Levél minden magyarok miniszterelnökéhez

"Tisztelt Magyar Miniszterelnök!

Mi, magyarok 2010 óta úgy tapasztaljuk, hogy semmilyen fontos kérdésben nem hallgat meg bennünket, mielőtt döntéseket hozna. Álságos leveleket kapunk Öntől, és ezen mániájára milliárdokat költenek el közpénzből.

Kamu és színjáték az egész nemzeti konzultációja. Sem az alaptörvényről, sem mindannyiunk szociá́lis biztonságáról, sem a a nyugdíjasok helyzetének javításáról nem született érdemi intézkedés, kizárólag az történik ebben az országban, amit Ön és idomított kollégái akarnak.
Ahelyett, hogy a demokráciában szokásos valódi párbeszédet választotta volna a szakmailag érintett szervezetekkel, civilekkel, megint elbújt egy förtelmes iromány és kérdőív homályába. Most nemzeti konzultáció címén a megélhetési (?) bevándorlás kérdéséről faggatózna. Ebből világosan kiderül, hogy minden magyar baj forrását a nyakukba akarja sózni a szerencsétleneknek.

Ön képtelen emberségesen és igazan gondolkodni, ezért veti elénk szétmarcangolásra azoknak az embereknek a sorsát, akikről nem is tud semmit.
Miután számít a véleményekre, íme:
Magyar Miniszterelnök!

Nem a bevándorlók miatt lopták el a magánnyugdíjunkat.
Nem a bevándorlók miatt nő az államadósság.
Nem a bevándorlók miatt esik szét az oktatási rendszer.
Nem a bevándorlók miatt haldoklik az egészségügy.
Nem a bevándorlók miatt vándorolnak el százezrek az országból.
Nem a bevándorlók miatt zavarják el a rokkantakat dolgozni.
Nem a bevándorlók miatt alázzák munkatáborokban a közmunkásokat.
Nem a bevándorlók miatt születik kevés baba.
Nem a bevándorlók miatt szakadozik demokráciánk.
Nem a bevándorlók miatt nincs működő Alkotmánybíróság.
Nem a bevándorlók miatt kreáltak maguknak törvényeket.
Nem a bevándorlók miatt tojik önre Európa, Amerika.
Nem a bevándorlók miatt pátyolgatják a szélsőjobbot.
Nem a bevándorlók miatt tűnnek el rejtélyesen brókerpénzek.
Nem a bevándorlók miatt éhezik, nyomorog 4 millió ember.
Nem a bevándorlók szakították ketté az országot.
Nem a bevándorlók miatt bratyizik keleti diktátorokkal.
Nem a bevándorlók miatt szűnt meg a profi magyar diplomácia.
Nem a bevándorlók miatt esnek bele milliók az árok széléről a gödörbe.
Nem a bevándorlók miatt hullanak a “más katonák” az orbáni szabadságharcban.

Szóljon, ha valamelyik szót nem értette!

Miért nem konzultált velünk a Magyar Miniszterelnök arról, hogy
Akarunk-e vasárnap vásárolni?
Akarunk-e milliárdokat költeni stadionokra?
Akarjuk-e Dárius összes kincsét sehol sincs fociba ölni?
Akarjuk-e, hogy hittant tanuljanak gyerekeink?
Akarjuk-e, hogy a tudás rangot kapjon?
Akarjuk-e tűrni a Semjén-banda szélhámosságait?
Akarunk-e 47 ezer forintból tengődni?
Akarunk-e kisnyugdíjasként megdögleni?
Akarjuk-e munka nélkül élni a felkínált szebb jövőt?
Akarunk-e lehazaárulózottak lenni?
Akarunk-e másodrangú állampolgárként, közmunkás rabszolgaként élni saját hazánkban?


Magyar Miniszterelnök! Lett volna/lenne néhány szava a Magyar Polgároknak arról, hogyan közpénzeli a csókosokat, rokonokat, barátokat, haverokat.
Vejét, akit sokszorosos milliárdossá tett – áll is a lábán.
Dohányboltokkal jutalmazta a párthűséget, földbirtokosokat teremtett.
Teletömte Mészáros haverjának bankszámláját.
Vajna Fidesz Megélhetési Bevándorló él, mint egy kiskirály.
Egyszer sem lepődött meg Rogán belvárosi mutyijain.
Nem szólt politikai elitjének látványosan alakuló luxusáért.
Nem mondott állj-t a burzsujjá emelkedett Lázárnak, Szijjártónak, Kósának, senkinek a bandából.
Azt sem tudja, mit művelnek vidéken a fideszes nagyurak.

Magyar Miniszterelnök! Ez csak hangyányi szelete a munkásságának. Kívánom, hogy a nyolcmillió választópolgár mindegyike csak egy kritikát írjon le az Orbán-Fidesz-KDNP-kormányról, és adja postára. Majd Kerényi-Asztalos Miklós húszkötetes könyvet gyártat belőle.
Ehhez adjuk a pénzünket?

Ha hallott róla Orbán Viktor, az uniós tagállamok útjára indítottak egy kezdeményezést: önkéntes alapon évi ötezer menekültet fogadnának be összesen az egyes államok, elsőként Franciaország jelezte, hogy ötszáz-hétszáz menekültnek biztosítana új otthont. Az ENSZ adatai szerint tavaly több mint kétszázezer menekült kelt át a Földközi-tengeren. Nem irkáltak konzultációs akármit.

Így aztán : Hajrá Magyarország, hajrá magyarok! Vagy nem."

