Jelenléti iv

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Katica-1977

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia Marcellina!

Tetszett a könyv, részletes és informatív. Viszont a 2-3 órás fürdés.....
A "báziskeveréket" is használod? Zokszó nélkül kikeverik a gyógyszertárban?


Kedves Mindenki!

Íme a családom kedvenc "bárholbármikor" keksz receptje. Bio alapanyagokra kell gondolni természetesen, és ebben a formában ajánlom a babázós-kisgyermekes anyukáknak, mert gyors, kiadós, és finom. Próbáljátok ki!

Alaprecept:

Hozzávalók:
25 dkg puha vaj (vaj!)
15 dkg nádcukor
1 tojássárga
20 dkg tönköly finomliszt
10dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
vaníliarúd
citromhéj

Elkészítés:
- Alaposan habosítsd ki a vajat a cukorral, majd add hozzá a tojássárgát, és keverd még 1 percig.
- Keverd bele a liszteket, a citromhéjat és a vaníliabelet.
- Csomagold folpackba, és dugd hűtőbe legalább fél órára.
- Melegítsd elő a sütőt 175 fokra, hőlégkeverésesnél 150 fokra, majd bélelj ki 2 tepsit sütőpapírral.
- Formálj diónyi gombóckákat, rendezd el a tepsikben, majd nyomkodd le 1 pohár aljával kb fél centi vastagságúra.
- 20 perc alatt készre sülnek.

Változatok:
Csokis keksz:
- alaptészta
- 15 dkg tejcsoki
- 15 dkg étcsoki
A csokikat vagdald apróra, és a liszttel együtt óvatosan keverd a tésztába.

Barackos csokis keksz:
- alaptészta
- 20 dkg aszalt sárgabarack
- 10 dkg étcsoki
Az aszalt barackot legalább fél napra összevágva áztasd vízbe, majd a vagdalt csokival együtt (persze a víz nélkül) a liszttel együtt keverd a tésztába.

"Snickers" keksz:
- alaptészta
- 15 dkg sótlan földimogyoró
- 15 dkg tejcsoki
- csipet fahéj
A mogyorót éa a csokid vagdald össze, és a liszttel együtt keverd a tésztába.

Tippek, ötletek:
- Az alaptészta elbír 30 dkg + hozzávalót (csoki, dió, aszalvány, stb), amiket úgy variálsz, ahogy akarsz.
- Az aszalványokat fél napra áztasd vízbe.
- Fontos a vajat alaposan kihabosítani, mert úgy lesz igazán omlós, könnyen formázható a tészta.
- 2 tepsivel lesz belőle.

Forrás:Stáhl Judit
Köszönöm a sok jó receptet, kipróbálom!
 

Katica-1977

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Most hogy alaposabban szét tudtam nézni a topikok között, a Kávézó rovatban nagyon sok jó receptet találtam a Vegetarianizmus mindenkinek címszó alatt, Kijuma, szanté és a többi kedves barátunknak köszönhetően! Ezért szertném azt is figyelmetekbe ajánlani, ha valami egészségesebbre vágytok! De azért még lehet újabbakkal szolgálni! :- ) S a későbbiekben én is megszeretném oszatni pár kedvenc finomságom receptjeit!

Most viszont egy kis támpontot szeretnék nektek adni a tudatos táplálkozáshoz:

Roppant egyszerű, és nagyon finom :- )

Tejfölös karalábé

Hozzávalók:
- 4 db karalábé
- 2 dl tejföl
- petrezselyem
- só

A kis kockákra vágott karalábét megsózzuk, s kevés víz hozzáadásával megpároljuk. Ha megpuhult és a nedvessége elpárolgott, összekeverjük a tejföllel és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel. Majd beteszük a hütőbe, s később fogyaszthatjuk.

Sziasztok!

Figyelmetekbe szeretnék ajánlani egy nagyon hasznos gabonafélét, amit nem igazán hasznosítunk! Ez a hajdina, mely értékes tápanyaga lehet életünknek ásványianyag illetve vitamintartalma miatt is! Valamint kiemelkedő rostforrás!

Kellemes főzőcskézést és jó egészséget mindenkinek!

Sziasztok!

Az előző oldalon feltettem az alábbi könyvnek a linkjét, amit most egy kicsit ismertetni szeretnék kedvcsinálónak. (Szerintem egy igazi kincs!)
Használjátok ti is egészséggel!

