Szabad szemmel - Kezdhet aggódni Orbán Viktor

Nagyon úgy néz ki, hogy a Bizottság meggondolta magát és már az idén elkezdi alkalmazni a jogállami mechanizmust.

Bloomberg
Kezdhet aggódni Orbán Viktor, mert nagyon úgy néz ki, hogy a Bizottság meggondolta magát és már az idén elkezdi alkalmazni a jogállami mechanizmust. Brüsszel álláspontja idáig az volt, hogy előbb meg akarja nézni, mennyire tartja az Európai Bíróság az új eszközt a közösségi joggal összeegyeztethetőnek, miután Magyarország és Lengyelország a luxemburgi testülethez fordult ez ügyben. Ám Jourová, az értékekért felelős alelnök most azt közölte, hogy ha sokáig húzódik, akkor nem várják be az EU legfelsőbb bíróságának állásfoglalását. Mint mondta, nem kötelező mindaddig elhalasztani a szankciós rendszer bevetését, amíg nincs meg az EB véleménye, mert lehet, hogy addigra már késő lesz. A mechanizmus célja ugyanis az, hogy ne juthassanak brüsszeli forrásokhoz az olyan kormányok, amelyek semmibe veszik a közös normákat. Ez pedig kedvezőtlen fejlemény a magyar és a lengyel miniszterelnök számára, miután egyikük sem hajlandó eleget tenni az EU kívánságának, hogy adják fel az általuk felhalmozott hatalom egy részét. A magyar politikus esetében 7,2 milliárd euró forog kockán, az ország ennyit kapna vissza nem térítendő támogatásként a vírus gazdasági következményeinek enyhítésére létrehozott alapból. Márpedig ha valóban már ez évben felfüggeszthetik a szubvenciókat, akkor nem lesz semmi Orbán abbéli reményéből, hogy a jövő évi választásokig nem kell megtorló intézkedésektől tartania. A Bizottság azt mérlegeli a fellépés elrendeléséhez, hogy az adott államban jól működik-e az igazságszolgáltatás, megfelelő-e a közbeszerzések rendszere és független-e az ügyészség – közölte Jourová, aki korábban már kijelentette, hogy a magyaroknál és a lengyeleknél rosszabbra fordultak a dolgok. Ha a verdikt az Brüsszel részéről, hogy be kell fagyasztani az utalásokat, akkor utána a Tanács már kétharmaddal határozhat, így hatástalanná válik az eddig belengetett budapesti, illetve varsói vétó.

Deutschlandfunk Lassan türelmét veszti az Európai Parlament, amely tegnapig várt hivatalos választ, pl. levelet a Bizottságtól, hogy az hajlandó-e minden további késlekedés nélkül a gyakorlatba átültetni a jogállami mechanizmust, bár az egyes frakciók véleménye e pillanatban nem egységes. Az EP márciusban kimondta, hogy ha nem kap érdemi feleletet a megadott határidőre, akkor tétlenség miatt beperli Brüsszelt az Európai Bíróságon. A jogállamiságért folyó harcban ugyanis az idő döntő tényező, és nem lenne jó, ha Magyarország és Lengyelország menetközben visszavonhatatlan tényeket teremtene. A Néppárt nevében a CSU-s Monika Hohlmeier, a Költségvetési Ellenőrzési Bizottság elnöke most úgy nyilatkozott, hogy ha az EU végrehajtó testülete az ősszel valóban beindítja a mechanizmust, az jó, de az is fontos, hogy a bebiztosítsák a rendszert, azaz azt ne tudja egyetlen kormány sem megtámadni az Európai Bizottságnál. Az EB ebben a hónapban elő akarja terjeszteni az alkalmazás irányelveit, és ha azokat az európai képviselők pár hét múlva jóváhagyják, akkor Brüsszel azt tervezi, hogy a nyári szünet után igen kellemetlen levelet küld a magyar és a lengyel vezetésnek. Ugyanakkor a szociáldemokrata Katarina Barley, volt német igazságügyi miniszter kijelentette: a parlament részéről a továbbiak attól függnek, hogy a Bizottság megtesz-e mindent azok ellen az országok ellen, amelyek sorozatosan megszegik a jogállami elveket, azaz leállítja-e számukra a támogatások kifizetését. Daniel Freund a zöldektől azt hangsúlyozta, hogy a közelgő magyar választások miatt nincs vesztegetnivaló idő. Márpedig Orbán Viktor nem kaphat annál nagyobb választási ajándékot, ha az unió ősszel kezdi meg a nem hivatalos egyeztetéseket az érintett kormányokkal, mert akkor ki tudja, mikor lesz abból bármiféle kézzelfogható eredmény. A magyar politikus pedig örül, mert nem kell tartania attól, hogy az EU keresztezi terveit. Nyugtalan a német szabaddemokrata EP-képviselő, Moritz Körner is. Azt reméli, hogy Strasbourg a jövő héten cselekvésre szólítja fel von der Leyent és csapatát. Ezért a liberális csoport azt akarja, hogy az EP mondja ki: az Európai Bíróság elé viszi az ügyet. Azaz – teszi hozzá a jelentés – úgy tűnik, hogy a törvényhozók egyre türelmetlenebbek, ám kérdés, hogy mikor mutatják meg, hogy harapni is tudnak.

