Ha Magyarországra jössz nem szórhatod csak úgy el a csikkedet!

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Július 15.

Melitta - 2017 Július 15, 16:18
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Kőszegnél német feliratú tábla figyelmezteti erre a hozzánk érkezőket. Ez már táblaháború.

  Hát úgy néz ki nem kellett sokáig várni a magyar válaszra, mert azt azért senki sem gondolhatja komolyan, hogy az, hogy ki szemetel és ki nem az nemzetiségi hovatartozástól függene.

  Kőszegnél, a magyar osztrák határtól pár méterre a magyar oldalon most ilyen, szintén szemetelés, egészen pontosan csikk eldobás ellenes táblák kerültek ki.

  Igaz ebben az esetben magánkezdeményezésről lehet szó, hiszen míg az osztrák változatnál a tábla alján impresszumként lehet találni Burgenland és néhány egyéb szervezet logóját, addig a magyar változatnál a figyelmeztető szövegen kívül mást nem lehet olvasni.

  Minden esetre a szemetet senki sehol ne dobja ki a kocsiból. Nem csak azért mert balesetveszélyes és környezetszennyező, de azért is mert nettó tahóság.

  Farkas Bazsi

  ne_szemetelj_tabla_ausztriaban.jpg

  ne_szord_el_a_csikket.jpg
   
  Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Július 15.

  1. Beka Holt
   Beka Holt
   Háááát, ezzel a tiszta ország felirattal azért vitába szállnék. Mondjuk Kőszeg városának tisztaságát nem ismerem, de ahol mostanában sűrűn megfordultam -, Miskolc, Eger, Budapest kül és belvárosa, Tiszafüred, Gyöngyös, Hatvan, Jászberény. - nem mondható egyik városra sem, hogy tiszta lenne. Szoknyáim hossza földig érő és takarítom velük a szemetet tisztességgel! Csokipapírok, jégkrém csomagoló anyagok, cigisdobozok, csikkek, papírzsepinek tűnő hulladékok a járdákon, rágógumik széttaposva, szétköpködött szotyi, tökmag, és a kedvencem a kutyaürülék. Mindez a járdán, buszmegállókban, üzletek előtt, és a szemetesek majdnem üresek!
   Akár vonattal, akár busszal utazom a sínek illetve utak melletti árkok inkább szemétlerakó helyek, mint füves területek.
   Nem megsértődni és tromfolni kell az osztrák táblák miatt, hanem első lépésben kitakarítani a falvainkat városainkat, és után lehet plakátolni ha szükséges!
   Oka van azoknak az osztrák tábláknak, mint ahogy az áruházaikban is okuk volt valamikor magyarul kiírni a ne lopj feliratokat!
  2. szundi53
   szundi53
   De mennyivel jobban esik megsértődni. Megmutatjuk, mi a magyar virtus. Megint bántják a magyart. :(
   ladybug7spots, setni és Beka Holt kedveli ezt.
  3. Beka Holt
   Beka Holt
   Virtus ide, sértődés oda, lehet plakátolni, de a szemét attól még ott marad.
   udvarfy kedveli ezt.
  4. szundi53
   szundi53
   Mit kukacoskodsz? Nem kell odanézni, amit nem látok, az nincs. Nem tudtad? Ezért jó az öreg a háznál. :)
   setni kedveli ezt.
  5. *Főnix
   *Főnix
   itt hentergek a rohogestol ezt irja ki NEMETUL annak a nemetnek aki a precizitast anyatejjel szivja
   :rohog::rohog::rohog::rohog::rohog::rohog::rohog::rohog::rohog::rohog::rohog::rohog::rohog::rohog::rohog::rohog::rohog::rohog::rohog::rohog::rohog::rohog::rohog:
  6. Beka Holt
   Beka Holt
   Nem titkolom, hogy cigarettázom, mindig van a zsebemben egy réz szelence. Zsebhamutartó névre hallgat. Sokan megrökönyödtek már azon, hogy a kezemben van, abba megy a hamu a cigimről, és amikor elszívtam a csikk is. Inkább nézzenek bogaras vénasszonynak, mint bunkó szemetelőnek. :D
  7. tornando
   tornando
   Nem komoly ez.
   Kabaré.
   De azért a harsányságba is belestek,a táblákkal.
   Mint aki túl sok szmájlit tesz be.
   setni kedveli ezt.
  8. Kissné Székely Judit
   Kissné Székely Judit
   A német precizitásról csak annyit, hogy az mind a külföldi munkásoknak köszönhető. Inkább más kihasználást szívják az anyatejjel együtt, de ezt jelen állás szerint megszívták.
   Magyarországon is vannak szemét mentes helyek. Én egy ilyenen laktam, ahol a közmunkások tartották gyönyörű rendben a várost, s tényleg szép is volt. Hála a munkájuknak.
   A magyar virtus tényleg világhírű. Lányom nyelvi előkészítőbe jár egy kisvárosi külföldi iskolába a világ végén, s amikor a nyelvi nehézségek miatt nem tudott a másik gyermekkel játszani beiratkozáskor, az igazgatónő sommásan annyit mondott, hogy magyar virtus. De azt is hozzátette, hogy sokkal jobban örül ennek, mintha kuka lenne. Nem hittem a fülemnek, hogy az emberek mennyire általánosítanak. De igaza volt.
   teddyted kedveli ezt.
  9. Beka Holt
   Beka Holt
   Amikor egy echte német időpontot kér, és kap visszakérdez, - magyar vagy német 11 óra? Ha azt a választ kapja, hogy természetesen magyar, akkor legyint és közli, - rendben akkor 11:30-ra itt leszek! És ez nem vicc!
   *Főnix kedveli ezt.
  10. CasaLoma
   CasaLoma
   Ettől függetlenül ma délután simán követhető volt a Pride felvonulás útvonala. A hátrahagyott szeméttenger jelezte a helyes irányt, el se lehetett téveszteni.
   udvarfy kedveli ezt.
  11. udvarfy
   udvarfy
   Beka , na na na ezt azért már csak csak megcáfolnám !!;) Mert biztosan nemismered a Németek "Akadémiai 1/4 óráját" :D mely igaz több is lehet annál ! Nekem nemegyszer volt rá esetem .
  12. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Az a gond, hogy akik szemetelnek, azok nem olvasnak. Ha mégis, akkor nem izgatják magukat azon, hogy mit is hirdet a tábla?! :o
  13. *Főnix
   *Főnix
   a pillanatnyi allapot az nem azonos az allandoval (nezz korul reggel )
  14. Beka Holt
   Beka Holt
   Elhiszem neked, miért is kételkednék, én még csak olyan - jujj de nagyon fontos a pontosság - németekkel találkoztam.

