Levél minden magyarok miniszterelnökéhez

"Tisztelt Magyar Miniszterelnök!

Mi, magyarok 2010 óta úgy tapasztaljuk, hogy semmilyen fontos kérdésben nem hallgat meg bennünket, mielőtt döntéseket hozna. Álságos leveleket kapunk Öntől, és ezen mániájára milliárdokat költenek el közpénzből.

Kamu és színjáték az egész nemzeti konzultációja. Sem az alaptörvényről, sem mindannyiunk szociá́lis biztonságáról, sem a a nyugdíjasok helyzetének javításáról nem született érdemi intézkedés, kizárólag az történik ebben az országban, amit Ön és idomított kollégái akarnak.
Ahelyett, hogy a demokráciában szokásos valódi párbeszédet választotta volna a szakmailag érintett szervezetekkel, civilekkel, megint elbújt egy förtelmes iromány és kérdőív homályába. Most nemzeti konzultáció címén a megélhetési (?) bevándorlás kérdéséről faggatózna. Ebből világosan kiderül, hogy minden magyar baj forrását a nyakukba akarja sózni a szerencsétleneknek.

Ön képtelen emberségesen és igazan gondolkodni, ezért veti elénk szétmarcangolásra azoknak az embereknek a sorsát, akikről nem is tud semmit.
Miután számít a véleményekre, íme:
Magyar Miniszterelnök!

Nem a bevándorlók miatt lopták el a magánnyugdíjunkat.
Nem a bevándorlók miatt nő az államadósság.
Nem a bevándorlók miatt esik szét az oktatási rendszer.
Nem a bevándorlók miatt haldoklik az egészségügy.
Nem a bevándorlók miatt vándorolnak el százezrek az országból.
Nem a bevándorlók miatt zavarják el a rokkantakat dolgozni.
Nem a bevándorlók miatt alázzák munkatáborokban a közmunkásokat.
Nem a bevándorlók miatt születik kevés baba.
Nem a bevándorlók miatt szakadozik demokráciánk.
Nem a bevándorlók miatt nincs működő Alkotmánybíróság.
Nem a bevándorlók miatt kreáltak maguknak törvényeket.
Nem a bevándorlók miatt tojik önre Európa, Amerika.
Nem a bevándorlók miatt pátyolgatják a szélsőjobbot.
Nem a bevándorlók miatt tűnnek el rejtélyesen brókerpénzek.
Nem a bevándorlók miatt éhezik, nyomorog 4 millió ember.
Nem a bevándorlók szakították ketté az országot.
Nem a bevándorlók miatt bratyizik keleti diktátorokkal.
Nem a bevándorlók miatt szűnt meg a profi magyar diplomácia.
Nem a bevándorlók miatt esnek bele milliók az árok széléről a gödörbe.
Nem a bevándorlók miatt hullanak a “más katonák” az orbáni szabadságharcban.

Szóljon, ha valamelyik szót nem értette!

Miért nem konzultált velünk a Magyar Miniszterelnök arról, hogy
Akarunk-e vasárnap vásárolni?
Akarunk-e milliárdokat költeni stadionokra?
Akarjuk-e Dárius összes kincsét sehol sincs fociba ölni?
Akarjuk-e, hogy hittant tanuljanak gyerekeink?
Akarjuk-e, hogy a tudás rangot kapjon?
Akarjuk-e tűrni a Semjén-banda szélhámosságait?
Akarunk-e 47 ezer forintból tengődni?
Akarunk-e kisnyugdíjasként megdögleni?
Akarjuk-e munka nélkül élni a felkínált szebb jövőt?
Akarunk-e lehazaárulózottak lenni?
Akarunk-e másodrangú állampolgárként, közmunkás rabszolgaként élni saját hazánkban?


Magyar Miniszterelnök! Lett volna/lenne néhány szava a Magyar Polgároknak arról, hogyan közpénzeli a csókosokat, rokonokat, barátokat, haverokat.
Vejét, akit sokszorosos milliárdossá tett – áll is a lábán.
Dohányboltokkal jutalmazta a párthűséget, földbirtokosokat teremtett.
Teletömte Mészáros haverjának bankszámláját.
Vajna Fidesz Megélhetési Bevándorló él, mint egy kiskirály.
Egyszer sem lepődött meg Rogán belvárosi mutyijain.
Nem szólt politikai elitjének látványosan alakuló luxusáért.
Nem mondott állj-t a burzsujjá emelkedett Lázárnak, Szijjártónak, Kósának, senkinek a bandából.
Azt sem tudja, mit művelnek vidéken a fideszes nagyurak.

Magyar Miniszterelnök! Ez csak hangyányi szelete a munkásságának. Kívánom, hogy a nyolcmillió választópolgár mindegyike csak egy kritikát írjon le az Orbán-Fidesz-KDNP-kormányról, és adja postára. Majd Kerényi-Asztalos Miklós húszkötetes könyvet gyártat belőle.
Ehhez adjuk a pénzünket?

