A homoszexualitásrol

Aerensiniac

Kitiltott (BANned)
Egyébként a hajlam mit is jelent? Azt hogy ha a környezet lehetőséget ad rá, akkor megjelenik a dolog. Azaz ha nem verjük a gyerek fejébe, hogy a homoszexuálisokat meg kell ölni, és genetikailag "hajlama van rá", akkor homoszexuális lesz, akarjuk vagy sem, akarja vagy sem.
Félek nem.
A hajlam az lehetőséget jelöl és nem predesztinációt.
Akikben meg van a hajlam azok épp úgy élhetnek boldogan heteroszexuális kapcsolatban mint homoszexuálisban, és épp ezért írtam hogy ez döntés kérdése.

Azt még tökéletesen el tudom fogadni hogy az életben szerzett tapasztalataink befolyásolják a döntésünket, hiszen úgy általában az "én" a tapasztalatok összességét jelöli.
Azonban az hogy ne legyen beleszólásunk ebbe az képtelenség. Más kérdés hogy nem akarunk beleszólni és ilyenkor be menekülünk olyan dolgok mögé mint hogy "én biológiailag vagyok ilyen" ezzel levéve a vállunkról a döntés súlyát, de ez akkor is csak olcsó kifogás marad annak érdekében hogy ne kelljen döntenünk.
Az IQ-ra is csak hajlam van. Ha nem olyan környezetbe születsz, ahol lehet is ezzel kezdeni valamit, nem is lesz az ember soha okos, mindegy, hogy mekkorára lenne amúgy hajlama. De ha minimálra van hajlama, akkor senki nem tud belőle zsenit csinálni.
Az amire nincs képességünk arra nem lehet hajlamunk sem.
Madár sem lehet hajlamos víz alatt, hal módjára élni.

A homoszexuálisoknak pedig igenis a többsége genetikailag az, aki "divatból meleg", az pár év múlva úgyis megunja, és senki nem is fog rá emlékezni.
Tehát szerinted a meleg parádékon csupa agyilag kinullázott ösztön lény tombol akiknek még csak távolról sincsen beleszólásuk sem a viselkedésükbe sem a döntéseikbe?

Ne haragudj de ezt nem veszem be.
Ennél még én is többre tartom a felvonulókat, és mint mondtam ez egy elég olcsó módja a mentegetőzésnek.

Az előbb is írtam, hogy ugyanígy reagáltak annak idején a tüntető feministákra, de ma már el is felejtettük. Fel sem merül bennünk, hogy valamihez esetleg ne legyen jogunk olyasmi miatt, ami VELÜNKSZÜLETETT, és NEM választás kérdése. Sajnos ez van, ha nem állnak ki, nem mutatják meg, hogy vannak, akkor a "többség" hajlamos ( :) ) rá se bagózni, hogy esetleg valami nem úgy működik, ahogy ő hiszi, és őket is figyelembe kell venni. Tehát nem ahhoz kell a társadalom elismerése, hogy ő homoszexuális lehessen. Hanem hogy ettől még ugyanúgy lehessenek jogai, amitől mi jelenleg megfosztjuk őket.
Persze, baromi idegesítő, ha az arcunkba tolják azokat a dolgokat, ami minket, úgy gondoljuk, nem érint, és kénytelenek vagyunk foglalkozni vele.
A giccses cuccokban feszengőkről meg csak annyit, hogy láttunk már ilyet heteroszexuális oldalról is, akkor miért nem mondjuk, hogy minden hetero attention-whore???? A felvonulók 95 %-a nem ilyen cuccokba feszít, és semmi mást nem csinál, mint szépen sétál, esetleg egy transzparenst visz a feje fölött (kizárólag kézben, máslépp fegyvernek számít!). Tehát nem többet, mint minden más célból, máskor felvonuló ember.
Sajnálom de ez ebben a formában nem igaz.
Egy melegnek senki engedélyére nincs szüksége hogy meleg legyen. Ennek ellenére mégis vannak meleg felvonulások amik meg akarják mondani az embereknek hogy hogyan gondolkozzanak. Ne is csodáld hogy van aki ezt nehezen veszi.

