Hírek 2208 év börtönt kapott a melegbárban lövöldöző ámokfutó

Tényleges életfogytiglani börtönre ítélte a bíróság hétfőn a Colorado Springs-i lövöldözőt, aki tavaly ősszel öt embert ölt meg egy LMBTQ-szórakozóhelyen a Colorado állambeli nagyvárosban.


Anderson Lee Aldrich
a bírósági meghallgatáson bűnösnek mondta magát 5 rendbeli gyilkosságban, valamint 46 rendbeli gyilkossági kísérletben, és kijelentette, hogy nem vitatja a gyűlölet-bűncselekmény, valamint egyéb törvénysértések vádját. A vallomással lezárult az ügy, nem kerül bírósági tárgyalási szakaszba.


Aldrich a bíróság előtt nem fedte fel tettének indítékát és nem élt a nyilatkozat jogával az ítélethirdetéskor. Védőügyvédje azt mondta, hogy ügyfele – aki saját magát nembináris nemi identitásúnak, vagyis az LMBTQ-közösséghez tartozónak vallja – sajnálja a történteket.


Az ügyész a meghallgatáson ugyanakkor azt mondta, hogy a megbánást tanúsító nyilatkozatok önérdekből születtek, és kétségbe vonta azt is, hogy Aldrich valóban nembináris lenne, szerinte a vádlott ezzel csak az ügy megítélésén akart enyhíteni.


A vádirat eredetileg 300 vádpontot tartalmazott, és az ítélethirdetés után az ügyész rámutatott, hogy a büntetés a második leghosszabb börtönbüntetés az állam történetében. Aldrich öt életfogytiglan mellé még 2208 évnyi börtönbüntetést kapott a gyilkossági kísérletekért.


Anderson Lee Aldrich tavaly novemberben a Colorado állambeli Colorado Springsben a szexuális kisebbséghez tartozók által látogatott éjszakai szórakozóhelyen lőfegyverből nyitott tüzet válogatás nélkül az ott tartózkodókra, akik közül öt ember meghalt, 46-an megsebesültek.


Egy évvel korábban, 2021-ben már bíróság elé állították, amikor nagyszüleit fenyegette, azt állította, hogy ő lesz a „következő tömeggyilkos”, miközben több fegyvert és hozzá való felszerelést halmozott fel. Akkor az ellene felhozott vádakat ejtették.

(MTI)
 

Csatolások

  • 1687841474054.png
    1687841474054.png
    1.3 MB · Olvasás: 4,771

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,144
Üzenet
4,805,809
Tagok
615,906
Legújabb tagunk
Ikkaerika
Oldal tetejére