Figyu, Viktor!
A gazdád orosz, a bútorod svéd, a szőnyeged iráni, az első telefonod finn volt, az autód német, a benzin bele szaudi (legjobb esetben), a kedvenc filmed amerikai, amin nézed, koreai, a kedvenc zenekarod norvég, a borod francia, a pizzád olasz, a söröd cseh, a gyrosod török, a csokid svájci (nomeg a privát számlád is), a kávéd brazil, a gyógyszered lengyel (nekik vannak a legjobb pszichotrop gyógyszereik), a cipőd angol, a számaid arabok, a betűid latinok, a demokráciád görög (bocs, ez utóbbi nálad erősen irányított), ezek után azt mered mondani, hogy Magyarország nem multikulti, ráadásul csak a magyaroké? Azt mered mondani, hogy nem kell ide idegen, holott évekkel ezelőtt még azon sírtál, hogy igenis kellenek a bevándorlók, mert fogy a magyar termelőerő?
Egyáltalán, Viktor, észnél vagy?

Ille Istvan
KMH.

orban.jpg
 
Az érintett felvetéseidre az őket megillető, tudományosan adekvát válaszokat fogom adni.


Hülye.

Marha.

Hülye.

Ökör.

Barom.

Hülye.

Hülye.

Hülye.

Hülye.

Hülye.

Hülye.

Hülye.

Hülye.

Hülye.

Hülye.

Barom.

Barom.

Hülye.

Hülye.

Hülye.

Marha.

Barom.

Hülye.

Ökör.

Hülye.

Hülye.

Barom.

Ökör.

Tahó.

Ökör.

Hülye.

Hülye.

Úgy látom önnek nagyon fáj az igazság! Egy értelmes ellenérvet sem tud mondani! Nem is vártam mást!
 
Mindig a kormany felelosege a dontes. Azert a demokraciaba meg kell halljak az emberek velemenyet is. Talan jobban is oda kell figyelni mint az ellenzekere. Akik itt irnak nem part politikusok es part propagandistak, hanem szimplan emberek akiknek nem tetszik egy egy kormany dontes.
Ezek a hirek es kritikak nem csak nalunk jelenik meg hanem a vilag valamennyi vezeto mediajaban.
Nem hiszem hogy mi megyunk az autopalyan szembe a forgalommal.

Nem is a magyarok kétharmada megy szembe a forgalommal! Ezeket a hazug híreket az ellenzék terjeszti a kormányról! Azt hiszik, ha lejáratják Orbánékat újból kormányra kerülhetnek! - csak hogy tévednek, ezzel a Jobbik malmára hajtják a vizet! Amikor volt lehetőségük, nem kormányoztak, hitelekből működtették az országot és szakértő kormányt kellett mellettük felállítani!
 
Úgy látom önnek nagyon fáj az igazság! Egy értelmes ellenérvet sem tud mondani! Nem is vártam mást!
Azt nem csodálom, hogy nem várt mást, mint amit kapott. A koholmányait tökéletesen cáfoló ellenérveket ellenben mindegyik itt újramelegített koholmányára elmondtam már többször, hetekkel ezelőtt, és más is elmondta - persze hiába, mert önre nem hat semmi. Függetlenül attól elmondtam (elmondtuk) az ellenérveket, hogy az ilyen szintű koholmányok önmagukért beszélnek, már csak annyira is kínos komolyan venni, hogy az ember reagáljon rá egyáltalán bármit is - de mivel minden határon túlmenő óvodás troll hazugságok, azért se hagyja szó nélkül az ember, legalább azért, hogy esetleges gyanútlan olvasók tisztában legyenek azzal, miről van szó. De mint mondtam, ön is nagyon jól tudja, hogy mindegyikre ott vannak az ellenérvek a korábbi topikokban, ahol ugyanebben a formában már mindet többször elővezette, mindannyiszor közfelháborodást keltve. Ön furcsa álomvilágban él, de ne tegyen úgy, mintha a mostani "közlése" nem történt volna meg már vagy legalább ötször a CH-n, mások által tételesen megcáfoltatván szinte minden mondatában - három-négy értelmes mondat is van a soktíz között. Rendszeres időközönként előbújik ugyanazzal a kimódolt mantrájával és a jóllakott napközis szintű érzelmi életével. Valami hihetetlen, amit művel.

Szerk.: A probléma azóta áll fenn, amióta kidugta a fejét az ezoterikus topikjaiból. Hogy ott egymásközt miféle babonaságokat terjesztenek, azt ott egye a fene, a topikok címeiből látszik, hogy akit nem az érdekel, az ne menjen oda. De hogy egy ideje a valóságra vonatkozó célú és mondandójú topikokban is fel-alá grasszál a szellemi színvonaltalanságával, az iszonyú káros.
 
Utoljára módosítva:
Kedves sjandi
Maga Oban Viktor Miniszterelnok nyilatkozatarol mondunk velemeny mellette.... ellene, talan neki csak hiszel? Ugyan a templomba kell hinni, de hat hogy vakon szavaznak ra attol nem biztos hogy igaza van.
Demagog duma meg nem kell mert mindenki tud olvasni es ugy az IMF kifizetese es magasabb kamattal valo finanszerozasa az orszagnak teny kerdese es nem a hite.Az allam adossag is nagyobb, igaz nott, de a 3% kon belul van ami kriterium.
Oreg apam is volt, es nem lehet allandoan ami torteneseket az elmult 8 evre kenni mert mar minden torvenyt alkotmanyt stb megvaltoztattak es mar uj felallas van regota amit Orban kormanynak hivnak.
Orban maga allitja ki a nyilatkozataival a bizonyitvanyat es nem mas.
Mi akik kint elunk is update infokkal birunk hat aki meg otthon el annak te meselhetsz mitol jo a vasarnapi zarva tartas, ha 52 hetbol 1 nap az 52 nap fizetes kieses akinek szuksege van a munkara az nem fogja a korlatozasokat orommel venni.
Nem fog aki szabadsag szereto es elvezoje kerites mogott elni es ehhez meg tapsolni is a keritesbe nem csak masokat zarszki hanem magad is bekerited. A politikatol mentesen is en fobias lennek nagyon hamar ilyne bekeritestol.
 