Aki meleg az legyen meleg, legyen boldog, élje a mindennapjait. Ne pedig azzal tölts a szabadidejét hogy olyan emberekre akarja ráerőltetni magát és a véleményét akik soha egy rossz szót nem szóltak a melegekre.
Ha nem lenne számunkra engedélyezett a házasság, és mi szeretnénk, akkor tulajdonképpen hülyék vagyunk, ha ez ellen szót emelünk? Vagy tűrnünk kell, mert a többség (egy része) ezt akarja?
Mi a társadalom?
Csak a demokráciában lehetséges hogy a kisebbség nyíltan terrorizálja a többséget és lesz ennek még böjtje a jövőben hidd el nekem.

Egyébként pedig igen. A mindenkori társadalmi norma mindig a többségre épít akár tetszik akár nem, ezt te épp úgy szívod mint én vagy mint bárki más az évezredek során.

A sztereotípiáikkal nekik is ugyanúgy magukban kell leszámolniuk, mert az van nekik is, emberi tulajdonság az előítéletesség.
Pl egy ilyen sztereotípia hogy nekik vonulni kell ahhoz hogy elfogadják őket, vagy hogy senki nem fogadja el őket és ezért tüntetni kell, magyarán minden hetero bunkó?
Igen, jó lenne erről tényleg leszokni.
Azt akartam mondani ezzel, hogy nekem is vannak előítéleteim, amiket belémneveltek, szülők-iskola-társadalom-stb, de az én felelősségem ezekkel leszámolni, a szexuális orientációval viszont nem kell leszámolni, nem is lehet.
Egyetértek.

Elhiszem, hogy nem személyeskedsz. Lenne egy kérdésem. Azt olvastam, hogy a kék szem egy genetikai mutáció eredmény, és csak vérfertőzés útján terjedhetett el. Akkor most mi legyen a kék szeműekkel? Szerintem ne házasodhassanak :)
Szerintem tök mindegy hogy milyen az ember szemének a színe nem attól lesz (vagy nem lesz) ember.
Ugyan ez a véleményem a homoszexualitásról is. Attól hogy valaki hetero még nem lett emberibb mint a homoszexuális társa, de ez fordítva is ugyan így és teljes mértékben igaz.

Senki nem kéri, hogy istenítsék a szexuális orientációja miatt, se némán, se hangosan. Én is ismerek bunkó és jófej hetero- és homoszexuálist, mivel a szexuális orentációtól sem az IQ, sem bármilyen egyéb emberi tulajdonság nem függ.
Ebben is egyetértek, de fel kellene ismerni hogy a homoszexuálisoknak is a hülye, gátlástalan, idióták miatt van rossz hírneve és nem azok miatt akik szerves részei a társadalomnak és normális ember módjára élik a mindennapjaikat, adott esetben szinté férfi élettársukkal.

Egyébként köszönöm a válaszod, többé kevésbé te vagy a második a topicban akivel kompromisszumok mentén meg férünk egymás véleménye mellett.
 
T

thunderbotee

Vendég
Nahh ez jó téma, igyekszem hozzászólni normálisan!

Elvből elítélem a homoszexualitást! Miért is kéne elfogadni, hogy két azonos nemű egymással enyeleg? - Csinálja csak ne lássam, sőt a többség sem ... Miért rendezünk neki színes fesztivált ... semmivel nem többek mint a heterók, akkor mi is rendezhetnénk heteró napot!
Mindig is voltak és lesznek, viszont a társadalom erkölcsi nevelésébe szerintem nem fér bele a színes fesztivál, meg az örökbefogadás + főképp nem a házasság!
Amit hál' istennek nem engedélyeztek még!

