Mától napi 9 órát dolgoznak a köztisztviselők

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Március 5.

Melitta - 2019 Március 5, 19:25
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Március 1-től lépnek életbe a köztisztviselőkre vonatkozó új szabályok, köztük az, hogy ezután sokaknak a hét minden munkanapján 6 óra 45 perckor kezdődik a munkaidő, napi 9 órát kell dolgozni és ebbe nem számít bele az ebédszünet - írja a Népszava.

  A további megszorítások közé tartozik, hogy a megyei és fővárosi kormányhivatali dolgozóknak már nem jár cafeteria, az alapszabadság 25 napról 20 napra csökken, és már nem a munkában töltött idő, hanem a pozíció határozza meg a további szabadnapok számát.

  Ezután nem fizetik ki számukra a túlórákat sem. Nemcsak a nyugdíjfolyósítónál dolgozóknak, hanem a Magyar Államkincstár valamennyi kormánytisztviselőjének, ügykezelőjének, a minisztériumok és háttérintézményeik, valamint a kormányhivatalok, járási hivatalok dolgozóinak is megváltozik a jogviszonya március 1-től. Mától kormányzati szolgálati jogviszonynak nevezik azt.

  A kormányzati igazgatásról szóló jogszabály úgy lép életbe, hogy a beígért 38 végrehajtási rendeletből mindössze egy, a tavalyi szabadságok megváltásáról szóló készült el. A hivatali vezetők is csak most kapnak tájékoztatást arról, mit is mondjanak a teljesen tanácstalan beosztottaiknak.

  Megvonják az eddigi címeket is, nem lesznek már szakmai tanácsadók, főtanácsadók, közigazgatási tanácsadók.

  upload_2019-3-5_13-25-43.jpeg
   
  Vilus kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Március 5.

  1. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Volt már ilyen, de a szabadelvűség hatására először csak, minden második szombati műszak szűnt meg, aztán később mindegyik szabad szombat lett. Most, hogy kezd a liberalista állam illiberálissá válni, (talán) vissza áll a XX. századi rend.
   Én híve vagyok a fejlődésnek, de miért éppen vissza? szépséges.jpg
   setni és sidavoq kedveli ezt.
  2. Kovács Szanda
   Kovács Szanda
   Japánban vannak munkahelyek, ahol bent lehet aludni, így nem veszítenek időt a munkába járással a dolgozók. Majd lassan ez lesz itt is.
   CasaLoma és setni kedveli ezt.
  3. pi20000101
   pi20000101
   Családok Éve 2019.
   CasaLoma és setni kedveli ezt.
  4. Verbovszki Sándor
   Verbovszki Sándor
   Ennek nagyon kevés a valószínűsége.
   Merthogy abból kell kiindulnunk, hogy a nyugati félteke Greenwich körüli érájában a vallási-kulturális-gazdasági alapok eredendően kettő igen stabil pilléren nyugszanak.
   Az egyik az
   • Ó testamentum,
   a másik az
   • Új testamentum.
   Abból kiindulva, hogy mindkettő követői évezredes harc árán vívta ki a Sabbat és az Isten napján történő munka végzésének az ő tiltását, akkor az nehezen elképzelhető, hogy ebben a dologban, mármint a munkaszünet szentsége érdekében ne egyesítené erejüket és a kb. 2 milliárd 214 millió hívő és ne lépne fel ez ellen.

   Nahát. cicus mosoly.jpg
  5. CasaLoma
   CasaLoma
   Aha! A férjek meg majd bejárnak a hivatalba az asszonyhoz ebédszünetben, mert hát azt az 5 gyereket valahogy nekik is össze kell hozni, skype-on meg az azért még nem megoldható. :D

   u.i. a köztisztviselők biztos felmentést kapnak a kötelező népszaporulat teljesítése alól.
   setni kedveli ezt.
  6. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Olyan beosztásban dolgoztam, hogy reggel 5.30-kor ott kellett már ülnöm a gép mellett, s le kellett vennem az MTI híreket. A bölcsőde pedig csak 6 órakor nyitott. Így volt rá eset, nem is egyszer, de többször, hogy fizetett nyugdíjas óvónő ébresztette, öltöztette, vitte a bölcsődébe (1 éves korától bölcsődés volt) a lányomat. Az esti hazavitel is sokszor problémás volt, ha éppen a fiam el tudta hozni, akkor szerencsénk volt, ha én, akkor még nagyobb szerencsénk, de sokszor így is segítségre szorultam. Aztán rohantam haza, este 6-ra legalább otthon legyek, némi játék, vacsora, fürdés és mese... S, amikor elaludt, akkor én az íróasztalomhoz ültem és készítettem a honor-elszámolást. Bitang egy időszaka volt ez az életemnek. Soha nem felejtem el, ma már többször elgondolkozom, honnan volt erőm, mosolyra, mesére, diavetítésre, közös főzésre? Megtettem. Tény, hogy ma már csodálkozom akkori ügyességemen...
   Ha nem is ilyen szép, de ilyen ügyes biztos, hogy voltam. Ezzel viszont nem voltam és nem is vagyok egyedül!

   [​IMG]
   setni kedveli ezt.
  7. shenmen
  8. MagyarCan
   MagyarCan
   Egyébként, jelenleg ott tartunk, hogy akik az első leépítési körben nem kerültek az utcára, azok most újra feszengenek, mert új munkaszerződést akarnak velük aláíratni - ennek egyik sarokpontja, hogy próbaidővel maradhatnak (az is, akinek pl.22 éves munkaviszonya volt eddig).

   A fanyalgóknak: próbáljanak ők új egzisztenicát felépíteni a nulla alattról...
   setni kedveli ezt.
  9. setni
   setni
   Teljesen új országot akarnak teremteni csak..az alapok azok régiek. Így ami elkészül addig lesz működőképes amíg a vezetés áradozik róla. ,

Megosztás