Sorban adják vissza az állami kitüntetéseket Bayer Zsolt lovagkeresztje miatt

Kenyeres István vegyészmérnök, biotechnikus is úgy döntött, nem vállal semmilyen közösséget azzal a politikával, amelyik állami lovagkeresztet adott az ország legnagyobb kurvaanyázójának, Bayer Zsoltnak, ezért inkább visszaadja a 2005-ben kapott Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkeresztjét.

Kenyeres azt írta, „nincs sok lehetőségem, de fontosnak tartom jelezni: túl messzire ment ez a hatalom!” A felháborodott kutató Bayert - a publicista egyik kedvenc szavával élve - féregnek nevezte, amiért azt írta, hogy „aki ebben az országban elgázol egy cigány gyereket, akkor cselekszik helyesen, ha eszébe sem jut megállni. Cigány gyerek elgázolása esetén tapossunk bele a gázba”.

Pénteken Kaltenbach Jenő, a kisebbségi jogok korábbi országgyűlési biztosa jelentette be Bayer kitüntetése miatt, hogy mivel egy olyan ember kapta meg a kitüntetést, akit a jóérzésű emberek megvetnek, ezért visszaadja a 2005-ben kapott kitüntetését, a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjét.

Azért nem pánikolt be mindenki a kormány döntése után: például Schmidt Mária szerint Bayer Zsolt egy olyan keresztes lovag, aki nem engedi, hogy elveszítsük a józan eszünket.

Czinkóczi Sándor

kituntetes.jpg
 
„bűncselekményre való felbújtás”,Ilyen jogcimen a fél országot le lehetne sittelni mert nagyon megy nálunk ez a cukkolás.
A közszereplők más elbírálás alá kell essen.És esik is.
Hiszen a felbujtást vagy ha tetszik uszítást követ el.
Nem mindegy hogy a kocsmában mondja valaki 1-2 embernek.
Bayernak még média felületet sem érdemes adni.
Persze ha csak a közbeszéd züllesztés lenne a bűne akkor az még érdekesebb Hiszen azt a Deutsch-Für Tamás is rendszeresen teszi a facebook botrányaival.
Az egy klubba tartozás szégyenét Bayerral persze hogy nem vállalják azok, akikben volt annyi önérzet, hogy visszaadják a tagságit.
A szégyenné züllesztett Lovagrendet.
 
Érdekes ez a Bayer kontra mindenki és kontra néhányan Bayer és mindenki közötti pengeváltás.
Pedig nem szokatlan ez a fajta különös, durcáskodáson, különvéleményeken alapuló értékelés, önértékelés, mások külön értékelése és az ívek egymásnak történő osztása a hasonló eseményeken.

Hadd elevenítsem fel a múlt jótékony ködfátyolába vesző emlékek rövid sorát …

Tudósítás az aktuális elismerések, elismertetések 2006. március 15-iki Parlamentben történő átadásáról
„A köztársasági elnök a miniszterelnök előterjesztésére […] Kossuth- és Széchenyi-díjakat, továbbá a Magyar Köztársasági Érdemrend Nagykeresztje, Középkeresztje, Tisztikeresztje és Lovagkeresztje kitüntetéseket nyújtott át. Miniszteri előterjesztésre ezenkívül a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje, valamint Arany, Ezüst és Bronz Érdemkeresztje kitüntetéseket adott át.
[…]Elmaradt ugyanis a kézfogás Sólyom László köztársasági elnök Fekete János, az MNB nyugalmazott alelnöke között. […] Marjai József ugyanakkor elfogadta a köztársasági elnök feléje nyújtott jobbját. […] A szintén kitüntetett Szabad György - korábbi MDF-es parlamenti elnök - pedig Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel nem fogott kezet a díjátadón.”
 