Azt nem csodálom, hogy nem várt mást, mint amit kapott. A koholmányait tökéletesen cáfoló ellenérveket ellenben mindegyik itt újramelegített koholmányára elmondtam már többször, hetekkel ezelőtt, és más is elmondta - persze hiába, mert önre nem hat semmi. Függetlenül attól elmondtam (elmondtuk) az ellenérveket, hogy az ilyen szintű koholmányok önmagukért beszélnek, már csak annyira is kínos komolyan venni, hogy az ember reagáljon rá egyáltalán bármit is - de mivel minden határon túlmenő óvodás troll hazugságok, azért se hagyja szó nélkül az ember, legalább azért, hogy esetleges gyanútlan olvasók tisztában legyenek azzal, miről van szó. De mint mondtam, ön is nagyon jól tudja, hogy mindegyikre ott vannak az ellenérvek a korábbi topikokban, ahol ugyanebben a formában már mindet többször elővezette, mindannyiszor közfelháborodást keltve. Ön furcsa álomvilágban él, de ne tegyen úgy, mintha a mostani "közlése" nem történt volna meg már vagy legalább ötször a CH-n, tételesen megcáfolva szinte minden mondatát - három-négy értelmes mondat is van a többtíz között. Rendszeres időközönként előbújik ugyanazzal a kimódolt mantrájával és a jóllakott napközis szintű érzelmi életével. Valami hihetetlen, amit művel.

Önök jönnek újból és újból elő a hazugságaikkal! - én csak arra reagáltam, amit most itt írtak! Attól, hogy százszor is leírják a rágalmakat, csúsztatásokat, azok még nem lesznek igazak! Azért nem hagyom cáfolatlanul, hogy akit az igazság érdekel, az nézzen utána, kettőnk közül ki nem mond igazat! Az ország eredményei tények, talán önnek kellene tájékozódna a valóságról, felébrednie, vagy kivenni a fejét a homokból!
 
Nem is a magyarok kétharmada megy szembe a forgalommal! Ezeket a hazug híreket az ellenzék terjeszti a kormányról! Azt hiszik, ha lejáratják Orbánékat újból kormányra kerülhetnek! - csak hogy tévednek, ezzel a Jobbik malmára hajtják a vizet! Amikor volt lehetőségük, nem kormányoztak, hitelekből működtették az országot és szakértő kormányt kellett mellettük felállítani!
Írod hogy ezzel az ellenzék malmára hajtjuk a vizet, csak ezzel tévedünk.. mert a Jobbikot támogatjuk?????Szerintem a Jobbik is ellenzéki párt, látod mennyire befolyásol a kormánypárti demagógia?
Szakértő kormány....?? úha....ezt hol olvastad?
 
Önök jönnek újból és újból elő a hazugságaikkal! - én csak arra reagáltam, amit most itt írtak! Attól, hogy százszor is leírják a rágalmakat, csúsztatásokat, azok még nem lesznek igazak! Azért nem hagyom cáfolatlanul, hogy akit az igazság érdekel, az nézzen utána, kettőnk közül ki nem mond igazat! Az ország eredményei tények, talán önnek kellene tájékozódna a valóságról, felébrednie, vagy kivenni a fejét a homokból!
No hát szó szerint ugyanezt mondom én önnek.
 
L
Értem, hogy szerintetek Orbán nem jól áll a bevándorló kérdéshez (szándékosan nem menekültet írtam).

Ti kinek a kezébe adnátok ennek a kérdésnek a megoldását?
És főleg... szerintetek hogyan kéne megoldani?

Ma mondták be a déli híradóban: 5 millió ember várakozik Líbiában, hogy átkelhessen Európába.
Szóval ki mit tenne?
Az MSZP szerint képzést kellene nekik adni és lakásokat építeni nekik. Ez lenne a megoldás?
Azt nem részletezték, hogyan és miből.

Amúgy máshol is beindult ez a plakátháború:
Bevandorlasellenes-kampanyok
Ez Pl. Angliából való:

tory-van-620_2628143b.jpg


Mások lezárták a határaikat Olaszország felé:
http://www.napigazdasag.hu/cikk/46585/
http://mozgasterblog.hu/blog/lezart_hatarok_europaban

Azon tűnődtem, ez vajon mit jelenthet. Határőrök állnak minden méteren a két ország határán?
Mert az átkelőket hiába zárják le.
Nálunk is azt mondták, kész röhej, hogy a határátkelőkön megállítják a Szerbiából jövőket, ellenőrzik őket, az autókat, stb, közben meg pár méterre tőlük csoportosan sétálnak át a zöld határon az emberek.
A többiek biztos másképp csinálhatják, mert a bevándorlók Olaszországban rekedtek.

Szerintem a kerítést az első napon átvágják drótvágóval, és pénzkidobás lesz az egész.
Hat kilométer hosszú kerítést még csak-csak tudnak őrizni a spanyolok a Gibraltárnál (azt is nehezen, pedig 10 méter magas), de hogy mi hogyan akarunk 170 km-es kerítést őrizni, arról elképzelésem sincs. Alighanem csak a vadvilágot fogja akadályozni a szabad mozgásban.