Savtalanítás - A fiatalság forrása
A savak okozta megbetegedések listája igen hosszú - az AIDS-től a rákon át egészen a cellulitiszig terjed. A közismert terapeuta, életvezetés-oktató és természetgyógyász, Kurt Tepperwein könyvében megnevezi a túlsavasodás legfőbb okait. Testünk arra hivatott, hogy körülbelül 130 évet érjen meg. Életmódunknak köszönhetjük, ha idő előtt megöregszünk, megbetegszünk vagy túl gyorsan ér utol minket a halál. A legtöbb betegség alapja a túlsavasodás. Természetellenes étkezési szokásaink következtében testünkben mindig túl kicsi a rendelkezésre álló bázisok mennyisége. Kurt Tepperwein, aki évtizedek óta a különböző betegségek okaival foglalkozik, könyvében elmagyarázza, miért olyan veszélyes a test túlsavasodása, és mit tehetünk annak érdekében, hogy megint harmonikussá váljon testünkben a savak és bázisok aránya. A szerző arra biztatja az olvasót, hogy határozza meg savpotenciálját és készítse el egyéni sav-grafikonját. Ezenkívül a könyv bőséges mennyiségű információval szolgál az egészséges táplálkozásra és életmódra vonatkozóan is, továbbá tartalmaz egy összeállítást, amelyből megtudhatjuk, milyen bázikus hatású termékek kaphatók kereskedelmi forgalomban.
Köszi a hasznos dolgokat!
 

Katica-1977

Állandó Tag
Állandó Tag
Ígéretem szerint itt a fahéjas fánk receptje. Az alapanyagok majdnem minegyike BIO, nagyon finom, és nem tocsog az olajtól. Kenyérsütőgépben dagasztom (komformista lény vagyok ;)), de hagyományosan is elkészíthető. Az adag duplázható, étvágytól függően. Meglepően kevés a munka vele, nagyon gyorsan kisülnek. Jó étvágyat hozzá! Baracklekvárba tunkolva isteni!

Hozzávalók:
200 g tönköly fehérliszt
100 g teljes kiőrlésű tönköly liszt
120 ml langyos tej
25 g (fél cs.) friss élesztő
60 g világos nádcukor
35 g olvasztott vaj
3 tojássárgája
1 csipet tengeri só
1 kk almaecet
1 mk búzasikér
Jó minőségű olaj (Floriol Trio) a sütéshez
őrőlt fahéj és szőlőcukor a szóráshoz.

Elkészítés:
A hozzávalókat az alábbi sorrendben pakold a gépbe: tej, vaj, cukor, só, tojássárga, ecet, lisztek, sikér, élesztő. 20 perc dagasztás, 30 perc kelesztés, majd kiborítod egy lisztes deszkára, fél centi vastagságúra nyújtod, és 5 cm átmérőjű pohárral kiszaggatod. 15 perc pihi a korongoknak, addig hevíts olajat egy magasabb oldalú serpenyőben, és keverj össze fahéjat szőlőcukorral. A fánkok mindkét oldalát süsd aranybarnára, és még forrón szórd meg fahéjas szőlőcukorral.

Tippek, jó tanácsok:
- Az olaj ne legyen túl forró, pl ha a tűzhelyen 3 fokozatot tudsz kapcsolni, akkor a 2-esre állítsd, és min. 2 cm olaj legyen az edényben.
- A sütés megkezdése előtt készítsd a serpenyő közelébe a konyhapapírral kibélelt tálcát, és a szőlőcukrot.
- Egyszerre 10-12 darabot süss, mire az utolsót az olajba teszed, már az elsőt fordíthatod is. Mire az utolsót megfordítod, kezdheted kiszedni villám gyorsan.
- Amikor a deszkáról felveszed a tésztakorongot hogy az olajba tedd, a hüvelyk és a mutatóujjaddal nyomd össze a közepét.
- Amint kiszeded a fánkokat, rögtön szórd meg a cukorral, hogy rátapadjon.

Ha valamit eltoltam, szóljatok. A forrást nem ismerem, valahol találtam egy felskiccelt hagyományos receptet, és azt variáltam át.
Köszi a recepteket!
 

Katica-1977

Állandó Tag
Állandó Tag
citromos finomság (ez is egy joghurtos csoda) Hozzávalók:


  • 25 dkg cukrozott tetejű babapiskóta (ez jobban puhul)
  • 5 dl tejföl
  • 5 dl tejszín
  • 2 db citrom
  • 12 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csomag zelatin
Elkészítés:

A tejfölt habosra keverjük a kétféle cukorral, belekeverjük a citromok reszelt héját és kifacsart levét. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a citromos krémbe. A zselatint külön be kell áztatni pár percre , majd pici lángon felolvasztani. Ebbe kell belekeverni a krémet.

Egy jénai tál alját kirakunk babapiskótával, rákenjük a krém felét, majd ismét egy sor piskóta jön, és a tetejére simítjuk a maradék citromos krémet. Citromgerezdekkel és levélkével díszítjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Megjegyzés:

Nagyon finom, könnyen elkészíthető sütés nélküli sütemény. A zselatin nem muszáj de csodásabban fog kinézni.
Köszi a receptet!
 

