Hírek A kanadai magyarok helyzetéről is tárgyalt Novák Katalin

Ontario tartomány miniszterelnökével találkozott kanadai látogatásának negyedik napján a köztársasági elnök; Novák Katalin és Doug Ford többek között a kanadai magyarok helyzetéről tárgyalt.


Novák Katalin megosztotta a magyar diaszpóra torontói közösségeiben szerzett tapasztalatait, valamint beszámolt a Kárpát-medencei magyar kisebbségek, köztük a kárpátaljai magyarok helyzetéről, amelyet a háború tovább súlyosbított.
A köztársasági elnök köszönetet mondott Ontario kormányának és törvényhozásának azért, mert a kormányzó Ontariói Progresszív Konzervatív Párt kezdeményezésére idén törvénybe iktatta, hogy minden év októberét a Magyar Örökség Hónapjává nyilvánítja.

A Magyar Örökség Hónapja részeként októberben számos kulturális, üzleti és tudományos programot rendeztek a magyar szervezetek Ontario-szerte, az eseménysorozat szombaton nagyszabású gálaesttel zárult, amelyen beszédet mondott Novák Katalin köztársasági elnök.

A tartományi parlament épületében tartott hétfői találkozón részt vett Michael Tibollo mentális egészségért felelős miniszter, aki aktív támogatója volt a Magyar Örökség Hónapról szóló kezdeményezésnek, a magyar származású pénzügyminiszter, Peter Bethlenfalvy, valamint a lengyelországi születésű Kinga Surma infrastruktúráért felelős miniszter, aki szüleivel gyerekként vándorolt ki Kanadába.

A találkozón jelen volt még Rudy Cuzzetto, a törvényhozás tagja, aki indítványozta a Magyar Örökség Hónapjáról szóló törvényjavaslatot Ontario parlamentjében.
Novák Katalin beszélgetést folytatott Ontario tartomány gazdaságfejlesztési miniszterével, Vic Fedelivel, aki arról beszélt, hogy az alacsony adók politikája jelentős gazdasági előnyökkel jár, és hosszú távon hozzájárul a tartomány gazdasági fejlődéséhez.
Novák Katalin a tartományi parlamentben tett látogatásán tiszteletét tette az 1956-os szabadságharc emléktáblájánál, amely a parlamenti ülésterem bejáratánál található.

Ontario Torontóban működő törvényhozásának 124 képviselője van, amelyből 83 képviselőt ad a tartományt kormányzó Ontariói Progresszív Konzervatív Párt. Ontario Kanada legnépesebb, 15 millió lakosú tartománya, amely a teljes kanadai GDP 40 százalékának előállításáért felel.

MTI

1667496153100.png
 
Egy Amerikában élő Lazar névű ember, aki nemrég lebuktatta Novák Katalint a fideszes-fülbevalójával irt egy pár sort a magyarok-nagyasszonyának felbukkanásáról Kanadában.

“Novák Katalint senki sem hívta Kanadába. Novák Katalint senki sem hívta meg Kariko Katalin torontói előadására. Novák Vass-Salazar magyar nagykövettel jelent meg a közönség soraiban, és fotóst is hozott. Idén hét tudós kapta meg a tekintélyes kanadai Gairdner-díjat, köztük Karikó. Kariko nyilvános előadása után Novák fogta, és készített pár profi fotót kormánypárti magyar propagandafogyasztásra. Novak történetét olvasva az a gondolat támadhat, hogy Kariko nagy támogatója az Orbán-rezsimnek. Vajon Karikónak volt-e világos elképzelése, hogy Novák kicsoda… Egy dolog biztos, hogy nem vette észre, hogy szélsőjobboldali politikai célokra szégyentelenül kihasználták…”

Kár, hogy nem lehettem ott, szívesen megkérdeztem volna Magyarország elnökét, hogy ö mit tart a "fajkeveredésről"-
Kivel szabad a Kanadai Magyaroknak házasodniuk, hogy ne haragudjon meg rájuk a miniszterelnök?
 
Kár, hogy nem lehettem ott, szívesen megkérdeztem volna Magyarország elnökét, hogy ö mit tart a "fajkeveredésről"-
Kivel szabad a Kanadai Magyaroknak házasodniuk, hogy ne haragudjon meg rájuk a miniszterelnök?
Majd kaptál volna egy olyan választ mint amit.....
˝Levélben fordult az aHang civil szervezet Papp Dánielhez, az MTVA vezérigazgatójához, akiről bíróság mondta ki, hogy hírhamisító. Azt követelte hogy a közszolgálati műsorszolgáltató is számoljon be a pedagógusok és a diákok a közoktatás átalakításáról írt kilenc pontos követeléséről.˝
A válasz az pedig:
sdfsdfsdf.....
(ennyire veszik komolyan a munkájukat)
 
Egy Amerikában élő Lazar névű ember, aki nemrég lebuktatta Novák Katalint a fideszes-fülbevalójával irt egy pár sort a magyarok-nagyasszonyának felbukkanásáról Kanadában.Kár, hogy nem lehettem ott, szívesen megkérdeztem volna Magyarország elnökét, hogy ö mit tart a "fajkeveredésről"-
Kivel szabad a Kanadai Magyaroknak házasodniuk, hogy ne haragudjon meg rájuk a miniszterelnök?
Canadaba hazasodhatnak az azonos nemuek is, azert ujabban megkerdezik olyan urlapon ahol kerdezik a nemet az embernek hova tartozik egyhalom felsorolas van a no ferfi utan.
Szabad valasztani ki minek valja magat.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,799,930
Tagok
615,629
Legújabb tagunk
A.Ancsa
Oldal tetejére