Ha hallott róla Orbán Viktor, az uniós tagállamok útjára indítottak egy kezdeményezést: önkéntes alapon évi ötezer menekültet fogadnának be összesen az egyes államok, elsőként Franciaország jelezte, hogy ötszáz-hétszáz menekültnek biztosítana új otthont. Az ENSZ adatai szerint tavaly több mint kétszázezer menekült kelt át a Földközi-tengeren. Nem irkáltak konzultációs akármit.

Így aztán : Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! Vagy nem."

Figyu, Viktor!
A gazdád orosz, a bútorod svéd, a szőnyeged iráni, az első telefonod finn volt, az autód német, a benzin bele szaudi (legjobb esetben), a kedvenc filmed amerikai, amin nézed, koreai, a kedvenc zenekarod norvég, a borod francia, a pizzád olasz, a söröd cseh, a gyrosod török, a csokid svájci (nomeg a privát számlád is), a kávéd brazil, a gyógyszered lengyel (nekik vannak a legjobb pszichotrop gyógyszereik), a cipőd angol, a számaid arabok, a betűid latinok, a demokráciád görög (bocs, ez utóbbi nálad erősen irányított), ezek után azt mered mondani, hogy Magyarország nem multikulti, ráadásul csak a magyaroké? Azt mered mondani, hogy nem kell ide idegen, holott évekkel ezelőtt még azon sírtál, hogy igenis kellenek a bevándorlók, mert fogy a magyar termelőerő?
Egyáltalán, Viktor, észnél vagy?

Ille Istvan
KMH.

orban.jpg
 
Kedves Jászladány
-
Hogy valaki menekült vagy nem azt csak individuális eljárás utján lehet megállapitani. Fogadok, hogy a legtöbbünk aki külföldröl ir, nem a villamosszék, vagy az akasztofa elöl menekült nyugatra. Sokan egyszerüen nem mentek haza a kiküldetésböl, leléptek egy koncert, synpozium, vagy sportrendezvény után.
-
Ami a déli szomszédunkat illeti. Egészen biztos nincs senki köztünk akinek egy rokona vagy ismeröse nem Jugoszlávián, az Adrián, a Balkánon keresztül hagyta volna el "illegálisan" a szülöhazáját. Hány embert ismerek én aki többször nekifurott, mások egyszerüen Jugoszláviábol átkocsikáztak Ausztrián keresztül, Németországba, voltak akik megmutatták nekik az utat. Mit gondolsz hány magyar hagyta el Mo.-ot a 40 év alatt, ugyanazon az uton amin az "illegális bevándorlok" ma jönnek?
-
Most képzeld el a lelki szemeid elött, hogy fog kinézni a nyugati határ ha a jobbikosok, a fidesz europaellenes politikája - kilépni az Eu-bol - megvalosulna. :) :) :)
-
3e472f2b8b.jpg

-
Eltaposnák egymást az emberek, még azt sem tartom kizártnak, hogy te csörtetnél az élen a másik hátán. :) :)
Az önferttartás ösztöne borzaszto erös.
 
Melitta, a mexikói határon ma, ebben a percben is hatályos tűzparancs említését mellőzted, mint eszközt a bevándorlás megelőzésére.

Usa Canada Mexico free trade megallapodas van.
Rengetegen jonnek at dolgozni foleg a mezogazdasagba idenymunkan Mexicobol legalisan Usaba.
Tobb ezer km -es hatar szakasz van ,amit hasznalna illegalisan egesz del-amerika a mexicoiakkal egyutt , hogy jobb munka lehetoseget talaljon maganak.
Nem osszehasonlithato a haborus ovezettel es az etnikai tisztogatasokkal ez a helyzet sem . Nem allitom hogy a demokracia magasiskolaja van arra fele, de ha egy orszag fogad bevandorlokat akkor az meg se ugy van, hogy minden lehetoseget es statuszt csak a mexicoi emberek tudjanak igenybe venni, igy is mire idaig eljutottak millios nagysagrendo illegalis mexicio bevandorlo tartozkodik usaba.
MInden evben sokan kapnak kozuluk is legalis letelepedest.
USaba 10 millio illegalis "bevandorlo" vagy tartozkdo van.

PL Sok mexicoi ment usaba katonanak es a leszolgalt ido utan megkaptak az allampolgarsagot.

A mostani magyar kerites allitas semilyen ilyen indok nem szolgalja.

Talan azert nem zavarja az embereket mert otthon maguk a lakohazaikban is elkeritik lakasaikat, ez a racs megoldas folyosokon + bejaratiajtokon a bezartsag elfogadhato sok ember szamara.
 
