Az Al Jazeerát is megdöbbentette, hogy bánunk a menekültekkel

Az amúgy is szörnyű országimázst tovább erodálja, hogyan bánik Magyarország az üldözöttekkel. Az Al Jazeera forgatott a békéscsabai állapotokról.

A békéscsabai menekülttábornál – ahol menedékkérők kezdtek éhségsztrájkba bebörtönzésük miatt – járt az Al Jazeera tudósítója, aki többek között arról értekezett, hogy semmilyen orvosi vagy lelkisegélyt nem kapnak az idezsúfolt emberek. Pedig segélyszervezetek szerint mintegy 70 százalékuk küzd valamilyen lelki traumával (ami nem csoda, az átlag európai számára elképzelhetetlen háborúkból jönnek).

A helyzet annak ellenére sem változott a riport szerint, hogy kedden az Emberi Jogok Európai Bírósága illegálisnak minősítette a menedékkérők kényszerőrizetét. A riportban megszólal Lydia Gall, a Human Rights Watch emberi jogi szervezet térségbeli vezetője is, aki szerint úgy vannak bezárva ezek az emberek, hogy nagyon kevés információt kapnak arról, hogyan áll az eljárásuk. Nem kapnak tolmácsot és a telefonjuk sem lehet náluk.

Úgy tartják őket, mint a rabokat. Sőt a rabokat jobb körülmények között tartják.

A stábot amúgy nem engedték be a békéscsabai központba, az ablakból kilógó menedékkérőket sem kérdezhették. Barna Mária pszichológus azonban néha bejuthat. Szerinte zömmel poszttraumatikus stresszt kell kezelni a bentieknél, de depresszió és szorongás is előfordul. Nem csoda, hisz az idevezető útjuk is kemény, több országon át, kiszolgáltatva az embercsempészeknek, többször őrizetbe véve jutottak el Magyarországig.

Barna szerint az itteni őrizet még azoknak is árt, akiknek eddig nem voltak lelki bajaik.

Idézi a riport Orbán Viktor “szépelgő emberi jogi handabanda” mondatait is, majd megállapítja: ez a kormány nem törődik az emberi jogokkal. A riporter sorolja még, hogy három tábor van Magyarországon és az új jogszabályok alapján még szigorúbb eljárásrend vár a migránsokra. Épül az új kerítés is 1 milliárd euróért, meg az új táborok, amiknek egy kijáratuk lesz: Szerbia felé. A videó amúgy még az EJEB döntése előtt születhetett.

borton1.jpg
borton1.jpg
 
csak magyarázd már meg, miért pont a magyar határt döngetik, miért pont nálunk csinálják a cirkuszt, miért pont ide szállítják öket a buszok.
20 euró csupán 20 euró és buszozhatnak a szlovén határhoz ahol minden rózsaszín, megsimogatják őket és símán mehetnek a vonzó németország felé.

NApi 10 azaz tiz menekult ugyet vesznek be ugyintezesre a magyarok, akkor se hatardongetesrol nem beszelhetsz, de tomegrol se cirkuszrol.

Sajnos boritekolva van ha mindenki igy velekedik es ez is lesz az elvaras a politikai kurzustol, szepen de biztosan ki fog allni a rudunk Europabol. Annyira szoges ellentetbe mentek a Genfi egyezmennyel az osszes emberi joggal amit ugyan alairtunk de nem tartjuk be.
Lehet elvarni hogy 600 ezer magyar befogadjanak, de mi nem vagyunk kepesek befogadni 1300.
Minden embert az artaltatlansag vedelme megilet. Egyikotok se volt meg menekultugyi biro elott, de mar eleve elitelitek megbelyegzitek jojjon az akar honan.

Ez oda fog vezetni ,hogy magyarokat fogjak kirekeszteni , kikozositeni megbelyegezni, sot megvonni mindne tamogatast hisz a tamogatasok egyreszet erre a propagandara forditjatok.