Spiegel Az európai vezetők bíznak abban, hogy a román Codruta-Kövesi és az általa vezetett új Európai Ügyészség beváltja a hozzá fűzött reményeket, vagyis vissza tudja szorítani közösségi pénzek felhasználása körüli korrupciót, ám az új hatóságra már az induláskor hatalmas teher nehezedik. Túl azon, hogy eleve nem kapott elég embert, ugyancsak gátló tényező, hogy a magyarok, lengyelek, dánok, írek svédek eleve nem csatlakoztak hozzá, mondván, hogy nemzeti hatáskörben kívánják tartani az ilyen ügyek üldözését. Ám egy némelyiküknél alighanem az is szerepet játszott, hogy a korrupció szerves része politikájuknak. Maga az igazgató kijelentette a tegnapi induláskor, hogy a hatóság az első éles eszköz a jogállamiság védelmében. Véleménye magabiztos, már csak azért is, mert az EPPO csak akkor cselekedhet, amikor uniós alapok kerülnek veszélybe. Tehát ugyanolyan korlátok közé szorul, mint a múlt év végén jóváhagyott jogállami mechanizmus. De amit mondott, az azért is bátor, mert pont a magyar és a lengyel kormány marad távol, miközben náluk vannak a legnagyobb gondok a demokratikus játékszabályok betartásával. De a tagok között is akadnak olyanok, amelyek nem lelkesednek a szervezetért. Lásd Szlovéniát, ahol Jansa visszadobta a két kijelölt ügyész kinevezését. Nagy valószínűséggel azért, nehogy azok leleplezzék kormánya disznóságait. Az EPPO azért annyira fontos, mert több országban nincs elég szakember, hogy nyomon kövessék, mire megy el a 750 milliárd eurós európai segélycsomag, márpedig ez jóformán felhívás keringőre a csalók és a szervezett bűnözés számára. A Bizottság szerint két éve jó 460 millió tűnt el kézen-közön. De politikailag sem mindegy, mit tud végezni az ügyészség. Sokat árthat az Európai Ház tervének, ha kiderül, hogy a pénzek ez része az olasz maffiánál vagy Orbán barátainál csapódik le.