Utolsó mondatként: problémák nem ezzel a társadalmi csoporttal van! Hanem ennél jóval súlyosabb gondok vannak, amire még ennél is több pénzt ad ki az állam!
 

prf1e1

Új tag
Itt a bibi. Homoszexuálisnak lenni egy dolog, felvonuláson ba..ni más. Nekem nyolc ki mit gondol rólam, én a tetteik és a viselkedésük alapján ítélem meg az embertársaimat. Ha akarnám ugyanolyan joggal "heterozhatnék", mint ahogy engem buziznak. Lenézhetném a zöld szeműeket, a balkezeseket. Zsidózhatnék, ... stb, bármi lehet ürügy a gyűlölködésre, de ez nem az én világom.
thunderbottee, belédnevelték hogy elvből elítéld a homoszexuálisokat, mint ahogy belém is, és szinte mindenkibe, de nem árt felnőni és elfogadni, hogy nem minden úgy van, ahogy a szánkba rágták.

Tartoztam még a TERMÉSZETES szó Objektív definícióival, íme:

"A minket leginkább érdeklő valláserkölcsi megközelítés előtt három, általánosan elterjedt
címkét kell szemügyre vennünk. Sokan axiómaként állítják, hogy a homoszexualitás
a) betegség,
b) természetellenes,
c) abnormális.
Ezen állítások igazságértékét igyekszünk elfogulatlanul megvizsgálni.

II.3.2. Természetellenes?
Szemben az előzővel, e kérdésben sajnos nincs olyan szakmai irányzat, amelynek kompetenciája
mérvadó lenne. Kénytelenek vagyunk a logikára hagyatkozni.
Mi természetellenes? Értelemszerűen az, ami nem természetes. És mi természetes? Három
megközelítésben próbálhatunk közelebb jutni a fogalomhoz; ezek együttes értelmezése ad majd
teljes képet.

1. Természetes az, ami a természetben megtalálható. E tautologikusnak tűnő definíció egyszerű
leíró megfogalmazás, ahol a tények beszélnek. Tegyük hozzá, hogy tévedés az az idealista,
beszűkítő szemlélet, amely a természetet azonosítja a szubhumán (tehát az állatvilággal bezáruló)
természettel. – Ebből az aspektusból nézve természetes dolog a gravitáció (mert van ilyen), a
gömbvillám (mert van ilyen), a betegség (mert ilyen is van), és milliárdnyi más jelenség mellett a
homoszexuális hajlam és viselkedés: mert ilyen is van (mint az V. fejezetben majd tárgyaljuk: az
állatvilágban is). Ha nem volna, szükségtelen volna beszélni róla.

2. Természetes az, ami nem akadályozza a természet működését. Innen szemlélve a dolgokat,
természetellenes pl. az ipari társadalom, az atomrobbantások, a dél-amerikai esőerdők kiirtása. A
kizárólagos homoszexualitás akkor volna természetellenes, ha olyan arányban létezne, hogy a
kihalás veszélyét jelentené a fajra nézve. E kontextusban egyetlen jelenség sem vizsgálható
önmagában, csakis a természet egészével való összefüggésben. Természetellenesnek kellene
mondanunk az atmoszférát is, ha benne bizonyos (mérgező) gázok aránya nem annyi volna,
amennyi, hanem annál magasabb. Mivel a valós arány nem veszélyezteti a természet egyensúlyát,
e gázok léte természetesnek mondható. Hasonlóképpen a – kritériumaink szerinti – kizárólagos
homoszexualitás aránya is annyi, amennyi (úgy tűnik, az érték viszonylag konstans) – s ebben a
mértékben nem veszélyezteti az emberi faj fennmaradását. Tehát a homoszexualitás természetes
tényező a létezők világában.