A terroizmus egy olyan mocskos dolog ,hogy senki nem tudja elore kibe lakozik ilyen lelkivilag, csak akkor mikor megtortenik a baj. A propaganda helyett a rendorseg titkosszolgalatokat kell jobban felkesziteni anyagilag tamogatni es felszerelni a legmodernebb dolgokkal.
 
Én sehol sem azokról beszéltem, akik megkapták a státusz. A cikk sem olyanokról szól, hanem olyanokról, akik az ügyük elbírálására várnak. Tehát még semmiféle státuszt nem kaptak, a cikk mégis "menekültek"-nek nevezi őket. Milyen alapon?

Mert a menekult kerelmet igy hivjak. Kerelem jeletkezes ,refuge = menekult
Mindenki menekult statuszert folyamodik, es ha letargyaltak ugyt dol el megkapja vagy nem.
 
Nem ismerjük őket, - mondjátok
Emberek, - mondom én
Mások, mint mi, - mondjátok
Nem különböznek jobban, mint mások, - mondom én
Ők az ellenségeink, - mondjátok
De, a barátaink lesznek, - mondom én

1588 évvel ezelőtt hangzott el, de valahogy a ma emberének is szól!
 
NApi 10 azaz tiz menekult ugyet vesznek be ugyintezesre a magyarok, akkor se hatardongetesrol nem beszelhetsz, de tomegrol se cirkuszrol.

az eredeti kérdés az volt, hogy "miért pont a magyar határt döngetik, miért pont nálunk csinálják a cirkuszt, miért pont ide szállítják őket a buszok."

úgy tűnik mintha erre nem akarna válaszolni senki, pedig mindenki tudja a választ.
 
Ha jól értelmezem, ezt reklamálja Jászladány is. Miért kell nekünk jogerős bírósági ítélet nélkül a határon megjelenő embereket menekültnek tartani? Miért nevezik konzekvensen menekültnek azokat az embereket, akikről bíróság állapította meg, hogy nem merítik ki a menekült státusz kritériumát és ezért kitoloncolták őket? Az un. emberijogi aktivisták nem a kaporszakállúhoz járnak reklamálni?
-
Nem értem, hogy a magyar kormány miért nem világositja fel az állampolgárait, miért hadja öket a sötétben tapogatozni, vagy miért hazudozik nekik össze vissza?
-
Itt bánásmodrol van szo nem "menekült-statuszrol" ahoz pedig nem kell birosági itélet, hogy egy embert emberként kezeljél.
 
Ha engedély nélkül lépik át a határt, már akkor bűnt követnek el.

Eöször is bünökröl a templomban szokás beszélni.
-
A jog illegális határátlépésröl szol, emiatt pedig még nyugodtan a "menyországba kerülhetsz". :)
Vagy a keresztény kultura amire hivatkozol ismeretlen a számodra?
 
Kedves Barátaim,

Három napig nem voltam itthon, és ezért egyben olvastam el a hozzászólásokat.

Hát, így egyben elég sokkoló egyes bajtársak vitakultúrája, illetve annak hiánya. A folytonos hivatkozás az úgynevezett Genfi Egyezményre, ami egy tök más dokumentum, mint a Genfi Konvenció. Közben a félinformációk szajkózása anélkül, hogy bárki utána nézne annak, aminek egyébként lehet, például a Genfi Konvenciónak.
De beszélhetnék szándékos ferdítésekről is.
@Melitta sem következetes: az elején a két migráns ügyére való hivatkozást azzal utasítja el, hogy nem ez a tárgy (ez igaz), majd ő is ugyanúgy hivatkozik az esetre az álláspontja alátámasztására. Aztán feltűnnek a cigányok és a zsidók, akik szintén nem tartoznak a tárgyhoz, de elő lehet rángatni őket, hogy a magyarok milyen szemetek általában.