Al Jazeera A Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítványokhoz tartozó Roma Kezdeményezés igazgatója arra figyelmeztet, hogy az egész járvány elleni küzdelmet veszélyezteti, ha nem oltják be az európai romákat, márpedig azok körében történelmi okokból erős a bizalmatlanság a kormányokkal szemben. Így sokan közülük hallani sem akarnak a vakcináról. Zseljko Jovanovics szerint épp ezért a tagállamoknak meg kell győzniük a földrész legnagyobb kisebbségének tagjait, mert máskülönben azok kimaradnak a kampányból. Összesen 12 millió emberről van szó, a magyaroknál, szlovákoknál és bolgároknál csaknem a lakosság 10 százalékát alkotják. Közülük Magyarországon csupán 9 százalék mondta azt, hogy hajlandó beoltatni magát, ha számukra is elérhető lesz a szer. Márpedig ha többség nem kapja meg az oltóanyagot, akkor a vírus széles körben elterjedhet körükben, új, veszélyesebb mutánsok fejlődhetnek ki. Az ellenállás egyik oka, hogy a romákat hosszú ideje semmibe veszik. A kormányok nem hallják meg panaszaikat, ideértve, hogy ők is olyan lakásban élhessenek, ahol van víz, csatorna és villany. Továbbá kapjanak normális orvosi ellátást. A nyomortelepeken jelen körülmények között nehéz feltartóztatni a kórokozót. A közösség azt is nehezen élte meg, hogy tagjait évtizedek óta diszkriminálják az egészségügyi hatóságok, a legkirívóbb példája ennek a cseheknél és a szlovákoknál elrendelt kényszersterilizálás. Ráadásul több országban is kimutatható az orvosok, ápolók részéről a negatív elfogultság. Végül pedig nem szabad elfeledkezni a romák vakcina ellenességének okait kutatva az őket ért rasszista erőszakról, Bulgáriától Magyarországig, Olaszországtól Szerbiáig. Nem csoda ezek után, hogy az érintettek fogékonyak az összeesküvés elméletekre. Hogy a felfogás változzon, ahhoz az országoknak párbeszédet kell kezdeniük a roma közösséggel. Egyedül a kommunikáció segíthet. Keménykezű intézkedések csak rontanának a helyzeten, miközben a Covid-19 humanitárius katasztrófát idézett elő a kisebbségen belül. De itt stratégiai lépések szükségesek, mert ha minden úgy megy tovább, mint eddig, az csak tovább mélyíti a romák részéről a gyanakvást a közintézményekkel szemben.

FAZ A konzervatív lap úgy látja, hogy ha Merkel visszavonul a szeptember végi német választás után, akkor Macron lesz az első hegedűs Európában. Az elnök a minap tartott közös kormányülésen szinte meghatottan méltatta, milyen jó az együttműködésük a kancellárral. Pedig lett volna oka panaszra, hiszen Berlin gyakran simán túllépett Párizs javaslatain, bár azok közül nem egy kéretlen volt. Viszont hatalmas engedmény Németország részéről, hogy a gazdaságok újraindítása érdekében belement a közös, uniós hitelfelvételbe. Az EU szempontjából továbbra is alapvető a szoros német-francia kapcsolat, de ezen belül erősödik Macron szava, már ha odahaza megveri Le Pent, hiszen az új német vezetőnek idő kell, amíg beleszokik szerepébe és megfelelő befolyáshoz jut az uniós politikában. Ezért a német választás határvonalat jelez, nem csupán Németország, hanem az európai partnerek számára, sőt a földrészen túl is.

The Times Feladja a leckét Európának a cseh külpolitika, mert az annyira ellentétes erők játékszere Prágában, hogy sokan már skizofrénnek nevezik az ország diplomáciáját. Mi több, Csehország a nagyhatalmak: az USA, Oroszország és Kína geopolitikai ütközőövezete lett. Tény persze, hogy az EU és a NATO tagja és nyugatbarát csoportok azt szeretnék, ha még inkább ráállna fejlett világ röppályájára. Zeman államfő viszont szorosabb kapcsolatokat szorgalmaz Moszkvával és Pekinggel. Ő ugyanolyan kétértelmű álláspontot foglal le a Nyugat és Kelet között, mint Magyarország. Nemrégiben még azt is kétségbe vonta, amit a cseh elhárítás derített ki, hogy ti. hét éve orosz ügynökök robbantották fel az ország egyik fegyverraktárát. Fellépése nyomán biztonsági szakértők arra figyelmeztetnek: senki se csodálkozzon, ha ezek után az európai és NATO-szövetségesek korlátozzák az együttműködést a cseh titkosszolgálattal. Babis miniszterelnök túlzottan nem érdeklődik a külpolitika iránt. Vállalatbirodalma folytán jó kapcsolatokra törekszik a nyugattal, ugyanakkor rá van szorulva Zeman támogatására, ha hatalmon akar maradni. Az elnök hivatalosan 2023 márciusáig tölti be tisztségét, de példát mutat abból, mit kell tenniük azoknak az idegen hatalmaknak, amelyek meg akarják osztani, illetve manipulálni igyekeznek az unió, valamint az Észak-Atlanti Szövetség tagjait.

1314584.jpg
 
"...nem kell beszelni rola sohasem,. de mindig, mindig gondoljunk reá..." (Juhasz Gyula)
Sose voltam MIÉP és Csurka híve.
De sokszor odafigyeltem amikor a vesztes háború kiszámítható következményeként létrejött.
Új országformátum és kialakult méret került szóba
Csurka egy mondata nagyon megragadt bennem.Abban mélyen igazat adtam neki.
De már csak rövidítve írom: Hát ki tegyen panaszt reklamációt a hibás döntésről "HA NEM MI ?"
Akár van orvoslat akár nincs.
Ne mások beszéljenek,nem várhatunk másoktól semmit. De szólni nekünk kell.
Nem tudom hogy értette, meddig menjen el a kiáltás.
De a nekünk kell szóvá tenni. Azzal egyet tudtam érteni
És ez eléggé nem azonos (Juhász Gyula idézettel)
 
Utoljára módosítva:
O. vagy nagyon okos és tud valamit, vagy nagyon hülye.

Az EU-nak meg már rég ki kellett volna b*sznia Mo.-t az EU-ból.

Adni egy konkrét határidőt, mondjuk 3 hónap és egy listát arról, hogy mi nem felel meg az EU-nak, majd 3 hónap múlva újravizsgálni a feltételeket 3 napon belül. (úgy mikor te építtetsz valamit és akkor le kell csekkoltatni,ilyen olyan szakértőkkel, vagy mikor étkezdét vezetsz és rádszáll a NÉBIH... ők sem sz*rakodnak, hogy majd évekig csak mondogatják, hanem bezárják hatóságilag az ajtót, aztán adnak x napot hogy javítsd ki a hibát, ha nem sikerül engedélyedet elveszik, nem hogy ÉVEKIG húzzák az ügyet...)

Ha akkor sem felel meg, akkor azonnal röpülne Mo.

De hogy ÉVEKIG (!!!) halljuk azt hogy az "eu szerint nem felel meg" meg balbalbla, közbe meg a kiskirályok vigyorognak, mint a jól lakott óvodások és tömik a zsebüket... az már mindennek a teteje!

Aztán jön a következő választás, ha o nyer, akkor tovább bazsalyog, ha nem, akkor a kövi kormánynak az ő sz.rját is el kell takarítania... Ez a "ha már mi nem nyerhetünk, legalább a másiknak legyen sz.r" c. technika (közben meg a nép szív, mint a torkosborz)

Aztán ne csodálkozzon egyetlen egy magyar sem, ha az EU-ban kiutálják őket...
Szerintem okos, csak nem arra használja amire kellene. Sikerült olyan ellentétét ( sőt gyűlöletet ) kelteni az emberek közt amivel elérte hogy mindenki utál mindenkit. Mindíg van az előtérben valaki aki mondja az okosságot, ő meg játsza a szegénylegényt, és ez elég egy nagy rétegnek. Az Eu pedig asszisztál, és ilyenkor látszik ki a főnök??? Talán a Mutti???
 
Erre jön ez a mindjárt bukik Viktor hullámvasút, ami már 2010-től tart. Lehet jól esik az ellenzéki szavazóknak ez a simogatás, de ha valóban odacsap az EU ők is szívnak majd, nem kicsit, mert ha hirtelen az EU nagylelküen elengedné a dolgot kormányválts után, a jó ég sem mosná le róla, hogy megpucsolták Viktort, ami több EU országnak sem tetszen (mármint nem Viktor megpucsolása, hanem a pucsolás
Úgy érted a (puccsolást?) megbuktatják a támogatás teljes megvonásával?
Nos ezzel elismered Magyarországot kizárólag az EU tartja el.
Amiben csak az a bűn még hallani is: hogy kizárólag és nincsen saját gazdasági erőnk
Bár én ezt állítom.Nincsen piac-értékelt sikeres gazdaságunk.Csak NER fenntartott egyéni gazdagság.
A másik gondolatod hogy az EU támogatás leállásakor mindenki "szív"
Ez igaz, de épp egy ilyen kell hogy rátermett gazdaság létrejöhessen.
Na természetesen tiszta és EU által ellenőrzött pályáztatások útján tudnak támogatni.
Ez az ami az EU tagság kezdete óta minden kormány rosszul használt és nem jól ellenőrizték.
Már kicsit emlékszem a legelső nevére
De ennyi volt:
De 1998-tól ott volt a Phare-támogatások

