasznált szólam
Paródiának hoztad ugye, nagyon jó:
Éljen a népek barátsága! Békét az emberiségnek!
Épp csak az az elkeserítő Orbán ma használja azt amit idéztem vagy Putyin.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,141
Üzenet
4,804,478
Tagok
615,839
Legújabb tagunk
napsugaras nap
Oldal tetejére