Hírek Határon túliak beintése Orbánnak: „nem kérek a magyar állam pénzéből, ha magyarhonban felkopik az áll!”

Óriásit megy a világhálón egy dal, amelyben öntudatos vajdasági magyarok arról énekelnek, hogy bár a magyar kormány számolatlanul önti beléjük a pénzt, ők
nem fogadják el az alamizsnát, ha az anyaországi magyaroknak ezért nélkülözniük kell!

Nézzék meg a felvételt, amíg lehet, mert ez úgy odavág a Fidesz-kormánynak, hogy Orbánéknak a fal adja a másikat.

A vajdasági morális dilemmáról szóló dal egyébként az Átrium színház „A trianoni csata” című darabjában hangzik el és valóban határon túliak is énekelnek benne, mivel


az előadás az Átrium és a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház közös produkciója!

A színpadra vitt történet során a budapesti és délvidéki színészek olyan kérdéseket tesznek fel, mint például hogy miért kap magyar szavazati jogot az, aki nem itt él és nem is ide adózik? Miért kell ahhoz bármit is visszacsatolni fizikailag Magyarországhoz, hogy egy szabadkai magyar jobban érezze magát? Mire való a kettős állampolgárság, a szavazati jog és a magyar útlevél?


Miért vándorol el a magyar közpénz külhoni stadionépítésre, miközben a magyar egészségügy és oktatás romokban hever?

Az előadás első felvonása megmutatja, milyen az, amikor értelmes érvek mentén lehet vitatkozni vak érzelmek és indulatok helyett, míg a második fele arrról szól, hogyan használja fel és mocskolja be a politika Trianon fájdalmát. Egyáltalán nem túlzás: ezt az előadást minden magyarnak látnia kellene, már csak azért is, mert


a Fidesz-kormány még az Átrium színháznak törvényesen járó támogatást sem fizette ki!

Persze, ez korántsem véletlen: az orbáni kultúrpolitikába ugyanis már régóta nem fér bele az igazság kimondása. Mivel nem tudni, meddig lehet még elérni a felvételt, álljon itt leírva is a Vajdasági morális dilemma című dal szövege:


„Vajdasági becsületes magyar ember vagyok,
csak az kell nekem, amiért megdolgozok.
De az anyaország ezt másképp gondolja,
akkor érzi jól magát, ha gondjaim megoldja.
Két marokkal szórná ölembe vagyonát,
juttatások, támogatás és egyebek gyanánt.
És nekem ezekért semmit nem kell tennem,
elég az, hogy vajdasági magyarnak születtem.


Vannak akik úgy gondolják, hogy vajszívű vagyok,
szerintem meg az a jó, ha mindent másnak adok.
Különben sem gondolhatok mindig csak magamra,
ha magyarhonban testvéreim le vannak szarva.


Én nem kérek a magyar állam pénzéből,
én húsz forintot sem vehetek el!
Én nem fogadom el az alamizsnát,
ha másoknak ezért éhezni kell!
Én nem tudnék úgy nyugodt szívvel élni,
ha magyarhonban felkopik az áll!
Én nem kérek a magyar állam pénzéből,
ha magyar testvéreimnek se jár!


Szegény Magyarország, tele van a kórház,
míg a drága politikus felénk lóvét lóbáz.
Hát miből lesz a magyaroknak gyógyszerre, vízre?
Traktorra, házra, karácsonyfadíszre?
Mert nem jut nekik elég pénz számlafizetésre,
egy szép jó ruhára, gondtalan életre.
Határon túl bezzeg díszkastélyok állnak,
pöröghet az üzlet, hála a kormánynak!”1684692378166.png
 
Azért ez nem egészen így van, mert ők magyarországi lakcím hiányában többnyire csak listára szavazhatnak.
De egykutya, hogy Técső (Ukrajna) vagy Torontó (Kanada) en erre utaltam.
A választások végeredményei pedig a vidéki körzeteken állnak vagy buknak. Ebben szerintem nincs változás 3 évtized óta.
Azért volt erőlködés, hogy a határon túliak szavazatával meg legyen a 2/3.
 
