Ezeket az országokat és légitársaságokat sújtja leginkább Trump beutazási korlátozása

A légiközlekedés az egyik legfontosabb nemzetközi piac, az utazások felfüggesztésének Európa és Észak-Amerika között pedig komoly következményei lesznek. Rövid távon biztosan.

Donald Trump csütörtökön jelentette be, hogy 30 napra megtiltja a schengeni országokból érkezők USA-ba lépését, hogy visszaszorítsa a koronavírus terjedését. A korlátozás minden olyan utast érint, aki az elmúlt 14 napban járt az övezet 26 országának bármelyikében. Az Egyesült Királyság és Írország nem a schengeni övezet tagországai, ezért őket nem érinti a korlátozás.

Az amerikaiak kiutazását továbbra sem tiltják, de meg fogják határozni, melyik amerikai repülőtérről indulhatnak, ahogy az történt a Kínába és Iránba utazásokkal is.

A légi közlekedést így direkt és indirekt hatások is érik: egyrészt nem lesznek utasok, másrészt a repüléshez negatív konnotációk csatolódnak.

Bár nehéz pontosan meghatározni, pontosan milyen következményei lesznek a szigorításnak, a Forbes.com összeszedte, melyek azok az országok és repterek, melyek a legkomolyabban érintettek.

A legérintettebb országok: Németország, Franciaország és Hollandia

Az Egyesült Királyságot nem érinti a szigorítás, pedig az Észak-Amerikába tartó légiforgalom 31 százaléka hozzá köthető. Naponta 137 gép 31 ezer utast szállított 2019 áprilisában. Ez majdnem ugyanannyi, mint annak a három országnak az összforgalma, akik így felkerültek a „dobogóra”

Németország 13, Franciaország 11, Hollandia pedig 9 százalékkal járult hozzá az USA-ba utaztatáshoz, ami így napi 143 gépet jelent 35 ezer utassal.

A korlátozás ma napi 266 járatot érint közvetlenül, közvetetten pedig további 173-at, amelyek főleg a korlátozás területén kívülre eső országokból mennek.

A legérintettebb légitársaságok: Delta, Air France, KLM, Lufthansa

A Delta egy amerikai légitársaság, nekik van a legtöbb európai járatuk, napi 51. Régi partnerek az Air France-szel és a KLM-mel, az ő párizsi és amszterdami bázisrepterük súlyosan érintett a szigorításban.

A Delta próbált terjeszkedni az Egyesült Királyság felé is, de ezeket az útvonalakat más amerikai légitársaságok fedték le.

Az IAG (American Airlines Group), amelybe beletartozik a British Airways, az Iberia és az Aer Lingus, a legnagyobb piaci részesedéssel rendelkező légitársaság Amerikában és Európában is, a járatok 16 százalékát biztosították, napi 70-et. Ebből 62 ugyan az Egyesült Királyságba megy, de az Aer Lingus és a British Airways komoly utasforgalmat bonyolít a szigetországon kívülre is.

A Lufthansának 49, az Air France-KLM-nek pedig 29 napi járata volt schengeni országokba.

A kisebb légitársaságok még nagyobb nyomással néznek szembe, amelyek számára a tengerentúli járatok fontos bevételi forrást biztosítottak.

Ilyen például a portugál TAP, az Icelandair és a prémium La Compagnie.

A Norwegian Airlines-t Amerikába terjeszkedésének közepén érte a szigorítás, tavaly áprilisban 30 járata közül 11 volt brit területre, a többi a kontinentális Európát célozta.

repulo.jpg
 
Ahogy a miniszterelnök is mondta a turizmust nagy érvágás fogja érni.
De, most a vírus visszaszorítása a lényeg.
Kína már most azzal dicsekszik hogy mennyire képzettebbek az orvosaik és az államrendszerük mert sikeresen megvívták a harcukat ezzel az ismeretlen betegséggel ami kit tudja honnan került kínába...míg a ˝demokráciák˝csak kínlódnak és egyre több a halottjuk.
 
Ahogy a miniszterelnök is mondta a turizmust nagy érvágás fogja érni.
De, most a vírus visszaszorítása a lényeg.
Kína már most azzal dicsekszik hogy mennyire képzettebbek az orvosaik és az államrendszerük mert sikeresen megvívták a harcukat ezzel az ismeretlen betegséggel ami kit tudja honnan került kínába...míg a ˝demokráciák˝csak kínlódnak és egyre több a halottjuk.
Jut eszembe...
Moszkva annak idején arra volt büszke, hogy az amerikai AIDS halálos, míg a szovjet legyőzhetetlen. :D
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,147
Üzenet
4,806,502
Tagok
615,945
Legújabb tagunk
HErika1982
Oldal tetejére