Egy kanadai tartományban úgy döntöttek, végleg vége a járványnak

Minden korlátozást megszüntetnek, bezárnak a tesztállomások, senkinek nem kell többé karanténba menni.

Az utóbbi napokban rohamosan emelkedik a koronavírussal fertőzöttek száma a kanadai Albertában, és június óta először ismét 1000 felett van az aktív betegek száma. Sok egészségügyi szakember, köztük a tartomány egészségügyi főigazgatója is azon az állásponton van, hogy a tartomány vezetésének reagálnia kell a járványhelyzet alakulására és változtatásokat kell eszközölniük. Utóbbi vágyuk egészen biztos, hogy teljesül, bár a szakemberek nem biztos hogy épp erre gondoltak.

A Vice ugyanis éppen arról ír, hogy a tartomány vezetése augusztus 16-tól szinten minden járványügyi korlátozást felold és hatályon kívül helyez minden megelőző itézkedést is. Hogy mit jelent ez? Ha valaki igazoltan fertőzött személlyel találkozik, a jövőben nem kell karanténba vonulnia, a döntéshozók pedig meg is szüntetik a karanténhoteleket, amelyeket még a tömeges fertőzések idején alakítottak ki. De a jövőben azt sem lesz egyszerű nyomon követnie senkinek, hogy ki kit fertőzött meg, ugyanis a kontakt kutatásból is jócskán visszavesznek az országrészben, és már arról is érkeztek hírek, hogy a tesztelőállomások is egytől egyig bezárnak. Emellett természetesen a maszkviselést is eltörlik.

A kormányzói hivatal határozatában leszögezte továbbá, hogy a jövőben is figyelmet szentelnek majd a koronavírusnak, de ugyanúgy fogják kezelni, mint az inlfuenzát és a többi légúti megbetegedést.

A tartományban szolgálatot teljesítő orvosokat felháborítja a kormányzóság döntése, sokan egyszerűen el sem akarták hinni az intézkedéseket, amíg azok nem lettek hivatalosak. Rajtuk azokat a szülőket nyugtalanítja leginkább az események alakulása, akik 12 évesnél fiatalabb gyerekeket nevelnek. 12 év alatt ugyanis Kanadában egyelőre nem engedélyezték a koronavírus elleni oltást, így a szülők nagy része most attól tart, ha megszűnik minden korlátozás és a vírus kontrollálatlanul terjedni kezd, a saját gyerekeik is sokkal nagyobb veszélyben lesznek, és ez ellen semmit nem tudnak tenni.

Rugli Tamás

alberta.jpg
 
Mindenkinek egyéni joga,kedve az oltás felvétele,ha meg elkapja a betegséget és súlyos lefolyással túléli rögtön átpártol az oltottak nyájába és azonnal rohan az orvoshoz beoltatni magát!:D
Ez nem egészen igaz!Az egészségügyi dolgozóknak már kötelezővé tették az oltást,gondolom utána jön szép sorjában mindenki... Túl vagyok a betegségen hála Istennek!Nem pártolok sehová,és nem rohanok beoltatni magamat egy kísérleti anyaggal.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Szoboszlai Béla wrote on bejelentkezés's profile.
Heló! Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan lehetek rendes tag?
sancsa wrote on Ajuda67's profile.
Nagyon köszönöm a fordításaid, kedvencem az Ősi fajok.
Szeretnék teljes jogú tag lenni. Mit kell tennem?
Heló!
Lenne egy kérdésem, nem tudom, hova írjam, ezért itt kérdezem meg:
Fordítok egy történelmi romantikus könyvet (persze majd többet is szeretnék), és ha elkészülök vele, akkor azt hogyan osszam meg?
Mondjuk lesz egy blogom, és ott mondjuk fejezetenként lesz a történet. Akkor azt itt is kiírhatom, hogy https://ittleszablogomneve.hu blogra felkerült egy újabb fejezet?
Köszönöm előre is a segítséget! :)

Statisztikák

Témák
36,873
Üzenet
4,490,308
Tagok
595,940
Legújabb tagunk
Vidovenyecz András
Oldal tetejére