Nem ballibsizek, újbolsevikozok, mert született azok (nem Te, de a vezetőik-irányítóik). Ha a Twitter-vezér is kvázi ezt állítja a fővezér Sorosról, bizti ő is fideszes.
Magyarok vagyunk! Alapvető kötelességünk igenis támogatni a határon túliakat. (A távolabb élők szavazásával nem értek egyet. Losziból és Sydneyből, Saskatchewanból ne mondja meg senki, milyen kormányunk legyen.) Legyen 5-6x-os a pénz a határon túliaknak főleg a kárpátaljaiaknak. Egyház talán kérdőjeles.
Gyurcsány vezeti az ellenzéket. Beleköpött mindenkibe 2006-ban. Már politikus se lehetne, ha demokratikus ellenzék van, úgy hazudott akkor, h. megnyerje a választásokat. Több adót csökkentett, majd miután nyert, mindet visszaállította. Kérlek nézz utána. Most meg "hazafias" tettnek nevezi, h. Magyarország (MI, Te is!!!!) ne kapjunk pénzt. 30 éve még - igen, bizony - hazaárulásnak mondták volna ezt. Ez igen egyszerű összefüggés.
Szegénység a rendszerváltásból ered. Statisztika: az EU illetékes bizottsága 2009-ben 42 %-ban határozta meg a létminimum alatt élőket hazánkban. Lefordítom: naponta 1x ettek ezen családok és zsíroskenyéren éltek. (Hátborzongató szerintem, de igaz.) U.ezen EU-bizottság 2016-ban megköszönte a Fidesz-kormánynak, h. annyit tett a szegénység csökkentése érdekében. Azt hittem, mikor több tv bemondta, rosszul hallok: kölcsönös anyázás folyt éppen akkor migráns ügyben.
Most emelik az egészségügyiek pénzét! Ár: 57 milliárd plusz az államtól. (Újbolsevikiek ugyi elvették a 13. havi nyugdíjat! - is - midőn kormányon voltak.)
Fene se jó minden! Csakhogy javul, COVID+háború után és alatt. Persze a - viszonylag - jónál mindig van jobb. Hiába szeretem az élettársam, nem hajlandó meghívni a telekre a svéd női napozóválogatottat. Még Ilyet!!!! Nahát!!!
Palya
Van, amiben egyetértünk.

Igen, segítsen az anyaország sokféle módon a határon túl élőknek.
Támogassa azt, hogy eljusson azokhoz a magyar szó, akik igénylik.
DE! Szerintem teljesen mindegy, hogy Németországban él-e a közösség, akinek igénye van erre, a franciáknál, Romániában, a Felvidéken vagy az Egyesült Államokban.


Orbán az, aki különbséget tesz magyar és magyar között.

Sőt! Magyarországon élő, de külföldön tanuló, dolgozó és pl. Romániában élő között.
Igen, az a bizonyos szavazati jog.

S itt jön a fura rész: mert lemoshatatlan a "határontúliakról", hogy megveszik őket!
Pedig sokan nem fekszenek le Orbánnak, de mégis : kaparj kurta, neked is jut!

Tudom, hogy sokan vannak, akik hangot adtak annak, hogy nem megvehetők. S Orbán megosztotta őket is.
Ellenük fordított minket is.

Érzik, mi is érezzük, hogy sántít, hiszen mind egy nyelvet beszélünk.

Ahogyan ellenségként kezeled a külországban élőket éppen Te. Miért is?

S ez csak egy ok, amiért saját kezemmel is kiraknám Orbán pajtást a székéből.

A másik, hogy lop.
Lopja a közpénz, lopja a pénzünket.
A befizetett adót a saját céljaira használja!


A közpénzt hatalomépítésre fordítja, nem arra, amire kellene.
Nem az országunkra.
Nem a gyerekeinkre - s ez az én szememben "oly bűn, melyre nincsen föloldozás" (Babits)

A 13. havihoz csak egy kicsi plusz:
2009-ben kivezették a 13. havi nyugdíjat és bevezették a nyugdíjprémiumot.
Miért nem fizette évekig?

Miért nem fizetett 13. havit 2014-től 2021-ig (folyamatos volt a zászlólengetés, hogy hasít az ország) ???
1685274335024.png

1685274909815.png

1685275049940.png


Persze, ha van más statisztika, szívesen elolvasom, de családon belüli kifizetéseket követve, a fenti adatok nem ballibsi propaganda, hanem tények.

S még egyszer Babits:
"Magyar vagyok: lelkem, érzésem örökséget kapott, melyet nem dobok el: a világot nem szegényíteni kell, hanem gazdagítani. Hogy szolgálhatom az emberiséget, ha meg nem őrzök magamban minden színt, minden kincset, ami az emberiséget gazdagíthatja? A magyarság színét, a magyarság kincsét! De mily balga volnék, ha ugyanakkor más színt, más kincset el akarnék venni vagy meggyengíteni!

