Linux

mesehordo

Állandó Tag
Állandó Tag
Szeretném megjegyezni, hogy a vadiúj Linuxok között is van olyan, ami pont régebbi gépekre készülnek...

Ilyen pl a Puppy Linux, vagy éppen az ubuntu egyik változata a Lubuntu... mindkettőt tudom ajánlani, lassabb gépre (PIII) inkább a Puppy ami nyerőbb...(s ha jól tudom magyar fejlesztésű) :)
 

cavarlyman

Állandó Tag
Állandó Tag
Én ubuntu-t használok már jó ideje - stabilan működik. Legutóbb egy szomszéd 1000 éves gépére is ráraktuk, mert nem igazán működött a windows xp már rajta. Láss csodát, az Ubuntu 12.04 tökéletessen fut - igaz egy ideig panaszkodtak, hogy ennek kicsit más a kezelőfelülete, de megszokták :)
 

albyz

Állandó Tag
Állandó Tag
Windows alapokhoz szokott felhasználóknak Ubuntu-t szoktam ajánlani, a legfrissebb (12.04 atm) LTS verziót.
Az LTS-ek 5 év, a nem LTS verziók 9 hónap frissítési periódussal rendelkeznek.
A CD image-t ki kell írni lemezre vagy bootolható USB drive-ot készíteni belőle.
Még ha nem is telepíted fel, a CD-ről bootolt "live" rendszer jó kiindulópont a linux-szal való ismerkedésre (hozzá se nyúl a HDD-hez, a régi rendszered megmarad).
Ezen kívül nagyon hasznos lehet rendszerhibák esetén, mert rendszer helyreállítást vagy adatmentést lehet végezni alóla.
Továbbá, a live rendszer mindig "tiszta", vírusmentes, ami nem mondható el sok Windows alapú rendszerről. A szoftver alapú keyloggerek a netes rendelés vagy online banking során megfigyelhetik a lenyomott billentyűket, ezért ilyesmit csak garantáltan tiszta rendszerből érdemes csinálni.
 

styl

Új tag
én föltettem windows mwlé a telepités sikeresen lefutot de ha linuxrol akarom inditani akkor egyszerüen ujraindul, nem vagyok nagy szaki igy nem tudom mi a gond vele
 

nokyci

Új tag
ACER laptopon a Suse linux alatt nem működik a hdmi kimenet. Lehet ezen segíteni valahogy? Driver letölthető valahonnan? Az ACER oldalán nem találtam.
 

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Irok ide is, csak osszejon az a 20 :)
Nagy linux rajongo vagyok, mindig azt hasznalok a sajat gepemen, a servereken meg ugyis mindenutt az van.
Ha egy-egy ugyfelnel kell valami windows-only software, arra van egy-egy virtualis XPm, amit semmi masra nem hasznalok, igy nem szoktak megfertozodni.

Montrealba koltozom hamarosan, a kozelben valakinek linuxos segitsegre lesz szuksege, szoljon!
 

John Philips

Állandó Tag
Állandó Tag
Hi!

Nekem most az Ubuntu van fent, de kb 12-14 éve használok linuxot. Az első majdnem tökéletes a SUSE volt, még dobozosban is megvettem, főképp a két vastag kézikönyve miatt. Az Ubuntu barátságos és kb 20 perc alatt az üres gépből rendesen működő kolplett redndszer csinál. Pár külön program kell hozzá és tökéletes. Akiknek azonnal kell a sokfélée médiatartalom, ajánlom a Linux MINT rendszert: http://linuxmint.hu/
Sokmindenre használom az Ubuntut,
A média például: Calibre (e-book konvertáló), Transmission torrent, VLC médialejátszó (windows alatt is létezik) RipperX (CD-ból MP3), DeVeDe (videó DVD készítő, konvertáló), Transmageddon (videó átkódoló), stb.
 

markeva

Állandó Tag
Állandó Tag
A Windowsomra annyi vírus, és agresszív kiírthatatlan reklám, települ hogy én már csak a linuxot használom.
 
Oldal tetejére