Csúnyán leszavazták a kerítésünket, lehet bontani és jól be is olvastak

Nem kell az EU-nak Orbán milliárdokból felépített határzára. Leszavazták a GYODÁT a miniszterelnökkel együtt. Ausztria még abba is beleegyezik, hogy Magyarország simán átengedje az országon a menekülteket, ha kerítés nélkül nem tudja a határait ellenőrizni. A kormányfő eddig úgy érezhette, nyerésben van a bevándorlásügyeknek köszönhetően, de tévedett. A bírókat, a rendőröket, az ügyészeket, a honvédeket hívhatja haza. Ja, és a kerítést lehet bontani.


Orbán Viktornak csütörtök hajnalig minden oka megvolt arra, hogy nyeregben érezze magát. Mióta elkezdett mindent uralni a menekültügy, a belpolitikát tekintve tarolt a Fidesz. Magyarország külkapcsolatait és nemzetközi helyzetét nézve azonban már nem volt ilyen egyértelmű a kép, de már itt is voltak biztató jelek. Az éjszakai uniós csúcs azonban egy dologra félreérthetetlenül rávilágított: Európa nem kér Orbán kerítéséből.

Az EU inkább azt mondja, ha csak a kerítéssel tudjuk a menekülteket feltartóztatni, akkor inkább engedjük át őket Ausztriába és Németországba. Ezzel a jó tanáccsal Magyarország megússza azt, hogy teljesen körbebástyázza magát szögesdróttal, ugyanakkor a délkeleti végeken már meglévő fizikai határzár súlyos és drága mementóként nehezedhet a további kormányzásra és a Der Spiegel által már csak „Kerítéskirály”-nak becézett Orbánra. Valóban ebből a vetületből a miniszterelnököt jól csőbe húzták a tanácsadói.

A politika világában igazából egyetlen hasonlóan karakteres politikai álláspont emelkedett ki: a német kancellár Angela Merkelé. Az Orbán–Merkel-párosítás a nyugati sajtóban még úgy is tényezővé tette a magyar kormányfőt, hogy a kommentárok a Gonosz szerepét osztották rá a Jóval szemben. Orbán úgy állította be magát, mint aki egyedül védelmezi Európa határait, és aki egyedüliként képviseli a realitást a menekültkérdésről szóló naiv európai párbeszédben.

Holott valójában úgy tűnik, csak egy dolog volt fontos: az, hogy a menekülteket ne toloncolják vissza a dublini egyezmény értelmében Magyarországra. Az érdekelte a kormányt a legkevésbé, hogy regisztrálatlanul mennek az újonnan érkezők Németország irányába. Nem hagyta magát befolyásolni attól a kritikától sem, miszerint Magyarország embertelenül bánik a menekültekkel, és a beszólásokat legfeljebb kikérte magának hűséges külügyminiszterén keresztül.

A legfontosabb, miként szerda éjjel Orbán Viktor csalódottan magyarázta, nem ment keresztül: mégpedig az, hogy a görög határokat közös, nemzetállamok felajánlásaiból feltöltött erők védjék. Ehelyett az eredeti bizottsági javaslat ment át: a frontországokban (Görögország, Olaszország) november közepéig olyan hotspotokat alakítanak ki, amelyek elvégzik az ujjlenyomat-felvételt és regisztrációt. Ez Orbánnak annyiban kedvező, hogy Magyarország, ha minden igaz, nem lett frontország, hanem az EU ténylegesen megpróbálja Olaszországban és Görögországban elvégeztetni a munkát – amihez minden támogatást megadnak. Kiderült ugyanakkor, hogy az EU nem tart igényt Orbán kerítésére: az osztrák kancellár kerek perec megmondta, ha csak kerítéssel tudjuk a menekülteket megállítani, akkor inkább engedjük át őket – megfelelve egyébként az ENSZ menekültügyi konvenciójának, amely a menedékkérők előtt nyitva tartja a határokat, és egyedileg kell elbírálni az ügyeiket.

A kerítés jelentéktelenné válása mellett Orbán szempontjából eltörpül minden. Az is, hogy az EU nem kíméli magát, és euró-százmilliókat fizetve a gócpontok közelében igyekszik megoldani a problémát, és segíteni a menekülteken – ahogy egyébként Orbán is javasolta. Nem esett szó Oroszországról, amelynek a szerepvállalására Orbán külön kitért. (Arról viszont igen, hogy rendezni kell a viszonyokat Szíriában, de például Franciaország szerint nem – az oroszok által támogatott – Aszaddal). Az európai kvótarendszert, amelyet Magyarország nem szavazott meg, de a róla szóló határozatot végrehajtja, gyakorlatilag minden további nélkül véglegesítették. Az Orbán által vizionált világkvóta nem lesz, de nagyon sok ország nemcsak pénzt ajánl fel, hanem Ausztráliától Brazílián át Kanadáig és az USA-ig befogad menekülteket is.

