Mennyi gyereket a mai világba?

AloeViki

Állandó Tag
Állandó Tag
Én világ életemben arra készültem, hogy 3 gyerekem legyen, mert szerintem is ez az ideális. Mi is hárman vagyunk testvérek. Ehhez képest lassan 33 vagyok, és még nincs egy sem. Nem is bánom, mert először egy ideális kapcsolatban gondolkodom.
Jövőre tervezem a babát, bár egyre inkább azt érzem, hogy nem biztos, hogy lesz 3, de kettő mindenképpen. Mint ahogy előttem írták, így ideális társ lesz felnőttkorában, nem lesznek önzőek.
 

adanvika

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekünk 3 gyönyörű gyerekünk van. Már az esküvő elött így terveztük. S azóta sem bánjuk. A jólét szerintünk nem pótolhatja azt a szeretetet, amit tőlük kapunk,, és nekik adunk.Mindenkinek csak ajánlani tudjuk, legyen nagycsaládos!
 

haztrew

Állandó Tag
Állandó Tag
ha a társadalmi gondolkodásmód gyökeresen megváltozik, akkor gyereket nemzenék szívesen, de ebbe a mocsokba, ugyanmár...pff
 

szaboen

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi is 3 gyerkőcöt terveztünk, eddig kettőnél tartunk. Viszont a nagyszülők messze élnek, a férjem minden nap sokáig dolgozik, egyelőre ennyi bőven elég egy napra. Mindenki kezdje az elsővel, aztán célszerű folytatni a másodikkal, mert szerintem is jó, ha van testvér, aztán meg dönthet a folytatásról. :)
 

Ajoci

Állandó Tag
Állandó Tag
Üdvözlet mindenkinek!
Örömmel olvasom a hozzászólásokat, mert úgy látom van még remény, talpra áll ez a nemzet, nem sikerült még teljesen liberalizálni bennünket, és sokan használják még józan eszüket.

Azt tudom tanácsolni mindenkinek, ne féljen a nagy családtól, mert a gyereknek mindent meg tud adni amire szüksége van, ha szeretetet, időt és követendő példát tud neki adni, a többi, az anyagi dolgok múlandóak.
Mivel én egyke voltam tudom milyen rossz az és ezért legalább két gyereket akartam, hogy soha ne legyenek magányosak. Különben nem minden egyke önző, velem például épp ellenkezőleg az volt a gond, hogy mindenemet szétosztogattam, volt is sok barátom, de mikor vége volt a játéknak egyedül maradtam, és ötven év után is azt mondom a testvért nem pótolja semmi.
Nekem három gyermekem van és most már azt sajnálom, hogy nincs több. Sajnos felültem a hazugságnak, hogy kevesebb gyereknek majd többet tudok nyújtani ... nos ez nem igaz.
Sokáig, 10 évig csak két fiam volt, boldogok voltunk, de hiányzott valami, erre csak akkor jöttem rá amikor a kislányom is megszületett, mert minden melegebb otthonosabb lett, akinek van leánygyermeke, érti mire gondolok, akinek még nincs annak csak azt kívánom legyen benne része.
Hogy ne szaporítsam a szót az a véleményem négy gyerek az ideális két fiú és két lány,
 

Ajoci

Állandó Tag
Állandó Tag
ha a társadalmi gondolkodásmód gyökeresen megváltozik, akkor gyereket nemzenék szívesen, de ebbe a mocsokba, ugyanmár...pff
A gondolkodásmód akkor fog megváltozni amikor rájövűnk, hogy a világ szép, csak nekünk nem azt az arcát mutatják.
Ha a saját környezetünkben rend van és szeretet, nem kell a tv-t nézni, mert a legtöbb mocsok ott szivárog be az otthonokba...

"Mindenik embernek a lelkében dal van,
És a saját lelkét hallja minden dalban
És akinek szép a lelkében az ének,
Az hallja a mások énekét is szépnek"
Babits Mihály
 

Saint612

Állandó Tag
Állandó Tag
A nagycsalád az jó, Nekem is 3 gyermekem van.
Csak ne a tanári fizetésemből kellene eltartani Őket. :S
...illetve ne lenne ilyen nehéz beosztani!
 

iluska72

Állandó Tag
Állandó Tag
Gyermekvállalás

Ha arra vártam volna, hogy elég érett legyek, türelmes és bölcs, hogy az egyéb feltételek is mind adottak legyenek a gyermekvállaláshoz, azt hiszem sosem szültem volna. De mivel "véletlenül" egy májusi éjszakán megfogant első gyermekem, nem volt mit tenni. A nehézségek megtapasztalása után biztos voltam benne, hogy Bence egyke marad. De annyira akart egy kistesót, hogy - kérj és adatik! - lett egy öcsije.
És hálát adok értük, bár tudom, hogy nem magamnak szültem őket, hanem életet ajándékoztam nekik.

A minap shoppingoltunk párom tini lányával, aki 14 éve minden bölcsességével egyszer csak megszólalt, hogy ő már ugyan nem akar gyereket, mert minden pénzét rá kellene költeni. Mi maradna önmagára?
Húúúúha! - gondoltam.
 

gigi63

Állandó Tag
Állandó Tag
Akik agyagilag megengedhetik maguknak azoknak ideális a 2-3 gyerek, azonban a legtöbb családnak a mai gazdasági helyzetben 1 gyerek felnevelése is nagy erőfeszítést igényel véleményem szerint
 

Boncsika

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha nem dolgoznék reggeltől estig, és otthaon lehetnék biztos, hogy még két gyerek mellett vállalnék még kettőt. De így nem lehet, így is alig töltök velük egy kevés időt.
 

Zazi76

Állandó Tag
Állandó Tag
Csodálatos dolog egy nagy család, de a mai világban szerintem mindenképpen csak annyit gyermeket szabad válllani amennyit jólétben fel tudunk nevelni. Rossz érzés mikor valamit nem tudsz megadni neki és nélkülöznie kell.
 
Oldal tetejére