Kimondták: eddig egy politikus sem merte felvállalni, ezzel a mondattal a DK történelmet írt

A Fidesz nagyon ügyesen játszik a határon túli magyarsággal és a hozzájuk kapcsolódó kommunikációval. Nekik azt mondja, hogy a magyar kormány mindent megtesz értük, még azt a lehetőséget is megadja nekik, hogy tevékenyen beleszólhassanak a közügyeinkbe. Mindezt néhány szavazatért cserébe…


Orbán bőkezű gesztusokat tesz azért a szavazótáborért, akik külhonból adják majd le voksaikat. Éppen ezért nem kíméli a belföldön élő magyarok adóforintjait sem. A Demokratikus Koalíció frakció-szóvivője, Gréczy Zsolt hívta fel a figyelmet csütörtöki sajtótájékoztatóján arra, hogy a miniszterelnök közbenjárásával eddig:

a kabinet már a 10. fociakadémiát építi a határon túlon a magyar adófizetők pénzéből, miközben a magyarországi közintézmények tartozása eléri a 40 milliárd forintot. A kórházak tartozásai miatt vizsgálatok, műtétek maradnak el, a pénzhiány következtében teljes kórházi osztályok szűnnek meg.

A fideszes szavazók persze nem sajnálják a határon túli honfitársainktól ezeket a fociakadémiákat, hiszen ők is ugyanolyan magyarok, mint mi, miért ne kaphatnának ők is lehetőséget Orbán Viktor kedvenc sportjának kibontakoztatására?


Mindössze egyetlen apróságot nem vesznek figyelembe a tisztelt fideszes szavazók: a határon túli magyarok bármennyire is tartoznak közénk hagyomány, nyelv, lelkület szempontjából, ők más ország törvényei szerint élnek, más nemzet kasszáját gyarapítják az adókkal, amiket befizetnek. Ide sorolva az utolsó pénzükből megvett kifli után kifizetett forgalmi adót, vagy éppen a társadalombiztosításukat, vagy a személyi jövedelemadójukat, amit a munkáltatójuk von le tőlük. Ezek a pénzek nem a magyar államkasszában landolnak!

Bármekkora is a hazaszeretet és az összetartozás, a piszkos anyagiak azt diktálják, hogy egy felelős kormány első sorban a saját közigazgatási határain belül felelős a nemzetéért.

A DK frakció-szóvivője nem kertelt, ki merte mondani azt, amit “nem illik”, de mindannyiunk nyelvén van már régóta:

A magyarok pénzének külföldi stadionokra költése “egyszerű és nyílt hazaárulás”

Őszintén örülök neki, hogy van a magyar palettán egy olyan tökös párt, amelyik állást mer foglalni a határon túli pénzszóráshoz való viszonyáról!
Jabronka Richárd


greczy-678x381.jpg
 
Megvolt a pályák vonz és toborzó ereje

csak egy kissé túl volt értékelve ... jó példa a sorkatonaság, rájöttek, hogy feleslegesek. A tanügyben azért kizárt, hogy azt mondják, a tanítőnők feleslegesek, nem kellenek, vagy az egészséügyben, az ápolók holnaptól nem kellenek, minden zökkenőmentesen működik nélkülök is.
 
csak egy kissé túl volt értékelve ... jó példa a sorkatonaság, rájöttek, hogy feleslegesek. A tanügyben azért kizárt, hogy azt mondják, a tanítőnők feleslegesek, nem kellenek, vagy az egészséügyben, az ápolók holnaptól nem kellenek, minden zökkenőmentesen működik nélkülök is.
A sorkatonák az nem pálya a hivatásosok és az összes többi az pálya.
Egy katonatiszt egy hivatásos rendőr egy tűzoltó mindég komoly tudás birtokosa vezénylése hektikus
Sosem feleslegesek ezek.
Független attól az egész hadsereg egészében milyen jellegű
Ne alázd meg őket.Tudásuk sok éves tanulás
A tűzoltó tisztnek lenni is komoly tudás
Mindez rendszerfüggetlen
Most azért fújsz mert a szocban teljesítettek szolgálatot?
Most mi büdös istenért kötöd ezt politikai rendszerhez?
a Horthysta tisztek és hadsereg vezetés is olyan volt amilyen.
Juttatás ott is volt
https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwix-M7xorThAhUEp4sKHaI_DiwQFjAAegQIARAC&url=http://metszetek.unideb.hu/files/12_zavodi_szilvia_0.pdf&usg=AOvVaw3y_pAuPSKzo1CsJVWoQgxI