Hát! Bármi is valakinek a véleménye, illene azt bizonyos kulturális nívón megfogalmazni. Ez ugyanis egyfajta tiszteletet fejez ki a vitapartner iránt. "Mi magyarok..." - így a felütés. Mivel én nem adtam a nevemet ehhez az íráshoz, feltételezem, engem nem tartanak a szerzők magyarnak. A következtetések levonását az Olvasókra bízom! Abban pedig egészen biztos vagyok - ez azon ritka dolgok egyike, amelyben nem kételkedem -, hogy a problémák reális megoldásához az efféle hozzáállás nem segít hozzá. Más szóval: ha a levél írói egy ilyen hozzáállással kerülnének döntéshozói helyzetbe, nagy valószínűséggel ugyanúgy nem lennének képesek orvosolni a problémát, miként nem orvosolja azt a drótkerítés sem. Ehhez ugyanis párbeszédre lenne szükség - bármelyik érdekelt fél oldalán állunk is. Még a vitának is van egyfajta morálja. Ha ez hiányzik, akkor a problémák megoldása az a verbális vagy adott esetben fizikai erőszak felé tolódik el. Tehát nem árt résen lenni, hogy az ember - úgymond - miféle "isten" szolgálatába szegődik, és mihez adja a nevét. Elnézést az esetleges kioktató stílusért, de megmozdultak bennem az érzelmek.
 
Talan azert nem zavarja az embereket mert otthon maguk a lakohazaikban is elkeritik lakasaikat, ez a racs megoldas folyosokon + bejaratiajtokon a bezartsag elfogadhato sok ember szamara.
Elnézést, off leszek.
Ez a mondat nagyon kiverte nálam a biztosítékot. Csak, hogy Kanadában is látsszon. ZAVAR a RÁCS és nem tartom ELFOGADHATÓNAK. Mást is ZAVAR és senki nem tartja elfogadhatónak, hogy a fél ország rácsok mögött él a bűnözők helyett.
Viszonylag biztonságos kertvárosban lakom. Ezzel együtt, ha csak két utcányit nézek végig a szomszédságban, az utóbbi tíz évben minden második házba betörtek. A rendőrségre, vagy valamilyen biztonsági céghez bekötött riasztóberendezés nagyon drága és folyamatos üzemeltetési költsége van. A szegényebb rétegek rácsok mögé vonulnak. Gyűlölik velem együtt és elfogadhatatlannak tartják.
Kevésbé biztonságos környéken lakó ismerősöm kerékpárját az udvaráról lopták el (kerítés, bezárt kapu). A rendőrségen azt kérdezték, hogy miért nem lakatolta le a kerékpárt. Saját udvarán!!!
Csak nehogy úgy látsszon a nagy víztükör torzításában, hogy mi itt imádunk rácsok mögött élni!
 
Utoljára módosítva:
Nem allitom ,hogy ez nem egy fajta vedekezes , az en anyukam is ilyen "bortonbe" elt mert felt hogy betornek hozza.
Meg csaladi hazban lakott hangos riaszto mellett is betortek. MIkor elkoltozott es lakasba lakott a bejarati ajto a folyoso a lakas ajton racsok voltak ami szamomra elviselhetetlen volt. En attol feltem mindig ha egy tuz van es vel e a panik hogy lehet kimenekulni?
Meg otthon apoltam betegsegeben probaltam megszervezni a hazba egy sajat securityt hisz mindenkinek volt computere es meg csak draganak se mondhato kamera megoldassal kivalthattuk volna az iszonyu racsos megoldast....nem mertek bele menni az emberek hatha nem dolgozik hatha aram szunet lesz ....na es ha elkapjak a betorot elfogadjak-e a rendorok ha elkapnank valakit ...so nem lett belole semmi.

Ezek a racsok nem a menekultek miatt kerultek ennyire fontos vedekezesi megoldasnak az embereknel.
 
C
Nem allitom ,hogy ez nem egy fajta vedekezes , az en anyukam is ilyen "bortonbe" elt mert felt hogy betornek hozza.
Melitta, aki az utóbbi 10 évet nem itthon töltötte, nem hiszi el, hogy a honi rendőrséget nem igen érdekli, hogy bárkit is elkapjanak.
gyűjtik a nem kis pénzt az autósoktól, a (nem hivatalos) statisztika szerint nő az esetszám, mert növekszik az a kárérték, ami alatt nem is hívnak rendőrt, mert az áldozat hatósági vegzálása miatt nem éri meg.
Betörésnél gyakorlatilag annyi a nyomozás, hogy kire gyanakszik az áldozat, és 30 nap után meg is szüntetik az eljárást.
Sikerességet így mérik: (valós, 90-es évek vége, mikor még csak a főpróba volt mához)
akkor még léteztek a műsoros kazetták, amit persze nagytételben hamisítottak és árulták a piacon. Ha megfogtak 1 azaz 1 db ilyen árust akinél volt mondjuk 300 előadó kazettája, rögtön indítottak 300 ügyet, amit így rögtön meg is oldottak. Ha mellette egy gyilkosság tettesének bottal ütötték a nyomát, akkor is a "mutatójuk" 300/301 -> 99,67%-os volt.
Ha egy betörés "tarifája" mondjuk 3 év és valakit megfogtak (bealudt a tetthelyen, elhagyta a személyijét) némi fogdakényelemért simán bevállalt még 10-20 másik, nem általa elkövetett ügyet is, nem kapott így sem többet.
Közepes ügyvéddel is 5 év, mire jogerős ítéletet kap és utána még simán vár másik 5 évet, hogy legyen szabad hely a kóterben.
Hihetetlen? Pedig igaz.
Azt is kevesen tudják itthon, hogy az ügyész bármikor bármilyen ügyet elvonhat a rendőrségtől (és rögtön le is állítja a nyomozást) , így aztán a magyar jobber a legfeddhetetlenebb a világon.
Az ostoba hatalom azt hiszi, ha folyamatosan "emeli" a tétet, (ami alól az "övéi" mindig ki vannak mentve) és mellette mást nem csinál, nem lesz semmilyen balhé.
Amíg az átlaghülye nem fogja fel, hogy az ő pénzét lopják, hanem örül, hogy legalább a "mieink" lopnak (persze nem neki) és nem "amazok", előbb mint utóbb az egykori "balkáni" helyébe a magyar lép.
Ma még önvédelem van, ha maradnak az ostobák, lesz önbíráskodás is.
 