Elmondom nektek az egyik friss élményemet. Csütörtökön mentem ki Németországba. A társaságban volt egy kolléga, akit én őszintén kedvelek, bár sok dologban - például a politikában - nem értünk egyet. Ő Erdélyben született, kb. 20 éve él Magyarországon. Magyar állampolgár is, de megtartotta a románt is, és ezt azzal indokolja, hogy "jó lesz az még egyszer". Magyar az anyanyelve, de anyanyelvi szinten beszél románul is, felsőfokúan angolul és nagyon jól beszél németül is. Amikor a Magyarország elleni ítélet került szóba, hirtelen agresszív lett, hogy helyes, büntessék csak meg az országot, mert ez egy sz.r hely, embertelenül bánnak a menekültekkel, verik őket, a tranzit zóna is valahol a határtól messze van, ahol ezek be voltak zárva, stb. Amikor elmondtam neki, mi áll az ítéletben magában - hogy független szervezet vizsgálta az elhelyezés körülményeit, és jónak találta, volt tolmács, orvos, bármikor távozhattak volna Szerbia felé, mert arra nyitva van a tranzit zóna, aminek egyik oldala maga az államhatár stb. - még agresszívabb lett, hogy "Te elhiszed ezt az orbáni propagandát???" Ami mellesleg maga az ítélet szövege, ahol elítélik Magyarországot.
Ami a RETTENETESEN FURA nekem ebben a srácban néha, hogy sz.r helynek titulálja Magyarországot, pedig számtalan lehetősége lenne innen "menekülni". Diplomás emberként mehetne az EU bármelyik országába, találna munkát mérnökként, de vissza is költözhetne Romániába, aminek az állampolgárságát megtartotta, mert "jó lesz az még". Ti értitek ezt?

És ugyanezt látom ebben a topicban is. Szomorú...
 
A kedves migránsokat buszoztathatnák a szlovén határhoz is , ott van lelkisegély meg minden ...a migránssimogatók nem tudom miért nem oda szervezik az utakat.
-
Nem értem, hogy miért jo neked ha a nyilvánosság elött ilyen hozzászolásokkal lejáratod magadat és a hazádat?
-
Milyen ember vagy aki csak röhög és lealacsonyitoan beszél másokrol, kétségbe vonja, hogy a háboru nemcsak testi sérülésekkel jár?
-
Ha én a "Szent koronát" egy olcso bizsunak nevezném azért három év börtön járna magyar törvények szerint de ti mondhattok amit akartok bajban levö emberekröl. Szédületes.
-
 
az eredeti kérdés az volt, hogy "miért pont a magyar határt döngetik, miért pont nálunk csinálják a cirkuszt, miért pont ide szállítják őket a buszok."

úgy tűnik mintha erre nem akarna válaszolni senki, pedig mindenki tudja a választ.

Mert nem igaz, egyszeruen csak a uszogatas folyik reggeltol estig.
Az egesz menekult valsag teljesen lecsokkent, raadasul a magyar hataron szinte nincs szamottevo, de meg a kommunikacio ugy es olyan hangos mint ha tiz vagy szaz ezrek acsorognanak a hatarnal.

Lgalabb mas infot is nezzetek meg mint a kormanyet mert o mas se csinal mint szajkoza a demagogia szinten a menekultugyet.
Europa Unio megallapodott a magyarok nelkul torok gorog es bulgar kormanyokkal es a menekultek naluk vannak.
Otthon ket szokott menekultet hajkurasznak hogy egyaltalan legyen mirol irni. PAr szaz van Bekescsaban , ami megint tobb sebbol verzik.
A kerites is szinte erintetlen mert a menekulteket az emlitett orszagok tartjak jelenleg.
 
Eöször is bünökröl a templomban szokás beszélni.
-
A jog illegális határátlépésröl szol, emiatt pedig még nyugodtan a "menyországba kerülhetsz". :)
Vagy a keresztény kultura amire hivatkozol ismeretlen a számodra?
Az illegális határátlépés bizonyos esetekben nem "bűn". Ez akkor van, ha illegálisan jön be a határon, de utána haladéktalanul jelentkezik a hatóságoknál. Ezt mondja ki a Genfi Konvenció.
 