   Szemetelésről jutott eszembe a Föld Napja világméretű program halmaz, mint pl. a futás
   [​IMG]
   udvarfy, CasaLoma és Treffhetes kedveli ezt.
  15. Tóthné K. Zsuzsa
   Tóthné K. Zsuzsa
   Azért többet tehetnénk a tisztaságért. Sajnos sokan nem tisztelik mások munkáját. Nézem reggelente, hogy milyen szemetes egyes buszmegálló, pedig ott tilos a dohányzás. A munkások meg csak takarítanak, meg takarítanak folyamatosan.
  16. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Szégyen. Nincs mentség, de futás közben hová tegyék a papír poharat? No, de az is furi, hogyan lehet úgy futni, hogy kézben a papír pohár? Ezek szerint vannak dolgok, melyek számomra érthetetlenek, s azok is maradnak. Ebből a legnagyobb érthetetlenség, miért kell szórni magunk után a szemetet?! Teszik ezt a vonaton, távolsági buszokon is, tele és teleköpködik "szotyolával", napraforgó magnak a héjával, üres műanyag palackokkal stb. Sokan disznó módjára élnek, a szeméthegyek tetején érzik jól magukat. Csak az a bökkenő, hogy nem mindenki osztja az ebbéli nézeteket.
  17. *Főnix
   *Főnix
   MADE IN HUNGARY
   Szamica kedveli ezt.
  18. CasaLoma
   CasaLoma
   Reggelre nyoma sem lesz a mai felvonulásnak. Még az éjjel puccbavágják, afelől nyugodtan aludhatunk.
   *Főnix kedveli ezt.
  19. teddyted
   teddyted
   Ha már itt tartunk - én simán kitenném a táblát a magyar határnál " Német, angol, osztrák - ne randalírozz, szemetelj és hugyozz szanaszét részeg állat módjára. Otthon nem mered, meg kis tüchtig vagy - hát itt se csináld!"

   Kellemetlen? Megalázó netán? Nem jobban, mint a nekünk szánt kis üzeneteik. Van igazságtartalma? Legalább annyi, mint azoknak. És semmit nem változtat azon, hogy itt néha tényleg ész nélkül szemetelnek - mert az is igaz. Ám a nagyképű, beképzelt pökhendiség is. Nemkülönben láttam én szemétdombot és mocsokhegyet sváboknál is. Nem magyarok gyártották. Ennyit erről.

Megosztás