Kutyafajtak

AndiC

Kormányos
Kormányos
husky
Husky-de-Alaska1.jpg
 

les.mures

Állandó Tag
Állandó Tag
én portugál vízikutyát szeretnék majd nagyon, de a beszerzése kicsit bonyolultnak tűnik, mert nem találtam Magyarországon...
valakinek van esetleg?
 

Joly72

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Most egy másfél éves westie lányzó gazdája vagyok, de a korábbi kutyusom dobermann volt. Tudom kicsit nagy a váltás. Egyébként mindig a nagy testű kutyákért voltam oda, de most ez a kis energiabomba levett teljesen a lábamról. Nem tudom, hogy egyedi-e de ilyen okos kutyám még nem volt.
 

Tylerson

Állandó Tag
Állandó Tag
Csakis a Boxer. Szerintem a kegkülönlegesebb tulajdosnásgú kutya. És állítólag a legtöbb arckifejezése is neki van :)
 

szisza90

Állandó Tag
Állandó Tag
Én boxer gazdi vagyok. Itt a fórumba is írtátok kedves vidám szeleburdi kutya.
Ez mind igaz rá. És egy jó hír 2011-ben Németországba újra vissza hozták a tenyésztésbe a fehér boxert.Tehát most már nem csak a tigris csíkos és a sárga boxert lehet tenyészteni és törzskönyveztetni hanem a fehér boxert is.
 

jkjcsenge

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Imádom a kutyákat. Már sok fajtát tartottunk, fajta tisztát, keveréket. Hozzám legjobban a dobim ragaszkodott, bár a bátyámé volt, ő nem foglalkozott vele, így én maradtam neki, teljesen úgy kezeltem, mint egy gyereket, mindenfelé vittük magunkkal(szőlőbe, nagymamámhoz). Ennyire szeretetre méltó kutyám nem volt, amikor elment nagyon megsirattam, még most is nagyon hiányzik, pedig már 14 év telt lassan el az elvesztése óta. Azóta már a második kutyánk van, egy drótszőrű tacskó, szeretem őt is nagyon, de ilyen rossz kislánnyal még nem volt dolgom, sőt alkalmi süket is, de a lányom imádja, meg a család is. Úgy hívják:Syssy.
 

nyogam

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekünk tacskóink vannak. Szerintem igaz az a mondás, hogy a kicsi testbe szorult "nagy kutya lélek". Imádni való fajta.
Nekünk ugyan vizslánk nincs, de szüleimnek mindig volt, aktív vadászkutyák voltak. Valóban kivételes fajta, igazi társ.
 

csillagpontos

Állandó Tag
Állandó Tag
Dr. Gyökeres Sándor - Az állatorvos tanácsai - A tacskó kór

Dr. Gyökeres Sándor - Az állatorvos tanácsai - A tacskó kór

A szerzői jogi törvény értelmében csak olyan e-book tölthető fel, ami már nem jogvédett, vagy, aminek a sokszorosítására Önnek a mű szerzője engedélyt adott. A CandaHun nem vállal felelősséget semmilyen feltöltött anyagért. A felelősség a feltöltőt terheli.
 

Csatolások

  • Dr. Gyökeres Sándor - Az állatorvos tanácsai - A tacskó kór.pdf
    354.2 KB · Olvasás: 10

vwdorci

Állandó Tag
Állandó Tag
Van itt valakinek csivavája? Azt hallottam hogy önismereti gondokkal küzdenek... ez mennyire igaz és miben nyilvánul meg?
 

rozi53

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekünk szálkás tacskó és skót terrier keverékünk van.Ő a mama és van egy lánya ,aki már tovább keveredett. Hát a tacskó és a terrier összes tulajdonságát magukban hordozzák! Olyan hangosan ugatnak, ha idegen akar bejönni, hogy még a holtak is felébrednek. :) Tündériek, szeretetre méltók.
Ebből a szempontból mellettük nyugodtan alszom.
 

Juci102

Állandó Tag
Állandó Tag
Flat coated retriever
Kialakulása az 1800-as évekre tehető. A simaszőrű retriever valószínűleg a labrador retrievernek, a collie-nak és bizonyos spánielféléknek köszönheti kialakulását. Egy időben mint a göndörszőrű retriever egy változataként ismerték, és úgy vélik collie-vér bevitele révén hozták létre sima szőrzetét. Az I. világháborút megelőzőleg talán Britannia legismertebb vadászkutyája volt, ám a háború utáni időszakban háttérbe szorította az arany és a labrador retriever, amely fajták népszerűsége mára állandósult, ámde nem a simaszőrű retriever rovására. A sima szőrű retriever ismét nagy népszerűségnek örvend, amióta 1980-ban a Cruftson elnyerte az áhított "Kiállítás Legszebb Kutyája" címet. Született apportőr, az elejtett vadak (főként nagymadarak) összegyűjtésére használják. Szívós, könnyen kiképezhető. Nagyszerű házi kedvenc, igen jól elvan a gyerekekkel.
A sima szőrű retriever testének hosszúsága valamivel nagyobb a magasságánál.Lágyéka rövid és széles.Egyenes,viszonylag rövid farkát felemeli,de nem sokkal a hátvonala fölé.Mellkasa mély és viszonylag széles;a szügye szép.Mellső lába egyenesek,a térd és a csánkízület elég jól kirajzolódik.A lábak függőlegesek,a dongalábúság nem megengedett.A mancsok kör alakúak,zárt,ívelt lábujjakkal és vastag talppárnákkal.A könyököknek szabadon kell mozogniuk.A nyak meglehetősen hosszú és feszes;ferdén ül a kutya vállán.A fej hosszúkás,szép formájú;a koponya mérsékelten széles és lapos,a szemek közt enyhe stop látható.A stopnak kissé lejtősnek kell lennie,és nem lehet túl hangsúlyos.A sima szőrű retrievernek jókora orra van,tág orrlyukakkal.Fülei kicsik,a fej mellett lelógók.Szemei közepes nagyságúak;nem lehetnek ferde metszésűek.A kerek,kiugró szem komoly szépséghibának számít.A sima szőrű retriever harapása ollószerű.
Marmagasság: kan: 58-61 cm, szuka: 55-58 cm Testtömeg:kan: 25 kg, szuka: 23-30 kg Várható élettartam: 11-13 év

Kennelben és lakásban egyaránt tartható
Könnyű kiképezni
Jól megfér a gyerekekkel
Szívós
Született apportőr
Jó házőrző
Figyelmes, barátságos
 

Borsi78

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy kivételes intelligenciájú kutya

Az Uszkár előkelő megjelenése életvidám, kíváncsi természetet takar, figyelemreméltó intellektuális képességekkel. Minden helyzethez remekül alkalmazkodik, mely akár életmentő is lehet – az Uszkárnak ugyanis megvan az a különleges képessége, hogy érzékeli az epilepsziás roham legkorábbi figyelmeztető jeleit is.

Imádom őket. És nem kell elkényeztetett szobakutyának lennie. Nekem 3 uszkárom is volt, és mind vérbeli vadász volt.
 
Oldal tetejére