Levél minden magyarok miniszterelnökéhez

"Tisztelt Magyar Miniszterelnök!

Mi, magyarok 2010 óta úgy tapasztaljuk, hogy semmilyen fontos kérdésben nem hallgat meg bennünket, mielőtt döntéseket hozna. Álságos leveleket kapunk Öntől, és ezen mániájára milliárdokat költenek el közpénzből.

Kamu és színjáték az egész nemzeti konzultációja. Sem az alaptörvényről, sem mindannyiunk szociá́lis biztonságáról, sem a a nyugdíjasok helyzetének javításáról nem született érdemi intézkedés, kizárólag az történik ebben az országban, amit Ön és idomított kollégái akarnak.
Ahelyett, hogy a demokráciában szokásos valódi párbeszédet választotta volna a szakmailag érintett szervezetekkel, civilekkel, megint elbújt egy förtelmes iromány és kérdőív homályába. Most nemzeti konzultáció címén a megélhetési (?) bevándorlás kérdéséről faggatózna. Ebből világosan kiderül, hogy minden magyar baj forrását a nyakukba akarja sózni a szerencsétleneknek.

Ön képtelen emberségesen és igazan gondolkodni, ezért veti elénk szétmarcangolásra azoknak az embereknek a sorsát, akikről nem is tud semmit.
Miután számít a véleményekre, íme:
Magyar Miniszterelnök!

Nem a bevándorlók miatt lopták el a magánnyugdíjunkat.
Nem a bevándorlók miatt nő az államadósság.
Nem a bevándorlók miatt esik szét az oktatási rendszer.
Nem a bevándorlók miatt haldoklik az egészségügy.
Nem a bevándorlók miatt vándorolnak el százezrek az országból.
Nem a bevándorlók miatt zavarják el a rokkantakat dolgozni.
Nem a bevándorlók miatt alázzák munkatáborokban a közmunkásokat.
Nem a bevándorlók miatt születik kevés baba.
Nem a bevándorlók miatt szakadozik demokráciánk.
Nem a bevándorlók miatt nincs működő Alkotmánybíróság.
Nem a bevándorlók miatt kreáltak maguknak törvényeket.
Nem a bevándorlók miatt tojik önre Európa, Amerika.
Nem a bevándorlók miatt pátyolgatják a szélsőjobbot.
Nem a bevándorlók miatt tűnnek el rejtélyesen brókerpénzek.
Nem a bevándorlók miatt éhezik, nyomorog 4 millió ember.
Nem a bevándorlók szakították ketté az országot.
Nem a bevándorlók miatt bratyizik keleti diktátorokkal.
Nem a bevándorlók miatt szűnt meg a profi magyar diplomácia.
Nem a bevándorlók miatt esnek bele milliók az árok széléről a gödörbe.
Nem a bevándorlók miatt hullanak a “más katonák” az orbáni szabadságharcban.

Szóljon, ha valamelyik szót nem értette!

Miért nem konzultált velünk a Magyar Miniszterelnök arról, hogy
Akarunk-e vasárnap vásárolni?
Akarunk-e milliárdokat költeni stadionokra?
Akarjuk-e Dárius összes kincsét sehol sincs fociba ölni?
Akarjuk-e, hogy hittant tanuljanak gyerekeink?
Akarjuk-e, hogy a tudás rangot kapjon?
Akarjuk-e tűrni a Semjén-banda szélhámosságait?
Akarunk-e 47 ezer forintból tengődni?
Akarunk-e kisnyugdíjasként megdögleni?
Akarjuk-e munka nélkül élni a felkínált szebb jövőt?
Akarunk-e lehazaárulózottak lenni?
Akarunk-e másodrangú állampolgárként, közmunkás rabszolgaként élni saját hazánkban?


Magyar Miniszterelnök! Lett volna/lenne néhány szava a Magyar Polgároknak arról, hogyan közpénzeli a csókosokat, rokonokat, barátokat, haverokat.
Vejét, akit sokszorosos milliárdossá tett – áll is a lábán.
Dohányboltokkal jutalmazta a párthűséget, földbirtokosokat teremtett.
Teletömte Mészáros haverjának bankszámláját.
Vajna Fidesz Megélhetési Bevándorló él, mint egy kiskirály.
Egyszer sem lepődött meg Rogán belvárosi mutyijain.
Nem szólt politikai elitjének látványosan alakuló luxusáért.
Nem mondott állj-t a burzsujjá emelkedett Lázárnak, Szijjártónak, Kósának, senkinek a bandából.
Azt sem tudja, mit művelnek vidéken a fideszes nagyurak.

Magyar Miniszterelnök! Ez csak hangyányi szelete a munkásságának. Kívánom, hogy a nyolcmillió választópolgár mindegyike csak egy kritikát írjon le az Orbán-Fidesz-KDNP-kormányról, és adja postára. Majd Kerényi-Asztalos Miklós húszkötetes könyvet gyártat belőle.
Ehhez adjuk a pénzünket?

Ha hallott róla Orbán Viktor, az uniós tagállamok útjára indítottak egy kezdeményezést: önkéntes alapon évi ötezer menekültet fogadnának be összesen az egyes államok, elsőként Franciaország jelezte, hogy ötszáz-hétszáz menekültnek biztosítana új otthont. Az ENSZ adatai szerint tavaly több mint kétszázezer menekült kelt át a Földközi-tengeren. Nem irkáltak konzultációs akármit.

