Az Európai Néppárt elárulta a magyarokat, Orbán Viktornak befellegzett Európában

Magyarország még sohasem volt annyira elszigetelt Európában, mint most, és ez már nem pártügy, hanem nemzeti tehertétel – nyilatkozta a 168 Órának Udo Bullmann, az Európai Parlament szociáldemokrata frakciójának vezetője. Álláspontja szerint amennyiben Magyarország nem csatlakozik az európai ügyészség rendszeréhez, úgy olyan támogatási struktúrát kell létrehozni, amely lehetővé teszi, hogy az unió a magyar kormány megkerülésével önkormányzatokat és vállalkozókat közvetlenül támogathasson. A német politikus, aki az általa vezetett frakció két magyar tagpártjának, az MSZP-nek és a DK-nak a közös kampánynyitó eseményére érkezett Magyarországra, lapunknak azt mondta: az uniónak nincsenek pénzügyi alapjai Orbán Viktor oligarcháinak támogatására.


– Mit gondol, mi az európai parlamenti választás tétje? Orbán Viktor azt mondja, hogy ez a voksolás sorsdöntő, mert ha az emberek nem szavaznak helyesen, akkor a kontinenst elárasztják a migránsok.

– Szerintem is sorsdöntő lesz ez a választás, de nem azért, amit Orbán Viktor állít róla. Sokkal inkább azért, mert a klímaváltozás miatt nagyon sürgős közös cselekvésre van szükség. A tudósok azt mondják, mindössze tíz évünk maradt arra, hogy ezt a folyamatot megállítsuk. Ha nem használjuk ki ezt a rövid évtizedet, visszafordíthatatlan folyamatok szabadulhatnak el, amelyek az egész civilizációnkat veszélyeztetik. De vannak más sorsdöntő kihívások is, például a társadalmi egyenlőtlenségek növekedése. Megjelent egy új, egyre táguló szakadék a szegények és a gazdagok között, és persze ide tartozik, hogy a földön milliók kényszerülnek arra, hogy elhagyják lakóhelyüket. Emberek menekülnek háborúk elől, nekik átmeneti menedéket kell nyújtanunk, és Afrikában fiatalok milliói számára nem ígér a jövő semmi jót. Nekünk az a dolgunk, hogy az eddiginél sokkal hatékonyabb gazdasági együttműködés keretében jobb kilátásokat teremtsünk számukra a saját hazájukban, de arra is lehetőséget kell adnunk nekik, hogy jöjjenek el hozzánk. Tanulják meg mindazt, amire a korszerű társadalmak működtetéséhez szükség van.

– A Fidesz politikusai azt állítják, hogy önök ki akarják nyitni a határokat Afrika előtt. Jöjjön, aki csak akar.

– Szó sincs róla. De az biztos, hogy szükség van némi emberségre azok ügyében, akik háborúkból vagy kínzások elől menekülnek. És olyan fiatal afrikaiak felé is ki kell nyújtanunk a kezünket, akik szakmát akarnak tanulni, hogy kellő tudás birtokában javíthassanak hazájuk helyzetén. Az pedig, hogy pár évig nálunk dolgozzanak, kölcsönös érdek, hiszen elöregedő társadalmakban élünk. Németországban már nincs kivel betölteni számos munkakört. Egyébként Magyarországon sincs, ezért fogadták el a rabszolgatörvényt. Ezért erőlteti Orbán, hogy a munkáltatók hetente egy munkanappal tovább dolgoztathassák az embereket. Persze nem arról beszélek, hogy a budapesti Opera hiányt szenvedne afrikai identitású énekesekben, de más szakmákban igenis van hiány. Természetesen szükség van a határok szigorú ellenőrzésére, nyilván senki sem akarja, hogy új népvándorlás kezdődjön, de ha kellően kontrollálják a folyamatot, és csak azok jöhetnek, akikre szükség van, akkor ez kölcsönösen előnyös lehet. Tudom, hogy Magyarországon elszabadult a Fidesz gyűlöletpolitikája, hogy Orbán és az ő hívei nagyon örülnek, ha én a migrációról beszélek. Ők ugyanis nem akarnak beengedni senkit. Legfeljebb a volt KGST-bank orosz alkalmazottjait ellenőrzés nélkül. És legfeljebb azokat a migránsokat, akik arany hitelkártyával tudnak fizetni a letelepedési kötvényért, hogy azután tízezrével ellenőrzés nélkül cirkálhassanak Európában. Ha a migrációról kérdez, arról fogok beszélni, de lehet, hogy érdekesebb lenne, ha arról ejtenénk pár szót, hogy miért van Magyarországon négymillió szegény ember, és egymillió, akik mélyszegénységben tengődnek.

