Kemény jelzés érkezett Orbánnak Merkeltől

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Október 20.

Melitta - 2019 Október 20, 16:32
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Németországnak járó befizetési kedvezményről is tárgyalni kell az Európai Unió (EU) következő, 2021-től érvényes hétéves költségvetésének ügyében - jelentette ki Angela Merkel német kancellár csütörtökön a szövetségi parlamentben (Bundestag) a délután kezdődő brüsszeli EU-csúcson képviselendő német álláspontot ismertető beszédében.

  A nettó befizetők kötelezettségeinek növekedése és a brit uniós tagság megszüntetése (brexit) miatt a következő EU-s költségvetés aránytalanul nagy terhet jelentene Németországnak, ezért "a finanszírozási oldalon a terhek méltányos megosztásáról és Németországnak járó engedményről is tárgyalni kell" - emelte ki Merkel.

  EU költségvetés: pótolható a kieső brit befizetés a Moody's szerint
  A német kancellár a Budestagban az uniós állam- és kormányfők brüsszeli találkozója előtt a német álláspontot ismertető beszédében arról is szólt, hogy hazája számára a "legfőbb prioritások" közé tartozik a jogállamiságnak és az EU-s forrásoknak az Európai Bizottság által javasolt összekapcsolása.

  aki nem tartja tiszteletben a jogállamiság alapelveit, a jövőben nem várhatja el, hogy korlátok nélkül profitálhat Európából
  - mondta Angela Merkel.

  A brexit továbbra is egy fekete lyuk

  A kancellár a brexittárgyalásokról szólva elmondta: nem értek még célba a brit európai uniós (EU-) tagság rendezett megszüntetéséről folytatott tárgyalások, és nem lehet megjósolni, hogy milyen eredményre vezet az uniós állam- és kormányfők tanácskozása az ügyről.

  Jó megoldást találni a brit uniós tagság megszüntetésének ügyében nagyjából ahhoz hasonló feladat, mint "a kör négyszögesítése" - vélekedett Merkel, aki azt is hozzátette, hogy többször tűnt már úgy, hogy közel van a megoldás, de aztán mégsem sikerült megállapodni. Az viszont biztos, hogy az EU nem engedi meg, hogy az Ír-szigeten fizikai határ keletkezzen, ami ismét felszítaná a gyűlöletet és az erőszakot, és az is biztos, hogy nem lehet megkérdőjelezni az uniós belső piac alapelveit - jelentette ki a német kancellár.

  Az utolsó pillanatig tárgyalni kell, és akár egy újabb EU-csúcsot is össze kell hívni, mert az EU-nak és az Egyesült Királyságnak is a rendezett brexit áll az érdekében . szögezte le.

  Bővítés: nem jók az esélyek

  A csütörtök délután kezdődő uniós csúcson a napirendi pontok között szerepel Albánia és Észak-Macedónia EU-csatlakozási tárgyalásainak ügye, amellyel kapcsolatban jelezte: nem számít arra, hogy sikerül döntést hozni a tárgyalások megindításáról. Mint mondta, igyekszik majd meggyőzni a tárgyalások megindítását ellenző tagországokat, de az esélyek "nem jók".

  Azonban az egész EU-nak és Németországnak is az az érdeke, hogy a nyugat-balkáni térség hosszú távon betagozódjon a közösségbe - tette hozzá Angela Merkel.

  A következő, Ursula von der Leyen vezette Európai Bizottság terveiről szólva üdvözölte, hogy volt minisztere "geopolitikai" kitekintésű munkát tervez. Erre nagy szükség van, mert az EU-nak meg kell teremtenie "digitális szuverenitását", és világszerte érvényes szabályokat, eljárásokat kell meggyökereztetnie más kiemelten fontos ügyekben is, köztük az éghajlatváltozás elleni küzdelem, a mesterséges intelligencia és az adatok kezelése az új, ötödik generációs (5G) mobil távközlési hálózatokban. Mindezen törekvések alapja, hogy mindig az embert kell a középpontba helyezni - fejtette ki a német kancellár.

  MTI

  [​IMG]
   
  Ernoe, Éva Kismadar, Vilus és 1 másik tag kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Október 20.

