Ezoterika

Karsay István

Kitiltott (BANned)
vegyi_anyagok5.jpg



A dohányzás káros következménye

A szájüregi rosszindulatú daganatok kialakulása a leggyakrabban a dohányos embereket veszélyeztet - állítják izraeli kutatók. A cigarettafüst egyik jellemző tulajdonsága, hogy képes az emberi nyál kémhatását megváltoztatni. Az emberi nyál egyik fontos feladata a szájba került káros anyagok „méregtelenítése”. A nyál a szervezet komoly védelmi funkcióját tölti be. Olyan molekulákat tartalmaz, amelyek képesek közömbösíteni a szervezetre ártalmas vegyületeket.

1698_9_1658_1.jpg


A szájüregben keletkezett rosszindulatú daganatok kialakulásában a dohányzásnak jelentős szerepe van. Statisztikai adatok szerint a szájüregi rákok 80-90%-a dohányzás, szivarozás, pipázás következtében alakul ki. Felméréseket alapján megállapították, hogy erős dohányosoknál 4-15-ször nagyobb a szájüregi rák kialakulásának kockázata, mint a nem dohányosok esetében.
Korábban az is bizonyítást nyert, hogy azoknál, akik sokéves dohányzás után felhagynak a káros szokással, náluk idővel jelentősen csökken a szájüregi rák kialakulásának kockázata.
A British Journal of Cancer című rákkutatási egészségügyi szaklapban megjelent tanulmány szerint a nyál kémiai összetétele ellenkezőjére fordulhat a cigarettafüst összetevői hatására.. Izraeli kutatók legújabb eredményei szerint a cigarettafüst a nyállal keveredve elpusztítja a védő hatású molekulákat, sőt egy olyan agresszív vegyületkeverék jön létre, amely megtámadja a száj nyálkahártyájának sejtjeit. Az izraeli kutatók úgy gondolják a folyamat jelentős mértékben hozzájárul a szájüregi rák kialakulásához.
Emberi sejtek egy részét közvetlenül cigarettafüstnek, a másik részét pedig nyállal kevert cigarettafüstnek tettek ki. Az eredmények azt mutatták, hogy a nyál-füst keverék sokkal pusztítóbb hatást ért el, mint a puszta dohányfüst. A füstös nyálat megvizsgálták és kiderült, hogy annak több fontos összetevője, köztük antioxidánsok pusztultak el. Dr. Raphael Nagler a Techno- Israel Institute kutatócsoportjának munkatársa elmondta, hogy a nyál egyes összetevői és a dohányfüstben található, egyébként alacsony reakciókészségű szabadgyökök együtt rendkívül aktív szabadgyökök kialakulásához vezetnek, amelyek a másodperc töredéke alatt megtámadják a nyálban lévő molekulákat.

Forrás: cnn


"Ma a lakosság 38 százaléka - a férfiak 41, a nők 27 százaléka - dohányzik, és sajnálatos módon egyre inkább terjed a dohányzás a nők és a tinédzserek körében" - mondta Strausz János professzor, a tüdőgyógyász társaság elnöke.
Magyarországon ma 600 ezer személy szenved krónikus tüdőtágulatban, s 90 százalékuk dohányos - tette hozzá. Közölte azt is, hogy Magyarországon jelenleg 18 ezerre tehető a tüdőrákban szenvedők száma, különösen lesújtó, hogy évente hétezren betegednek meg tüdőrákban, s hasonló számban halnak meg ebben a betegségben.

Forrás: Népszabadság


Hogyan hat a dohányzás szervezetünkre?

A dohányipari termékek nagymértékben tartalmaznak olyan anyagokat, - nikotint, ciánhidrogént, szénmonoxidot - amelyek sokféle betegség kialakulásában játszhatnak szerepet. A "tabak" áruk tehát olyan káros anyagokat tartalmaznak, amelyek fellelhetők különféle mérgező növényekben és kipufogógázokban - igaz, más koncentrációban.

Az emberek többsége sajnos nem is sejti a fenti tényeket és nem foglalkozik a dohányzás okozta - viszonylag hamar fellépő- egészségkárosító "jelekkel". Így nem is tudja levonni a szükséges konzekvenciákat.
Természetesen a mérgeket tartalmazó füst nem egyből halálos, szépen lassan végez az emberrel. De minden egyes cigarettának negatív hatása van a szívfunkcióra, a vérnyomásra, a szervezet oxigén felhasználási képességére és más fontosabb funkciókra is.
A szervezetnek nincs ideje ezen mérgek semlegesítésére, kiürítésére. A szervezetre nézve ez a "stressz" egy nem lebecsülendő egészségkárosító rizikót jelent.

Néhány adat
- Orvosilag bizonyított, hogy egy átlagos dohányos tüdejének 3 kg kátrányt és 15 kg brikettet kellene feldolgozni 40 év leforgása alatt, ha átszámolnánk az egészségkárosító anyagokat.
- A rákos betegség kialakulása egy dohányosnál 25-ször nagyobb rizikók jelent, mint egy nem dohányzó esetében. Tíz tüdőrákban elhunyt beteg között nyolc-kilenc erős dohányos.
- A szívinfarktus kialakulásának a veszélye 5-ször nagyobb egy dohányosnál, mint egy nem dohányosnál.
- Dohányzó kismamák között gyakori a koraszülés illetve a vetélés.
- Az erősen dohányzó nőknél a változókor is hamarabb jelentkezik.
- Különösen nőknél az erős nikotinfogyasztás felgyorsítja az öregedést.

A cigaretták a következő káros anyagokat tartalmazzák: nikotin, kátrány, ciánhidrogén, arzén, fenol, ammónia, szénmonoxid. Továbbá mintegy 600 kevésbé károsító anyag is fellelhető a dohányipari termékekben.