udo_bullmann_mti_epa_fit_800x10000.jpg
EP-választás
Fotó: HAYOUNG JEON
– Persze, mindjárt át is térhetünk erre, de még meg kell kérdeznem: akarják-e az Európai Parlament szocialistái, hogy Magyarország menekülteket fogadjon be azok közül, akik már bent vannak Európában?

– Ez alapvetően belpolitikai kérdés, ezt önöknek kell megvitatniuk és eldönteniük. Én személyesen azt gondolom, hogy olyan szövetségben élünk, ahol megosztjuk az esélyeket, pénzügyeink alakítását. Német szociáldemokrataként naponta küzdök azért, hogy bevételeink egy részét osszuk meg a keleti és déli országokkal. De ha mindez így van, akkor a felelősséget és a terheket is meg kell osztanunk, a közös határozatokat be kell tartani. A menekültekkel kapcsolatosakat is.

– Tehát a magyar szegényekről akart beszélni.

– Mi, szociáldemokraták úgy gondoljuk, hogy a közös uniós pénzt nekik kell kapniuk és nem Orbán oligarcháinak. Nézzen körül a magyar kórházakban. Hol vannak az orvosok, hol vannak a nővérek? Miért mentek el? Hogyan élnek az idős emberek? Mi, szociáldemokraták azért harcolunk, hogy megmaradjanak a kohéziós és felzárkózási alapok a lemaradó térségek támogatására a következő öt-hét évben is. Azt szeretnénk, ha meglenne az anyagi háttere, hogy Magyarország szegényebb régiói is felzárkózhassanak a fejlettebb országrészekhez. De nincsenek, és ne is legyenek európai alapok oligarchák támogatására, Orbán Viktor legjobb barátainak segítésére. Olyanoknak, akik nem a magyar emberek jövőjéről, csak magukról szeretnének gondoskodni. Fel kell derítenünk a jogsértéseket, erre való az OLAF, az unió korrupcióellenes szervezete. Nem hagyhatjuk, hogy ellopják az uniós adófizetők pénzét, amelyet arra szántak, hogy a legszegényebbeknek segítsenek vele. Az OLAF azonban csak annyit tehet, hogy a nemzeti hatóságokhoz fordul. De mi a teendő, ha a nemzeti hatóságok tétlenek maradnak? Van erre is a megoldás, én is tiszta szívből támogatom: meg kell erősíteni az európai ügyészséget, és ki kell kényszeríteni Magyarország csatlakozását.

– Hogyan? Mi a teendő, ha egyes országok kormányai megmakacsolják magukat, és nem hajlandók csatlakozni?

