Pukli István válaszlevele a KLIK migráns tanulók számlálására utasító levelére

Tisztelt Igazgató Úr!
A feladat igen nagy kihívás elé állít. Zavarba ejtő a migráns kifejezés, amelyre semmilyen magyarázat nem szerepel az utasításban.

Milyen térbeli kritériumai vannak a migráns kifejezésnek? Az Európából (pl. Svédországból, Ukrajnából származó ruszin, orosz) Magyarországra települő tanuló migráns-e, vagy az osztályomba járó kínai kislány, aki tízéves kora óta él Magyarországon? Vagy csak az, aki a háború sújtotta Szíriából, Afganisztánból, Líbiából menekül?

Milyen időbeli kritériumai vannak? Meg kell-e vizsgálni a felmenőket? Értem ezalatt, hogy az az arab kislány, aki Magyarországon született már, édesapja itt házasodott meg, migráns-e? Nem feltételezem, hogy a dédszülőkig vissza kellene vezetnem a tanulóim családfáját, már csak azért sem, mert annak igen rossz asszociációi lehetnének, ám Ön nem nyújtott segítséget ebben sem.

Neadjisten migránsnak számít-e az a tanuló, aki Erdélyből, Délvidékről vagy Kárpátaljáról betelepülő magyar? Ha tágabb értelemben nézzük, a honfoglaláskor a Kárpát-medencébe érkező magyarok is migránsok. Ebben az értelemben jelenleg 576 migráns jár az iskolába.

Mindezek mellett fölmerül bennem a kérdés: milyen céllal kérik be tőlünk az adatokat? Reményeim szerint segíteni szeretnének a tanulókon, viszont ez az utasítás erre vonatkozóan nem tartalmaz semmiféle leírást.
Az elmúlt három esztendőben a konfliktusforrások egyik legfőbb oka az információ hiánya volt: nem tájékoztattak a miértekről, csak rövid határidővel kiadták a számomra értelmetlennek tűnő feladatokat (azokat, amelyeket a KLIK központjától kaptak). Ezek szerint nem reménykedhetek változásban, a megígért menedzserszemléletben?

A fenti kérdések tisztázásáig, a feladat pontosításáig, elsősorban a migráns szó definíciójának megadásáig a feladatot nem tudom teljesíteni.
Mielőbbi szíves válaszában bízva:

Pukli István
intézményvezető, Budapest XIV. Kerületi Teleki Blanka Gimnázium

A KLIK adatkérő levele itt olvasható

pukli.jpg
 
ezért szeretek idejárni de valóban, identitástudatom megerősödése, csak ajánlott kategóriába sorolom,
féltő szeretettel jegyezném meg ,hogy a magyarok nem bírálnak országokat népeket ,nem utasítgatnak
nem nácizunk nem liberálnácizunk és megjegyezném ez a viselkedés többet ártott már a zsidóságnak (nép)
mint bármi más ez nem csak itt minden országban a legkárosabb folyamat..
 
Pár évvel ezelőtt a Terézvárosi Búcsun csináltam ezt a képet. A Fasori Kicsinyek Óvodája lépett fel.
Az ázsiai kislány szépen énekelt magyarul. Ha nem viszik haza a szülei magyar lessz belőle. Minek a megkülönböztetés.
A kínaiak banánnak nevezik itt születet gyermekeiket, mert szerintük kívül sárgák de belűl már fehérek.

image.jpeg
 
De ott legalább pontosan meghatározták, hogy kit kell zsidónak tekinteni. Ezek viszont még ahhoz is hülyék.
Jaj ne írj már ilyeneket!
Mert hülyének fogom magam érezni (amolyan hülyének hülye a választása alapon).

Tündér Melitta,

OFF: igen sokra tartom igyekezetedet, hogy magyarországi hírekről tudósítasz, mert sok esemény elkerüli a figyelmemet. De én elsősorban KANADAI hírek miatt kereslek fel Titeket. Jó, hogy csak elszórtan vannak kanadai hírek is, de hetente azért egy darab nem ártana. Vagy nem?

ON: Amúgy a KLIK mintha megszűnt volna, nem?
A KLIK nem szűnt meg. Ellenkezőleg, osztódással szaporodik valamilyen sakktáblát látott ember kitalálta, hogy 64 részre oszlik...
 
Láttad már azt a magot, amiből kikel egy mammutfenyő? Irtó picike. De a világ legnagyobb fája lesz belőle.

Na most hogy költőien szóljak: gonosz magból gonosz fa nő ki, mely gonosz termést hoz majd...