Néhány javaslat a dohányzás csökkentésére illetve abbahagyására:
- Próbálja meg szándékosan otthon hagyni a cigarettát és az öngyújtót és ne vásároljon újat!
- Soha ne vásároljon tartalék cigarettát!
- A nemdohányzók és a gyerekek jelenlétében ne gyújtson rá!
- Se otthon, se a munkahelyén ne készítsen elő hamutálcát!
- Ha bizonyos cigaretta termék nikotin illetve kátránytartalma növekszik, térjen át másik márkára!
- Ha valaki megkínálja cigarettával, ne fogadja el!
- Ne dohányozzon soha éhgyomorra!
- Próbálja meg a füstöt nem "letüdözni"!
- Fokozatosan csökkentse a dohányzást először otthon, a kocsiban, az utcán, a munkahelyén és végül sehol se gyújtson rá!
- Menjen olyan étterembe, ahol tilos a dohányzás!
- Ha az ember unatkozik, hamarabb nyúl cigarettához. Éljen tevékeny életet!
- Sporttevékenység után az embereknek általában nincs "nikotinéhségük". Sportoljon rendszeresen!

S végül, ha már egy bizonyos ideig kibírta, hogy nem gyújtott rá, akkor ne hagyja magát az átmeneti elvonási tünetektől befolyásoltatni, mint pl. kezdeti erős köhögési inger, idegesség, éhségérzet. Ezek a negatívként megélt elvonási tünetek normálisak, hisz a szervezet anyagcseréjének hozzá kell szokni először a megváltozott körülményekhez. Egy pár hét múlva ezek a tünetek lényegesen alábbhagynak és végül meg is szűnnek.

Milyen dohányos Ön?

Számos oka lehet annak, hogy cigaretta után nyúlunk. Megszokásból, vagy éppen azért, mert mások is ezt teszik, netalán ízlik, vagy unaloműzésként. De sokan "alkalmazzák" a stressz és az idegesség ellen is.
Hogyan is kezdődik ez legtöbb esetben? Kíváncsiságból és kísérletezési vágyból "elcsábulunk" már a fiatalságunk kezdetén.
Úgy 10-12 évesen próbálják ki legtöbben az első cigarettát, talán azért, hogy imponáljanak a baráti körben. A szülők példamutatása is jelentős szerepet játszik a dohányzási szokások kialakulásánál, vagy éppen ki nem alakulásánál. A döntő időszak, hogy az ember dohányzóvá lesz, vagy mégsem, általában a serdülő korra tehető, úgy 15-18 év között. A fiatalok gyakran felhasználják a dohányzást az erő fitogtatására. Egy másik "motivációs erő" lehet, hogy a másik nem képviselőinek próbálunk vele imponálni, s így próbáljuk magunkat érvényre juttatni.
Tehát a serdülőkor az az időszak , amikor is elválik, hogy kiből milyen dohányos lesz.

Élvezeti dohányos
Ahogy ebbe a csoportba tartozók nevében is benne van, maga a cigaretta, szivar és pipa élvezete áll ezeknél az embereknél az előtérben. Minden egyes "slukkot" élvezettel és nagy átéléssel végeznek el. Az élvezeti dohányos naponta legfeljebb 4-5 szál cigarettát, vagy 1-2 szivart, illetve pipát szív, de ha úgy adódik, akár több napon keresztül is hajlandó lemondani a nikotinról. Az élvezeti dohányos esetében a dohányzásról való lemondás nem okoz különösebb nehézséget, természetesen akaraterő nélkül ez se menne. Pótcselekvésként ajánlott a rágógumi vagy némi édesség.
További "elterelő hadműveletként" lehet alkalmazni a zenehallgatást, izgalmas olvasmányt, egy-egy jó mozi ill. színházi előadást, érdekes beszélgetéseket baráti társaságban, amik mind elfeledtetik velünk a dohányzás létezését.

Alkalmi dohányos

Az alkalmi dohányos keresi az alkalmat a dohányzásra. Még náluk sincs minden veszve, de azért egyfajta függőség náluk már kialakult. Partikon, különböző rendezvényeken, étteremben, irodában, mindenhol megtalálják az alkalmat, hogy rágyújtsanak és igényük is van rá. Az alkalmi dohányos is tud olykor-olykor kisebb-nagyobb dohányzásmentes szünetet beiktatni, de ez nála már nehezebben megy, s a leszokás is nehézkesebbé válhat.
A leszokáshoz neki szüksége van megbízható segítőtársra, aki ellenőrzi és figyelmezteti őt. De a leszokás egyik alapvető feltétele, az olyan alkalmak kerülése, amelyek hangulatot teremtenek és kedvet csinálnak a dohányzáshoz.

Nikotinfüggő vagy "kényszerdohányos"

Egy biztos: a kényszerdohányosoknak kell a legnagyabb akaraterő a dohányzással való felhagyáshoz. Kiegyensúlyozottan élő embert nem igen találunk az erős dohányosok között. A legtöbb erős dohányos komoly stressznek, idegeskedésnek van kitéve. Vannak olyanok is, akik nem tudnak magukkal mit kezdeni és kétségbeesésükben cigarettához nyúlnak. Az a kényszerérzés, hogy evés, vagy kávéivás után rá kell gyújtaniuk, nagyfokú függőséget jelent.
Szintén fokozza a nikotin szükségletüket, ha izgalmas filmet látnak, vagy önnön maguk kerülnek feszültségbe. Vannak extrém esetek is, pl amikor a nikotinfüggő az esti lefekvés előtt azzal szembesül, hogy elfogyott a cigarettája: felöltözik, képes kocsiba ülni és elhajtani cigarettáért.

Passzív dohányzásra kényszerítve

Biztosan ismerős a helyzet: egy étteremben ebédel egy társaság. Valaki hamarabb abbahagyja az ebédet és szégyenlősen felteszi a kérdést. "Zavar valakit, ha rágyújtok?" A legtöbb esetben a következő válasz érkezik "Csak nyugodtan" de van, aki kicsit irónikus: "Nyugodtan, ha Önt se zavarja, ha én tovább eszem".
Ha valaki nem tud, vagy nem akar lemondani a dohányzásról, legalább az elvárható lenne, hogy embertársaira tekintettel van és bizonyos helyzetekben és helyszíneken nem gyújt rá.