Így aztán : Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! Vagy nem."

Figyu, Viktor!
A gazdád orosz, a bútorod svéd, a szőnyeged iráni, az első telefonod finn volt, az autód német, a benzin bele szaudi (legjobb esetben), a kedvenc filmed amerikai, amin nézed, koreai, a kedvenc zenekarod norvég, a borod francia, a pizzád olasz, a söröd cseh, a gyrosod török, a csokid svájci (nomeg a privát számlád is), a kávéd brazil, a gyógyszered lengyel (nekik vannak a legjobb pszichotrop gyógyszereik), a cipőd angol, a számaid arabok, a betűid latinok, a demokráciád görög (bocs, ez utóbbi nálad erősen irányított), ezek után azt mered mondani, hogy Magyarország nem multikulti, ráadásul csak a magyaroké? Azt mered mondani, hogy nem kell ide idegen, holott évekkel ezelőtt még azon sírtál, hogy igenis kellenek a bevándorlók, mert fogy a magyar termelőerő?
Egyáltalán, Viktor, észnél vagy?

Ille Istvan
KMH.

orban.jpg
 
Az "Antifasiszta védöfal", ahogy Keletnémetországban a Berlint körülvevö falat hivták, 160 km hosszu volt és 100 millio nyugatnémet (etwa 400 millio keletnémet) márkába került. Körülbelül ilyen hosszu a Szerbiával valo határunk a költségek valoszinüleg azonosak lesznek még akkor is ha "önkéntesekkel fogják" épittetni.
-
Ha ehez hozzáadjuk a karbantarto munkákat, a személyzetet aki üres homokot gerebjélt, hogy a lábnyomok olvashatoak legyenek, a sok "upgrade-ot", az elektromos keritéstöl, az önmüködö löfegyverekig, azt kell mondani, hogy a pénzt hatásosabban is belehetne fektetni, amivel a problémát maradandoan lehetne enyhiteni.
-
_mg_5817.jpg

-
Egy röhely, hogy a magyarok voltak az elsök 25 évvel ezelött akik lebontották a keritést amivel körülvették magukat most meg az elsök, akik ujra felhuzzák. :(
-
Nagy erövel dolgoznak a halálbüntetés bevezetésén, azon sem lennék megdöbbenve ha már az ország körülaknázásának a tervei is készen lennének. :(
-
Lehet, hogy átjött 50.000 ember a határon de ahogy a miniszter is megerösiti, maximum 3 napot tartozkodnak az emigránsok Mo.-on. Emiatt keritést huzni? ;)
-
Utána meg a keritést fogják örizni, hogy a vasgyüjtök elne lopják. :)
-
 
Utoljára módosítva:
Nekem nagyon rossz erzeseim vannak hogy egyaltalan fallal gondoljak megoldani a problemat.
Ember nem volt aki ne orult volna hogy a berlini fal megszunt.
Erre most olyan hevvel es akarattal ujbol falat huzunk.

A menekultek befogadasa atengedese elfogadasa megturese segitese emberi humanum, meg ugy is ha ez aldozattal jar akar anyagi akar mas.
Europanak volt mar nagyon rossz uzenete a nemzetisegek szelekciojaban, meg veletlenul se kene a gyanu arnyeka se felvetodjon .
 
Ille Istvan ! Önnek felajánlották egy nagyon fontos ügyben, hogy mondja el a véleményét, de ön nem él demokratikus jogával, miközben veri a mellét, hogy nincs demokrácia! Nem érzi, hogy megcáfolja önmagát??? A kérdőív egyértelmű kérdéseket tartalmaz, egyértelmű válasz lehetőségekkel! Minden kérdésre tud nemet is mondani, ha nem ért egyet vele!

A beérkező levelek feldolgozása folyamatosan történik és a magyarok, ezek alapján nemet mondtak a megélhetési bevándorlókra, az illegális határátlépőkre!

Az országunk még most állt talpra! Amikor Orbán 2010-ben átvette a kormányt a görögökkel emlegettek együtt minket, ez alatt ők 60 %-kal csökkentették a nyugdíjakat, míg Orbánnék 20 %-kal emelték! A görögök még mindig a csőd szélén vannak, Orbánnék fizetik a baloldal által felvett hiteleket, azok kamatát, gond nélkül működtetik az országot, ami szépen fejlődik, épül, szépül, erősödik!

Nem a bevándorlók miatt lopták el a magánnyugdíjunkat. – a magán nyugdíjakat nem lopta el senki! Annak egy részéből fizették vissza az MSZP által felvett IMF hitelt, aminek a visszafizetési határideje éppen a választás után volt esedékes! Az üres kasszákból ez nem ment volna!


Nem a bevándorlók miatt nő az államadósság. – az államadósságunk nem nő, hanem csökken!


Nem a bevándorlók miatt esik szét az oktatási rendszer. – az oktatási rendszer nincs szétesve! A tanárok életpálya modellje szépen működik.


Nem a bevándorlók miatt haldoklik az egészségügy. – az egészségügyben Orbánnék rengeteg felújítást végeztek, eszközöket, mentőket, gépeket vásároltak! Kórházakat, mentőállomásokat építettek! Béremeléseket adtak! Kifizették a kórházak tartozásait! Most folyik a kórházak strukturális átszervezése, hogy az adósságok ne termelődjenek újra. Azok a milliárdok hiányoznak az egészségügyből, amit az MSZP elmulasztott az egészségügyre költeni, amikor hitelekből működtette az országot.