Egy dij oda itelese utan ertesitik a dijazottat,hogy kap egy dijat es mikor hol lehet atvenni. Senkinek nem tetszett majdnem biztos vagyok benne,se Fekete ur ,se Szabad Gyorgy ur ilyen viselkedese, fuggetlen attol,hogy mindketto sokat tett az orszagert, ellenben Bayer ur a rasszista uszitason kivul ami csak art az orszagnak a nemzetkzoi tekintelyenek.
/Fekete ur a forint konvertibilise tetele, Szabad Gyorgy a parlament elnoke volt, a canadai kormany meghivta ot,/ nem lehet egy lapon emliteni se Bayerral.
Minket ur szajat ilyen alpari szoveg nem hagyta el.Hogy valaki lefergezen embereket es ezert meg kituntetest is kapjon ezt nem lehet megmagyarazni .....
 
" Nem akarnak egy klubba tartozni Bayer Zsolttal"..
Itt egy másik klub, jól megfér benne a bolsevik a nácival, a zsidó az "arabbal", a fekete a fehérrel, Khomeini a pápával,...és legutóbb a Mutti mindenkivel...
( hoppácska .. magyar szabadságharcos 1956.., köszönjük....., kinek küldjünk vissza jeggyűrűt?)
https://hu.wikipedia.org/wiki/Az_év_embereinek_listája

"Az év embere" nem egy kitüntetés, csupán annak a regisztrálása, hogy a redaktio szerint melyi személy mozgatott meg a legtöbbet az adott évben - pozitiv vagy negativ irányban.
-
Egy ilyen negativ-listán jol megférne a Bayer Zsolt, akár egy Horogkeresztet is megérdemelne.
 
Németh Péterrel együtt már, több mint 50-en adták vissza lovagkeresztjüket:

Báron György

Bíró András

Bruszt László

Catherine Feidt

Daróczi Ágnes

Darvas Ágnes

Darvas Éva

Dióssy László

Erdélyi Ágnes

Falus András

Felcsuti Péter

Fokasz Nikosz

Galkó Balázs

Hanti Vilmos

Hegyesi Gábor

Heisler András

Inotai András

Juhász R. József

Kabdebó György

Kálmán Zsófia

Kaltenbach Jenő

Karsai László

Kende János

Kenyeres István

Kerekes András

Kertesi Gábor

Koncz E. Katalin

Kovács János

Köllő János

Krausz Péter

Krausz Tamás

Kuti Éva

Lőcsei Jenő

Megyik János

Mosonyi Alíz

Péter Vladimir

Polgár András

Polónyi István

Rajk László

Ripp Zoltán

Rózsa Péter

Soltész Anikó

Somlai Péter

Steiger Kornél

Székely Anna

Székelyi Mária

Szuhay Péter

Takács Imre

Tausz Katalin

Tóth Bálint

Varga Júlia

Varga Kálmán

Wittinghof Tamás
 
Egy dij oda itelese utan ertesitik a dijazottat,hogy kap egy dijat es mikor hol lehet atvenni. Senkinek nem tetszett majdnem biztos vagyok benne,se Fekete ur ,se Szabad Gyorgy ur ilyen viselkedese, fuggetlen attol,hogy mindketto sokat tett az orszagert, ellenben Bayer ur a rasszista uszitason kivul ami csak art az orszagnak a nemzetkzoi tekintelyenek.
/Fekete ur a forint konvertibilise tetele, Szabad Gyorgy a parlament elnoke volt, a canadai kormany meghivta ot,/ nem lehet egy lapon emliteni se Bayerral.
Minket ur szajat ilyen alpari szoveg nem hagyta el.Hogy valaki lefergezen embereket es ezert meg kituntetest is kapjon ezt nem lehet megmagyarazni .....
A stílus, maga az ember. Van aki nem ad, vagy fogad el kezet, van aki nem helyénvaló módon fejezi ki önmagát, azonban a közös bennük az, hogy véleményt nyilvánítanak.
A mexikói és az arab területeken sem a feltétlen barátság elsődleges jele a szoros ölelkezés és a másik fél hátba veregetése, hanem egy módja annak ellenőrzésének, hogy van e nála elrejtve fegyver. Távolabbról nézve mégis úgy tűnik...:)
 
Lehet számlálni, bár teljesen felesleges, végül megközelítően annyian adják vissza, amennyit az előző szoclib kormányok osztogattak ki híveinek..
 
