Ez vár a miskolci férfire, aki megerőszakolta kislányait

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Június 26.

Melitta - 2018 Június 26, 00:45
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  A férfi rendszeresen ittas volt és ilyenkor kézzel, ostorral, szíjjal ütötte feleségét és gyerekeit.

  A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét. A Miskolci Törvényszék márciusban K. I. vádlottat folytatólagosan elkövetett erőszakos közösülés és szemérem elleni erőszak bűntette miatt, mint különös visszaesőt 20 év fegyházra és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Kné M.I. II.r. vádlottat kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 3 év börtönre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.
  A törvényszék a vádlottak szülői felügyeleti jogát K.A. gyermekükre nézve, illetve I.r. vádlott szülői felügyeleti jogát a jövőben születendő gyermekei vonatkozásában megszüntette. Az ítélet ellen a vádlottak és védőik felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek.

  A bíróság szerint a házaspár közösen nevelte hét gyermekét. A férfi rendszeresen ittas volt és ilyenkor kézzel, ostorral, szíjjal bántalmazta feleségét és gyermekeit is. A folyamatos erőszak hatására nagyon féltek tőle. I.r. vádlott 4 kiskorú lányát 2009 és 2012 között rendszeresen megerőszakolta.

  Ilyenkor II.r. vádlottat és a többi gyermekét elküldte otthonról. Volt olyan alkalom is, amikor a többiek a másik szobában tévéztek. Ha a sértett nemet mondott vagy ellenállt, I.r. vádlott nemcsak őt verte el, hanem a többi testvérét és II.r. vádlottat is.

  A sértettek a fenyegetések és a bántalmazások miatt kilátástalannak tartották helyzetüket, segítséget senkitől nem kértek. II.r. vádlott nem akadályozta meg I.r. vádlottat az erőszakban.

  [​IMG]
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2018 Június 26.

  1. setni
   setni
   Meddig csinálta volna ha nem bukik le?
   Hogyan is bukott le?
   De, mi lesz az áldozatokkal?
   Kérdések amikre nem lesz megnyugtató válasz....
  2. fschch
   fschch
   Azért azt nagyon halkan megkérdezeném, hogy a - rendszeresen terrorizált, bántalmazott, megfélemlített - II.r vádlott helyében a sok "okos" mit tett volna? Mert úgy sejtem, rettegett a gyerekei és a saját életéért, és semmit nem mert tenni a brutális állat férje ellen. (El tudom hinni!)