Nem a bevándorlók miatt vándorolnak el százezrek az országból. – de nem is Orbánnék miatt! Van lehetőségük az UNIÓN belül és élnek vele!!!


Nem a bevándorlók miatt zavarják el a rokkantakat dolgozni. – ha nem azért, mert munkaképesek!


Nem a bevándorlók miatt alázzák munkatáborokban a közmunkásokat. – nem munkatáborokban vannak a közmunkások és jobban járnak az 52 ezer Ft közmunkás bérrel, mint a 28 ezer Ft-os segéllyel. (nem szakadnak meg a munkától)


Nem a bevándorlók miatt születik kevés baba. – tavaly 95 ezer babával született több, az előző évekhez képest! (Orbánnék családtámogatási politikájának köszönhetően)


Nem a bevándorlók miatt szakadozik demokráciánk. – a demokráciával, a szólás és sajtószabadsággal, semmi baj nincs! Csak nem szabad hazudni a sajtóban, ami a baloldalnak nagyon nehezére esik!!!!


Nem a bevándorlók miatt nincs működő Alkotmánybíróság. – az alkotmánybíróság jól működik!


Nem a bevándorlók miatt kreáltak maguknak törvényeket. – a törvényekre szükség van ahhoz, hogy az ország tovább haladjon a fejlődés útján. Megkapta a felhatalmazást rá a kormány! (2-szer 2/3)


Nem a bevándorlók miatt tojik önre Európa, Amerika. – nem a bevándorlók miatt, hanem az ilyen hazug senkiházi irkálók miatt, mint ön, akik külföldön járatják le hazugságaikkal a kormányt!


Nem a bevándorlók miatt pátyolgatják a szélsőjobbot. – bizony nem, hanem az önök hazudozási miatt, addig rágalmazták a Fideszeseket, míg elérték, hogy a Jobbik legyen helyettük a nyerő!!!

Nem a bevándorlók miatt tűnnek el rejtélyesen brókerpénzek. – de nem ám!! Azok miatt, akik most sem szavazták meg a parlamentben, hogy 5 évnél gyakrabban legyenek az ellenőrzések ezeknél a cégeknél!! (baloldali pártok, Jobbik)


Nem a bevándorlók miatt éhezik, nyomorog 4 millió ember. – nem éhezik, és nem nyomorog, csak az, aki saját hibájából választja azt az utat!


Nem a bevándorlók szakították ketté az országot. – ha az ország ketté van szakadva, arról a másik fél éppen annyira tehet!


Nem a bevándorlók miatt bratyizik keleti diktátorokkal. – Putyinnal üzleti kapcsolatban van az ország! Tőlük veszik a gázt még az UNIÓ nagyon sok országában és egyik ország sem, vádolja emiatt bratyizással a miniszter elnökét! – csak nálunk sikk ez! – az olyan primitívek között, mint ön!


Nem a bevándorlók miatt szűnt meg a profi magyar diplomácia. – A magyar diplomácia nem szűnt meg! A magyar miniszterelnök azzal, hogy védi az országunk érdekeit, nem követ el diplomáciai hibát! – sokkal nagyobb hiba volt, amikor az előző kormány tagjai bólogató szamárként funkcionáltak az Unióban.


Nem a bevándorlók miatt esnek bele milliók az árok széléről a gödörbe. – aki beleesett, annak meg van a lehetősége arra, hogy kimásszon belőle és talpra álljon! Mindenki a saját életéért felelős! Az egyén is tegyen már magáért valamit, sehol a világon nincs olyan, hogy a kormány élje az emberek helyett, azok életét!


Csak röviden a többi kérdésre: Nem kapott trafikot senki, csak dohányértékesítési jogot!

Akkor, amikor valaki pályázatot nyer, Ő adj a legjobb ajánlatott! – ne irigykedjen, pályázzon ön is!

Amikor egy miniszter házat, lakást vesz, karórája van, vagy táskája az ön szerint csak korrupt lehet!? – pedig, de sokan vesznek még lakást rajtuk kívül is! – és nem kell korruptnak lenni hozzá, sem lopni érte, ahogy ők sem teszik! – de a baloldal magából indul ki!

Az Orbán kormány a földek bérlésénél, a kisebb családi vállalkozásokat támogatja. Ezért nem kaphatnak az 1000 hektár feletti földek tulajdonosai (bérlői) támogatást. Ezen a törvényen a baloldal volt legjobban felháborodva! – lehet még sem az „Orbán csókosainál” vannak a nagybirtokok???

Az Unió nem csak úgy adja nekünk a pénzt, hanem jogosultak vagyunk rá, mert a Fidesz kormány jól gazdálkodik, jól kormányoz, jók a gazdasági mutatóink, fizetjük a hiteleket.

Ha nem gyűlölködne Orbán ellen, hanem oda figyelne a törvényekre, akkor tudná, hogy van egy törvény az Unióba, hogy visszatoloncolhatják a bevándorlókat abba az országba, ahol beléptek az Unió területére és mivel ez Magyarország, így ide! Már két ország is készül 15-15 ezer bevándorló visszatoloncolására!

Befejezésül, Orbán javaslattal ment a bevándorlókkal kapcsolatban az Unióba, azt mondta, hogy segítse az Unió őket a saját hazájukba, hogy el se kelljen indulni nekik, ez mindenkinek jobb lenne!
 
