Terrorista anya — saját gyermekeivel robbantott a terhes Srí Lanka-i nő

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Április 26.

Melitta - 2019 Április 26, 03:18
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Az egyik Srí Lanka-i merénylő terhes felesége felrobbantotta magát és gyermekeit, mikor a rendőrség megrohamozta lakásukat Colombóban — írja az ausztrál közszolgálati média.

  Abdul Lathief Jameel Mohamed, a hétvégi, 359 áldozatot követelő támadásokban részt vevő egyik merénylő korábban az Egyesült Királyságban tanult, és igen jó körülmények között élt.

  Mindez nem meglepő, tekintve, hogy

  az öngyilkos merénylők többsége diplomás egyén volt, gazdag családokból

  — osztotta meg a sajtóval Ruwan Wijewardene Srí Lanka-i helyettes védelmi miniszter.

  A támadás tervezésében kiemelt szerepet kapott egy dúsgazdag fűszerkereskedő két fia, akik a környék egyik legszebb házában laktak.

  Egyikőjük, Inshaf Ibrahim, aki egy rézgyár tulajdonosa volt, a Shangri-La luxushotel éttermében robbantotta fel magát.

  Férjének sorsát követte Ibrahim terhes felesége is, aki

  egy robbanómellénnyel gyilkolta meg magát, két gyermekét, és három kiérkező rendőrt,

  mikor a Srí Lanka-i hatóságok behatoltak családi házukba.

  A családot egyébként szociális érzékenysége, a ház körüli személyzet iránti jóindulata, egyben

  erősen iszlamista nézeteik miatt ismerték a környéken.

  A környékbeli muszlimok azzal kapcsolatos aggályaikat osztották meg az ausztrál sajtóval, hogy most minden muszlimok gyanúsítottként fognak kezelni.

  [​IMG]
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Április 26.

  1. Ernoe
   Ernoe
   -
   Szerdán a rendőrség 359 áldozatról beszélt.
   Csütörtökön a hivatalok korrigáltak: "csak 256-an" - tehát vagy 100 emberrel kevesebb. Olcsó vigasz.
   -
   Erőszakról hallani mindig szörnyű, különösen ha a tettesek egy "Alien-re" hivatkoznak.
   A vallásokat emberek találták ki és most ezekre hivatkozva gyilkolnak.
   -
   Ez a ping-pong - úgy látszik - addig fog folytatódni amíg az emberek azt képzelik,
   - hogy a vallásuk által az "igazság" birtokába kerültek,
   - hogy ök egyedül tudják mi a "jo és mi a rossz",
   - amíg emberek tömege a vallás alapján definiálja magát.
   -
   Minden részvétem az áldozatok hozzátartozóinak.
   -
   Olvasom, hogy most azok rettegnek akiknek a "nevében" gyilkoltak.
   Remélem egyszer megszakad a gyűlölet-lánca.
   ametiszt99, ladybug7spots és setni kedveli ezt.
  2. orion-köd
   orion-köd
   Európa keresztény földrész. Nem azért keresztény, mert mindenki meg van keresztelve, vagy mert hisz Istenben, hanem azért mert Európa írott és íratlan "szabályai", hagyományai a kereszténységen alapulnak.
   Be lehet ezt állítani vallási fundamentalizmusnak, muszlim részről talán nagy dózisban ez jelen is van. Viszont keresztény oldalról ez szerintem nem vallásháború, ami napjainkban zajlik, hanem kulturális.
  3. johannsebastian
   johannsebastian
   Elgondolkodtató, hogy Srí Lankán csupán az összlakosság 10%-a muszlim, s hogy a fundamentalisták pont ott robbantanak, ahol szorosan együtt élnek a különböző vallási-kulturális közösségek.
   ladybug7spots és setni kedveli ezt.
  4. setni
   setni
   Lehet hogy agyon képzettek és okosak de, lelkileg sívárok.
   Sajna ez mind a vallásnak köszönhető.
   Nem találják a helyüket most megtalálták....csak ott vannak az áldozatok .
   Habár ne feledjük hogy sri lanka nem kezdő ebben a terrorista bosszúban.