Katica-1977

Állandó Tag
Állandó Tag
Tiramisu

Hozzávalók:

  • 17 dkg kristálycukor (kb. 5 evőkanál)
  • 2 db egész tojás
  • 2,5 dl habtejszín
  • 25 dkg natúr vajkrém
  • kb. 6 adag kávé
  • kb. 30 dkg babapiskóta
  • rumaroma
  • tetejére kakaópor
Elkészítés:

Egy tálban a két egész tojást kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajkrémet. Másik tálban a habtejszínt kemény habbá verjük, melyet óvatosan a vajkrémes masszához keverünk.
Elkészítjük a rummal és cukorral ízesített kávét, melybe kb. 1 percre beáztatjuk a babapiskótákat.
Egy nagy tálba ezután rétegezve tesszük bele a piskótát és a masszát. A tetejére kakaóport szórunk, majd pár órára a hűtőbe tesszük. (Bár ez nálam már csak 10 perc fagyasztó szokott lenni, mert nem bírjuk ki tovább, hogy együnk belőle...)
Megjegyzés:

Ezúton teszem közé a legféltetebb titkomat, vagyis hogy készítem el a legfinomabb tiramisut, mellyel a siker garantált. (Sőt olyannyira, hogy mindig minimum 2 tállal kell készítenem!)

A receptet Szilvia, a fotót Vicuska6 küldte. Köszönjük!
Köszi a receptet!
 

Katica-1977

Állandó Tag
Állandó Tag
sajttorta:_
Tésztaburok
125 g vaj
3 evőkanál cukor
20 dkg kekszmorzsa

Töltelék
25 dkg túró
40 dkg tejszínes krémsajt
15 dkg cukor
1 vaníliás cukor
2 evőkanál liszt
3 tojás
1 tejföl
Tetszőleges belevalók: mazsola, fahéj, aszalt vagy friss gyümölcsök, reszelt narancs- vagy citromhéj, tejföl helyett gyümölcsnektár

Vajazz ki egy szétszedhető tortaformát. A megolvasztott vajjal keverd el a cukrot, majd a kekszmorzsát, és az így kapott masszát nyomkodd a tortaforma aljára és oldalára. Melegítsd elő a sütőt a maximum hőmérsékleten.
Dolgozd el simára a túrót, majd add hozzá a többi alapanyagot is. Spatulával keverd a masszát simára. A tetszőleges belevalókkal is ekkor teheted egyedivé a tortát. Öntsd a tölteléket a tortaformába, egyengesd el a tetejét, majd sütőben közepes-kis lángon süsd 45-50 percet. Hagyd kihűlni a formában, majd ezután díszítheted gyümölccsel, tejszínhabbal, vagy hűtőben is lehűtheted fogyasztás előtt.
Extra tipp: a morzsára teríts egy réteg gyümölcsöt + töltelék + gyümölcs a tetejére is, így igazán frissítő tortával lepheted meg a kedvesed/vendégeidet vagy akár saját magadat :)

<SCRIPT language=Javascript>function printit(){ if (NS) { window.print() ; } else { var WebBrowser = '<OBJECT ID="WebBrowser1" WIDTH=0 HEIGHT=0 CLASSID="CLSID:8856F961-340A-11D0-A96B-00C04FD705A2"></OBJECT>';document.body.insertAdjacentHTML('beforeEnd', WebBrowser); WebBrowser1.ExecWB(6, 2);//Use a 1 vs. a 2 for a prompting dialog box WebBrowser1.outerHTML = ""; }} </SCRIPT>
Köszönöm a receptet!
 

Katica-1977

Állandó Tag
Állandó Tag
Hozzávalók:

  • 19 dkg finomliszt
  • 7 dkg cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 6 db After Eight lapocska
  • 1 tojás
  • 0,7 dl olaj
  • 2 dl író (vagy kefir)
Elkészítés:

A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Az After Eightet feldaraboljuk. A lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát összekeverjük. A tojást a cukorral, az olajjal és az íróval habosra keverjük, majd belekeverjük a lisztes keveréket. A formákat félig töltjük a tésztával, elosztjuk rajtuk a csokit, majd befedjük 1-1 kanálnyi tésztával. Kb. 20-25 percig sütjük. A muffinokat sütés után 5 percig pihentetjük, csak ezután vesszük ki a formákból.
Megjegyzés:

A receptet Dorati küldte. Köszönjük!
Köszi a receptet!
 