Szóval akkor mit kéne tenni?
Elsősorban nagyon mélyen a zsebbe nyúlni, ugyanúgy, mint Orbán. Utána eldönteni, hogy stadionépítésre, fölösleges autópályák építésére, fölösleges, drága és üres kérdezősködésre, amire a választ sem várjuk meg, uszító plakátkampányra és azok őrzésére, kerítésekre, falakra, láncokra és lakatokra költjük azt a nagyon sok pénzt - vagy okosan beosztva az egészségügy feljavítására, az oktatás rendbetételére, a menekültek, bevándorlók, migránsok, életben-maradni-akarók és munkakeresők - hosszabb-rövidebb ideig vendégszeretetünknek kitett emberek lehető legjobb ellátására, marasztalására, beilleszkedésére, hogy még több adófizető legyen még most.
 
Úgy látom önnek nagyon fáj az igazság! Egy értelmes ellenérvet sem tud mondani! Nem is vártam mást!
barátocskám megkaptad már jó a válaszokat is
Minden kötélideget képes vagy elszakítani hozzá-állásoddal többektől is megkaptad azokat a degradáló jelzőket is, magad vívtad ki magadnak
Ne tedd itt a műbalhét
 
Elsősorban nagyon mélyen a zsebbe nyúlni, ugyanúgy, mint Orbán. Utána eldönteni, hogy stadionépítésre, fölösleges autópályák építésére, fölösleges, drága és üres kérdezősködésre, amire a választ sem várjuk meg, uszító plakátkampányra és azok őrzésére, kerítésekre, falakra, láncokra és lakatokra költjük azt a nagyon sok pénzt
- vagy okosan beosztva az egészségügy feljavítására, az oktatás rendbetételére, a menekültek, bevándorlók, migránsok, életben-maradni-akarók és munkakeresők - hosszabb-rövidebb ideig vendégszeretetünknek kitett emberek lehető legjobb ellátására, marasztalására, beilleszkedésére, hogy még több adófizető legyen még most.
Azon a ponton hibázik válaszod: főleg azt mondja mit ne.
A többit nem értem mert csak még több adófizető szót emlegeted és a beillesztést
Ez nem fog menni ott ahol nincsen elég munka amúgy sem
Én maradok annál hogy az okokat kell tudni pontosan miért indulnak el és hová
Ez szerint már szelektálni lehet
És nem egyetlen ország gondjaként kezelni hanem közös ügyként
Ha a munkahely kell nekik
Akkor ott abban az országban kell teremteni nagyberuházással munkahelyet ahonnan indulnak
Ez pedig a számukra célország a gazdag országok legfőbb érdeke
Ezt tegye a magyar politika vegyen részt az EU munkájában javaslatokkal és felrázással
Addig pedig kénytelenek vagyunk ellátni őket ami mégse kevés
Ha menekültügyre tartozik akkor azt is vizsgálni kell és hátha egy része továbbmehet hivatalosan
Lényeg: komolyabban venni mindent,nem kampány se plakát se média
Talán a többi országnál hatottak a bevándorlás ellenes kampányok?
 
Utoljára módosítva:
L
A magyar polgárok együttérzőek, és senki sem mondja, hogy ne fogadjuk be a menekülteket, Ernoe. Nem a menekültek miatt van a vita, hanem az illegális bevándorlók miatt.

És bár ez off, de mielőtt a törököket szentté avatnánk: az általam belinkelt képek a török-szír határon készültek, ahol a törökök szögesdróttal, vízágyúkkal, gumilövedékekkel akarták megakadályozni, hogy az IÁ elől menekülő emberek át tudjanak kelni a határon. Végül a kétségbeesett emberek áttörték a kordont. A törököknek eszük ágában sem volt menekülteket befogadni, a menekültek odamennek, ha engedik őket, ha nem, mert nincs más választásuk, sem vesztenivalójuk.

És ami a törököket illeti, az hogy az IÁ már a határukon van, és hogy ennyi ott a menekült, az se véletlen. Suttyomban végig az IÁ-t támogatták, ezért nem engedték át Szíriába a kurd önkénteseket sem, amikor segítségére akartak sietni a Kobane-t védő kurd osztagoknak. A török hadsereg tétlenül nézte, ahogy az IÁ beveszi a várost. Hagyták elvérezni a kurdokat. Hát most ott vannak nekik a szíriai menekültek. Nehogy már vállveregetés járjon nekik ezért!