S végül egy másik megközelítés

Egy áldott állapotú nőnek nem csak magával szemben, hanem magzatával szemben is kell, hogy felelőssége legyen. A dohányfüst szénmonoxid - és nikotintartalma a belélegzés során a vérárammal bekerül a leendő gyermek vérkeringésébe is. Így a fiatal, gyenge szervezet már a megszületés előtt szervezeti károsodásokat szerezhet.
A kora- vagy halvaszülés veszélye sokkal nagyobb a terhesség alatt dohányzó anyáknál, s a veleszületett szívrendellenesség is sok esetben ide vezethető vissza.


Dohányzó szülők- veszély a gyerekekre?

A dohányzás már az anyaméhben befolyásolja a magzat tüdejének funkcióit.

Újabb megfigyelések szerint a terhesség alatti dohányzás veszélyeztetheti a születendő gyerek zsíranyagcseréjét. A dohányzó kismamák és szülők különböző módon veszélyeztethetik gyermekeik egészségét.
A terhesség alatti dohányzás előidézheti pl. a kis súllyal történő születést. Bizonyított tény, hogy a dohányzás a hirtelen gyermekhalállal és a légúti betegségekkel összefüggésben áll – erre mutat rá a Gyermekek egészségéért alapítvány és a Dr. von Haunerschen gyermekkorház Münchenben.
A terhesség alatti dohányzás növeli a gyermekeknél a későbbi túlsúlyosság veszélyét is. Rüdiger müncheni professzor a dohányzó kismamák és a gyerekeiknél tapasztalható zsíranyagcserezavarok összefüggéseire figyelmeztet.

A terhesség alatti dohányzás növeli a korai gyermekhalál veszélyét
"A terhesség alatti dohányzás nyolcszor nagyobb rizikót jelent a korai gyermekhalálra"- mondja Gerhard Jorch magdeburgi professzor. A rizikó nagysága a dohányzás mennyiségétől függ, de a 10 szál/ nap fölötti cigarettafogyasztás már meglehetősen nagy veszélyekkel járhat.
Légzőúti megbetegedések passzív dohányzás miatt A terhesség alatti dohányzás ahhoz vezethet, hogy a méhben a légutak csökevényesen fejlődnek. "A tüdő szerkezete már a méhben meghatározott"- mondja Dr. Erika von Mutius, a müncheni Haunerschen gyermekklinika docense.
A passzív dohányzástól elszenvedett légzőúti megbetegedésektől óv Dr. Erika von Mutius. A passzív dohányzás az oka a respiratórikus rendszer gyakori fertőzésének, és felelős az asztma kialakulásáért is.



A dohányzás egészségkárosító hatásai
Az alacsony nikotin tartalmú cigaretta is káros!

A dohányzás akut veszélyei
- Rontja a fizikai teljesítményt
- Súlyosbítja az asztmát
- Impotenciát okoz
- Meddőséget okoz

A dohányzás krónikus veszélyei
- Szívroham és gutaütés
- Daganatos megbetegedések
- Tüdő, száj, garat, gége, nyelőcső, hasnyálmirigy, húgyhólyag, méhnyak, leukémia
- Idült hörghurut, tüdőtágulat
- Magzati károsodások
- Érszűkület
- Gyomorfekély

A passzív dohányzás veszélyei
- Nő a tüdőrák kockázata
- Nő az asztma kockázata
- Gyermekek között gyakoribb a középfülgyulladás és a légúti fertőzés


Vitaminital a dohányzás káros hatásai ellen

The New York Times Health News Service 2000; Medincorp

Egy kezdeti stádiumban lévő kutatás szerint azok a dohányosok, akik nem képesek vagy nem hajlandóak leszokni, napi egy adag vitamindús itallal ellensúlyozhatják a dohányzás néhány káros hatását.

A dohányzás feltehetően amiatt növeli meg a szívbántalmak kialakulásának kockázatát, hogy megkönnyíti az LDL, vagy "rossz" koleszterin lerakodását az artériákban. Ez a lerakódás végül komoly egészségügyi problémákhoz vezethet, így például szívrohamhoz is.
A tanulmány szerint egy adag paradicsomlé alapú, beta-karotinnal, C- és E- vitaminokkal - melynek mindegyike antioxidáns - dúsított ital megakadályozta azt az oxidációs folyamatot, amely elősegíti LDL lerakódását.

Négy hét leforgása alatt, az LDL lerakodás aránya csökkent annál a 19 dohányosnál, akik napi 230 grammot fogyasztottak a vitaminitalból, állítja Francene M. Steinberg, a Seattle-i Washington Egyetem metabolizmus, endokrinológia és élelmezéstudományi részlegének a vezetője. Ezalatt az idő alatt nem történt jelentős változás annál a húsz dohányosnál, akik csak placebo készítményt ittak, jelentette ki a doktornő az American Journal of Clinical Nutrition augusztusi számában.

Mielőtt a vizsgált alanyok elkezdték fogyasztani a vitaminitalt, először mindegyiküknek placebo italt adtak négy héten keresztül.

Steinberg szerint még vitatott, hogy az antioxidánsok mi módon segítenek megelőzni a szívbetegségeket. Úgy tűnik, hogy a C- és az E-vitamin közvetlenül az LDL oxidációjára hat, míg a beta-karotin feltehetően más módon akadályozza meg azt. Attól függetlenül, hogy a jelenleg eredmények azt mutatják, hogy a dohányzás néhány káros hatása megelőzhető, még korai lenne bármilyen javaslattal előhozakodni, mondta a kutatónő.

Steinberg felhívta a figyelmet a vizsgált alanyok alacsony számára és a vizsgálat rövid időtartamára. Azt is megjegyezte, hogy néhány vizsgálat eredménye azt mutatta, hogy a beta-karotin tulajdonképpen még növelheti is a szívroham esélyét.