Kedves Jászladány
-
Miket beszélsz, az elmult 40 évben illegálisan hagyták el az emberek Magyarországot mert nem volt meg a lehetöségük kivándorolni.

Kedves Ernoe, semmi ilyesmiről nem beszéltem.
De ha már szóba hoztad... Te illegális kivándorlásról beszélsz, én meg illegális bevándorlásról. Nem tudok róla, hogy akár abban a negyven évben, vagy akár azóta bármelyik nyugati ország határát illegálisan át lehetett volna lépni.

Azért nem regisztrálják magukat az emigránsok mert eszük ágában sincs egy barátságtalan országban maradni ahol a lakoság elöszeretettel résztvesz az emigráns-vadászatokon.

Egy frászt barátságtalan Magyarország! Jelenleg is 13 törvényben elismert nemzetiség él itt, Magyarország mindig is befogadó ország volt.
De léccí, mondj már egy olyan országot bárhonnan a világból, amelyiknek a határán úgy átsétálhatsz, mint a Margitszigeten?

Nem tudom mi bajod van azokkal az eberekkel akik átlag 3 napot vannak Magyarországon?


Nekem semmi a világon.
De én se tudom, miért olyan furcsa neked, hogy az illegális határátlépést a magyar kormány nem díjazza. Melyik kormány díjazza?

Magyarországon napokig tartott a sorbaállás egy átutazo vizum érdekében, nekem is fél Németországot bekelett utaznom a legközelebbi követségre (400 km) hogy egy vizumot válthassak. Az emberek többségének nincsen anyi pénzük.

Próbálj meg beutazni vízum és útlevél nélkül pl. Amerikába, és ott mondd azt, hogy bocs, nem volt pénzem vízumra. Biztos tárt karokkal fogadnak.
Amúgy a menekülteknek sehol sem kell vízumot kérniük. Én arról beszéltem, hogy miért nem kérnek a menekültek menedékjogot, miért jönnek át a határon illegálisan. Nem azt, hogy miért nem kérnek vízumot.

Ujra felteszem a kérdést: mi is felnöttünk egy országba, nem haltunk éhen, elvégeztünk néhány iskolát és mégsem volt elég, hátat forditottunk a szülöhazánknak. Ahogy mondod a menekültek nagy része iskolázatlan, se kutyájuk, se macskájuk nekünk legalább volt egy albérletünk.

Ne haragudj, de hol mondtam én ilyet a menekültekről?
Nem is mondhattam, mert senkinek fogalma sincs róla, kik jönnek át a határon és korzóznak keresztül az országon.

Nemcsak a jelen elöl lehet menekülni, hanem a kilátástalanság, a nemlétezö jövö elöl is..

Igen szerintem is, de ez valahogy a Kanadai kormányt mégsem hatotta meg, amikor a romák erre hivatkoztak.
Szerintem engem is visszazavarnának, ha erre hivatkoznék.
Én ezt megértem, nem kell nekik több éhenkórász, csak akkor ne Magyarország legyen már a barátságtalan!
 
Utoljára módosítva:
A levél egy régi lumpen kommunista elvtárs levele.

Nem tetszik neki a demokrácia, ha nem őket választják meg. (A kisebbség elfogadja a többségi szavazók akaratát)
Amnéziában szenved: a saját elvtársai viselt dolgait, kéri számon, de nem rajtuk, hanem a jelenlegi miniszterelnökön.

A konzultáció minden választópolgár véleményét kéri, nem csak a hőbörgő főokoskodó komcsikat, és társaikat.

A baloldali kormányok alatt nem kérdezték meg az embereket, csak a csőd szélére vitték az országot, "Akinek nem nem tetszik menjen külföldre!"

A törvényeket mindig az adott összetételű demokratikusan választott parlament hozza!

A levél író tipikus provokáló, aki még semmit nem tett az Országért, Hazáért, csak a pártjáért.

Amerika a nagy "arab tavasszal" vitte a "demokráciát" , aminek a következménye a mostani népvándorlás.

Kedves "ratalics" úr gratulálok az agitpropos elvtársi hozzászólásaihoz. De kérdem: Ön mit tett le a hőbörgésen kívül Haza asztalára?, mert úgy látom azt sem tudja, hogy az micsoda.

Viktor észnél van, csak Ille István nincs!
Most akkor úr vagy elvtárs? És ki hőbörög kettőnk közül - ja meg a főokoskodó komcsik. Akinek a szövege ünnek nem tetszik, az lumpen hőbörgő komcsi - aki persze az ön megállapítása szerint még semmit nem tett a hazáért. Magvas "érvelés" - de inkább érverés. Az ön rövid hozzászólásában volt kismillió minősítő jelző, de adat egy sem. Ellenben az én hozzászólásaimban tényszerű érvek mentén történnek megállapítások. Ön a lumpen.

Szerk.: Ja, még a "Nemzeti Konzultációkról" csak annyit: nekem mindig a Tanú című film jut eszembe róla. Meglátom a "konzultációs" kísérőlevelet és a "konzultációs" "kérdőívet", és rögtön beugrik: "Elnézést Virág elvtárs, ez az ítélet".
 