C
Hát! Bármi is valakinek a véleménye, illene azt bizonyos kulturális nívón megfogalmazni. Ez ugyanis egyfajta tiszteletet fejez ki a vitapartner iránt. "Mi magyarok..." - így a felütés.

Pedig teljesen jogos! Ha a 8 millió választó 60%-ának 41%-át kapta csak az ostobák pártja, azaz a választók negyedével teljhatalomhoz jutott és magának vindikálja a jogot, hogy a "maradék" háromnegyedről is úgy beszéljen, hogy őt támogatják.
Veszi a bátorságot, hogy a magyarok nevében beszéljen, akkor igen is ki kell hangsúlyozni, hogy azok a magyarok, akik nem az ostobákat támogatják is magyarok. Akinek a "folytatjuk" mint választási program elég nem szimplán ostoba...
 
-
Most képzeld el a lelki szemeid elött, hogy fog kinézni a nyugati határ ha a jobbikosok, a fidesz europaellenes politikája - kilépni az Eu-bol - megvalosulna. :) :) :)
Kedves Ernoe, miért teszel úgy, mintha én azt mondtam volna, hogy ne fogadjuk be a menekülteket, vagy a bevándorlókat?
Én csak a problémáról beszélek. És kíváncsi voltam ki mit tenne. Mert kritizálni könnyű, de igazán jó ötlete senkinek sincs.
Ez a teszetoszaság pedig, amit az Unió csinál, csak azt fogja eredményezni, hogy a helyzet erőszakba torkollik. Mert az Unió nem akarja ezt a tömeget befogadni, ők viszont nem fognak visszamenni. Könnyű kitalálni, mi lesz ebből.

Az pedig nem igaz, hogy a magyarok ne fogadnák be a menekülteket. Most is befogadjuk. Ukrajnából is özönlenek.

A kerítés ötletére is azt mondtam, hogy nem ér semmit. Úgyis átjönnek rajta.
Ettől függetlenül a határátkelők nyitva maradnak. Aki legálisan jön be az országba, legyen az akár menekült, az azután is bejöhet.

Az Únió válasza a problémára az, hogy lezárja a határait Olaszország felé, és csak idő kérdése, hogy felénk is lezárja, így magunkra hagyva minket a menekült-problémával. Sőt, még vissza is akarják toloncolni őket ide. Csináljunk velük, amit tudunk. Ezen szerintem jobban ki lehetnénk akadva, mint a kerítésen. Ez milyen megoldás?
A leggazdagabb EU országok zárták be a kapuikat a szerencsétlenek előtt: a németek, a franciák, a svájciak, az osztrákok. Ez nem zavar Téged? Mert engem speciel igen.

De ha ebből is bárki azt szűri le, hogy én visszatoloncolnám ezeket az embereket, akkor kiszállok a társalgásból. Ha nem fröcsögök Orbánra, az még nem jelenti azt, hogy egyetértek vele.
 
Utoljára módosítva:
Renzi, az olasz elnök, fenyegeti az EU-t, hogy bekeményít, ha továbbra is magára hagyják a menekült-problémával. Sőt, még 15 ezer menekültet vissza akarnak toloncolni a nyakára, épp annyit, mint nekünk. Fogytán a türelme.

Hogy Renzinek mi a B terve, azt mindenki csak találgatja.
De egyesek szerint ha besokall, fogja magát, és schengeni vízumot nyom az összes menekült markába, és szélnek ereszti őket az Unióba.
Na ezt kéne tennie Orbánnak is. Úgyse maradna nálunk egyetlen menekült se.

Olcsóbb megoldás, mint 22 milliárdért értelmetlen kerítést húzni a határra. És még így is lenne igazságos, mert nem mi zavartuk el Kadhafit és raboltuk végig fél Afrikát.
 
Renzi, az olasz elnök, fenyegeti az EU-t, hogy bekeményít, ha továbbra is magára hagyják a menekült-problémával. Sőt, még 15 ezer menekültet vissza akarnak toloncolni a nyakára, épp annyit, mint nekünk. Fogytán a türelme.

Hogy Renzinek mi a B terve, azt mindenki csak találgatja.
De egyesek szerint ha besokall, fogja magát, és schengeni vízumot nyom az összes menekült markába, és szélnek ereszti őket az Unióba.
Na ezt kéne tennie Orbánnak is. Úgyse maradna nálunk egyetlen menekült se.

Olcsóbb megoldás, mint 22 milliárdért értelmetlen kerítést húzni a határra. És még így is lenne igazságos, mert nem mi zavartuk el Kadhafit és raboltuk végig fél Afrikát.
Némely történészek szerint a legnagyobb balgaság volt a tatárral és törökkel harcolni. Felemésztette az ország anyagi és fizikai lehetőségeit. Át kellett volna engedni őket az országon. Lássák őket a nyugati végeken is.
 
Kedves Ernoe, miért teszel úgy, mintha én azt mondtam volna, hogy ne fogadjuk be a menekülteket, vagy a bevándorlókat?
Én csak a problémáról beszélek. És kíváncsi voltam ki mit tenne. Mert kritizálni könnyű, de igazán jó ötlete senkinek sincs.
Ez a teszetoszaság pedig, amit az Unió csinál, csak azt fogja eredményezni, hogy a helyzet erőszakba torkollik. Mert az Unió nem akarja ezt a tömeget befogadni, ők viszont nem fognak visszamenni. Könnyű kitalálni, mi lesz ebből.

Az pedig nem igaz, hogy a magyarok ne fogadnák be a menekülteket. Most is befogadjuk. Ukrajnából is özönlenek.

A kerítés ötletére is azt mondtam, hogy nem ér semmit. Úgyis átjönnek rajta.
Ettől függetlenül a határátkelők nyitva maradnak. Aki legálisan jön be az országba, legyen az akár menekült, az azután is bejöhet.

Az Únió válasza a problémára az, hogy lezárja a határait Olaszország felé, és csak idő kérdése, hogy felénk is lezárja, így magunkra hagyva minket a menekült-problémával. Sőt, még vissza is akarják toloncolni őket ide. Csináljunk velük, amit tudunk. Ezen szerintem jobban ki lehetnénk akadva, mint a kerítésen. Ez milyen megoldás?
A leggazdagabb EU országok zárták be a kapuikat a szerencsétlenek előtt: a németek, a franciák, a svájciak, az osztrákok. Ez nem zavar Téged? Mert engem speciel igen.

De ha ebből is bárki azt szűri le, hogy én visszatoloncolnám ezeket az embereket, akkor kiszállok a társalgásból. Ha nem fröcsögök Orbánra, az még nem jelenti azt, hogy egyetértek vele.
Kedves Jászladány
-
Nem azért idéztem hozzád az irásomat mert homlokegyenest ellenkezne a véleményünk, ellenkezöleg ebben a kérdésben nagyon egységesek vagyunk, nem kriminalizálni kell a menekülteket, bevándorolni akarokat.
-
En ugy látom, hogy Mo.-on sajnos ilyen egydimenzionális a menekültek megitélése, ha eröszaktol félsz az jogos, mert a hangnem amit én a magyar politikusoktol hallok sajnos abba az irányba kormányoz.
-
Ezért hangsulyoztam ki, hogy az egész világ foglalkozik a megnövekedett menekültszámrol, az egyszerüen kivándorolni akarokrol de a hangnemben különbözünk. Itt nem uszitanak politikusok az amugy is szorult helyzetben levök ellen.
-
Te az EU-ra tolod a felelöséget, az EU az suverén országok szervezete, az államok bizony különbözö mértékben vesznek részt a terhek viselésében.
-
Az EU- nem tehet arrol, hogy nincs bevándorlási törvény (vagy csak egy öskori) az europai országokba. Az embereket nem lehet feltartoztatni.
-
Gondolod, ha Mo. nem tartozna az EU-hoz, ha a határok nem lennének nyitottak az a majd 600.000 idegenben tevékenykedö magyar állampolgár otthon üllne? Hát nem, ök is igénybe vennének minden lehetö eszközt, (lyukat furnának a föld-alatt, elbujnának az autok üllése mögött... mind az NDK-sok) hogy elmenjenek oda ahol emberszámba veszik öket.
-
Az EU- nem zárja be a határokat a tagjai között, arrol viszont nem tehet, hogy mi europa szélén lakunk.
Az EU egy halom pénzt fizet nekünk azért, hogy a határainkon átjötteket regisztráljuk, a kérelmeiket megitéljük.
-
Az EU nem zárja le az Olasz határokat csak azt kivánja megakadályozni, hogy az emberek ne fulladjanak a vizbe mielött elérik Europa partjait. Orjási költségekbe kerül a tenger figyelése, a veszélybe került emberek megmentése.
-
A leggazdagabb EU országok zárták be a kapuikat a szerencsétlenek előtt: a németek, a franciák, a svájciak, az osztrákok. Ez nem zavar Téged? Mert engem speciel igen.
-
Ugy látszik csak csak félrebeszélsz, a németek nem zárták be a kapukat. 2012-ban Europaszerte 335.000 menekült adott be kérelmet a befogadásukra, ebböl 77.500 Németországba. Akárhogy számolsz Magyarország "nem teljesit jobban" a menekültpolitikában mind a szomszédai. (az örült beképzelt mondást az államfötöktöl vettem át)
-
RTEmagicC_Asyl_Europa_Zahlen_2012.pdf.jpg

Magyarországon 1000 lakosra 0,22 menekült jutott 2013-ban, a szomszédos országba, (a Monarchia vagy ahogy ti mondjátok Nagy-Magyarország nyugati felébe) Ausztriába majd tizszer anyian találtak otthonra, a magyaroktol amugy is tultengésbe szenvedö Schwédországba több mind 20-szor anyian...
-
Amit sokan elfelejtünk, hogy az emberek nemcsak egy problémát hoznak magukkal hanem erösitenek bennünket, ugy kulturálisan mind gazdaságilag. Ha befogadjuk öket akkor hozzánk fognak tartozni ha kiutáljuk öket akkor ellenségekre teszünk szert.
-
Nem akarok az álltalad gyakran emlitett "mércére" a Jézuskára utalni.
 