  1. Ernoe
   Ernoe
   A menekültek többsége nem Szerb, hanem egy masik EUs országon kersztül jött Europába.

   Az Ukran hataron a tudomàsom szerint nics kerités.

   Magyarorszag evtizedeken keresztül kapott és kap pénzt a határvédelemért.
  2. johannsebastian
   johannsebastian
   A zsidó-keresztény hagyomány nélkül Európa nem lenne Európa. Mellesleg az EU most egy olyan vallást importál, amely tagadja a felvilágosodás általad taglalt eredményeit és a laicitás elvét. Európában pedig vallásszabadság van. A következtetések levonását az olvasókra bízom.
   gup és udvarfy kedveli ezt.
  3. redredington
   redredington
   Akkor nem Ő nyert. Amig versenyben volt és úgy tűnt Ő lesz a befutó, rengeteg kormány tömte pénzel az alapítványát, utánna meg már nem.
   Kb ugynaz megy sok helyen, van egy politikai erő ami hatalomra jut és nem Ő gazdagodik meg, hanem a barátai szomszédai, unokatestvírei. Ő szegény, csak a fizetéséből él, meg a rokonok támogatják ezzel azzal. Talán ennek a legszebb példája Julia Timosenkó ukrán miniszterelnőknő volt valamikor a 2000 években. A vagyonbevalása szerint nem volt se háza, se kocsija, se pénze csak a pár ezer dolláros fizetése. Ennek ellenére, csak a retikülje többet ért, mint az éves fizuja. Mikor megkérdezték honnan van, azt mondta a rokonaitól, akiknek hirtelen több milliót érő villái lettek Kijevben meg stb.
  4. Ernoe
   Ernoe
   Magyarorszag és Csehszlovakia egy szerzödésre hivatkozva hivta be a Szovjet csapatokat. Öldöklés az volt de ez nem esett a háboru fogalma alà.

   A Jugoszlav háboru egy szétesés volt nem külsö egyenjogu orszagok közötti harc.

   Az EU ba önként léptek az orszagok és önként távozhatnak.

   Nem ertem, hogy Orban miert nem vezeti ki a népét ebböl az Eu-pokolból? :)

   Egy biztos ha 2004-ben ugy beszélt volna mint ma hát nem vették volna be az EUba.
  5. Ernoe
   Ernoe
   A Clinton alapitvány 2001 ota létezik és kezdetben föleg az AIDS kutatas es tamogatás volt a célja. Késöbb jött hozzá a kilma kutatás.

   A kutatásokra kiadott támogatások néha azért apadnak el mert a projekt elérte a kitüzmtt célt.

   A magyar nyugdijasok sem kapnak minden héten 9000 forintot Orbantol. Majd a legközelebbi vàlasztás elött.

   Ügye erre céloztál?
  6. Ernoe
   Ernoe
   A zsido-kersztény vallás egy evolucios lépcsö volt mint a marokkö vagy a kerék fektalálása. Semmi más.

   Az EU nem importal semmi féle vallást, a vallás az privat dolog.

   Sajnos Magyarorszagon nem. Ott visszaél a kormány a vallásos lelkülettel. Orban magát isgentöl kiválasztogtbak tartja.

   Az iszlam vallás ugyan ugy Abrahámi mint a kereszténység.

   Az összes vallás káros ha szo szerint értelmezzüke nem intdrpretâlbuk.

   Szdfetnélek emlékeztetni Szrebrenicára ahol Europa szivében 8000 muszlim lett lemészárolva.

   Nêmetorszagban már a 19 században volt mohamedan hitközösség.