Utoljára módosítva:
Azt, hogy hazánk számára mekkora problémát is jelenthetnek a menedékkérők a többi tagállamhoz képest, jól szemlélteti, hogy a magyar adatok a második legmagasabb számot jelentik, egyedül Németország előz meg minket 73 120 menedékkérővel. Ez a két ország a legfőbb célpontja a menedékkérőknek a statisztika szerint, hiszen a harmadik helyen álló Olaszország "csupán" 15 245 menedékkérőt regisztrált 2015 első három hónapjában.

menedekkero_150618.jpg

Tízezer feletti létszám még Franciaországhoz és Svédországhoz kapcsolódik, míg a legkevesebb menedékkérő Horvátországban, Szlovéniába, Szlovákiában és a balti államokban volt, itt még az 50 főt sem haladja meg a létszám.

Ám még ezeknél is beszédesebb adat, ha a menedékkérőket a teljes népességre vetítjük, Magyarország esetében így ugyanis 3322 menedékkérőt kapunk egymillió lakosra, ami kiemelkedő mértékben a legmagasabb uniós szinten. A mögöttünk második helyen álló svéd adatnak is ez közel a háromszorosa. A harmadik helyen egyébként Ausztria áll 1141 egymillió lakosra jutó menedékkérővel.

A teljes Uniót nézve az első negyedévben egyébként több mint 184 ezer menedékkérő érkezett, ami szinte teljesen megegyezik a tavalyi utolsó negyedéves adattal. A legtöbben Koszovóból, Szíriából és Afganisztánból jöttek.

egymilliorajutomenedekkero_150618.jpg
Akkor a hazugan idézett "adat" mellé tedd még hozzá, hogy az itt belépett itt menedékkérők közül hány százalék (szinte az összes) megy is rögtön tovább, és akkor máris sehol se vagyunk az egy főre jutó menekültekben. És akkor tedd még hozzá, hogy az itt menedéket kérő ittmaradni szándékozók mintegy 5%-a kapja meg tőlünk a menekültstátuszt, szinte az összes érintett országban jóval nagyobb ez a szám, Svédországban például majdnem 100%, Németországban például kb. 60%. Alig-alig marad Magyarországon menekült.
Idézgetni csak pontosan és szépen, ahogy a csillag megy az égen... Te ellenben a "megszokott" propagandahazug módon idéztél propagandahazugságokat.
 
Értem, hogy szerintetek Orbán nem jól áll a bevándorló kérdéshez (szándékosan nem menekültet írtam).

Ti kinek a kezébe adnátok ennek a kérdésnek a megoldását?
És főleg... szerintetek hogyan kéne megoldani?

Ma mondták be a déli híradóban: 5 millió ember várakozik Líbiában, hogy átkelhessen Európába.
Szóval ki mit tenne?
Az MSZP szerint képzést kellene nekik adni és lakásokat építeni nekik. Ez lenne a megoldás?
Azt nem részletezték, hogyan és miből.

Amúgy máshol is beindult ez a plakátháború:
Bevandorlasellenes-kampanyok
Ez Pl. Angliából való:

tory-van-620_2628143b.jpg


Mások lezárták a határaikat Olaszország felé:
http://www.napigazdasag.hu/cikk/46585/
http://mozgasterblog.hu/blog/lezart_hatarok_europaban

Azon tűnődtem, ez vajon mit jelenthet. Határőrök állnak minden méteren a két ország határán?
Mert az átkelőket hiába zárják le.
Nálunk is azt mondták, kész röhej, hogy a határátkelőkön megállítják a Szerbiából jövőket, ellenőrzik őket, az autókat, stb, közben meg pár méterre tőlük csoportosan sétálnak át a zöld határon az emberek.
A többiek biztos másképp csinálhatják, mert a bevándorlók Olaszországban rekedtek.

Szerintem a kerítést az első napon átvágják drótvágóval, és pénzkidobás lesz az egész.
Hat kilométer hosszú kerítést még csak-csak tudnak őrizni a spanyolok a Gibraltárnál (azt is nehezen, pedig 10 méter magas), de hogy mi hogyan akarunk 170 km-es kerítést őrizni, arról elképzelésem sincs. Alighanem csak a vadvilágot fogja akadályozni a szabad mozgásban.

Szóval akkor mit kéne tenni?
Most ennek kapcsán nem térek ki a kinek mit kéne tenni kérdésre, mert ez az adott helyzetben úgyis nagyobb horderejű - és amúgyis sok szó esett már róla. Mindössze figyelmeztetni akarlak, hogy a Spiler személyében neked is sikerült egy rasszista, szélsőséges, rémhírterjesztő honlapról egy rémhírterjesztő propaganda "cikket" belinkelned. Amit belinkeltél a Bevándorlásellenes kampányok címen, az nem egy tartalom, hanem rémhírterjesztő hazug uszítás, enyhén ravasz formában. Ha hivatkozik az ember, akkor nézze meg, hogy honnan mit hivatkozik. Egyáltalán, az ember nézze meg alaposan, hogy honnan mit olvas, mert az igazság nem két ellenirányzatos lap között középen szokott lenni, hanem úgy szokott lenni, hogy ellentmondó állítások közül az egyik szándékos hazugság. A Spiler-féle szöveg is aktív hazugság, a belőle levont következtetés, továbbgondolás óhatatlanul vakvágány.
 
Mit csúsztatok?
A menekültekkel kapcsolatban egyértelműek a nemzetközi egyezmények. A kérdés a bevándorlókkal kapcsolatban van.