http://nol.hu/kulfold/kurd-vegvar-torok-jatszmaban-1491095

r


A török-szír határ

/Amúgy most mondták be, hogy sok szír menekült visszaindult Szíriába, mert a kurdok visszafoglalták Tal Abjád települést az IÁ-tól. Ha a törökök segítenének a kurdoknak visszaverni az IÁ-t, a menekültek visszatérnének Szíriába. De hát ahhoz nem az IÁ-t kéne támogatni./
Van az az 1,3 ma már 1,8 is.
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
L
Azon a ponton hibázik válaszod: főleg azt mondja mit ne.
A többit nem értem mert csak még több adófizető szót emlegeted és a beillesztést
Ez nem fog menni ott ahol nincsen elég munka amúgy sem
Én maradok annál hogy az okokat kell tudni pontosan miért indulnak el és hová
Ez szerint már szelektálni lehet
És nem egyetlen ország gondjaként kezelni hanem közös ügyként
Ha a munkahely kell nekik
Akkor ott abban az országban kell teremteni nagyberuházással munkahelyet ahonnan indulnak
Ez pedig a számukra célország a gazdag országok legfőbb érdeke
Ezt tegye a magyar politika vegyen részt az EU munkájában javaslatokkal és felrázással
Addig pedig kénytelenek vagyunk ellátni őket ami mégse kevés
Ha menekültügyre tartozik akkor azt is vizsgálni kell és hátha egy része továbbmehet hivatalosan
Lényeg: komolyabban venni mindent,nem kampány se plakát se média
Talán a többi országnál hatottak a bevándorlás ellenes kampányok?
Miközben látszólag az ország érdekeit képviselik a képviselők, szembe mennek azzal, amiből a lehető legjobbat lehetne kihozni.
Oda akartam kilyukadni, hogy a sok presztízsberuházás, a sok "csak azért is leszarom az egészségügyet, majd látszatengedményeket teszek",
a sok esztelen és érzéketlen pénzszórásnak köszönhetően az országot odalavírozták, hogy " Magyarország jobban teljesít!"
Ja nem, hanem oda, hogy képtelen a legminimálisabban kivenni a rá jutó részt a kérdés kezelésében, és a lehető legnagyobb hibás döntést hozza meg, ami elképzelhető - elzárkózik.
Már várom a következő plakáthullámot a :"Nem veheted el a stadionjainkat, (fölösleges) autópályáinkat!", satöbbi, satöbbi felirattal.
Az a baj, hogy a közös megoldáshoz közös gondolkodás kell, orbán pedig nem képes arra.
Magyarország zsákutca az ö térképén. Az európai közösség ezt majd tiszteletben fogja tartani. akkor lesz majd ajvékólás, ha segítséget kell kérni akármiben.
A rossz szomszéd a jó szomszédtól.
Dölyf és pökhend két jó barát. Orbán és Viktor jól elvannak.
Rajta keresztül vezet az út - a kátyúból ki, vagy mélyebben bele.
Én nem lennék híve annak, hogy mindenki maradjon, ahol van. Talán azért vagyok én is máshol.
Ajánlom tisztes figyelmetekbe.
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
Miközben látszólag az ország érdekeit képviselik a képviselők, szembe mennek azzal, amiből a lehető legjobbat lehetne kihozni.
Oda akartam kilyukadni, hogy a sok presztízsberuházás, a sok "csak azért is leszarom az egészségügyet, majd látszatengedményeket teszek",
a sok esztelen és érzéketlen pénzszórásnak köszönhetően az országot odalavírozták, hogy " Magyarország jobban teljesít!"
Ja nem, hanem oda, hogy képtelen a legminimálisabban kivenni a rá jutó részt a kérdés kezelésében, és a lehető legnagyobb hibás döntést hozza meg, ami elképzelhető - elzárkózik.
Már várom a következő plakáthullámot a :"Nem veheted el a stadionjainkat, (fölösleges) autópályáinkat!", satöbbi, satöbbi felirattal.
Az a baj, hogy a közös megoldáshoz közös gondolkodás kell, orbán pedig nem képes arra.
Magyarország zsákutca az ö térképén. Az európai közösség ezt majd tiszteletben fogja tartani. akkor lesz majd ajvékólás, ha segítséget kell kérni akármiben.
A rossz szomszéd a jó szomszédtól.
Dölyf és pökhend két jó barát. Orbán és Viktor jól elvannak.
Rajta keresztül vezet az út - a kátyúból ki, vagy mélyebben bele.
Én nem lennék híve annak, hogy mindenki maradjon, ahol van. Talán azért vagyok én is máshol.
Ajánlom tisztes figyelmetekbe.
Hehe, a lampedusai riportot én meg a plakátkampányos topikba linkeltem okulásul egy-két órája. Ide meg Orbán-metaforikus cikket linkelek, szintén okulásul, a napóleoni rendszer végnapjairól. Annak fényében, hogy Orbánnak már 1988-ban is okkal volt gúnyneve a Kis Napóleon.
http://nol.hu/kultura/waterloo-es-mitoszai-1541071
 
Tényszerűen kifejtő leszek, ahogy szoktam.

