Jelenléti iv

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Pipec77

Állandó Tag
Állandó Tag
http://www.90naposdieta.hu/a-90-napos-dieta-megcafolasa--cikk
A 90 napos diéta megcáfolása

0000003046.jpg
A 90 napos diéta egy nagyon népszerű fogyókúrás módszer, amit én kifejezetten károsnak tartok. Szerintem az egészség sokkal fontosabb, mint a szépség. A cikk olvasása után remélem mindenki ráébred, miért káros ez a diéta. Ezt a cikket több edző kollégámmal megosztottam. Mindegyik azt mondta, hogy jó, hogy megírtam, mert tőlük is sokan kérdezgetnek a 90 naposról és elmondják, hogy ez igazából nemhogy nem használ, hanem még ront is a helyzeten.

Beleirkálok, mert így egyszerűbb nekem.
Minden módszernek vannak hívei és ellenzői, ez természetes.
Mindenkinek magának kell kipróbálni, neki mi válik be.
Nekem jópár éve bejött a 90 napos, azóta is szétválasztósan étkezem.


„A 90 napos diétát állítólag amerikai sportorvosok dolgozták ki.”

Ezt írja az egyik portál. Azt viszont nem írja, hogy kiknek írták fel ezt a diétát. Időseknek, gyomorpanaszokban szenvedőknek? A diétákat az orvosok valakiknek felírják pl. cukorbetegeknek, de az egy egészséges embernek nem lesz jó. Ez a helyzet ezzel is, nem tudjuk, kiknek szól, így VESZÉLYES.

Már ennyi is elég lenne, de ennél sokkal rosszabb a helyzet.

Nálam csak annyira volt 'veszélyes', hogy rendeződött az anyagcserezavarom.
Anyukám egészséges volt a diéta előtt, de miután 10 kg-ot fogyott, nem lett beteg.;)
Rémes! :D:D:D

„A reggeli minden nap ugyanaz: gyümölcs”

Reggel az ember gyomra savas állapotban van. Ezt semlegesíteni kellene valamilyen lúgos dologgal vagy felszívni pl. kenyérrel, zabpehellyel. A gyümölcsök nagy része savas. Ezzel csak növeljük a gyomor savasságát, egészen délig. A víznap esetén pedig végig savban van a gyomor. A savas környezet émelygést, rosszullétet és akár gyomorfekélyt is előidézhet.

Ezen nem vitatkozom, csak az válassza ezt a diétát, akinek bírja a gyomra a délig gyümölcsöt. Én már 6. éve bírom, nincs gyomorfekélyem, sem émelygésem.
Előnye is van azért a délig gyümölcsnek, rendben tartja a vércukorszintet, talán ezért is nincs szédelgés, nem zuhan rövid idő után vissza, mint az egyszerű szénhidrátok esetében.

Miért kellene szétválasztani a makro tápanyagokat?

Minden nap szükségünk van fehérjére, zsírra és szénhidrátra is, mivel ezek folyamatosan ürülnek a szervezetből. Ha szétválasztjuk és egy-egy nap csak egyfajtát eszünk, akkor hiány lép fel. Na, ez már gond. A fehérjehiány okozhat zsírmájat (szteatohepatitisz a zsírok egy fajtájának a triglicerideknek túlzott felhalmozódása a májsejtekben), vizeletben csökkent nitrogén kiválasztást, károsodott immunválaszt, pókhasat, alsó végtagi vizenyőt stb. Ennél a diétánál nagy eséllyel lép majd fel, mivel csak minden 4.-5. nap ehetsz fehérjét.
Az izom is fehérjéből áll. Az az izom, ami égeti a kalóriákat. Ha nincs fehérje, akkor leépül az izom, ami így kevesebb zsírt éget. Nem ez lenne a 90 napos diéta lényege, mármint a zsírégetés? Lehet, hogy én értettem félre és csak könnyebbek akarnak lenni az emberek és nem zsírmentesek. Ha ez így van, akkor jó ez a diéta, mivel az izom nehezebb, mint a zsír, és így nagy lesz a fogyás mértéke.
A diétát csak 90 napig kell így (napokra) szétválasztva, de szerintem az nem okoz akkora nagy galibát a szervezetben, mint más egyéb, sokkal egészségtelenebb, egyoldalú diéta, (pl. fehérjediéta, amikor túlzásba visszük a húsfogyasztást) hiszen 4 naponta azért minden fontos kaja sorrakerül és nem életreszólóan kell így étkezni, csak kinek-kinek addig, amig el nem éri a kívánt súlyt.
Utána pedig már nem kell tartani, egy napon belül lehet enni egyszerű CH-t és , fehérjét is, de nem egy étkezésen belül. Így biztos nem lesz hiánybetegség.
Az pedig való igaz, hogy könnyebb az emésztés - aki csinálta a diétát, bizonyíthajta -, nincs felfúvódás, kőérzés a gyomorban.
Csökken a vérnyomás, vércukorszint.
És azért az se semmi.
Meg az se, hogy ennyi gyümölcsöt, zöldséget nem igen fogyasztana egyébként sok ember, mint amennyit a diéta alatt.
Nehogy már a sok gyümölcstől, zöldségtől lebetegedjünk!:D
És az sem elhanyagolható, hogy nem kell íz nélküli kajákat enni a 90 nap alatt, nem szenvedünk, nem nélkülözzük a jó falatokat, így aztán nem is jönnek ránk falásrohamok sem.
.