A vádaskodáson kívül mi a Te ötleted, hogyan kellene hozzáállni ehhez a problémához?
Orbán már eleve csúsztat, már eleve abban is, hogy mikor miről beszél. Nem hivatkozási alap Orbán, mert már a kérdése is eleve csúsztatás ebben az ügyben - amint szinte minden másban is.
 
Nem értem, miért nem bírálják el a menekültkérelmet ott, ahová a bevándorló menni akar.
Így van, ezt kéne tenni, magam is szorgalmazom a Dublini rendszer eltörlését. Mindazonáltal persze ez is kétélű, ugyanis ha a Dublini rendszer nem lenne, akkor semmi nyomás nem lenne a schengeni határok mentén fekvő országokon (pl. Magyarországon), hogy éberen őrizzék a határt - hiszen ha a 95% úgyis továbbmegy, akkor mit erőlködjön a magyar határőrség a németek, angolok, franciák, svédek... kedvéért. Szóval ez is nehéz ügy, ki kellene találni valami okosabbat a Dublini rendszer helyett, de nem könnyű.
 
Hát! Bármi is valakinek a véleménye, illene azt bizonyos kulturális nívón megfogalmazni. Ez ugyanis egyfajta tiszteletet fejez ki a vitapartner iránt. "Mi magyarok..." - így a felütés. Mivel én nem adtam a nevemet ehhez az íráshoz, feltételezem, engem nem tartanak a szerzők magyarnak. A következtetések levonását az Olvasókra bízom! Abban pedig egészen biztos vagyok - ez azon ritka dolgok egyike, amelyben nem kételkedem -, hogy a problémák reális megoldásához az efféle hozzáállás nem segít hozzá. Más szóval: ha a levél írói egy ilyen hozzáállással kerülnének döntéshozói helyzetbe, nagy valószínűséggel ugyanúgy nem lennének képesek orvosolni a problémát, miként nem orvosolja azt a drótkerítés sem. Ehhez ugyanis párbeszédre lenne szükség - bármelyik érdekelt fél oldalán állunk is. Még a vitának is van egyfajta morálja. Ha ez hiányzik, akkor a problémák megoldása az a verbális vagy adott esetben fizikai erőszak felé tolódik el. Tehát nem árt résen lenni, hogy az ember - úgymond - miféle "isten" szolgálatába szegődik, és mihez adja a nevét. Elnézést az esetleges kioktató stílusért, de megmozdultak bennem az érzelmek.
Na ez is a tipikus csúsztatás. A "levél" írója arra reagál a "mi magyarok" kitétellel, hogy az összes nemzeti konzultációnak nevezett parasztvakítás azzal indul, hogy Orbán elmondja, hogy mi magyarok így meg úgy. Erre reagál a levél, hogy nem mi magyarok nem így meg úgy.
 
A leggazdagabb EU országok zárták be a kapuikat a szerencsétlenek előtt: a németek, a franciák, a svájciak, az osztrákok. Ez nem zavar Téged? Mert engem speciel igen.
De nem zárták be a kapuikat, sőt. Sokkal-sokkal nagyobb kvótákat (egy főre jutva is) vállalnának (és vállalnak), mint amennyire Orbán nem bólintott rá, hanem azt mondta, egyet se! És amikor azt mondja egyet se, akkor persze összemossa, hogy ez a "gazdasági bevándorlókra" vonatkozik, a menekülteket persze befogadjuk - ami ugyebár nagyon-nagyon kevéssé igaz, a nálunk kérelmezők mintegy öt százaléka kapott nálunk a közelmúltban menekültstátuszt, szemben a svédek majdnem 100%-os befogadási arányával. És a kérelmezők alatt az a néhány száz, egy-kétezer értendő, akik nálunk maradni akarnak, nem az a többtízezer, aki rajtunk keresztül megy tovább. Ne a rémhírterjesztőknek üljél fel, könyörgöm. Egzakt helyekre hivatkozz, ne a rémhírterjesztőkre.
 
Kedves Ratalics, én leírtam a saját véleményemet a témáról, aki jól akarja értelmezni, jól értelmezni, aki nem, az értelmezze, ahogy neki tetszik, tovább én ezt nem kívánom ragozni.
 
Hogy Renzinek mi a B terve, azt mindenki csak találgatja.
De egyesek szerint ha besokall, fogja magát, és schengeni vízumot nyom az összes menekült markába, és szélnek ereszti őket az Unióba.
Na ezt kéne tennie Orbánnak is. Úgyse maradna nálunk egyetlen menekült se.
No igen, ez praktikus lenne. De a kerítés negyven milliárdjából egészen sok menekültet is meg lehetne segíteni. És talán a "profi" futballklubok stadionjainak soktízmilliárdjából is. Lehetne a TAO százmilliárdjainak egy részét is menekültekre fordítani, az olimpiai érmek kitermeléséhez és jutalmazásához nyújtott luxuskiadások helyett. Ha olyannyira helyzet van, mint amennyire a kormány állítja, akkor egypár évig megközelíthetné rendkívüli hozzáállással is a rendkívüli helyzetet -amíg nem javul a helyzet a menekültkibocsájtó országokban.
Ugyebár típushazugság az is: a "közmédia" ma is szajkózta, hogy mennyivel több menedékkérő lépte át a határt idén mint tavaly, és még mennyivel több mint tíz évvel ezelőtt (zömük ugyebár mindig is továbbment, ezt persze nem szajkózzák), azt már ugyebár nem teszik hozzá, hogy tizenöt évvel ezelőtt pedig éveken át szinte ugyanennyi menekült vándorolt, mint ma, mert akkor is kiéleződött a helyzet bizonyos válsággócokban. Akkor nem volt ilyen plakátolós, kerítésépítős pánik - mert nem volt Quaestor botrány és társai.
 