   A Srí-Lankán mûködõ Tamil Tigrisek (LTTE) nevû terrorcsoport az ortodox kommunizmus platformján rasszista felhangokat is tartalmazó ideológiájával évtizedek óta függetlenségi/felszabadító harcot folytat a legitim kormányzattal szemben. Az öngyilkos merényletek terén az LTTE riasztó referenciákkal bír: fanatikusai 1980 és 2000 között összesen 168 öngyilkos támadást hajtottak végre katonai és civil célpontok ellen, ami kétségkívül vezetõ pozíciót jelentett e téren; a szervezet fejlesztette ki és alkalmazta továbbá elsõ alkalommal a derékra erõsíthetõ robbanóanyaggal megrakott „öngyilkos övet”
   Ernoe kedveli ezt.
  5. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Mint tudjuk a kereszt nevében is gyilkoltak éppen eleget Európán kívül és belül egyaránt....amint írod, ez napjainkra már megszelidült, jóllehet "kicsiben" az erőszakos térítés még ma is fellelhető nálunk. (Az iskolákban történő kierőszakolt vallásoktatásra gondolok.)
   zulufönök, ametiszt99 és Ernoe kedveli ezt.
  6. Ernoe
   Ernoe
   Érdekes a te szádból ilyet hallani, aki egy országban él amelyik a "török-borsnak", a "kávéházaknak és gőzfürdőknek" köszönheti a hírnevét. Amelyik kultúráját (zenétől, a nyelven át az étkezésig) úgy átszőtte a 150 éves törökökkel való együttélés, hogy úgy kell kibogozni mi ragadvány és mi az "ösi".
   -
   Nem akarok itt vallásokat propagálni de tudtad, hogy az "Iszlám" vallás ami (szó szerint magát feladni, alárendelni, oda ajándékozni Istennek-et jelent) egy a három "Ábrahámi" vallásból, tehát a szereplőit, rítusait, szokásit tekintve sokkal közelebb van a kereszténységhez mind sok más világ-vallás?
   -
   Miért nem arra koncentráltok ami összeköt benneteket, miért a különbségekben piszkáltok?
   Na ja, a Német Pápa megmondta, hogy a katolikus-keresztvíz és az evangélikus nem azonos. ;)
   -
   Nevetségesnek tartom, hogy valaki a 21. században, a természettudományok mai állása mellett képzeletbeli lényekben keresi az egymást összekötő kapcsot.
   -
   Az is nevetséges, hogy úgy teszel mintha "nem bírnád ki" ha a szomszédod, a hét végén, nincs melletted a "Nagy-Misén"
   -
   A vallás az privát dolog, és ez kötelező kéne legyen a magyar parlamenti képviselők számára is.
   Ne hivatkozzon Orbán és a helyettese az Ország házában menyei-tollbamondásokra mintha a törvénykönyvet idézné.
   -
   Szerintem kereszténységgel való visszaélés amit Orbán az EP választások során elkövet.
   Lassan nem látok semmi különbséget egy szektavezető, egy Ajatollah és Orbán között.
  7. Ernoe
   Ernoe
   Kétségtelen, hogy a vallások nem erősítik az emberi összetartást ezért veszélyesek.
   -
   A hozzászólásodhoz csak annyit, hogy Sri Lankán még a Buddhisták sem mentessek a terrorizmus vádjától pedig ök még a gilisztának sem ártanak állítólag (csak megeszik)
   -
   Azt sem szabad elfelejteni, hogy az IS az iszlámon belüli ellentétek miatt jött létre és a mai napig onnan szedi az áldozatait. Afganisztánban, Irakban... nem a "keresztények" megvédése miatt vannak NATO és Amerikai csapatok.
   Az Oroszok sem a "kereszténység védelmébe" voltak Afganisztánba a 80-as években.
   Utoljára módosítva: 2019 Április 26
   setni kedveli ezt.
  8. MagyarCan
   MagyarCan
   A saját - naív - világképemben ez így fest: önmagukban az emberek nem rosszak, de a különböző vallások/egyházak a történelem kezdetétől ROSSZ hatással van rájuk. Nem tudnék most olyan felekezetet/irányt mondani, amelyik képes békében élni.
   Nem a HITtel van baj, hanem a ráépülő "intézményekkel".
  9. johannsebastian
   johannsebastian
   Ha valóban ezt gondolod, miért hullatsz könnyet a Notre-Dame leégése kapcsán?! Továbbá a logikád mentén akkor a család is veszélyes, mert az emberek részrehajlók, és a szeretteiknek, hozzátartozóiknak, rokonaiknak segítenek először. Micsoda obskurus szemlélet! Vagy számodra pusztán akkor érdekes a vallás, ha afféle preparált tárgyként már csak a múzeumban mutogatható?
   Utoljára módosítva: 2019 Április 26
  10. orion-köd
   orion-köd
   Igen, valóban sok disznóságot követtek el a kereszténység nevében, még maguk a hívő keresztények ellen is. Ettől még nem lett különb a kereszténység a többinél, mert az összes többi vallás nevében is gyilkolásztak. Sőt, még a vallásellenesség nevében is igen sokan meghaltak az előző évszázadban.
   Az ember embertársát ölni fogja, amíg lesz emberiség, ehhez nem kell vallási hittel rendelkeznie.