Magyarország az Európai Uniós csatlakozásával vált jogosulttá arra, hogy a társadalmi-gazdasági fel-zárkózásához, a kohézió erősítéséhez uniós támogatás-ban részesüljön. Így 2004 és 2006 között a Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT) keretében lehívható, mintegy 725 milliárd forint összegű támogatást kapott.

Már akkor rosszul használtuk de nem lopták ennyire.
Nem fog leállni Orbán után sem a támogatás épp csak szigorúbb feltételekhez kötik és ellenőrizni is fogják

Ezt írod még:
a jó ég sem mosná le róla, hogy megpucsolták Viktort, ami több EU országnak sem tetszen (mármint nem Viktor megpucsolása, hanem a pucsolás, hisz Ők is sorra kerülhetnek).
Szerintem meg aki szabályosan és elszámolhatóan használ fel.Annak nincs mitől tartania
 
Utoljára módosítva:
Magyar gárda nincs.
Hogy mire szerette volna használni...a véleményed egy a sok közül.
Eddynek írtad mert ő a magyar gárdáról emezt írta:"ami a magyar gárdát - mint felmilitáris szervezetet - létrehozta, és a hatalma megerősitésére szerette volna hasznalni. "
Tökéletesen igaz benne egy szó: önmaga megerősítésére akarta használni.
De nem úgy értem mint eddy ki luftot rúgott
Az alapít okiratuk és egy demokrata cikk alapján mondom:
"A Magyar Gárda 18 év feletti fiatalokat vár a soraiba. Területi elven szerveződik, vezetői szeretnék, ha ez év októberére már minden megyében rendelkezne egy aktív csoporttal. A szervezet több cserkészcsapattal is felvette már a kapcsolatot, de más formában is szeretné kiépíteni az utánpótlását, azaz előiskolát teremteni azoknak a 18 év alatti fiataloknak, akik egyszer majd gárdisták szeretnének lenni.
Hisztérikus áradatban dől a rágalom a baloldali médiából: „nácizmus, rasszizmus, SS-reinkarnáció, új hungarista légió, fegyveres szélsőjobb” és hasonlók. Kiderült, hogy a nyilatkozók, a műsorvezetők, az interjúalanyok és a betelefonálók nem tudnak semmit a Gárdáról,"

Vagyis nem lehet militáris szervezetnek sorolni.
Nem róluk derült ki a fegyveres felkészülés
Hogy szerintem mi volt?
Hasonlítanám a polgári körök nevű szervezethez.
Fő politikai cél: egybekovácsolni egy komoly hívő csoportot.És mozgósításban tartani választási aktivistákként használni.
A látványos felvonulások által erőt mutatni
Hogy oldalági keményebb hajtások rendfenntartásra is jogosította magát.Ez vadhajtás.
Igen vegyes társaság volt, a vezetőik is különbözőképpen szélsőségesek.
Utólag már látható más szervezetek inkább harciasak és fegyverzettek voltak
Politikai mozgósító szervezet volt szerintem

Usztics Mátyás színész, színházigazgató elmondta, hogy a hazafias nevelés egészen magas szinten folyik majd a Magyar Gárdában
 
Csak jelezni szeretném - mert ugy tünik sokan megfeledkeznek erről - hogy jelenleg az ellezéki összefogás tagja az a párt, ami a magyar gárdát - mint felmilitáris szervezetet - létrehozta, és a hatalma megerősitésére szerette volna hasznalni.
Ezek után furcsa ilyet olvasni amit beideztem.
Bár a klasszikus: "..drágám te nekem hiszel vagy a szemednek?"
Ezt idézted be:

A Jobbik Magyarországért Mozgalom értékelvű, konzervatív, módszereiben radikális, nemzeti-keresztény párt.

Pártunk keresztény, értékelvű mozgalom, vagyis minden szavához, tettéhez, működése minden eleméhez az isteni törvényekbe és az egyetemes emberi értékekbe vetett hit szolgál forrásul. Konzervatívként hisszük, hogy az emberi élet veleszületett méltósággal bír, és hogy minden tevékenység értelme és célja - így a politikáé is - ennek a méltóságnak a megőrzése és továbbadása. A mindennapi politizálásban szükséges kompromisszumkészségnek számunkra ezen értékelvűség szab határt."
Mondd el mi a furcsa benne.Értékeit megtartja
vedd szakaszokra
1. nemzeti és keresztény? nem zárja ki a politikai közös nevezők megtalálását
2. a konzervativizmus, igen talán kizárja a liberális megengedő ideológiát.
De már nem vaskalapos konzervativizmust követ
3. "minden szavához, tettéhez, működése minden eleméhez az isteni törvényekbe és az egyetemes emberi értékekbe vetett hit szolgál forrásul."
Isteni törvényekhez lehet hű. De mindenképpen jobban mint a Fidesz
4. "az egyetemes emberi értékekbe vetett hit szolgál forrásul"
Természetesen minden becsületes ember célja kell legyen ez.Nem ellenkezik a többi pártéval
Kivéve a Fideszt
5. "Konzervatívként hisszük, hogy az emberi élet veleszületett méltósággal bír, és hogy minden tevékenység értelme és célja - így a politikáé is - ennek a méltóságnak a megőrzése és továbbadása. A mindennapi politizálásban szükséges kompromisszumkészségnek számunkra ezen értékelvűség szab határt."
Ebben van egy becsületesség:Mert leírja kompromisszum készségre szükség van.
Épp csak az a határ mit leír az hová merre tolódhat?
Hát ez a napi politika és további értékvesztés elszenvedése és szavazóbázis mozgása mutat meg.

Mondod, Hogy: ellenzéki összefogás tagja ez a jobbik ki konzervatív és radikális.És (miként kérded)

Mutatnám még több konzervatív és jobboldali párt tagja az ellenzéki összefogásnak

Sőt a volt jobboldali és konzervatív és keresztény szavazó ki a Fidesztől hitte ezt
Ezek is az ellenzéki oldalra tolódnak: új világ néppárt mozgalom, jobbik és a Mindenki Magyarországa mozgalom felé.
Most ha szemed van azt látod A hitehagyott értékét nem teljesítő Fidesz konzervatívai.
Már nem ott találják meg értékeiket hanem vele szembeni összefogásban.
 
Utoljára módosítva:
Úgy érted a (puccsolást?) megbuktatják a támogatás teljes megvonásával?
Nos ezzel elismered Magyarországot kizárólag az EU tartja el.
Amiben csak az a bűn még hallani is: hogy kizárólag és nincsen saját gazdasági erőnk
Bár én ezt állítom.Nincsen piac-értékelt sikeres gazdaságunk.Csak NER fenntartott egyéni gazdagság.
A másik gondolatod hogy az EU támogatás leállásakor mindenki "szív"
Ez igaz, de épp egy ilyen kell hogy rátermett gazdaság létrejöhessen.
Na természetesen tiszta és EU által ellenőrzött pályáztatások útján tudnak támogatni.
Ez az ami az EU tagság kezdete óta minden kormány rosszul használt és nem jól ellenőrizték.
Már kicsit emlékszem a legelső nevére
De ennyi volt:
De 1998-tól ott volt a Phare-támogatások

Magyarország az Európai Uniós csatlakozásával vált jogosulttá arra, hogy a társadalmi-gazdasági fel-zárkózásához, a kohézió erősítéséhez uniós támogatás-ban részesüljön. Így 2004 és 2006 között a Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT) keretében lehívható, mintegy 725 milliárd forint összegű támogatást kapott.

Már akkor rosszul használtuk de nem lopták ennyire.
Nem fog leállni Orbán után sem a támogatás épp csak szigorúbb feltételekhez kötik és ellenőrizni is fogják

Ezt írod még:
Szerintem meg aki szabályosan és elszámolhatóan használ fel.Annak nincs mitől tartania
EZ mind igaz, bár a 2000 években főleg a külföldi multik jártak jól, most jut konc a magyar lovagoknak is :D Csak az istenadta nép aki szív.
A szigorú elszámoltatással nem is lenne gond, ha egyes brüszeli bürokraták az egészet nem akarnák felhasználni a saját hatalmuk növelésére. Ott vannak a jogálamisági kérdések, amiket gyorsan át akarnának vinni, noha minden tagállamnak másabb a jogi rendszere, pl. valahol van valahol nincs alkotmánybíróság és stb. Vagy ott az amikor még a 2000 évek romagyilkosságát felemlegetik, ami már régen lezárt ügy magyarországon, az elkövetők a börtönben ülnek, meg hasonlók. Az ilyen bürokratikus túlkapásokra építette fel a kormány a szabadságharcos imidzsét.
 
O. vagy nagyon okos és tud valamit, vagy nagyon hülye.

Az EU-nak meg már rég ki kellett volna b*sznia Mo.-t az EU-ból.

Adni egy konkrét határidőt, mondjuk 3 hónap és egy listát arról, hogy mi nem felel meg az EU-nak, majd 3 hónap múlva újravizsgálni a feltételeket 3 napon belül. (úgy mikor te építtetsz valamit és akkor le kell csekkoltatni,ilyen olyan szakértőkkel, vagy mikor étkezdét vezetsz és rádszáll a NÉBIH... ők sem sz*rakodnak, hogy majd évekig csak mondogatják, hanem bezárják hatóságilag az ajtót, aztán adnak x napot hogy javítsd ki a hibát, ha nem sikerül engedélyedet elveszik, nem hogy ÉVEKIG húzzák az ügyet...)

Ha akkor sem felel meg, akkor azonnal röpülne Mo.

De hogy ÉVEKIG (!!!) halljuk azt hogy az "eu szerint nem felel meg" meg balbalbla, közbe meg a kiskirályok vigyorognak, mint a jól lakott óvodások és tömik a zsebüket... az már mindennek a teteje!

Aztán jön a következő választás, ha o nyer, akkor tovább bazsalyog, ha nem, akkor a kövi kormánynak az ő sz.rját is el kell takarítania... Ez a "ha már mi nem nyerhetünk, legalább a másiknak legyen sz.r" c. technika (közben meg a nép szív, mint a torkosborz)

Aztán ne csodálkozzon egyetlen egy magyar sem, ha az EU-ban kiutálják őket...
Mondjuk, már egy ideje nem dicsekszem azzal hogy Magyar vagyok..... egyre több híradásban kerül szóba Magyarország, itt Ausztriában, és nem éppen jó alkalomból. Ha holnap azt mondaná az EU hogy kívül tágasabb, azon nem csodálkoznék.... ( persze az EU is politikusokból van )
 
EZ mind igaz, bár a 2000 években főleg a külföldi multik jártak jó
Meg azok az állami vezetők, akik fillérekért elkótyavetyélték a honi vállalalotat (növényolajipar, cukoripar,...)
l, most jut konc a magyar lovagoknak is :D Csak az istenadta nép aki szív.
A szigorú elszámoltatással nem is lenne gond, ha egyes brüszeli bürokraták az egészet nem akarnák felhasználni a saját hatalmuk növelésére.
Ezt nem igazán értem.
Hogyan is növelhetik a szigorú elszámoltatással a hatalmukat?
Nem az van, hogy, haaz EU penzt ad egy projektre, akkor azt az előzetesen beterjesztett feltételekkel kell megcsinálni?
Ha én szervízbe iszem az autóm fékhibával, de csak izzót cserélnek, akkor is fizessek?
Ott vannak a jogálamisági kérdések, amiket gyorsan át akarnának vinni, noha minden tagállamnak másabb a jogi rendszere, pl. valahol van valahol nincs alkotmánybíróság és stb.
Viszont, amikor csatlakoztak a tagállamok, mind elfogadtak, hogy igazodva az EU-hoz jogharmonizációt hajtanak végre.
Van ország, ahol nincs pénzügyminiszter, mégis tudja képviseltetni magát a szaktanácsban (ezért is lett eco-fin a csoport elnevezése).
Vagy ott az amikor még a 2000 évek romagyilkosságát felemlegetik, ami már régen lezárt ügy magyarországon, az elkövetők a börtönben ülnek, meg hasonlók.
Megint nem értem. Milyen "hasonlók"?
De a "régen lezártat" semértem.
Egy árva mondatot nem hallotam pl. Csontos katonai elhárítás kapcsolattartójának az elszamoltatásáról vagy a tatárszentgyörgyi esetnél a téves "zárlat" miatti tűz kapcsán a tűzoltók hibájának rendezéséról, nem is szólva a késlekedő rendőrökről (a dabasi tv hamarabb ott volt mint a rendőrök).
Az ilyen bürokratikus túlkapásokra építette fel a kormány a szabadságharcos imidzsét.
Szerintem meg az emberi butaságra...
 