– Ez nagyon egyszerű. Mindig támogattam, hogy szánjunk jelentős összegeket a gazdaságilag elmaradott országok felzárkóztatására, mert ez a fenntartható fejlődés eszköze. Ma is naponta küszködök a konzervatív német „ajatollahokkal”, hogy a következő hét évben se csökkentsük a régiós támogatások szintjét. Ők azt állítják, hogy erre már nincsen szükség, én viszont tudom, hogy igen. De a régiós alapoknak a régiókról kell szólniuk, a szociális alapoknak pedig a szegényekről és nem Orbán oligarcháiról. Ha egy tagország úgy gondolja, hogy a pénzünk kell neki, de nem hajlandó együttműködni az OLAF-fal, nem hajlandó együttműködni az uniós ügyészséggel, akkor én azért fogok síkra szállni, hogy alakítsuk át a támogatás rendszerét az adott ország esetében. A rászoruló régiók tisztességes önkormányzatait és üzletembereit közvetlenül kell támogatnunk, úgy, hogy a központi kormányzat pénzügyminisztere egyáltalán ne is férhessen hozzá a strukturális alapokhoz.

- Mit gondol, szakított-e az Európai Néppárt vezetése Orbánnal?

- Hahaha! Jó kis kérdés! Kilenc év kellett nekik arra, hogy felfedezzék, mi megy Magyarországon. Nem törődtek a csalásokkal, a lenyúlással, a szabályszegésekkel. Félrefordították a fejüket, amikor a sajtószabadságot sértette meg a tagpártjuk, amikor rabszolgatörvényt fogadtak el. Nem volt szavuk a bíróság függetlenségének megsértésére. Egyre csak azt láttuk, hogy Orbánt díszvendégnek hívogatják Münchenbe, csókkal fogadják Brüsszelben. Ez ment kilenc évig. Jean-Claude Juncker is kedvesen évődött Orbánnal, kölcsönösen beceneveket adogattak egymásnak. Aztán Orbán kiplakátolta a budapesti utcákat Junckerrel, hogy gyűlöletet keltsen ellene. Na, akkor hirtelen leesett a tantusz. Amíg mások álltak a költségvetési pénzből finanszírozott gyűlöletkampányok fókuszában, addig egyáltalán nem bánták. Ahogy Juncker képét tették ki, Manfred Weber rögtön felfigyelt: basszus, ez már tűrhetetlen! Ez árthat a választási kampányomnak. De Webernek korábban kellett volna ébrednie. Akkor, amikor még megállíthatta volna az EPP orbanizálódását. Nézzék meg, mit csinál Sebastian Kurz Ausztriában. Nézzék meg, hogyan beszél Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke az olasz Isztriáról és Dalmáciáról és Mussolini politikájának sikereiről! Te jó isten! Az Európai Parlament legmagasabb rangú tisztségviselőjéről van szó, akinek hivatalból a demokrácia és a szabadság védelmezőjének kellene lennie. Ilyen a mai Európai Néppárt arculata. Hogyan lenne képes Weber meggyőzni az európai választókat arról, hogy a Néppárt demokratákból áll, akik képesek szakítani Orbánnal és az orbánistákkal? Ez csak manőverezgetés.

- Tehát a Fidesz akár maradhat is?

- Két dolgot biztosan állíthatok. Az elsőt a magyar miniszterelnökről, a másikat az Európai Néppártról. Orbánnak kitelt a becsülete Európában. A reputációjának befellegzett. Amikor a skandinávok, a francia gaulle-isták, az EPP spanyol, portugál, dán, holland, luxemburgi tagjai kijelentik, hogy ettől az embertől szabadulni kell, akkor nyilvánvaló, hogy Orbán jó hírnevét már nem lehet helyreállítani. Magyarország még sohasem volt annyira elszigetelt Európában, mint most. Ez már nem pártpolitika, ez nemzeti tehertétel egy olyan ország számára, amely korábban annyi mindenre lehetett büszke. Amikor Horn Gyula átvágta a vasfüggönyt, akkor ez nem csak szimbólum volt. A magyar volt az a nép, amely hidat alkotott Kelet és Nyugat között. És Magyarország nem akkor került először az európai történelem fókuszába, ez megtörtént 1956-ban is, amikor példát mutatott a következő generációnak. Most pedig a perifériára csúszott, ahol nem tudja az ember, hogy melyik kerítés mögül ugrik elé Putyin.