Némely történészek szerint a legnagyobb balgaság volt a tatárral és törökkel harcolni. Felemésztette az ország anyagi és fizikai lehetőségeit. Át kellett volna engedni őket az országon. Lássák őket a nyugati végeken is.
Viccnek jó, de persze amikor átmenni akartak, átengedtük a törököt. Mert akkor Bécsre mentek, és oda is jutottak, részünkről lényegében akadálytalanul, kétszer is.
A tatárok pedig nem kérdezték, hogy akarunk-e ellenük védekezni, öltek minket, ahol értek - ahogy mi is tettük Európával a honfoglalás után-közben, amíg tehettük - amíg el nem kezdtek rendesen védekezni ellenünk. Mert a rendes védekezés kevesebb erőforrásukat emésztette fel, mint a folytonos pusztításaink helyrehozatala, pótlása emberben, anyagban.
 
Értem. Tehát Melitta a legálisan USA-ban tartózkodni akaró személyekről beszélt.

Oké.

Tudjátok-e, mi a gyakorlat akárcsak vízumkérelem elbírálásakor az USA-ba belépni szándékozónak? Egy csomó pénz és idő elfecsérlése után kap egy szűk szavú közlést az illető, hogy bocs, de nem látjuk biztosítottnak, hogy vissza kíván térni hazájába, ezért nem kap beutazásra sem lehetőséget. Hab a tortán, hogy minden vízum kérelmet úgy bírálnak el, mintha potenciális bevándorló lenne a kérelmező.
Hát, ez ebben a formában általában közel sem igaz, sőt.
 
Nem tudok róla, hogy akár abban a negyven évben, vagy akár azóta bármelyik nyugati ország határát illegálisan át lehetett volna lépni.
-
Kedves Jászladány, ez meglep.
-
Pont a Jugoszláv határon keresztül, amit mos keritéssel akarnak lezárni, hagyta el sok ember az országunkat. Az Osztrák határon magyar drotkerités volt de mindig lehetett találni rajta egy-egy lyukat. Hány ember üllt a dutyiban, illegális határátlépési kisérlet miatt.
-
Az embereket nem lehet egy kerités mögé szoritani, még a nyulak is megszöktek a Berlini határsávbol, aláásták a betonfalakat. Saját készitésü léghajoval, egy darab deszkába kapaszkodva evezve a keleti tengeren menekültek a "munkások és parasztok" államábol.
-
De léccí, mondj már egy olyan országot bárhonnan a világból, amelyiknek a határán úgy átsétálhatsz, mint a Margitszigeten?
-
Ezt is költöi kérdésnek szántad, mégis megválaszolom. Rengeteg ország van szögesdrot nélkül, ehez nem kell adatokat idézzek, ehez elég a jozan ész és egy pici matematika. Számold össze az országokat körülvevö határok hosszát és tegyél minden 10 kilométerre egy határört. Nincs is anyi katona a világon ami egy ilyen örzést megengedne.
-
Az USA keleti partjait rendörök örzik és egy ember többszáz km hosszu szakaszért felelös. Az USA-ban több mind 10 millio "illegálisan" bevándorolt él, az emberek többsége együttérzéssel van velük...
-
De én se tudom, miért olyan furcsa neked, hogy az illegális határátlépést a magyar kormány nem díjazza. Melyik kormány díjazza?
-
Egészen más dimenziokban gondolkodunk. A magyar közvélemény heccelve van a menedéket keresök ellen, számukra mindenki elsö sorban egy bünözö aki megsérti a határt, bujkál az erdöben, lopakodik egyik várostol a másikig.
-
Nállunk a mediák az Autobahnon valo veszélyekre, az embertelen körülmények közötti erdei campirozásra, a rozoga csonakok okozta szerencsétlenségekre... stb. hivatkozik, nem nevezi az emberek létezését a probléma okának.
-
A hangnem, kedves Jászladány, a hangnem amit nem birok elviselni a magyar médiákba.
-
Én arról beszéltem, hogy miért nem kérnek a menekültek menedékjogot, miért jönnek át a határon illegálisan. Nem azt, hogy miért nem kérnek vízumot.
-
Ezt töllük kéne megkérdezni. Valoszinü mert jobban beszélnek angolul, németül, franciául mind magyarul. Valoszinü, hogy más országban már van rokonuk ismerösük, valoszinü azért mert a magyarok alig 9%-a aki támogatja a bevándorlást, a maradék fele csak VIP-sztárokat fogadna be a legszivesebben akik egy zsák arannyal jönnek, a másik fele meg fél a "magyar kultura" lehanyatlása miatt, mindha a szalámi, a paprika, Petöfi Sándor, vagy a nemrég emlegetett Munkácsy (Michael Lieb) és a többi magyarositott nevü hiresség vagy szomszéd nem egy bevándorlo utodja lett volna.
-
Igen szerintem is, de ez valahogy a Kanadai kormányt mégsem hatotta meg, amikor a romák erre hivatkoztak.
-
Egészen biztos hogy a Romákat nem "pauschal", a faji hovatartozás miatt küldték vissza, Kanadábol, még a Csatáryt is leakarták tartoztatni amikor kiderült a multja, öt a "magyar vére" miatt a jobboldali barátai bujtatták el Budapesten, a jobboldal a középig csak ugy ujjongot amikor egy ujabb tizezres tömeggyilkosságért nem lehetett öt felelössé tenni (az elsö tizezer ezzel relaviválva lett).
 