   Arra akartam kilyukadni, hogy az ellentét az európaiak és a közelkeletiek között kultúrális eredetű, nem pedig onnan ered, hogy hiszünk e Istenben, vagy sem.
  11. johannsebastian
   johannsebastian
   Nagyjából egyetértek, hozzátéve, hogy a legtöbb kultúra szerves része a vallás. Nem tudjuk külön kezelni; arról nem beszélve, hogy számos gondolkodó szerint maga a kultúra is vallási eredetű. Továbbá ma a világnépesség nagy része vallásos, és a statisztikák szerint bizonyos vallások tovább terjednek. Globálisan szemlélve tehát a szekularizáció (vallástalanodás, elvilágiasodás) tényszerűen hamis. Nem tudom, hogyan tisztelheti valaki a világ kulturális sokféleségét, ha alapvetően tagadja a vallások létjogosultságát. Minden emberi teljesítmény használható jól/rosszul, helyes vagy helytelen célok érdekében. Nincsen ez másként a vallások esetében sem. De ez nem érv a vallások ellen; bizonyos gyógyszerektől is haltak meg anno tömegével emberek, mivel nem voltunk tisztában azok hosszú távú mellékhatásaival. Vagy ott van a marxizmus-leninizmus, egy alapvetően vallásellenes és ateista ideológia, amely óriási pusztításokra teremtett lehetőséget - holott "humanistának" és "tudományosnak" (tudományos szocializmus) aposztrofálta magát. Aki pedig azt hiszi, hogy a tudomány alapvetően ateista, nem ismeri a tudomány igazi természetét. A tudományosság mind a teista, mind az ateista gondolkodásmóddal összeegyeztethető. Az ún. tudományos racionalizmus pedig - amely szintúgy ateista következtetéseket fogalmaz meg - filozófia, nem pedig tudomány; pusztán egy lehetséges filozófiai álláspont a sok egyéb filozófiai álláspont közül.
   Utoljára módosítva: 2019 Április 26
   setni kedveli ezt.
  12. setni
   setni
   Jómódúak, külföldön nyugat-európában tanultak...valami probléma csak volt a családban ha sem a pénz sem a család nem számított nekik.
   Visszaemlékezve az iráni sah, az észak koreai vezető mind nyugaton éldegélt és tanult valahogy SEMMI sem ragadt rájuk csak az hogy majd ők lesznek az országuk megváltói.
   Ott volt az afgán ellenállás azok is a nyugatnak köszönhetik a sikereiket a megszállók ellen és hova is jutottunk ?...szepetember 11...
   Igazából ezek jutottak az eszembe...borzalom ami ott történt.
  13. Ernoe
   Ernoe
   A "Notre Dame" egy építmény, nem teológiai konstrukció.
   Az építészet, statika, anyagismeret... kézzel fogható tudás manifesztációja, nem misztifikáció
   A WC sem egyenlő azzal aminek céljából építették.
   A vallások szívesen büszkélkednek a templomaikkal, holott mindig a tudás útjába álltak
   -
   A kereszténység előtt is épültek nem kevésbé csodálatos monumentumok, "macska istennek", Zeusznak... Ezek az építményék is a szívem csücskéhez tartoznak.
   -
   Az összehasonlításod: "akkor a család is veszélyes, mert az emberek részrehajlók" nem analógia mert:
   A család az egy természetes képződmény, míg a "vallás" egy konstrukció, egy hiedelem.
   Nem az összetartozás érzése ellen vagyok hanem a széthúzás bosszant.
   -
   Érdekes, hogy ott a legnagyobb a gyűlölet más vallásúak ellen ahol etnikai és vallási homogenitás uralkodik.
   -
   ametiszt99 kedveli ezt.
  14. setni
   setni
   Európa nagy részén nem lett nagyobb a bevándorlásellenesség a migrációs válság óta – Magyarországon viszont annyira hatékony a kormánypropaganda, hogy az EU-átlaghoz képest nálunk ötszörös a befogadás elutasítása. Nagy európai felmérésen vizsgálták a kérdést, az eredményeket az Index mutatja be elsőként.
   (index)
   CasaLoma és Ernoe kedveli ezt.
  15. Ernoe
   Ernoe
   -
   Az ellentétek korábban a resource (legelők, nyersanyag..) miatt voltak, ma ez nem téma.
   Azért mert korábban nem tudtak kijönni az emberek egymással nem jelenti, hogy ez ma is lehetetlen lenne.
   -
   Már őszintén, a 21. században vallások a kultúra csupán egy parciális részét teszik ki.
   A "csárdás" a magyar kultúra egy része de nyugodtan meglehet élni nélküle Magyarországon is.
   -
   A globalizáció (turizmus, technikai és kulturális együttműködés, nemzetközi kereskedelem és jog... ) jobban összetart bennünket mind a vallási hovatartozás.
   -
   [​IMG]
   -
   A világ legszegényebb vidékén is a telefon-ment életet, annak a kezelését kell ismerni és akkor azonos hullámhosszra kerülünk.
   -
  16. eddy56
   eddy56
   Az iraniak jo pelda, de a Kimek soha nem nyugatrol taplaltak a kulturajukat.
   Volt aki kiesett a pixisbol es tokes orszagban erte a koreai titkosszolgallat gyilkolaszasa, de a jelenlegi es az azt megelozo vezetes moszkvaban tanult, es szerzett diplomat. Vagy a szovjaetunio valamelyik tavoli csucskeben varta a haboru veget, es aztan dicsosegesen megerkezett.
   Ok meg Sztalintol tanultak, es a fiaik, unokaik is azokat a modszereket alkalmazzak kicsit felturbozva.