   Ja, a férjet pedig nem 20 évre, hanem tényleges életfogytiglanra ítélném. (Bár úgy sejtem, hogy a börtönben kifejezetten "szeretik" a gyerekbántalmazókat, úgyhogy még az is lehet, hogy pár véletlen balesetnek köszönhetően nem fogja megérni ez az állat, hogy kiszabaduljon... :) )
  3. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Ez az embernek látszó szörnyeteg, minden áldott nap tegye össze a kezét, hogy nem én vagyok a bírája... A feleség pedig vagy elmebeteg, vagy vétkes-társ(?)
   Mint anya írom le és mondom, nincs az az ostor, nincs az a kegyetlenség, mely megfélemlített volna abban, hogy a gyerekeimet megvédjem.
   Eleve nem szültem volna ilyen sok gyermeket. Már az elsők után, ha felismerem, milyen életnek nem nevezhető, borzalom várt volna rám... Mindent mozgósítottam volna, hogy vagy elmeneküljek, vagy gyámügy, rendőrség védelmét kértem, vagy anyaotthon és tipli bármerre, csak onnan el... Csak el onnan.
   A vádlott mellé ültetném a védőnőt, a körzeti orvost. Sőt a közvetlen szomszédokat, az óvónőt, az osztályfőnöknőt, az iskola igazgatóját is.
   Miért?
   Hogyan lehetséges az, hogy még IDŐBEN, amit a több évvel ezelőtti felismerésre értem, ezt a poklok-poklát nem fedezték fel?
   Ha az anya tudatlan, vagy gyenge elméjű, vagy oly mértékben tájékozatlan, miért nem segítették? Miért nem jelentették fel ezt a férfit?
   Sok ember örömködhet, hogy nem én ülök a bírói pulpituson.
   Miért kell ennek így megtörténnie?
   Miért nincsenek ott azok az emberek, akiknek hivatalból IS, emberileg IS - ott kellene lenniök, ahol nincsenek.
   Mert nincsenek, mert közömbösek, mert nem törődnek a rájuk bízottak életével.
   Bennem dübörög az egyetlen szó, amire nincs magyarázat, ez pedig a MIÉRT és a sok kérdőjellel, kérdőjellel ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
  4. Éleskés
   Éleskés
   Amit itt írsz, azon már sokan törték a fejüket.
   Miért van az, hogy ha valami módon elválasztják a párt, mondván, hogy nőnek ez az élet nem élet, akkor a nő hamarosan kiköt egy ugyanilyen kapcsolatban és minden kezdődik elölről?
   Te, aki a bírói székben ülsz (ülnél), naponta örömködhetnél az újabb és újabb példamutató ítéleteid miatt. Mert mindenkit megmenthetsz ...
   és megbüntethetsz. Na igen.
   És tudod, az a borzasztó, hogy többszörösen kimutatták, hogy a bántalmazott gyerekek legalább 60-70%-a felnőttként ugyanilyen párkapcsolatban folytatja, mint amilyen a gyerekkora volt. Miért? Hiányzik nekik a napi pofozkodás? ... Senki nem érti, még a pszichomókusok sem.
   Azok, akik a szamszarában (az Élet körforgása) és a karmában hisznek és ismerik a működését, nos ők, ők értik. De amit ők mondanak, azt a felvilágosult (fehér ember) népség nem akarja magáévá tenni, mert ők (az Univerzum törvényeivel szemben) mindenkit a saját szája ízük szerint megmentésre ítélnek. Mígnem Jama ( a hindu mitológiában a Határ őrzője) őket is el nem ítéli, amikor kilépnek eme életből. De arról mi már nem szerzünk tudomást ...
  5. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   A tények igazak és elgondolkoztatóak. Ismertem olyan anti-alkoholistát, aki a szájához sem emelte a poharat, mert gyerekkorában azt élte meg, hogy az apja, anyja rendszeresen ittak és egymást püfölték. S, ha a gyerekek nem voltak elég gyorsak, akkor őket is.
   Tény az is, hogy sok nő - fel nem fogom milyen okból? - de nem lép, pedig lépnie kellene.
   Igaz, amit írtál.
   Éleskés és tornando kedveli ezt.
  6. Melitta
   Melitta
   Es hova lepjen? az utcara? maris elvesziti a gyerekeit, ennyi gyerekkel akkor is elveszti ha nincs eleg penze az eltartasukra.
   Miert nem a ferfit vagjak ki mint a macskat.....ha nem emberhez meltoan el?
   setni és Georgina Bojana kedveli ezt.
  7. talpas lali
   talpas lali
   rossz hírem van: az ilyeneknek külön körletük van (ahol el vannak szigetelve) hogy megvédjék őket a bántalmazásoktól. kíváncsi lennék a családnevére ennek az élőlénynek.
   ilyenkor érdekelne, hogy az állam mit tett meg annak érdekében (preventív jelleggel) hogy az ilyenek ne következzenek be? mert valljuk be voltak, vannak és lesznek olyan emberek akik primitívek és nem tudnak gondolkodni és ilyeneket cselekszenek. az állam bosszút áll a primitívségen, de ő maga nem tesz semmit annak megelőzésére. így sztem ő is hibás. és ott a sitten nem lesz jobb ember csak még hülyébb. ez lenne az intézményes "igazságszolgáltatás"?