Kedves sjandi
-
A demokratia valoban úgy müködik, hogy élünk vele. A probléma nem az, hogy valaki kimondja, hogy idegengyülölö (bár az egyházak szerint gondolatban is lehet vétkezni.)
-
Engem nem a talpig kokárda zavar, hanem az ideologia, az, hogy sok embernek van egy "álláspontja" amit nem hajlando meggyözö érvek ellenére sem revidiálni, átgondolni. Magyarországon az egyetlen politikai erö a nationalizmus és ez nem jo.
-
Az országunk ugy állt talpra, hogy talprasegitettek, hogy egy közösséghez tartozhatunk amelyik egyenlö jogokat kiván biztositani a tagállamoknak a területi nagysága, és a gazdasági erejétöl függetlenül, a nationális beképzeltség helyett.
-
Minden magyar tudni véli, hogy a tudosaink, müvészeink nélkül nem lenne a világ ott ahol van de azt elfelejtjük megtanitani a gyerekekkel, hogy mi is rávagyunk utalva a környezetünkre. Egy nationális egyedül-galoppozás nem kivitelezhetö, ez azonos lenne egy öngyilkossággal.
-
En nem akarok olyan hosszu kérdöivet benyujtani mind amit öntöl kaptunk csak azt szeretném megkérdezni:
-
Megjöttek már Brüsszelböl a favágok kivágni az akácosainkat? :( :(
-
Mert ügye az ilyen félrevezetések amik a jelenlegi magyar kormányt a felszinen tartják.
(Na meg a "pálinka" nevü Hungarikum egy a korteshadjárokban már évszázadok ota jol bevált nagyágyu) :)
 
Nem tudok róla, hogy akár abban a negyven évben, vagy akár azóta bármelyik nyugati ország határát illegálisan át lehetett volna lépni.
-
Ernő írta:
Kedves Jászladány, ez meglep.
-
Pont a Jugoszláv határon keresztül, amit mos keritéssel akarnak lezárni, hagyta el sok ember az országunkat. Az Osztrák határon magyar drotkerités volt de mindig lehetett találni rajta egy-egy lyukat.
Mi a fenének veszed a fáradságot láthatóan naiv tudatlan kérdésre válaszolással
A beidézett mondatok írója is tudja nem igazat ír
A nem tudok róla mondat esetleg a "játszom ez eszem" dolgot jelenti
Vagy álságos "adja tudatlant"

Nem létezik hogy ne tudott volna az aknazáras határról
már 1948-ben elkezdődött az osztrák határ megerősítése.
ga2.gif

Az aknazár jelentős része a hetvenes évek elejéig fennmaradt.
És ne tudott volna az ennek ellenére disszidálókról
356 kilométeres nyugati, 630 kilométer hosszú déli aknazáras határvonal

A jugók felé is aknazár volt
http://mandiner.hu/cikk/20141115_a_magyar_vasfuggony_a_hatarzar_es_aldozatai
 
Utoljára módosítva:
Szervusztok ,
  • kis kiegészitést az állitolagos lyukakhoz az Osztrák határon . Magam mivel az ugynevezett"zárt" vonalban dolgoztam fent a Hét forrásnál valamikor régen már Celldömölknél felszálszat ellenörizni a civilruhás "nyomozok" ez a 70-es években volt elötte meg ugye a Határörök csinálták egyenruhában ugyan ezt . Nekem külön belépöm volt a személyimhez amellyel bármikor beléphettem a határsáv lezárt területére . Nem tudom a Jugó részen milyen volt , de a legtöbb "normális" turista ként ment ki és Jugoszlávián át probált lelépni . Vannak itt közöttünk tagok akkik erröl talán pontosabban tudnának irni mint esetleg én .Ez az egyik , a másik van Europának egy ugynevezett Dublini szerzödése amely kimondja , hogy Irország , Anglia , Dánia nem köteles menekülteket fogadni . illetve a menekülteket abba a tagországba kell vissza toloncolni ahol elösször az Europai Unióba érkeztek ! Igy Olaszország ,Görögország, Málta etc. a szenvedö fél ! NA ez a másik dolog , aztán az új állitolagos elosztás ugynézki , hogy Németország 22%, Franciaország 17%-ot kell hogy fogadjon a többi meg még elosztásra kerül hiszen majd mind odzkodik ellene . Igy Letország meg a többi is pedig oda nem nagyon mennek . De szerintem elösször is azt kéne elérni , hogy ott ahol ezzek a szerncsétlen menekültek élnek Normális körülmények uralkodjanak és ne legyenek elüldözve az emberek a profit hajhászás miatt a hazájukból . Mert miért is jönnek ide ? Miért nem azt itéljük el ?? Vagy ahhoz nincsen merszetek ??
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
Beka Holt wrote on zsebipicur23's profile.
Ne kérj olyan könyvet aminek a magyar nyelvű kiadásától még nem telt el 6 hónap!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást

Statisztikák

Témák
38,140
Üzenet
4,805,456
Tagok
615,886
Legújabb tagunk
machinery
Oldal tetejére