Tanács a 20 hozzászólás könnyű megszerzéséhez ‎

zsuzsanna03 témája a 'Szójátékok' fórumban , 2010 Augusztus 12.

 1. 1-800

  1-800 Állandó Tag

  Reggel ébredsz, fölkelsz, kinézel az ablakon. Minden a helyén van: fák, bokrok, virágok, ragyog a kert, mindent fénnyel áraszt el a nap, mely, mi sem természetesebb, ma is világot ad, pirkadattal ad jelt a kakasoknak, hajnali fénnyel töri át a rétek fölött libegő párát, és derűssé teszi az ébredező halandókat. Derűs leszel te is, fölragyog a szemed, beleborzongsz a gyönyörűségbe. Este kószálsz egyet, beleballagsz a végtelenbe, és elmerülsz a csillagok sziklatengerében. Kísérőnkre, a holdra veted a szemed, és talán ekkor, ebben a hátborzongató, szívbemarkoló látványban gyönyörködve egyetlen pillanatig a csoda és a mindenség részévé válsz. De vajon átéled-e, képes vagy-e átélni a pillanatot? A pillanatot, melyben eljut a tudatodig: létezem. Benne vagyok a pillanatban. Bennem jött létre a pillanat. Megfogott, megkaparintott, eggyé lettünk. Elementáris erővel hat rám. Elvarázsol. Bűvöletben tart. Észreveszem, hogy létezem. Hogy részese vagyok e földi csodának. Itt lehetek a mesebeli, szó szerint egyszeri földön, és emberként élhetem meg ezt a rendkívüli pillanatot, élő, gondolkodó, szépre és jóra érzékeny emberként lehetek részese ennek a pillanatnak. Átfut az agyamon: halandó vagyok. Mindezt látom, láthatom, amíg létezem, aztán mintha elvágták volna. Halandó vagyok, véges az élmény, gyufalángnyi, sercenésnyi, szikravillanásnyi a pillanat.

  Nagy Bandó András
   
 2. 1-800

  1-800 Állandó Tag

  Kávézol... igazi, finom kávét iszol. Három cukorral, két kanálka tejporral, ahogy szoktad. Mégis, olyan furcsa. Nem olyan, mint máskor. Finomabb, lágyabb, édesebb. De miért? Nem érted. Kavargatod, ízlelgeted. Sokkal finomabb, mint máskor. Vajon a kávétól? A tejportól? A cukortól? Nem. Egyiktől sem. Mindegyik ugyanaz, ugyanannyi, mint máskor. Hanem valami mástól. Valaki mástól. Aki ott ül veled szemben, aki rád mosolyog, akinek hallod hangját, érzed szívdobbanását. Igen. Tőle finomabb a kávéd. És az életed.

  Csitáry-Hock Tamás
   
 3. 1-800

  1-800 Állandó Tag

  Titkold el lelked kincseit.
  Kit érdekel, ha ismerik?
  Kerüld a vak világ zaját
  s hajszáját. A harmóniát
  füleld, amely benned belül
  zenél. Élj ismeretlenül.

  Fjodor Ivanovics Tyutcsev
   
 4. 1-800

  1-800 Állandó Tag

  Jó, mert süt a Nap,
  Felhőzik a felhő
  S tán kicsi, furcsa szerencsével eljő
  A Holnap.
  A Mánál mindig különb Holnap.

  Ady Endre
   
 5. 1-800

  1-800 Állandó Tag

  Párhuzamosan élsz... önmagaddal. Minden nap felkelsz, elkészíted a reggelit, felöltözöl, munkába indulsz. Dolgozol, bevásárolsz, mosol, főzöl, takarítasz. Gyermeket nevelsz. Minden nap ugyanazt, minden nap ugyanúgy. Unalmasan, belefásulva. És álmodozva. Mert van egy másik életed. Amit sokan észre sem vesznek talán. De a tiéd az is. Sőt, igazán az a tiéd. Álmaiddal, vágyaiddal, érzéseiddel. Időnként, titkos szobádban előveszed féltve őrzött álomkabátodat, magadra veszed, és álmodsz. Álmodod azt az életet, amit élhetnél is.