Én még éltem gyerekként a Kádár-rendszerben. És ott biza volt hogy a tanároknak listát kellett készíteni a vallásos gyerekekről. Pedig az a rendszer nem is volt kifejezetten fasiszta, sőt „kommunisának” is egy kifejezetten enyhe rendszer volt, „a legvidámabb barakk”. És én nem voltam gyerekként se vallásos, sőt, kifejezetten utáltam a vallást már akkor is. Az osztálytársaimat meg pláne... De ENNEK ELLENÉRE, amikor megtudtam hogy miféle listát kell készíteni a tanároknak, nagyon nem tetszett a dolog! GYERMEK LÉTEMRE! És mélyen csalódtam bennük. Mert ha egy pap készít ilyen listát, azon nem csodálkozom - nyilvánvaló, neki muszáj ügyelni ilyesmire. És különben se tartottam jó embereknek a papokat, inkvizítorok utódaitól minden kitelik... DE EGY VILÁGI ÁLLAMBAN?! És GYEREKEKRŐL?!

Szóval már gyermekként is így gondolkodtam, alsó tagozatos kisiskolásként! Attól a pillanattól kezdve soha a büdös életben nem tudtam megbízni már EGYETLEN tanáromban se! Mert hátha az is egy rohadt besúgó...

És ismétlem, annak ellenére hogy vallásellenes voltam magam is, és még az osztálytársaimat se szerettem. Úgy látszik már akkor se az volt a számomra a legfontosabb hogy vallásELLENES vagyok, hanem a SZEKULARIZMUS...

Na és most tök ugyanez kezdődik pepitában, attól félek. Megint a tanárok, a gyerekek ellen kell kémkedjenek, sérül a gyerekek egyenlő elbírálása, és megint központi utasításra. Ráadásul ennek is van vallási oldala, mert akiket a Központ „migránsként” tekint, jóeséllyel nem keresztények. És még a szememben ez rosszabb is mint a gyermekkoromban volt, mert ott azért valahol mégis az ateizmus érdekében történt a kémkedés, de most ahogy a kormány áll a dolgokhoz, tuti nem arra megy ki a játék hogy a vallástalanok jussanak előnyhöz, hanem valami keresztény irányzat. Már ez is csak jobbik esetben, mert rosszabbik esetben jön az hogy függetlenül a vallástól, ki az aki „igazán” magyar, hány generáció óta magyar, honnan jöttek a szülei, hány százalék „magyar vér” van benne... Kinézek olyan jóindulatú javaslatot is hogy aki muszlimnak számít, az köteles legyen mondjuk vörös félholdat viselni a ruhájára varrva, hogy messziről megismerhető legyen, s így elmenekülhessenek a közeléből, hiszen lehet hogy épp felrobbantani akarja magát... ISMERŐS MÓDSZER?!

Aztán olyan is lehet hogy megtiltják a vegyes házasságokat, hogy be ne szennyezzék a „magyar vért”, meg mert hátha akkor a gyerek muszlimmá nevelődik... Minden lehetséges, pláne ettől a kormánytól, és az emberi aljasságnak nincs határa.

Ebből nem kérek, inkább robbantsanak fel. Az egy dolog hogy ne engedjünk be sok gyanús elemet az országba, de nem óhajtok olyan légkörben élni ami a szememben egy átszínezett fasiszta hangulat, ahol állandóan gyanakodnom kell ki a spicli, pláne, ha az a gyerekekre is spicliskedik!

Ha már ilyen szép hasonlattal tiszteltél meg. :) Ott, ahol csak egy kis bokor van, nem kell mamutfenyőt látni.
Ez esetben szó nincs semmiféle listáról. Újra elolvastam az adatkérő levelet, ebben csak arról van szó, hogy számszerűleg kérik, hány migráns tanuló van. Név, minden nélkül. Valamint sem a vallásukról nem kérnek adatot, de még arról se, hogy honnan származnak. Mert ugye migráns lehet valaki bármilyen nemzetiségű. Pontosan Pukli István, aki feszegeti ezt - gondolom, hogy válasz esetén legyen miért ajvékolnia. Sajnálom, de beleestél a csapdába.
Meg kéne már mondani Puklinak, hogy mire kell a számolás, mert így súlyosbodik az üldözési mániája...
 
Különböző okok miatt nem írtam már hosszú ideje a CH-ra (nem is fogok gyakran már, attól tartok...), de ezen a híren annyira ledöbbentem, hogy KIVÉTELESEN előkapartam a jelszavamat valahonnan, és újra bejelentkeztem.

