Hírek Giorgia Meloni pártjának kártérítést kell fizetnie egy kanadai meleg párnak

Kártérítés fizetésére kötelezik, Giorgia Meloni kormánypártját, az Olasz Testvéreket (Fratelli d'Italia in Italian) amiért egy kanadai meleg pár fotóját használták fel a homofób kampányukban a pár beleegyezése nélkül.

A kanadai pár, BJ Barone és Frankie Nelson kisfia 2014-ben született meg egy béranyának köszönhetően, amelynek pillanatát fotón is megörökítették. Ezt a képet használta fel 2016-ban az Olasz Testvérek a béranya-ellenes kampányukban. A pár ügyét egy olaszországi LMBTQ ügyvédi iroda, a Gay Lex vállalta. Az Olasz Testvérek most fejenként 10 ezer euró kártérítést kell fizetnie „a kép sértő használatáért”, de fellebbeztek a döntés ellen.

„Ez egy kis győzelem számunkra, de óriási győzelem az LMBTQ+ közösség számára Olaszországban és külföldön. Számunkra a fiunk születéséről készült fotó mindent jelképez, amit képviselünk: a családot, az elfogadást és a feltétel nélküli szeretetet. A párt és a miniszterelnök elleni győzelem lehetővé teszi számunkra, hogy visszaszerezzük a fényképünket, és megmutassuk a világnak, hogy a család a szerelemről szól” - mondta a pár a BBC-nek.

A szélsőjobboldali olasz kormány egyik legutóbbi melegellenes lépése volt, hogy egy új jogszabály alapján az észak-olaszországi Padova városában eltávolítják a leszbikus párkapcsolatból született gyerekek anyakönyvi kivonatából a nem biológiai anya nevét. (BBC)

Fődi Kitti

1692157918785.jpeg
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

gyurcyka wrote on Aronfy's profile.
szia! annó feltöltöttem a dicsekvő béka-t.eltünt a gépemről sok mással együtt.ha még meg lenne, átdobnád? köszi!
Adatbázis hibát jelez a gép, minden olvasatlan üzenetre kattintásnál....
vivant wrote on nadva's profile.
máj 14 péntek 8:47
PaSa1957 wrote on Elek János's profile.
Legalább olvasnád el a játékszabályokat!
Kostenszky Valéria wrote on Olaszné Kovács Andrea's profile.
Helló! (Gábor vagyok.)

Statisztikák

Témák
38,236
Üzenet
4,822,022
Tagok
616,799
Legújabb tagunk
Nono10
Oldal tetejére