Én hiszek a testvériségben, a színek együtt adják ki a képet, a hangok együtt adják a koncertet. Nemzet ne a nemzet ellen harcoljon, hanem az ellen ami minden nemzet nagy veszélye: az elnyomás és a rombolás szelleme ellen! Micsoda leckét kaptunk ebből éppen mi, magyarok! És micsoda hiba, másnak tenni, amit magunknak nem kívánunk - holott már avval, hogy másnak megtettük, ajtót nyitottunk neki, hogy velünk is megtörténhessék."


Ma már kissé patetikus, de hol van ettől Orbán, anyám!

Kisstílű tolvajnak tartom. Ez a tény.
Bárhol, bármikor vállalom, hogy tönkreteszi az országunkat.

Nekem persze nincs beleszólásom, mert nem vagyok fideszes ...
Másodrendű állapolgár vagyok, akibe bárki belerúghat, lelibsizhet, lekomcsizhat, gennyládázhat, csak mert nem tudok elfogadni egy enyveskezű tolvajt és talpnyaló sleppjét.

S igen, ha én osztanám a pénzeket az EU-ban, egyetlen ottani adófizető pénzét sem adnám Orbán kezébe!
 
Utoljára módosítva:
OK. Őszintén díjaznám a mocsokmentes vitát, ha végén nem talpnyalóznál. Semmiféle érdekem nincs s nem volt a Fidesz mellett, kb. 2000-ig osztottam a liberál eszméket. Asszem nem Te írtál újfeudalizmusról, csak felvetem: 10 éve a Fideszt még lefasiztázták. (Baráti körömben is.) Most "újfeudális". Még 10 év, mire "nacionalista", v. "nemzeti" lesz? És a lengyel és olasz min.elnök is, esetleg Amerika elnöke is (már ha győz az ellenzék)?
Én inkább Fideszre hajazok, de h. mennyit lopnak, mi közöm? Kurír rovatcím volt: "A politikus is ember lehetett volna, de te megválasztottad".
Nem tudom, Vikike tolvaj-e, de erről dokut egyet sem láttam. Karácsony viszont nem tud elszámolni 207 (Tarlós)-214 (Varga PM) milliárd otthagyott fővárosi tartalékkal. Egy padon adott tv-interjúban Karácsony 180 milliárdot elismert! Arról nem szólt, mire is költötte, plusz azt a 200 milliárdot (együtt 400 mrd. felett), amit a cégek fizettek be. A Lánchíd egyedül 5 milliárddal került többe Karácsony új szerződéskiírása miatt. És évi 400 milliót költenek Gergőke és közvetlen beosztottai tanácsadókra. Na, ezek az igazi lopások!
Akkor ki is a tolvaj? Aki emelte az orvosok ápolók bérét (nyáron megint fogja), rezsi- család- gyermektámogatásokat, diákétkeztetést, megyei és országos bérleteket ad, hitelmoratóriumot.... kifáradtam, stb.
Orbán nem lop, fogadd el. A környezete (és minden közpolitikus párttól függetlenül): naná! Nem hülyék! Rossz esetben 4, v. 5 évet kaptak, és milliárdos (állami) vagyon felett rendelkeznek. OK: én se fognám vissza magam.... Szerintem Ti sem. Mert lehet, h. 1x lesz számukra Budán kutyavásár.
Olvassátok el Tellér Gyula könyvét az SZDSZ-Mszp hatalomgyakorlásáról a Horn-korszakban, 94-98 közt. Röviden: szétvert, kibelezett cégek, tíz- és százmilliárdok (nem vicc) államvagyonból újbolsevik magánzsebbe (nevekkel!!!! bizonyám, nem csak úgy odavetve, h. mindenért Orbán a hibás). Hátborzongató olvasmány az orosz államadósság sorsától a Xénia-lázig. Ismétlem: nevekkel, konkrétumokkal!
Légy jó:
Palya
U.i.: please, ne seggezz. Írd, h. "újfeud.is", v. "fasiszta", én se szokok le az "újbolsevik"-ről. Az orosz értelmiség egy része nevezte el így a liberálokat, na, ők azok, akik jól ismerték utóbbiak módszereit, ellentétben nálunk a gulyáskommunizmus viszonylagos élhetőségével.
 
Nem tudom, Vikike tolvaj-e, de erről dokut egyet sem láttam. Karácsony viszont nem tud elszámolni 207 (Tarlós)-214 (Varga PM) milliárd otthagyott fővárosi tartalékkal. Egy padon adott tv-interjúban Karácsony 180 milliárdot elismert! Arról nem szólt, mire is költötte, plusz azt a 200 milliárdot (együtt 400 mrd. felett), amit a cégek fizettek be. A Lánchíd egyedül 5 milliárddal került többe Karácsony új szerződéskiírása miatt. És évi 400 milliót költenek Gergőke és közvetlen beosztottai tanácsadókra. Na, ezek az igazi lopások!
Azért Orbán mennyit fizet a tanácsadóknak?
- Nem tudni.....lehet hogy nincs is neki ilyen?....na neee....
Akkor ki is a tolvaj? Aki emelte az orvosok ápolók bérét (nyáron megint fogja), rezsi- család- gyermektámogatásokat, diákétkeztetést, megyei és országos bérleteket ad, hitelmoratóriumot.... kifáradtam, stb.
Pontosan ezért is szavaznak rá a választópolgárok mert a ZSEBÜKÖN érzik hogy kapnak!!!
 
OK. Őszintén díjaznám a mocsokmentes vitát, ha végén nem talpnyalóznál. Semmiféle érdekem nincs s nem volt a Fidesz mellett, kb. 2000-ig osztottam a liberál eszméket. Asszem nem Te írtál újfeudalizmusról, csak felvetem: 10 éve a Fideszt még lefasiztázták. (Baráti körömben is.) Most "újfeudális". Még 10 év, mire "nacionalista", v. "nemzeti" lesz? És a lengyel és olasz min.elnök is, esetleg Amerika elnöke is (már ha győz az ellenzék)?
Én inkább Fideszre hajazok, de h. mennyit lopnak, mi közöm? Kurír rovatcím volt: "A politikus is ember lehetett volna, de te megválasztottad".
Nem tudom, Vikike tolvaj-e, de erről dokut egyet sem láttam. Karácsony viszont nem tud elszámolni 207 (Tarlós)-214 (Varga PM) milliárd otthagyott fővárosi tartalékkal. Egy padon adott tv-interjúban Karácsony 180 milliárdot elismert! Arról nem szólt, mire is költötte, plusz azt a 200 milliárdot (együtt 400 mrd. felett), amit a cégek fizettek be. A Lánchíd egyedül 5 milliárddal került többe Karácsony új szerződéskiírása miatt. És évi 400 milliót költenek Gergőke és közvetlen beosztottai tanácsadókra. Na, ezek az igazi lopások!
Akkor ki is a tolvaj? Aki emelte az orvosok ápolók bérét (nyáron megint fogja), rezsi- család- gyermektámogatásokat, diákétkeztetést, megyei és országos bérleteket ad, hitelmoratóriumot.... kifáradtam, stb.
Orbán nem lop, fogadd el. A környezete (és minden közpolitikus párttól függetlenül): naná! Nem hülyék! Rossz esetben 4, v. 5 évet kaptak, és milliárdos (állami) vagyon felett rendelkeznek. OK: én se fognám vissza magam.... Szerintem Ti sem. Mert lehet, h. 1x lesz számukra Budán kutyavásár.
Olvassátok el Tellér Gyula könyvét az SZDSZ-Mszp hatalomgyakorlásáról a Horn-korszakban, 94-98 közt. Röviden: szétvert, kibelezett cégek, tíz- és százmilliárdok (nem vicc) államvagyonból újbolsevik magánzsebbe (nevekkel!!!! bizonyám, nem csak úgy odavetve, h. mindenért Orbán a hibás). Hátborzongató olvasmány az orosz államadósság sorsától a Xénia-lázig. Ismétlem: nevekkel, konkrétumokkal!
Légy jó:
Palya
U.i.: please, ne seggezz. Írd, h. "újfeud.is", v. "fasiszta", én se szokok le az "újbolsevik"-ről. Az orosz értelmiség egy része nevezte el így a liberálokat, na, ők azok, akik jól ismerték utóbbiak módszereit, ellentétben nálunk a gulyáskommunizmus viszonylagos élhetőségével.
Talpnyaló slepp - tartom.
A Pócs Jánosok, a Semjén Zsoltok, az Áder Jánosok, Kövér Lászlók ... stb.

S hogy van a "másik oldalon" is?
Ezen nem veszünk össze.

Ugyanis ezt mondom én is: nem ideológiák/pártok mentén kellene politizálni, s megkülönböztetni embereket.
Az mszp-sek lopnak, a fideszesek lopnak, a libsik lopnak ... stb.

Azt kellene kihajítani, aki hozzányúl a közpénzhez. Ez nem pártfüggő!

Megbocsátjuk, ha mi kutyánk kölke, de ugatunk, ha nem?
Mert most ez zajlik, vagy 30 éve ...

S hogy Orbán lop?
Nem kérdés!
Talán Mészáros Lőrinc, évi bruttó 10 millás gázszerelőt elvitték a marslakók, s pénzügyi zseniként hozták vissza?

Az utolsó bekezdésedet kérlek fordítsd! Szép magyarul, ha lehet, mert nem értem a mondanivalót.
 
életetekben nem volt akrocitásotok a fidesszel,de a házifeladat az megy....NC
Azt hiszem az atrocitásra gondoltál... nem kell ez ahhoz, hogy lássuk (se vakok, se hülyék nem vagyunk), hogy a szemünket is kilopják.
Nem trollkodni, vagdalkozni, ballibsizni kell, hanem tényekkel alá kell támasztani, hogy miért is olyan jó nekünk ez az éra.
Ha ez nem megy, (márpedig nem megy) no akkor jön a vagdalkozás....
 
Talpnyaló slepp - tartom.
A Pócs Jánosok, a Semjén Zsoltok, az Áder Jánosok, Kövér Lászlók ... stb.

S hogy van a "másik oldalon" is?
Ezen nem veszünk össze.

Ugyanis ezt mondom én is: nem ideológiák/pártok mentén kellene politizálni, s megkülönböztetni embereket.
Az mszp-sek lopnak, a fideszesek lopnak, a libsik lopnak ... stb.

Azt kellene kihajítani, aki hozzányúl a közpénzhez. Ez nem pártfüggő!

Megbocsátjuk, ha mi kutyánk kölke, de ugatunk, ha nem?
Mert most ez zajlik, vagy 30 éve ...

S hogy Orbán lop?
Nem kérdés!
Talán Mészáros Lőrinc, évi bruttó 10 millás gázszerelőt elvitték a marslakók, s pénzügyi zseniként hozták vissza?

Az utolsó bekezdésedet kérlek fordítsd! Szép magyarul, ha lehet, mert nem értem a mondanivalót.
Egyet értek veled, de azért a mérték is számít.... van akinek a vagyona történelmi távlatra eredeztethető (értsd rendszerváltás, nem mintha azt nem büntetném, ha tehetném ), és van aki permanensen lop mindent, ami nincs lebetonozva, sőt manapság már a szánkból is a falatot.
A kérdés már csak az, ha sikerülne kihajítani mindet, ki maradna ?
Talán a jóféle minőségi "import" lenne a megoldás...;)
 
Egyet értek veled, de azért a mérték is számít.... van akinek a vagyona történelmi távlatra eredeztethető (értsd rendszerváltás, nem mintha azt nem büntetném, ha tehetném ), és van aki permanensen lop mindent, ami nincs lebetonozva, sőt manapság már a szánkból is a falatot.
A kérdés már csak az, ha sikerülne kihajítani mindet, ki maradna ?
Talán a jóféle minőségi "import" lenne a megoldás...;)
Igen, talán az a kérdés, hogy a gazdasággal és a joggal való visszaélés mekkora fokát képes lenyelni adott társadalom.

Nálunk úgy tűnik, sokat, sőt, korlátlan lehetőségei vannak azoknak, akik az országgal szemben bűnöket követnek el.
Orbán, Csányi, Rogán, Habony, Polt és holnapig lehetne sorolni az ingyenélőket, akik ráadásul azzal tetszelegnek, hogy minden szabályos.
Alattuk ott vannak a Semjének, a Bayerek, a Kövérek a Pócsok, a Borkaik és társaik. A központi és helyi kiskirályok. Alattuk a vazallusaik. A végrehajtó gépezet.

Egyszer végre ki kellene penderíteni ezeket az embereket és nagyon szigorú szabályokat hozni.
Erre lett volna megfelelő az Európai Ügyészség.

Az ellenzéki szavazótábor nagyot hibázott!
 
Igen, talán az a kérdés, hogy a gazdasággal és a joggal való visszaélés mekkora fokát képes lenyelni adott társadalom.

Nálunk úgy tűnik, sokat, sőt, korlátlan lehetőségei vannak azoknak, akik az országgal szemben bűnöket követnek el.
Orbán, Csányi, Rogán, Habony, Polt és holnapig lehetne sorolni az ingyenélőket, akik ráadásul azzal tetszelegnek, hogy minden szabályos.
Alattuk ott vannak a Semjének, a Bayerek, a Kövérek a Pócsok, a Borkaik és társaik. A központi és helyi kiskirályok. Alattuk a vazallusaik. A végrehajtó gépezet.

Egyszer végre ki kellene penderíteni ezeket az embereket és nagyon szigorú szabályokat hozni.
Erre lett volna megfelelő az Európai Ügyészség.

Az ellenzéki szavazótábor nagyot hibázott!
Az ellenzék nagyot hibázott?
Hogyan hibázott a fidesz képviselőket szavazta meg?
 
Az ellenzék nagyot hibázott?
Hogyan hibázott a fidesz képviselőket szavazta meg?
A második mondatot nem értem.
Az elsőre: az ellenzéki szavazók megosztottsága adott újabb 4 évet ennek az enyveskezű, gátlástalan embernek.
Az állandó Messiás-várásuk, a folyamatos degradálása az Orbánnal szemben fellépő politikusoknak rendkívül sokat ártott és árt.

2018-ban a momentumos szavazók és a kutyapártosok feltartott kisujjal hirdették a tisztaságukat "a régiekkel" szemben.

2022-ben a momentumosok mégis felismerték - a 2018-as pártvezetést sikertelensége ellenére megtartva - hogy nem lesznek 50%-os párt, és Orbánnal nincs előre.
A kutyapártosok megint keresztbetettek minden próbálkozásnak, de a pártjuk 100.000.000 forintos költségvetést nyert az ügyön.

Orbán is nyert - 2-vel több parlamenti széket, s 1-gyel több eus parlamenti helyet (A Kutyapárt az EU-választáson is elindult, bár nyilvánvaló volt, hogy a pár százalékával csak az ellenzéki jelölt szavazatait csökkenti.)
Ne felejtsük el, hogy már a kétharmados kormányzás megakadályozása is megakasztotta volna Orbánék jogtipró gazemberségeit.

Ez 8 év Orbánnak.
Benne a rendeleti kormányzással, amivel a köpcös diktátor egyeduralkodóvá tette a döntéseiket, az önkormányzatok életébe is bármikor beavatkozhat, s kényére-kedvére meg is teszi.

A demokratikus állam, a fejlettebb erkölcsi alapokon működő társadalom terve pedig vesztett.
Vagy veszett.

Úgy tűnik nekem, hogy nagyon döngeti sok ember a mellét, mennyire nagyon-nagyon okos, de annyit nem lát, hogy Orbán és rendszere kigyomlálása nélkül itt csak a diktatúra egyre mélyebb.
 
Utoljára módosítva:
A második mondatot nem értem.
Az elsőre: az ellenzéki szavazók megosztottsága adott újabb 4 évet ennek az enyveskezű, gátlástalan embernek.
Az állandó Messiás-várásuk, a folyamatos degradálása az Orbánnal szemben fellépő politikusoknak rendkívül sokat ártott és árt.

2018-ban a momentumos szavazók és a kutyapártosok feltartott kisujjal hirdették a tisztaságukat "a régiekkel" szemben.

2022-ben a momentumosok mégis felismerték - a 2018-as pártvezetést sikertelensége ellenére megtartva - hogy nem lesznek 50%-os párt, és Orbánnal nincs előre.
A kutyapártosok megint keresztbetettek minden próbálkozásnak, de a pártjuk 100.000.000 forintos költségvetést nyert az ügyön.

Orbán is nyert - 2-vel több parlamenti széket, s 1-gyel több eus parlamenti helyet (A Kutyapárt az EU-választáson is elindult, bár nyilvánvaló volt, hogy a pár százalékával csak az ellenzéki jelölt szavazatait csökkenti.)
Ne felejtsük el, hogy már a kétharmados kormányzás megakadályozása is megakasztotta volna Orbánék jogtipró gazemberségeit.

Ez 8 év Orbánnak.
Benne a rendeleti kormányzással, amivel a köpcös diktátor egyeduralkodóvá tette a döntéseiket, az önkormányzatok életébe is bármikor beavatkozhat, s kényére-kedvére meg is teszi.

A demokratikus állam, a fejlettebb erkölcsi alapokon működő társadalom terve pedig vesztett.
Vagy veszett.

Úgy tűnik nekem, hogy nagyon döngeti sok ember a mellét, mennyire nagyon-nagyon okos, de annyit nem lát, hogy Orbán és rendszere kigyomlálása nélkül itt csak a diktatúra egyre mélyebb.
Szerintem tévúton jársz azzal, hogy a kutyapárt a DK-tól vagy az összefogástól vesz el szavazókat. Ők ugyanúgy nem szavazói az ellenzéknek, mint ahogy a kormánypártnak sem. Ha a kutyapárt nem lenne, akkor a nemszavazók táborát erősítenék, de el nem köteleződnének egyik oldal mellett sem.
A nekik juttatott pénzzel kapcsolatban igazad van. De ez melyik pártra nem igaz? Az ellenzéki összefogás pártjai is azt tartották szem előtt, hogy anyagilag (meg székügyileg is) hogyan járnak jobban.
Jobb és baloldal nyert, csak az ország maradt ott, ahol volt.
 