Az uniós csúcs elhallgattatta – legalább erre az estére – a V4-eket (amelyek közül Lengyelország nem csatlakozott az Orbán vezette alkalmi koalícióhoz). Brüsszel tulajdonképpen kétséget sem hagyott afelől, hogy a V4-ek tiltakozása, vagy épp Horst Seehofer bajor miniszterelnök Orbán melletti, néhány órával korábbi kiállása nem európai szint – és hogy az árnyékbokszuk valójában a hazai ringközönségnek szól. Ami délután Orbán részéről még nagy mondásnak tűnt, a merkeli menekültpolitika morális imperializmusként való megbélyegzése, éjszakára nevetség tárgyává változott az uniós közös nyilatkozatot látva. Európa kinyilvánította, a „jogi és fizikai határzár” nem konform, egységes menekültügyi eljárások kellenek.

Orbán különutas erődemonstrációját nem csak Brüsszel hárította el, végeredményében a román, a szerb és a horvát kapcsolataink is megsínylik.

Vadász Gábor

orbán-brüsszel-1.jpg
 
merkel4_1.jpg




Már elengedték Merkelt, egyre jobban magára marad

A döntő fontosságú uniós csúcstalálkozó előtt egyre kevésbé valószínű, hogy Angela Merkel német kancellár rá tudja venni Európát, hogy azonosuljon a menekültek befogadásának politikájával - írja elemzésében az AFP francia hírügynökség.

Az írás szerzője rámutat: Franciaország "elengedte" Merkelt, Kelet-Európa országai pedig egyenesen szembe mennek vele, emellett otthon is csökken a népszerűsége, s egyre nő az ellenállás azzal a politikával szemben, amely miatt tavaly egymillió menedékkérő érkezett az országba.

"Az európai vezetők február 18-19-i csúcstalálkozója előtt ugyanakkor kevés a szövetségese"

- mutat rá a lap, felidézve, hogy Merkel európai megoldást ígért a németeknek a menekültáradat csökkentése érdekében, amin a kötelező befogadási kvótákat érti.

Manuel Valls francia miniszterelnök a minap a müncheni biztonságpolitikai konferencián beszélt arról, hogy Európa nem tud több menekültet fogadni, s Párizs nem támogatja a kötelező elosztási mechanizmust, míg Kelet-Európában szinte egyhangú Merkel politikájának elutasítása.

Az elemzés arra is kitér, hogy a kvóták mellett a német kancellár szerint az embercsempészek elleni fellépés, valamint a török, a libanoni és jordániai menekülttáborok életkörülményeinek javítása kell az áradat megfékezéséhez.

A müncheni konferencián elhangzottakból az AFP kiemeli Ursula von der Leyen német védelmi miniszter nyilatkozatát, aki szerint az ötszázmilliós Európa alapjait nem rázhatja meg 1,5-2 millió menekült, s a kontinens nem kapitulálhat emiatt. John Kerry amerikai külügyminiszter szerint a menekültválság szinte az EU létét fenyegető kihívás, Merkel kancellár viszont nagy bátorságról tesz tanúbizonyságot.

Dmitrij Medvegyev orosz kormányfő ezzel szemben "hülyeségnek" nevezte a német politikát.

Konszenzus hiányában Merkel pénteken jelezte: önkéntes országok csoportja oszthatja szét egymás között a menekülteket, ha cserébe Törökország fellép az illegális migrációval szemben. Arról Merkel egyelőre nem beszélt, hogy mely országok jelentkeznek önként, hogy befogadják a migránsokat, ám vezetőik Brüsszelben tanácskoznak majd a török vezetéssel.

A nyár és az ősz folyamán az uniós országok nagy nehezen 160 ezer menekült elosztásáról állapodtak meg, ám eddig mindössze pár száz embert sikerült szétosztani a tagállamok között, s nagyon úgy fest, hogy a terv füstbe megy. Látva ezt a megosztottságot, s miközben az unió azt szorgalmazza, hogy Törökország minél több olyan embert fogadjon be, akik a szíriai konfliktus elől menekülnek, a török elnök a héten azzal fenyegetőzött, hogy megnyitja az utat nyugat felé a migránsok előtt.

"Véges a türelmünk" - idézi a francia hírügynökség a török elnököt.
 
Merkel kancellár viszont nagy bátorságról tesz tanúbizonyságot.

Dmitrij Medvegyev orosz kormányfő ezzel szemben "hülyeségnek" nevezte a német politikát.

Medvegyev az én első gondolatomat is megfogalmazta, és azt hiszem, még nagyon sokakét.

Az biztos, hogy Merkel tényleg "törököt fogott" a bevándorlás-politikájával. Ahogy már írtam, ha most lezárja No. határát, azzal saját magát köpi szembe, hisz végig azt kommunikálta, hogy "menekültek" elől nem szabad elzárni az útvonalat. Ha viszont elismeri, hogy hibázott, felelnie kell egymillió kiutasíthatatlan bevándorló miatt, akiket ellenőrizetlenül engedett be az ország területére, ergo hazaárulást követett el.
Ha pedig folytatja ezt a retorikát és politikát, még nyáron megbukik, vagy hamarabb.
Mondjuk ez így is úgy is bekövetkezik.
Áldásos tevékenységének köszönhetően pedig az EU recsegve ropogva hullik szét. Remélem, hamarabb lezárják a német határt, semhogy Merkel megléphetne a felelősségre vonás elől!
 
Utoljára módosítva:
Minden postodban leirod Merkel politikajanak altalad velt hibait, pedig nem csak a menekultek mellett all ki , hanem a magyarok mellett is , annak ellenere,hogy regeteg kritikat kap.

Nem tul szimpatikus a nyugat-europa adofizetoknek az a tamogatas amit olyan orszagokank adnak ,akik reggeltol estig szidjak es kritizaljak es homlok egyenes mas politikat kepvisel, messze nem a liberalis demokraciat erositik.....nem baj majd kiszalltok az eubol es meg lehet mutatni mire is lehet menni.
Remelem legalabb ilyen vehemenciaval fogod az utat mutatni ....
 
A német közvélemény már-már hazaárulásnak tartja Merkel tetteit

Nem elég csak figyelmeztetni, cselekedni kell. Ezt hangoztatta Markus Söder bajor pénzügyminiszter a Der Spiegelnek adott interjújában, aki szerint hiányzik a demokratikus legitimáció Angela Merkel német kancellár menekültpolitikája mögül, ezért a törvényhozás alsóházának szavaznia kell arról, hogy folytatható-e még a Merkel-féle politika. Nem ő az egyetlen, aki változást sürget...

A közvélemény már-már hazaárulásnak tartja azt, amit Angela Merkel elkövet – jegyezte meg. Hozzátette, sokan úgy tartják, hogy a német kancellár megbolondult, mivel józan ésszel nem fogja fel, hogy mit tesz Németországgal. Angela Merkel ugyanis nap mint nap kijelenti, hogy konzekvensen kitart a bevándorlási politika mellett – mondta a szakértő. Már hónapokkal ezelőtt kivette a Belügyminisztérium kezéből a döntést és átvitte a kancelláriahivatalba, egyeduralkodóként dönt a kérdésben - magyarázta.

Ezek az emberek radikális viselkedésükkel, politikai és vallási nézeteikkel szítottak háborút, és azzal, hogy Európába jönnek, a háborúnak nem lesz vége, csak áthozzák hozzánk a konfliktusukat – jegyezte meg a biztonságpolitikai szakértő. A határ még mindig nyitva van, a statisztikák szerint naponta 3400-lépik át az osztrák-német határt."

--------

Ez egy egyhónappal ezelőtti cikkből van. Merkel azonban nem hajlandó meghallani a németek véleményét, vagy csupa olyan virtuális álomvilágban élő tanácsadó veszi körül, mint amilyen Ernoe. De úgy látszik, a németek türelme végtelen.
Csakhogy egy hónap múlva újra napi tíz-húszezer migráns fog átmasírozni a német határon. Merkel nagyobb kárt okozott Németországnak, mint anno Hitler, és az a baj, hogy egész Európát is ugyanúgy magával rántotta. Már tavaly leírtam: a németek immár harmadszor vágják gallyra Európát egyetlen évszázadon belül. De hogy ebből hogyan mászunk ki, fogalmam sincs, de az a baj, hogy a vezetőknek sincs. Én egyáltalán nem tapsolok ennek, sokkal inkább aggódok! Nem magam miatt, hanem a gyermekeim miatt!



 
Hogy érted ezt? Bezárja a bódékat, a kulcsot meg eldobja? :)
A lezárt határ csak azoknak okoz kellemetlenséget, akik eddig a hivatalos határátkelőhelyet használták, a többi számára semmi jelentőséggel nem bír.
Viszont azután majd mi is gyalogolhatunk, erdőn-mezőn át.

Igen, ezzel én is tisztában vagyok. Csak képletesen írtam.
 
Minden postodban leirod Merkel politikajanak altalad velt hibait, pedig nem csak a menekultek mellett all ki , hanem a magyarok mellett is , annak ellenere,hogy regeteg kritikat kap.

Nem tul szimpatikus a nyugat-europa adofizetoknek az a tamogatas amit olyan orszagokank adnak ,akik reggeltol estig szidjak es kritizaljak es homlok egyenes mas politikat kepvisel, messze nem a liberalis demokraciat erositik.....nem baj majd kiszalltok az eubol es meg lehet mutatni mire is lehet menni.
Remelem legalabb ilyen vehemenciaval fogod az utat mutatni ....

