Hírek Nem biztos, hogy kifizetik az ötöslottó főnyereményét a nyertesnek

Ahogy arról az atv.hu is beszámolt, új milliárdosa lett Magyarországnak, ugyanis valaki elvitte az ötöslottó főnyereményét, ami egyébként minden idők legnagyobb lottónyereménye volt hazánkban. Arról is írtunk, hogy a Szerencsjáték Zrt. egy közleményt adott ki, melyben részletezték, hogy mi a teendője a szerencsés nyertesnek. Azonban nem biztos, hogy végül ki lesz fizetve a hatalmas összeg.


A Szerencsejáték Zrt. külön telefonszámot tart fenn a nagy összegű lottónyertesek jelentkezéséhez, az úgynevezett nagynyertes vonalat. A nyertesnek ezen a vonalon kell jelentkeznie sorsolás napjától számított 90 napon belül. Azonban ha nem jelentkezik, bukni fogja a pénzt - írja a Telex.
A portál szerint a nagynyertes vonal már a sorsolástól kezdve várja a nyertes hívását. Az azonosítási folyamat úgy néz ki, hogy az első telefonbeszélgetés során meggyőződnek arról, hogy a vonal túlsó végén valóban a nyertes van. Az azonosítást a játékszelvényen lévő információk segítik, ezeken ugyanis számos olyan adat található, amit csak a szelvény birtokosa ismerhet, így simán tud válaszolni például arra a kérdésre, hogy hol és mikor játszotta meg a szelvényt, vagy hogy hány mezővel játszott. De olyan kérdéseket is feltehetnek, hogy mi volt a harmadik mező harmadik száma.

A nyeremény felvételéhez egy személyes találkozóra is szükség van, ennek egyeztetésére pedig csak a "tesztkérdésekre" adott helyes válaszok után kerülhet sor. A találkozón első lépésként – a játékszelvényen található biztonsági azonosító kód ellenőrzése céljából – elkérik a szelvényét, és átfuttatják azt egy terminálon éppúgy, ahogyan a lottózós ellenőrizné. Ezután rögzítik a nyertes személyes adatait. A nyereményt banki átutalással fizetik ki minden esetben, magyarországi lakossági forint folyószámlára.

Ha a nyertes nem jelentkezik 90 napon belül, akkor a főnyeremény, a 6,5 milliárd forint bekerül az úgynevezett át nem vett nyeremények közé. Ezeket jellemzően különsorsolások formájában meghirdetett nyereményekre fordítja a Szerencsejáték Zrt. vagy az egyes játékok nyereményalapja kerül kiegészítésre. A cég korábbi tájékoztatása szerint az elmúlt 20 évben legalább 8 olyan nagynyertes volt, akik a jelentkezés elmulasztása miatt összesen 4,3 milliárd forintot hagytak a kasszában.
  • 2000-ben 214 millió 380 238 forintot
  • 2007-ben 429 millió 213 160 forintot
  • 2014-ben 200 millió 230 690 forintot
  • 2017-ben 1 milliárd 428 millió 694 065 forintot
  • 2019-ben 245 millió 608 370 forintot
  • 2020-ban 79 millió 131 885 forintot
  • 2022-ben 148 millió 994 445 forintot nem vittek el.
Az ötös lottó történetében közel 3500 sorsolás volt mostanáig. A fődíj összege 1959-ben lépte át az egymillió forintot, 1992-ben a 100 milliót és 1999-ben az egymilliárdos határt.
A nyertes anonimitását a cég megőrzi.
1708863404566.jpeg
 
Érdekesnek találom a tartalmat
De értelmetlennek a harsány címet "
Nem biztos, hogy kifizetik az ötöslottó főnyereményét a nyertesnek"
Persze hogy csak akkor ha Ő az igazolt nyertes.
Sajna ma ez a trend, sok esetben magának a cikk írónak sincs halvány fogalma arról amit a cikkben vagy akár a videóban mond, bemutat, de kitalál egy kattintás vadász címet. Nincs idő vagy akarat egy szakértő megkérdezésére, hisz hírverésnyi van. :(
 
Sajna ma ez a trend, sok esetben magának a cikk írónak sincs halvány fogalma arról amit a cikkben vagy akár a videóban mond, bemutat, de kitalál egy kattintás vadász címet. Nincs idő vagy akarat egy szakértő megkérdezésére, hisz hírverésnyi van. :(
Mint volt az esti hírlap bulvárlap rikkancs címei
Lehetett kiabálni de benne semmi se volt.
Hazudik a szalagcím ott van fent(milyen bűnügyekben várható kegyelem)
De ezen pont olvastam egy érdekest:Az USA előbb vagy utóbb el kell ismerje a Kínai kormányt
1708881893769.png
 
Utoljára módosítva:
Ha már Esti hírlap kép...Ismeritek a vonatkozó történetet???
A rikkancs árulja a friss Esti hírlapot: Ezt kiabálja: - Óriási átverés!!! 309 áldozat!!!
Egy férfi megveszi az egyik példányt. Átlapozza és csalódottan kiáltja a rikkancsnak:
- De hiszen nincs is benne semmi botrányos átverés!
Mire a rikkancs tovább árul, kiabálja:
- Óriási átverés!!! 310 áldozat!!!
:)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok!Mercedes Ron: A mi hibánk című könyvét keresnem magyarul epub-ban?Valakinek meglenne esetleg?
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,141
Üzenet
4,804,896
Tagok
615,863
Legújabb tagunk
Batteriestaz
Oldal tetejére