  • Tetszik
Reagált: CPG
Ezért írtam alternatívaként a "Visszautasítom" lehetőségét, ami azt jelenti, hogy önmagamat értékelve alaposan átgondolom, hogy elfogadjam-e, vagy sem és nem az aktuális kormány teljesítményét, vagy ideológiáját értékelem, mert az a szavazófülkékben történik, vagy ideális esetben a sajtóban. Ha az általad említett példákat veszem, akkor az illető alaposan félreismeri önmagát és nagyon karrierhajszolási szaga van az egésznek. Bizonyára te is találkoztál már hasonló jelenséggel.

Totál nem értelek. Amikor ELFOGADTA a kitüntetést, az sok évvel KORÁBBAN volt, amikor egy tök más kormány volt hatalmon, vagy ha ugyanez is netán, de még másképp viselkedett, tehát más volt a politikai/eszmei légkör! Miért utasította volna vissza AKKOR?! Nem várhatod el tőle, hogy a jövőbe lásson!

Most meg MOST van a jelenlegi légkörrel. Valamit tenni akar, hogy kimutassa az egyet nem értését, mert megtörtént az ami számára az „utolsó csepp”. Úgy néz ki ez az utolsó csepp ezeknél a Bayer díjazása volt. Erre visszaadták, mert nem sok mást tehettek ami hasznosabb lehetett volna, de ez legalább jó volt jelképes cselekvésnek.

Nézd, én se örülnék neki ha olyan kitüntetésem volna amit egykori nyilasok, fasiszták, effélék nyakába is aggatnak, vagy olyanokéba, akik ilyen embereket hangosan magasztalnak, újratemetnek, a sírjuk fölött dicsőítő emlékezést szónokolnak, illetve ilyenekről neveznek el/át utcákat! Márpedig Magyarországon most ez történik. S erre jön ez hogy kitüntetik ezt a kis emberi nullát, aki még ezzel a jelzővel is túl van dicsérve...
 
Kenyeres úr elfelejti említeni, hogy attól a "nagy hazafitól" kapta a kitüntetés, aki "kúrva országozott". Azt nem említi, hogy a kitüntetéshez tartozó pénzjutalmat is visszafizeti (11 évnyi kamatostól)?
0 Ft-nak 0 a kamata is.
Ugyanis, mint az már it meg lett írva - nem jár mellé pénz, sőt semmilyen kiváltság sem.

Azt gondolom, hogy bármely kitüntetést, elismerést az egyén kapja valamilyen mért, vagy elismert teljesítmény alapján. Az átadási ceremónia előtt azonban van két lehetőség amelyet az illetőnek kell alaposan átgondolnia:
1. Elfogadom
2. Visszautasítom

Ha már elfogadtam az azt jelenti, hogy véleményem és önértékelésem megegyezik az adományozóéval, vagyis megérdemeltem.
Ha visszautasítom az azt jelenti, hogy a két vélemény erősen eltér egymástól.

Felnőtt ember normális gondolkodással egy hasonló esetben -véleményem szerint- valamilyen módon hangot ad nem tetszésének, esetleg ezt nyilvánosan ki is fejti, de a kapott elismerés visszaadásával nem becsüli le és nem értékeli le, illetve át korábbi saját teljesítményének értékét, értékelését. Ez számomra egyfajta vélemény revidiálást jelent és szembefordulást korábbi álláspontjával.
Egyrészt az illető(ke)t szervezetek javasolják - megindokolva, hogy munkásságuk mely részéért javasolják.
(Itt ugye a Gulággal kapcsolatos írásaiért lett javasolva, bár én műveletlen, most hallottam először, hogy erről is írt az 5. számú tagkönytulajdonos.)
Másrészt az idők folyamán, ha a díjazottak olyan személyek lesznek, akikkel szemben merően eltér a régebben díjazott megítélése és nem kíván velük közöséget vállalni, akkor nem nagyon van más lehetősége, mint a saját díját visszaadni.
 