Aggódhat????
Nem látjátok a hazai viszonyokat!
A gyermekesek VISSZAKAPJÁK a befizetett adójukat! Akikkel beszéltem nem kedvelik az orbán rendszert de, azt mondják ha kapják akkor rá fognak szavazni! A nyugdíjasok szintúgy!
Minden más csak humbug az emberek nem ellenségei a pénztárcájuknak.
Ez a való világ.
Az előválasztás?....na hagyjuk már.
 
El ne felejtsem a vidéki levegő hazafivá tesz....ezt mondta orbán.
Úgy fogalmazott, „a vidéki levegő hazafivá tesz”, itt még él az a magyar észjárás, testtartás, habitus, amely megmaradásunk alapját képezi a jövőben. Innen „táplálkozik a magyar küldetéstudat, amely értelmet ad életünknek, alapját szolgáltatja jogainknak, ránk rója kötelességeinket és kijelöli céljainkat” – mondta.
Meg kell végre adni a magyar vidéknek, ami jár neki – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Tokaj-Hegyalja Egyetem tanévnyitó ünnepségén szombaton Sárospatakon
Kitért rá, a térségben hamarosan nagy dolgok fognak történni az egyetemen túl is, közútfejlesztések, városrekonstrukció, idegenforgalmi, mezőgazdasági és ipari beruházások tucatjai indulnak el. Olyan szintű fejlesztés kezdődik, amilyenre az elmúlt száz évben nem volt példa - jelentette ki.
 
O. vagy nagyon okos és tud valamit, vagy nagyon hülye.

Az EU-nak meg már rég ki kellett volna b*sznia Mo.-t az EU-ból.

Adni egy konkrét határidőt, mondjuk 3 hónap és egy listát arról, hogy mi nem felel meg az EU-nak, majd 3 hónap múlva újravizsgálni a feltételeket 3 napon belül. (úgy mikor te építtetsz valamit és akkor le kell csekkoltatni,ilyen olyan szakértőkkel, vagy mikor étkezdét vezetsz és rádszáll a NÉBIH... ők sem sz*rakodnak, hogy majd évekig csak mondogatják, hanem bezárják hatóságilag az ajtót, aztán adnak x napot hogy javítsd ki a hibát, ha nem sikerül engedélyedet elveszik, nem hogy ÉVEKIG húzzák az ügyet...)

Ha akkor sem felel meg, akkor azonnal röpülne Mo.

De hogy ÉVEKIG (!!!) halljuk azt hogy az "eu szerint nem felel meg" meg balbalbla, közbe meg a kiskirályok vigyorognak, mint a jól lakott óvodások és tömik a zsebüket... az már mindennek a teteje!

Aztán jön a következő választás, ha o nyer, akkor tovább bazsalyog, ha nem, akkor a kövi kormánynak az ő sz.rját is el kell takarítania... Ez a "ha már mi nem nyerhetünk, legalább a másiknak legyen sz.r" c. technika (közben meg a nép szív, mint a torkosborz)

Aztán ne csodálkozzon egyetlen egy magyar sem, ha az EU-ban kiutálják őket...
Az EU egy gittegylet, apukám mindig ezt mondta.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,636
Tagok
615,328
Legújabb tagunk
KissViktória12
Oldal tetejére