Drága Melitta, nem csak "általam vélt" hibák azok, amit Merkel csinál, hanem a német politikusok szerint is, és most már lassan egész Európa szerint is. Igen, leírom, hogy sztem Merkel óriási hibát csinált, hiszen azért osztod meg ezeket a cikkeket, hogy mi pedig megosszuk a véleményünket. Nekem ez a véleményem, nem muszáj vele egyetérteni. És azért írtam le, mert el vagyok keseredve amiatt, ami most Európában történik. Én nagyon szerettem volna, ha ez a közös Európa jól sül el, én az EU-t annak idején üdvözöltem, és drukkoltam ennek a grandiózus próbálkozásnak, amivel a sok háborút megélt európai népek végre együttműködésben és békében élnek egymással!

És most azt látom, hogy egy őrült német nő valami félreértelmezett politikai nagymama szerep miatt tönkreteszi ezt a remek lehetőséget, hogy Európa politikailag és gazdaságilag is egy egységes stabil régió legyen. Az emberbarát szerepében tetszelegve Európa megszállásához asszisztál, sőt tevékenyen segíti ezt az iszlám hódítást, amit eddig a történelem során Európa kétszer már visszavert súlyos véráldozatok árán. Most kihasználva az emberek humánus érzelmeit, félrevezetve őket, diktatórikus módszerekkel rákötelezte saját lakosságát és az EU tagországokat, hogy tűrjék ezt a tömeges muszlim bevándorlást, és ezzel ismét a széthúzás, az anarchia és az ellenségeskedés szélére sodorta Európát! Ez történelmi bűn! Én ennek az elkeseredésemnek adok hangot, és cseppet sem tapsolok neki!

Nagyon el vagyok keseredve, mert épp hogy kezdett kimászni az EU és Magyarország is a 2008-as válság okozta sokkból, és kezdi összeszedni magát gazdaságilag, erre most itt van ez a migráció, amit Merkel teljesen félrekezelt. Sőt, most már a tagállamok szuverenitását sem tartja tiszteletben.
Igen, most ha szavazni kellene, én is az Unió ellen szavaznék. Magyarország évszázadok óta először független. Semmi pénzt nem ér meg, hogy ismét tartományai legyünk a németnek vagy akárkinek. Az EU támogatások miatt pedig ne aggódj. Ha megvonják, annyival kevesebbet fognak zsebre tenni a Mészáros-félék, úgyis az ő zsebükbe vándorolt. Nem kell őket félteni, nem fognak éhen halni.

És ha ti rasszizmusnak meg nacionalizmusnak nevezitek, hogy nem akarunk egy újabb megszálló, idegen hatalmat a hazánkban, sem európait, sem iszlámot, akkor nevezzétek annak. Én hazaszeretetnek hívom. Ez az ország mindig mindenkit szívesen látott, aki itt szeretett volna élni, letelepedni, beilleszkedni, nekem is van afgán és kínai barátom is, és mindig menedéket nyújtott a háború elől menekülőknek, a délszláv háború idején 100 ezernek, és most is mindenkit befogadunk Ukrajnából, sőt, hívjuk őket, hogy jöjjenek ide a harcok elől. De a határainkon erőszakkal betörő, a rendőreinket kövekkel dobáló, a törvényeinket semmibe vevő, hódítóként viselkedő, követelődző, agresszív tömeget nem akarjuk itt látni, akármilyen nemzetiségűek vagy vallásúak. Akkor sem, ha ezért lenáciznak minket.

És hozzáteszek még valamit: ha nincs az Unió, hanem nemzetállamok lettek volna, ez a muszlim migráció sosem következett volna be! Egyetlen európai ország sem lett volna olyan hülye, hogy több százezer illegális bevándorlót minden ellenőrzés és papírok nélkül beengedjen az országa területére. Még a német se!!! Merkel is azzal az ideával hívta és engedte be őket, hogy ő majd úgyis szétosztja őket a tagállamok között. Csak éppen ezt elfelejtette megbeszélni a saját lakosságával, a tagországokkal, meg a migránsokkal is!
Nemzetállamok szintjén ez SOHA nem következhetett volna be! Pedig mindenki ugyanolyan humánus ország lett volna. Vagy akkor mindenki rasszista lett volna? Talán inkább józan gondolkodású, nem? Ezen is érdemes elgondolkodni.
 
Utoljára módosítva:

