Hírek Daniel Freund: Egy olyan politikus számára, aki a korrupció ellen kíván küzdeni, a mai magyar kormány természetes ellenfél

A zöldpárti német politikus szerint bár folytattak előremutató tárgyalásokat is Budapesten, mégis az az összkép alakult ki bennük, hogy a kormány egyáltalán nem tesz meg mindent a források felszabadítása érdekében.

Nem kaptak elegendő garanciát Budapesten arra, hogy az EU-s pénzek eljutnak majd a magyar adófizetőkhöz, vállalatokhoz, civil szervezetekhez, valamint közösségekhez és nem Orbán Viktor holdudvarát fogják gazdagítani – nyilatkozta Daniel Freund német zöldpárti politikus..

Freund az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottsága által delegált küldöttség egyik tagjaként érkezett Magyarországra, hogy megnézze, mennyire igyekszik teljesíteni Budapest az uniós pénzek felszabadításához kitűzött feltételeket. A politikus úgy látja, hogy nem nagyon. Mint elmondta, bár folytattak előremutató tárgyalásokat is Budapesten, mégis az az összkép alakult ki bennük, hogy a kormány egyáltalán nem tesz meg mindent a források felszabadítása érdekében.

Freund egészen odáig ment, hogy kijelentette: egy olyan politikus számára, aki a korrupció ellen kíván küzdeni, a mai magyar kormány természetes ellenfél. Majd kijelentését alátámasztandó, sorolni kezdte a számára elképzelhetetlen állapotokat, amiket Magyarországon talált:
  • 8 éve működik vészhelyzeti alapon az ország,
  • a rendeleti kormányzás gyakorlattá vált,
  • a parlament beleszólása nélkül módosítják 95 alkalommal a költségvetést,
  • a fékek és ellensúlyok egyáltalán nem érvényesülnek sem az Országgyűlés, sem az állami hivatalok részéről,
  • példátlan Európában, hogy egy kormány ennyire megszállja a politizálás független tereit a médiától a civil szervezetekig,
  • a korrupció szisztematikus jellege.

1684857040373.png
 
Gumelig ,
már megbocsájts , de gondolom ha egy Rákosi katonája gyermekének , van nálatok abból is elég feltennéd ugyenezt a kérdést , gondolom ö meg az akkori "Népi demokárét" kivánja vissza ! Mondom ez mindig attól függ melyik oldalán állt az illetö a barrikádnak ! ;)
Azok orbánfüggő köpönyegforgatók lettek.

"A kommunista nem vész el, csak átalakul"
 
Utoljára módosítva:
Gumelig ,
már megbocsájts , de gondolom ha egy Rákosi katonája gyermekének , van nálatok abból is elég feltennéd ugyenezt a kérdést , gondolom ö meg az akkori "Népi demokárét" kivánja vissza ! Mondom ez mindig attól függ melyik oldalán állt az illetö a barrikádnak ! ;)
Visszatérve, mi ez a "van nálatok abból is elég"
Megkérdezhetném, hogy melyik oldalról kerültél te elő... ;)
 
Utoljára módosítva:
Van aki a korrupció ellen szólal fel van aki meg a háború miatt.
"Háborúpárti" - kiabálták Olaf Scholznak a szociáldemokrata párt egy nagygyűlésén azok a demonstrálók, akik ezek szerint Orbán Viktor béketáborához tartozónak érzik magukat.
"Háborúpárti? Putyin a háborúpárti! Ő masírozott be Ukrajnába kétszázezer katonával. Ő mozgósított még ennél is több embert. Ő kockáztatja saját honfitársai életét. Miközben itt azt üvöltik, hogy legyen béke fegyverek nélkül, Putyin hihetetlen mennyiségű tankot, rakétát irányít Ukrajnára. Városokat, falvakat, utakat és vasútvonalakat pusztít el. És számolatlanul mészárolja az ukránokat, gyerekeket és öregeket" - üvöltötte maga is elég indulatosan.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Olds Mobil wrote on volac's profile.
Szia Volac.Érdeklődnék, hogy a Háború gyermeke nincs meg neked véletlen midibe szövegel? Üdv István,
fancsarumból wrote on Pityesz46's profile.
Kedves Pityesz46 !
Én is veszem a bátorságot, szeretném elkérni a szerkesztő program nevét ,amivel énekhangot lehet kiszűrni !
Köszönettel : Kovács Ferenc
ani515 wrote on Éleskés's profile.
Szép napot kívánok!
Szerettem volna megnézni ezt
és ez történt:
Hoppá! Bizonyos problémákba ütköztünk.
A művelet végrehajtásához nem rendelkezel megfelelő jogosultsággal.
Ha ki lehet ezeket a "problémákat" javítani, akkor kérem szépen.
Biróné Cs. Katalin wrote on ladysla's profile.
Kedves Ladysla, kérlek segíts!
Évek óta nem voltam a fórumon. Hogyan lépek be az e-bookok lapjaira? Hová írom be a 20 mondatot? Érvényes még ez a követelmény? Válaszodat előre is köszönöm.
Biróné Cs. Katalin (Biseka)
pomagrade wrote on Kincsesbolygó's profile.
Szia! Sajnos nem sikerült még megtalálnom a Viszkok Fruzsi könyvet... Ha szembejön, felteszem majd :)

Statisztikák

Témák
37,877
Üzenet
4,733,975
Tagok
611,073
Legújabb tagunk
Sztrakon
Oldal tetejére