Szerintem tévúton jársz azzal, hogy a kutyapárt a DK-tól vagy az összefogástól vesz el szavazókat. Ők ugyanúgy nem szavazói az ellenzéknek, mint ahogy a kormánypártnak sem. Ha a kutyapárt nem lenne, akkor a nemszavazók táborát erősítenék, de el nem köteleződnének egyik oldal mellett sem.
A nekik juttatott pénzzel kapcsolatban igazad van. De ez melyik pártra nem igaz? Az ellenzéki összefogás pártjai is azt tartották szem előtt, hogy anyagilag (meg székügyileg is) hogyan járnak jobban.
Jobb és baloldal nyert, csak az ország maradt ott, ahol volt.
A kétfarkúak szavazói eszméletlen sokat ártottak azzal, hogy elmentek szavazni.

Legalább annyit megtehettek volna azért a húszezer emberért, aki hajlandó volt az összefogás nevében szavazatot számlálni, s azért a kb. kétmillióért, akik valóban le akarták váltani Orbánékat, hogy nem mennek el szavazni.

Sok helyen ártottak, s aktív részvételük még a parlamenti helyek növeléséhez is hozzásegítette a Fideszt (hiszen Orbánék néhány ezer szavazattal nyertek sok-sok helyen).

De indulniuk kellett, különben nincs állami zsozsó.

A két nagy "tábor" között mindig volt egy párszázezres "rés". Orbánnak nem kell több szavazó, elég 133 hely ahhoz, hogy egyedül döntsön.

Megéri a nyafisokat erősíteni, s minél több embert távoltartani "az összefogástól".
Elég a pénzt biztosítani az állandó "ellenzékkel" elégedetleneknek.
A többit elvégzik ők.


A végeredmény tehát az, hogy Orbánéknak nagyon jól jön a finnyások csapata. Kábé azonos szinten "használja" az elégedetlenségüket a saját hatalmának erősítéséhez, mint a Mi Hazánkot.

S a Kutyapárt néhány százalékos áldásos tevékenységének eredménye: Orbán felé billen a mérleg, s Orbán marad.
A diktatúra marad.
 
A kétfarkúak szavazói eszméletlen sokat ártottak azzal, hogy elmentek szavazni.

Legalább annyit megtehettek volna azért a húszezer emberért, aki hajlandó volt az összefogás nevében szavazatot számlálni, s azért a kb. kétmillióért, akik valóban le akarták váltani Orbánékat, hogy nem mennek el szavazni.

Sok helyen ártottak, s aktív részvételük még a parlamenti helyek növeléséhez is hozzásegítette a Fideszt (hiszen Orbánék néhány ezer szavazattal nyertek sok-sok helyen).

De indulniuk kellett, különben nincs állami zsozsó.

A két nagy "tábor" között mindig volt egy párszázezres "rés". Orbánnak nem kell több szavazó, elég 133 hely ahhoz, hogy egyedül döntsön.

Megéri a nyafisokat erősíteni, s minél több embert távoltartani "az összefogástól".
Elég a pénzt biztosítani az állandó "ellenzékkel" elégedetleneknek.
A többit elvégzik ők.


A végeredmény tehát az, hogy Orbánéknak nagyon jól jön a finnyások csapata. Kábé azonos szinten "használja" az elégedetlenségüket a saját hatalmának erősítéséhez, mint a Mi Hazánkot.

S a Kutyapárt néhány százalékos áldásos tevékenységének eredménye: Orbán felé billen a mérleg, s Orbán marad.
A diktatúra marad.
Ez ellen nincs mit tenni, senkinek nem lehet megtiltani, hogy induljon.
 
Ez ellen nincs mit tenni, senkinek nem lehet megtiltani, hogy induljon.
Ez így van, sőt, még azt sem mondom, hogy csak a kétfarkú szavazók rontottak volna el bármit, hiszen nyilván sokan szavaztak át az egyéni kerületekben is - de akár a pártlistákra is - ezt pontosan nem lehet tudni. Tehát vannak köztük olyanok, akik felismerték, valójában miről döntünk 2022. ápr. 3-án.