-
Nagyon köszönöm, hogy belinkelted a magyar propaganda videot aminek a journalizmushoz semmi köze ez két magyar ember törzsasztali beszélgetése, semmi más.
-
Már maga a stilus elárulja, hogy milyen célbol készült a film, "visszadonbálják öket" mondja a sportossan öltözött figura a filmben. Hát ez egy hangnem. Nyugati országok nem "dobálnak " vissza menekülteket.
-
Ha egy magát kormányszovivönek tarto személy ilyen hangon beszélne a nyilvánosság elött emberekröl, ugy mind tárgyakrol, azt a közvélemény rögtön kidobná magábol. A gyerekeket rugdalo ujságiro ugy látszik nem tekinthetö kivételnek.
-
Milyen bizonyitékokat hoznak fel az állitásaikra. "Beszéltem egy AfD alapitoval" mondja a jobboldali.
Hát ki az az AfD? Hogy hivják a figurát akivel beszélt? Csak nem az aki éppen szabadlábon van?
-
Azt állitani, hogy a mohamedánok nem képesek "5 generatio után sem beilleszkedni" No.-ban egy heccelés, rágalmazás. Miért a parlamentben nem szereplö AfD párttagokkal beszélt miért nem török-származásu politikusokkal, miniszterekkel?
-
Németországban a politikusok 5%-a bevándorlo multtal rendelkezik. Mo.-on még nök sincsenek a parlamentben de ezt nem emliti a katona-hajvágással rendelkezö, a másik nép javithatatlan macso a szemében.
-
Orcátlan hazugság, hogy "a takaritonök nem mernek bemenni a menekültekhez", ugy beszélni mindha a menekültek kiszolgáltatnák magukat, a németek lennének a "rabszolgák" egy rágalmazás, csodálom, hogy a magyar közvélemény ilyesmit eltür a képernyön. :mad2:
-
Megvan annak az oka, hogy miért nem a menekültek tisztogatják a menekülthelyen a mellékhelységet, nemcsak azért mert nem privát-WC-röl van szo hanem nagyüzemröl aminek a kezeléséhez specialistákra van szükség, a menekültotthonok többsége átmeneti, csak ideiglegesen vannak ott az emberek.
-
Itt kesztyüvel, speciális mososzerekkel, dolgoznak a service alkalmazottak, nem mind a nagymamáink, egy menekült azt sem tudná melyik boltban szerezze be a tisztitoszert... Az hygiene személyzetnek munkaruhájuk van, amit levetnek ha hazamennek és a gyerekeiket a karjukba veszik, de ügye ez nem tünik fel a magyar közönségnek, ott még az "asszony csinál mindent". Csak szajkozzátok a "biztonsági szakember" véleményét.
-
Még egy, a fiatalkoruakrol. Igaz, hogy az ittmaradás vagy a hazaküldés kérdése néha 1 éven mulik. Semmi meglepö nincs abban, hogy vannak akik megprobálnak füllenteni, ez érthetö, ki ne tett volna már ilyet a sedülökorban levö gyerekével néhány forint sporolás érdekében? Itt emberi sorsokrol van szo.
-
Ugyancsak egy felbujtás azt állitani, hogy tizezreket kéne a Német államnak computer-tromographiai vizsgálatokra kiadnia a kormeghatározás miatt. De ez üll, a magyar közvélemény ezt akarja hallani. :(
-
Az igazság, hogy a kormeghatározás pontatlan, +/- 2 év is lehet, a vizsgálathoz röntgent alkalmaznának ami potentiálisan rákot elösegitö, ezért már a menekülthullám kezdete elött, a mult év juniusában a "Deutsche Ärztetag" határozatot hozott, hogy nem csinálnak ilyen vizsgálatokat.
-
A negativ következmények melett megemliteném, hogy világszerte 15 millio kislány lesz 18 éves kora elött összeházasitva, 62 millio nem mehet iskolába mert idösebbnek titulálják öket. Sok hozzánk jött menekült, különösen lányok, szörnyü borzalmakat voltak kénytelenk átélni a menkülés során.
 
Ernoe, amit írtam, nem az én álláspontom, hanem az iszlám álláspontja. Mi lenne, ha már ott van előtted a net, beütnéd a gúgliba, és megnéznéd, mit tanít az iszlám? Jól látod, az iszlám ideológia és a neonáci ideológia kéz a kézben jár! Ugyanarról a tőről fakadt! Ezért is akkora döbbenet, hogy a németek, akik állítólag leszámoltak a náci múltjukat, ilyen lelkesen felkarolnak egy ugyanolyan, sőt, még rosszabb ideológiát.

És döbbenet, hogy Te, aki állítólag nagy emberbarát vagy, ennyire preferálod, hogy Németországban ismét egy olyan ideológia jusson hatalomra, ami abszolút mértékben intoleráns minden emberi szabadságjoggal szemben. Ebből csak két dologra tudok gondolni: vagy álszent vagy Ernoe, vagy teljesen tudatlan. Merem remélni, hogy ez utóbbi.
-
Kedves Jászladány
-
Hozzánk menekültek jönnek nem "az islam". Továbbá ahogy a keresztény egyházak, szekták egymástol eltérö modon extremisták vagy sem ugyan ugy van ez az islam-vallásuak között is.
-
Te engem automatikusan kereszténynek tartanál mert magyarország cimerében ott van romai bitofa, hát nem. Senki sem születik kereszténynek vagy mohamedánnak a védtelen gyerekek ugy lesznek indoktrinálva a szüleik, környezetük álltal, szerencsére a vallásosság gyogyithato.
-
Hangsulyozom, a téma nem az, hogy az IS ami elöl az emberek menekülnek milyen elveket vall, hanem az, hogy te ismeretlen embereket megrágalmazol, egy kalapálá veszel. Mi lett volna ha nekünk nem adtak volna menedéket a nyugati országok, mondván ahonnan jövünk mindenki kommunista, a választások 99%-a erre a pártra esett.
-
En nem tartom magamat emberbarátnak, én nem önzetlenségböl kooperálok a többi emberrel hanem azért mert ez a legjobb és leg tartossabb strategia az összes ember számára. Nem utálhatok mindenki mert nincs is lehetöségünk mindenkit megismerni. :)
-
Most is arra probálsz ösztönözni, hogy gyülölködjek mert ez a ti országotokban szemlátomást államilag elrendelt, látom a sirion01 belinkelte videobol.
 
