Hírek NEM ADJUK FEL

Amikor tavaly nyáron elköszönt a kanadaiaktól az katolikus Palkovits Valér torontói főkonzul, senki sem gondolta, hogy ekkora gond lesz az utódjának beiktatásával.

Torontóban szükség van egy dinamikus főkonzulra.

A metropolisz környékén 130 ezer magyar származású kanadait tartanak nyilván, és magyar ajkú bevándorlók ma is érkeznek Romániából, Ukrajnából és Szerbiából, nem is beszélve azokról, akik a roma menekülthullámmal érkeztek egy évtizede. Kanada menedékjogot adott Kertész Ákos írónak, és Torontóban él Mohácsi Viktória egykori magyar EP-képviselő is.

A kormány forintmilliárdokat költ torontói ingatlanokra. Néhány éve új Magyar Ház épült, és tavaly novemberben, a missziós központ részeként, református templomot avatott Balog Zoltán püspök és Novák Katalin köztársasági elnök.
Lesz ott munka bőven, nem fog unatkozni az új főkonzul. A kormány megfelelő jelöltet is talált a posztra, aki nem más, mint a Jobbikból 2020-ban kilépett volt országgyűlési képviselő, Bencsik János.

És ekkor történt meg az, amire senki sem számított. Bencsik nem kapott beutazó vízumot Kanadába, pedig már tavaly el kellett volna foglalnia állomáshelyét. Azt rebesgetik, hogy jobbikos múltja a probléma, és most Igaz Máté Árpád, a fiatal erdélyi származású ügyvivő vezeti a Főkonzulátust. Az Orbán-kormány eddig nem vonta vissza Bencsik megbízatását, még reménykednek abban, hogy meg lehet oldani a „problémát”.

Nem alaptalanul. Nemrég Dúró Dóra egy delegációval sikeresen besurrant Kanadába. Vancouverben vett részt az EBESZ plenáris ülésén, és ott július 4-én Ukrajna-ellenes beszédet is mondott!

Lám-lám, nem lehetetlen dolog ez. Mégiscsak be lehet csempészni volt jobbikosokat Kanadába! Mint ahogyan Orbán Viktor is mondta: „Nem adjuk fel nagy céljainkat!”

Lázár György

1690547723700.png
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sz.V.Anikó wrote on DeeYoo's profile.
Üdv! Először is nagyon köszönöm én is a szuper fordításokat!
Lenne egy kérésem: nem találom a Daemonica sorozat 3.könyvét. Fel tudnád tenni ha meg van magyarul? Köszönöm szépen!
sorcier wrote on Wikkike.'s profile.
szia,ha ezt talàltad meg tölem,akkor jo helyen jàrsz. :)
A bak latin neve capricorn.

Kötés, horgolás 2018. november 13-tól

Wildcath wrote on VikiCs99's profile.
:dr_33:
Sziasztok! Karácsonyi dramatizált mesét keresek, 6-7 szereplővel. Óvodásoknak adnánk elő! Előre is köszönöm a segítséget! :)
napsugar641 wrote on mejutka's profile.
:)

Statisztikák

Témák
37,948
Üzenet
4,753,457
Tagok
612,679
Legújabb tagunk
princi26
Oldal tetejére