Ez nem demokratikus választási rendszer.
Az első lenne, amin változtatni kellene
, mert például a fideszes "győztes kompenzáció" teljesen megváltoztatja a választói akaratot, ami a szavazatszámok alapján még jól látszik, de csak ott.
A mandátumoknál már nyoma sincs a választói akaratnak.
1686816747221.png

Ilyen helyzetben nem lehet különállni, akármit mond a belső hang.
Ezt a választóiknak is tudni kell, s ők erősítik/gyengítik a pártjukat a visszajelzéseikkel. A MKKP állandó különállása semmilyen diktatúra ellenes hasznot nem hozott.

De joguk van így tenni, ez kétségtelen.
 
Nos hogyan hibázott erre írtam hogy a fideszre szavaztak????
Vagy mert nem egy pártra szavaztak?
Vagy miben hibáztak????
Újabb lehetőséget engedtek el, ahol minimum a fideszes választási rendszer által előállított 2/3-ot meg lehetett volna szüntetni.
Vagy, akár, kicsi többséggel, de győzni.

Ezért haragszom az összes nyafogóra, akiknek semmi és senki se jó.
Ki akar széthúzó, veszekedő, gyenge kormányt? Mert ezt bizonygatták már akkor is. Eredménye: elveszett kb. 900.000 ellenzéki szavazó.

Csak egy példa: emlékszem Róna Péter köztársaságielnök-jelöltségére. Azt a cirkuszt, amit pl. Vásárhelyi Mária, Gábor György, Lattmann Tamás, Békesi László csinált emiatt: döbbenet volt.
Király Júlia is bedobott egy kis feminin hisztit.

Ők elfogadott "megmondó emberek" az ellenzéki oldalon, s választás előtt, az amúgyis bizonytalan szavazótábort megcélozták azzal, hogy lám-lám, még egy normális közt.elnökjelöltet sem tud az összefogás kiállítani.
Miért nem Iványi Gábor? Hogy lehet, hogy nem ő???!!!
Mi lesz, ha nagyobb horderejű döntést kell hozni?
Ezek képtelenek lesznek rá!

Bár kb. 4 millióan tudtuk, hogy úgysem választják majd meg, akárki az.

Uj Péter (444 volt főszerkesztője/alapítója) és még két okostojás továbbment, s megbeszélte, hogy Róna Péter csak egy "vizesnyolcas", és nem is az Oxfordi Egyetemen tanít, mert szerintük a Blackfriars Hall nem is ennek része, csak egy John Major Tudásközpont-szerű akármi, s úgy egyáltalán ...

Mit csinálnak ellenzéki oldalon azok, akiknek segíteni kellene a szavazók lendületét, összetartását?
Rúgnak még egy párat azokba, akik egyáltalán vállalják, hogy fellépnek azzal a mocsokkal szemben, ami itt van.

Tétje sem volt, mégis belemartak Róna Péterbe is ..., s vele együtt a nehezen összekovácsolódó ellenzékiekbe. Itt éppen a jobbikosokba, hiszen az ő pártjuk javasolta Rónát (állítólag).
Mert ők annyira okosak ...

Így nem lehet ...

A szavazók pedig ezen az oldalon is befolyásolhatók, lásd a választási eredményt.
Orbánék meg szétosztják az országot közben.

S csak mert írtam róla:
1686854166569.png

1686857006396.png

1686856944547.png
 

Csatolások

  • 444 Róna Péterről.mp4
    9.5 MB · Olvasás: 0
Miért nem Iványi Gábor? Hogy lehet, hogy nem ő???!!!
Nagy respect jar neki, mert rengeteget segit a raszoruloknak.
Elnoknek meg se lenne jo mert o elkotelezett vallasi vezeto es az allam es a vallas ket kulon dolog. Az elnoki pozicio az egesz orszagra ervenyes az ateistakra a mas vallasuakra stb.
O szerintem megfelelo lenne mert nem artana ha a nemzetkozi joggal tisztaba lenne az elnok, talan kevesebb kotelezettszegesi eljaras indult volna az orszag ellen. Nem irna ala a joggal szembe meno torvenyeket.
Kozgazdasagi szakemberek mind nagytudasu Rona , Bekesi Kiraly Julia jegybank elnoknek pezugy miniszternek kivaloan alkalmasak.
Az en velemenyem szerint de hat en nem szavazok igy csak velemenyezhetek.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Kostenszky Valéria wrote on Olaszné Kovács Andrea's profile.
Helló! (Gábor vagyok.)
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást

Statisztikák

Témák
38,176
Üzenet
4,812,844
Tagok
616,372
Legújabb tagunk
meszaka
Oldal tetejére