Az alabamai kormányzó aláírta a szigorú abortusztilalomról szóló törvényt

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Május 17.

Melitta - 2019 Május 17, 06:51
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Amerika a szélsőséges abortuszellenes törvények korát éli.

  Kay Ivey, Alabama republikánus kormányzója szerda este aláírta az Egyesült Államok legszigorúbb abortusz törvényét.

  A törvény - amelyet kedden fogadott el a déli tagállam szenátusa - csaknem teljes egészében betiltja a művi terhesség-megszakítást. Más, az abortuszt erőteljesen korlátozó tagállamok törvényeitől eltérően nem a magzat első szívdobbanásától - nagyjából a terhesség 6. hetétől -, hanem már a fogantatástól tiltja az abortuszt, és nem tesz kivételt nemi erőszak vagy vérfertőzés miatt bekövetkező terhesség esetében sem. Csak akkor engedélyezi a terhesség megszakítását, ha az anya élete veszélyben van vagy egészsége nagyon súlyosan károsodhat.

  A törvény értelmében a művi abortuszt végrehajtó orvost 99 évig terjedő börtönbüntetéssel sújthatják.

  Kay Ivey kormányzó a törvény aláírása után közleményt adott ki. Ebben leszögezte: "sok támogatója számára ez a törvény ékes bizonyíték arra, hogy az alabamaiak mélyen hisznek abban, minden élet értékes és minden élet megszentelt ajándék Istentől".

  Leana Wen, a Planned Parenthood (Tervezett Szülőség) nevű, abortusz párti civil szervezet elnöke közölte: csütörtökön bírósági keresetet nyújt be, mert a törvény megsérti a szövetségi legfelsőbb bíróság 1973-as, úgynevezett Roe/Wade-döntését, amely biztosítja a nők jogát az abortuszhoz. Staci Fox, a szervezet másik igazgatója szerda este a CBS televízió híradójában azt hangsúlyozta: az általa irányított szervezet Alabamában még egyetlen pert sem veszített el, és ez így lesz most is.

  Internetes oldalán csütörtökre virradóra a The New York Times című amerikai lap szerkesztőségi állásfoglalásban azt írta, hogy "Amerika a szélsőséges abortuszellenes törvények korát éli".

  Elemzők szerint a republikánus tábor egy része éppen arra vár, hogy az ügy a legfelsőbb bíróság elé kerüljön. Abban reménykednek ugyanis, hogy az immár konzervatív többségű legfelsőbb bíróság - amely korábban elutasította, hogy az abortusz ügyével foglalkozzék -, ezúttal semmisnek mondja ki a Roe/Wade-döntést.

  Terri Collins, a törvény egyik előterjesztője azt mondta: a többi között az is céljuk volt, hogy a legfelsőbb bíróságnak alkalmat adjon a megvitatására, ezzel a Roe/Wade-döntés megsemmisítésére.

  Elemzők ugyanakkor figyelmeztetnek arra is, hogy az ilyen megszorító abortusz törvények sok szavazót eltávolíthatnak a Republikánus Párttól a 2020-as választásokon.

  Alabama nem az egyetlen amerikai állam, ahol az utóbbi hónapokban abortusz ellenes törvényt fogadtak el. Brian Kemp georgiai kormányzó például kedden írta alá a január elsejétől életbe lépő abortusztörvényt, de Kentuckyban és Mississippiben is hasonló jogszabályt szavaztak meg. Kentuckyban egyelőre per miatt felfüggesztették a törvény életbe léptetését, Mississippiben azonban a márciusban elfogadott jogszabályt várhatóan július elsejétől alkalmazni is fogják.

  [​IMG]
   
  Georgina Bojana és Vilus kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Május 17.

  1. setni
   setni
   Van baj ezerrel....majd beindul az utazgatás a tehetősebbek közt, mások meg sarlatánokhoz fordulnak vagy marad a ruhafogas................szomorú ez.
   Ernoe és krabat1 kedveli ezt.
  2. ladybug7spots
   ladybug7spots
   'My sweet home Alabamában' mindig is nagyon sötét volt...
   Ernoe kedveli ezt.
  3. prominor
   prominor
   Nem is értem Magyarországon még miért is nincs ilyen, mert így sosem jön össze a MAKE HUGARY GREAT AGAIN ..
   Mert vagy az elvándorlást kellene betiltani, vagy Erdélyt és a Felvidéket vissza csatolni, a Bánátról nem is szólva...
   Ja hogy ez nem lehetséges.. Nos akkor itt is marad az abortusztörvény.. A legkeresztényibb és legdemokratikusabb kormánypárt egyszer már nekifutott.... Csak közben elterelte figyelmét a vadállomány védelme érdekében végzett helikópáteres háziállat vadászat ...
   Ernoe, krabat1 és setni kedveli ezt.
  4. setni
   setni
   (félve írom le de amikor ez a téma felmerül az az érdekes hogy a nők mennyire támogatják hogy tiltják be az abortuszt....ezek a legharciasabbak az indokok amik persze nem publikusak azok hogy ha lefeküdt akkor hordja is ki, megérdemli nevelje csak fel....stb..)
  5. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   setni kedveli ezt.
  6. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Már megbocsáss, de ugyan hadd döntse el egy nő akar-e szülni, vagy sem.
   Azt pedig a legsötétebb középkornak tartom, hogy orvosi ok, vagy pláne nemi erőszak esetén sem engedik meg az abortuszt.
   (Tavaly ? köteleztek pl. egy 9 ! éves megerőszakolt kislányt Dél-Amerika valamelyik dicső keresztény országában, hogy megszülje azt a gyereket...ismétlem, 9 éves !!!)
   Minek tekintenek bennünket, tenyészállatoknak a kereszt nevében ??!!
   setni és prominor kedveli ezt.
  7. prominor
   prominor
   Ugye a Biblia a nemi kapcsolatot csak utódnemzésként preferálja....Hány keresztény is él a világban akinek ugye ennek szellemében kellene élni? Nem hiszem, hogy valaki cáfolni tudná, hogy az igazi vallási szélsőségesek Amerikában vannak... Na és mindig veszélyesebbek a frissen kikeresztelkedettek... Talán nem felejtették el ki mondta a parlamentben a "Csuhások imára! " felszólítást... El kellene gondolkozni ezen is... Ahogy Novák Ratkó Katalin szavain is...
  8. prominor
   prominor
   A franciák persze nem tagadják meg magukat.. Az egyik település polgármestere a 18-40 éves pároknak ingyen oszt Viagrát aggodalmában, hogy elnéptelenedik a falu...

   Viagra.jpeg
  9. tornando
   tornando
   Az már annyi mindent mondott.
   pl.:
   Erre most kiderül, hogy ezzel még mindig nem pipáljuk ki honleányi kötelességeinket! Az egész semmit sem ér, ha nem tudunk, vagy nem akarunk egyúttal egy férjet is felmutatni.
   Bugyiőrséget

   Novák Katalin nem érti, miért nem születik elég gyermek
   Nőjön fel mondom én.
   És magánvéleményem annyira lejáratódik ez a banya.
   Hogy fogyóeszközként eldobják,ahogy szokták a vakhívő bármit mondó bábukat.Megy előre ész nélkül
   Utoljára módosítva: 2019 Május 22
  10. tornando
   tornando
   Alabama... ja persze a dél

Megosztás