Persze, elvileg egyértelmű a kérésed jogossága. A gyakorlatban ellenben azzal követsz el hibát, ha például Hitlerrel, Sztálinnal, Pol Pottal, Kim Dzsongun-nel... nekiállsz értelmileg.
Miről beszélsz ezekkel értelmileg, "érvekkel"?
az általad felsorolt egyének sohasem voltak tagjai a CanadaHun-nak és szerény tudomásunk szerint egyetlen háborús bűnökkel vagy tömeggyilkossággal vádolt tagunk sincs.
Ha te a gyerekednek azt mondod, hogy olyan hülye vagy, hogy ülve nyalhatod az eget, attól ő még nem fogja tudni, hogy miért. (Mitől marhaság, baromság... tényleg kifejtenéd TÉNYEKKEL alátámasztva, hogy mitől) Mindezeket középutasként írom, azaz megpróbálok semelyik oldalra sem túlszaladni, függetlenül attól, hogy a korábbi beírásaimból már kiviláglott, hogy nem értek teljesen egyet a regnáló hatalom tetteivel..
Megmagyarázható nekik? Számít, hogy kifejted nekik?
Honnét tudod, ha meg sem próbálod?
Mondjuk azt sem értem, hogy amennyiben szerinted felesleges, akkor egyáltalán miért reagálsz a te álláspontodtól eltérő soraikra? Van belőle mindenütt és nem csupán itt.
Ezekkel szemben - szerintem - az egyetlen helyes cselekedet, ha néven nevezed: gyilkos. Mert az. De szerintem bármivel, bárkivel szemben az egyetlen helyes cselekedet, ha néven nevezed. Annak nevezed, ami. Ha NYILVÁNVALÓAN, FÉLREÉRTHETETLENÜL, FÉLREMAGYARÁZHATATLANUL, MEGKÉRDŐJELEZHETETLENÜL, ELTÉVESZTHETETLENÜL az, ami, és ha bármit hiába teszel a megváltoztatására.
Merem remélni, hogy a gyilkos jelzőt az általad felsorolt személyekre értetted és nem bármely tagunkra.
Hasonlat:
"Felkérem a kedves fórumtársakat, hogy Adolf Hitler fórumtársat se nevezzék vérnösző zsidógyűlölő tömeggyilkos emberiség elleni bűnösnek, mert az ilyen minősítő hangnem, távol áll a CH fórumainak szellemiségétől, ezért kerülendő. Kéretik Hitler, Sztálin, Pinochet, Pol Pot... fórumtársakkal is a megfelelő tényszerű érvelés mentén vitatkozni, a diktátorok helyes és helytelen cselekedeteivel kapcsolatos témákban is."
Hát igen.
Na ebben tér el a véleményünk, de nagyon.
Attól, hogy valaki nem érti a relativitás elméletet, netán nem fogadja el Darwin elméletét a fajok eredetéről, még nem kell büdös bunkó kategóriába sorolni. Főként, ha eleddig csak olyan érvekkel találkozott, ami alátámasztja az ő elképzeléseit. Szerintem sokkal többet ér, ha rámutatsz az érvelése (már persze, ha van saját érvelése) hibáira, logikai ellentmondásaira, mintsem lehülyézed.
Merthogy ettől még nem győzöd meg, csupán jobb esetben legyint egyet, rosszabb esetben visszahülyéz. amitől nem változik semmi, azaz dehogynem: a nívó.
Ha jól emléxem újságíróskodtál. (Persze lehet keverlek valakivel, akkor elnézést, de sajnos a korlátozott agykapacitásom miatt nem tudom mind a félmillió tagunk fontosabb attribútumait megjegyezni.) Nem hinném, hogy ott ezt a stílust követted, bár tudom, hogy egyes FB berkekben ez a menő, ha rövid és velős (egyszerűbben vulgáris) letolásban részesül egy nem megfelelőt beíró. De mi nem vagyunk a Facebook, úgyhogy nem is szeretnénk meghonosítani ezt a modort nálunk. Ugye nem kell bővebben kifejtenem miért?
Lásd még a skorpió és béka meséje: a skorpió az skorpió, nincs mit tenni a megváltoztatására, mert skorpió. Az, ami. Nem vitaanyag.
Az illető "fórumtárs" tevékenysége nem vitaanyag. Nincs mit kezdeni vele. Az, ami. Nem jelzőkként, hanem főnevekként kerültek oda a megnevezések. Mert minden más kilátástalan, minden másra érdemtelen, ezt többször bizonyította itt a CH-n. Ő az, ami. A sokadik kilátástalan érvszerű viszonyulás után egyetlen viszonyulási módszert hagy: megnevezni. Végtelenül sajnálom, nekem a legkellemetlenebb, de ezt tartom az egyetlen helyes cselekedetnek azon a szinten.
Mivel te használtad az "azon a szinten"-t - nem tudom kihagyni: Nem ismered az axiómát? (Az "azon a szinten" lévőkkel ne vitázz, mert lehúznak a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal.)
De nem véletlenül, nem védekezésül, nem ironikusan hangsúlyoztam, hogy tudományosan adekvát megnevezések. Ne jöjjön senki azzal, hogy ítélkeztem, hogy megítéltem, hogy jelzőkkel illettem, mert nem tettem. Egyszerűen néven neveztem a nyilvánvalót, a vitathatatlant. Főnevekkel.

Moderátorként persze nem ismerheted el, de ha magánemberként nézed az illetőnek a rá vonatkozó megnevezések fölött tételesen idézett szövegeit, valamint a korábbi sok ugyanilyet tőle, akkor te is egyet tehetsz, szomorúan bólogatsz, Ratalics igazat mondott, minden megnevezésével - és alapvetően figyelembe veendő, hogy ezt is csak azután tette meg nehéz szívvel Ratalics, miután már több alkalommal elpróbálta, hogy tételesen, úgymond érvekkel reagál az illető nyilvánvalóan bornírt, aljas szándékú, és ÁLTALA DEGRADÁLTAKAT FOLYAMATOSAN NEMTELEN JELZŐKKEL ILLETŐ (!!!) hazugságaira, - természetesen a kifejtő érvelés mindig eredménytelen maradt.
Mint láthatod ezt is magánemberként írom (és nem moderátorként vastag zölddel, pláne nem pirossal) és mégis azt kell mondjam, dacára annak, hogy nem értek egyet az általad kritizált tag soraival, de veled sem. Miért kellene elfogadja ezt a stílust, a ha az előzőt nem fogadta el (a kifejtő félére utalok, ami esetleg érvelés is volt)?
Első, második, harmadik, negyedik... esetben is már eleve nyilvánvaló volt, hogy felesleges az értelmi kommunikációt erőltetni, az illető kizárólag érzelmi "kommunikációjáról" (monológjairól!) lepereg bármiféle értelmi megközelítés, mert az illető az, ami.
Újfent kifejezem az értetlenségem, hogy akkor miért reagálsz?
Most már persze nem tehetem/nem tehetjük meg, de, ha a legelején a jelentő gombbal jelzed - és kifejted, hogy egyes sorok miért nem valók a CH-ra, akkor lehet, már rég töröltem/töröltük volna. (Természetesen megfelelő érvelés hatására.)
Ha nem az lenne, ami, akkor nem is beszélhetne olyasmiket, amiket beszél, sokadszor hazugságpropaganda-tárolóként használva a CH-t. Ráadásul a lehető legrosszabb típus, aki a leghajmeresztőbb hazugságainak is elhiszi kb. a felét, pontosabban már sikeresen elhitette magával, mint egy kisgyerek, és a hazugságai másik felével küzd itt a CH-t felhasználva, hogy azokat is sikerüljön elhitetnie magával.
Ha kisgyerek - okítandó, csak ezt tudom mantrázni...
Az előbb azt említettem, hogy feladatkörödből adódóan "moderátorként nem ismerheted el", hogy az illető és a szövege micsoda - de revideálom magam, miért ne ismerhetnéd el! Miért ne jegyezhetnéd meg neki moderátorként is akár, hogy a te alapfeladatod ugyan a Ratalics reakciójához hasonló események elkerülése, de az ő részéről rendszeresen szolgáltatott különleges esetek esetek annyira túlmennek minden lehetséges határon, hogy igazat adsz Ratalicsnak, aki többszörös kilátástalan kínlódás után alkalmazta az ilyennel szembeni egyetlen helyes reakciót, a megnevezést - és nem Ratalics a hibás, hogy erre kényszerült.
Erre reagáltam fentebb a jelentő gombot emlegetve...
Nekem a legkellemetlenebb.
Tévedsz, nekem sokkal inkább, mert egyrészt figyelembe kell vennem minden beírást, szembe kell állítanom és a CH mérce szerint meg kell ítélnem tartalmi, kulturális és egyéb szempontok alapján is, hogy való-e , maradjon-e, reagáljak-e - ami sokkal nehezebb mint felfortyanni vagy esetleg simán törölni az inkriminált hozzászólást.
 