Aztán itt van ez a Horthysta juttatás:
Kedvezményt jelentett az is, hogy a tényleges szolgálatban állók járandóságai adó alól mentesültek.
A nyugdíjasok számára lehetővé tették, hogy kétévi nyugdíjuknak megfelelő kamatmentes kölcsönt vegyenek fel, melyet a havi nyugdíj egyharmadának megfelelő havi részletekben kellett törleszteni.26 A köl-csön összege kb. 3000—5000 P, amely elég volt valamilyen kisvállalkozás (trafik, műhely stb.) beindítására.

Tudomásul kell venni a pályára csábítás eszközei pl a nyugdíj-korkedvezmény. MÁV kedvezményes utazás, a lakás és még ki tudja mi
Ezt senki nem nevezheti igazságtalannak
És ezek politikai rendszer-függetlenek.
Ez egy eszköz a pályára csábításának.
És aki utólagosan a szerzett jogokat eltörli, az szószegő hazug és hosszútávon árt az országnak
A pályák nem lesznek többé vonzók.
 
Utoljára módosítva:
139 még ezt találtam kedvezményt:
Jelentős kedvezmény volt a teljesen ingyenes orvosi, fogorvosi, kórházi és gyógyszerellátás, valamint a MÁV és a HÉV vonalaira érvényes felárú utazási igazolvány az altisztek és családtagjaik részére.
 
Teljesen világos beszéd: a (közigazgatási) határon túli magyarság bármiféle támogatása a DK szerint hazaárulásnak minősül. Ennyi akkor elég is! Kifordul tőlük az ember gyomra!
Hát foroghat is , de talán attól kellene, hogy ugyanúgy megosztották a határon túli magyarságot, mint a határon belül élőket...Milliárdos nagyságrenddel támogatták erdélyi kastélyok turisztikai hasznosítását, gyógyfürdő építést nem a kultúra őrzést, nem a hagyomány ápolást, de kizárólag Fidesz szimpatizánsokat, sőt számtalan példát lehet sorolni, hogyan kampányoltak az adott terület magyarságának többségének támogatását élvező politikus ellen mert bírálta a magyar kormány rövid távú Fidesz érdeken alapuló politikáját... A labdarúgó akadémiákról már nem is érdemes beszélni.... Az én adómból a lakóhelyem fejlesszék, ne Szlovákia, Románia, Horvátország épüljön, gazdagodjon...
Gyomor ennek a kormánynak a támogatásához kell...
 
Már hogyne számíthatnál a kormány támogatására, sőt ha a bejelentett lakhelyed Magyarországon van sokkal többmindenről dönthetsz a szavazatoddal mint a külhoniak ... természetesen, hogy éljél a szavazati jogoddal adót nem kell fizess egy fillért sem.

Én csak arra vagyok kíváncsi erre mit mond az Alkotmánybíróság hogy a magyar lakcímmel rendelkező külföldön élőnek akár több mint százezer forintjába is kerülhet, hogy szavazzon, plusz egy-két napjába, míg a Magyarországon sohasem élt magyar állampolgár levélben szavazhat.. Ugye tavaly azt mondta az AB, hogy a magyar lakhellyel rendelkező több dologban is dönthet, míg a nem Mo.-n élő csak listára szavazhatott, de most mindenki listára szavaz..
S ne gyere állandóan azzal, mennyi képviselőt jelent a külhoniak szavazata, mert egy jogállam a jogelveken alapul, s ha valami a jogegyenlőséget sérti , az már eleve megkérdőjelezi a jogállamiságot...Aminek pedig elméleti esélye sincs, annak egész biztos nem lesz gyakorlati eredménye...
 