Egyébként ez a szétválasztás csak annak látszik. Azt írja, hogy van fehérje, szénhidrát, keményítő, gyümölcsnap. A gyümölcs az mi? Az szénhidrát. A keményítő az mi? Az is szénhidrát. Egyszerű, minden szénhidrátnak számít, ami a földből nőtt ki vagy abból készült. Akkor hol is van a szétválasztás? Erre van egy jobb megoldás, ha mindenképpen válogatni akar az ember, bár szerintem felesleges. Az olyan ételeket, amik gyors felszívódásúak, azokat esszük előbb és a lassúakat utána, persze egy étkezésen belül. Ennyi az egész.

Szénhidrát és szénhidrát között azért van különbség, nem kell félremagyarázni. Nem ugyanaz a cukros ételek és a gyümölcsök szénhidrátja. Az előző összetett, a természet ajándéka, az utóbbi pedig az egyszerű, az ételekhez hozzáadott. Na, ezt nem kell enni!!!
Az összetett szénhidrátot nyugodtan lehet fogyasztani fehérjével is!

Szénhidrátnap:
EBÉD: Főtt tészta vagy pizza. Vagy bármilyen sós sütemény (egy adag pizzának megfelelően). Ízesítésként paradicsomszósz vagy kevés zöldség használható.
VACSORA: Két kisebb szelet torta vagy 2-3 apró kalács, esetleg 3 gombóc fagyi, és 1 szelet étcsokoládé. (Aki nem kívánja az édes ízeket, ehet sós süteményt is…)


Ezt írja étrendnek szénhidrátnapra. Nem tötelezően! Vegye elő mindenki a kreativitását. Annyi jó kaját össze lehet hozni, hogy na! Kérdezzétek csak meg Kretitit.

Tészta, pizza, torta? Ez igen mondhatom! Fehér liszt és cukor a szervezetnek. Annak a szervezetnek, aminek csökkent a kalóriaégető képessége az izom veszteség miatt. Ezt nem tartom valami diétás dolognak.
Na, itt is van némi kis félremagyarázás. Ki mondta, hogy fehér lisztet és cukrot használjunk, vagy pizzát, tortát muszáj enni szénhidrátnapon? Valami szénhidrátot, az biztos, de inkább teljeskiőrlésű lisztből készültet, gyümölcsfagyit, magas kakaótartalmú csokit.

4. nap: Gyümölcsnap:
EBÉD: Bármilyen gyümölcs, korlátlan mennyiségben.
VACSORA: Bármilyen gyümölcs, minden mennyiségben!

Ez itt a gyümölcsnap étrendje. Korlátlan gyümölcsfogyasztás? Ha valaki egész nap csak banánt eszik pl. egy kilót, annak tuti hízás lesz a vége. A banán egy különleges gyümölcs, mivel sok fajta gyümölcscukor van benne. 100 g banán, ami kb. 1db tartalmaz 25 g szénhidrátot. A napi szh. szükséglet háromszorozva a testsúllyal. Ha megeszel 10 banánt az egy 83 kilós ember napi adagja. Ennyit a korlátlan mennyiségről.

Az azért benne van a diéta leírásában, hogy banánt csak módjával!
Egyébként a szőlőről is az terjedt el, hogy hizlal. Az én anyumnak akkor már nagyon gombóckának kellene lennie, mert minden nap szőlőzik, most szezonban 1,5-2 kg-t is megeszik. Nincs feleslege.
És mennyire egészséges 1-1 szőlőnap!
Vagy bármilyen gyümölcsnap. Banánból gyümölcsnapon is csak 1-2 db. A többit pedig tényleg lehet korlátlanul.
A 90 napos lényege nem a kalóriaszámlásában van, hanem az ételek szétválasztásában, így a kalóriákat nem is kell számolgatni, különben bele lehet dilizni.

Megnézném ezt a diétát ellenőrzött körülmények között. Kíváncsi lennék, hány kiló volt az izom és a zsír veszteség.

Én nem tudom az elvesztett 17 kg-omból mennyi volt az izom és a zsír, de nem lettem sem plötty, sem az izmaim nem fogytak el. igaz, nem is lett kockahasam a bicajozástól.:)
De jóval egészségesebb lettem, mint előtte voltam, ill. a diéta segítségével lettem újra egészséges. Nekem ez a legfontosabb.

Ha tényleg fogyni szeretnél, az egészséged megőrzése mellett, akkor hagyd ezt a diétát. Inkább csináltass egy étrendet szakemberrel, az legalább személyre szabott és ellenőrzött.

Szerintem már az is fogyaszt, ha a húsokhoz nem krumplit, rizst, hanem zöldségféléket eszünk, elhagyjuk a cukrokat, üdítőket, zsíros ételeket. Bőven fogyasztunk párolt és nyers zöldségeket, sok gyümölcsöt.
Abból baj nem lehet, sőt.

Fittséget kívánok!
(A cikket beküldte: atifitness)

<INPUT id=gwProxy type=hidden><!--Session data--><INPUT id=jsProxy onclick=jsCall(); type=hidden>
a
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére