85 disznót gyilkoltak meg titokban a táborfalvai hadgyakorlaton

A honvédség szerint a gyakorlat célja az volt, hogy a katonák gyakorolják a harctéri sebesültellátást és az életmentő feladatokat.

A Magyar Honvédség július 7-én, csütörtökön gyakorlatot tartott a Pest megyei Táborfalván. A 444.hu megtudta, hogy az akciónak disznók is áldozatául estek, és az egész „nagyon durva volt”.

Mivel azt hallották, a résztvevőknek titoktartási szerződést kellett aláírniuk, a honvédséghez fordultak. Az biztos, hogy folyt a vér, és malacvisítástól lehetett hangos az objektum.

A honvédség szerint a gyakorlat célja az volt, hogy a katonák gyakorolják a harctéri sebesültellátást és az életmentő feladatokat. A gyakorlatra azért volt szükség, mert átalakították a honvédség kiképzési rendszerét, így azon belül az egészségügyi szakkiképzéseket is, hogy teljesítsék a megváltozott hadviselésből és a NATO-kötelezettségekből fakadó feladatokat.

„A harctéri életmentők több hónapos elméleti felkészítés után preparátumokon, modelleken gyakorolnak, és a kiképzés végén élőszövetes gyakorlaton sajátítják el a harctéri körülmények közötti harctéri sebesültellátás, életmentés fogásait” – közölte az MH, ami szerint „ennek pótolhatatlan tudásanyaga és készsége máshol nem szerezhető meg”. A honvédség szerint ezzel a képzéssel tudják garantálni, hogy harctéri sérüléseknél egy felkészült egészségügyi katona lássa el a sebesültet, és menthesse meg a katonatársa életét. Mint írták:

„Az élőszövetes gyakorlás sertésen azért fontos, mert az emberi szövet szerkezetéhez hasonlóan reagál a külső sérülésekre, behatásokra”.

Bár a gerinces állatok bántalmazása Magyarországon törvényellenes, a honvédség szerint „hivatalos és engedélyezett eljárásról van szó”, erre az MH Egészségügyi Központnak a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság adott engedélyt.

A disznók haláláról ez volt a legkonkrétabb, amit a honvédség elárult:

„A beavatkozások során az altatásos érzéstelenítést állatorvos végzi, a beavatkozások a teljes sebészi tolerancia szakaszában történnek. A gyakorlat végén az állatorvos az állaton eutanáziát hajt végre.”

disznok-600x400.jpg
 
Evett már valaki életében csigát?
Azt is látta, hogyan készül?

Igen, arról beszélek, amikor a fogyasztásra szánt csigákat 2 napig koplaltatják, hogy szép fehér és gusztusos legyen majd a tányéron, majd amikor már szép fehér, vizet forralnak egy nagy edénybe, és ebbe a lobogó vízbe dobják bele az élő állatot! Csak az élőt, mert ami elpusztul már korábban, az hulladék, fogyasztásra nem alkalmas!

Aki még nem látta hogyan készül, és szereti a csigát, javaslom nézze meg, hogyan készül! De ne csak nézze, hanem hallgassa is, amint a csigák sírnak!!! amint belepottyannak a zubogó vízbe!

Tudtommal a csigaevésnek másutt nagyobb hagyománya van, mint minálunk.
Én még nem ettem, bár párom főzött egyszer, de ő nem így csinálta.
 
Ő így csinálta: http://www.nosalty.hu/recept/eticsiga-porkolt
De azt mondta utána, nem éri meg a sok macerát.
Az olasz meg egyenként megcsutakolja a csigaházakat, és fűszeres vajjal visszateszi a csigát a házába, majd úgy süti meg.
Ettem már könnyebben, gyorsabban elkészíthető ételt én is. Arról nem is beszélve, hogy a karanténban lévő csigák folyamatosan kiszökdösnek, és taknyos csíkot hagynak mindenfelé maguk után.
 
Az olasz meg egyenként megcsutakolja a csigaházakat, és fűszeres vajjal visszateszi a csigát a házába, majd úgy süti meg.
Ettem már könnyebben, gyorsabban elkészíthető ételt én is. Arról nem is beszélve, hogy a karanténban lévő csigák folyamatosan kiszökdösnek, és taknyos csíkot hagynak mindenfelé maguk után.

Ezt a "csíkot", mármint a csiganyálat újabban kozmetikumokban is használják. o_O
 
De azért egy fárasztó nap után biztos jól jön egy kis disznó husi..
Azért elég sok éhes száj van.
Már kiindulva a Ramsey műsorából mikor 5000 katonát kell megetetni minden nap..
 
Látom, sokan csak a lényeget nem vették észre: több, mint 15 évi NATO tagság után MIÉRT csak most kezdtük el ezeket a módszereket bevezetni?

Számomra nyilvánvaló (de persze tévedhetek), hogy a különféle NATO misszikókba Magyarország csak egészségügyi kontingenst tud felajánlani (haditechnikát nem) és egyre komolyabb konfliktusok felszámolásában kell majd (NATO)részt vállalni.

Ehhez viszont "élő" anyagos gyakorlás kell és mivel már Japánban sem lehet a börtönben fogvatartottakon kísérletezni - marad az állat.
Abból is a disznó, mivel a szövetei (sőt bizonyos szervei, szervrészei), szinte teljesen humán módon működnek.
El lehet ítélni a módszert, de szerintem ennél per pilanat nem nagyon lehet jobbat alkalmazni (a próbababa, bármennyire élethű is, csak egy élettelen báb és ezt mindegyik szanitéc tudni fogja és ez messze nem azonos egy harctéri helyzettel).
 
A Légi Utánpótlás Deszant (LUD) egységének parancsnoka még emlékezett arra mondásra, hogy sok lúd disznót győz... na ez így történhetett, modellezték.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,140
Üzenet
4,804,088
Tagok
615,824
Legújabb tagunk
Doctornug
Oldal tetejére