Jelenléti iv

Status
Not open for further replies.

Jamie02

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Nem akartam, hogy úgy tűnjön, mintha csak a letöltések miatt regisztráltam volna az oldalon, ezért összegyűjtöttem néhány olyan oldal linkjét, ahonnan leginkább szakkönyveket, időszaki kiadványokat, de szépirodalmi műveket is le lehet letölteni. Talán érdekel valakit! Akik már ismerik ezeket a lehetőségeket, mert tanulmányaik, munkájuk során már éltek velük, azoktól előre is elnézést kérek!


http://mek.oszk.hu/
Magyar Elektronikus Könyvtár

http://epa.oszk.hu/
EPA – Elektronikus Periodika Adatbázis

http://mtdaportal.extra.hu/
MTDA A Magyar Társadalomtudományok digitális Archívuma

http://www.neumann-haz.hu/
Neumann János Digitális Könyvtár és Multimédia Központ

http://www.matarka.hu
MATARKA - Magyar folyóiratok tartalomjegyzékeinek kereshető adatbázisa

http://www.archivportal.arcanum.hu/mltk/opt/a100322.htm?v=pdf&a=start_mltk
Magyarországi Levéltárak Kiadványai

http://muzeum.arcanum.hu/kiadvanyok/opt/a100528.htm?v=pdf&a=start_f
Magyar Digitális Múzeumi Könyvtár

http://e-konyvtar.com/

http://konyv-e.hu/
KÖNYV-E.HU Elektronikus Könyvtár

http://www.ppek.hu/
A Pázmány Péter Elektronikus Könyvtár (magyar nyelvű keresztény irodalom tárházában)

http://olvasokucko.tvn.hu/main.php
Kötelező olvasmányok, műelemzések, könyvritkaságok, vagy gyakran keresett könyvek egy helyen.

http://pim.hu/object.d8f182da-fdfa-45ba-914f-2688ce822346.ivy
PIM.hu - Digitális Irodalmi Akadémia

http://bookshop.europa.eu/
Az EU-könyvesbolt online szolgáltatás, amely az európai intézmények, ügynökségek és egyéb szervek által készített és az EU kiadóhivatala által publikált kiadványokhoz egy helyen biztosít hozzáférést.


http://www.gutenberg.org/wiki/Main_Page
A Gutenberg-projekt az első internetes "könyvtár", amely irodalmi műveket szolgáltat az interneten. Célja a szerzői jog által nem korlátozott művek elektronikus gyűjteményének kialakítása.

http://bartleby.com
Angol nyelvű lexikonok, enciklopédiák, idézetgyűjtemények és tezauruszok gyűjteménye (pl. American Heritage Dictionary, Roget's thesaurus stb.).

http://www.europeana.eu
Ha sürgősen szüksége van például egy vers kéziratának vagy egy megbecsültebb festő képének jó minőségű, digitális másolatára, nem feltétlenül tudja, hogy hol is találhatja majd a keresett alkotást, és a Google sem mindig látja az adatbázisokban tárolt tartalmakat. Az új európai digitális könyvtár, az Europeana segítségével azonban egyszerűen és gyorsan juthatnak megbízható minőségű szövegekhez, képekhez, zenékhez, filmekhez vagy multimédiás anyagokhoz, anélkül, hogy az egyes gyűjteményekben külön-külön kellene keresgélniük.
Az Europeana egységes, többnyelvű (magyar is) keresőfelületet, ami nem gyűjti és tárolja a dokumentumokat, ugyanis azok a tagállamok intézményeiben találhatók (Magyarországról főleg a MEK és az OSZK tartalmaival találkozhatunk), hanem a hozzáférési lehetőséget biztosít digitalizált irodalmi, művészeti, tudományos, politikai, történelmi, építészeti, zenei, illetve vizuális kultúrával kapcsolatos művekhez. Induláskor több mint 2 millió tételt - könyveket, térképeket, hangfelvételeket, fényképeket, levéltári anyagokat, festményeket, filmeket - tartalmaz, amit folyamatosan bővíteni kívánnak, ezenkívül interaktív felület megnyitását is tervezik. Sőt az Európai Unió be szeretné vonni a magánszférát is az európai digitális könyvtárkiterjesztésébe.

http://www.archive.org/index.php
Az eddig példátlan nagyságú adattár a weboldalakat 1996-ig visszamenőleg katalogizálja, valamint kereshetünk szövegek, hang- és videofájlok között.
A WayBack Machine szolgáltatásán keresztül vissza tudja keresni az általa tárolt weboldalakat (URL szerint).


Több sajnos most nem jut az eszembe, úgyhogy…


J.
 
Status
Not open for further replies.
Top