En ugy látom, hogy Mo.-on sajnos ilyen egydimenzionális a menekültek megitélése, ha eröszaktol félsz az jogos, mert a hangnem amit én a magyar politikusoktol hallok sajnos abba az irányba kormányoz.

Amit sokan elfelejtünk, hogy az emberek nemcsak egy problémát hoznak magukkal hanem erösitenek bennünket, ugy kulturálisan mind gazdaságilag. Ha befogadjuk öket akkor hozzánk fognak tartozni ha kiutáljuk öket akkor ellenségekre teszünk szert.

Kedves Ernoe, maradjunk annyiban, hogy sok mindenben egyetértünk, de abban, hogy Magyarország kriminalizálná a menekülteket, nem értek egyet veled. Az erőszaktól pedig nem én félek, hanem attól tartok, hogy a bevándorló tömeg és a határokat őrző erők összecsapnának, mert a dolog nagyon erre hajaz. Ekkora tömeg útját nem lehet erővel elállni.

Kriminalizálásról szó sincs, arról van szó, hogy tömegek tódulnak át a magyar határon illegálisan, akikről azt se lehet tudni, kicsodák és honnan jönnek. Beláthatod, hogy ez azért nem állapot.
Ha ezek az emberek mind az életükért futnak, akkor miért nem jönnek át a határon legálisan? Ha azt mondják a határőrnek, hogy menedéket kérnek Magyarországon, akkor regisztrálják őket, és elbírálják a kérelmüket.

De ezek az emberek nem kérnek menedéket, csak jönnek befelé.
Beszéltünk arról, hogy azért nem kérnek, mert ha itt regisztrálják őket, akkor ha tovább mennek, vissza fogják őket toloncolni ide. De akkor már nem is menekültek lesznek. Mert ha menekültek, miért nem jó nekik Magyarország? Itt már nem üldözi őket senki. Ha tehát tovább mennek innen németbe, vagy skandinávba, akkor már nem menekültek, hanem a jobb élet reményében mennek, tehát gazdasági bevándorlóknak fognak számítani. (Ezért van vita azon is, hogy már Szerbiába is maradhatnának nyugodtan. Ott se üldözi őket senki.)

Láttam riportot szír menekültekkel a török határon, akikről beszéltünk. Nem futottak a világ túlsó felére. Megálltak az első biztonságos pontnál, és várták, hogy az otthonukban is újra biztonságos legyen a helyzet, és visszatérhessenek az otthonaikba, az állataikhoz, a házaikhoz. A menekült minek sétál el Skandináviába?
És miért illegálisan? Hisz legálisan is kérhet menedéket.

A most Európába özönlő tömeg nagy része nem menekült, hanem a jobb élet reményében jön, kihasználva az őrizetlen líbiai határt.
Ezzel nincs is gond, csak nem így kéne jönni, illegálisan, átmasírozva az ellenőrizetlen határokon.
Én Orbán helyében adnék nekik vízumot, aztán menjenek Isten hírével a skandinávokhoz, vagy ahova akarnak, ott adják be a letelepedési kérelmüket, aztán majd a skandinávok eldöntik, kellenek-e nekik bevándorlók, vagy sem.
 
Ha elfogadjuk, nem a zöldhatáron jön, párszáz marad, a többi megy legálisan tovább. Ha nem menekült, mehet vissza.
Ha a bürokrácia dolgozik, pár hét alatt rendeződik egy-egy ember sorsa.
A párszáz befogadott is a több tízezer magyarral együtt úgysem maradna nálunk. (Ha nem bántják, nyomorogni otthon is tudna.)

Nem értem, miért kötekedsz, ahelyett, hogy tájékozódnál.
Milyen "párszázról" beszélsz? Csak eddig 50 ezernél többen jöttek át a zöld határom Magyarországra, akik ugyan tovább igyekeznek, de Ausztria már bejelentette, hogy 15 ezret a jövő hónapban visszatoloncol ide.
Év végére 100 ezerre becsülik azok számát, akik illegálisan lépik át a magyar határt. "Ha a bürokrácia dolgozik" akkor sem "pár hét" amíg egy ekkora tömeg kérelmét elbírálják. Erre nincs berendezkedve a magyar " bürokrácia". Kanada egy-egy roma család ügyében másfél évig vizsgálódott. Hol helyezed el addig ezt a tömeget, hogyan gondoskodsz róla?