3. Természetes az, ami valaminek vagy valakinek a természetéből (jellegéből) fakad. A vasnak
természetes tulajdonsága, hogy oxidálódik. A póknak, hogy nyolc lába van, és a struccnak, hogy
kettő. A kétlábú pók és a nyolclábú strucc természetellenes volna. Természetes dolog az ember
halála, és természetes annak módja, ha nem külső beavatkozás idézi elő. Természetes az ember
szexualitása, és természetes annak kiélése – az adott ember természetének (testi és lelki
meghatározottság alapján) megfelelő módon. Mint láttuk, az orvostudomány kimutatta a
fiziológiai különbséget hetero- és homoszexualitás között. A szexuális magatartás többek között
élettani sajátosságok bázisán nyugvó viselkedésmód. Ha valóban e bázison nyugszik az egyén
viselkedése, akkor mondható, hogy „jellegéből fakad”. Tehát természetes, ha egy heteroszexuális
férfi heteroszexuális kapcsolatot létesít, de természetellenes, ha homoszexuális aktusban vesz
részt. És ugyanígy: természetes a homoszexuális férfi homoszexuális életmódja, de részéről
természetellenes, ha heteroszexuális vonalon próbálkozik, mert az nem a jellegének megfelelő
viselkedési forma.
E három szempont mellett negyediknek fölvetheti valaki azt a definíciót: „Természetes az, ami az
Isten által teremtett világban a bűneset nélkül is megtalálható lenne.” E felvetés jogos,
megvitatása viszont kívül esik fejezetünk tárgykörén. A maga helyén visszatérünk rá."

Részlet Birtalan Balázs : Halállal lakoljanak? című könyvéből.

A másik kettőre nem térek ki. Érdekes kis olvasmány vallási jellege ellenére.

A lényeg a lényeg, a témához való viszonyulás nevelés kérdése. Melegnek lenni nem az. Nekem sem azt volt nehéz elfogadni, hogy meleg vagyok, azt hogy ezzel nincs semmi baj, az pedig nem tud érdekelni, hogy egyesek nem képesek felfedezni a gondolkodás, tájékozódás képességét. Nem az én feladatom nevelni. További jó vitát.
 

maggi85

Állandó Tag
Állandó Tag
Teljesen egyet értek thunderbotee-val! Bár igazság szerint nekem vannak homoszexuális ismerőseim, akiket mint embereket nagyon szeretek, az meg nem érdekel, hogy mi folyik a hálószobájukban!
 

prf1e1

Új tag
Védekezés hogy ilyennek születtem? Szerintetek ha ez döntés kérdése lenne, lennének melegek? Szerintetek választaná valaki a sok ba..akodást, ami emiatt éri? Hát bocsi, de tényleg nem vagytok eszeteknél. 10 éven át küzdöttem hogy megváltozzak, tönkretette a gyerekkoromat de nem adtam fel. Orvosok, gyógyszerek, szorongás, rettegés, ennyire emlékszem ezekből az időkből, az elhülyített társadalom nekem is beadta hogy a magamfajta "szörny" ... Ilyen vagyok és kész. 10 év kellett hogy rájöjjek, hogy NEM AZT VOLT NEHÉZ ELFOGADNI, HOGY MELEG VAGYOK, CSAK AZT HOGY EZZEL NINCS SEMMI BAJ!

thunderbottee, elvből elítéled a homoszexualitást, mert erre neveltek, mint ahogy mindenkit, de ideje lenne felnőni és rájönni, hogy nem minden úgy van mint ahogy a szánkba rágták.

Miért kell elfogadnom hogy két ELLENKEZŐ nemű egymással enyeleg?
Nem kell jönni a sablonszöveggel...NEKEM NEM TERMÉSZETES, ÉS NEKEM NEM NORMÁLIS. Érdekel valakit? Nem

Ha egy hetero pár megfogja egymás kezét, nem történik semmi. Ha egy meleg pár ezt teszi az már provokáció, pedig lehet hogy csak jól esne nekik érezni, hogy az a másik nem egy idegen akitől egy méterre kell mennie. A heteroknak, már akit ez izgat maximum annyit kell tolerálni, hogy vagyunk. A melegeknek azért jóval többet.