Egy chicagói élelmezésügyi szakértő szerint a legegyszerűbb és legjobb módja annak, hogy a dohányosok csökkentsék a szívbetegségek kialakulásának rizikóját, ha leszoknak a dohányzásról. A leszokni nem tudóknak azt javasolja, hogy egyenek minél több gyümölcsöt és zöldséget, melyek fontos vitaminokat tartalmaznak és magas tápértékkel rendelkeznek. A tanulmánnyal kapcsolatban a szakértő megjegyezte, hogy adatai érdekesek, de valószínűleg nem ez mondja ki a végső szót ebben a tárgykörben. A kutatás bizonyíthatja, hogy a vitaminital hatással van az LDL oxidációjára, de ez nem támasztja alá, hogy hosszú távon csökkenti a szívbetegségek kialakulásának az esélyét, tette hozzá Cathy Kapica, a chicagói Finch Egészségtudományi Egyetem munkatársa.

A doktornő megjegyezte azt is, hogy a részben a paradicsomban található lycopene nevű anyag jótékony hatása is magyarázhatja az eredményeket.

A vitaminital 600 mg C-vitamint, 30 mg beta-karotint, 400 mg E-vitamint tartalmazott. A C-vitamin ajánlott napi mennyisége felnőtteknél átlagosan 60 mg, E-vitaminból 10 mg. Beta-karotin esetében nincsen megadott ajánlott napi mennyiség.

Megjelent: Medical Tribune News Service


Az utolsó szál cigaretta elszívása után...

• 5 perc múlva: a szív oxigénnel való ellátottsága nõ
• 20 perc múlva: a pulzusszám és a vérnyomás csökken, a végtagok hõmérséklete emelkedik
• 1 nap múlva: a szívinfarktus veszélye csökken, a szervezet fizikai terhelhetõsége nõ
• 2 nap múlva: az íz- és szagérzékelés jelentõsen javul, a lehelet dohányfüstszaga megszûnik
• 3 hónap múlva: az agyvérzés veszélye csökken, a köhögés csökken
• 9 hónap múlva: egykori dohányzása már nem veszélyezteti születendõ gyermeke egészségét
• 1 év múlva: a szívinfarktus és gyomorfekély veszélye a dohányosokéhoz képest a felére csökken
• 5 év múlva: a mütéttel nem gyógyítható tüdõrák valószínûsége a felére csökken
• 10 év múlva: a mûtéttel nem gyógyítható tüdõrák és más daganatok valószínûsége ugyanaz, mint a nem dohányzók esetében
• 15 év múlva: a szívinfarktus kockázata megegyezik a nem dohányzókéval


forrás: www.freeweb.hu -egészségesen

Csak emlékeztetőül – a dohányzás káros hatásai mire, hogyan is fejtik ki hatásukat:

- szürke hályog
- nikotintól sárga arc
- gyomorsav
- köhögés, rekedtség
- hasnyálmirigy
- szexuális affinitás csökkenése
- nemzőképesség csökkenése
- szélütés
- elsárgult fogazat
- gégedaganatok
- tüdőrák
- tüdőembólia
- szívinfarktus
- gyomorfekély
- nyombélfekély
- vesedaganatok
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
A magány megbetegít <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
<?xml:namespace prefix = v ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" /><v:shapetype id=_x0000_t75 stroked="f" filled="f" path="m@4@5l@4@11@9@11@9@5xe" o:preferrelative="t" o:spt="75" coordsize="21600,21600"><v:stroke joinstyle="miter"></v:stroke><v:formulas><v:f eqn="if lineDrawn pixelLineWidth 0"></v:f><v:f eqn="sum @0 1 0"></v:f><v:f eqn="sum 0 0 @1"></v:f><v:f eqn="prod @2 1 2"></v:f><v:f eqn="prod @3 21600 pixelWidth"></v:f><v:f eqn="prod @3 21600 pixelHeight"></v:f><v:f eqn="sum @0 0 1"></v:f><v:f eqn="prod @6 1 2"></v:f><v:f eqn="prod @7 21600 pixelWidth"></v:f><v:f eqn="sum @8 21600 0"></v:f><v:f eqn="prod @7 21600 pixelHeight"></v:f><v:f eqn="sum @10 21600 0"></v:f></v:formulas><v:path o:connecttype="rect" gradientshapeok="t" o:extrusionok="f"></v:path><o:lock aspectratio="t" v:ext="edit"></o:lock></v:shapetype><v:shape id=_x0000_s1026 style="MARGIN-TOP: -87.25pt; Z-INDEX: 1; MARGIN-LEFT: -70.85pt; WIDTH: 75pt; POSITION: absolute; HEIGHT: 75pt; mso-wrap-distance-left: 4.5pt; mso-wrap-distance-right: 4.5pt; mso-position-vertical-relative: line" alt="" o:allowoverlap="f" type="#_x0000_t75"><v:imagedata src="file:///F:\DOCUME~1\KARSAY~1\LOCALS~1\Temp\msohtml1\01\clip_image001.gif" o:title="1247_1"></v:imagedata><?xml:namespace prefix = w ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:word" /><w:wrap type="square"></w:wrap></v:shape>A kutatók "gén chipet" használtak, hogy megvizsgálják az egyedülálló emberek DNS-ét. Az eredményekből kiderült, hogy az állandóan magányos embereknek a génműködése eltérő képet mutat, és ebbe beleértendő az immunrendszer is. A felmérésből azonban nem derült ki, hogy a magányosság volt-e előbb vagy a fizikai sajátosság következtében alakult ki. De mégis úgy tűnik, hogy van módszer a magány halálos következményeinek a megelőzésére is.
"A vizsgálat szerint az elszigetelődésnek igenis vannak mélyebb hatásai, és elérnek a legalapvetőbb belső folyamatokig is, például a gének működéséig" - nyilatkozta Steve Cole, az UCLA molekuláris biológusa. "Évek óta tudjuk már, hogy összefüggés van a társas csoport fenntartása (hány barát és hány családtag vesz körül valakit), valamint a fizikai, testi végeredmény teljes csoportja." A lakosság nagy körében elvégzett számos felmérés igazolta, hogy azok az emberek, akik magányosak, vagy nagyon kevés ember veszi körül őket, azok nagyobb valószínűséggel halnak meg idő előtt, illetőleg nagyobb valószínűséggel kapnak el fertőző betegségeket, magas vérnyomás vagy rákos megbetegedés alakul ki náluk, és álmatlanságban szenvednek.
"Két elmélet is létezik ezzel kapcsolatban: a szociális gondoskodás, ami azt jelenti, hogy mit tesz más ember érted érzékelhetően, például, ha beteg vagyok és vannak emberek körülöttem, akkor elvisznek az orvoshoz, és látják, amikor beveszem a gyógyszereket. A másik szerint van valami, ami elszigetel, magányossá tesz, és ez megváltoztatja a testet" - mondta el Steve Cole. Ő egyébként a második elméletet vizsgálta meg csapatával.
A vizsgálatban 14 önkéntes vett részt, akik közül 6 a megfelelő skálán a legmagasabb értékkel osztályozta a saját magányosságát. Ezek az emberek azt nyilatkozták, hogy valóban évek óta senki sincs a közelükben. A másik nyolc résztvevő a csoporton belül a legkevésbé volt magányos. A kutatók vért vettek, és vizsgálták a génműködést az immunrendszer sejtjeiben - vagyis a fehérvérsejteket, amelyek megvédenek a behatolókkal, a vírusokkal és a baktériumokkal szemben. Az eredményből kitűnt, hogy a magányos embereknél körülbelül 200 gén nem működik megfelelően, emiatt náluk krónikus gyulladás egészségtelen szintje alakul ki, és ez hatással van a szívre és az érrendszerre, az ízületekre, amelyből az következik, hogy ezzel kapcsolatos betegségek jelennek meg a szervezetben. A kutatók szerint a következő lépés a közeljövőben az lesz, hogy meghatározzák, miként lehet ezt a problémát kezelni. <o:p></o:p>