Tovább mennek, persze. De addig mi lesz velük?
A kvóta miatt pedig ne nosztalgiázz, már rég letett róla az EU is. Úgy volt hülyeség, ahogy volt. Öt millió ember készül Európába, és itt pár ezret akartak kvótában elosztani az államok között. Röhej.
 
Értem. Tehát Melitta a legálisan USA-ban tartózkodni akaró személyekről beszélt.

Oké.

Tudjátok-e, mi a gyakorlat akárcsak vízumkérelem elbírálásakor az USA-ba belépni szándékozónak? Egy csomó pénz és idő elfecsérlése után kap egy szűk szavú közlést az illető, hogy bocs, de nem látjuk biztosítottnak, hogy vissza kíván térni hazájába, ezért nem kap beutazásra sem lehetőséget. Hab a tortán, hogy minden vízum kérelmet úgy bírálnak el, mintha potenciális bevándorló lenne a kérelmező.

Akkor most ennek fényében lehet ismételten megvizsgálni a kiadott és élő tűzparancsot.

Amikor meghallottam ezt az eljárást, eldöntöttem, hogy nem kívánok vízumkérelemmel sem élni az USA felé, engem ugyan az az ország nem lát. Nem, mintha Amerika sokat vesztene ezzel, naná, semmit. Ez pusztán az én magánakcióm:))) ahová nem kellek túristának sem, oda nem megyek, és ennyi.
 
Kedves Jászladány
-
Miket beszélsz, az elmult 40 évben illegálisan hagyták el az emberek Magyarországot mert nem volt meg a lehetöségük kivándorolni. A politikailag megbizhatatlanok még utlevelet sem kaptak. En emlékszem milyen nagy "ünnep volt" amikor Kádár Jancsi hajlott a nemzetközi nyomásnak és kénytelen volt mindenkinek aki kért egy utlevelet adni.
-
Bizony az NDK-s menekültek is inzultáltak magyar határöröket. De nem kell félni ahogy olvasom egyre több "önkéntens határvadász" van. :(
-
Azért nem regisztrálják magukat az emigránsok mert eszük ágában sincs egy barátságtalan országban maradni ahol a lakoság elöszeretettel résztvesz az emigráns-vadászatokon.
-
ir%C3%A9nke-n%C3%A9ni-bev%C3%A1ndorl%C3%A1s-tv2-mokka.jpg

-
A legujabb film-slager ahogy látom, "igy harcol Irénke néni a nemzet örzöje". :(
-
Nem tudom mi bajod van azokkal az eberekkel akik átlag 3 napot vannak Magyarországon?
-
Magyarországon napokig tartott a sorbaállás egy átutazo vizum érdekében, nekem is fél Németországot bekelett utaznom a legközelebbi követségre (400 km) hogy egy vizumot válthassak. Az emberek többségének nincsen anyi pénzük.
-
Mit gondolsz menyibe kerül egy átutazo vizum Magyarországon keresztül? A vonatrol nem is beszélve. Az emberek itt is százasával masiroznak az autobahn melett az egyik városbol a másikba, nem beszélve arrol milyen veszélyes, bármikor elütheti öket valami, ezek nincsenek hozzászokva az ilyen akadályokhoz.
-
A most Európába özönlő tömeg nagy része nem menekült, hanem a jobb élet reményében jön, kihasználva az őrizetlen líbiai határt.
-
Ujra felteszem a kérdést: mi is felnöttünk egy országba, nem haltunk éhen, elvégeztünk néhány iskolát és mégsem volt elég, hátat forditottunk a szülöhazánknak. Ahogy mondod a menekültek nagy része iskolázatlan, se kutyájuk, se macskájuk nekünk legalább volt egy albérletünk.
-
Nemcsak a jelen elöl lehet menekülni, hanem a kilátástalanság, a nemlétezö jövö elöl is.
 
C
Értem. Tehát Melitta a legálisan USA-ban tartózkodni akaró személyekről beszélt.

Oké.

Tudjátok-e, mi a gyakorlat akárcsak vízumkérelem elbírálásakor az USA-ba belépni szándékozónak? Egy csomó pénz és idő elfecsérlése után kap egy szűk szavú közlést az illető, hogy bocs, de nem látjuk biztosítottnak, hogy vissza kíván térni hazájába, ezért nem kap beutazásra sem lehetőséget. Hab a tortán, hogy minden vízum kérelmet úgy bírálnak el, mintha potenciális bevándorló lenne a kérelmező.

Akkor most ennek fényében lehet ismételten megvizsgálni a kiadott és élő tűzparancsot.

Amikor meghallottam ezt az eljárást, eldöntöttem, hogy nem kívánok vízumkérelemmel sem élni az USA felé, engem ugyan az az ország nem lát. Nem, mintha Amerika sokat vesztene ezzel, naná, semmit. Ez pusztán az én magánakcióm:))) ahová nem kellek túristának sem, oda nem megyek, és ennyi.