L
Hehe, a lampedusai riportot én meg a plakátkampányos topikba linkeltem okulásul egy-két órája. Ide meg Orbán-metaforikus cikket linkelek, szintén okulásul, a napóleoni rendszer végnapjairól. Annak fényében, hogy Orbánnak már 1988-ban is okkal volt gúnyneve a Kis Napóleon.
http://nol.hu/kultura/waterloo-es-mitoszai-1541071
Mert én is most olvastam, és üde színfolt az egységesített gyűlölködés mezején. De Pavlov kutyáival hálátlan feladat vitatkozni (de kell), arra vannak kondicionálva, hogy fújják a libsibolsi-hülye-vagy" mantrát, ahogy valaki nem ért egyet velük. Nem fér a fejükbe, hogy a másik ugyanannyira szívén viseli a (halkan mondom, nehogy felébredjenek a zombik) Haza sorsát (és nem Ofra Haza-ra gondolok)- legfeljebb nem hazaárulózza, hülyézi, gyalázza le a másikat, ha az nem ért egyet vele. A véleménypapagáj vicces szerzet, de fárasztó vele látszatvitát folytatni...
Még mielőtt valaki besértődne: Mindenféle hasonlóság és sértés a véletlen műve... Akinek nem kabátja, ne vegye magára. Akinek meg igen, na igen.
Hajlok rá azt mondani, hogy ne bántsuk orbánt, bár megérdemli. Legalább a dehonesztáló jelzőket hagyjuk el, akármilyen becstelen eredményekkel működik ez az ember.
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
C
És ma ismét mantrázza a gumiházban lakó a parlamentben a bevándorló áradatot.
Sok menekültről beszélhetünk. Persze onnan 160 km a határ...
 
az általad felsorolt egyének sohasem voltak tagjai a CanadaHun-nak és szerény tudomásunk szerint egyetlen háborús bűnökkel vagy tömeggyilkossággal vádolt tagunk sincs.
Ha te a gyerekednek azt mondod, hogy olyan hülye vagy, hogy ülve nyalhatod az eget, attól ő még nem fogja tudni, hogy miért. (Mitől marhaság, baromság... tényleg kifejtenéd TÉNYEKKEL alátámasztva, hogy mitől) Mindezeket középutasként írom, azaz megpróbálok semelyik oldalra sem túlszaladni, függetlenül attól, hogy a korábbi beírásaimból már kiviláglott, hogy nem értek teljesen egyet a regnáló hatalom tetteivel..

Honnét tudod, ha meg sem próbálod?
Mondjuk azt sem értem, hogy amennyiben szerinted felesleges, akkor egyáltalán miért reagálsz a te álláspontodtól eltérő soraikra? Van belőle mindenütt és nem csupán itt.

Merem remélni, hogy a gyilkos jelzőt az általad felsorolt személyekre értetted és nem bármely tagunkra.

Na ebben tér el a véleményünk, de nagyon.
Attól, hogy valaki nem érti a relativitás elméletet, netán nem fogadja el Darwin elméletét a fajok eredetéről, még nem kell büdös bunkó kategóriába sorolni. Főként, ha eleddig csak olyan érvekkel találkozott, ami alátámasztja az ő elképzeléseit. Szerintem sokkal többet ér, ha rámutatsz az érvelése (már persze, ha van saját érvelése) hibáira, logikai ellentmondásaira, mintsem lehülyézed.
Merthogy ettől még nem győzöd meg, csupán jobb esetben legyint egyet, rosszabb esetben visszahülyéz. amitől nem változik semmi, azaz dehogynem: a nívó.
Ha jól emléxem újságíróskodtál. (Persze lehet keverlek valakivel, akkor elnézést, de sajnos a korlátozott agykapacitásom miatt nem tudom mind a félmillió tagunk fontosabb attribútumait megjegyezni.) Nem hinném, hogy ott ezt a stílust követted, bár tudom, hogy egyes FB berkekben ez a menő, ha rövid és velős (egyszerűbben vulgáris) letolásban részesül egy nem megfelelőt beíró. De mi nem vagyunk a Facebook, úgyhogy nem is szeretnénk meghonosítani ezt a modort nálunk. Ugye nem kell bővebben kifejtenem miért?