<o:p></o:p>
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
"Kedves Anyu és Apu!

Meguntatok,és elvittetek a menhelyre.Túlzsúfolt volt,és én egy szerencsétlen
számot kaptam.Egy fekete m&ucirc;anyag zsákban vagyok.Néhány más kölyök megkapja
majd az én alig használt pórázomat,amit itt hagytatok.A nyakörvem kicsi volt
és piszkos,de a hölgy levetette rólam,miel&otilde;tt átküldött volna a
Szivárvány-hídon.Lehet,hogy még otthon lehetnék,ha nem rágom szét a
cip&otilde;det.Nem tudtam,mi az,csak annyit,hogy b&otilde;r,és ott van a padlón.Csak
játszottam.Lehet,hogy még otthon lennék,ha szobatiszta vagyok?Az orrom
beledugása abba,amit én csináltam,csak megszégyenít.Vannak könyvek és
kutyakiképz&otilde;k,ahonnan megtanulhattad volna,hogy hogyan kell nekem
megtanítani,hogy jelezzek az ajtónál.Lehet,hogy még otthon lennék,ha nem
viszek be bolhákat a lakásba.Bolhaírtó nélkül nem tudok megszabadulni t&otilde;lük
azután,hogy napokig kint hagysz az udvaron.Lehet,hogy még otthon lennék,ha
nem ugatok?Csak énekeltem,"ijedt vagyok","magányos vagyok","itt vagyok","a
legjobb barátod akarok lenni".Lehet,hogy még otthon lennék,ha
felvidítalak?Ha megütsz,nem tudom megtanulni.Lehet,hogy még otthon lennék,ha
szántál volna id&otilde;t arra,hogy megtanítasz helyesen viselkedni.Az els&otilde; hét
után már nem tör&otilde;dtél velem,de az összes id&otilde;met arra szántam,hogy VÁRJAK
RÁD!
Ma meghaltam.

Szeretettel:
A kiskutyátok "
 

Tbirdy

Állandó Tag
Állandó Tag
Pont tegnap múlt egy éve annak, hogy a kiskutyám tizenhat és fél évnyi barátságunk után elhagyta a testét.Soha nem feledem.
http://netrera.tmp.hu/in_memoriam/sh_info.php?sh_id=380

Vannak emberek akik embertársaikkal is kegyetlenül bánnak, vajon mit várhatunk sokaktól az állattestvéreink felé?
"Amíg az emberek azt gondolják, hogy az állatok nem éreznek, addig az állatoknak kell érezniük, hogy az emberek nem gondolkodnak." (ismeretlen szerző)

Kedves István, nagyon jók az írásaid, sokat tanulok Tőled. Köszönöm, hogy olvashatlak.

Boldogságot mindenkinek!
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
A karma és a társkapcsolat.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>


Minthogy ebben a kozmoszban nincs véletlen, az is törvényszerű, hogy milyen partnerrel találkozom. Ezt a találkozást szabadon választom annak érdekében, hogy bizonyos tanulási folyamatot tovább vigyek, melyet korábbi inkarnációimban megkezdtem. Valamennyien tudatosan vagy öntudatlanul az elveszített egység felé törekszünk, melynek elvesztése különösen fájdalmasan érint bennünket ebben a duális világban. A társkapcsolat értelme ennél fogva mindig az egymással és egymástól való tanulás, hogy végül a vágyott egységet felfedezzük önmagunkban.
Az érzékeny, szellemi orientációjú ember életét mindig az elveszített egység iránti vágyakozás határozza meg, ami végső soron az önmaga keresését jelenti. A dualitás világában élünk, mert csak itt tudunk visszatalálni az egységbe. A fájdalmasan megélt dualitás ugyanis ébren tartja az egység iránti vágyat.


Első lépésünk e felé az egység felé a másik emberrel való kapcsolat, amelyben tökéletes egységgé olvadhatnánk össze. Ám még ha sikerülne is, meg kell állapítanunk, hogy ez csak az első lépés. A társkapcsolat ugyanis csupán támogatásként szolgál az úton, amelyen végighaladva az egységet önmagunkban találjuk meg. Ez a társkapcsolat igazi értelme, s ha ezt a feladatát egyáltalán nem vagy már nem képes betölteni, értelmét vesztette, és meg kell szűnnie. Nem azért jön tehát létre egy társkapcsolat, hogy a másik segítségével szép, harmonikus vagy akár kényelmes életet éljünk. Még ha a legideálisabb társat találnám is meg, netán az úgynevezett "duál páromat", éppen a hozzám legszorosabban kötődő lélek jelenti számomra a legnagyobb kihívást és egyben a legnagyobb segítséget. A társkapcsolatban jelentkező nehézségek tehát mindig belőlem fakadnak, nem pedig a másikból, értelemszerűen tehát csak én tudom megoldani őket.

