Botokkal és késekkel végeztek a boszorkánynak hitt nőkkel

Öt, boszorkánysággal vádolt nőt öltek meg a kelet-indiai Dzshárkhand államban pénteken éjjel."Az alvó nőkre otthonukban törtek rá, majd kirángatták őket és agyonverték a falusiak, mert azt hitték róluk, hogy boszorkányok" - idézi a Guardian Dzshárkhand állam rendőrségi szóvivőjét.

50 embert letartóztattak, ugyanakkor a gyilkosságokban közvetve az egész falu részt vett, mindannyian felelősek az ártatlan nők haláláért. A rendőrség szerint az őrizetbe vett elkövetők nem tanúsítottak bűnbánatot.

Szemtanúk beszámolói szerint a holttesteket zsákokba tették és a falu határán kívül vitték, ott hagyták a semmi közepén. Az áldozat egyik hozzátartozója azt nyilatkozta, éjfél után törtek be a házba a falusiak, s hiába könyörögtek kegyelemért, a botokkal és éles pengéjű fegyverekkel felszerelkezett tömeg hajthatatlan volt.

Az indiai kormány statisztikái szerint 2000 és 2012 között csaknem kétezer, boszorkánysággal gyanúsított nőt öltek meg. Az áldozatok száma valójában azonban ennél is több lehet, hiszen sok esetről tudomást sem szereznek a hatóságok. Dzshárkhand szövetségi államban különösen sok a péntek éjszakaihoz hasonló eset. A rossz termésért, betegségekért és szerencsétlenségekért gyakran a nőket hibáztatják, akiket aztán boszorkánysággal vádolnak, majd kíméletlenül kivégeznek. Egy-egy ilyen gyilkosság hátterében olykor azonban csak egy területi vita vagy családi viszály áll.
boszi.jpg
 
B
Kéne oda egy maharádzsa, aki Könyves Kálmán reinkarnációja... És az kijelentené hogy boszorkányok pedig nincsenek!
 
Vitatkozni lehet mindenen, de minek vitatkozni nyilvánvaló igazságokon?

Felesleges vitatkozni bármin, akár ez ügyben, akár vallási ügyben. Mindenkinek szíve joga hogy abban higgyen amiben akar. Ha úgy hiszi valaki hogy léteznek boszorkányok engedtessék már meg hogy ez az ő választása legyen. Az hogy mi a nyilvánvaló igazság, az mindig nézőpont kérdése, még ha ez másoknak nem is derogál.
Más kérdés, ha egy agyalágyult elvakultan, és fanatikusan hisz benne és ezért akár képes ölni is. Azon már inkább érdemes vitatkozni.
Mekkora is az emberi élet értéke? Van e joga bárkinek is bármilyen indokkal elvennie azt? Hogy létezhet olyan hely a földön a mai világban, ahol a mai napig ilyen esetek megtörténhetnek?
 
Fesleges vitatkozni bármin, akár ez ügyben, akár vallási ügyben. Mindenkinek szíve joga hogy abban higgyen amiben akar. Ha úgy hiszi valaki hogy léteznek boszorkányok engedtessék már meg hogy ez az ő választása legyen.[/QUOTE]

Egyet értek ezzel a véleménnyel. Igaz, minden kor, minden hely kihozza magából a maga "boszorkányát", ha valami nem jó akkor, találni kell valakit akit ezért okolni kell. Szerintem itt is ez történt.
Az sem kizárt, hogy valaki, vagy valakik ( valószínűleg asszonyok) valamiért ezekre a nőkre haragudtak. Nem tudhatjuk, de az biztos, hogy nem ez a megoldás, hogy egymásnak esnek, esünk.

Mi a XXI. századi emberek itt az EU-ban szörnyülködünk ezen a viselkedésen pedig MO-on is alig 100-120 éve még volt boszorkány üldözés.

És én nem vagyok meggyőződve, hogy ahogyan romlik az élet színvonalunk, ( az ország egyik területén jobban, máshol lassabban ) nem fog valami olyan dolog történni, amit később megbán a nép.

Mert ott se maguktól indultak el ezekért a nőkért, hanem hergelte a tömeget valaki, valakik, hogy mindenért egy , itt öt embert hibáztassanak.
 
Először azt akartam írni hogy tanulatlanok majd eszembe jutott hogy a mai magyarországon is vannak celebek akik egymásra küldenek rontást...így inkább hagyom az egészet.
 
Azt hiszem az RTL-klubbon van egy műsor ahol jósolgatnak meg ilyesmiket csinálnak És ott a kamerába mondja az épp sorba lévő boszorkány!?, mert van köztük férfi is, hogy nézzek a szemébe és küld rám egy csomó bájt és megoldódnak az anyagi gondjaim.
Másnap tényleg megoldódott. Megjött a nyugdíjam, mert 12-e volt.

És ez a műsort is nézheti jópár ember mert ha nem akkor nem tartaná műsorok az RTL-klub.

Azt is mondják és én mottómnak is választottam, hogy a mese se igaz és mégse hazugság mert mindnek van valóság alapja. Akár az Andersen avagy a Grimm-testvérek meséinek.

De megemlíthetném a kedvelt népdalainkat is:

"... még azt mondják, nincs Szegeden boszorkány, pedig annyi, mint a réten a fűszál, engemet is megrontott egy boszorkány, még pedig egy kökény szemű barna lány..."

No és az amit Setni írt, hogy még a cellebek is küldözgetik, most napjainkban a rontást a társaikra...
Persze ezt lehetne fokozni is, de azokon a szegény Dél-Indiai nőkön ez már nem segítene. Remélem nálunk nem jön vissza a boszorkányos világ.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,141
Üzenet
4,804,814
Tagok
615,859
Legújabb tagunk
DrBaksa Szilvia
Oldal tetejére