Katica-1977

Állandó Tag
Állandó Tag
kedvenc sütim receptje :)
<!-- AS 1976 --><SCRIPT type=text/javascript>sas_pageid='11627/85304'; // Page : uj_mindmegette.hu/mme_egyebsas_formatid=2274; // Format : PF - jobb hasáb 2 - 250x250 250x250sas_target=''; // TargetingSmartAdServer(sas_pageid,sas_formatid,sas_target);</SCRIPT><SCRIPT type=text/javascript src="http://www2.smartadserver.com/call/pubj/11627/85304/2274/S/5281850738/?"></SCRIPT><SCRIPT type=text/javascript src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js"></SCRIPT><SCRIPT src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/r20101117/r20110208/show_ads_impl.js"></SCRIPT><SCRIPT>google_protectAndRun("ads_core.google_render_ad", google_handleError, google_render_ad);</SCRIPT><INS style="BORDER-BOTTOM: medium none; POSITION: relative; BORDER-LEFT: medium none; PADDING-BOTTOM: 0px; MARGIN: 0px; PADDING-LEFT: 0px; WIDTH: 336px; PADDING-RIGHT: 0px; DISPLAY: inline-table; HEIGHT: 280px; VISIBILITY: visible; BORDER-TOP: medium none; BORDER-RIGHT: medium none; PADDING-TOP: 0px"><INS style="BORDER-BOTTOM: medium none; POSITION: relative; BORDER-LEFT: medium none; PADDING-BOTTOM: 0px; MARGIN: 0px; PADDING-LEFT: 0px; WIDTH: 336px; PADDING-RIGHT: 0px; DISPLAY: block; HEIGHT: 280px; VISIBILITY: visible; BORDER-TOP: medium none; BORDER-RIGHT: medium none; PADDING-TOP: 0px" id=google_ads_frame2_anchor><IFRAME style="POSITION: absolute; TOP: 0px; LEFT: 0px" id=google_ads_frame2 height=280 marginHeight=0 src="http://googleads.g.doubleclick.net/pagead/ads?client=ca-pub-4303263109538180&output=html&h=280&slotname=6049842373&w=336&lmt=1298835069&flash=10.1.85.3&url=http%3A%2F%2Fwww.mindmegette.hu%2Fananaszos-turotorta.recept&dt=1298835069109&shv=r20101117&jsv=r20110208&saldr=1&prev_slotnames=9017766548&correlator=1298835068156&frm=0&adk=3510308975&ga_vid=1412044336.1298835054&ga_sid=1298835054&ga_hid=71704332&ga_fc=1&u_tz=60&u_his=17&u_java=1&u_h=800&u_w=1280&u_ah=770&u_aw=1280&u_cd=32&u_nplug=0&u_nmime=0&biw=1259&bih=569&ref=http%3A%2F%2Fwww.mindmegette.hu%2Fkereses%2Frecept%2Ft%25C3%25BAr%25C3%25B3torta&fu=0&ifi=2&dtd=31&xpc=1Ekksq3XNb&p=http%3A//www.mindmegette.hu" frameBorder=0 width=336 allowTransparency name=google_ads_frame marginWidth=0 scrolling=no></IFRAME></INS></INS><NOSCRIPT></NOSCRIPT>



Hozzávalók:

  • A piskótához:
  • 6 tojás
  • 6 csapott evőkanál liszt
  • 6 púpos evőkanál porcukor
  • csipet só
  • A krémhez:
  • 3 dl tejszín
  • 1 konzerv ananász
  • 50 dkg túró
  • 1/2 zacskó étkezési zselatin
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 1 habfixáló
  • porcukor
  • reszelt citromhéj
Elkészítés:

A 6 tojásból piskótát sütünk ( szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot verünk egy csipet sóval, majd egyenként hozzáadjuk a sárgájákat. Ezután a porcukrot kanalanként, valamint nagyon lassan, folyamatos keverés mellett a lisztet. 190 fokon megsütjük a piskótát). Ezután a tejszínt kevés porcukorral, a habfixálóval kemény habbá verjük. A felvert habot félretesszük, és a túrót kikeverjük egy kis cukorral, a joghurttal és egy kis citromlével. Az ananász harmadát beledaraboljuk a túrós masszába. Az ananász levének felével kikeverjük a zselatint. Miután kihűlt, a zselatint hozzákeverjük a túrós krémhez, majd óvatos mozdulatokkkal a felvert tejszínhabot is a túróhoz keverjük. Miután összevegyítettük a hozzávalókat, a piskóta tetejére öntjük, és a megmaradt ananász szemekkel díszítjük. Egy éjszakára betesszük a hűtőbe, hogy a zselatin megszilárduljon.
Megjegyzés:

Szerintem nagyon finom, anyukámmal fejlesztettük ki a receptet.
Köszi a receptet!
 

evetke11

Új tag
annak ellenére, hogy 1960-as a film, nagyon jó! és minden tisztelet a rendező bátorságáért, hogy merészen bírálni merte a fennálló rendszert
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére