Hírek Élő csótányok, véres disznófejmaszk, gyászkoszorú – változatos csomagokkal terrorizáltak az eBay dolgozói egy amerikai házaspárt

3 millió dollárt (több mint egymilliárd forinto) kell fizetnie az eBaynek, amiért a volt dolgozói 2019-ben heteken keresztül zaklattak egy massachusettsi házaspárt .

A vállalatot összesen hat bűncselekménnyel, köztük zaklatással, tanú befolyásolásával és az igazságszolgáltatás akadályozásával vádolták meg, miután a cég hét alkalmazottja 2019 augusztusában különböző, meglehetősen bizarr tartalmú csomagokat küldött Ina és David Steiner otthonába. A házaspár „bűne” az volt, hogy egy online hírlevelet szerkesztettek, amiben nem egyszer kritikus hangvétellel írtak az eBay-ről. A dolgozók azt akarták elérni, hogy hagyjanak fel a cég kritizálásával. Ennek érdekében:
  • fenyegető e-maileket küldözgettek nekik;
  • élő csótányokkal teli dobozt,
  • véres disznófejmaszkot,
  • preparált sertésembriókat,
  • pornót,
  • gyászkoszorút
  • és egy olyan könyvet kézbesítettek nekik, amelynek témája a házastárs elvesztése miatt érzett gyász feldolgozása volt.
De a dolgozók nem álltak meg a borzalmas csomagoknál. Elutaztak a házaspár bostoni otthonához, megfigyelték őket, és GPS-nyomkövetőt szereltek az autójukra. A pár címét a Craigslistre is feltették, és szexpartikat hirdettek meg az otthonukba.


Az eBay 2020-ban kirúgta az érintetteket, köztük a vállalat korábbi kommunikációs vezetőjét is a cégtől, azóta együttműködött az ügyészséggel, és bocsánatot kért az áldozatoktól is.
Az eBay jelenlegi vezérigazgatója, Jamie Iannone a vállalat honlapján közzétett nyilatkozatában „helytelennek és elítélendőnek” nevezte a cég 2019-es magatartását. „Továbbra is legmélyebb bocsánatkérésünket fejezzük ki Steineréknek azért, amit elszenvedtek. Az események óta új vezetők csatlakoztak a vállalathoz, és az eBay megerősítette irányelveit, eljárásait, ellenőrzéseit és képzéseit” – írta.

A zaklatás kitervelőjének tartott James Baugh-t – aki az eBay biztonságért és védelemért felelős vezető igazgatója volt – 2022 szeptemberében 57 hónap börtönbüntetésre ítélték, és hat másik alkalmazottat is elítéltek a bűncselekményekben való részvételük miatt.


Devin Wenig, az eBay akkori vezérigazgatója, aki 2019-ben mondott le, tagadta, hogy bármi tudomása lett volna a zaklatásról. A Sky News cikke szerint viszont nem volt teljesen tiszta az ügyben: a házaspár egyik cikke után azt írta az ügyvezetőjének, „Ha valaha is el akarod intézni őt... most van itt az ideje”. Az ügyvezető ezt az üzenetet továbbította Baugh-nak, aki végül a kezébe vehette a megvalósítást. A férfi ügyvédei azzal védekeztek, hogy a cég vezetősége, köztük Wenig, nyomást gyakoroltak rájuk, hogy „intézzék el” a házaspárt. Weniget végül nem vádolták meg bűnrészességgel.
A 3 millió dollár a maximálisan kiszabható büntetés volt az ügyben. A megállapodás részeként az eBay köteles három évig független vállalati megfelelési felügyelőt alkalmazni, és fejleszteni megfelelőségi programját.

Aradi Hanga Zsófia

1705580544509.jpeg
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,803,171
Tagok
615,785
Legújabb tagunk
Eszlari Kata
Oldal tetejére