Kedves hetero. Válaszd már azt hogy szeretkezel egy azonos neművel, és mindet élvezed is? Menne? Ugye hogy nem. Akkor hogy jöhettek ezzel a választás dologgal? Elment az eszetek?

Sokáig úgy voltam, hogy nem lesz, nem lehet gyerekem. Hát lesz. Ha nem itt, Magyarországon, de igen is örökbe fogok fogadni, és jó szülő leszek. Embert fogok belőle nevelni, csak azért is.

Mint már írtam, a témához való hozzáállás nevelés kérdése. Gyilkosokat, hülyéket, rasszistákat is lehet nevelni. A homoszexualitás pedig veleszületett dolog. És mivel ezt tapasztalatból tudom, persze hogy nem fogadom el, hogy bárki is mást állítson.

Na megyek, nem az én dolgom nevelni. Tájékozódjatok, és nőjjetek fel.
Minden jót.
 

Rea42

Állandó Tag
Állandó Tag
A homoszexualitás egy állapot, ami nem betegség, nem szégyellni való, hanem csak más mint a megszokott. Ők is isten gyermekei, hisz az Úr teremtette őket így. Én ismerek homoszexuális zsidó embereket is, őket is Isten teremtette!
 

Aerensiniac

Kitiltott (BANned)
A homoszexualitás egy állapot, ami nem betegség, nem szégyellni való, hanem csak más mint a megszokott. Ők is isten gyermekei, hisz az Úr teremtette őket így. Én ismerek homoszexuális zsidó embereket is, őket is Isten teremtette!
Keresnél nekem valakit a fórumon aki ezzel ellentmondott?

Csak halkan jegyzem meg hogy már megint a Jézus Krisztus szupersztár szerű erkölcsi kitörések villámhárítója a téma.
Majd szóljatok ha objektíven is tudjátok nézni a dolgot.
 

Gintaka9966

Állandó Tag
Állandó Tag
Helló!
Szerintem arról nem tehet senki hogy melyik nemhez vonzódik, viszont arról már tehet ha még dicsekszik is vele, felvonulásokon vesz részt stb....
 

Scoo79

Állandó Tag
Állandó Tag
Helló!
Szerintem arról nem tehet senki hogy melyik nemhez vonzódik, viszont arról már tehet ha még dicsekszik is vele, felvonulásokon vesz részt stb....
Pontosan. Annak senkinek semmi köze, hogy ki mit csinál a hálószobában egészen addig amíg azt a hálószobában csinálják.
 

tsz

Állandó Tag
Állandó Tag
A szex mindenki magánügye, bármilyen is az illető nemi identitása.

"magánügy" akkor is, ha az a bizonyos "szex" pedofil, pederaszta, gerontomán, szadista, kéjgyilkos, hogy csak a főbb pszichoszexuális "zavarokat" emlitsem meg.
ki húzza meg a "normális" és "abnormális" közti határt és miért "itt" és nem "ott"??
Mitől normálisabb az egyik abnormális, mint a másik??
Mert hogy nem annyira veszélyes? -- Deeeehogynem...
 

ibics

Új tag
Sziasztok
azon valaki elgondolkodott már közületek hogy alapjában véve csak két egészséges tökéletes ember tehát férfi és nö tud homoszexuális utodot létre hozni? A kérdésem akkor miert az utodon kéritek számon sokan hogy buzi vagy nem buzi? A másik elgondolkodtato dolog két homoszexuális ember (itt valaki szerint helyesen) nem tud utodokat nemzeni. Akkor miert nem fogynak ki a melegek?
 

ibics

Új tag
"magánügy" akkor is, ha az a bizonyos "szex" pedofil, pederaszta, gerontomán, szadista, kéjgyilkos, hogy csak a főbb pszichoszexuális "zavarokat" emlitsem meg.
ki húzza meg a "normális" és "abnormális" közti határt és miért "itt" és nem "ott"??
Mitől normálisabb az egyik abnormális, mint a másik??
Mert hogy nem annyira veszélyes? -- Deeeehogynem...