Arról van szó ugyanis, hogy tudja azt rólam jól Melitta, meg mindenki erre, hogy nem nagyon vagyok oda a „migránsokért” (menekültekért, bevándorlókért, etc). Na de azért ami túlzás az túlzás! Az egy dolog, hogy ne engedjünk be mindenkit ellenőrizetlenül, ezokból helyeslem a kerítést. Ezt sosem titkoltam. Az azonban egy egészen más dolog, hogy HA MÁR valaki bejutott, mindegy hogyan, és az ügye annyira előrehaladt (azaz, „befogadást nyert”, még ha ideiglenesen is) hogy iskolába járhat, mely utóbbi tényből az is következik értelemszerűen, hogy GYEREK MÉG a szerencsétlen, akkor annak abszolút illik megadni minden olyan lehetőséget, mint a színmagyar gyerekeknek!

Márpedig, ez a szememben megengedhetetlenné teszi az efféle belistázásokat. Ez a szememben ráadásul kifejezetten fasisztoid jellegű, arra emlékeztet amikor a zsidókat kellett itt-ott számon tartani. Annak meg ugye tudjuk, mi lett a vége...

Arról már nem is beszélek hogy ez az egész úgy ahogy van át sincs gondolva, mert nincs definiálva a „migráns” szó. Saccperkábé, a Kárpát-medencében mindenki migráns, és nem is amiatt mert a magyarok is úgy jöttek ide be kb ezer éve mint „megélhetési bevándorlók”, hanem amiatt mert akik itt élnek mind "Homo Sapiens"-ek, holott eredetileg itt is Neander-völgyiek éltek, akiket a Homók akkor amikor bejöttek, KIIRTOTTAK. Jelenleg tehát itt mindenki a legrosszabbfajta migráns, aki csak ember, kivétel nélkül.

Na de ez mellékes, mert a lényeg az hogy az iskolavezetőket undok SPICLISKEDÉSRE akarják rávenni, ráadásul GYEREKEK ELLEN. Hát azért ajóistenit, legalább a GYEREKEKET ne zrikálják!!!!!

Pfuuu... Pedig tudjátok hogy alapvetően „migránsellenes” vagyok. Vagy legalábbis „iszlámellenes”. Mert a migránsokkal úgy általában nincs nekem semmi bajom (a kifejezetten „megélhetési” bevándorlókkal se), csak a szekularizációt féltem az iszlámtól... Na de ami sok az sok!

Ha már én is felháborodok, akkor ott aztán tényleg rohadtul nagy a baj. A „kedves” magyar kormány, ezzel, úgy érzem, átlépett egy olyan határt, amit végképp nem lett volna szabad. És erre épp én vagyok a bizonyíték. Mert ismétlem, ha már én is felháborodok... No nem mintha általában kormánypárti lennék, mert azt cseppet se. De migránsügyben eddig jobbára egy véleményen voltam velük.

Na ez most totál megváltozott. Mert egy dolog a kerítés (az van az USA-ban is és már több európai országban is...), és egy egészen más az iskolában a gyerekek diszkriminációja, meg az, hogy a tanárokból, iskolavezetőkből besúgókat akarnak képezni!

Azért ez már köpedelem, na. Jó-jó hogy védeni kell az országot, de ennyire átesni a ló túloldalára...!

Ezzel én semmiféle véleményazonosságot nem vállalok!

(Az meg a hab a tortán, hogy a kormány újra bebizonyította a pancserságát, dilettantizmusát. Ha egy „migráns” gyerek iskolába jár, azért teszi, s azért épp oda jár, mert egy Hivatal oda küldte. Miért nem attól az odaküldő Hivataltól kérik az adatszolgáltatást, miért az iskolától?! IDIÓTÁK.)
Több mint 10000 éve az már nem migráns él a hon területén a magyar törzsek....
 
eccer volt holnemvolt volt egy nagyobb canadai (inkabb torontoi ) osszejaros tarsasag a 2000-es evek elejen es
szuletett egy canadahun a canadai magyaroknak . kesobb mar idetevedt sok-sok magyar is
adtak -vettek a hireket a helyiek sohasem voltak fontosak max. ami erdekes es vitathato
igy hozott kezdetben mindenki ki mi mit latott innet-onnet az otthoni mediabol
azota is canada -hun tehat a fo vonal a canadainak a magyarokrol
itt irtunk magyarul kinek mikent es hogyan sikerult
soha senkinek nem jutott eszebe azt kritizalni csak amiota a magyarok is idetevedtek