   amúgy nem is oly régen a verés mindennapos dolog volt, csak a többi nem.
   setni kedveli ezt.
  8. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Nem akkor kellett volna lépnie, amikor már ilyen sok gyereket szült, de már az első kettőnél megtapasztalhatta, hogy milyen élet van előtte kilátásban. De nem, ő csak szült folyamatosan. Bármi módon már akkor el kellett volna menekülnie. De ha nem, akkor még a sok gyerekkel is olyan remény, hogy akár abba az állami intézetbe jelentkezett volna takarítónak, konyhalánynak, bárminek, csak a gyerekei közelében lehessen. A más dolgában könnyű tanácsot adni, de kalácsot nem tudok. A sajátomban, mármint a saját életemben is, de sokszor megtorpantam. Szerencsémre, ilyen helyzetbe nem kerültem. De sokan élnek így, de sokan... Akikről nem tudunk. Akik pedig védőnőként, házi orvosként a közelükben vannak, a szemüket csukják be.... No ennek egyszer véget kellene vetni. Ennek a szembecsukósdinak.
   tornando kedveli ezt.
  9. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Óh, még védik is őket a börtönben?! Óh, még szerencse, hogy őrző-védő szolgálatot nem rendelnek ki melléjük?! Az biztos, hogy a nehéz fiúk, hamar megtalálnák a módját, hogyan tanítsák móresra. Meg is érdemelnék.
  10. Melitta
   Melitta
   Csipobol indulatbol nem lehet kezelni semmit. A 20 ev az komoly buntetes. Egy smaszernek egy bortonlakonak nincs felhatalmazasa onbiraskodasra sem halmozati bunteteseket osztogatni a sitten.
   A mar megszuletett gyereket nem kuldhetunk vissza ahonan jott.
   A no az anya vedelem az elso pofon utan kellene hogy belepjen az ilyen helyzetbe es akkor nem tortent volna meg a tobbi szornyuseg.
   A szoc halo hianya.....
   Georgina Bojana, Libusch és setni kedveli ezt.
  11. JuhJóz
   JuhJóz
   Megmondta a nagyvezír, hogy nőügyekkel nem foglalkozunk.
   Ha Te vagy a szomszéd/pedagógus/védőnő/háziorvos mit tennél?
   Megsúgom, annyi mindent zúdítasz a fejedre, hogy legközelebb még véletlenül se "veszed" észre...
   A rendőrök épp olyan "macsók", mint narancs honatyáink és a jobbik hozzájuk képest toleráns, antirasszista bajnok...
  12. setni
   setni
   Vagyis egy olyan ember ˝bűntessen˝aki a kinti világban megölte mariska nénit....de jó....
  13. Tóthné K. Zsuzsa
   Tóthné K. Zsuzsa
   Ez az ügy iszonyat. Nagyon sok esetben a sértettek nem tudnak mit tenni. Nem tudnak segítséget kérni. Félnek mindentől, mindenkitől. A környezet sajnos sok esetben néma bűnös. Igen, lehet, hogy észrevettek dolgokat, de vagy félelmükben, vagy fásultságukban - annyi de annyi papírt megírni, kitölteni - inkább elnéztek a dolgok mellett. Ezek az ártatlan, meggyötört gyerekek a vétlen áldozatok. Az édesanya, lehet attól félt, hogy elveszik a gyermekeit, nem láthatja őket. Egy életre elszakítják tőle őket. Ő pedig ott marad box-zsáknak. Lehet, az életét is féltette. Nem lehetünk tisztában azzal, hogy lelkileg, szellemileg milyen mértékben volt beszűkült állapotban. Gondolataink ilyen ügyekben lehetnek, de úgy gondolom, véleményt csak nagyon óvatosan formálhatunk, mivel nagyon csak a felszínt ismerjük.
   Éleskés és Szalmavirág kedveli ezt.
  14. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   No persze, a nagyvezír sem egy nőpárti. Csak akkor hallatja hangját, ha "parancsba" adja, vagy inkább "üzletet kötne" az asszonyokkal, hogy szüljenek. De azt már nem mondja meg a fene nagy eszével, hogy hová? De sok családot kilakoltattak, a rendes bérlakásukból is... több okból. De meg kell említenem azt, hogy többször a számlák rendezve voltak... No mégis miért? Mert a lakás topp helyen volt, valakinek ácsingózott rá a szeme, s volt pénze, hogy kp. megvásárolja, vagy éppen valakinek a valakijének kellett egy jó lakás.. stb. stb. stb. Nem firtatom. A szoc.háló olyan lyukas, hogy még több víziló is át tudna rajta, mármint a hálón keresztül-kasul trappolni.
  15. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Bizony, bizony az emberi sötétség rettenetes. De az is, hogy emberek olyan elnyomásban, szinte rabszolga sorsban élnek, s ebbe kényszerítik a saját gyermekeiket is. Pedig a szülőnek egy a dolga, egy a feladata: RÖPÜLNI megtanítani a gyerekét és szárnyára bocsátani... Ha időnként vissza-visszatér, az öröm a szülőnek, s ha nem, hát nem... Bele kell nyugodnunk, hogy a saját életét éli. Élni és élni hagyni. De sokan nem ismerik ezt az emberi léthez szükséges törvényt... de sokan...
   Tudomásul kell vennünk, hogy Magyarországon és más országokban is, vannak olyan részek, ahol"dívik" az emberi butaság, elnyomás és az, hogy asszonynak kuss, és asszony verve, pénz számolva jó... stb. stb. stb. - Jelenlegi kormányunk nem tesz semmit azért, hogy bármiképpen megvédje azokat az asszonyokat, akiket meg kellene védeniök. Állampolgári jogon, mindenkit meg kell(ene) védeni, az asszonyokat, gyerekeket különösen. S, a megvédés nem abból áll, hogy a gyerekeket állami gondozásba emelik ki, az asszony mehet az utcára, a hőzöngő férfi pedig birtokon belül mindent összetörhet, hiszen neki szabad, a rendőrség küszöbön belülre nem megy, hiszen vér nem folyik stb. stb. stb. Nem is folytatom, mert még felmegy a vérnyomásom, de olyannyira, hogy nem szeretném...
   http://mek.oszk.hu/15900/15958/15958.pdf