Mivel te használtad az "azon a szinten"-t - nem tudom kihagyni: Nem ismered az axiómát? (Az "azon a szinten" lévőkkel ne vitázz, mert lehúznak a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal.)

Mint láthatod ezt is magánemberként írom (és nem moderátorként vastag zölddel, pláne nem pirossal) és mégis azt kell mondjam, dacára annak, hogy nem értek egyet az általad kritizált tag soraival, de veled sem. Miért kellene elfogadja ezt a stílust, a ha az előzőt nem fogadta el (a kifejtő félére utalok, ami esetleg érvelés is volt)?

Újfent kifejezem az értetlenségem, hogy akkor miért reagálsz?
Most már persze nem tehetem/nem tehetjük meg, de, ha a legelején a jelentő gombbal jelzed - és kifejted, hogy egyes sorok miért nem valók a CH-ra, akkor lehet, már rég töröltem/töröltük volna. (Természetesen megfelelő érvelés hatására.)

Ha kisgyerek - okítandó, csak ezt tudom mantrázni...

Tévedsz, nekem sokkal inkább, mert egyrészt figyelembe kell vennem minden beírást, szembe kell állítanom és a CH mérce szerint meg kell ítélnem tartalmi, kulturális és egyéb szempontok alapján is, hogy való-e , maradjon-e, reagáljak-e - ami sokkal nehezebb mint felfortyanni vagy esetleg simán törölni az inkriminált hozzászólást.
Én megértelek, ezt is hangsúlyoztam. Tedd a dolgod, ahogy a pozíciód szempontjából jónak látod. Te azonban nem akartad érteni amit a dolgodat megkönnyítendő írtam neked, és nem is arra válaszoltál, amit írtam. Igény esetén kifejtem, hogy miért nem, bár ha figyelmesen olvasod a szövegem, magad is látod.
De nem is vagy koherens, néhány soron belül egyszerre kérsz számon rajtam valamit, és az ellenkezőjét.
Az adott szövegem egyetlen egységes gondolat volt, nem alkalmas arra, hogy részeket idézz belőle, mert akkor kiemeled a kontextusból. Ugyebár a gondolatmenet lényege, hogy én minden létezhető didaktikai és pedagógiai módszert végigpróbáltam az illetővel, annak ellenére, hogy elsőre is látszott, hogy meddő igyekezet, mert az illető az ami. Teljesen mindegy, hogy adott szövegével egyetértesz-e vagy sem, mert ez nem számít semmit. Mert az illető az, ami, minden lepereg róla - hangsúlyozom, hogy végigpróbáltam vele mindent, azt is, hogy szavanként, betűnként végigelemeztem a szövegeinek egyébként elemzés nélkül is nyilvánvaló tulajdonságjegyeit formailag és tartalmilag. Az adott szövegei nem arra készültek, hogy értelmezendőek legyenek, ennek ellenére ezt én (is) többediziglen megtettem, a kilátástalanság ellenére. Mert én "szeretem" a kilátástalan küszködést. Végső eszközként adtam neki képletesen egy makarenkói pofont. Végső didaktikai-pedagógiai eszközként. Nem hiszed el, de újra mondom, nekem sokkal kellemetlenebb az ügy, mint neked. De tudatosan vállaltam "a keresztet", te meg "Pilátus a krédóban", vagy mosod kezeidet vagy ítéletet hozol és szankciót alkalmazol, de evidenciákat hiába fejtegetsz nekem, főleg mivel azokat már a válaszleveled előtt megválaszoltam neked, és már akkor is túl voltam rajtuk, amikor megfontoltam, hogy az illetőre végső eszközként hogyan és miért úgy reagálok. Én már előre bántam, amit tettem, de utólag se bánom. Helyesen tettem. A te moderátori alapfeladatoddal pedig ez ütközik, tehát két lehetőséged van, vagy a moderátori algoritmust használod és törlöd az egyedi és általam helyesnek tartott módszerű (végső, kényszerű eszköz) hozzászólásomat, vagy a különleges ok miatt disztingválsz (és esetleg az ázsan provokatőrt törlöd) - vagy a harmadik, hogy "mosod kezeidet".
Sajnálom, az általad felém közölt evidenciák nem az általam neked írottakra válaszok, és ezeket a szempontokat én már hároméves koromban alaposan megfontoltam.

Újságíró most is vagyok, és csak olyan helyeken dolgozom, ahol az általam helyesnek vélt módszerek mentén dolgozhatok. Itt se nyúltam még eddig ehhez a végső eszközhöz, amihez most egyedileg igen, kényszerből. Kivettem a moderátor kezéből a marsallbotot, de muszáj volt. De nem azért, mert nem értettem egyet az illető mondataival. Sajnos teljesen mindegy ez a szempont az adott körülmények között.

Szerk.: Ja, és még egy. A jelentő gomb helyes dolog. Nekem nem érdemes ajánlani, mert én sose használtam, sose is fogom. Vállalom az önbíráskodás ódiumát.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
Beka Holt wrote on zsebipicur23's profile.
Ne kérj olyan könyvet aminek a magyar nyelvű kiadásától még nem telt el 6 hónap!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást

Statisztikák

Témák
38,141
Üzenet
4,805,533
Tagok
615,887
Legújabb tagunk
koborfruzsi
Oldal tetejére