Százmillió dolláros ajándékot vitt egy magyar Obamának

sanc62

Állandó Tag
Állandó Tag
Arról nem is szólva, hogy fagyott-takony ... :D :D :D
Jót röhögtem a definíciódon. :D
Itthon van pár darab, de hiába ad látszólag jó fényt, hunyorognom kell tőle és résnyire szűkül a szemem, ha sokáig tartózkodom alatta. :D
Egyébként ... itthon még annyira nagy a baj, hogy két darab hatalmas méretű tv készülékemet is (innen-onnan begyűjtöttem őket) elajándékoztam két ismerősnek, akiknek nemigen van pénzük arra, hogy vegyenek egy LCD csodát, pedig MÁR CSAK egyhavi keresetbe fájna egy elfogadható méretű.
Úgyhogy ... ahogy mások is, inkább félreteszem a nem használt, vagy innen-onnan kapott technikáimat és odaadom azoknak, akik (bizonyíthatóan) rászorulnak, hogy ne kelljen plusz költségbe verni magukat! :)
A svájciaknál volt egy elfogadható megoldás az ilyen esetekre.
Voltak Máltai boltok, ahová bevitték a működő, de megunt dolgaikat az emberek és ők eladták egy barátságos és megfizethető áron, akik bementek oda vásárolni.
Attól tartok viszont, hogy itthon olyan üzletszerű kéjelgés ütné fel a fejét a nyerészkedni vágyók körében, hogy az egésznek nem lenne, semmi, de semmi értelme. :(
Itthon még mindig van egy olyan rádióerősítőm, amit a barátom hozott egy ilyen üzletből.
Azt hiszem, valami ezer forintokba került összesen.
A mai napig bírja a gyűrődést, pedig épp hogy a világháború után készült Japánban, amikor még nem lopkodták le az összes technikai megoldást, hogy miniatürizálhassák. :D
 

sanc62

Állandó Tag
Állandó Tag
Bocsánatot kérek, hogy mindenféle rendszer és tervszerűség nélkül (következetlenül) használom az ITTHON szót, hol a lakásomra, hol a hazámra értve.
Hangsúly nélkül ez elég zavaró lehet, még ha a szövegkörnyezet, ad is némi támpontot! :D
 

szocske42

Állandó Tag
Állandó Tag
Eszak-amerikaban a Salvation Army (udvhadsereg?) uzemeltet hasonlo boltokat, illetve kicsiben kb ugyanez a yard sale/garage sale.
 
Valamikor 20 évvel ezelőtt én készítettem elemi iskolásoknak ilyen tanulás-segítő rendszert (kaptafa néven), de nem lett belőle semmi.
Azóta megváltozott a véleményem, és azt gondolom, hogy a kreatív tudás (majd én magam akarom kitalálni) sokkalta jobban sarkalja a tanulókat gondolkodásra mint az előregyártott "Kaptafa"
 

peter92

Állandó Tag
Állandó Tag
Szoval a Prezi egy nagyon cuki kis magyar ceg, majdnem oda mentem dolgozni, csak aztan megis inkabb Kanada lett, de oszinten ajanlom mindenkinek. Kis magyar google, szinte minden szempontbol. Nagyon jo tarsasag, mindenki okos, kedves, a munka porog de megis nyugodt a legkor, a legjobb vezetes amit valaha lattam, miert is nem Hufnagel Pistihez mentem felesegul?

A Prezi mint termek nagyjabol a powerpoint-ot hivatott kivaltani egy sokkal baratsagosabb webes szerkesztovel, es egy vicces otlettel: kulon-kulon "diak" helyett egy oriasi "vaszonra" kerul minden, amin aztan "kameramozgassal" allnak elo a bemutato fazisai. Es valahogy szep az egesz. Szerintem mindenkinek erdemes kiprobalni, ingyen van. Gyerekeknek kifejezetten fejleszto elmeny lehet. Este meg is mutatom a sajatjaimnak.

Tengeribetegseget okozhat :)

Es igen, iskolaknak adni egy zsak licenszet nalam is kozelebb all a reklamhoz, mint az adakozashoz, de ettol meg orulok a dolognak :)

A prezit én nagyon szeretem.
 

peter92

Állandó Tag
Állandó Tag
Én csak halkan megjegyezném, nemigen bízok Obamában és annak oktatási programjában.
Akinek a pénzügyi tanácsadói azok a személyek és azoknak sleppje, akik a gazdasági válságba taszították saját nemzetüket (és másokét), attól sok értelmes cselekedetet nem várok. :(
Az adobe, a prezi és mindenki más, aki ajándékot vitt a "királynak", nem hiszem, hogy merő emberszeretetből cselekedett, hisz még a szenteknek is maguk felé hajlik a kezük, ahogy a mondás tartja.
Persze ezzel semmi baj sincs, hisz profitot szeretnének termelni, mert ezek a cégek is embereket foglalkoztatnak és állásokat teremtenek, s ehhez ismertség kell a világban.
Csak félek, hogy bejön itt egy másik mondás a képbe, miszerint is ... disznók elé a gyöngyöt!
És disznók alatt NEM a tanulni vágyó diákokat értem. Gondolhatjátok ...

Lehet, hogy valami mást akart ezzel elérni.
 
Oldal tetejére