   Azon túl, hogy --valamikor????--- aláírták, a világon, de a világon semmi, de semmi nem történik: https://hu.wikipedia.org/wiki/Isztambuli_egyezmény
   *
   No és itt az igazság: https://24.hu/belfold/2017/01/18/remalomma-teszik-a-hatosagok-a-bantalmazott-nok-eletet/

   Erre NINCS PÉNZ! A telefonszámon való elérhetőség ideje meg van adva, hogy mikor? Ennek a vonalnak éjjel-nappal a nap 24 órájában ünnepkor és nem ünnepkor MŰKÖDNIE KELLENE! Erre kellene a pénz, nem hülyeségre, kilátókra, meg idióta szobrokra... Erre: https://www.hazipatika.com/psziche/csalad/cikkek/a_bantalmazott_nok_nem_butak/20170724134153
   *
   Éleskés kedveli ezt.
  16. pi20000101
   pi20000101
   Rossz ítélet szerintem!!!!

   Sajnos ez bírói gyakorlat, de nagyon hibás!:
   Kné M.I. II.r. vádlottat kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt 3 év börtönre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

   Társadalmi közöny!!!:
   A sértettek a fenyegetések és a bántalmazások miatt kilátástalannak tartották helyzetüket, segítséget senkitől nem kértek. II.r. vádlott nem akadályozta meg I.r. vádlottat az erőszakban.

   Bírónak a feljelentések vagy a fel nem jelentés következményeivel járó kockázatot kell felérni.
  17. talpas lali
   talpas lali
   ez a törvény, de ha az hülyeség az akkor is hülyeség ha az törvény. azért vannak a sok törvényalkotók, hogy az ilyen hülyeségeket módosítsák a kor idejéhez illően.
   setni és tornando kedveli ezt.
  18. cdurmol
   cdurmol
   Mostanában foglalkozott egy rádióriport a megerőszakolt gyerekekkel. Az egészben talán nem is az erőszak a legszörnyűbb. A szerencsétlen gyereket kihallgatják a rendőrségen, alkalmasint többször is. A kihallgatótól telhető legnagyobb tapintattal, de el kell mondania újra és újra a szerencsétlennek, hogy hogy smint történt, kellően részletezve. Néhány belekérdezésre is válaszolnia kell. Következik egy szakértői vizsgálat, a gyerek szavahihetőségét ellenőrzendő, a gyerekkel elmondatják a hogysmintet. Majd a bíróság előtt újra tanúskodnia kell, és elmondatják vele a hogysmintet és az erőszaktevő ügyvédje még keresztkérdéseket is feltesz, amikkel a szavahihetőségét szeretné kétségbe vonni. Az egész eljárás során az az érzése a gyereknek, hogy nem hisznek neki, és ő a bűnös az egész esetben, ami vele történt. Ha valami szörnyű, akkor ez az. És ha valaki ismeri a procedúrát, a legjobban teszi, ha hallgat az egészről és nem jelenti fel a tettest. A gyereknek mindenképpen sokkal kisebb sokk.
   setni és varázsdoboz kedveli ezt.
  19. talpas lali
   talpas lali
   az igazság az hogy jogos a szavahihetőség megállapítása, mert mi van ha hazudik a gyerek (bár ilyet nem talál ki csak úgy), 1000 év semmiért? ha lenne egy kis gógyijuk a vizsgálóknak, akkor nagyon 1Xűen ráteszik a poéigráfot a gyerekre és abból 99.9% hogy kiderül az igazság. ha gyilkossági ügyben gyomoznak akkor ez nem kérdés, itt vajh miért nem tudják ezt használni?

Megosztás