Hírek Ez az új közlekedési eszköz gyorsabb lesz, mint egy repülő és olcsóbb is

A kanadaiak FluxJet-je egy teljesen elektromos vonat-repülő hibrid, ami forradalmasíthatja a közlekedést.


Egy kanadai startup nemrégiben bemutatta repülőgép-vonat hibridjét, amely állításuk szerint alapjaiban alakíthatja át az utazást. A teljesen elektromos FluxJet több mint 621 mérföld/órás, azaz 999 kilométer/órás emissziós sebességgel tud majd szárnyalni. Összehasonlításképpen:


egy kicsit gyorsabb lesz, mint egy átlagos magánrepülőgép sebessége, vagy körülbelül háromszor gyorsabb, mint egy nagysebességű vonat.

A szárnyak nélküli repülőgép – ahogy a cég nevezi – az érintésmentes erőátvitellel és egy csomó technológiai innovációval hozza létre szédítően gyors tempóját.


Az eszköz egy csőben közlekedik majd akár ezer kilométer/órás sebességet is meghaladva.

Úgy tudni, egyszerre ötvennégy utast és két kerekesszéket tud szállítani, emellett négy csomagtartóval is felszerelik, amibe tíz tonnányi rakomány is elférhet.

A TransPod vonalnak kulcsfontosságú helyeken és nagyobb városokban lesznek állomásai. A járatok várhatóan kétpercenként fognak indulni, a jegyek pedig állítólag körülbelül negyvennégy százalékkal kerülnek kevesebbe, mint a repülők esetében.


A projekt a számítások szerint száznegyvenezer munkahelyet teremt,

és 19,2 milliárd dollárral növeli majd Kanada GDP-jét az építkezés során. Emellett jelentősen csökkenti a széndioxid-kibocsátást is.

A cég nemrég egy kicsinyített FluxJetet is bemutatott egy torontói rendezvényen, hogy szemléltesse képességeit. A demómodell felszállási és leszállási manővert hajtott végre.


Sebastien Gendron, a Transpod vezérigazgatója úgy fogalmazott: az elmúlt néhány év kemény munkája elvezetett ahhoz a mérföldkőhöz, amit most elértek, amikor a szavak valósággá válnak. Hozzátette azt is, hogy a technológia bevált, bíznak a befektetőkben, a kormányokban és a partnereikben, illetve továbbra is törekednek a szállítás hatékony újradefiniálására.

Szilvási-Kassai Eszter

1662009563783.png
 
A 19,2 milliárd dollárból hol és milyen hosszú csőpályát építenek?
Minek ennyire rohanni?
A villanyvonat nem takarékosabb és környezetbarátabb?
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,799,930
Tagok
615,629
Legújabb tagunk
A.Ancsa
Oldal tetejére