Az egymással karmikus kapcsolatban álló emberek tehát nemcsak "a számlájukat tudják egymással rendezni", hanem ezzel egyidejűleg lehetőséget is adnak egymásnak a gyors szellemi növekedésre. Ajánlatos volna tehát ezeket a lehetőségeket tudatosan kihasználni. A partnerkapcsolat értelmét és belső tartását vesztette, mihelyt feladatát beteljesítette, vagy már nem képes ezt a feladatot betölteni. Ha a felek ennek ellenére ragaszkodnak hozzá, hogy együtt maradjanak, az kíméletlenség önmagukkal és a másikkal szemben is.

Miközben ugyanis valami túlhaladotthoz ragaszkodik, az élet által most kínált dolgokra nem tud odafigyelni. Azok egyikük esetében sem tudnak megvalósulni, ekképpen gátolják további fejlődésüket.
Igazi társkapcsolat kizárólag két önálló, "egészséges" lény között jöhet létre, akik individualitásukat mindvégig megőrzik. Csak így leszünk képesek szembenézni azokkal a gyengéinkkel, melyeket a társunk segítségével fedeztünk fel, csak így találhatunk egymásra kozmikus tudattal és szellemi nyitottsággal. Csak így derül ki, mennyire izgalmas és gazdagító lehet egy társkapcsolat.

Kurt Tepperwein: A szellemi törvények
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Fényev&otilde;k
Néhány évvel ezel&otilde;tt találkoztam el&otilde;ször olyan emberekkel, akik azt állították, nincs szükségük ételre, mert &otilde;k egyenesen a fény energiájából, a pránából, a csí életenergiából táplálkoznak.
Értelmes emberek voltak. Közgazdász, egy híres bank megbecsült munkatársa. Fogorvos, elismert, jó kez&ucirc;. És hivatásos táncos, csinos fiatal lány. Valamennyien végigcsinálták azt a 21 napos „beavatási folyamatot”, amely a fénnyel táplálkozók szerint elvezet Istenhez és a halhatatlansághoz.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p>
Azt mondták, aki a 21 napos ciklust végigcsinálja, még életében képessé válik megszakítani a születés-halál körforgását. Azóta már Magyarországon is megjelent Jasmuheen ausztrál írón&otilde; könyve, aki állítja, hogy 1993 óta nem vett táplálékot magához. Úgy tapasztaltam, hogy a módszer iránt rendkívül nagy az érdekl&otilde;dés. Nem véletlenül. Az emberek rosszul érzik magukat saját b&otilde;rükben. Testi és lelki bajokkal küzdenek. Keresik a megváltót, a csodálatos gyógyítót, az egyetlen igaz és üdvözít&otilde; módszert, amely megszabadítja &otilde;ket rosszkedvükt&otilde;l, betegségeikt&otilde;l, amelynek segítségével megtalálják a boldogságot.
<o:p></o:p>
Csak saját meggy&otilde;z&otilde;désed szerint
A fénnyel való táplálkozás szerintem aligha tartozik a megváltó módszerek közé. Azt gondolom, hogy 21 napon át, az „átlényegülésig” böjtölni veszélyes dolog. S még ennél is veszélyesebb egy héten át, mint látni fogják, semmit sem inni. Bár elképzelhet&otilde;, hogy túl lehet élni. A kérdés csak az, minek. Nos, lássuk, mit mondanak err&otilde;l a módszer követ&otilde;i:
„A 21 napos ciklus egy lépés azon az úton, hogy a leveg&otilde;b&otilde;l él&otilde; és halhatatlan légy. A legfontosabb életadó szerv nem a gyomor, hanem a tüd&otilde;. Az élet csatornája a hátgerinc és nem az emészt&otilde;csatorna. A legfontosabb funkció pedig a légzés. Csak akkor kezdd el, ha biztos vagy abban, hogy bels&otilde; vezetésed szerint cselekszel, saját meggy&otilde;z&otilde;désed és beleegyezésed szerint készülsz a 21 napos ciklusra. S hiszed, hogy mindezt szellemed irányítja, istened segíti. Nem félsz, és hited elég er&otilde;s.”

A 21 napos ciklus
– Az els&otilde; napon éjfélkor kezd&otilde;dik. Ett&otilde;l a pillanattól kezdve semmit nem lehet enni, sem inni.
– A második napon a testben fájdalmak jelentkezhetnek. Ez természetes.
– A harmadik napon este hagyja el a testet a spirituális szellem. A legfontosabb el&otilde;írás erre a napra a nyugalom meg&otilde;rzése.
– A negyedik napon az égi testvérek megkezdik a munkát, hogy megakadályozzák a halál folyamatát.
– A negyedikt&otilde;l a hetedik napig még mindig semmit nem szabad inni, lehet fürödni, zuhanyozni, jeget szopogatni, szájat öblíteni. És sokat pihenni, meditálni.
– A hetedik napon este lehet el&otilde;ször egy pohár 25 százalékos gyümölcslevet inni.
– A nyolc és tizennegyedik nap között már megengedett a gyümölcslé fogyasztása, az angyalokkal való társalkodás, sok pihenés, sok alvás.
– A tizenötödikt&otilde;l a huszonegyedik napig megtörténik a magasabb rend&ucirc; énnel való egyesülés. Az energiák visszatérnek a testbe. 40 százalékos gyümölcslé fogyasztása megengedett.
– A huszonegyedik napon éjfélkor lehet befejezni a ciklust.