   Orban egy keresztény ajatolah az én szememben. Megprobálja a vallásnak visszaadni a középkori privimégiumait.
   Gagamail kedveli ezt.
  7. DanielXYZe
   DanielXYZe
   Igen,van akinek van véleménye,de az ismeretei föleg a földrajzi-történelmi ismeretei hiányosak.
   johannsebastian kedveli ezt.
  8. redredington
   redredington
   A vallás valóban privát dolga mindenkinek. Csak akkor van baj, ha a vallás és az államot nem akarják szétválasztani. Sajnos a iszlám vallás követőinek az integrálása nem túl sikeres. Mivel rengeteg hátrányban vannak a nyelvtudás, vagy a képzettség hiánya miatt, könnyen radikalizálhatók szélsőségesek álltal. Nagyon komolyan oda kell figyelni az ilyen szélsőségesekre, ami persze nem két euró. Ennek a fejlettebb verziója, amikor saját pártot alapítanak és demokratikusan akarják megdönteni, még, a demokráciát és iszlám államot építeni. Talán belgiumban volt tavaly, hogy a jelölt fennen hirdette a saria bevezetését és nem volt hajlandó kezed fogni, vagy csak ránézni a műsorvezető hölgyre a választási műsorban.

   https://www.marianne.net/politique/...&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201910

   Magyarul a kormánymédia hozta le, nem tudom ferdítettek e a híren:
   https://mandiner.hu/cikk/20180425_n...re_egy_iszlamista_politikus_egy_belga_teveben
   johannsebastian kedveli ezt.
  9. analema
   analema
   Gruppen Morgen Angela!
   A magyarok nemrég bizonyították be, hogy itt akkor is polgármester lesz valakiből, ha az ő pénzükön szívja ki a kurvák s*ggéből a kokaint. Mit tetszik itt ugrálni, amikor itt erre van igény? A lényeg hogy menjen a szekér. Hogy azt a lendület hajtja, netán a szakadék felé az tök mindegy.

   (Az már egy összetett dolog, hogy hogyan jutottunk el ide, mert abban benne van az összes politikus lopása, dilettáns viselkedése, aki a módszerváltás óta beült a parlamentbe)
  10. redredington
   redredington
   Egyik volt proffom államtitkár volt a rendszerváltáskor az MDF-ben. Ő mondta, hogy Ők demokraták voltak, csak a.) azt se tudták mi az a demokrata (talán Csurka mondta neki még évekkel korábban, az a demokrácia, amiben Ő mondja meg mi jelenhet meg, nem a kommunisták), b.) nem értettek az államvezetéshez, ezért sok külföldi "szakértő" segítette őket.
   Aztán felnőtt egy politikai garnítúra, aki a rossz szokásokat eltanúlta külföldről, a jókat meg kevésbé.
   setni és analema kedveli ezt.
  11. johannsebastian
   johannsebastian
   Az evolúció egy természettudományos kategória, amely az élővilág biológiai fejlődéséről szól.

   Az EU muszlim bevándorlókat fogad, akiknek a hite nem ismeri (el) a laicitás elvét. Ha a vallás privát dolog, akkor igencsak főhet a feje a szaudi uralkodóknak. :)

   Tudtommal vallásszabadság van. Egy ateista ugyanolyan joggal lehet választható, mint egy teista.

   Igen. Ez igaz. És ebből mi következik? Hogy szükségszerűen békés mondjuk a zsidó-muszlim együttélés?

   Ismét vallásüldözésbe fogtál, holott az előbb te magad ismerted el a felvilágosodással "születő" emberi jogokat. Lehet, hogy fájó neked, de ezek között szerepel a lelkiismereti szabadság is.

   Felvilágosult holland békefenntartók szeme láttára. A felelősséget a bíróság azóta ki is mondta.

   Most is van, csak épp több.

   Ez ellentmondás. Sok mindent elárul a gondolkodásodról. Persze amíg csak a te szemedről van szó, nincs ezzel semmi baj! :)
   Utoljára módosítva: 2019 Október 21
   sidavoq kedveli ezt.
  12. johannsebastian
   johannsebastian
   Én ezt Angela Merkel politikájára vonatkoztatnám. Könnyen lehet, hogy még életében bíróság elé fogják citálni.
   gup és analema kedveli ezt.
  13. johannsebastian
   johannsebastian
   A nyugati kultúrkörben talán igen. De ki hatalmazta fel a nyugati embert, hogy a saját mércéjét erőszakolja rá a világ egészére? A multikulturalizmus ugyanezen oknál fogva fából vaskarika.
   DanielXYZe kedveli ezt.
  14. analema
   analema
   Félreértés ne essék, az előbbi hozzászólásommal nem Merkel mellett tettem le a voksot, hanem arra akartam rávilágítani, hogy nem érti bizonyos folyamatoknak a működését, egyáltalán az ország működését sem érti. Erre egy viccet szeretnék idézni:

   Egy férfi eltéved a hőlégballonjával. Lejjebb ereszkedik, lenn a földön meglát egy nőt, és odakiált hozzá:
   - Elnézést, tudna nekem segíteni? Megígértem egy barátomnak, hogy találkozom vele egy órával ezelőtt, de eltévedtem, és most azt sem tudom, hogy hol vagyok.
   A nő a földön így felel:
   - Ön egy hőlégballonban tartózkodik, körülbelül 10 méterrel a talaj felett. Az északi szélesség 40. és 41., illetve a nyugati hosszúság 59. és 60. foka között van.
   - Maga biztosan mérnök - mondja a hőlégballonos férfi.
   - Az vagyok - feleli a nő - Honnan tudta?
   A hőlégballonos férfi így válaszol:
   - Minden, amit mondott nekem, technikailag korrekt, de fogalmam sincs, hogy mit kezdjek az Öntől kapott információkkal, és az a helyzet, hogy még mindig nem tudom, hol vagyok. Őszintén szólva nem volt túlzottan segítségemre. Csak feltartott az utamban.
   A nő erre így vélekedik:
   - Maga pedig szerintem politikus.
   - Igen, - bólint a hőlégballonos férfi egyetértően - de ezt honnan tudta?
   A nő azt feleli:
   - Nem tudja, hogy hol van, sem azt, hogy hová tart. Jelenlegi pozíciójába a kedvező széljárás sodorta. Olyan ígéretet tett, amiről fogalma sincs, hogy hogyan fogja betartani, és a maga alatt lévő emberektől várja, hogy megoldják az Ön problémáit. Igazság szerint pontosan ugyanabban a helyzetben van, mint mielőtt találkoztunk, de állítása szerint most már én tehetek róla!
  15. victorvacendak
   victorvacendak
   Jól látod, a belháború nem háború. A lényeg, hogy országok között nincs fegyveres konfliktus. Legalább is az EU-n belül. Az exkomcsik csinálják csak a fesztivált (20 éve a Jugók, nemrég a néhai szovjetek).... :)

   Sajnálom, de teljesen félreérted. A Schengen és az EU két különböző dolgot jelent (az egyik egy gazdasági-politiai tömb, a másik meg csupán a szabad mozgást segíti elő). Mo nem az EU külső határa, bármennyire is szeretnéd, hogy az legyen. És Schengen sem jelenti az EU határát, lévén van négy schengeni ország (és három miniállam), mely nem is EU tag :)
   Utoljára módosítva: 2019 Október 21
  16. gup
   gup
   azért nem ártana megnézni egy térképet az EU külső határaival kapcsolatban .... van némi hatászakasz Szerbiával (164km) és Ukrajnával (137km)
   [​IMG]
  17. johannsebastian
   johannsebastian
   :cool:
  18. DanielXYZe
   DanielXYZe
   Hagyd rá, neki ez igy van.....
  19. Ernoe
   Ernoe
   -
   Gondolatokat kommunikáció útján tovább tudunk adni, tehát kopírozni tudjuk öket mint a biológiában a géneket,
   amik az öröklődés közben szociokulturális változásokon mennek át.
   -
   Az evolúció egy általános elv a természetben és nemcsak az élőlények hanem a memek, továbbadásánál is megfigyelhető.
   Gondolj csak arra, hogy a három legelterjedtebb egyetemes vallás Ábrahámi és ezeknek hány különböző variánsa van.
   -
   Csodálkozom, hogy a Fidesz a hét végén követelte az olasz kormánytól, hogy ne vegyék le a kereszteket az olaszországi
   osztálytermek falairól, holott Orbán vallása, a "képromboló" kálvinizmus még a debreceni református templomban sem
   akaszt fel keresztet. A tornyon egy "buzogány" van.
   -
   -
   Elfelejted barátom, vagy a köz-TV nem informált arról, hogy
   - Afrikában több keresztény él mint muszlim.
   - a menekültek többsége nem Saudi Arabien-böl jön, a Szaudik Orbán kötvényes Magyarjai.
   - Szíriából kezdetben csak keresztények jöttek,
   - Szíriai muszlimok pedig épp az Isten-állam elöl menekülnek.
   - ne keverd a muszlim-folklórt a muszlim vallással vagy "iszlám izmussal"
   - én is szívesen eszek néha közel és távol keletit de ehhez nem kell koboldokban hinnem

   -
   - Semmi problémám azzal, hogy a Kisztitkár Orbán átment vallásosba, holott fogalma sincs a a vallásos tanításokról
   - Undorító, hogy a miniszterelnök helyettes a "rózsafüzérrel" fenyeget
   - úgy idéz a keresztény mitológiából mintha törvénykönyv lenne
   - A miniszterelnök azt állítja, hogy a hatalmát egy földönkívülinek köszönheti
   -
   -
   - Mondom barátom, hallgass más híreket is mint a magyar köz-tv, akkor tudnád, hogy
   - Németországban az antiszemita motivált bűncselekmények többségét (keresztény) nacik követik el
   - Azt is tudnod kéne, hogy a legnagyobb tömeggyilkosok "a keresztény kultúrára hivatkoztak"
   - Antiszemita heccelés létezik a katolikus templomokban, tanácsházakon a középkor ota.
   - Ajánlom ha erre jársz látogassad meg ezeket a templomokat, a domborművek még mindig állnak
   - Sztálin egy Teológia-hallgató volt, Hitlerről, a Konquistador nem is beszélve, a Kukuxklán nem félhold alatt fut
   - Izraelben abszolút és relativ számokba nézve több muszlim él és dolgozik mint Magyarországon
   - A te gyűlöleted a muszlimok folklórba születettekkel szemben irreális, egy koránparancs
   - Orbán egészen jól kijön Erdogán-nal aki egy "fundamentalista iszlámot" képvisel
   - Németországba egy törvény érvényes és ez állami. Aki ez ellen vét az meglesz büntetve, akár börtönnel
   - Németországban az 50-es évek óta, élnek muszlimok nagyobb számban nem 2015-töl
   -
   -
   - A lelkiismereti szabadság nem keresztény találmány,
   - A keresztény tanok szerint még egy gondolattal is bűnt követsz el,
   - míg az állami jog bennünket a tetteink alapján ítél meg.
   - Nagyon nem vagy tájékozott a vallásos tanok terén
   - A Vatikán 1965-ig vezette a tiltott könyvek listáját - az Idexet
   - Gondolj bele, Viktor Hugo "Nyomorultak" című könyve a listán volt és
   - ezt a listát meg kellett vennie minden katolikus gimnazistának,
   - négy év múlva meg érettségiznie kellett Viktor Hugóból ha pechje volt
   - A 2. Vatikáni zsinatig a napi sanyargatás a szerzetesek regulárisában volt, évekig csinálták tovább önszorgalomból
   - de nem akarom a vallásokat cikizni, a mesék is értelmezés útján lesznek hasznosak vagy károsak
   -
   -
   - Pontosan igy van, ezért tudjuk milyen bűncselekményt követ el Salvini amikor akadályozza a tengeri mentést.
   - A Holland UN-védőcsapatokat elítélő bíróság nem firtatta a katonák vallásos nézeteit, miért is
   - Egykébbként nem az összes 8000 áldozat szárad a hollandok lelkén hanem csak 380. és nem minden holland katona volt felelős
   - Egy biztos, a magyar kormány számára a menekültek nem emberek, soha nem nyilatkoznak együttérzéssel

   -
   - Megismétlem Orbán egy keresztény ajatollah és ezt saját maga állítja
   - amikor a "keresztény kultúra megmentőjenek" nevezi magát és a hatalmát "Dei Gratia-ra" akarja visszavezetni.
   - Valójában semmi legitimációja nincs a kereszténységre hivatkoznia, ezt a Pápa és számos más egyházvezető is kifejtette.
   - amit csinál az visszaélés az emberek hitével.
  20. Ernoe
   Ernoe
   - Semmi sincs kizárva az életben, csak áruld el már, hogy milyen váddal?
   - Tudod mit, hozd ezt 5-6 év múlva újra szóba és akkor megbeszéljük
   johannsebastian kedveli ezt.

Megosztás