- És mi a helyzet az Európai Néppárttal?

- Én ismerem ezeket a fickókat: állandóan a voksokat számolgatják. Az EPP nem az értékekről szól, hanem a mandátumokról. Elmondok magának egy titkot. Mi gyakran ülünk együtt velük napokon át, alkalmanként három-négy órát. Mi, szocialisták küszködünk velük az elviekben közös értékek védelmében, az igazság védelmében. Harcolunk azért, amiben hiszünk. Nekem néha az a benyomásom, hogy ők csak azokban a számokban hisznek, amelyek a hatalmi játékokhoz kellenek. Hiába a mostani kölcsönös gyűlölködés, hiába Orbán elszigeteltsége, nagyon is el tudom képzelni, hogy ha a napi érdekük úgy kívánja, megint összeállnak egy mosolygós családi fotóra. Már nem képesek arra, hogy a jövőt formálják, elárulták a magyarokat, elárulták azokat az embereket, akik úgy gondolták, hogy az EPP Európa-párti erő.

- Ezek szerint a választások után nem folytatódik a nagykoalíció? Nem folytatódik a hagyományos együttműködés az Európai Néppárttal?

- Én elvi okokból sohasem voltam a nagykoalíciók híve. Szerintem a középjobb tétlenségi politikája vezetett az európai szélsőjobb sikeréhez, és benne a tragikus Brexithez. A középjobb ágyazott meg a Nigel Farage-hoz hasonló figuráknak, akik hazugságokkal házalnak, de a következményeket, a brit GDP 10 százalékos csökkenését nem ők szenvedik el, hanem azok, akik egyébként is nélkülöznek. Nem tudom hibáztatni azokat a Manchesterben, Newcastle-ban élő embereket, akik a Brexitre szavaztak, mert csalódtak Európában. Azt látták, hogy a bankoknak egyre jobban megy, nekik pedig egyre rosszabbul. Már nem adhatjuk meg az esélyt a középjobbnak, hogy folytassa a semmittevés politikáját.

- Az elemzők úgy vélekednek, hogy a szocialistáknak csak az Európai Néppárttal lehet többségük.

- Azok az elemzők, akikre ön hivatkozik, rossz fizetési listán vannak. Szerintem az Európai Néppárt jelentős gyengülés előtt áll, sokat ártott nekik az orbanizálódás. És gyenge a jelöltjük is. Én nem látom, hogy Weber csúcsjelöltnek lenne bármilyen gazdaságpolitikája. Növekszik viszont a velünk tartó progresszív erők elszántsága, pont azért mert – és innen indult a beszélgetésünk – ez a mostani választás sorsdöntő. Ha most nem váltunk, akkor legközelebb már túl késő lesz. Már vitára bocsátottuk a fenntartható egyenlőség programját, azt a szakértői anyagot, amely kiutat javasol a jelenlegi környezeti, szociális és politikai válságból. Ennek megvalósítására akarunk felépíteni egy széles szövetséget, amelyben helye lehet mindenkinek Alexisz Ciprasztól Emmanuel Macronig, aki kész velünk tartani egy igazságosabb és felelősségteljesebb Európába vezető úton. És mi van, ha a belga kereszténydemokraták is velünk tartanak? Ha akadnak konzervatívok vagy liberálisok, akik azt mondják: megtetszett, amit képviseltek. Ha kereszténydemokrata szakszervezetek is megkérdezik: csatlakozhatunk? Igényt tartotok a támogatásunkra? Mi a legnagyobb örömmel igent fogunk mondani. A néppártiaknak az a nagy bajuk, hogy saját elveiket sem veszik komolyan. Meg kell tanulniuk végre, nem isteni elrendelés, hogy az európai bizottságnak csak néppárti elnöke lehet.

Barát József
 
Setni,
feltevésedben sok az igazság , de és most jönn a de , ha valaki tudja hogy a diplomájával egy kanyit nemfog keresni és más munkát keresmagának azt én elfogadom , de öregem akkor ne sirjon-rijjon , hogy neki diplomával más munkát kell végezni , hogy megtudjon élni !! Ilyen volt mindig is ! Valamikor olyan mint "történész vagy hasonló tárgyat" olyanok tudtak tanulni és késöbb elvégezni akiknek elég anyagi hátterük volt , mert ezzek a "szakmák" kérlek úri passziok voltak ;).
Sajno igen ebben a társadalomba az emberi értéket a piac határozza meg !! Néhol már 40 évesen sem alkalmaznak mert nekik már "öreg" vagy , nemkapsz egy helyet a szakmunkásképzöben , ha nincsen értségid , na nem müszerésznek vagy ápolonönek , nem , hanem egyszerü kömüvesnek !!:rolleyes2:
De szerintem a saját értékedet magad határozod meg és nem más !!!;)
 
Akkor egyetértünk, hogy rengeteg olyan diploma van amivel nincs mit kezdejenek se Magyarországon se külföldön?
Tehát az állam feleslegesen fizette a taníttatást éveken át,
Hogyan is van ez?
Az állam fizeti, tehát az állam is határozza meg, hogy mit oktassanak. Akkor végső soron az állam, pontosabban a vezetés oktatásért felelős személyei a felelősek. (Hisz nem létező szakra nem lehet jelentkezni csupán arra, amit az állam által finanszírozott egyetem kínál.)
Tehát ha egy tanár nem tanítani, hanem epret szedni megy külföldre és válvetve dolgozik egy analfabéta moldáviaival, akkor egy elfuserált tanár.
De az is lehet, hogy a családja megélhetését szeretné biztosítani magasabb anyagiak révén...
Már ne haragudj de valaki nem lehet büszke a diplomájára (képzettségére), ha az nem kell senkinek.
Már hogyne lehetne! Ha okos, nem csupán diplomát, hanem tudást, képzettséget, szélesebb látókört is szerzett.
megfelelő munkahelyeket biztosítani... az egy másik társadalmi rendszer feladata volt.
Meg a mostanié, meg az összes leendő rendszeré is. Különben miért is dobálná az összes kormány - beleértve a jelenlegit is - milliárdokkal a multikat, hogy munkahelyet teremtsenek.
Most egy fogorvos ha többet keres mint egy miniszter senki sem lepődik meg.
Főleg, ha az a fogorvos a miniszterelnök fogorvosa. Amúgy meg mutass nekem egyetlen nem magán fogorvost, aki többet keres mint egy miniszter! Mert ugye nem a magánszféráről beszélünk, hanem a megélhetésről.
Esetleg utánanézhetsz milyen órabérrel dolgoznak az angoltanárok a saját nyelvstúdióikban, vagy egy matektanár mennyit kér egy órácska korrepetálásért (általában egyszerre két diákkal foglalkoznak).
https://www.matektanarok.hu/
És azt a stúdiót az állam adta a tanárnak? És kötelező annak a tanárnak a "szolgáltatásait" igénybe venni? Az állam teremtette meg az infrastruktúrát és a logisztikát hozzá?
Esetleg, ha ez a tanár főállásban többet keresne az iskolában, talán több figyelmet tudna a főállásban a diákjaira fordítani és nem kellene azon gondolkodni, hogy a munkaidő után hogyan szervezze a megélhetését.
 
Befellegzett volna európában?
Első lépés az hogy itthon erős legyen.
Lázár János, az EP-választásokon való részvételre biztatva elmondta, egy kétezer lakosú falu sorsa is részben Brüsszelben dől el, ezért "nem mindegy, kik képviselnek ott bennünket, olyanok, akik föladják a nemzeti érdeket vagy akik kiállnak mellette".
Látjátok ezek mindenhol megtalálják a megfelelő nyelvet és a legkisebb közösség szintjén is tudnak kommunikálni.
 
Befellegzett volna európában?
Első lépés az hogy itthon erős legyen.
Lázár János, az EP-választásokon való részvételre biztatva elmondta, egy kétezer lakosú falu sorsa is részben Brüsszelben dől el, ezért "nem mindegy, kik képviselnek ott bennünket, olyanok, akik föladják a nemzeti érdeket vagy akik kiállnak mellette".
Látjátok ezek mindenhol megtalálják a megfelelő nyelvet és a legkisebb közösség szintjén is tudnak kommunikálni.
Csak nem egy 2000 lakosú faluban mondta ezt?
(Csak halkan jelzem, hogy - bár az átlagosnál jobban érdeklődőnek tartom magam a politika terén -, de én a majd 15 év tagságunk alatt egyetlen EP képviselővel sem találkoztam lakossági fórumon vagy hasonló publikus rendezvényen.)
Meg tudja bárki is mondani pl., hogy Deutsch Tamás mint digitális biztos, mikor járt vidéken és mikor tartott legalább ebben a témában előadást (a féltucat EU bizottsági tagságához kapcsolódóakról nem is szólva)?
 
manfréd ezzel kapcsolatban sajnos még nem mondott semmit, sem a tanti.

Manfred Weber is azt gondolja, a jövőben Brüsszel dönt a magyar gazdáknak nyújtandó támogatásokról, nehogy a magyar kormány lenyúlja saját embereinek a pénzeket...
Mert ha bizottsági elnök lesz akkor azért, mert ahhoz a Fidesz is esetleg hozzájárul , s Weber nem felejti el a Fidesz miatti kellemetlenségeket a kampány során, na meg Ő mit mondott.. ha pedig Timermman lesz az elnök, akkor a pénzcsap egész biztos a Fidesz elől elzáródik..
Na mit is mondhatna Weber?.. A Tanti meg Macron fan...
 
Manfred Weber is azt gondolja, a jövőben Brüsszel dönt a magyar gazdáknak nyújtandó támogatásokról, nehogy a magyar kormány lenyúlja saját embereinek a pénzeket...
Mert ha bizottsági elnök lesz akkor azért, mert ahhoz a Fidesz is esetleg hozzájárul , s Weber nem felejti el a Fidesz miatti kellemetlenségeket a kampány során, na meg Ő mit mondott.. ha pedig Timermman lesz az elnök, akkor a pénzcsap egész biztos a Fidesz elől elzáródik..
Na mit is mondhatna Weber?.. A Tanti meg Macron fan...
A pályáztatást is átvehetnék, és akkor lölö nem építene 700 millióval többér valami felesleges szart.
 
Apropos Lázár János!
A napokban Bécsben voltam és meglátogattam a "Közgazdasági Egyetemet" (WU).
A képen a Campus-nak csak egy része látszik. Ott is vacsoráztunk egy egyetemista lokálban.
-
21704619951_9a6b58a732_b.jpg

-
A feleségem most sem bírta megállni, szó nélkül, csak rázta a fejét:
"Nem értem, hogy a magyar kormány nem akarja, hogy Budapest olyan szép legyen mind Bécs?"
-
1024px-Wien_-_WU_Campus%2C_LC.JPG

-
Szeretném megsúgni Lázár Jánosnak,
hogy ezt a gyönyörű könyvtárat a WU-Campus területén és még pár más csodálatos épületet Bécsben.
Zaha Mohammad Hadid, Bagdadi születésű építesz-professzor-asszony tervezte. :cool:
-
zaha_hadid.jpg
 
Utoljára módosítva:
Ernő előbbi bejegyzése kapcsán újra megismétlem amit már annyiszor írtam Magyarország a "majdnem"-ek országa....
Zara Hadid is tíz éve tervezett a Szervita térre egy irodaházat, ami majdnem meg is épült.. De jött a kormányváltás...

Zara Hadid Szervita.jpeg


S most megszületett az új irodaház terv...

Zaha hadid.jpeg

Most már biztos, hogy csak majdnem lett egy Zara Hadid által tervezett épület....
 
Ernő előbbi bejegyzése kapcsán újra megismétlem amit már annyiszor írtam Magyarország a "majdnem"-ek országa....
Zara Hadid is tíz éve tervezett a Szervita térre egy irodaházat, ami majdnem meg is épült.. De jött a kormányváltás...

Csatolás megtekintése 1664560

S most megszületett az új irodaház terv...

Csatolás megtekintése 1664561
Most már biztos, hogy csak majdnem lett egy Zara Hadid által tervezett épület....

Zaha Mohammad Hadid sajnos 2016-ban, 66 éves korában meghalt.
Muszájnak éreztem a szép épület láttán megemlíteni a nevét mert az idegengyűlöletet szító propaganda olyan hatásos, hogy sokan az gondolják, hogy csak "keresztény europaiak" képesek alkotó munkára és minden más ember agyalágyult, nem akar és nem is tud lépést tartani a mi nagy "bölcsességünkkel". :)
 
Bizony bizony kapálni igazán hatékonyan csak öltönyben és nyakkendőben lehet. csak kérdem én még is mi a csodát kapálgat ott ahol termés sincsen? Hát ennyire ostobák hogy még a kapálásra is alkalmatlanok :) Csoda hogy nem beton van a képen :) Hát a cikk többi ténye is több sebbel vérzik. Kabaré a köbön
 
Megijedt a Néppárt, nem merik szavazásra bocsátani a fideszes jelöltjüket! - Donáth Anna

Két hete ötből három fideszest nem választottak meg az Európai Parlament szakbizottságainak vezetésébe – köztük Hidvéghi Balázst, akit az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság (LIBE) alelnökének jelölt az Európai Néppárt. A személyéről szóló szavazást akkor végül erre a hétre halasztották.
Mindkét fideszes jelöltet az Európai Néppárt nevezte, és mindkettőjük esetében félő, hogy a bizottságok tagjai elutasítják jelölésüket, ami komoly presztízsveszteség lenne a Néppárt számára.

Ahogy megírtuk, az EP szakbizottságaiba öt fideszes jelölt is volt, de június 10-én közülük háromról elhalasztották a szavazást. Deutsch Tamás a költségvetési ellenőrző bizottság, Gál Kinga pedig a biztonságpolitikai albizottság alelnöke lett, nem került viszont sor a Hidvéghi Balázs (LIBE, Állampolgári jogi, belügyi bizottság), Bocskor Andrea (CULT, Kulturális és oktatásügyi bizottság) és Trócsányi László (AFCO, Alkotmányos ügyekkel foglalkozó bizottság) posztjáról szóló döntésre.

Az Európai Parlament szociáldemokrata és liberális frakciója már korábban bejelentette, hogy az összes alakuló bizottságban le fogják szavazni a Fidesz és a lengyel Jog és Igazságosság képviselőit. Döntésüket azzal magyarázták, hogy a két párt aláássa az Európai Unió közös értékeit. A volt lengyel miniszterelnök, Beata Szydlo jelölését valóban le is szavazták a Foglalkoztatásügyi és Szociális Bizottságban.

Most úgy tűnik, a fideszes jelölteket egyelőre nem merik szavazásra bocsátani, mert mind a LIBE, mind pedig az AFCO bizottságban elhalasztották a szavazást. Hidvéghi Balázsnak – az ő személye ellen 200 civil szervezet tiltakozott – és Trócsányi Lászlónak szeptemberig várnia kell. Igaz, az sem kizárt, hogy Trócsányi ezzel el is kerüli a voksolást, hiszen Orbán Viktor továbbra is ragaszkodik hozzá, hogy őt jelölje az Európai Bizottságba.

Az Index információi szerint az utolsó még talpon maradt fideszes jelöltről sem szavaztak ma. Az Európai Parlament kulturális és oktatási szakbizottsága ugyanis újból elhalasztotta a Fidesz-KDNP-s jelölt, Bocskor Andrea megválasztását a szakbizottság negyedik alelnökének, így róla is csak szeptemberben döntenek majd.