Ami a RETTENETESEN FURA nekem ebben a srácban néha, hogy sz.r helynek titulálja Magyarországot, pedig számtalan lehetősége lenne innen "menekülni". Diplomás emberként mehetne az EU bármelyik országába, találna munkát mérnökként, de vissza is költözhetne Romániába, aminek az állampolgárságát megtartotta, mert "jó lesz az még". Ti értitek ezt?

szerintem ez kivétel .... de a kivétel erősíti a szabályt.
 
Hurra elkaptatok az egyik lelepett menekultet.
Micsoda fogas. A felvilagot megmozditottak ezert a paliert
remelem az is kiderul mit csinalt , mert hogy megszokott a fogvatartasbol mint menekult , nagyon gyenge labakon allo vad.
 
Otthon ket szokott menekultet hajkurasznak hogy egyaltalan legyen mirol irni. PAr szaz van Bekescsaban , ami megint tobb sebbol verzik.

Akik egyébként jogsértés miatt vannak bezárva. A jogsértés nem az illegális határátlépés.
Békéscsabán olyanon vannak, akiket valamiért elkaptak, és eljárás folyik ellenük, vagy olyanok, akiket a dublini egyezmény alapján visszahoztak ide, mert "jogellenesen elhagyták azt az országot, ahol a menekültkérelmüket beadták".
Tehát nem hófehér báránykákról van szó.
Ilyen alapon azt is meg lehetne kérdezni, hogy miért keres a rendőrség egy börtönből megszökött magyar bűnözőt, amikor itt a menekült probléma, ami nincs is valójában.
 
Mert nem igaz, egyszeruen csak a uszogatas folyik reggeltol estig.
Az egesz menekult valsag teljesen lecsokkent, raadasul a magyar hataron szinte nincs szamottevo, de meg a kommunikacio ugy es olyan hangos mint ha tiz vagy szaz ezrek acsorognanak a hatarnal.

Lgalabb mas infot is nezzetek meg mint a kormanyet mert o mas se csinal mint szajkoza a demagogia szinten a menekultugyet.
Europa Unio megallapodott a magyarok nelkul torok gorog es bulgar kormanyokkal es a menekultek naluk vannak.
Otthon ket szokott menekultet hajkurasznak hogy egyaltalan legyen mirol irni. PAr szaz van Bekescsaban , ami megint tobb sebbol verzik.
A kerites is szinte erintetlen mert a menekulteket az emlitett orszagok tartjak jelenleg.

az a gond, hogy magyarország csak 10 menedékkérelmet fogad be napjában ... az volt az egyszerü kérdés akkor miért nem buszoztatják a migránsokat például a szlovén határhoz, ott valószínüleg 100 kérelmet tudnak feldolgozni naponta.

Azért aktualizáni kellene az információkat ... a migránsok áthaladnak Görögországon, Macedónián, Szerbián, Bulgárián DE nem adnak be sehol kérelmet menekült státuszra...tehát nem nevezheted menekülteknek őket.
 
szerintem ez kivétel .... de a kivétel erősíti a szabályt.
Hogyan erősíti a szabályt?
Ennek eredetileg ugyanis az az értelme, hogy
- van egy szabály, ami bizonyos esetekben teljesül. ez lehet például egy természeti törvény
- van egy eset, ami nem olyan eset, amikor a szabálynak teljesülnie kell, ezért az eset maga a kivétel
- a kivételes esetben, amire nem vonatkozik a szabály, a szabály nem teljesül
- ez erősítheti a szabály létét azokban az esetekben, amikor azt mondtuk, hogy akkor pedig a szabály teljesül
 
Kedves Barátaim,

Három napig nem voltam itthon, és ezért egyben olvastam el a hozzászólásokat.