Szerintem a becsukodo ajto mögött mindenki azt csináljon KÖZÖS MEGEGYEZÉSSEL amit akar. Ha felnégyeli a párját az se számit de reggelre varja össze és eltudjon menni a sarkifüszereshez:)))
 

csilucika

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem férjem van 3gyerekem,de elfogadom hogy vannak mások is akik máshogy élik meg a szerelmüket,nem vagyunk egyformák,és nem tudhatom hogy mit hozz a jövö, bár számomra is érdekes szitú ez a egész de ha nekik jó hát nekem is,volt egy ismerösöm lezbi volt köztudotan azota meg már van férje söt gyereke is van akik megváltoznak,
 

ungarosaurus

Állandó Tag
Állandó Tag
Oscar Wilde - Dorian Gray arcképe

Nem akarok nagyon mélyen bele menni ebbe a témába. Inkább egy könyv ajánlást mondanék: Oscar Wilde - Dorian Gray arcképe. Ezt a könyvet egyetemen szokták olvasni. Én magam olvastam. Nagyon jó könyv. Ha valakit érdekel a homoszexualitás akkor ezt a könyvet vegye a kezébe és olvassa el. Nagyon sok társadalom kritika van benne ami még most is meg állja a helyét. Ugy hogy mindenkinek csak ajánlani tudom.
 

mazarp

Állandó Tag
Állandó Tag
A legfőbb problémám az, hogy miért gondolják egyesek napjainkban, hogy erről beszélni kell? Miért fontos, hogy felvonulásokat rendezzenek?
Saját magukat diszkriminálják a homoszexuálisok.

Én meglehetősen konzervatív vagyok, véleményt formálni nem akarok, mert nem is számítana.

De! Úgy gondolom lehet méltósággal is viselni ezt az állapotot vagy hajlamot vagy nevezzük akárminek.
Nem kell ahhoz ripacs módjára viselkedni és éretlen emberkéket (gyerekeket, kamaszokat) esetleg tévútra terelni pusztán mert kíváncsiak és mert az értékrendjük nem fejlődött ki rendesen.
Uff! Most aztán jól kitomboltam magam. :lol:
 

Karesz28

Kitiltott (BANned)
A legfőbb problémám az, hogy miért gondolják egyesek napjainkban, hogy erről beszélni kell? Miért fontos, hogy felvonulásokat rendezzenek?
Saját magukat diszkriminálják a homoszexuálisok.

Én meglehetősen konzervatív vagyok, véleményt formálni nem akarok, mert nem is számítana.

De! Úgy gondolom lehet méltósággal is viselni ezt az állapotot vagy hajlamot vagy nevezzük akárminek.
Nem kell ahhoz ripacs módjára viselkedni és éretlen emberkéket (gyerekeket, kamaszokat) esetleg tévútra terelni pusztán mert kíváncsiak és mert az értékrendjük nem fejlődött ki rendesen.
Uff! Most aztán jól kitomboltam magam. :lol:
Ez így van, szóról szóra.
 

nesz

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyetértek veled :) de én betegségnek nevezném.. de igen addig nem érdekel senkit és nem zavar senkit amíg nem reklámozzák.. de lassan már nekünk "normális" embereknek kéne felvonulást rendezni... mert mi leszünk kevesebben :D
 

mazarp

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyetértek veled :) de én betegségnek nevezném.. de igen addig nem érdekel senkit és nem zavar senkit amíg nem reklámozzák.. de lassan már nekünk "normális" embereknek kéne felvonulást rendezni... mert mi leszünk kevesebben :D

Háááát heterofelvonulásról még nem hallottam, :D
De ha lesz, szóljatok! Megyek!
 
Oldal tetejére