   Ami engem elgondolkodtat, hogy miota az amerikaiakkal es orszokkal keresi Kim a kulcsot, azota a kutya nem foglalkozik a koreai atnevelo taborokkal, az emberi jogokkal es hasonlokkal. Del Korea ugyan ugy kirakatorszag lett a Koreai habboru ota, mint Nyugat-Nemetorszag. Asvanyi kincsek nelkul fantasztikus ipara lett, koolajkitermeles nelkul a vilag legnagyobb koolajtermek exportore lett. De szerintem imadkoznak, hogy Kim nem szerelje le az atomraketakat, ne csokkentse a fenyegetest, mert hiaba a Samsung, a Hyundai, az LG ezek mind mind helyettesithetok, millio gyarto varja amerikaban is europaban is hogy a sajat termekeikkel helyettesitsekv ezeket.
   De amig van egy embertelen rokonrendszer ac szomszedban addig nincs mi miatt aggodniuk. Addig a 2,3%-os munaknelkulisegi rata nem fog 30 %-ra emelkedni.
   A koreai haboru alatt volt a tengereszgyalogsagnal egy kicsit cinikus, de a valosaghoz kozeli kerdes es valasz:
   - Mi a kulonbseg Korea es egy pottyantos WC kozott
   - Az hogy a WC-nek van teteje

   Az afganokrol pedig meg jobban erdemes elgondolkodni.
   Amikor a Szu kivonult az amerikaiak igyekeztek visszavasarolni a segelykent juttatott Stinger raketakat. Nem jott ossze!
   De mar akkor is kalosnyikovokkal harcoltak.
   A jarmuvek amikkel a hyei utakat nyuttek orosz terepjarok es Jeepek vegyesen.
   A fegyvergyartoknak tok mindegy ki milyen nemzetisegu, ok abszolut nemzetkoziek! Ernoe internacionalizmusa valahol a fegyvereladoknal valosul meg. Nekik tok mindegy milyen szinu a borod, hogyan beszelsz, mi a vallasod, oket csak es kizarolag az erdekli mennyi penzed van!
  17. CasaLoma
   CasaLoma
   Azért érdekes, hogy a nemi erőszaktól is a 80 feletti, elszigetelt falvakban élő nők rettegnek a legjobban.
   Éppen azok, akiket ez a veszély a legkevésbé fenyeget.
   Ernoe, setni és galeriy kedveli ezt.
  18. eddy56
   eddy56
   Regen mentel el magyarorszagrol?
   Elszigetelt kis falvakban rengeteg idos ember el. Sajat hazban elnek, a ferj mar elment - sajnos a temetobe - es ezek az idos sebezheto emberek nem veletlenul felnek!
   Ok ki vannak szollgaltatva az eroszakos, nem a sajat keresetukbol elo embereknek.
   Nap mint nap eri oket tamadas, hol itt, hol ott.
   Varosokban ahol berhazban elnek az emberek kozel a szomszed, a barat, az ismeros.
   De ahol ok elnek, nincs riasztobb hang ejszaka, mint a deszka recsegese, ahogy feszitik be az ajtot!
   zulufönök, Ernoe, setni és 1 másik tag kedveli ezt.
  19. CasaLoma
   CasaLoma
   Ennek, amiről írsz, sokkal nagyobb a valóság alapja. De legtöbbször az ilyen bűncselekményeket nem sosem látott idegenek követik el, hanem olyan, a környezetükben élő emberek, akik ismerik őket, és tudják róluk, hogy védtelenek.
   A propagandának erre kellene inkább a figyelmet felhívni! Az ál villanyóra leolvasókra, ál gázellenőrökre, stb. Nem riogatásra költeni milliárdokat, hanem megelőzésre, rendszeres járőrözésre, polgárőrségre.
   Ernoe és galeriy kedveli ezt.

Megosztás