Érdekes........

".......Wernher von Braun egy tudós-kutató-mérnök volt. A Harmadik Birodalom idején szabad kezet kapott, így kibontakozott zsenialitása. A háború végére szembesült azzal, hogy nem jó célt szolgált. Amerikában kapott új lehetőséget, az űrkutatásban. Szintén szabad kezet kapott, azonban a NASA-nál töltött utolsó éveiben szembesült azzal, hogy újra nem jó célt szolgált.

Rájött, hogy az űrkutatás nem az emberiséget szolgálja, hanem ellenkezőleg, az emberek elbutítását, rabságban tartását. Utolsó évében, mikor már komoly beteg volt, munkatársainak, ismerőseinek sok mindent elmesélt, lediktált, őszintén.

Daganatos betegségben halt meg, ennek lelki oka, hogy nem tudta feldolgozni az információkat, amelyek a birtokába jutottak. Elmondása szerint a nyugati államok az emberek félelemben tartására a keleti fenyegetettségre fognak hivatkozni, ha ez esetleg nem lesz, akkor a terrorizmusra, majd ha ez sem lesz, akkor akkor idegen civilizációk vélt vagy valós támadására, mondta mindezt halála előtt 1977-ben....."
 
Érdekes........

".......Wernher von Braun egy tudós-kutató-mérnök volt. A Harmadik Birodalom idején szabad kezet kapott, így kibontakozott zsenialitása. A háború végére szembesült azzal, hogy nem jó célt szolgált. Amerikában kapott új lehetőséget, az űrkutatásban. Szintén szabad kezet kapott, azonban a NASA-nál töltött utolsó éveiben szembesült azzal, hogy újra nem jó célt szolgált.

Rájött, hogy az űrkutatás nem az emberiséget szolgálja, hanem ellenkezőleg, az emberek elbutítását, rabságban tartását. Utolsó évében, mikor már komoly beteg volt, munkatársainak, ismerőseinek sok mindent elmesélt, lediktált, őszintén.

Daganatos betegségben halt meg, ennek lelki oka, hogy nem tudta feldolgozni az információkat, amelyek a birtokába jutottak. Elmondása szerint a nyugati államok az emberek félelemben tartására a keleti fenyegetettségre fognak hivatkozni, ha ez esetleg nem lesz, akkor a terrorizmusra, majd ha ez sem lesz, akkor akkor idegen civilizációk vélt vagy valós támadására, mondta mindezt halála előtt 1977-ben....."
-
Eltekintve a mérnöktöl, nem a nyugat heccel bennünket a menekültek ellen hanem a kelet. Ha nem vetted volna észre. :)
 
Hozzánk menekültek jönnek nem "az islam".
Csakhogy velük együtt jön az islam is ha akarod, ha nem. Kicsit olvasgasd a koránt, nehogy úgy járjatok, mint a franciák, ahol már városnegyedek az övék, ahová még a rendőrök se mennek! Mellesleg Albániában, Koszovóban vagy Pakisztánban milyen háború zajlik?

...szerencsére a vallásosság gyogyithato.
Az igen, de a vallási fanatizmus, a kultúra nem!

Hangsulyozom, a téma nem az, hogy az IS ami elöl az emberek menekülnek milyen elveket vall, hanem az, hogy te ismeretlen embereket megrágalmazol, egy kalapálá veszel. Mi lett volna ha nekünk nem adtak volna menedéket a nyugati országok, mondván ahonnan jövünk mindenki kommunista, a választások 99%-a erre a pártra esett.
Viszont ők hosszú hónapokig, néha évekig lágerekben éltek teljes megfigyelés alatt! Nem ingyen wi-fi mellett teljes ellátással. Akik anno pl. Sanghai felé menekültek elmondták egy interjú során, hogy sokszor az éhhalál szélén lebegtek, mert nem kaptak meg mindent kívánságaik szerint és bizony mindenért keményen meg kellett dolgozniuk a lágerben. Szerinted ehhez hasonló van ma a németeknél, vagy a franciáknál netalán a svédeknél? A törököknél ott igen, nem is tetszik nekik ott. Ha menni akar onnan tegye meg, de ennek meg van a módja!!! És az nem ez!

Most is arra probálsz ösztönözni, hogy gyülölködjek mert ez a ti országotokban szemlátomást államilag elrendelt, látom a sirion01 belinkelte videobol.
Senki nem kér rá, hogy gyűlölködj, de adassék már meg nekünk is a lehetőség, kiket akarunk elfogadni és kiket nem. És már megbocsáss, de az első benyomás igen is sokat számít egy idegen kultúrájú egyén esetén. Lehetne itt rengeteg videóval prezentálni ennek a csűrhének a viselkedését, amit itt műveltek nálunk, pedig csak a kötelező utat kellett volna bejárniuk és mehettek volna isten hírével hozzátok!

És még egy apró megjegyzés: attól, hogy nem itt élsz, még magyar maradsz ha tetszik, ha nem. És bizony Merkel asszonyság ezt most nagyon, de nagyon elkúrta! Erre magad is rá fogsz jönni, amikor azért jössz szépen haza, mert az álom munkád és az álom fizetésed megcsappan, mert ezt a tömeget valamiből el kell tartania a német államnak.
 
Utoljára módosítva:
Kedves Jászladány, a szavahihetöségedet csak csorbitod a sok ellentmondással.
-
Egyszer az állitod az Orbánnal egyetemben, hogy a "gazdag zsido ember" financirozza a Sziriai menekülteket,
-

Mióta képviseli Soros az egész zsidóságot?
Tökmindegy, milyen származású Soros, senki előtt sem kérdés ma már, hogy vaskosan benne van a muszlim migráció finanszírozásában. Ő maga buzdította, sőt, szinte követelte az EU államoktól, köztük Magyarországtól is, hogy fogadják be a muzulmánok tömegeit.
Tudnia kellett, hogy ez milyen veszélyt jelent az európai zsidóságra nézve. Hogy miért teszi ezt mégis, azt tőle kérdezd meg.

A zsidok tömeges kivándorlásának Franciaországbol egészen más oka van, ezt pedig Le Pen választási sikere.


Nem értem, hogy miért vitatkozol itt, ráadásul ilyen agresszíven, ha egyszer ennyire nem vagy tájékozott. Franciaországban "2011 óta 45 százalékkal (!) nőtt az antiszemita támadások száma, az elkövetők többnyire muszlim bevándorlók."

http://zsido.com/franciaorszag_az_europai_antiszemitizmus_kozpontja/

Le Pennek nem volt semmiféle választási sikere. Éppen hogy nagyot bukott decemberben:
http://www.atv.hu/kulfold/20151213-nagyot-bukott-le-pen-partja-a-francia-valasztasokon

Könyörgöm Ernoe, tájékozódjál, olvassál, és ne engem fárassz a légből kapott téves információiddal!
 
Ernoe, miért nem mersz te őszintén beszélni? Fogsz valaha? Szerintem inkább majd akkor folytassuk. Térjünk erre vissza pár hónap múlva, hátha akkor már nem ködösítesz meg polkorrektkedsz itt nekem.
Így nem lehet beszélgetni, hogy Te folyton mást mondasz, mint amik a tények, közben pedig még vagdalkozol is.
 
Csakhogy velük együtt jön az islam is ha akarod, ha nem. Kicsit olvasgasd a koránt, nehogy úgy járjatok, mint a franciák, ahol már városnegyedek az övék, ahová még a rendőrök se mennek! Mellesleg Albániában, Koszovóban vagy Pakisztánban milyen háború zajlik?


Az igen, de a vallási fanatizmus, a kultúra nem!


Viszont ők hosszú hónapokig, néha évekig lágerekben éltek teljes megfigyelés alatt! Nem ingyen wi-fi mellett teljes ellátással. Akik anno pl. Sanghai felé menekültek elmondták egy interjú során, hogy sokszor az éhhalál szélén lebegtek, mert nem kaptak meg mindent kívánságaik szerint és bizony mindenért keményen meg kellett dolgozniuk a lágerben. Szerinted ehhez hasonló van ma a németeknél, vagy a franciáknál netalán a svédeknél? A törököknél ott igen, nem is tetszik nekik ott. Ha menni akar onnan tegye meg, de ennek meg van a módja!!! És az nem ez!


Senki nem kér rá, hogy gyűlölködj, de adassék már meg nekünk is a lehetőség, kiket akarunk elfogadni és kiket nem. És már megbocsáss, de az első benyomás igen is sokat számít egy idegen kultúrájú egyén esetén. Lehetne itt rengeteg videóval prezentálni ennek a csűrhének a viselkedését, amit itt műveltek nálunk, pedig csak a kötelező utat kellett volna bejárniuk és mehettek volna isten hírével hozzátok!

És még egy apró megjegyzés: attól, hogy nem itt élsz, még magyar maradsz ha tetszik, ha nem. És bizony Merkel asszonyság ezt most nagyon, de nagyon elkúrta! Erre magad is rá fogsz jönni, amikor azért jössz szépen haza, mert az álom munkád és az álom fizetésed megcsappan, mert ezt a tömeget valamiből el kell tartania a német államnak.