Szép, új világ
Mindazok, akik a fent – természetesen csak körvonalakban – leírt ciklust végigcsinálták, esküsznek arra, hogy nincs szükségük táplálékra. Er&otilde;sebbek, energikusabbak és boldogabbak, mint korábban. Mivel azonban az ízek iránti vágyuk nem múlt el tökéletesen, ha kedvük van, esznek. Aki az édességet szereti, csokit szopogat, aki a sós ízek iránt vonzódik, káposztás tésztát fogyaszt. Mert a lényeg nem az önmegtartóztatás, hanem a felemelkedés egy stresszt&otilde;l, b&ucirc;nt&otilde;l, harctól és gy&ucirc;lölködést&otilde;l mentes, szép, új világba.
Az orvosi véleménye
Ha a szervezet vízleadása nagyobb, mint a vízfelvétele – mondja dr. Rókus Péter belgyógyász szakorvos –, a szervezet kiszárad. A folyadékhiány következtében a sejtekben lév&otilde; óriási raktárakból a víz a véráramba kerül, és megindul a szervezet szöveteinek kiszáradása. Esik a vérnyomás, fellép a fenyeget&otilde; eszméletvesztés, a vese, a máj károsodik. Az agysejtek – mint a kiszáradásra legfogékonyabb sejtek – is felmondhatják a szolgálatot. Ezért a kiszáradás egyik tipikus jele a tudatzavar, amely hallucinációkkal járhat és kómáig fokozódhat. Orvosi szempontból tehát rendkívül veszélyes dolog egy héten át folyadék nélkül élni. Senkinek sem ajánlanám.<o:p></o:p>
<o:p></o:p>
Dogossy Katalin
<o:p></o:p>
 

Ivan

Kitiltott (BANned)
Igen, enni kell a fényt és 21 nap mulva túlvilágra lehet éheztetni magunkat. A javaslat ezért büntetőfeljelentést eredményezhet..Legalább szilvapálinkát igyunk, míg elnem zsibbadunk..a fényt egye a fene..
Hol kapható különben ennyi ostobaság?
 

shanti

Állandó Tag
Állandó Tag
Hello!

Azóta már Magyarországon is megjelent Jasmuheen ausztrál írónõ könyve, aki állítja, hogy 1993 óta nem vett táplálékot magához.
Gondolom teljesen korrekten bekamerázták a hölgyet, hogy a módszerét ellenőrizzék.

Egyébként állítani bármit lehet. Ostobaságokat kitalálni, az azért megterhelő lehet.:)

Az emberek rosszul érzik magukat saját bõrükben. Testi és lelki bajokkal küzdenek. Keresik a megváltót, a csodálatos gyógyítót, az egyetlen igaz és üdvözítõ módszert, amely megszabadítja õket rosszkedvüktõl, betegségeiktõl, amelynek segítségével megtalálják a boldogságot.
Fényt harapni a rosszkedvű, életunt pógárnak akinek más baja is van hát ez szerintem is tragikus ostobaság.

A következő az lesz, hogy ezek a "Fénylényé" válni akaró, Fényt harapó depressziv emberek, Őssejt helyett Zöld színtesteket ültetnek be maguknak és elkezdenek fotoszintetizálni.
Amiáltal már senkit nem fog érdekelni az Őserdők kiirtása, mert az oxigén ellátási problémákat a "Fénylényeink" megoldják.
:)

Inkább megismerhetnék Önmagukat.Akkor az ilyen dolgok kevésbé terjedhetnének a Világban. Talán lecsökkenne az ostobaságra a kereslet.
Vagy kell ez nekünk??


Hát vesszek meg ha Értem....

üdv:shanti
 

RR78

Állandó Tag
Állandó Tag
Csöpikutya!

Bocsi, de így szeretnél állandó taggá válni?
Kérlek valami értelmes hozzászólást írj. Köszi
 

Ivan

Kitiltott (BANned)
Mi törénik az emésztőrendszerrel, ha fényt nassolunk? Lebontjuk a budit? Kell-e városi szennyvíztisztító, vagy ezt is bontjuk és szabadidőpark lesz a helyén? És az ásványvizeletgyárosok és a vízművek? Az élelmiszeripar meghal...a macsakák is fényt ebédelnek? Nagy kérdés ez...továbbá a "mindenhová fényt" program a villanyszerelőknek hozza el a fénykort.
Milyen fény lesz a fény? Színes is lehet és lézer is?
Mégsem együnk fényt, inkább igyunk kecsketejet.
 

Anamaya

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi törénik az emésztőrendszerrel, ha fényt nassolunk? Lebontjuk a budit? Kell-e városi szennyvíztisztító, vagy ezt is bontjuk és szabadidőpark lesz a helyén? És az ásványvizeletgyárosok és a vízművek? Az élelmiszeripar meghal...a macsakák is fényt ebédelnek? Nagy kérdés ez...továbbá a "mindenhová fényt" program a villanyszerelőknek hozza el a fénykort.
Milyen fény lesz a fény? Színes is lehet és lézer is?
Mégsem együnk fényt, inkább igyunk kecsketejet.

Nekem úgy tűnik szamártejen élsz, annyi szamárságot beszélsz...
 

piros100

Új tag
Szerelmi varázslatok...

Sziasztok!

Piros100 vagyok!

Ha nem jó helyen járok szóljatok, vagy irányítsatok a megfelelő helyre...

A napokban az alábbi "varázslásra" leltem, ami nekem még új és nem olvastam....

"Magányosnak érzed magad, és vágysz egy barátra? Akkor próbálkozz a következő rítussal. Fontos, hogy közben ne arra a bizonyos srácra gondolj, hanem általában megnyílj a szerelem előtt!
* Három gyertyára lesz szükséged, két világos rózsaszínre és egy erős pinkre, egy üvegtálra és egy eper- vagy levendul illatú füstölőre.
* Állítsd fel a két világos rózsaszín gyertyát, és állítsd közéjük az üvegtálat. A tálba kerül a gyertyatartóba állított, pink színű gyertya.
* Gyújtsd meg a füstölőt, utána pedig a két rózsaszín gyertyát. Utána kopogj a tálon, és minden koppantásnál mondj egyet a következő rigmusból: „Egyszer, hogy megkeressem. Egyszer, hogy megtaláljam. Egyszer, hogy idehozzam. Egyszer, hogy magamhoz kössem. Szív a szívhez, így legyen. Hold, hozd ide a szerelmet!”
* Koppants még négyet a tálon, majd gyújtsd meg a pink gyertyát is, hogy gyorsan teljesüljön a varázslat!
A telihold a legintenzívebb holdszakasz, a legvilágosabb fény időszaka. Hatása leginkább a védelem, az álmok, a víziók és a természetfeletti képességek erősödésén érződik. A teliholddal kapcsolatba hozott varázsigéket telihold napja előtt és után három napig lehet elmondani"

Tudom, hogy sokakat érdekel a szerelmimágia, varázslás stb.

Egyébkét "tök" jó a web oldalatok, én is nem rég tévedtem erre...

Sokat böngészem ezeket az oldalakat, mert engem is érdekelnek az ezotéria oldalai és még sok más...


Üdv. piros100
 

Mira*

Állandó Tag
Állandó Tag
Kaptam, továbbadom:

TERÉZ ANYA JÖVENDÖLÉSE
(2002. június 25-én jelent meg a Jövedölés c. folyóiratban, Evangeline McGrath karmelita nővér tollából.)

Teréz anya 1997. szeptember 5-én 21 óra 30 perckor halt meg a Kalkutta-i kolstor anyaházában. Kb. 20 óra 15-kor felébredt és maga köré hivatta a nővéreket, és a következőket mondta:

"Egy látomásom volt. Az Úr Jézus Krisztus megparancsolta, hogy önöknek kinyilatkoztassam, hogy fel legyenek készülve egy siralmas időszakra és a baj ellen védekezni tudjanak.

A négy lovas (Jelenések Könyve 6,1-9) felült a négy lóra és a "lovaglás" elkezdődött. Öt éven belül fogják a patájuk hangját hallani. Az első három lovas megfelel a JK-ben leirtaknak, de a negyedik - a halál - a sötétségből átváltozik a világosság, a remény tűzévé (Leuchtfeuer). Az első lovas - a pestis - kivonult kézijjal a kezében. A második, egy vörös lovas hosszú kardokkal - a háborút jelenti. A harmadik egy fekete lovon ült, kezében mérleg volt, és éhség volt a neve. A negyedik lovas - kezdetben fakó szinű - neve a halál.
(A pestis először Ásziában tör ki ebben az évben, de a WHO nem veszi figyelembe, gyorsan elterjed és sok millió ember esik áldozatul. 2003-ban a Közel-Keleten háború tör ki. Ez egy merénylettel kezdődik, egy fontos személyiség ellen, az arab-izraeli konfliktusban. Ez a félelmetes esemény az öngyilkossági támadások egész sorát váltja ki az Egyesült Államok ellen. A fanatikusok támadásainak célpontjai: bevásárlóközpontok, tömbházak, sportlétesitmények. Terroristák által vezetett repülőgépek zuhannak a kormány épületére, emlékművekre és Mount Rusmorera. Az elnök bejelnti, hogy az amerikai érdekek veszélyben vannak. Oroszország és Kina u.ilyen álláspontra helyezkedik. (Oroszország Amerikához csatlakozik, Kina az arabokhoz.) Egy nehéz, véres időszak következik. Amerika győztesen kerül ki, de nagy veszteségekkel az emberi életben, és a gazdasági rendszer is összeomlik. Ekkor jön a harmadik lovas, az éhinség! A világkereskedelem szétrombolása, a háborúk és csapások által eltorhad a termés a földeken. Az egész világon éhinség uralkodik. Amikor mindez a tetőfokára lép, az egész földön kemény tél lesz.

Ekkor jelenik meg a negyedik lovas, mely nem a halál lesz, mint a JK-ben, hanem a REMÉNYSÉG. Kezében tart majd egy kőtáblát, melyre egy ima lesz bevésve. Teréz anya hangsúlyozta, hogy ez az ima egy fegyver lesz, mert mindazok, akik imádkozzák, megmenekülnek az első három lovas által okozott csapásoktól.
(New York-i polgárok milliói lesznek szemtanúi egy csodának: az iker torony ismét látható lesz, s azok is, akik ott meghaltak - fehér ruhába öltözötten. (Ez a jelenség majdnem egy teljes napon át lesz látható, majd a sötétség beálltával eltűnik.) Ez a reménység üzenete lesz Amerika, és az egész világ számára.

Emberek százai lesznek a tanúi annak az üzenetnek, amikor a Szűzanya bejelenti a győzelmét a háborúk fölött és egy ezer éves béke kezdetét a földön. A Szűzanya kinyilatkoztat egy kétezer éves titkot: SZENTFIA VISSZATÉRÉSNEK IDŐPONTJÁT!
(Teréz anya hansúlyozta, ez még azok életében lesz, akik most 80 évnél fiatalabbak.) Ezt követően Teréz anya lediktálta a megmentő imát, majd égre emelte kezét, arcán nagy megnyugvással és békével visszaadta lelkét Teremtőjének. (Teréz anya nem nyilatkoztatta ki a katasztrófa végeredményét, de azt igen, hogy az ima, amely a kőtáblára volt vésve, hatalmas erővel bir!

URAM! VEZESS ENGEM A HALÁLBÓL AZ ÉLETRE, A HAZUGSÁGBÓL AZ IGAZSÁGRA! VEZESS ENGEM A KÉTSÉGBEESÉSBŐL A REMÉNYSÉGRE, A FÉLELEMBŐL A BIZALOMRA! VEZESS ENGEM A GYŰLÖLETBŐL A SZERETETRE, A HÁBORÚBÓL A BÉKÉBE!

ENGEDD, HOGY BÉKE TÖLTSE BE A SZIVEINKET, A MI VILÁGUNKAT ÉS AZ EGÉSZ VILÁGMINDENSÉGET!

BÉKE, BÉKE, BÉKE! AMEN


"Mert a hit az erő, mert aki hisz, győzött,
Mert az minden halál és kárhozat fölött
Az élet Urával szövetséget kötött."
 

Tbirdy

Állandó Tag
Állandó Tag
Sok ezer évvel ezelőtt a bráhmanák mantrákat is bevetettek a háborúkban, lehetett rombolni vele, de voltak védekező mantrák is. Nevezhetjük imának, ha úgy jobban tetszik.
<O:p</O:p
<O:p</O:p
OM Shanti, Shanti, Shanti !<O:p</O:p
 
Oldal tetejére