MA is sokan kuldenek at hireket , hogy nem tetszik par embernek.....
Egyenlore az olvasottsag a mervado. A Mo-i hirek igen szurtek otthon es amirol nagyokat hallgatnak azt erdemes megbeszelnunk.
A canadai hireken elunk nap mint nap ,es nem hiszem hogy az otthoniakat
az itteni belpolitika azt erdekli nagyobb melysegben.
Mint ahogy itt sem erdekli sok magyart az otthoni belpolitika ha igen ,felkeresi a sok sok weboldalt ami max tajekozodast ad.
Sok kormanyparti rajongohoz itt csak a demagok part szlogen jut el,szavazz rank, gyere szavazni ,de ha felkene sorolni az Orban kormany minisztereit bajba lennenek. Ha megkerdeznek ki az a Rogan vagy miert lett a vilag elott g.c.nek hiva a miniszter elnok fogalma se lenne.
Nem azert mert alul iskolazott hanem mert az itteni elettel van elfogalalva es nem az otthonival.
 
Csaljátok vissza Pittit meg Csöcsikét, van egy butykos pálinkám, amit felajánlok! Csukjátok magatokra az ajtót, vágjatok ki minden magyar IP címet, és csináljatok ihajlacsuhaj forgalmú oldalt nélkülünk.
Se neked se masnak nincs joga kritizalni egy tagukat se legyen az regi vagy uj.
Az oldal megjelenese minden honapban borotvaelen tancol nincs miert ihaj csuhajt csinalni.
 
Se neked se masnak nincs joga kritizalni egy tagukat se legyen az regi vagy uj.
Az oldal megjelenese minden honapban borotvaelen tancol nincs miert ihaj csuhajt csinalni.

Csaljátok vissza Pittit meg Csöcsikét, van egy butykos pálinkám, amit felajánlok! Csukjátok magatokra az ajtót, vágjatok ki minden magyar IP címet, és csináljatok ihajlacsuhaj forgalmú oldalt nélkülünk.

Nem értem, erre miért azt reagáltad, amit!
 
Ehhez képest csupa magyar weboldalról hozod a híreket. (Akkor mégse hallgatnak annyira róluk.) ;)
Gondolom, pl. az olimpiai aranyéremtől nem nőne az olvasottság...

Jo lenne ha informalnad magad jobban, tobb ironk van akitol kapjuk a hireket, mivel penzt nem tudunk fizetni igy tobb helyen is megjelentetik irasaikat.

A Canadahunt felepiteset mukodeset se kelloen ismered de a kritikad az van.
Olimpiarol itt szamolunk be.

http://canadahun.com/forums/sport.151/
 
Jo lenne ha informalnad magad jobban, tobb ironk van akitol kapjuk a hireket, mivel penzt nem tudunk fizetni igy tobb helyen is megjelentetik irasaikat.

A Canadahunt felepiteset mukodeset se kelloen ismered de a kritikad az van.
Olimpiarol itt szamolunk be.

http://canadahun.com/forums/sport.151/

Ez nem változtat azon, hogy a többségét megtalálom egy csomó magyar portálon, igen olvasottakon is. Akkor mi van elhallgatva?
Olimpia nem a főoldali hírek közt van, ugye? ;)
 
Nem fogom elmagyarazi neked , hogy mukodik a media, sem azt hogy az Olimpia tobb topicnyi infot ad naponta amit egy hirek sectioba nem lehet megoldani ahol napi 1-2 hireket osztunk meg. Kritikad privibe folytathatod.
 
Több mint 10000 éve az már nem migráns él a hon területén a magyar törzsek....
Ez a 10 ezer elütés, vagy komolyan azt hiszed, hogy tízezer éves a magyarság, ráadásul mind e tízezret a Kárpát-medencében töltötte?!

Ha elütés, akkor ezret akartál írni gondolom. Ezesetben ezer évvel ezelőtt voltak a magyarok megélhetési migráncsok, amidőn behatoltak a Kárpát-medencébe. (vagy jobb esetben menekültek. Rémlik hogy úgy tanultam, elüldözték őket Etelközből holmi erősebb népek. Ettől azonban még cseppet se viselkedtek barátságosan az itteni őslakosokkal... Mindig azzal jöttök hogy a csúnya USA kiirtotta az Indi Yanokat, holott saját szememmel is láttam indiánokat, ellenben avarokból egy se maradt, hála a kedves beözönlő magyar migráncsoknak...)

Ha azonban nem elütés és tényleg 10 ezret akartál írni, akkor álomvilágban élsz. Tízezer éve még asszem az egyiptomi piramisok se álltak, Európában meg még nemhogy magyarok nem laktak, de az indoeurópaiak ősei se érkeztek ide. Homo Sapiens az már volt, de nem indoeurópaiak, hanem azok, akiknek a maradványai jelenleg a baszkok (euskarák), az ibériai félszigeten, és néhány maradványnép a Kaukázusban.

Ezidőtájt a magyarok nemhogy a Kárpát-medencébe nem érkeztek még meg, de talán még az Ural-hegységbe se.
 
Ez a 10 ezer elütés, vagy komolyan azt hiszed, hogy tízezer éves a magyarság, ráadásul mind e tízezret a Kárpát-medencében töltötte?!

Ha elütés, akkor ezret akartál írni gondolom. Ezesetben ezer évvel ezelőtt voltak a magyarok megélhetési migráncsok, amidőn behatoltak a Kárpát-medencébe. (vagy jobb esetben menekültek. Rémlik hogy úgy tanultam, elüldözték őket Etelközből holmi erősebb népek. Ettől azonban még cseppet se viselkedtek barátságosan az itteni őslakosokkal... Mindig azzal jöttök hogy a csúnya USA kiirtotta az Indi Yanokat, holott saját szememmel is láttam indiánokat, ellenben avarokból egy se maradt, hála a kedves beözönlő magyar migráncsoknak...)

Ha azonban nem elütés és tényleg 10 ezret akartál írni, akkor álomvilágban élsz. Tízezer éve még asszem az egyiptomi piramisok se álltak, Európában meg még nemhogy magyarok nem laktak, de az indoeurópaiak ősei se érkeztek ide. Homo Sapiens az már volt, de nem indoeurópaiak, hanem azok, akiknek a maradványai jelenleg a baszkok (euskarák), az ibériai félszigeten, és néhány maradványnép a Kaukázusban.

Ezidőtájt a magyarok nemhogy a Kárpát-medencébe nem érkeztek még meg, de talán még az Ural-hegységbe se.
Neked az aranyszeglet nem mond semmit nekem igen, és sokkal több időt kellet volna írnom, mert itt mindig is éltek magyar vonatkozású törzsek, csak egyes törzsek sokat vándoroltak, de mindig voltak visszatérők... leletek bizonyságokat adnak róla, igaz e téren is zajlanak a mismásolások....
 
Az sem teljesen egyértelmű, hogy miért az iskoláktól kéri a KLIK ezt a listát. A bevándorlási hivatal az eljárások lefolytatása után ugyanis alapból tudja, hogy ki hol található meg – amennyiben menekült- vagy oltalmazott státuszt kapott, gondoskodnak az elhelyezéséről. Különösen igaz ez azokra a kísérő nélküli kiskorúakra, akik egymaguk, bármilyen támogatás nélkül érkeztek hazánkba. Ők a bevándorlási hivatal mellett magyar gyermekvédelem felügyelete alá is kerülnek. Azaz nagyon kevéssé valószínű, hogy bármilyen olyan gyermek, aki menekült vagy oltalmazott státuszt kap, ne lenne megtalálható a rendszerben. Miért van szükség akkor mégis arra, hogy külön listát kérjenek az iskoláktól?

Idézet a cikkből.

Pukli Istvánnal az a legnagyobb baj, hogy "MSZP"-s volt. És ki nem? A jelenlegi (szinte bármilyen) pozícióban lévő emberek 98%-a szerintem szintén az volt vagy onnét indult.
Megkezdődött a hajrá a népszavazáshoz. Remélem az emberek felfogják és végre komolyan veszik, mi várhat ránk, ha azt az 1200-1300 főt nem engedjük letelepedni kvóta címén!
 
Pukli Istvánnal az a legnagyobb baj, hogy "MSZP"-s volt. És ki nem?
Remélem az emberek felfogják és végre komolyan veszik, mi várhat ránk, ha azt az 1200-1300 főt nem engedjük letelepedni kvóta címén!

Valóban sok MSZP -s volt/van, de azért csak a különlegesebbjét jelölték parlamenti képviselőnek, hogy nem jutott be és miért lépett ki az most mellékes.
Azért egy kicsit el kellene gondolkodni azon is, hogy kb. hányan érkeznek most naponta (van hogy naponta 300 szerencsétlen vízbefullad). Ezekkel mi lesz? A következö milliókkal aki a törököknél toporog mi lesz? Az elosztási módszer az marad és kötelezö. Ezt kellene megérteni, hogy nem néhány ezer fő a tét.

PS
Már a svédek is szabadulnának a kolonctól:
"Morgan Johansson, a migrációs ügyek minisztere a TT sajtóügynökségnek nyilatkozva a svéd kormány tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy Magyarország nem hajlandó fogadni Svédországból azokat a menedékkérőket, akiket Magyarországon regisztráltak."
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,139
Üzenet
4,803,901
Tagok
615,811
Legújabb tagunk
Carpetdhr
Oldal tetejére