Hát, így egyben elég sokkoló egyes bajtársak vitakultúrája, illetve annak hiánya. A folytonos hivatkozás az úgynevezett Genfi Egyezményre, ami egy tök más dokumentum, mint a Genfi Konvenció. Közben a félinformációk szajkózása anélkül, hogy bárki utána nézne annak, aminek egyébként lehet, például a Genfi Konvenciónak.
De beszélhetnék szándékos ferdítésekről is.
@Melitta sem következetes: az elején a két migráns ügyére való hivatkozást azzal utasítja el, hogy nem ez a tárgy (ez igaz), majd ő is ugyanúgy hivatkozik az esetre az álláspontja alátámasztására. Aztán feltűnnek a cigányok és a zsidók, akik szintén nem tartoznak a tárgyhoz, de elő lehet rángatni őket, hogy a magyarok milyen szemetek általában.

Elmondom nektek az egyik friss élményemet. Csütörtökön mentem ki Németországba. A társaságban volt egy kolléga, akit én őszintén kedvelek, bár sok dologban - például a politikában - nem értünk egyet. Ő Erdélyben született, kb. 20 éve él Magyarországon. Magyar állampolgár is, de megtartotta a románt is, és ezt azzal indokolja, hogy "jó lesz az még egyszer". Magyar az anyanyelve, de anyanyelvi szinten beszél románul is, felsőfokúan angolul és nagyon jól beszél németül is. Amikor a Magyarország elleni ítélet került szóba, hirtelen agresszív lett, hogy helyes, büntessék csak meg az országot, mert ez egy sz.r hely, embertelenül bánnak a menekültekkel, verik őket, a tranzit zóna is valahol a határtól messze van, ahol ezek be voltak zárva, stb. Amikor elmondtam neki, mi áll az ítéletben magában - hogy független szervezet vizsgálta az elhelyezés körülményeit, és jónak találta, volt tolmács, orvos, bármikor távozhattak volna Szerbia felé, mert arra nyitva van a tranzit zóna, aminek egyik oldala maga az államhatár stb. - még agresszívabb lett, hogy "Te elhiszed ezt az orbáni propagandát???" Ami mellesleg maga az ítélet szövege, ahol elítélik Magyarországot.
Ami a RETTENETESEN FURA nekem ebben a srácban néha, hogy sz.r helynek titulálja Magyarországot, pedig számtalan lehetősége lenne innen "menekülni". Diplomás emberként mehetne az EU bármelyik országába, találna munkát mérnökként, de vissza is költözhetne Romániába, aminek az állampolgárságát megtartotta, mert "jó lesz az még". Ti értitek ezt?

És ugyanezt látom ebben a topicban is. Szomorú...

Minden elismerésem, tiszteletem a barátodnak egy gerinces ember.
-
Lehet, hogy Mo. per pillanat egy "szar ország" ahogy a barátod modja,
az elmult evszázadban nem elöször illene a jelzö, de nem kell ennek mindig igy maradnia. ;)

-
Az Europäischen Gerichtshofs für Menschenrechte (EGMR) nem egy civil organizatio hanem 47 ország elismerését élvezi.
Tehát csak igaza van a barátodnak, beveszed amit Orbán a Kossuth-rádiba mond nektek, ott "EU bürokratáknak" nevezte a biroságot. :(




-
 
Hogyan erősíti a szabályt?
Ennek eredetileg ugyanis az az értelme, hogy
- van egy szabály, ami bizonyos esetekben teljesül. ez lehet például egy természeti törvény
- van egy eset, ami nem olyan eset, amikor a szabálynak teljesülnie kell, ezért az eset maga a kivétel
- a kivételes esetben, amire nem vonatkozik a szabály, a szabály nem teljesül
- ez erősítheti a szabály létét azokban az esetekben, amikor azt mondtuk, hogy akkor pedig a szabály teljesül

értelmezésem szerint: bemutattál egy esetet, ahol egy erdélyi sz.r helynek titulálja Magyarországot, ez szerintem egy kivételes eset, azért kivételes eset mert a többi (kb. egy millió) nem titulálja sz.r helynek, szóval az a szabály hogy nem titulálják sz.r helynek.
 
Kedves Barátaim,

Három napig nem voltam itthon, és ezért egyben olvastam el a hozzászólásokat.

