Jelenléti iv

Status
Not open for further replies.

Balance6181

Állandó Tag
Állandó Tag
tizenötödik

„…Az életet csak részben ismerjük, amelynek végtelen sok olyan kisebb energiaszintű részlete sokunk előtt ismeretlen marad, de egyesek, kevesek sokkal többet észlelnek, néhányan többet is megértenek, de a többiekkel nem tudják az általuk megértett, - de a régi gondolkodási rendszerbe, a régi paradigmába nem illeszthető – újabb dolgokat másokkal ellentmondás keletkezése nélkül megosztani.

Amikor nem sikerülnek bizonyos dolgaink, és erőltetni kezdjük a megoldást, akkor az azonos alapállásból tovább erőltetett dolgok egyre rosszabbá válnak, nem tudunk tovább haladni. Ha azonban a dolgot más oldalról, más gondolati alapállásból közelítjük meg, akkor egy új fogással sikerülhet a problémán átlépni. A nem megértett, a nem működő dolgokat más oldalról is meg lehet közelíteni. Talán éppen azért nem működnek, mert a másik oldalon olyan falnak, ellenállásnak toltuk a gondolat szekerét, amelyet mások éppen felénk tolnak…”
(Moetrius)
 

Balance6181

Állandó Tag
Állandó Tag
tizenhetedik

„A géniusz úgy játszik gondolataival, mint gyermek az építőkockáival, felépít egy hatalmas gondolatépületet, azután szétrombolja, mindent összekever és épít valami egészen újat.”
(Új Dúnántúli Napló - Moetrius)
 

Balance6181

Állandó Tag
Állandó Tag
tizenkilencedik

„…Az emberi társadalom a káoszba fordult, a megsemmisülés felé rohan, és vagy sürgősen felveszi a természet harmóniáját, vagy mint élő szerveződési variáció lesöprődik az evolúció színpadáról.
Elértünk az ismeretfejlődés magasabb szintjére, megértünk a kozmikus tudásra.
Az ember végre felnőtté válhat, aki képes tudni és megérteni, aki képes elfogadni a természet és az Univerzum törvényeit, és képes e nagyobb rendszerbe beilleszkedni. Az emberen uralkodó társadalmi rendet a Mindenség törvényeihez kell alakítani, és az egyedek szabadságát a társadalom és a környezet rendjével összhangba kell hozni. Ha a társadalmi változásra az emberiség önmagától nem képes, helyette a természet erői hamarosan megteszik…”
(Moetrius)
 

Balance6181

Állandó Tag
Állandó Tag
huszadik

"...egy intelligens, téren és időn kívüli Univerzum részeiként létezünk; hogy bennünk és általunk magasabb intelligencia dolgozik; hogy nincs valódi halál, sem végleges elválás; hogy mindazt a szépet és jót, mindazt a szeretetet, amire valamennyien vágyunk, magunkban hordozzuk, és hogy teremtő képzeletünk segítségével bármit megvalósíthatunk. Szívünkben eljuthatunk a felismerésig, hogy minden valláson, minden nemzetiségen és minden hétköznapi problémán túl, a beszélt nyelvtől vagy a bőr színétől függetlenül, mindannyiunk számára egyetlen Univerzális Valóság létezik:
A Testvéri Szeretet."
(Balogh Béla)
 

baranyhun

Állandó Tag
Állandó Tag
köszönet

...az előbb valahogy a gyors válasz gombra "Security Token" jellegű hibával eldobta üzenetem...
Újra hát:
ebook-ok keresgélése kapcsán találtam ide.
Témáitok érdekesek, érdemben még nem mertem tudtam hozzászólni (nem vagyok túl kommunikatív munka után ;-)
Sümeg gimnáziumában tanító biológia-informatika-mozgókép szakos tanár vagyok.
A gyerekek kapcsán is jól jönne 1-2 ebook innen..
...most a 20 hozzászólásra dolgozom rá egy kicsit...

Üdv nektek:
Bárány József
 
Status
Not open for further replies.
Top