Én csak arra vagyok kíváncsi erre mit mond az Alkotmánybíróság hogy a magyar lakcímmel rendelkező külföldön élőnek akár több mint százezer forintjába is kerülhet, hogy szavazzon, plusz egy-két napjába, míg a Magyarországon sohasem élt magyar állampolgár levélben szavazhat.. Ugye tavaly azt mondta az AB, hogy a magyar lakhellyel rendelkező több dologban is dönthet, míg a nem Mo.-n élő csak listára szavazhatott, de most mindenki listára szavaz..
Szerinted minden választáskor módosítani kellene a választási törvényeket? Világos, hogy a hivatalosan bejelentett lakhely szerint változik a szavazási forma.
Csak azt nem értem aki elmenekül a nagy terror és az éhhalál elől, minek lakik hivatalosan mégis a terrorban.
 
Ne viccelj már! Negyvenes éveik elején járó rendőrök könnyűszerrel nyugdíjba mehettek akár - mert a 25 éves szolgálati időbe még a középiskolai éveket is beszámolhatták! Ez igazságos volt?
A törvény lehetőséget adott rá, miként a bányászoknak, vegyipari dolgozóknak és még pár veszélyes szakma képviselőinek.
Persze ha a beszámításra célzol, az csak a "talpasokra" vonatkozott (azaz a járőröző tisztesekre/tiszthelyettesekre).
Az egy dolog, hogy eltörölték ezt a lehetőséget, de az már mindennek ellentmondó, hogy a már nyugdíjban lévőktől is megvonták, majd amikor az AB határozott egy szolgálati járandóságnak csúfolt valamit dobott oda az egyenruhásoknak, amiből levont 16%-t.
Hogy milyen címen, ezt még az adóhivatal sem tudta megmondani.
Utólag kreáltak neki egy "adó jellegű elvonás" nevet, ami nem adó volt, hisz a mai napig semmilyen kedvezményt nem lehet(ett) belőle érvényesíteni, kivéve az 1% felajánlást, ha külön kérvényezte a delikvens.
Ehhez mindössze annyit, hogy ezt a 25 évet nagyjából azért hozták, mert az egyenruhások számára nem állt rendelkezésre másik rendőrség, tűzoltóság, honvédség, bv..., ha adott esetben elküldte volna melegebb éghajlatra a munkáltatóját és ez kimutathatóan annyira megviselte a fegyveres testületek tagjait pszichésen, hogy az átlag életkor még most is 59 év ezen a területen.
(Persze ezzel egyik kormány sem hencegett.)
A közhiedelemmel ellentétben az egyenruhások sosem voltak "agyonfizetve" viszont elvárások, azok mindig voltak "csőstül". És ezres nagyságrendben volt létszámhiány a '89-es váltás után mindig is.
Meg lehet nézni, hogy lassan lasszóval sem fognak embert találni sem a kék, sem a szürke, sem a barna egyenruhások és az elvándorlás is igencsak számottevő.
Persze ki lehet jelenteni, hogy pl nincs szükség seregre (Izlandnak sincs), a határőrséget is milyen ügyesen felszámoltuk. Majd megvéd a NATO, ahogy Izlandot is. (Ja nem. Ők a GDP-jük 3 - azaz három százalékát kicsengetik a NATO-nak cserébe, szemben pl a nálunk a seregre költött 0,9%-al.)
Nem kell a tűzoltóság sem, van elég önkéntes. Ja az sem. Épp a múlt hónapban fogyott el az éves pénzkeretük.
Akkor esetleg a rendőrséget le lehet cserélni TEK-esekre. Bár ez sem biztos, hogy járható út, mert 900 TEK-es nem lenne elég az ország lefedésére, ha meg felduzzasztanánk a létszámukat, akkor nem tudnánk mindenkinek annyit adni, mint most a 900 főnek.
Szóval akárhogy csűröm-csavarom egyenruhások kellenek. De ha csak duma van, az előbb - utóbb katasztrófához fog vezetni.

139 még ezt találtam kedvezményt:
Jelentős kedvezmény volt a teljesen ingyenes orvosi, fogorvosi, kórházi és gyógyszerellátás,
Mint minden más állami alkalmazottnak (pl.tanárnak). Aztán fokozatosan ezt is "elvették".
Mondjuk az utolsókból kettő nem volt igaz sosem (a foghúzás volt ingyenes és a tömés egy ideig, de a fogpótlásért műfogsorért ugyanúgy kellett fizetni mint a katonatisztnek. A agyógyszert meg ugyanabban a patikában ugyanolyan receptre ugyanannyiért vehették az egyenruhások, mint az átlagpolgár. Már, ha az átlagpolgár nem volt közgyógyos (egyenruhásról nem hallottam, hogy valaha is bármelyikük kapott volna közgyógy kártyát, még a nyugdíjas sem).
valamint a MÁV és a HÉV vonalaira érvényes felárú utazási igazolvány az altisztek és családtagjaik részére.
20 éve még volt, ma nem tudom hogy van e még.
 
Utoljára módosítva:
Szerinted minden választáskor módosítani kellene a választási törvényeket? Világos, hogy a hivatalosan bejelentett lakhely szerint változik a szavazási forma.
Csak azt nem értem aki elmenekül a nagy terror és az éhhalál elől, minek lakik hivatalosan mégis a terrorban.

Én meg csak azt nem értem miért teteted magad hülyének...
 
Én meg csak azt nem értem miért teteted magad hülyének...
Szerintem a szavazati jog azt jelenti, hogy a határon túliak politikai akarata is megtestesül például a magyar Országgyűlésben. Semmi bajom azzal, hogy a DK leitmotívuma ... hazaárulás az elszakított nemzetrészek támogatása. Kitűnő választóvonal, legalább polarizálódnak a választópolgárok.
 
Utoljára módosítva:
Érdekes ez a "hazaárulás", különösen egy 1925-ös törvény ismeretében.

Ez a törvényt gr. Bethlen István kormánya hozta és 1945-ig volt hatályban.
1938.-ban annyiban módosították, hogy a helyben lakást legalább 6 évben határozták meg.

A kérdés csupán az, hogy ezt a megalkotott törvényt és megalkotóit 1925 és 1945. között miért nem minősítették hazaárulásnak/hazaárulónak?
A trianoni fejezetet most nem citálom ide, mert közel 100 év távlatából és a jelen felvetett kérdés szempontjából nem releváns.

1925. évi XXVI. törvénycikk
az országgyűlési képviselők választásáról
ELSŐ FEJEZET
Választójogosultság

1. § (1) Országgyűlési képviselőválasztójoga van minden férfinak, aki életének 24. évét betöltötte, tíz év óta magyar állampolgár, két év óta ugyanabban a községben lakik vagy van lakása és….
2. § (1) Országgyűlési képviselőválasztójoga van minden nőnek, aki életének 30. évét betöltötte, tíz év óta magyar állampolgár, két év óta ugyanabban a községben lakik vagy van lakása és ….
 
Ne viccelj már! Negyvenes éveik elején járó rendőrök könnyűszerrel nyugdíjba mehettek akár - mert a 25 éves szolgálati időbe még a középiskolai éveket is beszámolhatták! Ez igazságos volt?
Igen igazsagos es a vilagon mindnehol igy mukodik mert olyan szervizt kell teljesiteni amit civil nem vallalna. Hogy nyugodtan ulsz a hatsodon azt a katonasag biztositja , kulszolgalatra kuldi az allam oket menniuk kell barhova es akar honapokra, ugy hogy a csalad sok esetben annyit tud majd jovok.
A rendorok sincsenek jobb helyzetbe mert naponta ki vannak teve a bunozok lovoldozeseinek. A tuzoltokrol mar nem is beszelve es az egyeb biztonsagi munkakrol. Az eletuket adjak a hivatasukert es a kozkazat nem kicsi.
Ilyen streszes munkahelyen a 25 ev szolgalat duplan szamit az egeszsegeben.
Naponta a halallal szembenezni ,mindenki kikeszulne. A rendor se tudja reggel haza er-e estere nem -e lvoldoesbe kerul vagy egy menekulo rablo lecsapja mint a taxi orat.Fogalmad nincs mirol beszelsz. A legjobban megfizetett embereknek kene lenni ezeknek az embereknek.
Hiaba van jo kondicioba ha az idegei alaposan ki vannak keszulve.
Miert nem HAndo Tundetol sajnalod az 5 millios havi fizetest? meg a ferjetol meg a tobbi fidesznyiktol akik milliokat keresnek havonta a pancser munkajukert, mert annyi per van ellenuk, hogy osszeszamolni nem lehet es sorban veszitik is el mind.
 
Szerintem a szavazati jog azt jelenti, hogy a határon túliak politikai akarata is megtestesül például a magyar Országgyűlésben. Semmi bajom azzal, hogy a DK leitmotívuma ... hazaárulás az elszakított nemzetrészek támogatása. Kitűnő választóvonal, legalább polarizálódnak a választópolgárok.
Tudod ha kepviselni akarjak magukat a parlamentbe remek otlet valaszanak maguk kozul ki parat akiket eluldenek a magyar parlamentbe es fizesek ki a kepviseloi penzt is nekik. Ez azt hiszem mindenki megelegedesere szolgalna, meg nekik is mert nem egy korupt ismeretlent kell beszavazniuk hanem maguk kozul kell valakire szavazni aki a nyero ez menjen es kepviselje oket a parlamentbe.
 
Mondjuk az utolsókból kettő nem volt igaz sosem
Flamingo ezt benézted.De én tehetek róla.Nem írtam mely kor.
Nem is neked kellett volna válaszolnod.
Várj!! mindjárt érthető lesz.
Éppen 139-nek válaszoltam hogy a pályára csábítás eszközeit mindég használta minden országvezetés
Az üzenetben azt írtam A Horthy rendszer is épp úgy adott kedvezményeket a hivatásos és fontos pályáknak.(nem is értem miért a szoc ideje alatt lévőket piszkálja).
Felejtse el az ideológiai támadásait
És erre be tettem neki egy PDF állományt ami azt mutatta a Honthy is adott kedvezményeket
Az után még találtam kedvezményt
Utána lévő üzenetbe betettem
Igen az igaz,ne mondd hogy sose volt
és abban volt az amit te azt hitted
És te azt hitted a te idődről szól
Ez a Horthy által biztosított kedvezmények
139 még ezt találtam kedvezményt:
Jelentős kedvezmény volt a teljesen ingyenes orvosi, fogorvosi, kórházi és gyógyszerellátás, valamint a MÁV és a HÉV vonalaira érvényes felárú utazási igazolvány az altisztek és családtagjaik részére.
Ugrasz és válaszolsz
Én meg nem írtam melyik politikai kurzus alatt volt
Becsapni hagytalak magadat
Elnézést.
De a lényeg az: ne mertje igazságtalannak nevezni a pályára csábítás fontosságát senki
A hivatásos pályák és a kiemelt ágak,olyan pluszt kaphatnak minden rendszerben.
Ami az ország szempontjából fontos
És erre jön egy birkafejű és a jogot visszamenőlegesen megszünteti (már ez is jogsértő) ezzel
Rengeteget árt a kiemelt pályáknak.
 
Utoljára módosítva:
A hivatásos pályák és a kiemelt ágak,olyan pluszt kaphatnak minden rendszerben.
Ami az ország szempontjából fontos
És erre jön egy birkafejű és a jogot visszamenőlegesen megszünteti (már ez is jogsértő) ezzel
Rengeteget árt a kiemelt pályáknak.
Ezeket nyugodtan lehet nevezni bújtatott juttatásoknak ... ingyen lakás, ingyen kaja, ingyen ruaha és a végén kiderül hogy nagy részük teljesen felesleges, észre se vevődik ha a létszámukat drasztikusan lecsökkentik.
 
Ezeket nyugodtan lehet nevezni bújtatott juttatásoknak ... ingyen lakás, ingyen kaja, ingyen ruaha és a végén kiderül hogy nagy részük teljesen felesleges, észre se vevődik ha a létszámukat drasztikusan lecsökkentik.
Egy: nem bújtatott hanem törvényben kihirdetett.
Azt meg ne merd kritizálni hogy felesleges-e?
ahhoz neked semmi elképzelésed nincs miként fontos bármely, érted bármely ország vezetésben miket tesz kiemelt ágnak.
És ne csak a hivatásos állományra gondolj
Mert azt is az arra rálátók döntik el hogy teszem azt és nem a vicc kedvéért mondom
Holnaptól a postásokat csábítják úgy nyugdíjkedvezmény
Semmi hozzáértésed nincs mi a fontos és mi a felesleges
Ülj le Emese
 
Szerintem a szavazati jog azt jelenti, hogy a határon túliak politikai akarata is megtestesül például a magyar Országgyűlésben. Semmi bajom azzal, hogy a DK leitmotívuma ... hazaárulás az elszakított nemzetrészek támogatása. Kitűnő választóvonal, legalább polarizálódnak a választópolgárok.
Látod pont ezért nem igaz az hogy a határon kívüliek szavazata csak egy-két szavazatot hoz...
Ha nem is ténylegesen de, a kormánypártiakat a összmagyarság ügye is összetartja.
 
Teljesen világos beszéd: a (közigazgatási) határon túli magyarság bármiféle támogatása a DK szerint hazaárulásnak minősül. Ennyi akkor elég is! Kifordul tőlük az ember gyomra!
Üdvözlet! Nem a külhoni magyarok támogatása a probléma. Dícséretes, hogy ez a kormány támogatni szeretné a külhoni magyarokat, mert az előző kortmány ezt csak képletesen tette me. A probléma a "hogyan"-nal van. Gondolod, hogy a magyar nyelv és kultúra, valamint az anyanyelvi oktatás megőrzéséhez, vagy fejlesztéséhez stadionokra,meg foci akadémiákra van szükség? Gondolkodj! Ez burkolt szavazatvásárlás..... Arról nem is beszélve, hogy az, hogy szavazati jogot kaptak, valahol felháborító, hiszen nem Magyarországon élnek, nem is oda adóznak, akkor milyen jogon szólnak bele a dolgokba és akkor még az egészségügyi ellátást, meg a nyugdíjakat nem is említettem.
 
csak egy kissé túl volt értékelve ... jó példa a sorkatonaság, rájöttek, hogy feleslegesek. ...
Az ugye megvan, hogy 2004-ben a fidesz nem akarta megszavazni azt a törvény, pontosabban alkotmány módosítást, ami a sorkatonaság megszüntetését tette lehetővé Magyarországon? Csak az után tettek le róla, amikor Juhász, az akkori honvédelmi miniszter kijelentette, hogy akkor saját hatáskörben 0-ra csökkenti az állománytáblában a sorkatonai helyek számát.
Tavaly pedig többen (pincepörkölt sziszi, 5. sorsz tagkv, tulaj zsocó,..) felvetették, hogy, ha már a svédek is visszaállítani tervezik, egy fél év itthon is ráférne a fiatalokra.
 
Teljesen világos beszéd: a (közigazgatási) határon túli magyarság bármiféle támogatása a DK szerint hazaárulásnak minősül. Ennyi akkor elég is! Kifordul tőlük az ember gyomra!
Látod, látod, ez a baj veletek fidesz fanokkal...teljesen elvakultak vagytok és csúsztattok bármiről is legyen szó.
Nem "bármiféle" támogatásról szóltak, hanem ANYAGI támogatásról....és amikor ebek harmincadján az egészségügy, hogy csak egy dolgot említsek a sok közül, akkor a mi pénzünkből ne épüljenek külföldön fociakadémiák, templomok, ne újítsanak fel püspöki palotákat, stb., stb., stb., milliárdokért.
Az legyen jótékony, akinek van miből és pláne ne a máséból, a miénkből, hanem mondjuk a saját vagyonából...azt nem kifogásolná senki.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Beka Holt wrote on zsebipicur23's profile.
Ne kérj olyan könyvet aminek a magyar nyelvű kiadásától még nem telt el 6 hónap!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,140
Üzenet
4,805,207
Tagok
615,878
Legújabb tagunk
vieclamhanoi
Oldal tetejére