Kedves Marton

Ne keltsél hisztit, hozzánk talán 1 millio menekültjelölt jött akiknek a statuszát elöször megkell itélnünk, nem letelepedök. Tapasztalatbol tudjuk, hogy legalább az 1/4 e rövidesen visszamegy, a többinek sincs állando letelepdési engedélye.
-
Ami a muszlem vallást illeti, tudnod kéne, hogy nállunk ez nem számit vallásnak, legjobb esetben egy "közérdekü egyesületnek". Elismert vallás a kereszténység és a zsido vallás, ezek vannak privilegizálva az államtol. Ugyhogy semmi okod itt az aggodalomra.
-
Franciaországban más a helyzet, ott a vallás valoban privát dolog, továbbá a mohamedánok nem most jöttek hanem korábbi "alatvalok" voltak és ez nyomja rá a bélyeget a kapcsolatukra.
-
Ha egy kicsit odafigyelnél a világra, egyetlen vallás sincs elömarsban (kivéve magyarisztánban, talán már nincs is állami iskola :)) az egyetlen csoport amelyik nö azok az "atheisták", tehát kényszerképzetek nélküliek sora..:)
-

Azt is elhallgatod, hogy rengeteg Sziriai keresztény (nem mindha az jobb ember lenne), No.- kezdetben csak ilyen orientátioju menekülteket fogadott be.
-

Ne akard nekem elmagyarázni, hogyan éltek a szovjett-blokbol elmenekült országok polgárai nyugaton. Ha lágerbe voltak akkor azért mert nem volt ismerösük, rokonuk ahol megszállhattak volna. Természetes, hogy egy lelépett kommunista vezetövel ovatosabbak voltak, de nem volt Gauntanamo.
-
Senki nem kér rá, hogy gyűlölködj, de adassék már meg nekünk is a lehetőség, kiket akarunk elfogadni és kiket nem.
-
Probáld meg észrevenni, hogy én nem tukmálok rátok senkit, amit tesztek a saját lelkiismeretetekkel kell egyeztetni. Az összes topikban olyanora bukkanok mind te és a Jászladány... valotlanságokat terjesztetek nyugateuropárol amerikárol, ti akarjátok megmondani, hogy itt mi van. Nekem nem marad más hátra mind dementálni. Igazán idelye lenne hogy a magyar mediák valosághoz hüen és sokoldaluan informálnának benneteket. Per pillanat csak a kormány szocsöve a közmedia.



-
 
Utoljára módosítva:
http://www.atv.hu/belfold/20150223-ideologiak-ellen-nem-lehet-bombakkal-harcolni

Az Európában élő muzulmán fiatalok egy része dzsihádot akar, sokan vágynak arra, hogy öngyilkos merénylők legyenek.

Az Uránia moziban tartott teltházas előadást a radikális iszlamistákról szerzett tapasztalatairól Zvi Yehezkeli izraeli televíziós oknyomozó újságíró, aki tökéletes arab tudása segítségével, élete kockáztatásával több európai iszlám közösségbe is beépült, és objektív tudósításokat készített erről a zárt világról. Az így szerzett tapasztalatairól beszélt az „Európa robban” című rendezvényen, ahol több részletet is levetítettek riportfilmjéből.

Attention Ernoe: Nem csak par Canadahunos rasszista gondolkozik igy.

Yehezkeli az iszlám közösségekbe való beépülése során észrevette, hogy a harmadik, negyedik generációs muzulmán fiatalok már nem vágynak arra a békés, multikulturális együttélésre, aminek a reményében a szüleik elhagyták a Közel-Keletet. Helyette dzsihádot akarnak, és sokan vágynak arra, hogy öngyilkos merénylők legyenek.

"...a közelmúltban történt európai támadások elkövetői nem külföldiek voltak, hanem helyi lakosok. „Észre kell vennünk, hogy ha egy muzulmánt valaki megsért, akkor társai a világ bármely pontján bosszút állhatnak helyette. Ma már nem kell repülőket eltéríteni, elég egy kés vagy egy pisztoly a gyilkoláshoz. Az áldozatok többsége pedig nem is tudja, hogy miért kell meghalnia.”

"...Yehezkeli szerint az iszlám vallásúak hiába vannak kisebbségben, rákényszerítik az akaratukat a többségi társadalomra. A nyugati demokráciában ez éppen fordítva szokott történni, ezért sem tudnak mit kezdeni ezzel a helyzettel. „Kihasználják a demokrácia adta jogaikat, és a demokrácia ellen lépnek fel.”

"....Éppen ezért abba kell hagyni a struccpolitikát, és fel kell ébredni.” Hozzátette, hogy a nyugatiak két dologtól félnek: a rasszizmustól és a háborúktól, és ezért sem mernek szembenézni a körülöttük folyó eseményekkel. „A radikális muzulmánok szemében mindannyian hitetlenek vagyunk, ezért mindannyian célponttá válhatunk. A nyugatnak fel kell készülnie a háborúra”

http://www.atv.hu/videok/video-20150503-rendkivuli-interju-zvi-yehezkeli
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,164
Üzenet
4,810,282
Tagok
616,202
Legújabb tagunk
Pomaházi Krisztina
Oldal tetejére