0 Ft-nak 0 a kamata is.
Ugyanis, mint az már it meg lett írva - nem jár mellé pénz, sőt semmilyen kiváltság sem.


Egyrészt az illető(ke)t szervezetek javasolják - megindokolva, hogy munkásságuk mely részéért javasolják.
(Itt ugye a Gulággal kapcsolatos írásaiért lett javasolva, bár én műveletlen, most hallottam először, hogy erről is írt az 5. számú tagkönytulajdonos.)
Másrészt az idők folyamán, ha a díjazottak olyan személyek lesznek, akikkel szemben merően eltér a régebben díjazott megítélése és nem kíván velük közöséget vállalni, akkor nem nagyon van más lehetősége, mint a saját díját visszaadni.
A szabad vélemény nyilvánításnak ez egy fajta formája. Ez mindenkinek a saját döntése. Amennyiben úgy ítéli meg, hogy valamilyen sorba kerül és ebben nem kíván benne maradni lelke rajta. Az pedig nincs meghatározva senki számára, hogy úgy vélje, a kapott elismeréssel együtt valamilyen sorhoz is kell(ene) igazodnia.
 
A szabad vélemény nyilvánításnak ez egy fajta formája. Ez mindenkinek a saját döntése. Amennyiben úgy ítéli meg, hogy valamilyen sorba kerül és ebben nem kíván benne maradni lelke rajta. Az pedig nincs meghatározva senki számára, hogy úgy vélje, a kapott elismeréssel együtt valamilyen sorhoz is kell(ene) igazodnia.
Te magad írtad meg egy mondattal előbb: lelke rajta.
Nos akinek van, az bizony igazodik is ahhoz. (Bár ez inkább erkölcsi kategória, de valahol az is a lélek függvénye.).

Egyébként az az egészben a legszebb, hogy több, mint félszázan mondták vissza ezt a fajta kitüntetésüket úgy, hogy jogilag nincs is mód a visszaadására...
 
Totál nem értelek. Amikor ELFOGADTA a kitüntetést, az sok évvel KORÁBBAN volt, amikor egy tök más kormány volt hatalmon, vagy ha ugyanez is netán, de még másképp viselkedett, tehát más volt a politikai/eszmei légkör! Miért utasította volna vissza AKKOR?! Nem várhatod el tőle, hogy a jövőbe lásson!

Most meg MOST van a jelenlegi légkörrel. Valamit tenni akar, hogy kimutassa az egyet nem értését, mert megtörtént az ami számára az „utolsó csepp”. Úgy néz ki ez az utolsó csepp ezeknél a Bayer díjazása volt. Erre visszaadták, mert nem sok mást tehettek ami hasznosabb lehetett volna, de ez legalább jó volt jelképes cselekvésnek.

Nézd, én se örülnék neki ha olyan kitüntetésem volna amit egykori nyilasok, fasiszták, effélék nyakába is aggatnak, vagy olyanokéba, akik ilyen embereket hangosan magasztalnak, újratemetnek, a sírjuk fölött dicsőítő emlékezést szónokolnak, illetve ilyenekről neveznek el/át utcákat! Márpedig Magyarországon most ez történik. S erre jön ez hogy kitüntetik ezt a kis emberi nullát, aki még ezzel a jelzővel is túl van dicsérve...
Ha elfogadta az elismerést, azt azt jelenti, hogy jó volt az önértékelése, tehát egyezett az őt javasló(k) és a saját véleménye. Ehhez nem szükséges a jövőbe látni. Az pedig, hogy egy éppen regnáló hatalom kinek ad elismerést és milyen megfontolás okán az pedig a hatalmon lévőket minősíti.