Hát, így egyben elég sokkoló egyes bajtársak vitakultúrája, illetve annak hiánya. A folytonos hivatkozás az úgynevezett Genfi Egyezményre, ami egy tök más dokumentum, mint a Genfi Konvenció. Közben a félinformációk szajkózása anélkül, hogy bárki utána nézne annak, aminek egyébként lehet, például a Genfi Konvenciónak.
De beszélhetnék szándékos ferdítésekről is.
@Melitta sem következetes: az elején a két migráns ügyére való hivatkozást azzal utasítja el, hogy nem ez a tárgy (ez igaz), majd ő is ugyanúgy hivatkozik az esetre az álláspontja alátámasztására. Aztán feltűnnek a cigányok és a zsidók, akik szintén nem tartoznak a tárgyhoz, de elő lehet rángatni őket, hogy a magyarok milyen szemetek általában.

Elmondom nektek az egyik friss élményemet. Csütörtökön mentem ki Németországba. A társaságban volt egy kolléga, akit én őszintén kedvelek, bár sok dologban - például a politikában - nem értünk egyet. Ő Erdélyben született, kb. 20 éve él Magyarországon. Magyar állampolgár is, de megtartotta a románt is, és ezt azzal indokolja, hogy "jó lesz az még egyszer". Magyar az anyanyelve, de anyanyelvi szinten beszél románul is, felsőfokúan angolul és nagyon jól beszél németül is. Amikor a Magyarország elleni ítélet került szóba, hirtelen agresszív lett, hogy helyes, büntessék csak meg az országot, mert ez egy sz.r hely, embertelenül bánnak a menekültekkel, verik őket, a tranzit zóna is valahol a határtól messze van, ahol ezek be voltak zárva, stb. Amikor elmondtam neki, mi áll az ítéletben magában - hogy független szervezet vizsgálta az elhelyezés körülményeit, és jónak találta, volt tolmács, orvos, bármikor távozhattak volna Szerbia felé, mert arra nyitva van a tranzit zóna, aminek egyik oldala maga az államhatár stb. - még agresszívabb lett, hogy "Te elhiszed ezt az orbáni propagandát???" Ami mellesleg maga az ítélet szövege, ahol elítélik Magyarországot.
Ami a RETTENETESEN FURA nekem ebben a srácban néha, hogy sz.r helynek titulálja Magyarországot, pedig számtalan lehetősége lenne innen "menekülni". Diplomás emberként mehetne az EU bármelyik országába, találna munkát mérnökként, de vissza is költözhetne Romániába, aminek az állampolgárságát megtartotta, mert "jó lesz az még". Ti értitek ezt?

És ugyanezt látom ebben a topicban is. Szomorú...

Mit varsz mikor a kormany propagandaja idegen ellenes. Ki ki vermerseklete intteligenciaja utan itelkezik eszi habzsolja a demagog idegen ellenesseget..
Ha emberek ellen gyulolkodik valaki az elobb utobb mindenki ellen fog aki nem ott szuletett, vagy nem otthon jart iskolaba, vagy van egy akcentusa, vagy akar dolgozhat becsuletesen de csak elveszi a magyarok munkajat, vagy sotetebb a borszine,stb
Az az erdelyi a sajat boren erzi milyen nehez beilleszkedni vagy nem is akarjak vagy fogadjak el ot MO-on..
Beszolt az erdelyi? lehet de abba biztos vagyok inkabb visszaszolt.

Az egesz topicba nem szoltatok a letelepedesi kotvenyekkel bejovokrol akik aztan semmivel nem rendelkeznek csak penzzel.
Most van egy vizsgalat azt se tudjak hol vannak mit csinalnak. semmilyen ellenorzes csupan az offhore cegeken keresztul a lovetta a kozos kapcsolat.
Oket nem utaljuk? pedig criminal is van kozottuk nem is egy .
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,139
Üzenet
4,803,974
Tagok
615,819
Legújabb tagunk
Bobe1234
Oldal tetejére