A következőt pedig Orbán mondaná:
Ki kell józanítanunk azokat, akik arra számítanak, hogy az Európai Néppárt parlamenti frakciója megbünteti vagy kizárja a Fidesz-KDNP képviselőit.
 
Utoljára módosítva:
Azért érdekelne ám , hogy Bullmann elvtárs és társai mit is tettek ezen idöalatt amióta a volt szocialista országokat felvették a piac érdkébe a szegénység , a munkanélküliség és munkeerö elszivás leküzdésében ?? Mit is tette ö mondjuk a fasiszta Spanyol jog ellen ? Mit is tett a majd 60 ezer hiányzó Németországbeli egészségügyi dolgozok potlására ? Igaz hozzák majd Koszovóból meg Ázsiából a jól kiképzet ápolokat meg orvosokat ! Utánna meg felháborodottan emlegetik és felhényják ezzen országok hiányait ezen a téren . Ki is vállasza meg a Németországbeli birókat, államügyészeket ?? Nem e az alkotmánybirok is majd mind levitézlet politikusokból állnak ??? Direkt a Bundestagból lesznek mint képviselök e posztokra küldve ! Akkor mi a fenéröl is beszélünk . De lenne yg kérdésem , hogyan akarja ö és társai Orbánt eltüntettni ?? Már meg van e számára mint Olaf Palmé-nek is a gollyó ?? Vagy a kérdés volt nem jó vagy a felelet igaz ? ;)
Mit és mennyit is tettek az egységes adókulcsok érdekében ? Miért nem ott helyben akarják az életkürülményekt javitani , miért kell az embereket otthonukból elüldözni ?? Nagyon sok a miért amire egy kanyi válaswzt az elvtársaktól nemlehet hallani , nekik ma más problémájuk nincsen mint a klima ! Na de kérdem én miért is lett mindenhol az öserök leterolva ? nem e az EU számára , nem e a mi állattartásukhoz és "béna vadászaink" eledeléért a szoja termelés miatt ??:eek:
 
......... ! Na de kérdem én miért is lett mindenhol az öserök leterolva ? nem e az EU számára , nem e a mi állattartásukhoz és "béna vadászaink" eledeléért a szoja termelés miatt ??:eek:
Idén július 29-ére esik a túlfogyasztás világnapja. A Global Footprint Network adatai szerint a Föld lakossága hétfőre használja el a bolygó egyéves erőforrásait.
A Természetvédelmi Világalap (WWF) magyarországi szervezete keddi közleményében azt írja, évről évre egyre hamarabb jön el a túlfogyasztás világnapja. Tavaly még augusztus 1-jére, 2017-ben augusztus 2-ára esett ez a nap. 1970-ben pedig még csak december 23-án értük el a túlfogyasztás határát, azóta mintegy 5 hónappal korábban használjuk el a Föld egy évre elegendő erőforrásait.

A közlemény szerint fogyasztásunkat tekintve jelenleg úgy élünk, mintha 1,75 Föld állna rendelkezésünkre, pedig csak egy van.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Alguien tiene el patrón de Juliet la perezosa, de Ana Maria Craft?
pomagrade wrote on Kincsesbolygó's profile.
Szia! Sajnos nem sikerült még megtalálnom a Viszkok Fruzsi könyvet... Ha szembejön, felteszem majd :)
Hello everyone!!! The Rnata Nativity Bundle pattern is now available!!! Anyone here who already has it and wants to share it?
Erinna Lee has just released a new book: Enchanted Woodland Amigurumi... I hope someone will post it on the forum soon!
remélem jól csinálom!

Statisztikák

Témák
37,864
Üzenet
4,729,633
Tagok
610,703
Legújabb tagunk
Enikő8Horváth
Oldal tetejére