Azért, felvetek egy ismert témát.
Béke Nobel díj: Menahem Begin és Jasszer Arafat. Egészen érdekes volt a két ember megítélése életútjuk ismeretében a "béke" érdekében tett cselekményeiknek.
 
Lehet számlálni, bár teljesen felesleges, végül megközelítően annyian adják vissza, amennyit az előző szoclib kormányok osztogattak ki híveinek..
Most nem tudom miért mutogatsz vissza bár igaz annyiban és ezzel senki nem vitatkozik veled
Abban hogy az állami kitüntetéseket politikai alapon is szokták adni.
Most ez annak a szélsőségesen kirívó esete.
Egy nem csak hogy érdemtelennek adták oda.
Hanem rendkívül provokatív szélsőségesen kirekesztő, stílusában nívótlan gyűlöletbeszédet folytató, közszereplőről van szó.
Ezért szégyenfolt ez ennyire
A nyilvánvalóan nem szakmailag adott hűbérjutalom az volt bármikor.
Itt az attitűd, a stílus és a tartalom az ami nem stimmel ennél az embernél.
Van egy törvény a gyűlöletbeszédre.
Amit rendkívül nehéz bíróságilag elítéltetni.
Néha levesznek embereket a képernyőről ennyit tud elérni a törvény.
De hogy kitüntetést kapjon az a végletes.

Ezzel nem lehet azonosulni.
Az előző kormányok ilyen szélsőségesen botrányos gyúlölk9dő figurának sosem adtak
Kivéve a Rákosi érában de azt ne kövesse az új kor.
Különben is már senki sem emlékszik az 50-s évek akkori figuráira
A ma nem lehet politikailag sem követendő példája a sötét diktatúra korának.
 
Azért, felvetek egy ismert témát.
Béke Nobel díj: Menahem Begin és Jasszer Arafat. Egészen érdekes volt a két ember megítélése életútjuk ismeretében a "béke" érdekében tett cselekményeiknek.
Hogy felveted a Béke Nobel díj ügyét az valami elképesztően érdekes asszociáció
Gondolom a vitathatóságot céloztad meg.
Inkább félrevisz mint szintetizálja a Bayer ügyet
Kár volna most itt a Nobel díjról beszélni. Azon vitáztak a bizottságaik de már letudott ügy.

Nem adta vissza az egy klubba tartozni nem akarás szégyene miatt senki.
 
Azt írtam " megközelítöleg"..
Bizonyítsd be kik és miért milyen indokkal.
Kit kifogásoltak az átadót vagy a már odaítéltek személyét cselekedetét.
Az tisztán politikai szembenállás volt,
Bár inkább az át nem vettség volt a jellemző. nem a visszaadás tiltakozás miatt.
Ez ízléstelen és elfogadhatatlanul botrányos személlyel együvé tartozás miatt van.
Ezt kifejtik.
Nem az átadó személye elleni tiltakozásul.
 
Hogy felveted a Béke Nobel díj ügyét az valami elképesztően érdekes asszociáció
Gondolom a vitathatóságot céloztad meg.
Inkább félrevisz mint szintetizálja a Bayer ügyet
Kár volna most itt a Nobel díjról beszélni. Azon vitázzanak nemzetközileg de már letudott ügy. Nem adta vissza az egy klubba tartozni nem akarás szégyene miatt senki.
Félreértettél. Én a véleménykülönbségről beszélek és arról, hogy egy-egy történést, egy személyt, egy szituációt mások más és más szempontból másként ítélnek meg.
"Egy klubba tartozás"?
Nem hiszem, hogy a különböző években más és más miatt díjazottak egy klubba tömörülnének és rendszeresen összejárnának. Legalább is én ilyesmiről még nem hallottam. Az elismerést egyének kapják egyéni teljesítményük miatt és nem a "klubéleti" tevékenységükért.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,140
Üzenet
4,804,088
Tagok
615,824
Legújabb tagunk
Doctornug
Oldal tetejére