  Csitáry-Hock Tamás
   
 6. 1-800

  1-800 Állandó Tag

  Az igazi veszedelem azokban az órákban rejlik, amelyek simának látszanak.

  Szabó Magda
   
 7. 1-800

  1-800 Állandó Tag

  Nem kellenek nagy dolgok, az apróságokban rejlik a varázslat. A varázslat az, ami többé tesz, amit elő tudsz magadból csalogatni. A varázslat az, ami mindannyiunkban ott van, és csak arra vár, hogy előjöhessen. A csodák, a megvalósult álmok, na meg a hit... mind ott rejtőzik mélyen, csak arra várva, hogy végre észrevedd, hogy a te életed is lehet más. Másabb, boldogabb, sokkal jobb annál, mint amire vágysz. Csak tudod, a varázslat van akiben egy életre elalszik a hittel, a reménnyel együtt, mert másokra hallgat. Elhiszi azt, hogy nincsenek csillagok, meg színes buborékok, közben meg bárhol vehetsz buborékfújót, és varázsolhatsz színeket az életedbe. Hiszen minden rajtad múlik.

  Oravecz Nóra
   
 8. 1-800

  1-800 Állandó Tag

 9. 1-800

  1-800 Állandó Tag

  A problémák megoldása a mindennapos tapasztalatokból jön. Abból, hogy a dolgokat úgy nézzük, ahogy vannak, nem pedig úgy, ahogy mások gondolják, hogy kéne lenniük. Abban a pillanatban, hogy a felesleges holmikat elkezdjük kidobálni - kitörölni emlékezetünkből mindazt, ami nem hozzánk tartozik, hanem kívülről érkezik -, már jó úton vagyunk.

  Susanna Tamaro
   
 10. 1-800

  1-800 Állandó Tag

  Mindig van egy kiskapu, amelyiken ki lehet bújni, ha az ember elég ügyes ahhoz, hogy megtalálja!

  Agatha Christie
   
 11. 1-800

  1-800 Állandó Tag

  A gondolatok szemtelenek, és nem engedik magoknak azt mondani: "Takarodjatok innen!"

  Mikszáth Kálmán
   
 12. 1-800

  1-800 Állandó Tag

  Azt hiszem, a szép táncnak, mint az erénynek is, önmaga jutalmának kell lennie. A körülálló bámészkodóknak rendszerint egészen máson jár az eszük.

  Jane Austen
   
 13. 1-800

  1-800 Állandó Tag

  Sohasem kötök nyakkendőt. Sőt a cipőmet sem tisztítom, csak hetente egyszer. Ezek felesleges dolgok. Külsőségek. A szív az első... Értitek? A szív!

  Lázár Ervin
   
 14. 1-800

  1-800 Állandó Tag

  Bár meg tudnánk tanulni a hétköznapokat ünnepelni, ahogy feltűnés nélkül kezdődnek, és jelentéktelen mederben folytatódnak. Mint a tegnapi nap, meg az előtte lévő, mikor kicsik és mulandók voltak a bosszúságok: egy kora reggeli fejfájás homályos pereme, a cukor kavarása közben kiömlött kávé, a hirtelen felismerés, hogy pirítóst tettem a sütőbe, és édes illata épp kezd kozmássá válni. Ezeket a napokat kéne megbecsülni. Az ilyen napokon kéne megállni, hálát adni.

  Emylia Hall
   
 15. Bogárka11

  Bogárka11 Állandó Tag

 16. Bogárka11

  Bogárka11 Állandó Tag

 17. Bogárka11

  Bogárka11 Állandó Tag

 18. Bogárka11

  Bogárka11 Állandó Tag

 19. Bogárka11

  Bogárka11 Állandó Tag

 20. Bogárka11

  Bogárka11 Állandó Tag

Megosztás