Szóval nem kértél, de tudod, mi a gyakorlat. akkor elmondom. Gyereknek szerdán szólt a cége, hogy szombaton megy a gépe két kollégájával ki és egy egyhónapos melót kell megcsinálniuk. Érvényes útlevele nem volt, személyivel járkált Londonba, Prágába. Bukarestbe etc. (Utóbbit ajánlom a "függönyösök figyelmébe"). Másnapra felárasan ugyan, de meglett a chipes útlevele és neten kapott vízumot és szombaton mentek. Ennyi.
Hová nem akarsz menni magánügyed, ahová szeretnél, ott pedig tartsd be a helyi szabályokat.
Nálunk az a gond, hogy mi nem tartjuk be, pontosabban az ostobák kormánya.
 
C
Azért nem regisztrálják magukat az emigránsok mert eszük ágában sincs egy barátságtalan országban maradni ahol a lakoság elöszeretettel résztvesz az emigráns-vadászatokon.

Ujra felteszem a kérdést: mi is felnöttünk egy országba, nem haltunk éhen, elvégeztünk néhány iskolát és mégsem volt elég, hátat forditottunk a szülöhazánknak. Ahogy mondod a menekültek nagy része iskolázatlan, se kutyájuk, se macskájuk nekünk legalább volt egy albérletünk.
-
Nemcsak a jelen elöl lehet menekülni, hanem a kilátástalanság, a nemlétezö jövö elöl is.

Minden propaganda filmet azokkal forgatnak, akik a címeres (...) jobbikos polgármestersége alatt élnek, tömény hazugság a zöme.
(ostobáink titokban örülnek, ha átosonnak rajtunk, csak amikor befenyegetik őket a sógorok, hogy visszatoloncolják őket, akkor bekeményítenek, de mivel nem jönnek Koszovóból illegális bevándorlók, csak menekültek, visszaáll a "régi" rend.) Teleportáló kerítésdöngető menekültektől még nem kell álmodni.
 
Értem. Tehát Melitta a legálisan USA-ban tartózkodni akaró személyekről beszélt.

Oké.

Tudjátok-e, mi a gyakorlat akárcsak vízumkérelem elbírálásakor az USA-ba belépni szándékozónak? Egy csomó pénz és idő elfecsérlése után kap egy szűk szavú közlést az illető, hogy bocs, de nem látjuk biztosítottnak, hogy vissza kíván térni hazájába, ezért nem kap beutazásra sem lehetőséget. Hab a tortán, hogy minden vízum kérelmet úgy bírálnak el, mintha potenciális bevándorló lenne a kérelmező.

Akkor most ennek fényében lehet ismételten megvizsgálni a kiadott és élő tűzparancsot.

Amikor meghallottam ezt az eljárást, eldöntöttem, hogy nem kívánok vízumkérelemmel sem élni az USA felé, engem ugyan az az ország nem lát. Nem, mintha Amerika sokat vesztene ezzel, naná, semmit. Ez pusztán az én magánakcióm:))) ahová nem kellek túristának sem, oda nem megyek, és ennyi.

Usaban tobb mint 10 millio illegalisan tartozkodo ember van.
A visum kerelem elbiralasa turistanak, vagy visitornek egyedi elbiralas ala esik, azert a visa megszuntetesehez az kell hogy ne menjen 30% fole a kiutazok szama akik nem ternek vissza.
Aki amerikaba akar menekultkent menni az nem visat ker hanem elinditja a menekult kervenyet es ha elbiraltak pozitivan akkor kap az utlevelebe egy visat amivel be tud utazni es onnan mar a kierkezes utan intezi az amcsi papirokat. A lagerekben ami azert egy gyujto , mert onnan mindenki valahova szeretne tovabb menni vagy ahol van a lager abba az oszagban maradni.
A bevandorlas is igy tortenik elobb kitoltod a papirokat beadod es ha elfogadtak akkor kapod meg a visumot.

A visa kiadasanal sok mindent figyelembe vehetnek , foleg ha valaki turista visat ker.
PL szalloda foglalast, eleg penzt az ott tartozkodas alatt.
PL egy feleves tartozkodasnal, ugyan milyen szuper munkahely vagy vallalkozas az ami megvar mint munkvallalo mire kinyaralod 6 honapig magad? kozben otthon fentartod a lakasod kocsit es birod allni a 6 honapos nyaralas koltsegeit. Idealis munkahely, lehet van ilyen, de amerikaba es nalunk se tudja az atlag ember megengedni maganak hogy felevet akar Parizsba vagy LOndonba nyaraljon. Itt nem varjak meg a munkahelyen hogy mikor er haza., de nincs is ennyi szabadsaga senkinek. Meg 3 honap se.
Turistakent nem lehet se legalisan se illegalisan dolgozni.
Nem allitom , hogy nem csinaljak az emberek de a kovetseg ezt nem respektalhatja.

Mexicoiak se turistanak akarnak atszokdosni kerites ide vagy oda.

Stabilan folyamatosan hoszzu evek alatt rengeteg embernek sikerult turistakent eljutni Amerikaba.
Az itteni bevandorlasi politika is eleg jol dolgozik , mert lathato hogy nagyon sok embernek sikerult uj hazat talalni.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,147
Üzenet
4,806,330
Tagok
615,937
Legújabb tagunk
bsteve_hu
Oldal tetejére